29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Pred pul rokem jsem si koupila do bytu bile provazkove zaclony. Ted jsem je poprve prala. I kdyz jsem je vlozila do pracich pytliku, zamotaly se do cucku tak priserne, ze jsme je hodinu a pul provazek po provazku museli vytahovat a rozmotavat. Sice se zadarilo, ale asi 5ti centimetrove konce zaclony zustaly zkroucene a pokrcene. Napada vas, jak je zase narovnat? Takhle to vypada priserne...
Není tady
dát na prkno a přežehlit?
Není tady
ja bych je vyprala znova, a oni se narovnaj. kazdopadne je mam taky, a s pranim jsem problem nemela nikdy. vzdycky z nich udelam ohon, a na trech mistech udelam uzel, ne nijak pevny, ale tak aby se nerozvazal, a mokre je v pohode rozvazu. prala jsem je snad desetkrat a nikdy se mi nezamotaly.
Není tady
Asi to zkusim jeste preprat, zavazu je tema snurkama a budu doufat, ze se to tak silene nezamota. Na kolik stupnu perete? Na male zdimani?
Není tady
já jestli můžu, tak mám taky jednu provázkovou záclonu a stačí prát na 30°
Není tady
stačí na 30, ale záclony teda neždímám, ani tyhle, ani žádný jiný. záclony se přece neždímou.
Není tady
Hele mám osobně podobný problém s provázkovými záclonami, koupila jsme si je za lidovku relativně tady http://www.bytovytextil.com/produkty/za … rovazkove/ ale vyřešila jsem to tak, že jsem ty volné konce svázala do jemného uzlíku a pak samozřejmě prala v sáčku. Po vyprání jsem to ihned rozmotala a ještě mokré (samozřejmě) šup na garnyž... tak t se to nezamotá . Jinak je ještě řešení mašličkou to stáhnout na jednom místě, pak se to taky nestane.
Není tady
Ždímám provázkové záclony a když jsem měla normální záclony,taky jsem ždímala,protože je rovnou věším zpět a netřeba potom žehlit.Dávám nejmenší ždímání a není problém
Není tady
Já je prala taky na 30 a přežily, ale teďka jsem o provázkových upostila a koupila si si normální a do ložnice blackout a ty jsou úžasné na sluná rána, když chcete spát déle :-D běžně chodím nakupovat do ikei, ale teďka jsme si ty blackout na doporučení koupila tady https://www.dante.cz/Zaclony/ a jak jsmee pak koukala, byly levnější než tam...
Není tady
Já když peru záclony, tak na jemný program a přidávám k nim prášek do pečiva. Záclony jsou pak krásně bílé. Zrovna nedávno jsem si udělala radost a pořídila pěkné záclony na https://zaclony.nabytker.cz/
Není tady
Taky jsem to kdysi řešívala tím, že než jsem je strčila do pračky, tak jsem je jakoby trochu zauzlovala, aby se nemohly zamotat, ale je pravda, že jednou se mi taky pěkně pomotaly. Nedávno jsem ale koupila nové, bezprovázkové a už takový problémy řešit nemusím. Jen pro info, protože jsem byla spokojená, tak jsem nakupovala tady - https://www.textil-jimi.cz/metrazove-zaclony-c23/
Není tady
Zdalipak víš, kam si to INFO můžeš vetknout, hmmm?
Není tady
Jarka8 napsal(a):
Taky jsem to kdysi řešívala tím, že než jsem je strčila do pračky, tak jsem je jakoby trochu zauzlovala, aby se nemohly zamotat, ale je pravda, že jednou se mi taky pěkně pomotaly.
Úžasná představa... jak paní záclony zauzluje, vyprané zas rozuzluje a ještě rozmotá...
Taky bych chtěla mít - ne takový záclony... ale tolik času na 3,14čovinky
Není tady
Také jsem měla provázkové záclony a nikdy nebyl problém se zasukováním všechny záclony peru na 30 st.a hned vlhké věším.
Upravil(a) janablizka (5. 2. 2018 19:14)
Není tady
To mě se to stávalo taky, rozmotávali jsme při každém praní, ale před Vánoci jsme si nechali udělat rolety den a noc na míru a musím říct, že se mi líbí mnohem víc a ještě mi šetří práci.
Upravil(a) AndreaP. (23. 2. 2018 20:43)
Není tady
To je úžasné řešení.
Není tady
modrovous napsal(a):
To je úžasné řešení.
Ještě úžasnější je nemejt okna... propouštějí pak přesně tolik světla, kolik je potřeba
Není tady
helena napsal(a):
modrovous napsal(a):
To je úžasné řešení.
Ještě úžasnější je nemejt okna... propouštějí pak přesně tolik světla, kolik je potřeba
A ta úspora práce. To je potom hromada volného času třebas k psaní úžasných reklamních příspěvků!
Není tady
modrovous napsal(a):
helena napsal(a):
modrovous napsal(a):
To je úžasné řešení.
A ta úspora práce. To je potom hromada volného času třebas k psaní úžasných reklamních příspěvků!
![]()
Víš, co práce dá takovej příspěvek sesmolit? K tomu je potřeba kuwa volnýho času
Není tady
Tak to se dá vyřešit najmutím hospodyně, chůvy, výpovědí v zaměstnání... to má potom jedna času habaděj.
Není tady
Ahoj, já bych na tohle neměla vůbec nervy a asi bych to vzala a hned vyhodila:) Rozumím, že se ti to líbí, ale přijde mi ta údržba dost komplikovaná. Já má ráda na oknech také záclony i závěsy, ale proč si komplikovat život s něčím, co se nedá jen jednoduše vyprat a pověsit. Nedávno jsme si s partnerem zútulňovali byt a do všech pokojů jsme si pořídili záclony i závěsy. Jen pro inspiraci, kdyby jsi změnila názor, tak koukni na zn. Cellbes, mají celkem široký a hlavně hezký výběr
Není tady