29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
haiel napsal(a):
Pche. Ne pas se pencher au dehors, nicht hinauslehnen, é pericoloso sporgersi, nenahýnajte sa z okien.
To je pravé bohatstvo dcuha.
Ja si už pamätám len stručnosti ako Omnia mea mecum porto.... Mala asom latinu len pol roka, potom nám ju zrušili ako buržoázny prežitok... a to od nás išlo 7 ľudí na medicínu a 3 na právo...
Není tady
helena napsal(a):
Imidž inteligenta je pro okolí stresující - kdysi jsem naslouchala na půl ucha cizojazyčnému telefonátu svého kolegy - skutečného znalce asi osmi jazyků. Nějak se zaseknul na slovíčku a ne a ne si vzpomenout... a já, onoho jazyka nikoli mocna, jen tak co mi za kloboučkem zvostalo - jsem mu to slůvko úplně mimochodem napověděla... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Taky si s energií hodnou lepší věci pamatujete blbiny? http://fora.babinet.cz/img/smilies/gloria.gif
Z francúzštiny si pamätám Voulez-vous coucher avec moi? Ako prvú a jedinú nezabudnuteľnú vetu, ktorá sa mi vynorí automaticky, keď počujem túto reč. Blbiny si človek pamätá, pravda... Z čínštiny si pamätám "Moja mama je učiteľka", čo je tiež veľmi užitočná vec.... Zo španielčiny, ktorú neovládam, len zo tri nadávky.
A z maďarčiny - teiž neovládam - "prosím si jednu pohľadnicu psa".
Samé nepostrádateľné veci - a hlavne hlboko vryté v tých drážkach na hard-disku.
Není tady
Ja som sa po španielsky učila asi tak tri mesiace a pamätám si iba jediné slovo - la rejilla. To je sieťka na zavazadlá alebo výplet na stoličke.
Není tady
Jo, to je děs, tyhle "praktický" slovíčka a věty. Jsem svýho času dělala ve výrazně technickým oboru a byla nucena komunikovat s cizinou... takže si pamatuju šílený 3,14čoviny v cizím jazyce, obzvláště vhodný pro small talk
Není tady
No, tak základ ze školy jsme měly, že....."kombajnéři stavrochodského sovchozu sklidili letos bavlnu vynikající kvality" a "Soudruh Smith je předákem v Pittsburských válcovnách"
Není tady
I když já měla spíš "Soudruh Berdettier je předákem v avignonském družstvu pěstitelů řepky" nebo tak něco
Není tady
Ono je celkem fuk, v který řeči buduješ socializmus - nakonec, co jsme chtěli, vždycky jsme si našli (někdy i za vydatné pomoci vyučujících... některých).
Ale vzpomněla jsem si v souvislosti s tématem na drobnou hříčku, která se dá hrát prakticky v jakékoli řeči, pokud hráči zvládají alespoň porozumět novinovým titulkům - ty jsou totiž důležitý, protože kterýkoli z tisku vybraný ve hře znamená popisek pod imaginární obrázek souložícího páru... nevěřila bych nikdy, kterak důstojní akademici obého pohlaví řvou smíchy a mobilizujou svoje jazykový znalosti
Není tady
helena napsal(a):
Jo, to je děs, tyhle "praktický" slovíčka a věty. Jsem svýho času dělala ve výrazně technickým oboru a byla nucena komunikovat s cizinou... takže si pamatuju šílený 3,14čoviny v cizím jazyce, obzvláště vhodný pro small talk http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Mňa na humanitnej škole bohvieprečo drvili "sadrolepenková deska s dýhou" (dodnes neviem v žiadnom jazyku poriadne, čo to je ) a trubkové lešení... Nespomínam si, že by som to bola niekedy použila... Ale zasa v ruštine to bolo zvrhlé iným smerom: v treťom ročníku na gmypli sme boli na tri týžden v Moskve a keď sme mali viesť zoznamovacie rozhovory s ruskými mládežníkmi (u ktorých sme potom trávili zhruba 10 dní v rodinách), tak sme väčšinou boli schopní konverzovať len o životopise Maxima Gorkého alebo problematike Veľkej vlasteneckej vojny
. Proste nenútená konverzácia ako vyšitá.
Nevedeli sme ani, že "ahoj" na rozlúčku s apovie "poká" - proste pakáreň.
Není tady
Zklamana napsal(a):
"Člověk vždy musí morálně hodnotit své okolí.
Nic nemůže podlomit a rozložit lidský charakter i celou kulturu tak hluboce jako zásada morálního agnosticismu, myšlenka, že člověk nemá vynášet morální soudy o ostatních, že má vše morálně tolerovat, že dobro spočívá v tom, že nikdy nemá rozlišovat dobro od zla.
Je jasné, komu uplatňování této zásady přináší prospěch a komu škodí. Zdržíte-li se ocenění ctností člověka nebo odsouzení jeho neřestí, neuplatňujete vůči němu spravedlnost ani rovné zacházení. Když svým nestranným přístupem v podstatě prohlašujete, že ani dobro ani zlo od vás nemohou nic očekávat – koho tím zrazujete a koho povzbuzujete"?
zdroj: How Does One Lead a Rational Life in an Irrational Society?, The Virtue of Selfishness, strana 82
Zklamco a co jako? Ja nemam Tvoji hlavu ani Tve mysleni,tak proc jsi to poslala?
Me tento Tvuj pokus prijde naprosto legracni. Vtipny az mimozni.
Není tady
helena napsal(a):
Ono je celkem fuk, v který řeči buduješ socializmus http://fora.babinet.cz/img/smilies/stolt.gif - nakonec, co jsme chtěli, vždycky jsme si našli (někdy i za vydatné pomoci vyučujících... některých).
Ale vzpomněla jsem si v souvislosti s tématem na drobnou hříčku, která se dá hrát prakticky v jakékoli řeči, pokud hráči zvládají alespoň porozumět novinovým titulkům - ty jsou totiž důležitý, protože kterýkoli z tisku vybraný ve hře znamená popisek pod imaginární obrázek souložícího páru... nevěřila bych nikdy, kterak důstojní akademici obého pohlaví řvou smíchy a mobilizujou svoje jazykový znalosti http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Ja sa zasa snažím v každej reči naučiť frázy "Áno, to je pravda" a "Taký je život" - dajú sa použiť skoro univerzálne.
Není tady
Arcanum napsal(a):
Zklamana napsal(a):
Nic nemůže podlomit a rozložit lidský charakter i celou kulturu tak hluboce jako zásada morálního agnosticismu, myšlenka, že člověk nemá vynášet morální soudy o ostatních, že má vše morálně tolerovat, že dobro spočívá v tom, že nikdy nemá rozlišovat dobro od zla.
Je jasné, komu uplatňování této zásady přináší prospěch a komu škodí. Zdržíte-li se ocenění ctností člověka nebo odsouzení jeho neřestí, neuplatňujete vůči němu spravedlnost ani rovné zacházení. Když svým nestranným přístupem v podstatě prohlašujete, že ani dobro ani zlo od vás nemohou nic očekávat – koho tím zrazujete a koho povzbuzujete"?
zdroj: How Does One Lead a Rational Life in an Irrational Society?, The Virtue of Selfishness, strana 82
Zklamco a co jako? Ja nemam Tvoji hlavu ani Tve mysleni,tak proc jsi to poslala?
no a nic - co by jako mělo být? Napsala jsem to, protože jsem to napsat chtěla a bylo to v ten moment adekvátní (a je stále). Jestli ti to přijde legrační, tak je to pro tebe legrační - a co já s tím jako mám dělat?
Mě naprosto stačí tvá reakce
Není tady
Zklamaná napsal(a):
no a nic - co by jako mělo být? Napsala jsem to, protože jsem to napsat chtěla a bylo to v ten moment adekvátní (a je stále). Jestli ti to přijde legrační, tak je to pro tebe legrační - a co já s tím jako mám dělat?
Mě naprosto stačí tvá reakce
A ja mam naopak s tim co jsi napsala,viz. : "speciálně pro tebe a tobě podobné ohledně odsuzování a posuzování " a s tim co jsi posleze poslala ,delat jako co?
Me naprosto staci Tva vtipnost.
Není tady
Arcanum napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Mě naprosto stačí tvá reakceA ja mam naopak s tim co jsi napsala,viz. : "speciálně pro tebe a tobě podobné ohledně odsuzování a posuzování " a s tim co jsi posleze poslala ,delat jako co?
![]()
Me naprosto staci Tva vtipnost.
Třeba si to přečíst a popřemýšlet?
Není tady
Zklamaná napsal(a):
![]()
Pak Tedy opet k tobe toto: Zklamco a co jako? Ja nemam Tvoji hlavu ani Tve mysleni.......
Není tady
Arcanum napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
![]()
Pak Tedy opet k tobe toto: Zklamco a co jako? Ja nemam Tvoji hlavu ani Tve mysleni.......
No to je pravda, a pravda je také i to, že nemáš majkafy hlavu a její myšlení - v tom případě je tedy nemístné ji poučovat, že nemá soudit, či odsuzovat
Jinak jako nic
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
![]()
No to je pravda, a pravda je také i to, že nemáš majkafy hlavu a její myšlení - v tom případě je tedy nemístné ji poučovat, že nemá soudit, či odsuzovat
Jinak jako nic
Mas prilis ohranicene mysleni Zklamco a diky tomu, to moje proste nedas,nepobiras. Ale ja to vic nez chapu ,tomu ver. (ver si cemu chces )
Majka take pise ze Ty moje myslenky nepanimaje,nu sto ?! (nas ,s, cti hecek prosim )
At to zni trochu parusky.
Nedava ,nedava,to je zivot.
Není tady
Arcanum napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Pak Tedy opet k tobe toto: Zklamco a co jako? Ja nemam Tvoji hlavu ani Tve mysleni.......No to je pravda, a pravda je také i to, že nemáš majkafy hlavu a její myšlení - v tom případě je tedy nemístné ji poučovat, že nemá soudit, či odsuzovat
Jinak jako nicMas prilis ohranicene mysleni Zklamco a diky tomu, to moje proste nedas,nepobiras. Ale ja to vic nez chapu ,tomu ver. (ver si cemu chces
)
Majka take pise ze Ty moje myslenky nepanimaje,nu sto ?! (nas ,s, cti hecek prosim)
At to zni trochu parusky.
Nedava ,nedava,to je zivot.
Jak jsi správně napsala - nemáš ani mou hlavu ani mé myšlení, takže tvé "tvrzení" že mám ohraničené myšlení je pouze a jen tvá ilize. Takže si docela fest protiřečíš - ale s tím se už musíš vypořádat sama. Ale příště, než opět začneš filozofovat nad myšlením druhých, zkus u toho taky přemýšlet svou hlavou, ať si tu nekydáš do kecek
Tы понимаеш? Ты умная девочка, но y тебa нужно немного времени
Я желаю тебa cпокойной ночи
Není tady
Jsem Ti preci rikala ze to nedas ......a je to tady. Nedavas to.....presne jak ta Majdalenka.
Takze Zklamco
Není tady
Arcanum napsal(a):
Jsem Ti preci rikala ze to nedas ......a je to tady.
Nedavas to.....presne jak ta Majdalenka.
![]()
Takze Zklamco
zase iluze? Něco s tím už dělej
Není tady
A opet
Není tady
a co já s tím? To je tvůj problém. Je mi tě líto
Není tady
Holky,už jste nudný...přijdu z práce a furt to samý...máte něco zajímavýho...?
Není tady
Revliba napsal(a):
Holky,už jste nudný...přijdu z práce a furt to samý...máte něco zajímavýho...?
njn nuda - hirondel se nudí, tady ani noha, tak nějakou tu radost ji dělám, kouknu po dvou hodinách a ona číhá.... v tomhle směru jsem altruista. Ale jen mezi náma - je to na palici, hirondel má omezený slovník...a pak ten věčně dudlíkový smajlík... no jak říká Selima - rôznych nás pánbožko má
ale jsem ráda, že konečně nový nick - budeš se ji věnovat chvilku, viď? Děěěěkuji
Není tady
Arcanum napsal(a):
Zklamana napsal(a):
Ty nejsi schopna diskuse, že Hirondel? Ty jen ironizuješ spoludiskutující. Žádná odpověď na téma.
Navíc to na mě dělá dojem, že jakákoli zmínka o morálních zásadách tě rozpálí do běla, pak dojde i na to vaše obvyklé BLÁ BLÁ BLÁ, které se pravděpodobně učíte ve školičce.
Není tady
vějířovko, víkend před námi, hezky si ho užij a nerozčiluj se
Není tady