|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Když to říká a chová se tak ona, tak to jedovatost a zesměšńování není.
Počkej... tím chceš říct, že pokud to někdo (nejde tedy jen o Arcanum) "má jinak", je to omluva prakticky pro cokoli?
Že může libovolně (zne)používat "jedovatost a zesměšńování" a je hájenej svojí "jinakostí" bez ohledu na ty, které urazil, dotkl se jich, ublížil jim?
Není tady

helena napsal(a):
Počkej... tím chceš říct, že pokud to někdo (nejde tedy jen o Arcanum) "má jinak", je to omluva prakticky pro cokoli?
Že může libovolně (zne)používat "jedovatost a zesměšńování" a je hájenej svojí "jinakostí" bez ohledu na ty, které urazil, dotkl se jich, ublížil jim?
Majkafa to pravděpodobně myslí ironicky, ale to ty asi víš.
Mě by také zajímal fenomén "Arcanum". Vypadá to, že si s tím, co znamenají slova vůbec neláme hlavu, převrací význam slov, hraje si s nimi. Co platí u jiných, tak u ní neplatí.
Pak mi ale není jasné, co sleduje tím, že se baví s námi obyčejnými lidmi a co nám to má říci.
Není tady
heleno, nevěřím, žes nepochopila, že mé psaní bylo ironické.
Ostatně Vějířovka už to napsala.
Vějířovka napsal(a):
Majkafa to pravděpodobně myslí ironicky, ale to ty asi víš.
Mě by také zajímal fenomén "Arcanum". Vypadá to, že si s tím, co znamenají slova vůbec neláme hlavu, převrací význam slov, hraje si s nimi. Co platí u jiných, tak u ní neplatí.Pak mi ale není jasné, co sleduje tím, že se baví s námi obyčejnými lidmi a co nám to má říci.
Ano. Bohužel jí evidentně nedochází, jak může takovým postojem ublížit. Ona přece může, ona je "na druhém břehu". hm.
Někdy mě to štve. Ale počkám, ona si naběhne sama. Ostatně včera s mimoňováním tomu už moc nescházelo. Ale obávám se, že jí to stejně nikdy nedojde. 
Všichni si naběhneme sami, když něco děláme špatně. Tím myslím samozřejmě i sebe. A taky Arcanum. Nikdo nemá právo suplovat Boha. On si to ohlídá sám. Neboť Boží mlýny... atd.
Upravil(a) majkafa (24. 11. 2011 8:05)
helena napsal(a):
Ne Heli,tady vubec nejde o to ze kdyz to mam jinak, ze by to mela byt nejaka omluva delat to ci ono.
( ted je uplne jedno ze to m. myslela ironicky )
Berete se prilis vazne,berete vazne iluze a v Tom to vezi. 
Uz vcera jsem psala ze neexistuje zaruka ze ostatni uvidi skutecnost namisto iluzi.
Jsem s tim smirena.
Pokud by jste vedeli co opravdu znamenaji projekce a jak vznikaji,meli by jste v Tom jasno.
Ale nemate. A takovy je zivot.
Majkafo a nejen Ty zamette si pred svym prahem. Zamyslete se nad tim jak se chovate vy, co citite v tu chvili kdyz neco pisete smerem ke me.
Ten kdo Tebe vytaci jsi Ty sama,nejsem to Ja.
Me dochazi naopak naprosto vsechno,vidim to co Ty nevidis ale to Ti vubec Nedochazi.
A kdybych byla jako Ty a Tobe stejne smyslejici,zacala bych tady taky vykrikovat a stezovat si ze me ublizujete a zesmesnujete.
Zlodej krici chytte zlodeje.
Vejirovko mozna na to prijdes. 
Není tady
Arcanum napsal(a):
helena napsal(a):
Že může libovolně (zne)používat "jedovatost a zesměšńování" a je hájenej svojí "jinakostí" bez ohledu na ty, které urazil, dotkl se jich, ublížil jim?Ne Heli,tady vubec nejde o to ze kdyz to mam jinak, ze by to mela byt nejaka omluva delat to ci ono.
Uz vcera jsem psala ze neexistuje zaruka ze ostatni uvidi skutecnost namisto iluzi.
Jsem s tim smirena.
Pokud by jste vedeli co opravdu znamenaji projekce a jak vznikaji,meli by jste v Tom jasno.
Majkafo a nejen Ty zamette si pred svym prahem. Zamyslete se nad tim jak se chovate vy, co citite v tu chvili kdyz neco pisete smerem ke me.
Me dochazi naopak naprosto vsechno,vidim to co Ty nevidis ale to Ti vubec Nedochazi.
A kdybych byla jako Ty a Tobe stejne smyslejici,zacala bych tady taky vykrikovat a stezovat si ze me ublizujete a zesmesnujete.
Zlodej krici chytte zlodeje.![]()
Arcanum, jsem si vědoma, že občas urážím jiné přispěvatele. Bohužel se někdy neudržím. Ale já to nepopírám, jako to popíráš ty. hm.
To tvé včerejší mimoňování a momoňování je hloupost malého dítěte a urážení pisatelů. Úplně stejně, jako když se toho dopustím někdy já. Mezi mnou a tebou není žádný rozdíl.
Ostatně, Arcanum, i ty si stěžuješ a vykřikuješ. Přinejmenším si stěžuješ, že tě někdo oslovuje hirondel. A hirondel dokonce ani není "urážka" tvého typu - mimoň. Je to tvůj skutečný předchozí nick. A přesto jsi tu už mockrát psala, že tady hirondel není, i minimálně jedno psaní ke mně, že ti tohle oslovení vadí. Bylo to v ironické rovině. Takže - zametej taky před vlastním prahem. 
Upravil(a) majkafa (24. 11. 2011 10:54)
Arcanum napsal(a):
Myslím, že naprosto všechno ti nedochází, i když vidím, že skutečně vidíš, co tu všichni nevidí.
Projekce je fenomen, který funguje, ale kterému se ti, co nevidí, prostě velmi úpo.r.ně brání. A to tak úpo.r.ně, že nemají už energii na to, aby rozklíčovali vlastní iluze....
Pokud něco pojmenuju: uráží mne, ubližuje mi, je drzá, je taková a maková, blá blá, je jasné, že to musím znát, protože jinak bych to nepojmenovala. Jenže už málokomu je jasné, že pokud to pořád dokola řeší, tak to taky aktuálně žije a měl by si skutečně nejprve zamést před svým vlastním prahem. Pokud to jen vidí a sdělí, tak to prostě jen vidí, nic víc, nic míň.
Už to nežije. Má pouze zkušenost, kterou sděluje.
Jenže málokdo z pouhých písmenek pozná, jak to kdo má. Nu a nejmenší šanci má to poznat ten, kdo se vzteká, že ona je uááááááááááá, ble ble, brrrrr, fuj je taková a maková
Možná, že jsi s tím smířená, ale všechno ti tak úplně nedochází..... Jsi bezesporu Přátelská duše a jako taková tu nejsi zdaleka sama. Ale i ty tu máš svou Přátelskou duši, Arcanum 
Nedochází ti to? 

Upravil(a) Pandorraa (24. 11. 2011 10:57)
Není tady
majkafa napsal(a):
Arcanum, jsem si vědoma, že občas urážím jiné přispěvatele. Bohužel se někdy neudržím. Ale já to nepopírám, jako to popíráš ty. hm.
To tvé včerejší mimoňování a momoňování je hloupost malého dítěte a urážení pisatelů. Úplně stejně, jako když se toho dopustím někdy já. Mezi mnou a tebou není žádný rozdíl.
Nic jsi opet nepochopila. Opakovat uz to neni tedy potreba.
Ja jsem v podstate Ty,to ano avsak to jeste neznamena ze ja delam to co Ty a Tobe stejne smyslejici vidis. 
Není tady
Arcanum napsal(a):
majkafa napsal(a):
To tvé včerejší mimoňování a momoňování je hloupost malého dítěte a urážení pisatelů. Úplně stejně, jako když se toho dopustím někdy já. Mezi mnou a tebou není žádný rozdíl.Nic jsi opet nepochopila. Opakovat uz to neni tedy potreba.
Ja jsem v podstate Ty,to ano avsak to jeste neznamena ze ja delam to co Ty a Tobe stejne smyslejici vidis.
Ještě jsem k tomu příspěvku něco dopsala.
Ty nevidíš, protože nechceš vidět. Ani ve psaní Pan nevidíš. Dokud nebudeš chtít sama uvidět, my s tím bohužel nic neuděláme.
Momentálně je zbytečné s tebou vůbec o čemkoliv diskutovat.
Upravil(a) majkafa (24. 11. 2011 10:56)
Arcanum napsal(a):
Tak o tom žádná 
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Myslím, že naprosto všechno ti nedochází, i když vidím, že skutečně vidíš, co tu všichni nevidí.
Projekce je fenomen, který funguje, ale kterému se ti, co nevidí, prostě velmi úpo.r.ně brání. A to tak úpo.r.ně, že nemají už energii na to, aby rozklíčovali vlastní iluze....
Pokud něco pojmenuju: uráží mne, ubližuje mi, je drzá, je taková a maková, blá blá, je jasné, že to musím znát, protože jinak bych to nepojmenovala. Jenže už málokomu je jasné, že pokud to pořád dokola řeší, tak to taky aktuálně žije a měl by si skutečně nejprve zamést před svým vlastním prahem. Pokud to jen vidí a sdělí, tak to prostě jen vidí, nic víc, nic míň.
Už to nežije. Má pouze zkušenost, kterou sděluje.
Jenže málokdo z pouhých písmenek pozná, jak to kdo má. Nu a nejmenší šanci má to poznat ten, kdo se vzteká, že ona je uááááááááááá, ble ble, brrrrr, fuj je taková a maková![]()
Možná, že jsi s tím smířená, ale všechno ti tak úplně nedochází..... Jsi bezesporu Přátelská duše a jako taková tu nejsi zdaleka sama. Ale i ty tu máš svou Přátelskou duši, Arcanum
Nedochází ti to?
Pandoro, Ty zertujes?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Tak o tom žádná
Arcanum, ano. Můj mimoň není o nic méně nebo více mimoňovatější, než když takhle oslovíš někoho ty. 
majkafa napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Tak o tom žádná
Arcanum, ano. Můj mimoň není o nic méně nebo více mimoňovatější, než když takhle oslovíš někoho ty.
Tak úplně to majko nevidím. Já to vnímám tak, že Arc jen moc tlačí na pilu...chce si hrát, ale nebere v potaz, že tu není s kým. Všichni ji berou moc vážně, sebe berou moc vážně....
Není tady
Pan, na hraní musí být dva. A já si s Arcanem hrát nechci.
S takovou, jaká je tady a teď, ne. 
Pandorraa napsal(a):
Já to vnímám tak, že Arc jen moc tlačí na pilu...chce si hrát, ale nebere v potaz, že tu není s kým. Všichni ji berou moc vážně, sebe berou moc vážně....
Poslu Ti skutecnost. 
Arcanum netlaci na zadnou pilu.
Slovo chtit (chce) tam nepatri. 
A uz vubec neni skutecna Tva myslenka,ze nebere neco v potaz. Ze neco nevidi.
Pisilam Ti to Prave proto ze vim a psala jsi to I Ty,ze malo kdo z pismenek pozna skutecnost - tedy to jak to kdo ma,jak to ma ten druhy a tedy v tomato pripade ja. 
Není tady
majkafa napsal(a):
Pan, na hraní musí být dva. A já si s Arcanem hrát nechci.
S takovou, jaká je tady a teď, ne.
Pak tedy nevstupuj tam kde se objevim. Jestli musis,pak musis a na to si posvit. 
Není tady
chce si hrát, ale nebere v potaz, že tu není s kým. Všichni ji berou moc vážně, sebe berou moc vážně....
Hmm... těžko hrát s někým, jehož hry jsou poněkud vypečené
a kdo v jejich průběhu mění pravidla pro mnohé nepředvídatelně a nelogicky 
Upravil(a) helena (24. 11. 2011 11:28)
Není tady

Všichni ji určitě neberou vážně...

Není tady
Arcanum napsal(a):
majkafa napsal(a):
To tvé včerejší mimoňování a momoňování je hloupost malého dítěte a urážení pisatelů. Úplně stejně, jako když se toho dopustím někdy já. Mezi mnou a tebou není žádný rozdíl.Nic jsi opet nepochopila. Opakovat uz to neni tedy potreba.
aha - takže když všichni ukradnem prachy - já, hirondel, majkafa - tak ty prachy ukradnem všichni, krom hirondel, páč ta si je půjčila jen na věčný časy....
dobrá logika 
Není tady
helena napsal(a):
chce si hrát, ale nebere v potaz, že tu není s kým. Všichni ji berou moc vážně, sebe berou moc vážně....
Hmm... těžko hrát s někým, jehož hry jsou poněkud vypečenéa kdo v jejich průběhu mění pravidla pro mnohé nepředvídatelně a nelogicky
Taky mi Arcanum žíly netrhá. Někdy mě její příspěvky rozčílí, ale že bych z toho dělala drama, to ne. Zavřu net a jdu Metelescu blescu.
Občas mě zcela poklidně napadnou myšlenky, jaký je to zvláštní člověk. To je všechno.
Zklamaná napsal(a):
aha - takže když všichni ukradnem prachy - já, hirondel, majkafa - tak ty prachy ukradnem všichni, krom hirondel, páč ta si je půjčila jen na věčný časy....
dobrá logika
To je trefné.
Zklamaná, dík. To mě opravdu rozesmálo. 

Zklamčo 

Majkafo, já kvůli nikomu net nezavírám. Nepoužívám ani ignore... a jestli mě rozčilují některé příspěvky, pak jsou zcela jiného ražení, než ty, co píše arcanum. 
Není tady
Arcanum mám ráda, a netočí a nevadí mně její věčné otázky. 
Není tady

Arcanum napsal(a):
helena napsal(a):
Že může libovolně (zne)používat "jedovatost a zesměšńování" a je hájenej svojí "jinakostí" bez ohledu na ty, které urazil, dotkl se jich, ublížil jim?Ne Heli,tady vubec nejde o to ze kdyz to mam jinak, ze by to mela byt nejaka omluva delat to ci ono.
Jsem s tim smirena.
Zlodej krici chytte zlodeje.![]()
Nevylučuji to, že mi to nakonec dojde. Chceš snad naznačit, že slova nejsou schopna vyjádřit pravdu, proto ukazuješ, jak je možné si s nimi hrát.
Není tady
javena napsal(a):
Zklamčo
Majkafo, já kvůli nikomu net nezavírám. Nepoužívám ani ignore... a jestli mě rozčilují některé příspěvky, pak jsou zcela jiného ražení, než ty, co píše arcanum.
javeno, jestli reaguješ na mé psaní, tak jsi to nepochopila. Nepsala jsem, že kvůli komukoliv zavírám net. Ale prostě když už na babi být nechci, zavřu si stránku a jdu zase dělat něco jiného.
Nepsala jsem ten příspěvek směrem k tobě.