|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Vějířovko - slova jsou jen vyřčené myšlenky, to, co jimi vyjadřuje má základ v hlavě, kde pracuje již s tím, jestli to bude pravda, nebo lež. Takže tvrzení, že ač dělá to samé, co jiní, je v jejím příladě jiné, je blbost. Znovu přirovnání k ukradeným penězům.
Růže je růže, déšt je mokrý, zima je studená, léto je teplé - objektivní pravdy jsou jen jedny. Růže nemůže být tulipán, ale může být různě barevná - ale vždy to bude růže.
Není tady
Vejirovka napsal(a):
Chceš snad naznačit, že slova nejsou schopna vyjádřit pravdu, proto ukazuješ, jak je možné si s nimi hrát.
NE.
Pokud jednoho dne pochopis,pak TVA radost bude zaroven moje radost. 
Ale Vejirku,pochopit se to da jedine tak ze se stanes mnou. Ze poznas na vlastni kuzi to co jsem poznala ja. 
Není tady

Arcanum napsal(a):
Vejirovka napsal(a):
Chceš snad naznačit, že slova nejsou schopna vyjádřit pravdu, proto ukazuješ, jak je možné si s nimi hrát.
NE.
Pokud jednoho dne pochopis,pak TVA radost bude zaroven moje radost.
Ale Vejirku,pochopit se to da jedine tak ze se stanes mnou. Ze poznas na vlastni kuzi to co jsem poznala ja.
No uvidíme jestli to ještě do smrti zvládnu - už moc času nemám.
Není tady

Zklamaná napsal(a):
Vějířovko - slova jsou jen vyřčené myšlenky, to, co jimi vyjadřuje má základ v hlavě, kde pracuje již s tím, jestli to bude pravda, nebo lež. Takže tvrzení, že ač dělá to samé, co jiní, je v jejím příladě jiné, je blbost. Znovu přirovnání k ukradeným penězům.
Růže je růže, déšt je mokrý, zima je studená, léto je teplé - objektivní pravdy jsou jen jedny. Růže nemůže být tulipán, ale může být různě barevná - ale vždy to bude růže.
Máš v určité oblasti pravdu, ale myšlenka nebývá komplexní, vše vyjadřující - a Hirondel myslím mluví v koanech.
Není tady

Zklamaná napsal(a):
Pardon,ale objektivní pravdy neexistují...tedy tak to vnímám já
Není tady
Arcanum napsal(a):
Tím, že někdo pozná na vlastní kůži to, co poznal jiný, se nestane jím.
Takhle to nefunguje.
Tím, že já zažiju např. rozvod stejně jako má kamarádka, se nestanu jí ani to nebudu vnímat stejně jako ona. Z prostého důvodu. Ona je ona a já jsem já. Existuje o tom i spousta odborné literatury, není to nic, co bych si vymyslela a pokládala za neomylné tvrzení.
Vějířovko, to myslíš vážně, co píšeš, nebo si děláš legraci? Nějak se mi nezdá, že bys to mohla myslet vážně.

majkafa napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Takhle to nefunguje.
Tím, že já zažiju např. rozvod stejně jako má kamarádka, se nestanu jí ani to nebudu vnímat stejně jako ona. Z prostého důvodu. Ona je ona a já jsem já. Existuje o tom i spousta odborné literatury, není to nic, co bych si vymyslela a pokládala za neomylné tvrzení.
Vějířovko, to myslíš vážně, co píšeš, nebo si děláš legraci? Nějak se mi nezdá, že bys to mohla myslet vážně.
Majko, já nevím co myslíš.
Nedělám si legraci, myslím že to má nějaký smysl, že Arc reaguje a mluví tak, jak mluví - a zdá se mi, že problém je v tom, že tomu nerozumím.
Není tady
Racionalni mysleni nikdy ( opakuju ze nikdy ) neni schopno pojmout to co jej presahuje.
Jestlize se clovicek bude i sebevic snazit pochopit svym racionalnim myslenim ( ohranicenym) neco co se uz ocita za nim,Tam kde jeho dosah uz nedosahuje,tak se bude zakonite mylit se svym ohranicenym poznatkem. 
Není tady

majkafa napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Takhle to nefunguje.
Majko,já si myslím,že v tomto případě pragmatismus nelze aplikovat...já tomu rozumím,ale neumím to verbalizovat...pamatuješ,jak jsme jednou řešily,jak je škoda,že my lidé máme jen ta "chudá" slova..? 
Není tady
Revlibo, pamatuji si to.
Ale tohle je o něčem jiném. Já se můžu z rozvodu hroutit a má kamarádka bude juchat, že je volná. A přitom je to pořád rozvod.
Nikdo z nás nebude mít při jakékoliv události naprosto identické pocity jako ten druhý = nestane se jím tím, že prožil stejnou událost. Dokud jsme lidé a žijeme na Zemi. Tady a teď. 
Upravil(a) majkafa (24. 11. 2011 12:38)
Revliba napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Růže je růže, déšt je mokrý, zima je studená, léto je teplé - objektivní pravdy jsou jen jedny. Růže nemůže být tulipán, ale může být různě barevná - ale vždy to bude růže.Pardon,ale objektivní pravdy neexistují...tedy tak to vnímám já
s tím nesouhlasím - růže je růže, slunce stále svítí, sníh je bílý...
to jsou objektivní pravdy - objektivní pravda je shoda poznání a skutečnosti.
Není tady

Arcanum napsal(a):
Racionalni mysleni nikdy ( opakuju ze nikdy ) neni schopno pojmout to co jej presahuje.
Jestlize se clovicek bude i sebevic snazit pochopit svym racionalnim myslenim ( ohranicenym) neco co se uz ocita za nim,Tam kde jeho dosah uz nedosahuje,tak se bude zakonite mylit se svym ohranicenym poznatkem.
Ano, to beru, ale slova jsou nástroj racionálního myšlení, takže je nemá smysl používat v případě, kdy je to racionální myšlení přesaženo.
Snad je možné použít koany nebo různá přirovnání (jiný výraz mě nenapadá), jaká se používají třeba v Bibli nebo v textech gnostiků.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
Myslim mluví v koanech.
Dokonce to nejsem vubec 'ja' kdo mluvi- pise.
Není tady
Arcanum napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Myslim mluví v koanech.
Jasnačka. 

majkafa napsal(a):
javena napsal(a):
Zklamčo
Majkafo, já kvůli nikomu net nezavírám. Nepoužívám ani ignore... a jestli mě rozčilují některé příspěvky, pak jsou zcela jiného ražení, než ty, co píše arcanum.javeno, jestli reaguješ na mé psaní, tak jsi to nepochopila. Nepsala jsem, že kvůli komukoliv zavírám net. Ale prostě když už na babi být nechci, zavřu si stránku a jdu zase dělat něco jiného.
Nepsala jsem ten příspěvek směrem k tobě.
Jasně, zavřeš net a co bylo na netu zůstává na netu.
Já to zas myslela tak, že příspěvky neobcházím, nepřeskakuji a nepoužívám proto ani ignore. Napsala jsem to v rychlosti a blbě. 
Není tady
Arcanum napsal(a):
Objektivní pravdou je, že vesmír je veliký. Ale není objektivní pravdou, že je nekonečný. Teprve, až přijde poznání o vesmíru a shodne se poznání se skutečností, lze mluvit o objektivní pravdě. Prozatím je to neprobádané, tudíž na bázi domnívání.
Ani ty nemůžeš nikdy (opakuji, že nikdy) potvrdit objektivně to, co tu tvrdíš - neboť vlastně ani nevíš, o čem mluvíš. Jsou to jen fráze vyčtené z knih stejných domněnkářů, jako ty. To není vůbec o chápání - jde o skutečnost a tu ty nemůžeš doložit, aby se shodla v objektivní pravdě.
Není tady
majkafa napsal(a):
Revlibo, pamatuji si to.
Ale tohle je o něčem jiném. Já se můžu z rozvodu hroutit a má kamarádka bude juchat, že je volná. A přitom je to pořád rozvod.Nikdo z nás nebude mít při jakékoliv události naprosto identické pocity jako ten druhý = nestane se jím tím, že prožil stejnou událost. Dokud jsme lidé a žijeme na Zemi. Tady a teď.
ano majko - obě jste prošly objektivní pravdou = rozvodem, ale subjektivní pravdou je, že každá z vás to vnímala (nesla, citíla) jinak. Objektivní pravda je, že obě jste rozvedené.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
,,,,,, myslím že to má nějaký smysl, že Arc reaguje a mluví tak, jak mluví - a zdá se mi, že problém je v tom, že tomu nerozumím.

Není tady
Jelikož to není Arcanum, kdo zde píše pod nickem Arcanum, tak ani ty peníze, co ukradne, ona vlastně neukradne.
To "jen" my, co jsme tu sami za sebe...
A to já jsem raději sama za sebe a nebudu se maskovat kóanem ani společným vědomím, nevědomím či tím, že všichni jedno jsme. Protože to tak je v rámci vesmíru a věčnosti.
Ale tady a teď, lidé na Zemi, takhle opravdu nežijeme. Protože to už bysme nebyli my na Zemi. Ale my lidé teď na Zemi jsme a to nepopřeme žádnými povídačkami ani pravdami, které jsou platné v rámci Všehomíra věčnosti.
Arcanum, až budeš mít hlad, řekni si, že to vlastně ty hlad nemáš, že to je někdo "jiný" a už nejez a nepij.
A pak si popovídáme.
Vlastně ne, protože já pít a jíst budu. 
Upravil(a) majkafa (24. 11. 2011 12:56)
Zklamaná napsal(a):
majkafa napsal(a):
Revlibo, pamatuji si to.
Ale tohle je o něčem jiném. Já se můžu z rozvodu hroutit a má kamarádka bude juchat, že je volná. A přitom je to pořád rozvod.Nikdo z nás nebude mít při jakékoliv události naprosto identické pocity jako ten druhý = nestane se jím tím, že prožil stejnou událost. Dokud jsme lidé a žijeme na Zemi. Tady a teď.
ano majko - obě jste prošly objektivní pravdou = rozvodem, ale subjektivní pravdou je, že každá z vás to vnímala (nesla, citíla) jinak. Objektivní pravda je, že obě jste rozvedené.
Ano, souhlasím s tím, co píšeš. Je to tak.
Arcanum napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
,,,,,, myslím že to má nějaký smysl, že Arc reaguje a mluví tak, jak mluví - a zdá se mi, že problém je v tom, že tomu nerozumím.
Ale houby, Vějířovko. Rozumíš všemu, čemu máš jako člověk žijící na Zemi v tomto čase.
Až Arcanum někoho zavraždí, bude odsouzena stejně jako kdokoliv jiný. Její kecy, že to nebyla ona, neboť všichni jedno jsme atd. jí fakty nepomůžou.
Prospělo by jí,kdyby se opravdu postavila nohami na Zem, když už se narodila tady a teď.
Protože to, že se narodila tady a teď, určitě má nějaký smysl, není-liž pravda?
Že by ten, aby se zmateriálnila a zracionálnila? A bude se rodit znovu a znovu, dokud jí to nedojde, že všechno chce své.
Upravil(a) majkafa (24. 11. 2011 13:00)
majkafa napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Myslim mluví v koanech.
Jasnačka.
tak už máme jasno
si to musím vtlouct do hlavy 
Není tady
Ta ktere jsem sve jedno sdeleni smerovala o nem verim rozjima.
Citim vejirovko ze mas zajem pochopit,protoze to cosi v Tobe je tim pritahovano.
Nektri to dokazi,jini ne. 
Není tady
Arcanum napsal(a):
Ta ktere jsem sve jedno sdeleni smerovala o nem verim rozjima.
Citim vejirovko ze mas zajem pochopit,protoze to cosi v Tobe je tim pritahovano.
Nektri to dokazi,jini ne.
Arcanum, jak - věříš? Chyba. Nechca ses spletla. Ty přeciž nemůžeš věřit, když ty všechno VÍŠ.
Jo, pardon. To jsi zase nepsala ty. Tak to teda potom pardon. 
Tááák Vějířovko - máš to zpečetěno - stala jsi se Vyvolenou 
Není tady