|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

U nás na Severu od Brna leje jako z konve, doufám jen, že Svitava se zatím udrží. Mužovy rodiče jsou na kopci, ale jeho děti bydlí kousek od řeky.
Kolega z Ústí nad Labem mi říkal, že je to tak dost drsný a že dokonce Křešice na Litoměřicku museli evakuovat komplet. Jenda kolegyně tam bydlí. Hrůza. Naše město povodně nepostihly nikdy, teče tudy jen potok, ale taky by vytopil sklepy, kdyby se vylil.
Není tady
Já jsem zažila na vlastní kůži povodně dvě. V deseti a v sedmnácti. V paneláku jsme měli vodu a bahno ve sklepě. Náš potok se rozlil tedy pořádně. Poprvé nevydržel most, podruhé plavaly do Děčína velké role papíru ze skladu z továrny. Naštěstí nám udělali veliké hluboké koryto , tak musím zatukat. Od té doby klid.
Děti maj u nás prázdniny, v Děčíně je to katastrofa.
Nová knihovna leží na břehu řeky, zatím tedy se tam voda nedostala, ale čeká se na ní v noci.
V roce 2002 to bylo v DC katastrofální, voda vyplavila koupaliště, už ho neobnovili. Plavečák. Strašný.
A o Hřensku, to ani nepíšu. Tam se z toho nevzpamatujou nikdy.
Upravil(a) dusička (4. 6. 2013 9:16)
Není tady
Naše vesnička taky plave..viděla jsem v televizi sousedy, jak se stěhují do bezpečí....
Není tady

U nás sucho a sluníčko má snahu vylézt.
Jen zas už moc nespím a přemýšlím, jak se v pátek dostanu pro holčičku. S mojim orientačním smyslem to bude asi
problém. Budu muset asi i oželet obrazárnu, kterou jsme měli v plánu navštívit. 
Není tady

Malá neteř má jet 8.6. se školou na výlet do trojské zoo. Tak nevím, jak dopadnou.. Je to hrozný, nechápu, proč jim po zkušenostech r.2002 taky neudělali protipovodňový zábrany.
Není tady

Ziki napsal(a):
Malá neteř má jet 8.6. se školou na výlet do trojské zoo. Tak nevím, jak dopadnou.. Je to hrozný, nechápu, proč jim po zkušenostech r.2002 taky neudělali protipovodňový zábrany.
Třeba je ted už udělají,chudáci zvířata,určitě na ně nepůsobí dobře to stěhování na některý.
Není tady

Ziki napsal(a):
Zítra zoo otvírá, ale asi to nebude nic moc-
Není tady

Kuřátko napsal(a):
Sháním nějaký kontakt ohledně darování věcí lidem postiženým povodněmi. Nevíte prosím někdo o něčem takovém?
Konkrétně se jedná o dámské a dětské (chlapecké) oblečení.
To dámské je opravdu hezké, některé i málo nošené (změna velikosti a taky velké změna vkusu). Jsou tam šaty, sukně, kalhoty, trička, košile i nějaké ty lodičky.
Chtěla jsem to původně darovat do nějaké organizace sociálně potřebných....ale jednak jsem se dozvěděla, že v některých to funguje tak, že si to prvně rozeberou zaměstnanci a jejich rodiní příslušníci a až zbytky dají tam kam mají (a protože se jedná opravdu o hezké kousky, tak by to tam určitě skončilo všechno) a jednak bych těky chtěla nějak pomoct těm co to opravdu potřebují.
Kdyby jste tedy věděli o něčem spolehlivém nebo o konkrétních lidech, dejte mi prosím vědět
Zkus toto , jestli to pro tebe není málo konktrétní:
http://www.starostove-nezavisli.cz/povodne-2013/
Není tady

Ziki napsal(a):
Protože to není zadarmo.
Ale můžeš pomoci místo mlácení prázdné slámy :
Zoo Praha: finanční příspěvky je možné posílat na konto s názvem Povodeň 2013 - číslo účtu 3070207/0100
Není tady

Jessika napsal(a):
Ziki napsal(a):
Protože to není zadarmo.
Zoo Praha: finanční příspěvky je možné posílat na konto s názvem Povodeň 2013 - číslo účtu 3070207/0100
to je dobrý 

Počkej,ješště ti napíšu číslo i svého účtu,přece to neshrábne jen ona 
Není tady

jaku,predbehla si ma,tiež som mala takýto praštený nápad..jo jo
Není tady

Adriana70 napsal(a):
jaku,predbehla si ma,tiež som mala takýto praštený nápad..jo jo
no bodet,je třeba trochu odlehčit atm,je to tu takový hustý 
Není tady
Jaku napsal(a):
Jessika napsal(a):
Ziki napsal(a):
Protože to není zadarmo.
Zoo Praha: finanční příspěvky je možné posílat na konto s názvem Povodeň 2013 - číslo účtu 3070207/0100to je dobrý
Předběžné škody se vyšplhaly na sumu 160 miliónů korun. I když se podaří shromáždit potřebné prostředky, potrvá obnova dlouhé měsíce. Chtějí-li nám lidé pomoci, ať nás navštíví. Výnos ze vstupného půjde na opravy, proto zůstává na stejné výši, i když je spodní část zatopena,“ sdělil ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek. Finanční příspěvky mohou lidé také posílat na povodňové konto Zoo Praha 3070207/0100.
http://www.novinky.cz/domaci/303922-pul … tupne.html
Není tady

To je hodně hloupý, dělat si legraci z takových věcí. 
Adriano, nenapadlo mě, že i ty můžeš klesnout na úroveň Jaku. 
Není tady
Pořád jenom Praha,Praha,Praha
vím, je to naše hlavní město.
Ale povodní nejsou zničené jenom veliká města, ale i malé vesničky, od jihu Čech, až k nám na sever.
Volala jsem k nám na pracák, že v případě potřeby pomoci mi zavolaj.
Není tady

dusička napsal(a):
Pořád jenom Praha,Praha,Praha
vím, je to naše hlavní město.
Ale povodní nejsou zničené jenom veliká města, ale i malé vesničky, od jihu Čech, až k nám na sever.
Volala jsem k nám na pracák, že v případě potřeby pomoci mi zavolaj.
Jsem četla o té vaší knihovně v děčíně,které hrozí zaplavení a tak mě napadlo,která hlava pomazaná vymyslela takovou novou stavbu v zátopovém území - muselo být u toho hlav víc.
Není tady
Je to centrum města, byla tam vyhlášená, dost známá Kotva. Ta se musela sbourat, protože už byla v katastrofickém stavu. Je to dost daleko od břehu. Zatím knihovna zasažená není, a to už uzavřeli oba mosty a voda je všude. No ale zítra bude ještě hůř.
Není tady

dusička napsal(a):
Je to centrum města, byla tam vyhlášená, dost známá Kotva. Ta se musela sbourat, protože už byla v katastrofickém stavu. Je to dost daleko od břehu. Zatím knihovna zasažená není, a to už uzavřeli oba mosty a voda je všude. No ale zítra bude ještě hůř.
Na fotce byla voda kousek od knihovny.A co vy,jste v pořádku?Nehrozí voda?
Není tady
Děkuju za optání.
My jsme v pohodě. Potok máme zregulovaný, pořádný koryto. Naštěstí.
Není tady

Jaku napsal(a):
Jessika napsal(a):
Ziki napsal(a):
Protože to není zadarmo.
Zoo Praha: finanční příspěvky je možné posílat na konto s názvem Povodeň 2013 - číslo účtu 3070207/0100to je dobrý
No, nazdar. To by mně ani nenapadlo, že by si to někdo vyložil, že sem dám svoje číslo účtu
Inu - je vidět, že podle sebe soudím tebe...
Není tady

Jessika napsal(a):
Jaku napsal(a):
Jessika napsal(a):
Protože to není zadarmo.
Počkej,ješště ti napíšu číslo i svého účtu,přece to neshrábne jen onaNo, nazdar. To by mně ani nenapadlo, že by si to někdo vyložil, že sem dám svoje číslo účtu
![]()
Inu - je vidět, že podle sebe soudím tebe...
AMEN! - tady jsou některé takové sucharky,že jim chybí už jenom svatozář!
Není tady

Já už tu svatozář vidím... doufám, že mi nepropálí monitor 
Není tady
do trojské zoo... nechápu, proč jim po zkušenostech r.2002 taky neudělali protipovodňový zábrany
Protože zoo má tu smůlu, že je na sice hezkým, ale geologicky - ve vztahu k povodním - špatným místě.
Není tady
Já mám ZOO moc ráda, je to tam v moc hezkym prostředí. Taky chodim ráda na procházky za ZOO - doporučuji.
Bohužel, je to tam záplavové pásmo , hned u Vltavy.
Není tady
PROSBA !!!!!!!!!!!!!!!!
12.6.2013 bude v Lucerně v Praze koncert na pomoc ZOO. Klus apod..... Vstupné je 3OOKč.
Není tady