Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#451 9. 2. 2012 15:34

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

Re: Chat o čemkoli 5

Judy, dívám se na to stejně jako ty. Nemám co ztratit,můžu (snad) jen získat. Můj dojem,že je o mě zájem se samozřejmě nemusí shodovat s jeho dojmem( ale marná sláva,myslím,že ho-ten dojem wink má )dumbom
lupi, prostředí se mi líbí a jestli je pravda co se říká,že jaký šéf,takoví zaměstnanci,tak by to mohlo být prima. Já měla vlastně doposud štěstí jak na kolegy,tak na nadřízený.Jenom teď se to před 2 lety zvrtlo příchodem nové kolegyně a nešťastnému postoji šéfky. A penízky budu mít v nové práci lepší(hodilo by se spíš napsat, že jich bude víc big_smile ).Ne o mnoho,ale každá kačka dobrá,ne? stolt

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#452 23. 2. 2012 7:27

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

majkafa napsal(a):

Řešila. Ale teď zase dusička píše, že manžel NIKDY...
Proto jsem to napsala.
Dusička opravdu mění názory a často si odporuje ve svém vlastním psaní.

Majkafo - je to vlákno Tes.
Já jsem řešila odejít od manžela z jiných důvodů než kvůli tomu, že by upřednostnoval jednoho syna a vyženěného posunoval na druhou kolej. To, že jsem chtěla odejít, že chtěl odejít můj syn bylo kvůli hádkám doma. Ne kvůli tomu,že by manžel a syn měli spolu nějaký nevyřízený účty. Měla jsem problémy já s ním, ne syn. Tak si mě prosím neber do pusy Majkafo a nerozebírej mě tady na tomto vlákně.

Kopíruju sem, protože nechci plevelit Tes vlákno.
Když o tom tak přemýšlím, já jsem měla s klukem problémy. Bála jsem se, aby nebyl alkoholik, hlídala jsem každý jeho pivo.
Ano, situace byla u nás neunosná, ale nebylo to kvůli tomu, že by měl kluk problém s otčínem. On ho bere jako vlastního tátu.
I já jsem udělala spousty chyb. Přenášela jsem svou nervozitu na děti, starší kluk se nevím z jakého důvodu cítil za mě zodpovědný a chtěl mě zachraňovat.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#453 23. 2. 2012 7:29

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Majkafo - znovu píšu, nikdy nedělal můj manžel rozdíly mezi dětmi.

Není tady

#454 23. 2. 2012 7:45

majkafa
Host

dusička napsal(a):

Nechce se mi to hledat. Ale troufám si říct, že kdyby rozdíly opravdu nedělal, neřešila bys jeho vztah k nevlastnímu synovi ale buď k žádnému nebo oběma...

#455 12. 4. 2012 19:43

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Dočetla jsem knížku od Ivony Březinové - Holky na vodítku - Jmenuji se Martina.
Mladší kluk (15) jí přinesl jako povinnou četbu a přelouskal jí bez přestávek.
Po dlouhé době knížka,kterou přečetl, která ho upoutala.
Přemýšlím, že bych tímto se odrazila o obohatila jeho "knižní okénko"
Můžete mi doporučit něco podobného?
Knížka je ze současnosti , holka bojuje s bulímií,
fakt jsem čučela že kluka zajímaj holčičí problémy. I když, proč zase ne.

Není tady

#456 12. 4. 2012 20:03

tina
Moderátor(ka)
Místo: Brno
Web

majkafo, tak to není - řešíš to, co je problém... u nás třeba aktuálně s mladším, kterej se snaží všecko si vyřvat... předtím byl se starším, kterýmu bylo všecko jedno a pořád něco někde zapomínal... a vždycky řeším toho, se kterým je problém a vůbec to neznamená, že bychom ho snad měli mít míň rádi...

dusi, dala bych mu My děti ze stanice ZOO od Christiane F. a Memento Radka Johna

http://lb4m.lilypie.com/TikiPic.php/gndx.jpghttp://lb4m.lilypie.com/gndxp2.png
http://lbym.lilypie.com/TikiPic.php/JTqs.jpghttp://lbym.lilypie.com/JTqsp2.png

Není tady

#457 13. 4. 2012 8:39

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

Dobre ranko vespolek, tak jsem se po pul roce pripojil, debata je porad ta sama, nic noveho, nic zajimaveho a tak premyslim, ze poprosim pani Moderatorku / Administratorku o zruseni uctu Morpheus hmm

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#458 13. 4. 2012 8:41

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

dusička napsal(a):

Ty me prekvapujes, Ty jsi jeste vdana vavavava
Bo ja jsem teda UZ zenaty tummenupp
wink

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#459 13. 4. 2012 20:28

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

morpheus napsal(a):

Dobre ranko vespolek, tak jsem se po pul roce pripojil, debata je porad ta sama, nic noveho, nic zajimaveho a tak premyslim, ze poprosim pani Moderatorku / Administratorku o zruseni uctu Morpheus hmm

Nechoď ještě wink

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#460 3. 5. 2012 20:24

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#461 3. 5. 2012 22:13

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Duši, další z hodně dobrých knih o drogové problematice je např.:

Elizabeth Burton-Philips: Mé syny zničil heroin
Ivona Březinová: Jmenuji se Alice

Vynikající, jak pro dospívající děti, tak pro rodiče závislých dětí, je:
Yvonne Keusl: Matka Davida S. narozeného 3. července 1959 
Yvonne Keusl: Zpackaný život.

Možná by tvého syna ještě zajímavala kniha Ztracen v Himaláji od Jamese Scotta.
Dobré jsou taky knihy od Jany Frey (Okamžik, co mění život - o oslepnutí, Posedlá strachem - o psychických problémech, Mrazivý ráj - Svědci Jehovovi, Falešná volnost - drogy...), jsou to tenší knihy, moc zajímavé.

O anorexii je dobrá kniha Alice v zrcadle od Jo Kingsley.
O gamblerství pak Jmenuji se Ester od Ivony Březinové.

Vše to jsou skutečné události. Knihy jsem četla a všechny se četly doslova jedním dechem.

Není tady

#462 4. 5. 2012 5:46

Delahey
♥♥♥♥---

lupina montana napsal(a):

nojo....................... gloria Jsem u toho nepřemejšlela! lol
Koukám, že Zápisky o válce galské jsou nesmrtelně vryty do paměti každého gymnazisty, který se kdy učil latinu.
A víš, že já jsem kratince po maturitě i dost rozuměla? Tedy psanému.

Měla jsem latinu čtyři roky. Naše latinářka s oblibou recitovala zpaměti Catulla nebo Ciceronovy řeči v senátu, ale na ústní překlad nám dávala věty vlastní výroby. Když jsem k ní zvedla svůj udivený zrak s nevyřčenou otázkou: Je tohle vůbec možné? ...dostalo se mi odpovědi: No nehleď, nehleď!! Je to blbý, ale je to moje!!!! Že se bezděky řadí ke klasikům, potvrdila tím, že se do třídnice podepsala Ovidius.big_smilebig_smilebig_smile  Řekla bych, že se nám nesmrtelně vryla do paměti ona, naše překlady klasiků celé tehdejší sborovně. Stály za to....big_smilebig_smilebig_smile

SKUTEČNOST PŘEDSTIHNE KAŽDOU FANTAZII, PONĚVADŽ FANTAZIE PŘECE JEN MUSÍ POČÍTAT S JAKOUSI PRAVDĚPODOBNOSTÍ.

Mark Twain

Není tady

#463 4. 5. 2012 6:50

vera
♥♥♥♥♥♥-

žiš....mi ukápla slza
učila jsem na gymplu latinu.....Zápisky o válce galské.....se všemi studenty jsme se naučili zpaměti ten známý odstavec.....učil se to tak i můj otec
Ovidia, Catulla, Cicerona.....zpaměti 2 řádky
a na večírku po x letech.....kolem půlnoci to vždycky vytáhnou....Gallia est omins divisa....

já jako gymnazistka jsem latinu nesnášela....musela jsem ji studovat...bo s FR tehdy soudruzi vypisovali maďarštinu....ten rok jsem měla štěstí, že to byla LA
já se natrápila během studia
a teď?......si v posteli čtu latinské texty.....a objíždím antické památky, u kterých si zabulím

Není tady

#464 4. 5. 2012 10:25

Delahey
♥♥♥♥---

vera napsal(a):

žiš....mi ukápla slza
učila jsem na gymplu latinu.....Zápisky o válce galské.....se všemi studenty jsme se naučili zpaměti ten známý odstavec.....učil se to tak i můj otec
Ovidia, Catulla, Cicerona.....zpaměti 2 řádky
a na večírku po x letech.....kolem půlnoci to vždycky vytáhnou....Gallia est omins divisa....

já jako gymnazistka jsem latinu nesnášela....musela jsem ji studovat...bo s FR tehdy soudruzi vypisovali maďarštinu....ten rok jsem měla štěstí, že to byla LA
já se natrápila během studia
a teď?......si v posteli čtu latinské texty.....a objíždím antické památky, u kterých si zabulím

Mě latina strašně bavila,malá detektivka, než se člověk dopracoval k přeložení a pochopení celého textu!!cool A taky dobrá průprava pro studium jazyků, kterými se částečně živím dodnes.
A vůbec...žádný mrtvý jazyk, to ani nááááhodouuuu............stolt

SKUTEČNOST PŘEDSTIHNE KAŽDOU FANTAZII, PONĚVADŽ FANTAZIE PŘECE JEN MUSÍ POČÍTAT S JAKOUSI PRAVDĚPODOBNOSTÍ.

Mark Twain

Není tady

#465 4. 5. 2012 18:18

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Taky jsem měla 4 roky latinu. A ty překlady - ještě teď se musím smát, jak jsme poměrně krátký text snad každý přeložil jinak. Bohužel jsem do ní nepronikla, snad i vinou učitelky, která tento krásný jazy neuměla dostatečně "prodat". Ale strašně ráda jsem latinsky nahlas četla (většinou aniž bych rozumněla), jelikož ten jazy zní nádherně a naštěstí jsem pro něj měla cit, takže jsem četla správně.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#466 3. 6. 2013 8:31

Nora
♥♥♥----

tak už jsem to našla...tedy plevelit nikomu nebudu

Není tady

#467 3. 6. 2013 8:34

Nora
♥♥♥----

Zase prší .... pražský parky jsou už taky zavřený.. metro jezdí jenom někde..

Není tady

#468 3. 6. 2013 8:45

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

V UL prší, už jsou zavřené nebo přímo pod vodou některé ulice a v 9 hodin začne evakuace Střekovského nábřeží i  ulice, kde  pracuji. Svolávají dobrovolníky na pytlování. I u nás ráno lilo jak z konve, když jsem jela do práce.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#469 3. 6. 2013 9:09

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

V UL prší, už jsou zavřené nebo přímo pod vodou některé ulice a v 9 hodin začne evakuace Střekovského nábřeží i  ulice, kde  pracuji. Svolávají dobrovolníky na pytlování. I u nás ráno lilo jak z konve, když jsem jela do práce.

No vidíš, tak můžeš makat tam a nemusíš do Prahy. Což teda nějak nedoporučuji.

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#470 3. 6. 2013 9:14

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Frigo napsal(a):

Proč máš potřebu řídit můj život? Maminku mám. reta
Mám v Praze dceru, vím moc dobře, jak to tam vypadá.

Není tady

#471 3. 6. 2013 9:16

Nora
♥♥♥----

V Praze hledají dobrovolníky na pomoc, teď jsem to četla na netu...

Není tady

#472 3. 6. 2013 9:23

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Frigo napsal(a):

Proč máš potřebu řídit můj život? Maminku mám. reta
Mám v Praze dceru, vím moc dobře, jak to tam vypadá.

Ale Evo.. to bylo přeci přátelské doporučení. tillfreds  A když jsi včera chtěla být akční, tak mi to přišlo jako dobrý nápad. Proč pomáhat cizákům. smile

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#473 3. 6. 2013 9:29

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Když to omíláš po několikáté, nevnímám to jako přátelské doporučení.
Vynech mě prosím, ze svých přátelských doporučení. Jsem dospělá žena a udělám, co uznám za vhodné já. Dík.

Není tady

#474 3. 6. 2013 9:31

Nora
♥♥♥----

Ta moje mládež doma chrápají vždycky celý dopoledne, nevim jestli jim to mám trpět...

Není tady

#475 3. 6. 2013 9:43

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Sháním nějaký kontakt ohledně darování věcí lidem postiženým povodněmi. Nevíte prosím někdo o něčem takovém?
Konkrétně se jedná o dámské a dětské (chlapecké) oblečení.

To dámské je opravdu hezké, některé i málo nošené (změna velikosti a taky velké změna vkusu). Jsou tam šaty, sukně, kalhoty, trička, košile i nějaké ty lodičky.

Chtěla jsem to původně darovat do nějaké organizace sociálně potřebných....ale jednak jsem se dozvěděla, že v některých to funguje tak, že si to prvně rozeberou zaměstnanci a jejich rodiní příslušníci a až zbytky dají tam kam mají (a protože se jedná opravdu o hezké kousky, tak by to tam určitě skončilo všechno) a jednak bych těky chtěla nějak pomoct těm co to opravdu potřebují.

Kdyby jste tedy věděli o něčem spolehlivém nebo o konkrétních lidech, dejte mi prosím vědět wink

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí