|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Abby kočky jsou fajn. Sice nás občas dost zlobí, ale když byla v létě kočička dost nemocná, tak jsem si nedokázala představit, že by nebyla. Máme kočku a kocoura, sourozence, oba jsou kastrovaní. Je to docela dobrá kombinace, kdyžtak vzít dva kocourky. Naše jsou klasické domácí kočky, chodí akorát na balkon. Mají vodu a granule celý den, ráno a večer jim dáváme konzervu nebo kapsičku. Základní péče o kočku tě něco stojí (což přehledně psala Bambi), ale problém nastává, když je něco špatně. My jsme za kočku solili jako mourovatí - hospitalizace na asi 4-5 dní byla za 6 tisíc. Ultrazvuky, antibiotika, kastrace, v podstatě každé očkování či vyšetření u dr, to jsou všechno položky spíš v řádech tisíců, ne desítek korun. Naše kočka teď musí mít speciální dietu, takže její konzerva 170g stojí 38 korun a obyčejné Friskies 400g 27kč. Nikdy nevíš, co se s nimi může stát. Když už tu péči potřebuje, tak jí to prostě platíme, ona jinak nemůže existovat. Nedokážu si představit, že bychom ji jenom kvůli tomu dali pryč.
Když jedeme na delší dobu než přes jednu noc, tak kočkám zajistíme někoho na hlídání - vymění vodu (kočky nerady pijou ze špinavé misky) a vyčistí záchody (aby je pokaděný záchod nenaváděl k tomu odložit bobek nebo cokoli někde po bytě - to naše potvory občas udělají). Na delší dovolenou jsme mívali někoho, kdo u nás aspoň částečně bydlel. Ale teď nejsou lidi, tak na 14 dní a teď na 5 dní putovaly kočky do hotelu. Majitelé jsou milí, prostředí docela dobré. Rozhodli jsme se pro kočičí hotel hlavně proto, že za tak dlouho dobu by se kočky nudily. Sice bychom jim dokázali zajistit přísun jídla, ale udělaly by nám doma kůlničku na dříví. Hlavně kvůli svojí úžasné zálibě chodit čůrat kam se jim zamane. To provozují když nejsme delší dobu doma docela pravidelně, bohužel 
Upravil(a) kitkat (21. 11. 2011 21:11)
Není tady
Bambi, takže vy ho necháváte venku? Já bych raději jenom domácí, protože když měla tchýně kočku, nechávala ji běžně venku a ona potom neustále měla klíšťata, blechy...atd
. A to měla všelijaké postřiky a tablety proti parazitům. A taky se furt někde rvala..
Jenže Zdenda je právě zastáncem toho, že kočka je lovec a že nechce žádné domácí povaleče....
Sourozence bych brala určitě, právě hledám kdo má v okolí koťátka, že bych si je vzala kolem toho 10tého až budeme nastěhovaní...
Lici, ještě přesně nevím, ale pojedeme ráno vlakem a kolem třetí, abychom byli doma. takže přes poledne tam budeme určitě 
Není tady
Ahoj vy tu máte krásné téma. Kočičkytu jsme měli jen tady venku domácí v baráku nikdy.
A co se týče jídla také jedeme na dospěláckým zrovna dneska jsme měli hranolky po dlooouhé době a maso v těstíčku a ona potvůrka chtěla hranolky, protože Nikola sněma dělala blbosti a denča klasickou kaši s tím masem nechtěla, a než jsem se nadála Nikola ji jednu dala do ruky a když jsem ji ju chtěla zebrat tak spustila takový histerák
že bylo v tu ránu po mojim jídle manžel naštvaný na Nikču no sranda
Holky jsu si postěžovat na tchýni i když manžel ji řekl svoje a já taky a ona že jsme nevděční a já hlavně jsem hodně nevděčná a místo abych byla ráda, tak se mi pořád něco nelíbí a že jsem stále proti ní.
Začalo to tím že měla Nikča obyčejný svátek dali ji dort, kytičku, autosedačku a dalších plno krámů.
Naši dali knížku, prstové barvičky a kinder vajíčko.
Mi s manžou dali zvířátkový papučky takový ty plyšový jen po koupání a pak rukavice s čepicí a šálou a lízátko.
Samozřejmě že já jsem byla paf z tolika dárků a hlavně z té autosedačky protože jsem si myslela že ji ju koupím sami a hlavně si ji vyzkouší jak se ji v tom bude sedět, přece jen to má už na dýl a jak je polstrovaná atd.
No moje mamka taky říkala že to přehání že toho dostala víc jak na narozky podotýkám má je v sobotu. To bylo jedno čím jsem se trošku namíchla a dneska to mělo polračování :
Přišla stím , že neví co mají koupit Denči na vánoce a že ji koupí novou postýlku na spaní. Máme poděděnou a Nikola v ní tay spala a je už dosti rozvrzaná. Tak že ji ju koupí, jen jsem na to zareagovala že mi to přijde už docela pozdě kupovat novou, když už v ní spí pomáli skoro rok, a že půjde za chvíli do velké postele. Tak jsem sní trošku vyměnila názory a jen jsem ji řekla ať si ju teda koupí, ale že já ju tady u nás nahoře potom nechcu a skladovat ji tu nebudu. Už tak to tu máme nafukovací, plno krámů. Tak jsem opravdu zvědavá jestli ju koupili. A nejhoeší je to že se mě neptá nikdo a ani neptal co chcu já ...
Udělala jsem si dneska radost už začínám zdobit byteček vánočně a hlavně nachystala jsem si na zítřek věci na adventní věnec. No Nikča unešená že tolik světýlek atd. a Denča té to bylo jedno šla po krabicívh a izolepě.
Není tady
Abby - určitě bude lepší rovnou páreček, stejně z okolí vím, že kdo si pořídil jednu kočku, hodně brzy si k ní pořizoval druhou, takže to aspoň budete mít hned. A ta koťátka jsou strašně hravá a potřebují se hodně vybít, tak když budou rovnou dvě, aspoň si budou hrát spolu. Nejlepší kombinace je určitě páreček holka-kluk, ale musí se včas vykastrovat a to je zas blbý pro ně, aby se to dělalo moc brzy. Pak jsou v pohodě dva kocouři a nejčastěji bývají problémy s dvěma kočkama - prostě dvě ženský se asi docela hádaj
Ale taky to jde, oni se mezi sebou vždycky nějak porovnaj.. Taky počítej s tím, že kočka začne mrouskat a kocour značkovat, obojí to jsou hoodně nepříjemný záležitosti
Takže pak kastrace, to je zhruba 900 kocour, 1500 kočka (dost se to liší podle doktorů) Naše dvě kočky chodí ven a dáváme jim obojky proti blechám a klíšťatům - fungují spolehlivě, blechu s obojkem nepřinesli nikdy (bez něj jsou hned zablešený) a klíšťata třeba tři za léto. Vydrží asi tři měsíce a stojí asi 80kč. Já kupuju 15kg pytel granulí zhruba za 1100Kč, ale nemám přesně vypočítaný jak rychle to snědí a občas jim přitom k tomu kupuju ještě další granule abych jim to trochu prostřídala a taky konzervičky, takže vůbec nedovedu odhadnout na kolik nás vyjdou. Písek do záchoda taky něco stojí, lepší jsou takový dražší bezúdržbový.. No prostě tři kočky jsou už v rozpočtu znát docela dost. Očkuje se jednou ročně (koťata teda na začátku chodí častěji, takže to první očkování vyjde dráž), částky se docela liší, vím že v praze jsme platili na jednu kočku asi o 200víc. Jinak je to tak cca 400 ročně, odčervení se dá koupit v lékárně, to není drahý..
Upravil(a) zuzík22 (21. 11. 2011 22:29)
Není tady
Abby,
tak holky ti napsaly další důležité informace :-)
pokud chceš kočičky mít jenom doma, přináší to trochu víc starostí (aspoň mě se to tak zdá) - protože kočka potřebuje pohyb tak si to doma vynahrazuje. taky doma musí mít škrabadlo. záchůdek se musí hodně čistit, protože kočky jsou obecně hrozné fajnofky a když tam něco bude, tak tam přece nepůjdou kadit - a udělají to někde jinde a zakryjou třeba ponožkou :-)
já jsem zastáncem takových polo-venkovních koček. doma jsme to tak vždycky měli a kočky byly vybouřené a spokojené. v zimě jsou víc doma, ale na jaře na nás vyloženě nemají čas, chtějí lítat venku.
a fakt je lepší kočky vykastrovat. u nás to teda vůbec nestojí tolik, jak psala zuzik, dali jsme za kočku 400Kč a za kocoura myslím 300, i když to je asi 4 roky.
klíště občas mít může, blechy většinou jen v takových vlnách, dá se to lehce vychytat (okoupeš kočku jakmile uvidíš, že se z ničeho nic škrábe). osobně teda nemám odvahu dát kočce obojek, oni všude lezou, po plotech a tak, takže mám strach aby někde nezůstal viset. my používáme takový pudřík, ten se zapracuje do srsti - usmrtí to klíšťata i blechy a pak nějakou dobu ty klíšťata na něj nejdou.
no ale jestli budeš mít doma dvě koťata, tak ti budu normálně závidět!! to je tolik srandy, vždycky když je doma kotě, tak je celý barák veselý, všichni se usmívají nebo se rovnou chechtají :-) jestli seženeš kotě na zimu, no to si užijete spoustu smíchu o dlouhých zimních večerech :-)
Není tady

Ahoj holky
včera jsem zapomněla napsat Antal, že to je mi líto, že máte takové trápení, zpětně mi došlo, že už jsi tu o tom psala, ale to víš, skleróza.
K vaření, Teto, rýže se vůbec neboj. Já Tomovi dělám jak rýži, vločky, pohanku, těstoviny i jáhly.
Včera jsme měli špenát, mu jsem dala bokem a pak to dochutila. ALe měl tam česnek a dobrý. Jen mi ta potvůrka v poslední době nechce jíst brambory!!!!
TAk yjsem včera koukala, že kolem roku by už mohli jakékoliv koření. Pomalu ho navykám i na mléko, zatím převařené. Člověk si ale někdy není vůbec jistý, ať mu zbytečně neubližuje.
Jo a už jsem mu začala dávat i sladkou Dobrou mámu. Bílý jogurt mi vůbec nechtěl a to jsem to kamuflovala jak se dalo 

Není tady
Šišu, no teda, takové neshody, dává ti kapky... ona to určitě nemyslí zle... nepomohlo by jí preventivně vždycky říct, co byste pro děti chtěli? jakože ještě předtím, než ona bude něco vymýšlet, tak přijít a říct, že k svátku bys chtěla pro holku např. jedno hezké tričenko a jednu malinkou čokoládku a nic víc...
no já vím, musí to být těžké.
Není tady

mi teď vopjtík smazal celej příspěvěk a brečí tu že sem mu řekla nenene
to je sranda...
no nci - jen v rychlosti - kočky obdivuju, mám na ně alergii a obecně mi strašně vadí - ale je to zkušeností u tchýně - má jednu kočku, která leze venku a pak zaprasená přijde domu, je tam špína, o smradu ani nemluvim - to je takovej puch že tam ani prádlo už nesuším. jak si ji naučila, tak ji má, ta kočka za to nemůže to je mi jasný, ale prostě k nim nemám vztah.
druhou kočku si naučila za okno, takže má tak zasviněný okno že to je doslova pro ostudu, my tam budeme mít cca do roka obývák, takže mám osypky z představy, že tam budou - ale já tam ty kočky krmit nebudu, takže počítám ,že brzy odejdou...
možná to pro vás bude nepochopitelné a možná ze mě najednou bude nelida - říká se přece kdo nemá rád zvířata nemá rád lidi - ale já jsem z paneláku - tam s e kočky moc nedržely a když tak to byly v podsttě jen vykastrovaný dekorace pomallu nehybný... takže tak 
šišu - přijde mi že se navzájem šijete - si snacha - ona matka tvýho muže a přijde ji, že ONA má pravdu a ONA dělá vše nejlíp - ale tak víme, že to není. Říct názor - radši novou velkou postel, a když ne, tak ať si ji nechají dole - k svátku to je opravdu moc dárků a ač to myslí dobře, tak pak bude malá zbytečně "navyklá" na kvantitu než kvalitu - ale to je vaše věc, já bych do tohodle rázně zasáhla - ale pokud je muž "rozmazlený" právě tímto - tak s tím asi horko těžko něco uděláš
bohužel
a tetamon - v no isem na vás myslela a přijde mi že malá dohání večer spánek co jí chybí přes den - může se to zdát nesmysl - ale u nás to tak bylo - vojtík spal málo přes den ( pro mě dost, ale evidentně podle něj málo) a doháněl to přesně tak - po koupání okamžitě vytuhnul a kolem té 8-9 se vzbudil a vypadal, že spát nechce - a tak to vypadá u vás, že uspokojí okamžitou potřebu spánku a pak je čilá - takže radím dávat víc spát přes den - tzn klidně i kolem 16-17hodiny - když usne tak to prostě potřebuje - my když jdeme ven už za tmy tak vojtík taky pospí třeba půl hodiny..pak nejde spát ukázkově v 8 ale třeba půl 9, ale furt je to lepší než to bylo před tím že fakt spát enchtěl 
držím palce
Není tady
Dobré ranko,
dneska má Dorotka 10 měsíců a za dva měsíce bude mít rok 
Šišu, z vlastní zkušenosti vím, že tohle se prostě nezlepší. Buď budete stále bojovat, a nebo se to vyhrotí natolik, že přerušíte veškeré vztahy. Nic mezitím prostě nejde. Mám ve svém okolí něolik případů a my sami jsme názorná ukázka. Já s tchýní bojuju neustále, Zdendův bratr i s rodinou už s ní před 10ti lety přerušili veškeré kontakty-a mají pokoj. A já je chápu a vůbec se jim nedivím 
Sádí, mě Dorotka bílé jogurty taky nechtěla, taky dáváme sladký. Ale nebyla by lepší třeba Hollandia, Valašský, Choceňský, nebo aspoň Florian? Dobrá máma podle mě jogurt neviděla ani z rychlíku. Ještě mám v paměti jak po prvním porodu nám v porodnici nosili každé ráno k snídani jahodovou Dobrou mámu-a ve složení nebylo o jahodách ani slovo 
Normálně jste mi nasadili brouka do hlavy s těma koťátkama. Kdyby na ničem jiném nezáleželo, tak beru každopádně dvě, jen mě trošku brzdí ty finance... Běžnou péči bychom zvládli v pohodě, aly kdyby byl nějaký problém, nebo nemoc, tak bychom na to asi neměli
Nebo možná jo, ale bylo by to tak tak, vše by šlo z úspor, které zatím ani nemáme. Ale budeme muset začít tvrdě šetřit, abychom barák během následujících let dodělali 
Upravil(a) Abby21 (22. 11. 2011 8:58)
Není tady

abby - s těma koťátkama je to risk - tak můsíš zvážit co je lepší - určitě je stěstí méít zdravé koťátko, ale znám taky spoustu lidí - zarytí protikočičáci z paneláku - a vzali si koťátko co nevidělo a mělo nějaký trable s bříškem a měsíčně je to stálo cca 5000 za péči anakonec ho utratili - brrr - to by mě asi zabilo - zamilovat se (a že to jde hodně rychle) a pak toto...
jak říká moje kamarádka - psa nebo kočku si kupuješ s tím, že jednou budeš hodně smutná že už s tebou není
Není tady
To jo, my měli kočku a ona se jednoho dne nevrátila domů a to jsem ořvala neskutečně. Jinak už si nepamatuju kolik číča měsíčně stála, ale mamka jí stále kupovala nějaké ty taštičky a granule, proti blechám, proti klíšťatů, mikeše do záchodu..no křeček to prostě není 
Není tady
Abby vše nej k 10měsíčninám. Deniska právě usnula tak jdu honem vyžehlit tu opu prádla a vymýšlet nějakou zábavu na dnešek. Měli jsme jed k našim ale volala mamka že ztratila hlasivky ať jsme raději doma.
No a s tou moji tchýní je to tak že prostě Nikča je pro ni všechno je vlaastně první vnouče a ani k Denisce se nechová tak jak se chovala k Nikoly.
Postýlku nakonec teda nekoupily prý tchán zasáhl a taky říkal že mu to přijde zbytečný.
A když jsme ještě řekli s manžou že chceme holkám tak cca 3roky koupit nové postele tak ať nám dají peníze ,tak se jí to dotklo. Ji se člověkk taky pořádně zničím nezavděčí. Už aby švagrová měla to miminko a konečně se jim zadařilo a tchýně se věnovala ji.
No já sní budu stále bojovat a pořád něco řešit.
Asi jsem jinak vychovaná a chci to i po svojich dětech a ne předhazovat pořád peníze a statčí se těšit jen z maličkostí.
Není tady

jj, tak to je - já to mám podobné u tchýně - mám pro děti už spoustu dárků koupených s rozmyslem a ona jim prostě chce něco koupit - ona vymyslet a koupit - naši nám dali peníze a ať jim něco koupímě - tak sem jim něco dala, co už sem měla a peníze se hodily... ale tchýně to chce vymyslet a koupit sama, tak to toleruju, třeba to mají podobně
Není tady
krtko - naopak je to super, že si na nic nehraješ a klidně řekneš, že nemáš kočky ráda. Já nesnášim lidi, který si na to jen hrajou, pořizujou si zvířata protože jim to připadá jako součást skvělý image a pak když přijdou problémy, tak je odkládaj. Je strašně moc inzerátů, ve kterých se lidi snaží zbavit dospělýho zvířete a útulky jsou taky plný.. Nebo třeba naše sousedka - přede mnou je na naše kočky ťuťu ňuňu, já jí asi dvacetkrát říkala, že jestli budou otravovat, ať je klidně poleje vodou, že mi to nevadí, že se pak naučí tam nechodit. Ona že ne ne ne, v žádným případě, že jsou roztomilý a pak jsem jí jednou viděla, jak našeho kocoura štítivě strkala koštětem.. Prostě nechápu, proč přede mnou hraje komedie..
Abby - je to dobrý rozmyslet to pořádně a když si je brát budete, tak hlavně dát pozor, aby byli fakt zdraví. Moje máma má kočky z útulku nebo nalezence a všechny měly nějaký zdravotní komplice. Ale zase se jim chudákům aspoň pomůže, jen je to o těch penězích, že to něco stojí je uzdravit..
Ježiš holky já když to čtu, já jsem ráda, že mám takový tchány jaký mám. Je teda spousta věcí, se kterýma nesouhlasím a v dost věcech mi připadají praštěný, ale máme to nastavený tak, že oni si říkaj co chtěj, já přikyvuju a poslouchám a pak si to dělám podle sebe jak chci a oni to vědí a berou a neprosazujou si, že by to mělo být podle nich. A co úplně milujou - když se na něco ptám a chci sama od nich rady
Ale s věcma taky - tchýně moc ráda nakupuje u větnamců a v akcích, takže dětem taky občas dá příšerný oblečení nebo nějaký krámy, ale poděkuju a nenosíme to 
Šišu - tu postýlku bys pak mohla klidně prodat a ještě by sis nějakou dobu užila nevrzavý postýlky. Já jsem asi povrchní, ale mě když někdo něco cpe, tak beru
A dyť je to úžasný, že mají děti tak rádi! Jen teda jestli s tebou nesoutěží, to občas dělá moje máma, má pocit, že jsme konkurentky a chce, aby měli děti radši jí než mě. To je na zabití, absolutně to nechápu, já bych chtěla, aby měli děti mě nejradši jako mámu a jí nejradši jako babičku, přece nejsme konkurence..
Není tady

zuzík - říká se - hloupej kdo dává a hloupější kdo nebere - učím se brát si vše co semi nabízí - ze slušnosti sem zvyklá říkat, ne děkuju i když chci..takže se učím - brát si vajíčka od babičky - oni s tím mají práci, stěží dají dokupy 30 a pak nám to dají...ale švagr tam chodí každý týden pro plato a bere to jako samozřejmost, tak se to taky učím
teď je naštěstí doba kdy vetnamci jsou už dražší než kvalitní obchody - např v tchibu už je oblečení levnější ve slevách než na krámě u větví - sice to naší mámě dole ještě nedošlo, ale brzy dojde - ale my si všechno řeknem, takže není problém 
kluci letos dostanou k narozeninám houpačku z ikei, tak se na to těším, co budou říkat
bolí mě kotník jak svin, tak odpočívám..a pak jdem ndo školky pro fotky - se těším - fotili jsme všechny 4 vnoučata jedněm babičkám a pak tři druhejm (naši kluci a bráchovo děti a naši klluci a švagra holka) a pak je serie kdy je jiřík s vojtíkem a jiřík sám
tak sem zvědavá - mám v tom chaos kolik čeho vzít
dopajdám tam a hodim nohu nahoru 
Není tady
Holky prosím rychlou radu
Berenika má pořád teplotu. Tedy ne pořád, jenom v noci. Z neděle na pondělí měla 39, srazili jsme čípkem. Ráno lepší, už jenom lehce přes 37. Trochu jí to stouplo po spaní, večer celkem v pohodě (37,4) a když jsem jí měřila někdy v deset v noci když spala tak zase asi 38,5. Další čípek, zabralo, a dneska přes den opět lehce zvýšená přes 37. Jinak s ní nic není, trochu pokašlává a posmrkává, ale to má asi už dva týdny. Je to takové zvláštní, pořád si říkám, že teď už se ta teplota nebude vracet. Mám s tím jít k dr? Nebo počkat? Zažily jste něco takového u svých dětí?
Díky.
Není tady
Ahoj holky,
já se přiznám, že se koček bojím. Obecně vztah ke zvířatům moc nemám. Jakože nevadí mi, jsou roztomilá, ale nejsem takový ten šťeňátkovský, koťátkovský typ. Do ZOO chodím ráda a to mi stačí. Vždycky jsem měla radši děti, nevadí mi nudle, pokaděné plíny, řev.. ale psí hovínka třeba ano. Když venčím a musím je sbírat
Zvláštní přirovnání, ale mám to tak od mala.
Taky jsem slyšela, kdo nemá rád zvířata, nemá rád lidi. Nicméně já jsem asi výjimka (Krtka taky určitě), lidi ráda mám moc 
No a představte si, že den před tím, než mě kdysi Honzík potkal, pořídil si ..... k.r.a.j.t.u.
COž přede mnou kamufloval asi dva týdny a než mi stihl říct, že ji má doma, našla jsem ji já. No ten šok si nedovedete představit 
Není tady
ahojte,
kit tiez ma napadla ta siesta, piata aj tetamon mali teraz take kolisave teploty..a pred dvomi mesiacmi filipek najprv horuckoval potom cez den uz ok a na vecer zas 38 oni asi ako sa viac hybu cez den tak vecer im to naskoci.. by som asi cinkla alebo pockala do zajtra ked je ocividne ok...drzte sa 
som vas preletela ale od deviatej som nosila oliho na rukach, tak mam ruky ako opica, idem si lahnut chvilu... idu mu dalsie zuby na raz asi preto je taky... nemohol zaspat a len plakal ked som ho polozila na zem 
za hodinu je tu filipek a to som tolko mala toho v plane a nic som nestihla, no nic zasa zajtra doobeda dalsi pokus ked bude filipek v skolke, som chcela zehlit a policky v skrini upratat a to sa s detmi neda...a hlavne filipkovi musim rychlo vymysliet zabavu na poobedie. filipek cele rano brecel ze nechce do skolky, potom ho vystriedal oli, no hlava ako melon
nastastie filipka vyzdvihava aj tento tyzden muz, tak som za to vdacna.
ku kockam, ja sa priznavam kocky doma by som nechcela, raz sme boli u znamych a im kocka skakala vsade, vratane linky tam kde robili jedlo, vsetko obliezala, do umyvadla liezla.. a hlavne to u nich bolo citit tou kockou... aj susedia co su vedla maju psa a otvoria sa dvere a je hrozne citit ze maju psov, susedia su cistotny ale mne to nevoni ked to ide od psov, keby sme mali baracek tak to by som psa prijala, to mi pride ine... a filipek od kedy mal toxoplazmozu co je z kociek tak tiez sa ich stitim..viem z domacich je mozno mala pravdepodobnost nakazenie ale nejak uz to mam zafixovane a este muz ma nazor ze kocka cloveka opusti ako sa jej zapaci a pes zostane verny, tak som prebrala asi tu myslienku od neho 
o tchyni som uz pisala, takze len v skratke, darky vianocne sa nepytaju vobec, nechodia k nam tak nevedia co filipek ma..takze sa desim kazdych vianoc, prepacte ale je to tak, nechavaju darky u muza v praci, ked to zhrniem dostal filipek od nich stol s naradim, od nas uz mal davno kupeny, tak je zabaleny v skrini, dostal dalsi pocitac, od nas ho mal uz na narodeniny, co mi vadilo dost pretoze nas odlozil a mal ich a potom uz ani jeden pretoze toho bolo moc... a takto je to so vsetkym,kupili druhy stan ked uz jeden ma...hupacieho kona na ktorom sa zhupol asi dvakrat a tym to koncila a v dvojizbaku zavadzia..ano vdacna nevdacna, ale preco sa nedohodnut a neutracat zbytocne peniaze..ona zaplavit darkami a naozaj je to styl aha pozrite vynahradime mu to ze k vam nechodime darkami,my sme ti najlepsi... a predat ich ako pise zuzi to mi je zas blbe voci muzovi...takze mam dve police v skrini zabrate zbytocnymi darkami... ktore sa ani nerozbalili pretoze ich bolo tolko ze filipek by aj zabudol co vsetko dostal od nich... samozrejme davame mu od nich darky ale nie vsetky, to by sa rozbalilo a odlozilo do kuta... a cim vacsi darek tak tym lepsie si myslia, ale do dvojizboveho bytu to fakt nejde..jo a ona ma styl ze ked ide sem vojde do makra a kupi co pride pod ruku
vietnamske oblecenie sme mali tiez od nich aj hracky to som poslala dalej jednak oblecenia mame mraky a jednak naozaj to boli umeliny a hracky kolotocove co nechcem deti oblbovat
ale ja uz mam postoj oni su taki my taki a neriesim, nejak su to uz malicernosti a zbytocne dohadovania...ale u nas je situacia ina ako u sisu pretoze oni su daleko 30 km
a nekomunikujeme, len s muzom na sviatky a na narodeniny cez jeho pracu...
sisu chapem ta, ked byvaju pri vas ze pletenie do vas musi byt naozaj unavne a ked ty vidis ake by bolo jednoduche sa dohodnut a ono to nejde 
krti svata pravda, vietnamci uz kedysi boli o hodne drahsi, teraz uz nemam prehlad..staci zimni,letni vypredaj normalne v obchod a mas kvalitne oblecenie za rozumnu cenu...
Upravil(a) stvorlistok (22. 11. 2011 11:36)

Není tady
uz rozmyslate nad tourtou pre prckou? Sadi co dort u vas? aky?
Ja rozmyslam ze urobim len piskot s jablckami rozvarenymi s pudingom... aby to mohol aj oli a ked nic ine aspon sa v tom patlat
mam tri dni na to tak sup sup s napadmi 
filipek bude mat s dinosaurami tento rok..vzdy mu robim tematicky podla toho co ma rad v danom obdobi...

Není tady

Ahojky!!! Teda já to mám stejně jako Zuzik. S tchánovcema vycházím v pohodě, vždycky se mě zeptají co mají malé koupit na vánoce, k svátku a dokonce jim i radím co koupit neteřince, páč mám větší přehled o tom, co by mohla potřebovat. nebo nenápadně vyzvím, co by se jim hodilo
Ale šišu tebe naprosto chápu a soucítím. Musí to být na palici mít tchýni v baráku. Po pravdě, to bych asi nedala, i když ti mí jsou milionoví 
Kočky já teda taky moc nemusím. Tcháni mají Mikeše, ale to je vyloženě jenom venkovní kocour. Jako kotě jsem ho občas pohladila, ale ted neeeee. My jsme psíčkaři
Byly jsme na 10-ti měsíční kontrole a Sároš ten buřt
má 8390g a prý 69cm. Tomu měření nevěřím, páč v září v nemocnici měla 69,5cm, za 14 dní u doktorky v 8-mi měsících 68cm, takže myslím těch 71cm bude akorát 
Abby gratulace Dorotce k 10-ti měsíčninám
Ten čtvrtek nevím, nevím, musím si to nechat projít hlavou. Musela bych jet dopoledne a to malá chodí spát a už dneska má tou poradnou rozhozený režim. Určitě ti nejpozději zítra dám vědět 
Není tady

Kit já bych ještě den počkala a pokud budou teploty nahoře, tak šla k mudře. Já řešila tehdy s Krtkou taky teploty. Vojtík se osypal, Sára ne, tak nevím co to u nás bylo, ale teploty po 3 dnech přešly 
4lí já jsem antitalent na pečení všeho druhu, takže dortík nechám upéct. Jen něco malého ke kávičce, když přijdou návštěvy. Letos to nebudu hrotit, malá z toho stejně nebude mít ještě rozum, ale na fotkách by to úplně bez dortu vypadalo blbě 
Není tady
Na tu šestou nemoc už jsem taky myslela. Jen mě zarážela ta kolísající teplota. Budu nakonec volat k dr a uvidím. Asi ji stejně bude chtít vidět.
Já jsem kočky taky nemusela, dokonce jsem se jich jednu dobu štítila. Pomazlit si kočku, kterou někde potkáte, ani za nic. A pak jsem se dala dohromady s manželem, on měl dvě kočky, a mě to začalo hodně bavit. Než jsme měli děti, tak jsme se s nimi mazlili, věnovali se jim. Teď už na to nemáme čas ani sílu.
Šišu je to těžké. Celkově mi postýlka ani autosedačka nepřijdou jako opravdové dárky pro děti, ze kterých by měli radost. Jsou to spíš dárky pro rodiče, které jim ušetří peníze. Chápu, že jste si ji chtěli vybrat sami, ale asi jak píše Krtka - když není peněz na rozdávání, asi bych byla za to docela ráda a brala.
Maryt jak jsi se ptala na vaření - já skleničkuji a ještě nějakou dobu rozhodně budu. Když jedeme na výlet je to k nezaplacení. A když to zrovna nechce jíst, tak se mě to tolik nedotýká, jako kdybych to měla kuchtit sama
Klidně ještě pokračuj, jestli ti to vyhovuje, Madlenka nebude nijak strádat. Vaření pro děti si ještě všichni užijeme až až. Z dospělého dáváme taky, když je to vhodné. Brambory, kousky knedlíku, těstoviny miluje i rýži. Když je nějaká jemná omáčka, tak klidně i s tím, nebo i s kouskem masa.
Sadí s kravským mlíkem bych asi byla ještě opatrná, není kam spěchat.
Není tady
Dort budu dělat nepečený ze zakysané smetany, s ovocem a piškoty. Ozdobím to lentilkami a mandlovým těstem, ať je to pěkně barevné. Zdobení Berence nedáme, ale jinak to bude moct normálně jíst s námi. Budeme to slavit hned po štědrém dni, když se sejde rodina, to na nic sladkého nebude mít nikdo chuť. Ještě bych mohla udělat nějaké slanečkový dort nebo takový nějaký pikantní, to by se po něm zaprášilo 

Není tady