|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
helena napsal(a):
chce si hrát, ale nebere v potaz, že tu není s kým. Všichni ji berou moc vážně, sebe berou moc vážně....
Hmm... těžko hrát s někým, jehož hry jsou poněkud vypečenéa kdo v jejich průběhu mění pravidla pro mnohé nepředvídatelně a nelogicky
Pravdu díš náčelníku 
Já jen ale nevím, proč v tomhle případě má někdo pocit, že místo hraní musí alespoň mentorovat a odsuzovat.
Proč nestačí jen ono prosté: nehrát?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
helena napsal(a):
chce si hrát, ale nebere v potaz, že tu není s kým. Všichni ji berou moc vážně, sebe berou moc vážně....
Hmm... těžko hrát s někým, jehož hry jsou poněkud vypečenéa kdo v jejich průběhu mění pravidla pro mnohé nepředvídatelně a nelogicky
Pravdu díš náčelníku
Já jen ale nevím, proč v tomhle případě má někdo pocit, že místo hraní musí alespoň mentorovat a odsuzovat.
Proč nestačí jen ono prosté: nehrát?
Pan, což takhle třeba proto, že Popeláři? 

Upravil(a) majkafa (24. 11. 2011 21:58)
Vějířovka napsal(a):
Nedělám si legraci, myslím že to má nějaký smysl, že Arc reaguje a mluví tak, jak mluví - a zdá se mi, že problém je v tom, že tomu nerozumím.

Není tady
Arcanum napsal(a):
Racionalni mysleni nikdy ( opakuju ze nikdy ) neni schopno pojmout to co jej presahuje.
Jestlize se clovicek bude i sebevic snazit pochopit svym racionalnim myslenim ( ohranicenym) neco co se uz ocita za nim,Tam kde jeho dosah uz nedosahuje,tak se bude zakonite mylit se svym ohranicenym poznatkem.
O tom žádná.
Bezvýhradný souhlas 
Není tady
Bramborka napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Objektivní pravda je shoda. Určitě ti neřeknou, že barva sněhu je oranžová.
Tak to jo, to je jiná
. To potěš koště. Tak když se ve středověku shodli, že je Zeměkoule placatá, tak to byla objektivní pravda. Pak se začala ta placka přifukovat ...... a hle - objektivní pravda se změnila
Víc takových objektivních pravd do našich krajů!
To, že je sníh oranžový ti, když na něj bude svítit zapadající slunce, řeknu já.

Já taky 
Není tady
majkafa napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
helena napsal(a):
Pravdu díš náčelníku
Proč nestačí jen ono prosté: nehrát?Pan, což takhle třeba proto, že Popeláři?
Taky hra, že? Beraní na berana?

Není tady
Proč brát život vážně, když z něj stejně nevyvázneme živí? 

Zklamaná napsal(a):
Co je pravda a co lež?
Lež je to, co LEŽÍ - neboli sen.
Pravda je to, co je NAPRAVO, neboli uskutečnění toho snu. 
Jedno jsou - nebo by měly být.
Ostaně, co je to skutečnost.....ty jsi součástí té skutečnosti taky a ovlivňuješ ji - a kdo ví, jak mnoho?
Takže, jakápak "objektivita", žeano....ani bůh nemůže být dostatečně objektivní, jsouc (myslím na střední rod toho slova, Majko
) současně tím vším.
De Chardin tvrdí, že do určitého okomžiku, či stupně vývoje je tvor především ovlivňován, od určitého okamžiku především ovlivňuje
Mně se tahle myšlenka moc líbí.
Není tady
lupina montana napsal(a):
Lež je to, co LEŽÍ - neboli sen.
Pravda je to, co je NAPRAVO, neboli uskutečnění toho snu.
Jedno jsou - nebo by měly být.
Ostaně, co je to skutečnost.....ty jsi součástí té skutečnosti taky a ovlivňuješ ji - a kdo ví, jak mnoho?
Takže, jakápak "objektivita", žeano....ani bůh nemůže být dostatečně objektivní, jsouc (myslím na střední rod toho slova, Majko) současně tím vším.
De Chardin tvrdí, že do určitého okomžiku, či stupně vývoje je tvor především ovlivňován, od určitého okamžiku především ovlivňujeMně se tahle myšlenka moc líbí.
Jestli je to tak, pak si přeji zůstat na místě, kde už nejsem ovlivňována a ještě neovlivńuji... 
Myslím, žes to špatně pochopila, Majko - takový bod nemůže existovat. Ony jen pozvolna přerůstají jedna v druhou, až je to druhé prostě silnější.
Popravdě, ať přemítám jak přemítám, ani moje poměrně bohatá imaginace nestačí na představu Neovlivňování.
Napadlo mě, že až na konci věků takříkajíc povstane Brahma, neboli bod Omega, neboli budeme Jedním - ale prd. Ani tam se zřejmě nějakému ovlivňování nevyhneme 
Není tady
Lupi, já jsem to pochopila. Vím, že tam máš slovo především.
Ale napsala jsem, že bych si chtěla zkusit to "místo", ten "stav", kde neovlivńuji a nejsem ovlivňována. Zajímá mě, jaké by to bylo, kdyby takový stav byl.
To mi blesklo při čtení toho, cos napsala, že bych tohle chtěla zkusit a jak to tam bylo, tak jsem to napsala. Jéje, kdoví, co to zase vysílám do VOS. Abych se zase nedivila. 
Upravil(a) majkafa (24. 11. 2011 23:02)
Jo jakože floatační vana ducha, nebo tak něco? 
No, tak to bych si taky chtěla zkusit - ale radši ne nadlouho 
Není tady
lupina montana napsal(a):
Jo jakože floatační vana ducha, nebo tak něco?
No, tak to bych si taky chtěla zkusit - ale radši ne nadlouho
JJ, něco takového. Ale jenom na třebás pikosekundu.
I když, napadají mě teď chvílky delší než pikosekunda, kdy tohle vlastně zažívám. 

Mívám tehdy v hlavě jenom - tohle je ta chvíle, pro kterou se vyplatí žít. Se dotýkám nebe. 
Ale jenom chviličku. Aby se vzácná chvíle nezměnila četnostmi na všední... 
slepý člověk vidí hmatem - takže naprosto přesně ti určí, co je růže a co je tulipán. Objektivní pravdu mu lze slovně dokreslit, např. tím, že sníh je bílý...
Zklamčo, to znáš o tom slepci, který se ptal, jak vypadá mléko? Řekli mu, že mléko je bílé, a on chtěl vědět, jak vypadá bílé. Odpověděli mu, že bílá je třeba labuť. Jenže jak vypadá labuť? I vyprávěli mu, že má dlouhý zahnutý krk a naznačili mu tvar krku ohnutou rukou. Ohmatal ji a pak s úlevou řekl: nyní už vím, jak vypadá mléko. 
proč v tomhle případě má někdo pocit, že místo hraní musí alespoň mentorovat a odsuzovat. Proč nestačí jen ono prosté: nehrát?
Asi proto, Pan, že někteří „dospělí“ si myslí, že hraní už se pro ně nehodí… hrajou si přece jen děti a ne úplně zralé osoby, že. A na ty někdo „rozumný“ musí dohlídnout "aby si neubližily"… poučit je "co se ne/hodí"... 
(A přitom by si možná hráli taky... rádi... jenže by utrpěl jejich majestát
- a nevědí, že "král je nahý").
Není tady
Pokud se jedná o hry, to, co předvedla Arcanum - mimon 1 a momon 2, pro mě není vtipné ani to není pro mě hra, kterou bych chtěla hrát. Pro mě je to hloupé a to, co vnímám jako hloupé, nehraju. Protože prostě nechci.
Se svým majestátem problém nemám. Protože žádný majestát nemám.
Já jsem já. 
Ráda (si) hraju. Hry, co mě baví. Nevidím nejmenší důvod hrát něco, co mě nebaví. Co za hraní ani nepovažuji.
Upravil(a) majkafa (25. 11. 2011 8:12)
Se svým majestátem problém nemám.
majkafo... nemajestátní majkafo
... je zajímavé, jak jsi moje, co do osob/y zcela nekonkrétní vyjádření
, vztáhla na sebe.
Hádej, co za přísloví by použila teta Kateřina? 
Není tady
Potrefená husa se ozve první ? 
Není tady
heleno, já s tím nemám problém. Napsala jsem, co jsem napsala, protože jsem chtěla. Přesto, že jsem čekala, že bude někdo psát o potrefených husách atd. Diskuse přece probíhala tak, že se mluvilo o hraní a nehraní a tohle není mé první vyjádření o tom, že s Arcanem hrát nechci. Jen jsem ho rozšířila a doplnila, protože se mi chtělo. 
Majkafo 
když přeci nechci hrát, tak nehraju. Zamýšlím se nad tím, proč máš potřebu psát, že hrát nechceš.
Tak prostě nehraju no, přejdu Arcanum a jede se dál. Ale proč chceš stále dokazovat, že Arcanum je někde jinde a Ty seš tu správně. Vždyt to nejde posoudit, každý je právě tam,kde je, kde má být.
A to nadlidské já, které předčí ego - je dost zajímavé téma, kterýmu ale moc nerozumím. Je stále se co učit.
Není tady
majkafa napsal(a):
![]()
Proč brát život vážně, když z něj stejně nevyvázneme živí?
Proč vůbec tedy jsme tady na Světě?
Není tady
Dusičko, mě se neptej, jestli je to dotaz na mě.
Já to nevím. 
Ale vím, že je tu někdy báječně. 
Ne Majkafo, neber to osobně, já se neptám,
to bylo takové konstatování.
Proč brát život vážně, proč se učit novým věcem, proč ... Proč když stejně umřeme.
Já jsem na světě ráda. Mám krásný děti, užila jsem si spoustu krásných věcí.
Já se neptám sama sebe.
život je dar. A ten se nedává jen tak.
Není tady
Dusičko, já jsem použila jeden citát nebo co to je. To měl být vtip.
Netušila jsem, že se toho někdo takhle navážno chytne. 

majkafa napsal(a):
Lupi, já jsem to pochopila. Vím, že tam máš slovo především.
Ale napsala jsem, že bych si chtěla zkusit to "místo", ten "stav", kde neovlivńuji a nejsem ovlivňována. Zajímá mě, jaké by to bylo, kdyby takový stav byl.
To mi blesklo při čtení toho, cos napsala, že bych tohle chtěla zkusit a jak to tam bylo, tak jsem to napsala. Jéje, kdoví, co to zase vysílám do VOS. Abych se zase nedivila.
To zažiješ, to je smrť, podľa mňa...
Není tady
Podľa mňa je to milovanie, ktoré niekedy zažívam so svojim milým.
Ale može to byť aj smrť. Lenže tam o tom podľa mňa človek ako taký - ja majkafa - už nevie. Pri milovaní to v niektorých vzácnych chvíľach vnímam. Ja si prajem zažívať ten stav tak, že o tom majkafa vie, že teraz je to ono.
A to zažívam. 
Upravil(a) majkafa (25. 11. 2011 9:49)