Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#276 24. 11. 2011 21:54

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Chat o čemkoli 5

helena napsal(a):

chce si hrát, ale nebere v potaz, že tu není s kým. Všichni ji berou moc vážně, sebe berou moc vážně....
Hmm... těžko hrát s někým, jehož hry jsou poněkud vypečené vissla a kdo v jejich průběhu mění pravidla pro mnohé nepředvídatelně a nelogicky va

Pravdu díš náčelníku stolt
Já jen ale nevím, proč v tomhle případě má někdo pocit, že místo hraní musí alespoň mentorovat a odsuzovat.
Proč nestačí jen ono prosté: nehrát?

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#277 24. 11. 2011 21:57

majkafa
Host

Pandorraa napsal(a):

helena napsal(a):

chce si hrát, ale nebere v potaz, že tu není s kým. Všichni ji berou moc vážně, sebe berou moc vážně....
Hmm... těžko hrát s někým, jehož hry jsou poněkud vypečené vissla a kdo v jejich průběhu mění pravidla pro mnohé nepředvídatelně a nelogicky va

Já jen ale nevím, proč v tomhle případě má někdo pocit, že místo hraní musí alespoň mentorovat a odsuzovat.

Pan, což takhle třeba proto, že Popeláři? winkbig_smileparsmile

Upravil(a) majkafa (24. 11. 2011 21:58)

#278 24. 11. 2011 22:12

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Vějířovka napsal(a):

Nedělám si legraci, myslím že to má nějaký smysl, že Arc reaguje a mluví tak, jak mluví - a zdá se mi, že problém je v tom, že tomu nerozumím.

godlike

Není tady

#279 24. 11. 2011 22:13

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Arcanum napsal(a):

Racionalni mysleni nikdy ( opakuju ze nikdy ) neni schopno pojmout to co jej presahuje.
Jestlize se clovicek bude i sebevic snazit pochopit svym racionalnim  myslenim ( ohranicenym)  neco co se uz ocita za nim,Tam kde jeho dosah uz nedosahuje,tak se bude zakonite mylit se svym ohranicenym poznatkem.  stolt

O tom žádná.
Bezvýhradný souhlas stolt

Není tady

#280 24. 11. 2011 22:21

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Bramborka napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

Objektivní pravda je shoda. Určitě ti neřeknou, že barva sněhu je oranžová.

Tak to jo, to je jiná big_smile. To potěš koště. Tak když se ve středověku shodli, že je Zeměkoule placatá, tak to byla objektivní pravda. Pak se začala ta placka přifukovat ...... a hle - objektivní pravda se změnila big_smile Víc takových objektivních pravd do našich krajů!
To, že je sníh oranžový ti, když na něj bude svítit zapadající slunce, řeknu já. wink

big_smilebig_smilebig_smilebig_smile
Já taky stolt

Není tady

#281 24. 11. 2011 22:31

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

majkafa napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

helena napsal(a):

Pan, což takhle třeba proto, že Popeláři? winkbig_smileparsmile

Taky hra, že? Beraní na berana?winkbig_smile

Není tady

#282 24. 11. 2011 22:33

majkafa
Host

wink
Proč brát život vážně, když z něj stejně nevyvázneme živí? winkstoltsmile

#283 24. 11. 2011 22:34

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Zklamaná napsal(a):

Co je pravda a co lež?

Lež je to, co LEŽÍ - neboli sen.
Pravda je to, co je NAPRAVO, neboli uskutečnění toho snu. smile
Jedno jsou - nebo by měly být.
Ostaně, co je to skutečnost.....ty jsi součástí té skutečnosti taky a ovlivňuješ ji - a kdo ví, jak mnoho?
Takže, jakápak "objektivita", žeano....ani bůh nemůže být dostatečně objektivní, jsouc (myslím na střední rod toho slova, Majko wink) současně tím vším.
De Chardin tvrdí, že do určitého okomžiku, či stupně vývoje je tvor především ovlivňován, od určitého okamžiku především ovlivňuje smile Mně se tahle myšlenka moc líbí.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#284 24. 11. 2011 22:42

majkafa
Host

lupina montana napsal(a):

Lež je to, co LEŽÍ - neboli sen.
Pravda je to, co je NAPRAVO, neboli uskutečnění toho snu. smile
Jedno jsou - nebo by měly být.
Ostaně, co je to skutečnost.....ty jsi součástí té skutečnosti taky a ovlivňuješ ji - a kdo ví, jak mnoho?
Takže, jakápak "objektivita", žeano....ani bůh nemůže být dostatečně objektivní, jsouc (myslím na střední rod toho slova, Majko wink) současně tím vším.
De Chardin tvrdí, že do určitého okomžiku, či stupně vývoje je tvor především ovlivňován, od určitého okamžiku především ovlivňuje smile Mně se tahle myšlenka moc líbí.

Jestli je to tak, pak si přeji zůstat na místě, kde už  nejsem ovlivňována a ještě neovlivńuji... smile

#285 24. 11. 2011 22:59

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Myslím, žes to špatně pochopila, Majko - takový bod nemůže existovat. Ony jen pozvolna přerůstají jedna v druhou, až je to druhé prostě silnější.
Popravdě, ať přemítám jak přemítám, ani moje poměrně bohatá imaginace nestačí na představu Neovlivňování.
Napadlo mě, že až na konci věků takříkajíc povstane Brahma, neboli bod Omega, neboli budeme Jedním - ale prd. Ani tam se zřejmě nějakému ovlivňování nevyhneme cool

Není tady

#286 24. 11. 2011 23:01

majkafa
Host

Lupi, já jsem to pochopila. Vím, že tam máš slovo především.
Ale napsala jsem, že bych si chtěla zkusit to "místo", ten "stav", kde neovlivńuji a nejsem ovlivňována. Zajímá mě, jaké by to bylo, kdyby takový stav byl.
To mi blesklo při čtení toho, cos napsala, že bych tohle chtěla zkusit a jak to tam bylo, tak jsem to napsala. Jéje, kdoví, co to zase vysílám do VOS. Abych se zase nedivila. smile

Upravil(a) majkafa (24. 11. 2011 23:02)

#287 24. 11. 2011 23:06

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Jo jakože floatační vana ducha, nebo tak něco? lol
No, tak to bych si taky chtěla zkusit - ale radši ne nadlouho smile

Není tady

#288 24. 11. 2011 23:12

majkafa
Host

lupina montana napsal(a):

Jo jakože floatační vana ducha, nebo tak něco? lol
No, tak to bych si taky chtěla zkusit - ale radši ne nadlouho smile

JJ, něco takového. Ale jenom na třebás pikosekundu. smile
I když, napadají mě teď chvílky delší než pikosekunda, kdy tohle vlastně zažívám. gloriarollbig_smile
Mívám tehdy v hlavě jenom - tohle je ta chvíle, pro kterou se vyplatí žít. Se dotýkám nebe. gloria
Ale jenom chviličku. Aby se vzácná chvíle nezměnila četnostmi na všední... gloria

#289 25. 11. 2011 7:48

helena
♥♥♥♥♥♥♥

slepý člověk vidí hmatem - takže naprosto přesně ti určí, co je růže a co je tulipán. Objektivní pravdu mu lze slovně dokreslit, např. tím, že sníh je bílý...
Zklamčo, to znáš o tom slepci, který se ptal, jak vypadá mléko? Řekli mu, že mléko je bílé, a on chtěl vědět, jak vypadá bílé. Odpověděli mu, že bílá je třeba labuť. Jenže jak vypadá labuť? I vyprávěli mu, že má dlouhý zahnutý krk a naznačili mu tvar krku ohnutou rukou. Ohmatal ji a pak s úlevou řekl: nyní už vím, jak vypadá mléko. http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

proč v tomhle případě má někdo pocit, že místo hraní musí alespoň mentorovat a odsuzovat. Proč nestačí jen ono prosté: nehrát?
Asi proto, Pan, že někteří „dospělí“ si myslí, že hraní už se pro ně nehodí… hrajou si přece jen děti a ne úplně zralé osoby, že. A na ty někdo „rozumný“ musí dohlídnout "aby si neubližily"… poučit je "co se ne/hodí"...  http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif
(A přitom by si možná hráli taky... rádi... jenže by utrpěl jejich majestát http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png - a nevědí, že "král je nahý").

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#290 25. 11. 2011 8:10

majkafa
Host

Pokud se jedná o hry, to, co předvedla Arcanum - mimon 1 a momon 2, pro mě není vtipné ani to není pro mě hra, kterou bych chtěla hrát. Pro mě je to hloupé a to, co vnímám jako hloupé, nehraju. Protože prostě nechci. big_smile Se svým majestátem problém nemám. Protože žádný majestát nemám. big_smile Já jsem já. smile
Ráda (si) hraju. Hry, co mě baví. Nevidím nejmenší důvod hrát něco, co mě nebaví. Co za hraní ani nepovažuji.

Upravil(a) majkafa (25. 11. 2011 8:12)

#291 25. 11. 2011 8:38

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Se svým majestátem problém nemám.
majkafo... nemajestátní majkafo http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png... je zajímavé, jak jsi moje, co do osob/y zcela nekonkrétní vyjádření http://fora.babinet.cz/img/smilies/gloria.gif, vztáhla na sebe.
Hádej, co za přísloví by použila teta Kateřina? http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#292 25. 11. 2011 8:41

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Potrefená husa se ozve první ? rodna

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#293 25. 11. 2011 8:55

majkafa
Host

heleno, já s tím nemám problém. Napsala jsem, co jsem napsala, protože jsem chtěla. Přesto, že jsem čekala, že bude někdo psát o potrefených husách atd. Diskuse přece probíhala tak, že se mluvilo o hraní a nehraní a tohle není mé první vyjádření o tom, že s Arcanem hrát nechci. Jen jsem ho rozšířila a doplnila, protože se mi chtělo. big_smile

#294 25. 11. 2011 9:14

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Majkafo tongue
když přeci nechci hrát, tak nehraju. Zamýšlím se nad tím, proč máš potřebu psát, že hrát nechceš.
Tak prostě nehraju no, přejdu Arcanum a jede se dál. Ale proč chceš stále dokazovat, že Arcanum je někde jinde a Ty seš tu správně. Vždyt to nejde posoudit, každý je právě tam,kde je, kde má být.

A to nadlidské já, které předčí ego - je dost zajímavé téma, kterýmu ale moc nerozumím. Je stále se co učit.

Není tady

#295 25. 11. 2011 9:19

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

wink
Proč brát život vážně, když z něj stejně nevyvázneme živí? winkstoltsmile

Proč vůbec tedy jsme tady na Světě?

Není tady

#296 25. 11. 2011 9:28

majkafa
Host

Dusičko, mě se neptej, jestli je to dotaz na mě.
Já to nevím. smile
Ale vím, že je tu někdy báječně. big_smile

#297 25. 11. 2011 9:31

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Ne Majkafo, neber to osobně, já se neptám,
to bylo takové konstatování.
Proč brát život vážně, proč se učit novým věcem, proč ... Proč když stejně umřeme.
Já jsem na světě ráda. Mám krásný děti, užila jsem si spoustu krásných věcí.
Já se neptám sama sebe.
život je dar. A ten se nedává jen tak.

Není tady

#298 25. 11. 2011 9:37

majkafa
Host

Dusičko, já jsem použila jeden citát nebo co to je. To měl být vtip. big_smile Netušila jsem, že se toho někdo takhle navážno chytne. big_smile

#299 25. 11. 2011 9:41

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

majkafa napsal(a):

Lupi, já jsem to pochopila. Vím, že tam máš slovo především.
Ale napsala jsem, že bych si chtěla zkusit to "místo", ten "stav", kde neovlivńuji a nejsem ovlivňována. Zajímá mě, jaké by to bylo, kdyby takový stav byl.
To mi blesklo při čtení toho, cos napsala, že bych tohle chtěla zkusit a jak to tam bylo, tak jsem to napsala. Jéje, kdoví, co to zase vysílám do VOS. Abych se zase nedivila. smile

To zažiješ, to je smrť, podľa mňa...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#300 25. 11. 2011 9:44

majkafa
Host

Podľa mňa je to milovanie, ktoré niekedy zažívam so svojim milým. smile Ale može to byť aj smrť. Lenže tam o tom podľa mňa človek ako taký - ja majkafa - už nevie. Pri milovaní to v niektorých vzácnych chvíľach vnímam. Ja si prajem zažívať ten stav tak, že o tom majkafa vie, že teraz je to ono. big_smile A to zažívam. smile

Upravil(a) majkafa (25. 11. 2011 9:49)

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí