6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
haiel napsal(a):
Pche. Ne pas se pencher au dehors, nicht hinauslehnen, é pericoloso sporgersi, nenahýnajte sa z okien.
To je pravé bohatstvo dcuha.
Ja si u pamätám len stručnosti ako Omnia mea mecum porto.... Mala asom latinu len pol roka, potom nám ju zruili ako buroázny preitok... a to od nás ilo 7 žudí na medicínu a 3 na právo...
Není tady
helena napsal(a):
Imid inteligenta je pro okolí stresující - kdysi jsem naslouchala na půl ucha cizojazyčnému telefonátu svého kolegy - skutečného znalce asi osmi jazyků. Nějak se zaseknul na slovíčku a ne a ne si vzpomenout... a já, onoho jazyka nikoli mocna, jen tak co mi za kloboučkem zvostalo - jsem mu to slůvko úplně mimochodem napověděla... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Taky si s energií hodnou lepí věci pamatujete blbiny? http://fora.babinet.cz/img/smilies/gloria.gif
Z francúztiny si pamätám Voulez-vous coucher avec moi? Ako prvú a jedinú nezabudnutežnú vetu, ktorá sa mi vynorí automaticky, keď počujem túto reč. Blbiny si človek pamätá, pravda... Z číntiny si pamätám "Moja mama je učitežka", čo je tie vežmi uitočná vec.... Zo panielčiny, ktorú neovládam, len zo tri nadávky. A z maďarčiny - tei neovládam - "prosím si jednu pohžadnicu psa". Samé nepostrádatežné veci - a hlavne hlboko vryté v tých drákach na hard-disku.
Není tady
Ja som sa po panielsky učila asi tak tri mesiace a pamätám si iba jediné slovo - la rejilla. To je sieka na zavazadlá alebo výplet na stoličke.
Není tady
Jo, to je děs, tyhle "praktický" slovíčka a věty. Jsem svýho času dělala ve výrazně technickým oboru a byla nucena komunikovat s cizinou... take si pamatuju ílený 3,14čoviny v cizím jazyce, obzvlátě vhodný pro small talk
Není tady
No, tak základ ze koly jsme měly, e....."kombajnéři stavrochodského sovchozu sklidili letos bavlnu vynikající kvality" a "Soudruh Smith je předákem v Pittsburských válcovnách"
Není tady
I kdy já měla spí "Soudruh Berdettier je předákem v avignonském drustvu pěstitelů řepky" nebo tak něco
Není tady
Ono je celkem fuk, v který řeči buduje socializmus - nakonec, co jsme chtěli, vdycky jsme si nali (někdy i za vydatné pomoci vyučujících... některých).
Ale vzpomněla jsem si v souvislosti s tématem na drobnou hříčku, která se dá hrát prakticky v jakékoli řeči, pokud hráči zvládají alespoň porozumět novinovým titulkům - ty jsou toti důleitý, protoe kterýkoli z tisku vybraný ve hře znamená popisek pod imaginární obrázek souloícího páru... nevěřila bych nikdy, kterak důstojní akademici obého pohlaví řvou smíchy a mobilizujou svoje jazykový znalosti
Není tady
helena napsal(a):
Jo, to je děs, tyhle "praktický" slovíčka a věty. Jsem svýho času dělala ve výrazně technickým oboru a byla nucena komunikovat s cizinou... take si pamatuju ílený 3,14čoviny v cizím jazyce, obzvlátě vhodný pro small talk http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Mňa na humanitnej kole bohvieprečo drvili "sadrolepenková deska s dýhou" (dodnes neviem v iadnom jazyku poriadne, čo to je ) a trubkové leení... Nespomínam si, e by som to bola niekedy pouila... Ale zasa v rutine to bolo zvrhlé iným smerom: v treom ročníku na gmypli sme boli na tri týden v Moskve a keď sme mali vies zoznamovacie rozhovory s ruskými mládeníkmi (u ktorých sme potom trávili zhruba 10 dní v rodinách), tak sme väčinou boli schopní konverzova len o ivotopise Maxima Gorkého alebo problematike Vežkej vlasteneckej vojny . Proste nenútená konverzácia ako vyitá. Nevedeli sme ani, e "ahoj" na rozlúčku s apovie "poká" - proste pakáreň.
Není tady
Zklamana napsal(a):
"Člověk vdy musí morálně hodnotit své okolí.
Nic nemůe podlomit a rozloit lidský charakter i celou kulturu tak hluboce jako zásada morálního agnosticismu, mylenka, e člověk nemá vynáet morální soudy o ostatních, e má ve morálně tolerovat, e dobro spočívá v tom, e nikdy nemá rozliovat dobro od zla.
Je jasné, komu uplatňování této zásady přináí prospěch a komu kodí. Zdríte-li se ocenění ctností člověka nebo odsouzení jeho neřestí, neuplatňujete vůči němu spravedlnost ani rovné zacházení. Kdy svým nestranným přístupem v podstatě prohlaujete, e ani dobro ani zlo od vás nemohou nic očekávat koho tím zrazujete a koho povzbuzujete"?
zdroj: How Does One Lead a Rational Life in an Irrational Society?, The Virtue of Selfishness, strana 82
Zklamco a co jako? Ja nemam Tvoji hlavu ani Tve mysleni,tak proc jsi to poslala?
Me tento Tvuj pokus prijde naprosto legracni. Vtipny az mimozni.
Není tady
helena napsal(a):
Ono je celkem fuk, v který řeči buduje socializmus http://fora.babinet.cz/img/smilies/stolt.gif - nakonec, co jsme chtěli, vdycky jsme si nali (někdy i za vydatné pomoci vyučujících... některých).
Ale vzpomněla jsem si v souvislosti s tématem na drobnou hříčku, která se dá hrát prakticky v jakékoli řeči, pokud hráči zvládají alespoň porozumět novinovým titulkům - ty jsou toti důleitý, protoe kterýkoli z tisku vybraný ve hře znamená popisek pod imaginární obrázek souloícího páru... nevěřila bych nikdy, kterak důstojní akademici obého pohlaví řvou smíchy a mobilizujou svoje jazykový znalosti http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Ja sa zasa snaím v kadej reči nauči frázy "Áno, to je pravda" a "Taký je ivot" - dajú sa poui skoro univerzálne.
Není tady
Arcanum napsal(a):
Zklamana napsal(a):
Nic nemůe podlomit a rozloit lidský charakter i celou kulturu tak hluboce jako zásada morálního agnosticismu, mylenka, e člověk nemá vynáet morální soudy o ostatních, e má ve morálně tolerovat, e dobro spočívá v tom, e nikdy nemá rozliovat dobro od zla.
Je jasné, komu uplatňování této zásady přináí prospěch a komu kodí. Zdríte-li se ocenění ctností člověka nebo odsouzení jeho neřestí, neuplatňujete vůči němu spravedlnost ani rovné zacházení. Kdy svým nestranným přístupem v podstatě prohlaujete, e ani dobro ani zlo od vás nemohou nic očekávat koho tím zrazujete a koho povzbuzujete"?
zdroj: How Does One Lead a Rational Life in an Irrational Society?, The Virtue of Selfishness, strana 82
Zklamco a co jako? Ja nemam Tvoji hlavu ani Tve mysleni,tak proc jsi to poslala?
no a nic - co by jako mělo být? Napsala jsem to, protoe jsem to napsat chtěla a bylo to v ten moment adekvátní (a je stále). Jestli ti to přijde legrační, tak je to pro tebe legrační - a co já s tím jako mám dělat?
Mě naprosto stačí tvá reakce
Není tady
Zklamaná napsal(a):
no a nic - co by jako mělo být? Napsala jsem to, protoe jsem to napsat chtěla a bylo to v ten moment adekvátní (a je stále). Jestli ti to přijde legrační, tak je to pro tebe legrační - a co já s tím jako mám dělat?
Mě naprosto stačí tvá reakce
A ja mam naopak s tim co jsi napsala,viz. : "speciálně pro tebe a tobě podobné ohledně odsuzování a posuzování " a s tim co jsi posleze poslala ,delat jako co?
Me naprosto staci Tva vtipnost.
Není tady
Arcanum napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Mě naprosto stačí tvá reakceA ja mam naopak s tim co jsi napsala,viz. : "speciálně pro tebe a tobě podobné ohledně odsuzování a posuzování " a s tim co jsi posleze poslala ,delat jako co?
Me naprosto staci Tva vtipnost.
Třeba si to přečíst a popřemýlet?
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Pak Tedy opet k tobe toto: Zklamco a co jako? Ja nemam Tvoji hlavu ani Tve mysleni.......
Není tady
Arcanum napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Pak Tedy opet k tobe toto: Zklamco a co jako? Ja nemam Tvoji hlavu ani Tve mysleni.......
No to je pravda, a pravda je také i to, e nemá majkafy hlavu a její mylení - v tom případě je tedy nemístné ji poučovat, e nemá soudit, či odsuzovat
Jinak jako nic
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
No to je pravda, a pravda je také i to, e nemá majkafy hlavu a její mylení - v tom případě je tedy nemístné ji poučovat, e nemá soudit, či odsuzovat
Jinak jako nic
Mas prilis ohranicene mysleni Zklamco a diky tomu, to moje proste nedas,nepobiras. Ale ja to vic nez chapu ,tomu ver. (ver si cemu chces )
Majka take pise ze Ty moje myslenky nepanimaje,nu sto ?! (nas ,s, cti hecek prosim )
At to zni trochu parusky.
Nedava ,nedava,to je zivot.
Není tady
Arcanum napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Pak Tedy opet k tobe toto: Zklamco a co jako? Ja nemam Tvoji hlavu ani Tve mysleni.......No to je pravda, a pravda je také i to, e nemá majkafy hlavu a její mylení - v tom případě je tedy nemístné ji poučovat, e nemá soudit, či odsuzovat
Jinak jako nicMas prilis ohranicene mysleni Zklamco a diky tomu, to moje proste nedas,nepobiras. Ale ja to vic nez chapu ,tomu ver. (ver si cemu chces )
Majka take pise ze Ty moje myslenky nepanimaje,nu sto ?! (nas ,s, cti hecek prosim )
At to zni trochu parusky.
Nedava ,nedava,to je zivot.
Jak jsi správně napsala - nemá ani mou hlavu ani mé mylení, take tvé "tvrzení" e mám ohraničené mylení je pouze a jen tvá ilize. Take si docela fest protiřečí - ale s tím se u musí vypořádat sama. Ale přítě, ne opět začne filozofovat nad mylením druhých, zkus u toho taky přemýlet svou hlavou, a si tu nekydá do kecek
Tы понимаеш? Ты умная девочка, но y тебa нужно немного времени
Я желаю тебa cпокойной ночи
Není tady
Jsem Ti preci rikala ze to nedas ......a je to tady. Nedavas to.....presne jak ta Majdalenka.
Takze Zklamco
Není tady
Arcanum napsal(a):
Jsem Ti preci rikala ze to nedas ......a je to tady. Nedavas to.....presne jak ta Majdalenka.
Takze Zklamco
zase iluze? Něco s tím u dělej
Není tady
A opet
Není tady
a co já s tím? To je tvůj problém. Je mi tě líto
Není tady
Holky,u jste nudný...přijdu z práce a furt to samý...máte něco zajímavýho...?
Není tady
Revliba napsal(a):
Holky,u jste nudný...přijdu z práce a furt to samý...máte něco zajímavýho...?
njn nuda - hirondel se nudí, tady ani noha, tak nějakou tu radost ji dělám, kouknu po dvou hodinách a ona číhá.... v tomhle směru jsem altruista. Ale jen mezi náma - je to na palici, hirondel má omezený slovník...a pak ten věčně dudlíkový smajlík... no jak říká Selima - rôznych nás pánboko má
ale jsem ráda, e konečně nový nick - bude se ji věnovat chvilku, viď? Děěěěkuji
Není tady
Arcanum napsal(a):
Zklamana napsal(a):
Ty nejsi schopna diskuse, e Hirondel? Ty jen ironizuje spoludiskutující. ádná odpověď na téma.
Navíc to na mě dělá dojem, e jakákoli zmínka o morálních zásadách tě rozpálí do běla, pak dojde i na to vae obvyklé BLÁ BLÁ BLÁ, které se pravděpodobně učíte ve količce.
Není tady
vějířovko, víkend před námi, hezky si ho uij a nerozčiluj se
Není tady