Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#401 19. 12. 2011 11:51

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Re: Chat o čemkoli 5

holcina napsal(a):

přemýšlím co bych ještě upekla dobrého, nemáte někdo tip?:-)

už jsem našla...trojhránky s ořechy a medem

Upec nejakou "kulišárnu"... reta

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#402 19. 12. 2011 12:02

holcina
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaM napsal(a):

holcina napsal(a):

Viktorko, co je dle tebe plat na přežití? je to zákonem daných 8tis, nebo kolik. nebo je to 20 tis., nebo 50?

Ten, co pokryje naklady na najem, splatky, jidlo na mesic a zakladni potreby (hygiena, kultura a pod.). Kazdy to ma jinak. A KAZDY BY NA TO MEL MIT DOST, pokud radne pracuje.
Co je dane zakonem, je fraska. Stanovili to lide, kteri o NOUZI nemaj ani poneti! dumbom
Jo, a vim, ze nekomu to, co zakon "smesne stanovil", staci. To jsou taky lide (a taky "uctyhodni"), jsou mezi nama, ale je jich takove minimum, ze "podle nich by se teda opravdu soudit nemelo"...

právě, že není jednoduché určit co to je "KAZDY BY NA TO MEL MIT DOST". Většina lidí nebude mít nikdy dost

Není tady

#403 19. 12. 2011 12:05

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

holcina napsal(a):

...právě, že není jednoduché určit co to je "KAZDY BY NA TO MEL MIT DOST". Většina lidí nebude mít nikdy dost

TO SE NESMIRNE PLETES!
Tech, co nikdy nemaj dost, je mensina. Ale prave proto, ze maj "presprilis", ovladaji svet.

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#404 19. 12. 2011 12:25

helena
♥♥♥♥♥♥♥

A KAZDY BY NA TO MEL MIT DOST, pokud radne pracuje.
A pokud nepracuje?
Nebo jinak - pokud z objektivních důvodů pracovat nemůže,

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#405 19. 12. 2011 12:34

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Kdyz jsou objektivni duvody solidni, mame na to tady stat. Tak to vidim ja. Stat se ma postarat o vsechny. O pracujici, i o ty, co z "objektivnich duvodu" nepracuji. Flakace, jako jsou "nemakacenkove" a podvodnici, ochranovat nema. A to dnes dela. Proto ti "poctivi" nemaji dost.

Není tady

#406 19. 12. 2011 12:52

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Stat se ma postarat o vsechny. 
Sama píšeš, že "Kazdy to ma jinak." - to znamená, že stát by měl těm dle tebe "poctivým" dávat tak, jak "to mají"? Jak si ONI usmyslí, že potřebujou?

Není tady

#407 19. 12. 2011 12:58

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Stat se ma postarat o vsechny. 
Sama píšeš, že "Kazdy to ma jinak." - to znamená, že stát by měl těm dle tebe "poctivým" dávat tak, jak "to mají"? Jak si ONI usmyslí, že potřebujou?

Ano

Není tady

#408 19. 12. 2011 13:14

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ano
Tak třeba tady http://pravda.blatna.cz/komunismus.html, například
Lákavému heslu „Každému podle jeho potřeb“ odzvonilo pouhých pár dní poté, co v Rusku byl chléb zdarma. Krmil se jím dobytek, prasata a plýtvalo se tak, že do týdne nebyla už ani mouka na pečení…

Není tady

#409 19. 12. 2011 16:26

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaM napsal(a):

Kdyz jsou objektivni duvody solidni, mame na to tady stat. Tak to vidim ja. Stat se ma postarat o vsechny. O pracujici, i o ty, co z "objektivnich duvodu" nepracuji. Flakace, jako jsou "nemakacenkove" a podvodnici, ochranovat nema. A to dnes dela. Proto ti "poctivi" nemaji dost.

lollollol

člověče nešťastná,nezapomněla ses v době předrevoluční?Každý se v době dravého kapitalismu musí postarat především sám o sebe a příkladem mu jde právě stát;a co to je stát?NO přeci zkorumpovaní politici,kteří hrabou jen pod sebe.JInak abstraktní pojem.A nedivme se jim,kdo chce s vlky býti,musí s nimi výti,takže kdokoli z nás by byl ve vrcholné politice a chtěl se tam udržet,musel by se chovat podle "pravidel,páč čurající "proti větru" se tam moc dlouho neudrží.A nejen tam.

A taky si vezmi příklad právě ztěch flákačů,kteří přesto že nědělají otroky druhým,tak peníze mají - taky musí vyvinout snahu a vůbec dát informace dohromady tak a ještě být šikovní opět tak,že jsou vlastně bohatší než ovčani tvého smýšlení.

Není tady

#410 19. 12. 2011 17:05

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

helena napsal(a):

Ano
Tak třeba tady http://pravda.blatna.cz/komunismus.html, například
Lákavému heslu „Každému podle jeho potřeb“ odzvonilo pouhých pár dní poté, co v Rusku byl chléb zdarma. Krmil se jím dobytek, prasata a plýtvalo se tak, že do týdne nebyla už ani mouka na pečení…

a přesně takhle by to dopadlo se vším - mě by zajímalo, podle čeho by se rozlišovalo - nebo možná nerozlišovalo, kdo cjhce mít jaké auto - to by Lamborghini šly na dračku, musely by se začít vyrábět snad v Číně lol a stejně by to bylo nedostatkový zboží stolt

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#411 19. 12. 2011 17:31

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

To jsme taky tady uz stokrat rozebirali... ne kazdy ke svemu stesti potrebuje luxusni auto...
Jaku, lide s tvym nazorem na stat tvori prave tu dnesni nelibivou politiku. Nastesti vas neni mnoho, a tak brzo budete "vejrat"...

Není tady

#412 19. 12. 2011 18:00

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

ViktorkaM napsal(a):

kdeže to máš manžela? neztěžovala sis, že je chuďátko hubené a hladové?
a mimochodem neměl už být  doma?

Není tady

#413 19. 12. 2011 18:54

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Manzela mam v base. Vetsinu zivota delal nezakonne veci, protoze valny smysl sveho zivota nevidel. Nebyl tak naivni, jako ja, aby porad i v tom spatnem hledal neco dobreho.
Prisel na to, ze "peceni holubi" neletaj..., velice rychle, ... tak si je chtel zabezpecit nasilim.
A co?
Brucel.
Ja ho poznala v okamziku, kdy prisel na to, ze tudy cesta nevede.
Je na tom vzhledem ke mne neco spatne?

Jo, stezovala. Ma uz jenom o kilo vic, nez ja ("plnostihla si rikam" a vazim momentalne 73kg, taakze ON ma 74kg, kdyby nahodou nekdo byl "zvedavej"...), ale, bohuzel-bohudik (ted je to dost s.p.o.r.ne...) o 33 cm je vyssi, ma dva metry bez dvou centaku... takze NIC MOC. Teda "nic-moc" vzhledem k pomeru jeho vahy a vysky. Je chudacek. Je na tom blbe, pac v dobe, kdy VI, kde nastala chyba, nema sanci ji nikterak napravit... + nasledky te "odhalene chyby" se porad navrsuji...

Vis, Aprill, jaky je rozdil mezi Bozi a "tvoji" spravedlnosti?

Buh "osvobozuje" ihned v okamziku poznani pravdy. Takovou schopnost TY, svetske zakony, lidske schopnosti, predstavivost lidi o cemkoliv krasnem ani nic na svete, nema.

Jsem rada, ze se muzu tesit tve pozornosti az natolik, ze sledujes, kdy muj manzel "uz ma, ci nema" byt doma.
Je to tvuj "budouci klient"?
MA. Ma byt doma, a mel byt doma uz od prvniho dne, kdy DOMA NEBYL.
On uz totiz tehdy nechtel byt jinde, nez doma, a TEHDY uz to vedel!!!
Ale dle zdejsich zakonu na takove poznani bylo pozde...
No, ja mam "sve vlastni zakony"... a ty mi davaji vice nadeje, nez "ty svetske"...

Hraju takove "detske hry".
Obcas tam nejaka "selma" sklapne zuby naprazdno........
Preju ty "sklaple zuby naprazdno" vsem neprejnikum k vanocum. Pod vas stromecek. Muj darecek tam nenajdete, ale presto tam bude.
rodna

Není tady

#414 25. 1. 2012 16:17

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Nedávno jsme na skuhracím rozebírali co je láska. Proč nám vadí nevěra?
Sama za sebe vím,že by mi vadila z důvodů, že chci mít chlapa pro sebe, tudíž vlastnit. Ale že láska přeci neporoučí, nevlastní, láska přeje.
Našla jsem článek, co tu na bbn napsal Salvator (mnozí si ho pamatují) Takhle jsem to myslela, ale moje čeština a slohová cvičení jsou na dumbom
Kopíruju:
Problémem je, že 98% lidí má tendenci zaměňovat sexualitu a zamilovanost za lásku. Navíc, nevědí, co opravdová láska je a jak se projevuje. K tomu připočtěte společenské a náboženské vzorce chování, které v sobě máme - někdo víc, někdo méně - a dostanete takový vztahový chaos, o němž zde píšete.
Takže: souložit s někým ještě neznamená milovat a také milovat někoho ještě neznamená, že je nutno s ním souložit. Tyto dvě věci jsou diametrálním rozdílem, ačkoliv je vhodné, když jsou ruku v ruce.
Pokud jde o sex, tento je čistě fyziologicky-reprodukční záležitostí a je zcela nezávislý na lásce. Ano, u žen je většinou podmíněn sympatií a přitažlivostí k partnerovi daleko více než u mužů, ale i takové psychologické bariéry lze překonat, zejména hlubším poznáním potenciálních sexuálních partnerů.
Pokud jde o lásku, ta má zcela jinou povahu. Láska nezávisí od toho, jestli je milovaný se mnou nebo s někým jiným, jestli provozuje sex, či jiné aktivity se mnou nebo s jiným člověkem. Láska toto nikdy nesoudí, ale pouze a jenom miluje.
Láska není vztahovým supermarketem či tržnicí, kde se směňuje výplata za sex a odůvodňuje se to čímkoliv, od argumentů "co by na to řekli lidé..." po takové, jako "vždyť máme spolu děti...".
Láska je jedno velké a neustálé odpouštění, tolerance, přijetí partnera, láska hledá blaho partnera před svým vlastním blahem, je šťastná ze štěstí druhého, je přející a vstřícná. Pokud je v životě člověka láska, pak je to to největší blaho, jaké může být, totální extáze života. Pokud není lásky, pak člověk neustále hledá prchavé okamžiky štěstí ve všem jiném, ovšem bezvýsledně. Bezvýsledně proto, protože v ničem tady na Zemi neexistuje trvalé štěstí ani trvalá láska. Není ani v sexu, ani v zamilovanosti - jsou to pouze hormony. Není ani v penězích ani v moci, to jsou věci dočasné a neuspokojující. Není ani v kratochvílích života, dovolených, rodině, dětech, postavení, prostě v ničem.
Láska existuje pouze v duši člověka, protože tato není z tohoto světa, nýbrž pochází ze sfér, o kterých člověk zatím nemá ani tušení.
To je důvod, proč lidé lásku nenacházejí ani ve zdánlivě harmonickém partnerství. Pokud nemají lásku v sobě, pokud ji nerozdmýchávají, jako oheň, pak skomírá až hyne. Výsledkem je to, že jeden z partnerů, nebo také oba dva, dojdou k mylnému závěru, že na vině je partner a že s druhým člověkem to bude lepší. Zejména tehdy, když potkají člověka, který hlouběji rezonuje s podvědomými strukturami jejich vlastní bytosti.
Původní partner se tak cítí podveden a oklamán, protože stávající symbiotický vztah mu zatím vyhovuje a nemá důvod jej měnit. Ovšem ani on mnohdy "chybujícího" partnera nemiluje, protože upřednostňuje štěstí své, před partnerovým a snaží se zachovat status quo.
Jaké je řešení? To spočívá v pochopení, že lásku není možné hledat zevně, nýbrž uvnitř sebe. Milovat z celého srdce a doufat, že partner je šťasten se svou láskou. Teprve pak může láska pevně zakotvit ve vašem srdci a přinese vám i zevní štěstí.
Tendence k přivlastnění partnera vyplývají ze strachu a setrvačnosti. Ve skutečnosti nejde nikoho vlastnit a nic v tomto světě není trvalé.
Proto žasnu, že lidé vstupují do svazků, kde slibují něco, co nemohou nikdy dodržet - "lásku, dokud nás smrt nerozdělí...", pokud tuto lásku nemají v sobě. Zamilovaností zaslepeni předstupují před veřejnost a ztrapňují se sliby věrnosti, které jsou stejně k ničemu, protože nejsou činěny z lásky, nýbrž z platformy toho, co je apriori pominutelné.
Přesto je jakýkoliv vztah prostředkem a nástrojem vnitřního růstu, který spočívá právě ve zbavování se iluzí o lásce, zamilovanosti a vztazích. Ovšem ne vždy bývají tyto zkušenosti vyhodnocovány správně.
Vzniká z toho celá řada psychosomatických potíží od pouhé žárlivosti po těžké deprese a nemoci, včetně těch nejtěžších.
Bohužel, proces učení se žití na Zemi sebou nese tato rizika a proti tomu nelze udělat nic, jenom být opatrnější ve výběru životních zkušeností.

Přeji všem podvedeným více lásky k samým sobě, aby jí zbylo také na druhé.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#415 25. 1. 2012 16:18

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

2x tillfreds

Upravil(a) dusička (25. 1. 2012 16:18)

Není tady

#416 2. 2. 2012 8:53

mia
♥♥♥♥♥♥-

wink

Upravil(a) mia (2. 2. 2012 15:01)

Není tady

#417 2. 2. 2012 9:03

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Ahoj
tak hlásím,že u nás na severu -14stupnů, ted svítí sluníčko a je krásně modrá obloha.
Auto mi každý den škrábe manžel, takže já jen sednu a jedu. Ale i tak mi mráz lezl za nehty a mrzly mi stehna pod riflema. No v práci nic novýho, už se těším až padne. Mám totiž dneska jako pátek, zítra mám dovolenou. tongue
Odpoledne musím na poštu, a vůbec nevím, co budu o víkendu vařit. gloria
Jo a musím se zeptat v lékárně na normální pudru, holka má neštovice, včera jsem koupila v tubě (jako pasta na zuby) pudr, ale jde to z něho blbě vymačknout.
Krásný den všem
lol

Není tady

#418 2. 2. 2012 9:23

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

V Bratislave zima, ale nie menej ako -10°C, polooblačno, dá sa... MHD funguje, autá zatiaľ tiež. Kúrenie hreje, takže keď sa rýchlo presuniem z jedné=ho miesta na druhé, ide to... Aspoň vymrznú bacily, hovorím si.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#419 2. 2. 2012 17:23

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Zatím to vypadá, že vymrzly všechny baby(-i)
Kde stéé, holký?

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#420 2. 2. 2012 17:42

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

tady bylo ráno -14, vylízt ráno z vyhřátýho pelíšku do tý zimy je děsný roll

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#421 2. 2. 2012 17:48

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

I u nás mrzne až praští, ráno prý bylo -18.

Není tady

#422 2. 2. 2012 17:50

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

já osobně teda budu radši mrznout, jak vedra třicítky, to úplně nenávidím ..

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#423 2. 2. 2012 17:55

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Mio - ty jedna babineťando , proč si smazala svůj krásný příspěvek ze života. mad
Jo a třicítky plus mi neva, jsem teplomil, to se radši budu potit, a desetkrát sprchovat studenou vodou, než takhle mrznout.

Není tady

#424 2. 2. 2012 20:26

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

dusička napsal(a):

Mio - ty jedna babineťando , proč si smazala svůj krásný příspěvek ze života. mad
Jo a třicítky plus mi neva, jsem teplomil, to se radši budu potit, a desetkrát sprchovat studenou vodou, než takhle mrznout.

Moje řeč... já se tak těším na léto  stolt

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#425 2. 2. 2012 20:28

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

U nás bylo přes den -10 a k tomu docela vítr, takže to už je dost. Ale jinak to mám jak Pavla,nad +25 stupńů se mi funguje dost blbě.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí