|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Ahojky holky
!!!Taky zdarvím po víkendu. V první řadě Antal gratulace Lindičce k prvním krůčkům. Je to šikulka šikovná 
Bambi supr, že jste si výlet tak užili. Hned bych někam vyrazila 
šišu už stoličky????
Sára má venku zatím jen spodní jedničky
To vypadá, že v roce bude mít zuby všechny venku 
Sádě já v podstatě nedávám koření žádné. Občas drcený kmín a majoránku, jak tehdy psala recep Abby. Taky se ráda přiučím
My včera koupili autosedajdu. V pátek jsme objezdili co se dalo, viděli naživo Maxi cosi tobi i Romer king plus a nakonec jsme se rozhodli pro tu Romerku. No a měli jsme neuvěřitelné štěstí, páč jsme narazili na inzerát na prodej sedačky s isofixem, po jednom dítěti v super stavu, tak jsme se jeli podívat a koupili ji. Já sice nechtěla používanou, ale tahle je opravdu jako nová 
Mě taky čeká úklid a vaření, ale musím počkat až mládě usne, s visícím dítětem na nohavici se špatně dělá 
Není tady
ahojte,
tak ja tu vysedavam vysedavam a tiez potrebujem rychlo ist upratovat
oli uz hodinu spi a ja si v pohode sedim
filipek je v skolke tak je tu chvilku ticho
antal mooooc gratulujeme k pochodovaniu
velka sikulka je..pozeram na metrik ze skoro zacala aj linda
nas oli sa pusti tak dva kroky a koniec...ale uz je viac na dvoch ako na styroch, byt uz chodi popri stenach po dvoch... kroky urobi hlavne ked ho nieco hooodne zaujme. ale niekedy to nevychyta a vcera zuchol zo stoja na zadok a potom dozadu na hlavu..bola rana ako z dela, som to pocula do kuchyne, muz hlidal kluky
ale uz sa to stalo aj ked bol so mnou, priznavam 
bambi vcera som myslela ako ste si uzili..
teto ako pise krtka postupne posuvat spanie na rovnake hodiny a ono to pojde 

Není tady

Ahoioj,
tak semusim pochválit, že sem stihloa uklidit koupelnu, byt, vyluxovat a vytřít
tak mám radost..jiřík usíná a vojtík tady tahá rybičky, takže večer můžu luxovat znova - jako vždy:)
Sádí- vojtík baští s námi - resp. my s ní - nedělám tak slané a kořeněné a když je něco co fakt nechci aby jedl, tak mu dělám bokem jinaou variantu nebo dětskou verzi toho našeho jídla
stoličky ??? nám lezou dvojky a už nevim, jestli je takhle okníkanej z toho nebo jen tak
u jiříka to bylo určitý období, vojtík mi přijde že to má furt

Není tady

Holkýýýýý dívám se z okna a hádejte.......u nás sněžííííííí............
Není tady
Lici, FAKT?
tady se tak před hoďkou něco drobného snášelo, napřed jsem myslela že to jsou kousíčky z komína... tak to možná taky bylo trochu sněhu :-)
Teto,
no rozhodně bych doporučila zavést pravidelný režim. Jsi doma, druhé dítko nemáš, tak by to mohlo jít... u nás se to velice osvědčuje. a v té knížce, podle které zaváděla spinkání i Maryt, tam doporučují dítko probudit, pokud spí v nevhodnou dobu. a taky doporučují nedovolit dítěti dohánět noční spánek ve dne. prvních pár dní to může být krušné s otravným a nevyspalým dítětem, ale jak jinak se má naučit, že spí se v noci?
Není tady
Liciáš napsal(a):
Holkýýýýý dívám se z okna a hádejte.......u nás sněžííííííí............
néééééééééé, u nás je hezky - 8stupňů :-)
Není tady
Ahoooj,
tak jsem se sem zase po pár dnech dostala a potvrzuju, na sev. moravě SNĚŽÍÍÍ 
Nevím co jiného teď psát, pořád nestíhám. Včera jsme přijeli, teď jsme pekli perníčky, uklízíme...pořád něco 
Lici ve čtvrtek máte ve Frýdku jedny z posledních farmářských trhů. Taťka tam bude prodávat a my tam pojedeme taky! nechceš se na nás přijít kouknout?
Ráda bych se s někým z vás viděla...
Já zatím Dorotce pořád vařím zvlášť, nebo má skleničky. Na naše jídllo začnu přecházet někdy po Vánocích,. kolem těch narozenin. Zatím ji její jídlo chutná, tak proč ji cpát něco jiného, žejo 
Ale holky poraďte, jak do ní mám dostat ovoce?? Tak dvakrát týdně do ní dostanu přesnídávku, jinak nic. Má sice ovocné jogurty, ale tam toho ovoce asi moc není. když ji tam přidám, okamžitě to pozná. U banánu ječí, jen co ho uvidí
Jakékoliv jablíčka s piškotama...atd prská a vůbec to nechce....
Není tady

abby - a jakej máš recept ty na perníčky ? našla jsem nejaky na 600g mouky 200g medu, nemám žádný osvědčený tak lovím 
Není tady
Holky ahoj, koukám že se tady peče ve velkém
Zase jste tu kecaly jako o život, nestíhám dočítat. Mrzí mě, že se sem skoro nedostanu, chybíte mi. O víkendu jsme byli s kamarády a bandou dětí v jižních Čechách. Doufala jsem, že si vás v klidu dočtu třeba při uspávání a napíšu, ale skoro tam nebyl internet
Takže smůla. Jinak můžu vřele doporučit Pohádkovou usedlost u Jindřichova Hradce http://www.penziony-jizni-cechy.cz/. Pěkné velké pokoje a apartmány, vaří dobře a vhodně pro děti, kolem spousta míst pro výlety a majitelé jsou moc milí. Moc se nám tam líbilo.
Berenika je celý den taková ukňouraná. V noci měla 39, dávali jsme čípek. Ráno jenom lehce přes 37, po spaní zase víc, ale pak to kleslo. Tak nevím. K dr jsem nešla, ale zase jsme rušily plavání. V poslední době pořád pokašlává a posmrkává, takové ani zdravá ani nemocná. Teď už se tváří že bude spinkat. Ještě chvíli počkám a pak ji zkusím uspat. Musíme ale zase stihnout vyzvednout Tobiho ze školky, možná bude zase muset spát v autě. Aspoň že Tobi je zdravý.
Není tady

AHojky, Kit to vypadá moc pěkně ! a co tam udělat tensrazík ? 
prodloužený víkend třeba ? na jaře ? 
ja pověsila durhou várku prádla, začínám uvažovat o sišučce 
a musim se přemluvit a půjdem ven..kluci nechtjěí moc jíst, už mě to nebaví..přijde mi že je pořád jen nutím do jídla, ale kdýbych nenabízela, tak nebudou jíst nic 
Není tady
Krti, na perníčky bohužel žádný osvědčený recept nemám. Jak jsem psala, u nás se moc nejí, jsou spíše na ozdobu. takže každý rok děláme jiné a zkoušíme... 
Kit, ten penzion vypadá opravdu moc hezky 
Mám jednu anketní na holky, které máte doma kočičky (vím jen o Bambi). Chci se zeptat, co to všechno obnáší? Zdenda se nenápadně zmínil, že by k vánocům chtěl koťátko, tak jsem se rozhodla ho sehnat. Zatím ale nevím, jak to provedu, protože nevím, kdy přesně se nastěhujem. Přinejhorším dostane k vánocům graniule a kočičí záchod, a kotě mu seženu později 
Ale hlavně by mě zajímalo, jak to děláte, když někam jedete? Třeba na prodloužený víkend, nebo na dvoutýdenní dovolenou? Psa bych brala všude sebou, ale to s kočkou asi nepůjde, co? 
Není tady

bambi: no, pravidelny rezim praveze mame, max. na ctvrt hodinky sem-tam. Tak asi budu muset pristoupit k buzeni, achjo... Ale pravda, chci, aby mi spavala v noci...
Vcera zase v osm krasne usnula (jako predtim), v devet budicek (jako predtim), u prsa skoro usnula (coz byvalo predtim) a pak zacla povidat, oplacavat me (okusovat, a to jsem teda udelala cirkus
, zatim nema zuby, nechci videt, co bude az budou ty horni...
), proste radila. Do pul dvanacte, kdy mi ruply nervy, fukla jsem ji do postylky a sla se sprchovat. Rvala jak tur, dosel tatka, ktery nevydrzel, a asi proto, ze nebyl tak vynervovany z nespiciho decka, tak se mu ji behem te doby, nez jsem se vymotala z koupelny, uhuskal...
Sade: a co zkusit variantu, ze budes delat vzhledove podobny jidlo (aneb jak rika krtka detskou verzi toho, co jite)? To mam pomalu v planu ja (spis resim, jestli muze mala ryzi, nezaskoci ji? Nebo ji mam dal zatim mixovat a az jako posledni ji prestat nejak melnit, oproti treba kouskum bananu, brambor, ktery uz zvlada hezky bastit..
), ale zatim jeste dojizdim mixovane zasoby v mrazaku 
Jo, a jak ses kdysi ptala na to, jestli Tomikovi koupit k vanocum ty aktivni kostky od Fishera...pomalu a jiste u nas prichazeji velice do kurzu..
Strcila jsem malou na chvili do ohradky, at muzu porovnat ten binec, co tu vyrobila )misto toho jsem drepla k PC
)) a ona tam vyrobila takovy curbes, jakoby se mi chtela "pomstit" :-D
Není tady

abby: kocku nemam, ale meli jsme. To se pak resi znamyma, ktery bud maji kocku (ev. takovi, kteri by ji chteli, ale z nejakeho duvodu nemuzou, obcas uvitaji takovou chlulpatou docasnou navstevu, kterou pak muzou vratit
a maji moznost si ji u sebe nechat, dalsi varianta je dat nekomu klice, at chodi kocky krmit doma (to je pomerne idealni reseni, kocky jsou vetsinou konzervy, co se tyka zmeny prostredi. Se rika, ze pes patri k panovi, kocka k domu). Anebo hotel pro takovy pripady (to neni uplne levny). Aspon tolik nase zkusenosti (kdyz vezmu svoje a kamosciny "kocici" zkusenosti) Ale je to uz nejaky ten patek, a rozhodne to uz neni "z prvni ruky" 
Není tady
tetamon napsal(a):
nema zuby, nechci videt, co bude az budou ty horni...
To prosím bolí jak sv.iňa 
Není tady
maryt ako je madlenke? uz je ok, ci ste boli u toho dr?

Není tady
Čtyřlí, je to lepší, děkuji. Už nekašle, zabral stoptusin, i když se mu brání zuby nehty. Ta rýma přešla do bílé a jen zhruba jednou za den má pořádnou nudli, takže odsáváme max. 2x. Doktorka nám dala žádanku na krev, jestli nemá sníženou imunitu. Prý to má hodně dětí. Prohlédla ji a říkala, že to bude i z toho smogu, co byl v Praze, zarudlý krek neměla. No a vtipné bylo, že při odchodu na paní doktorku mávala a smála se, že paní doktorka celá roztála
Majdule je vůbec chechtací, jako nevím teda po kom to má 
Jak u vás, marodíte ještě?
Upravil(a) Maryt (21. 11. 2011 17:17)
Není tady
abby - my kočky necháváme na víkend doma, třeba tři dny zvládnou s hromadou granulí úplně v pohodě. Asi by zvládly i víc, ale to už bych se bála. Ale máme kočky tři, vím, že si spolu hrajou a dělají si společnost, kdybych měla doma nechat jednu kočku samotnou nějakou delší dobu, bylo by mi jí líto. Když jedeme na dovolenou, jezdí nám je krmit máma nebo je odvezem k příbuzným a když jedeme třeba na tejden k rodičům, bereme je sebou, naše kočky zvládají to cestování v pohodě, asi že jsou od malička zvyklé. Jinak co to obnáší - trošku práce navíc, smiř se s tím, že kotě určitě něco zničí, ale stojí to za to 
ještě k jídlu - mě honzík už vůbec obědy nejedl, takže jsem bohužel vyměkla a už mu dávám prostě naše jídlo - solím jen jemně, nám přisoluju dodatečně. Ale jinak koření používám už úplně normálně - papriku, bobkový list, nový koření, kmín, kari, majoránku, česnek, no prostě fakt všechno, jen s tou solí a pepřem šetřím. Ale asi to není úplně nejlepší, pokud by jedl normálně neochucený, radši bych mu dávala to.
teta - rýže bych se vůbec nebála, třeba jí můžeš malinko rozvařit, aby ses nebála že jí vdechne.. Honzík to zvládá v pohodě, nikdy mu nezaskočila i když byla jen nasucho jako rizoto..
Upravil(a) zuzík22 (21. 11. 2011 17:50)
Není tady
Zuzi dík, s ničením věcí počítám, to nějak přežiju. Spíš mě ještě zajímá, na kolik taková kočka vyjde? Vůbec netuším jestli se chodí na nějaká očkování, kolik stojí a na jak dlouho vydrží granule....atd. A různé konzervy, taštičky a já nevím co ještě
Právě jsem myslela, že bych vzala rovnou dvě, aby si spolu mohly hrát, ale ještě přesně nevím, jak na tom budeme Finančně s tou hypotékou a tak...
Teta, rýži jí Dorotka úplně v pohodě, už dlouho
Jídlo jí opravdu ještě nesolím, ale dost často už dostává ochutnat z našeho. nwbo třeba ji do jídla přidám naše normálně solené brambory, těstoviny..
Není tady
Holky, já jsem
Vy už vaříte dětem dospělácká jídla? Bez soli a koření jsem pochopila. My furt jedem ve skleničkách, vaření nestíhám vůbec a trochu se toho děsím.. Jakože teď se zeptám zcela blbě - upečem kuře s bramborem (nesolit atd) a můžem dát i Madlence? Jaká další jídla by už mohla? Ptá se nevařící osoba, vařit bude Honzík. Já to neumííím 
Není tady
Maryt napsal(a):
Holky, já jsem
Vy už vaříte dětem dospělácká jídla? Bez soli a koření jsem pochopila. My furt jedem ve skleničkách, vaření nestíhám vůbec a trochu se toho děsím.. Jakože teď se zeptám zcela blbě - upečem kuře s bramborem (nesolit atd) a můžem dát i Madlence? Jaká další jídla by už mohla? Ptá se nevařící osoba, vařit bude Honzík. Já to neumííím
Maryt, tak to jsme na tom stejně ! Tuhle tcháně poslala malý králika s br.kaší a mohla se po tom utlouct !
No a dneska manžel tak rozdováděl Lindu, že jsem ho poslala jí uspat a slyším z ložnice, jak mu tam povídá a směje se :-)))))
Není tady
Maryt, přesně tak
jen to kuře nakrájet hodně najemno, pokud ještě neumí pořádně kousat. Ale jinak omáčky, polívky, nebo třeba zapečené těstoviny už Dorotka baští úplně normálně 
Antal, u vás už se spí? Tady je to zatím jak v pravé poledne, holky tu blbnou a na spaní to vůbec nevypadá. Chodíme až před osmou. Zase je fajn, že ránno taky vstávají až kolem osmé... 
Upravil(a) Abby21 (21. 11. 2011 19:02)
Není tady
Teto: já rýži normálně dávám. tak jak je, celá, uvařená... naberu hromádku na lžičku a dám mu to jen tak suché -- hrozně mu to chutná. má totiž vždycky svoji masozeleninu a k tomu přílohu na žmoulání v pusině: buď brambory kousky, nebo chleba na kostičky nebo rýži celou bez ničeho. a sám si říká, že chce teď lžičku masozeleniny a teď přílohu.
Maryt: a jak ses ptala na ta dospělácká jídla -- ty přílohy jak dávám vojtíkovi jsou teda vždycky odebrané do jeho mističky z mého talíře. takže normálně uvařeno pro dospělé. chleba je přece taky slanej a dětem se normálně dává... a tu masozeleninu tu má miminkovskou, bez soli, ze skleničky, s přidanou zeleninou ze zahradky.
ABBY:
my měli kočky doma odjakživa. barák bez kočky je pro mě bez života... když jsme se nastěhovali, byli jsme tu tři dny bez kočky, no to bylo děsné :-) Máme jednu kočku, ale lepší je mít 2 až 3. čtyři už je podle mě moc.
Finance na jídlo: kupujeme granule, je to hrozně pohodlné. ale kočka může jíst i částečně lidské jídlo, takže nějaké zbytky. třeba když dám kosti z kuřete, tak nezbyde nic - on to všecko pokouše. ale kočka je čistý masožravec (narozdíl třeba od psa), tak by se jí nemělo dávat moc těstovin, rýže a tak. trochu samozřejmě v pohodě. granule kupujeme takový střed (friskies), vyjde to tak na 200-250Kč měsíčně. na přilepšenou kupujeme kapsičky, to vyjde tak na 150Kč měsíčně.
Veterinář: no když je nemocná, tak to samozřejmě něco stojí.. to se nedá napsat kolik... ale očkování základní něco stojí. pak teda pravidelné odčervení (2x ročně, s dětma i častěji), ale to není drahé... nevím teď kolik, ale kupuju takové tablety co se rozpustí ve vodě a víc jak 50Kč to nebude.
Ale jinak jestli se bojíš, nakolik vás bude kočka omezovat, tak je to asi tak 100x jednodušší než pes :-) nemusí se venčit, buď se vyvenčí sama venku, nebo jestli je jen doma, tak chodí na záchůdek. A je to přesně jak píše Teta: kočka je k domu, pes k pánovi. Takže když jedeš pryč, nasypeš kočce granule, dáš vodu a hotovo. dva dny neřešíš... když jsme my pryč déle, tak nachystáme misku ven na dřevo (to aby tam nevyskočil sousedovic chromý pes) a naši jenom přijedou autem, nasypou granulky, kocoura trochu pomazlí a zase jedou pryč. takže stačí domluvit s rodiči, se sousedovic dětma nebo tak. pokud je kočka venkovní, tak ani nemusí mít klíče.
já bych teda kočku do hotelu nebo k někomu nevezla... mám pocit, že by se hrozně bála, co se děje a proč ji páníček někam odvezl... kočka se nerada stěhuje, doma je doma.
jsem se rozepsala, pardon...
běžím kojit :-)
Není tady
Bambi, moc díky. jen piš iš, ráda se dozvím co nejvíc. My jsme totiž kočku ani psa doma nikdy neměli, jen když jsem byla malá tak jsme u baráku měli psa, ale ten byl prababiččin. Ale přece jen, se psem se člověk potká často, s kočkou už tlolik ne. Proto k nim mám docela respekt. Zdenda je na kočky zvykly, jejich domácností už prošly dvě, jenže on sám se o ni nikdy nestaral, měl ji jen na mazlení.
Takže stačí dávat jen denodenně granule a vodu a k tomu občas dát nějakou tu kapsičku nebo něco domácího? Docela se na ni těším a čím dál více uvažuju o dvou.... Snad to zvládnem.
Bambi a co myslíš, když budou dvě tak jaká kombinace je nejlepší? Dvě kočičky, nebo dva kocourci?
Upravil(a) Abby21 (21. 11. 2011 19:31)
Není tady

Abby jak dlouho budete v ten čtvrtek ve Frýdku???Já totiž nejsem přímo z města, mám to tam 20 kiláků, takže bych si to musela naplánovat 
Není tady
Takže spíme :-)
Abby, jojo, dennodenně granule, hlavně když si přineseš kotě, tak ho musíš naučit na granule - třeba napřed trochu rozmočit ve vodě. aby si na to zvyklo. no a pak cokoliv co bude chtít na přilepšení, i mlíčko klidně občas. jestli kočku nebo kocoura a jaká kombinace - to já nevím, to je jako s dětma -- co přijde to bude, obojí je super :-) my si to nikdy nemohli vybrat, prostě nám někdo dal kotě nebo se u nás narodilo a bylo to. Ale kdybych chtěla dvě kočky, tak bych si vzala asi dva sourozence - budou na sebe zvyklí a budou se mít nejpíš rádi. a POZOR, nebrat moc brzo od mámy - kočka by se měla brát až ve 13týdnech, rozhodně ne před 10tým týdnem věku!!! musí se toho od mámy hodně naučit (pes se učí brzo od páníčka, štěňata se berou v 6ti týdnech).
a chcete mít klasicky venkovní kočku? jakože bude venku si běhat po zahradě a pustíte ji dovnitř kdy bude chtít ona a vy? nebo ji budete mít jen doma? pokud ji budete mít venku, tak si sežeňte koťata od kočky, která dobře chytá myši. když je vezmete až v těch 13ti týdnech, ony se to od ní naučí :-)
matka našeho Kocoura byla velký lovec... takže my míváme u dveří myšky, ptáky, krtky... většinou to nežere, jen se pochlubí a dostane nějaký mls.
Není tady