Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 15. 11. 2011 19:11

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Cytologie - nová metoda vyšetření?

Chtěla bych se zeptat, zda nemáte s novou metodou některá zkušenosti.
Jsem 15 let po konizaci čípku (mám ho skoro amputovaný) byly doby, kdy jsem na cyt. chodila každý měsíc. Poslední roky bylo vše v pořádku, i když na ní chodím jednou za půl roku.
Preventivní prohlídku jsem měla objednanou na listopad .
Dneska jsem tam byla. Doktor mi řekl, že poslední cyt. našla nález, ale nejde blíž specifikovat a že ted je novinka, že si mi může udělat přesnější a podrobnější cytologii a odhalí přesně nesrovnalosti - ale doplatek 500Kč, přišla z USA a říkal, že za čas určitě nastoupí místo obyčejných sklíček.
Svému gynek. důvěřuju, tak jsem do toho bez rozmýšlení šla a do příštího pátku se budu modlit (budu volat na výsledky). Co bude dál nevím.
Vyšetření probíhalo podstatněji déle - nevím jak bych to popsala, škrábal ze mě do dvou ampulek a neslyšela jsem, že by stříkal tím sprejem jako při normální cyto.
Máte s tím prosím některá zkušenost?

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#2 15. 11. 2011 21:34

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Cytologie - nová metoda vyšetření?

Nikdo o nové metodě neslyšel?

Není tady

#3 16. 11. 2011 21:09

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

Dusi me pri cteni Tveho prispevku napadlo,ze se obavas jestli Te lekar netaha za nos.
Nicmene  v tom co me napadlo zaznamenavam sve vlastni postoje k lekarum a ted nevim jestli to co me napadlo patri jen me,nebo i Tobe ,nebo tedy obema. smile

Jinak zkusenost nemam. smile

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#4 16. 11. 2011 21:56

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Já taky zkušenost nemám, ale za týden jdu  na cytolku, také po půl roce. Tak jsem zvědavá. Ale protože moje lékařka je docela konzervativní, tak pochybuju, že to bude mít. Kdyby ano, dám vědět.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#5 17. 11. 2011 10:49

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Jo holky díky
Já právě nevím, proč by mě měl doktor tahat za nos. Za těch 20 let co k němu chodím po mě nechtěl nějaký prachy za nadstardantní vyšetření . Vždy jsem platila jen zrcadla a jednou za rok 30 Kč.
Já že jsem měla problémy s čípkem, jsem o tom ani nepřemýšlela, jeslti to pětikilo do toho dát. Pak bych si to mohla časem vyčítat. Příští týden uvidíme z výsledků víc.
Jen si myslím, že když mi dělal cyto v květnu, byla jsem psychicky unavená a skoro na dně z problémů a to se odráží všude, i na zdraví.
Ted jsem v rámci možností v pohodě, tak věřím tomu, že budou výsledky ok.

Není tady

#6 17. 11. 2011 11:05

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Jen si myslím, že když mi dělal cyto v květnu, byla jsem psychicky unavená a skoro na dně z problémů a to se odráží všude, i na zdraví.

Ano dusi,psychika se odrazi na zdravostnim stavu. smile
Sve zdravi mame ve vlastnich rukou. At se dari.

Není tady

#7 17. 11. 2011 11:15

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Arcanum - díky
trošku jsem gouglila a je to fakt novinku - doplnění cyto - APTIMAŽ HPV test
- Test zjištění přítomnosti HPV infekce doplňuje screening rakoviny děložního hrdla

Upravil(a) dusička (17. 11. 2011 11:17)

Není tady

#8 17. 11. 2011 12:03

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Vim dusi. smile Take jsem si to vyhledala kdyz jsi o tom psala.

Lekari casto tvrdi jednu vetu,ktera zni: Pravidelne preventivni prohlidky pomuzou zabranit rade zavaznych onemocneni. Aby prevence nebyla zanedbavana.
K tomu bych ja osobne se svyma zkusenostma jeste doplnila: jedinou prevenci ktera predevsim dokaze zabranit rade zavaznych onemocneni je hledet predevsim na sve psychicke zdravi.
Uzdravit - zharmonizovat psychiku znamena prevenci pred fyzicky se projevujicimi se nemocemi. smile

Upravil(a) Arcanum (17. 11. 2011 12:05)

Není tady

#9 17. 11. 2011 13:24

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Jo holky díky
Já právě nevím, proč by mě měl doktor tahat za nos. Za těch 20 let co k němu chodím po mě nechtěl nějaký prachy za nadstardantní vyšetření . Vždy jsem platila jen zrcadla a jednou za rok 30 Kč.
Já že jsem měla problémy s čípkem, jsem o tom ani nepřemýšlela, jeslti to pětikilo do toho dát. Pak bych si to mohla časem vyčítat. Příští týden uvidíme z výsledků víc.

Platila za zrcadla?? va
Ja na gynekologii nikdy neplatila nic.    va Ani  tech 30 kc,kdyz to byla preventivni prohlidka.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#10 17. 11. 2011 14:37

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Arcanum -
já vím, že psychiky se hodně moc odráží do těla.
Jenže - někde jsem slyšela ,že rakovina se dědí ob generaci. (můj děda na ni zemřel). Pak zase, že každý má rakovinu v sobě, někomu se projeví, někomu ne.
Ty papiloty, ty nesrovnalosti na čípku nejsou ještě rakovinotvorný, ale časem se můžou z toho rozvinout.
Já začala mít problémy, když jsem byla v pohodě, když jsem otěhotněla s mladším synem (hm, pravda, mohlo se to dusit v děle když jsem byla neštastná před tím, než jsem se vdala).
Erem -
jaký tvůj gyndař používá zrcadla?
Nᚠty na jedno použití, vždycky je vyfásnem u sestřičky. Těch 30Kč platím jednou za rok, protože chodím dvakrát do roka. KDybych chodila jen jednou za rok na preventivku, neplatila bych nic.

Není tady

#11 17. 11. 2011 14:58

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Arcanum napsal(a):

Vim dusi. smile Take jsem si to vyhledala kdyz jsi o tom psala.

Lekari casto tvrdi jednu vetu,ktera zni: Pravidelne preventivni prohlidky pomuzou zabranit rade zavaznych onemocneni. Aby prevence nebyla zanedbavana.
K tomu bych ja osobne se svyma zkusenostma jeste doplnila: jedinou prevenci ktera predevsim dokaze zabranit rade zavaznych onemocneni je hledet predevsim na sve psychicke zdravi.
Uzdravit - zharmonizovat psychiku znamena prevenci pred fyzicky se projevujicimi se nemocemi. smile

to je pravda. mě řekli, že tu štítku mám ze stresu.
jen kdyby to zharmonizování byla taková sranda smile

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#12 17. 11. 2011 15:00

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Arcanum -
já vím, že psychiky se hodně moc odráží do těla.
Jenže - někde jsem slyšela ,že rakovina se dědí ob generaci. (můj děda na ni zemřel). Pak zase, že každý má rakovinu v sobě, někomu se projeví, někomu ne.
Ty papiloty, ty nesrovnalosti na čípku nejsou ještě rakovinotvorný, ale časem se můžou z toho rozvinout.
Já začala mít problémy, když jsem byla v pohodě, když jsem otěhotněla s mladším synem (hm, pravda, mohlo se to dusit v děle když jsem byla neštastná před tím, než jsem se vdala).
Erem -
jaký tvůj gyndař používá zrcadla?
Nᚠty na jedno použití, vždycky je vyfásnem u sestřičky. Těch 30Kč platím jednou za rok, protože chodím dvakrát do roka. KDybych chodila jen jednou za rok na preventivku, neplatila bych nic.

já chodím taky 2x za rok (teď už) ale nikdy nic neplatím.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#13 17. 11. 2011 16:06

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Dusi je to velice a velice propletena vec tyhle chmury (podle mne) ,protoze vse se vsim souvisi.

Predstavme si to tak,ze deti a neboli dalsi generace deti opisuji nevedome nejake predchozi vzory (zpusoby mysleni-jednani) ,kterymi si zpusobuji to ci ono.  (a to nemluvis jeste o prevtelovani,tak to jen na okraj ) smile

Rakovina je podle mne definitivne fyzickym projevem nejakeho vnitrniho psycickeho rozporu.
Nekomu se projevi prave proto ze je k tomu vnitrne naklonen-dostal sam sebe do rozporu.
A nemusi si to vedome ani uvedomovat. Nicmene kdyz uz prijde na to ze se nemoc projevi ve fyzicke rovine,pak je to samozrejme vyzvou zacit patrat uvnitr pokud se chceme uzdravit a nebo nechceme byt nemocny.

dusicka napsal(a):

Ty priciny,ty chmury jsou mnohdy dost dobre skryty. Dost z toho v sobe clovek umi nanestesti potlacovat.
Cokoli potlacene a stale potlacovane se pak dere nejak na povrch.

Ja osobne dusi naprosto bez vahani tvrdim,ze je to zalezitosti psychickou.
Nemuzu jinak. wink
  Dala bych za to klidne i hlavu. smile

Není tady

#14 17. 11. 2011 16:10

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

to je pravda. mě řekli, že tu štítku mám ze stresu.
jen kdyby to zharmonizování byla taková sranda smile

smile

Jo,jen kdyby to bylo tak snadne. Ale neni. smile
Prejeme-li si ale byt zdravi (a kdo by si to nepral? ), pak pro to mame delat co je v nasich silach.
Predevsim my sami jsme sobe tim nejlepsim lekarem,protoze jedine my sami s tim muzeme neco udelat.Nikdo to za nas neurobi. wink

Není tady

#15 18. 11. 2011 17:36

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Arcanum  - ano, taky věřím tomu,že nemoce jsou psychickýho původu.
O rakovině jsem psala, že se dělá cytologie jako prevence proti rakovině.
Ale nepřemýšlela jsem nad tím, jestli jí budu mít nebo nebudu. Prostě jen chodím pravidelně na preventivky. Když jsem měla tenkrát problém, byla jsem statečná a nějak jsem se nenervovala.
Tenkrát mi řekla, že v nejhorším případě už nebudu moc mít děti (jo ok, měla jsem dva syny) a ejhle po 12 letech jsem normálně otěhotněla. stolt
Dám vědět příští pátek, jak dopadly výsledky, věřím že budou ok.

Není tady

#16 18. 11. 2011 18:31

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

O rakovině jsem psala, že se dělá cytologie jako prevence proti rakovině.

Ano ja to chapu. smile Psala jsem o te prevenci svuj nazor v prispevku 8. smile

Ty jsi psala: "Ty papiloty, ty nesrovnalosti na čípku nejsou ještě rakovinotvorný, ale časem se můžou z toho rozvinout."

A ja odpovidala dusi dle sveho zpusobu a nahlizeni na tyhle zalezitosti,ze je to pouze v nasich rukou.
To zda se muzou ci nemusi stat rakovinou zalezi jedine na nas samotnych. Na tom jak zdravy jsme psychicky a neboli v duchu. wink smile

dusicka napsal(a):

Dám vědět příští pátek, jak dopadly výsledky, věřím že budou ok.
[{ ze jsou ok } wink

Dej vedet smile Rada se raduju a o to vic kdyz se nekdo raduje. smile
Na Tvem miste bych si ten bajecny vysledek naprosto jasne ,zretelne predstavila v duchu jako jasnou vec,jasnou jako je slunce na nebi. pussa

Není tady

#17 18. 11. 2011 18:50

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Arcanum - díky parpar
Víš, já vím, že budou výsledky, nebo že jsou výsledky ok.
Ale, přeci jenom,kdybych těch 500Kč za ten nový test nedala, asi bych si v duchu nadávala. Ted jsem klidnější. PRotože ten testík je přesnej, takže ukáže co má. stolt
Proč jsem tu napsala nový příspěvky?
protože jsem byla překvapaná, že je nějaká novinka, o které sem ani netušila. Nevěřila jsem totiž tomu, že by mě můj gyndař, kterýmu důvěřuju (prožila jsem u něho tři těhotenství) a nikdy nic nezanedbal, si na mě něco vymyslel. wink

Není tady

#18 18. 11. 2011 21:56

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

.......protože jsem byla překvapaná, že je nějaká novinka, o které sem ani netušila. Nevěřila jsem totiž tomu, že by mě můj gyndař, kterýmu důvěřuju (prožila jsem u něho tři těhotenství) a nikdy nic nezanedbal, si na mě něco vymyslel. wink

Dusi,
a proc tohle ted jeste pises? Komu a proc? va

Byla jsi prekvapena,netusila jsi ze je nejaka nova metoda a i kdyz jsi verila svemu lekari-rikava se duveruj ale proveruj ,ze? smile
pussa

Není tady

#19 18. 11. 2011 22:07

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Arcanum - proč to všechno píšu?
Víš, mé děti maj prostě jen to standartní povinné očkování, nic navíc. Jsem tak nějak proti strkat jim do těla navíc nějaký sajrat. Musím zatukat, ale např. holka ještě neměla antibiotika (bude jí 5) a ani kluci moc nemaroděj.
Chtěla jsem se jen ujistit, sama sebe, že jsem udělala dobře a připlatila jsem si za nový vyšetření.
A i kdyby se neujalo, mám čisté svědomí stolt a nemusím už na to myslet.
Jo to víš že mě napadlo,jestli mě doktor nechce natáhnout, ale to bych byla hooooodně moc zklamaná, kdyby jo. Ale on tomu věří, že je to nová věc k lepším zítřkům, když jsem gouglila.
Chápeš jak to myslím?

Není tady

#20 18. 11. 2011 22:25

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Ale on tomu věří,  že je to nová věc k lepším zítřkům, [/b] když jsem gouglila.[/b]

Chápeš jak to myslím?

Ja vic nez chapu dusi. smile (psala jsem Ti ze me napdalo ,ze se obavas jestli Te netaha za nos )smile

Nicmene tahle veta nahore nedava smysl- me. Tobe ano?

Dusi,ja Tve vire (ve smyslu verit v neco) rozumim. (i kdyz to mam jeste uplne osobne jinak)
Dokazu Te chapat. smile

Detem bych taky nenechala pichat zadny sajrajty. 

Kdyz jsem byla mala onemocnela jsem kdykoli kdy se me chtelo a nebo kdykoli kdy jsem byla podrobena nejaky psychicky zatezi.

Upravil(a) Arcanum (18. 11. 2011 22:26)

Není tady

#21 19. 11. 2011 8:14

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Děkuji Arcanum, já vím,že mě chápeš, vycítila jsem to z tvých příspěvků. hjarta
To že jsem napsala - o doktorovi - že tomu věří, tak to je přeci fajn,že chce chránit ženský.
Ale zase - doktory potřebujeme. KDyž si vzpomenu, že mi při posledním těhotenství rupla jen tak 6týdnů před porodem plodová voda (byla jsem bez problémů) a holka byla koncem pánevním a proto se rozhodli na císařským řezu tedy s tím, že mě jen umrtvili od pasu dolů.
Arcanum - mně stačí když se nenamaluju řasy a budím dojmem,že jsem nemocná. cool

Není tady

#22 19. 11. 2011 11:07

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Děkuji Arcanum, já vím,že mě chápeš, vycítila jsem to z tvých příspěvků. hjarta
To že jsem napsala - o doktorovi - že tomu věří, tak to je přeci fajn,že chce chránit ženský.
Ale zase - doktory potřebujeme. KDyž si vzpomenu, že mi při posledním těhotenství rupla jen tak 6týdnů před porodem plodová voda (byla jsem bez problémů) a holka byla koncem pánevním a proto se rozhodli na císařským řezu tedy s tím, že mě jen umrtvili od pasu dolů.
Arcanum - mně stačí když se nenamaluju řasy a budím dojmem,že jsem nemocná. cool

Jo je to fain,to jasnacka,ale me nedavala smysl ta veta. wink

Ano,doktor dokaze I pomoc,tam kde na to Sami nestacime. smile 
si neumim predstavit treba,ze bych si opravovala zuby. yikes big_smile

To jsou takovy typy co nenamalovany vypadaj jako churavy. To se pozna. smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí