6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prohlíela jsem si dneska časopis, a tam natrefila i na článek "chutné dárečky, které potěí kadého a zvládnete je sami" - namátkou pistáciový vaječný likér, limetkový ocet - vdy v úhledném "balení". A tak mě vlastně napadlo, protoe já sama chci letos dávat rodině mimo jiné dárečky zdobené decoupage, tvoříte někdo taky ruční dárečky a v případě, e ano, tak jaké? Podělte se s tipy, postupy, inspirujme se navzájem. Nebo třeba jen ručně tvořené jmenovky na dárky, dekorace do bytu, cokoliv. Případně potěil by vás takto ručně dělaný dárek, o kterém se říká, e je osobní a od srdce, protoe není jen tak koupený v obchodě?
Není tady
Ahoj Andrea! super téma
darčeky rada robím, aspoň nejakú drobnos kadý rok. Tento rok toho bude viac, keďe rovnako ako ty, aliem z decoupage postupne sem doplním moje výtvory, dúfam e sem nikto z rodiny nechodí
Budem zdobi balerínky pomocou decoupage, takisto sviečky a deom tričká. U som urobila vianočné pozdravy a pečený čaj - viď môj blog.
Pre sestru mám vymyslený vežký dar od , sahuje sa do nového bytu, miluje vianoce, tak som to spojila, kúpim biele taniere a ozdobím jej servítkami taniere, celú sadu. Samozrejme peciálnym lepidlom a lakom. Na to sa najviac teím.
Dnes mi manel kúpil tavnú pitol, take aj adventný veniec a iné dekorácie budú v mojej réii, doloím fotky neskôr.
Prd pár rokmi som kúpila sklenenú nástenku- neviem so teraz spomenú na názov a tam som urobila kolá z fotiek obdarovanej s jej milovaným psom, vežmi ju to poteilo. Tento rok niečo podobné urobím mojej babke, kolá s pravnúčatami. ako sa jej kupuje, vetko ofrfle, toto ju iste poteí.
Som zvedavá na ďalie tipy! tvoreniu zdar!
mňa robený dar poteí, ale málokedy sa mi pritrafí. Určite by ma poteili pletené ponoky
Upravil(a) ADRIANA 1 (18. 11. 2011 20:06)
Není tady
Ahooj Adriano ! Ty jooo, ty ses s decoupage rozjela, já zírám Musím pak ve vlákně o tomto koníčkovém ílenství z Tebe vymámit, co a jak jsi dělala
Mě právě zatím napadá jen takové ty "jídelní" věci, a sice vaječný koňak pro enské - akorát nemám ádný osvědčený recept, nemáte někdo? Dále nakládané sýry pro chlapy, ve dané právě do skleniček zdobených decoupage, a taky ten pečený čaj, jak zmiňuje, s přiloeným receptem, ten je opravdu výborný. Mimochodem, ty jsi ho i zavařovala - četla jsem u Tebe na blogu - ty joo, moc krásný blog
Pro děti pak chci udělat ty skládačky z těch pachtlí a hodně se mi líbí ty domečky na čaj - ve dělané právě tou ubrouskovkou. Taky uvauju o prostírání.
ití a pletení se mi vyhlo obloukem, na to nemám buňky, tak si musím poradit nějak jinak.
Tak doufám, e se přidají dalí s tipy.
Není tady
Ahoj holky.
Já se chystám dělat ten pečený čaj, máte prosím osvědčený recept? A kde kupujete skleničky?
Upravil(a) Babucha (18. 11. 2011 21:50)
Není tady
Babu, ten základ je zhruba 2 kg ovoce (jakákoliv směs dle chuti) a 1 kg cukru, a dál se to pak lií, ale určitě ze 5 hřebíčků, áva z 1 citrónu, někdo přidává skořici, někdo dále i rum.
Ovoce nakrájet na kostičky, ve dát do hlubokého plechu, zamíchat a péct zhruba hodinu při cca 180 stupních, ovoce pustí hodně ávy, pak jetě horké dávat do skleniček, uzavřít ... a někdo píe otočit dnem vzhůru, někdo sterilizuje.
No a pak jen dle chuti zhruba 3 ličky do hrnku zalít horkou vodou, mono i pak přidat rum a pít, jasně se jí i to ovoce pak. Je to luxusní.
K těm skleničkám, ono jsou na to asi nejlepí ty "marmeládovky", s tím uzavíratelným víčkem, ale taky netuím, kde to budu shánět - zvlá kdy potřebuju čiré, abych si to mohla sama nadekorovat.
Není tady
Babucha napsal(a):
Ahoj holky.
Já se chystám dělat ten pečený čaj, máte prosím osvědčený recept? A kde kupujete skleničky?
Čiré skleničky kupuju normálně v Domácích potřebách a do pečeného čaje dávám rum, ale a PO upečení, jinak se při pečení alkohol vypaří. Peču na pečícím papíře - zůstane čistý plech, papír se při pečení nerozmáčí
Pečený čaj dávka na 1 hluboký plech (asi 7 čtvrtlitrových skleniček) 2 kg ovoce (třeba jablka, vestky, černý rybíz, angret, meruňky, prostě cokoli), 1kg cukru krystal, 1-2 ličky mleté skořice, 2dcl rumu Na plech rozloíme kousky ovoce, zasypeme cukrem a skořicí. Dáme do trouby 200°C - u horkovzduné trouby asi na 180°C a pečeme asi 30min. Hlídáme aby to nepřekypělo, občas promíchneme. Po zapečení zalijeme rumem a rychle naplníme do vyhřátých sklenic a zavíčkujeme. U nemusíme sterilovat. Můeme péct na pečícím papíře!
Není tady
Tady nemám ty nové skleničky vyfocené, jsou k dostání pěkné se roubovacím víčkem. Jetě bych doporučila koupit dobrou jemně mletou skořici, kdy se koupí laciná hrubě mletá, tak to není v čaji moc dobré.
Upravil(a) Bety (19. 11. 2011 8:28)
Není tady
Děkuji moc, holky, u se těím, a budu ten čaj dělat! Určitě potom dodám fotky.
Není tady
Pečený čaj dělám stejně jako Bety, i na pečícím papíře, nemá to chybu.
Doma dárečky nedělám, nemám moc času. Podle potřeby pletu ponoky, nebo teplé návleky na lýtka a kotníky, nebo na ruce, babička jim říkala nátepníčky. Vdycky mají úspěch. Teď jsou zase moderní ručně pletené svetry, mám v hlavě se zapletýnama korálkama, ale nevím, jestli ho stihnu udělat.
Nejvíc mi po rozdání dárků vadily hromady roztrhaných papírů. Tak mě napadlo, uít z různých zbytků a nenoených atů a halenek, které byly z pěkných a zajímavých látek, různě velké pytlíky a pytlíčky. Ozdobila jsem je vánočními a dětskými aplikacemi, vyrobila male (v lemu stuhy s drátkem) a jmenovky. Na kolo a lye jsem látku koupila a také jsem je zabalila jako velký dárek.Vypadá to krásně a není z toho binec. Při balení dárků vyberu jen vhodnou velikost. Hned po vybalení dárků zase vechno sloím do krabice. Já vím, není to dárek, ale mně se to osvědčilo.
Není tady
Díky za receptík, určitě pečený čaj vyzkouím, mám ovoce mrazené, potřebuji uvolnit mrazák. Doufám,e to nevadí. Jetě jednou dík.
Není tady
Ahooj,ja kazdy rok davam kazdemu v rodine jeden darek koupeny a jeden vyrobeny..Zvlast co jsem zustala doma tehotna pred Vanocema a pak s prckem,casu sem mela dost,takze pohoda,letos ale nebudou vyrobene,pac nestiham
Jo a jeste s kamaradkama si davame jedine vyrobeny darky,takze ja urcite nejaky tipy na male poteseni mam
Delala jsem sperky z Fima, pak ruzne decoupage-treba na zrcatka t Ikey (jedno stoji 29,-),nebo jsem nakoupila v hrabaku ruzny knofliky a jima polepila taky to Ikea zrcatko..Pak jsem si jednou nechala u truhlare nerezat ramecky jakoby s prostorem vevnitr..nevim jak to popsat,proste ten ramecek mel hloubku a zadni dil..bylo to do hloubky treba 4cm,tam jsme udelala ze spejli lehatko,"zem" polepila piskem a na zadni stenu namalovala more,doplnila muslickama..nebo jsem koupila levne sklenicky a pomalovala barvama na sklo..
Od kamaradky jsem loni dostala super praktickej dar-rucne teda usila zavazovaci pytlicek a v nem byly drobnosti nezbytne pro kazdou zenskou,takova KPZetka do kabelky byl tam malinkej tuhej deodorant,malinkej jeleni luj,papirovej pilnik na nehty,naplast kusove balena,vlhcenej ubrpusek kusove balenej..a uz nevim jaky jeste drobnosti..jo,malilinkej pytlicek s gumovyma medvidkama
Mam i nejaky fotky,kdybyste chteli
Není tady
Letos jsem tvořila věáky na álka a átky. Prodávají to v IKEA. Nahoře tyčka a pod tím obháčkované a dohromady sháčkované krouky. Seřazené do různého tvaru. Pro sebe mám do hroznu - nahoře 5, dole 1. Pro mamku 3*4. Prostě různě. A jetě se chystám uplést ály z volánové vlny. To mě úplně uchvátilo.
Není tady
Mě baví domácí dekorace. Nejradi mám ji nějaké staré, "jeté", které rozeberu a zbastlím do jednoho celku. Stěhuju se teď na venkov (třikrát hurá), tak budu mít dost místa a hlavně zdroje - přírodu. Letos u to nestihnu, ale zjara začnu se sezónními dekoracemi a přítí vánoční výzdoba bude můj totální relax, od hajného si vezmu tipy, kde vzít větve a neničit, roste tam spousta ípků (no, ty spí vyuiju na likér, ne?), a posečou kukuřičné pole, tak se tam pár klasů a ustí najde, iek, katanů, aludů a ostatního taky bude dost a dost, prostě u se na to celá třesu. Doma mám jetě spoustu korálků a různých pitomin, mám ráda kombinaci přírodních a lesklých materiálů... A co mě jetě hodně láká, bude zavařování. Miluju zeleninu, jakkoliv upravenou, a nejvíc miluju okurky kyseláče, ty se nedají koupit, ty se musí udělat doma. A u je mám kam dávat, jupí!
Jinak decoupage technika se mi líbí jako taková, bohuel se mi nelíbí motivy, které jsou na ubrouscích (to samé mám s puzzle - baví mě je skládat, ale ty obrázky jsou pro mě děs běs). Moc se mi líbí scrapbook, ale zatím jen na koukání - to u chce fakt základnu, troku znalostí... To přijde časem.
A ten pečený čaj? Vypadá to skvěle, určitě ho někdy zkusím, akorát musím vymyslet, komu ho dám. My jsme jen na klasickej pigáč, neoceníme to
A taky budu zase psát. Po večerech, u zasněenýho okna, vude ticho... U teď jsem do toho místa zamilovaná.
Není tady
ADFko, to zní jak z pohádky, nádhera, to se krásně u jen čte.
Decoupage mě právě teď taky pohltila, co se motivů týče, je holt třeba hledat, na internetu je toho celkem dost, jen mě tve to potovné pak A obchůdek v okolí jsem prostě nenala, ale u zpracovávám místní nai paní "hračkářovou" - má úasné malinkaté hračkářství a papírnictví, jedna z obchodnic, kde se člověk vdy bude vracet pro vlídnost a to, e u ní najde ve.... včera mi u hlásila, e u má lepidla a laky pro decoupage
A co se scrapboku týče, u roky dělám digiscrapbok, a ten mě baví moc.
Teda holky, to je tipů, jsem ráda, e se tady diskutuje
Já mám v lednici u domácí Bailey´s - jako pozornost pro vechny "baby" - kadá dostane láhev likéru, tu pěkně naaranuju, ozdobím, u si tu tvořím etikety, mám nakoupené lýko a blbůstky, co budu na to věet, plus přiloím k tomu recept právě na ten likér. No a teď uvauju něco takové pro chlapy, a zatím mě teda nic nenapadá
Tanko, no jasan, sem s fotkama, inspirace není nikdy dost.
Mambo, tak pletení, háčkování a ití celkově se mi obloukem vyhlo, na to nemám buňky Tvořit celkově ano, ale toto nezvládám, ach jooo.
Není tady
ahojte
tento rok sa moje vianočné darčeky nesú v téme decoupage u finiujem, zajtra nahádem fotky do fóra vedža, dám sem odkaz potom.
Andrea, čo tak urobi im domácu becherovku? receptov na nete je mnoho, u som ju robila, vežmi mi chutila, povedala by som, e je na nerozoznanie... tie to pekne načanča..
a tie truffles, žahký a excelentný darček, keď to dá do krásnej krabičky... robila som manelovi na mikuláa... http://mareckinblog.blogspot.com/2011/12/mitatas.html
Není tady
Adri, domácí becherovka, ty joo, to je přesně ono, vůbec jsem netuila, e to taky jde, jdu hledat recept, moc díky za tip
A ty truffles - to jsou ty kakaové kuličky, co jsem zahlédla u Tebe na blogu na té jedné fotce? Vypadá to toti moc dobře
Mimochodem, senzačně píe, u Tebe na blogu to dýchá neskutečnou pohodou
Není tady
bambi, tie taky sú úasnééé! batika ma vdy lákala a ete som sa k tomu nedostala
andrea, ďakujem! nala si recept? zväča sú podobné, ja robím z litra vodky, 1vanilkový cukor, 4PL cukru, 4 sáčky čaju stomaran a 3 klinčeky. nechávam to obvkle 3 týdne ale robila som u aj takú expresnú becherovku za 4 dni a bola ok. som rada e som ti pomohla. truffles sú tie čoko guličky obalené v kakau, je to mňamota
dnes som nefotila, vonku bola príerná tma celý deň.
Není tady
Adri, ano recept jsem nala, díky moc
Bambi, taky teda luxusní, ta by se mi líbila moc
A halooo holky, kde jste, co dárečky, hotovo?
Není tady
u som dala fotky na ubrouskovú techniku http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id … 3#p2755802
Není tady
Ahoj holky, díky za bezvadné nápady. Také já doma stále něco vymýlím a kutím. Recept na pečený čaj se mi zrovna moc hodí, hned ho vyzkouím. Co se tyká decoupage, líbí se mi například zdobená stínítka na lampičku jako je třeba na téhle stránce:
tempolibero.pourfemme.it/articolo/decoupage-creativo-per-decorare-la-tua-abat-jour/9755/.