|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
bambi já jsem včera stihla udělat jen těsto, stejně se má přes noc nechat uležet v ledničce...
A polevu děláme:
300g cukr moučka
2 bílky
2 lžičky citrónové šťávy
1 lžička solamylu
Pořádně to vidličkou vyšlehat až se to leskne a při malování se nesmí roztékat. Na zdobení máme takové hrubší igelitové sáčky, u kterých jen ustřihneme jeden roh. Občas se hrudka udělá, ale není to nic hrozného... 
Není tady
aha... díky za ten recept. já jsem šlehala jak divá, ale furt v tom byl jakoby písek, ten cukr se nerozpustil... a mám takové zdobítko, a z něj to prostě neteklo. tak jsem s tím švihla :-) a snědla perníčky :-)
Není tady

tak sem se začetla do mrkviček nebo jak a je to výborné - teda vypadá to výborně...kluci si hrajou tak jdu opisovat
a mohla bys mi prosím napsat recept na ten domácí marcipán ? mám pekárnu tak sem četla, že se to tam dá udělat - ale kde se kupuje sušené mléko ? to je to do kafe ? nebo to dětské ? omlouvám se - nemám tušení 
Není tady

tak jdu opisovat...
zdobení mi vlbec nejde - neumim to
ale myslim, že by to bylo lepší tím kvalitnějším sáčkem..já se pak nas.eru a vyloženě patlám. Ale letos bychom chtěli dát perníčky na stromek taky jako ozdoby, tak sem zvědavá jak to dopadne..
medu máme dost z domacích včelstev - né našich, ale na vesnici to tu má každej..
venku je teda pěkně hnusně, mrzne to, klouže, už aby byl manžel doma
Není tady
Krti, sušené mlíko se dá normálně koupit, 400g stojí asi 80kč. Dá se to dělat i ze sunaru, je to prý chuťově lepší, ale asi by to vyšlo dráž.
mléčný marcipán¨
1 sušené mléko (400g)
400g cukru moučka
1 lžíce medu
1 lžíce rumu
studená voda
Všechno smíchat a přidávat vodu, dokud nebude těsto akorát na válení. (S tou vodou opravdu opatrně, stačí trošku více a rozteče se to...). Buuď vykrajujeme různá tvary (třeba kytičky na makovičky) nebo děláme sněhuláčky...atd.
Jo a pekárnu sice mám, ale tohle bych si v ní dělat netroufla, marcipán nejraději ručně.. 
Upravil(a) Abby21 (16. 11. 2011 16:42)
Není tady

super - a barvivo přidáváš do vody ? nebo neděláš barevné ? super tip, musim napsat seznam co koupit 
salko, sušené mléko atd
Není tady
holky, rači zkuste skutečný marcipán, to je mňamka :-) vloni jsem ho dělala, jak jsem byla těhotná, byla jsem hrozně mlsná a měla jsem čas :-) ale ta mléčná hmota taky zní dobře, dovedu si představit, že se člověk nachodí - pořád do špajzky uždibovat :-)
Není tady

bambi - a jak se dělá pravej marcipán ? já znám recept na marcipán jak psala abby jen s mandlovou trestí - jinak nevim, jak jinak by se dělal ??? 
Není tady

tak už mi poičet cukroví stoupl na deset
a nejsem ještě u konce..ale budu muset, mám ráda malé cukroví, na alíři hezky vypadající 
Není tady

ok, díky za info, mandle miluju ale na amrcipán je jich škoda
(pro mě)
Není tady
marcipán se dělá z cukru a mletých mandlí v poměru 1:1, spojuje se to bílkem. je to mňamka veliká!! doporučuju... takové kuličky máčené v hořké čokoládě... mňááám...
Není tady

Tak HURA! Vysypala se. Takze to byla sesta. Asi se zeptam sama sebe tady ted, ale muzu s ni ven (nutne potrebuju jit nakoupit, chlap pracuje, a doma mame akorat chleba, maslo, marmeladu a med, a pytlik testovin...)
Jo, a muzem normalne uz dneska teda koupat, kdyz nema teplotu?
A ..
Upravil(a) tetamon (3. 1. 2013 18:42)
Není tady

Ahojky,
teta - to sem ráda, že to je šestka ! konečně víš, na čem jste
a máte to za sebou
nám bylo řečeno že po vysypání (teď nevim, jaký i/y tam patří) už neni infekční
je pravda, že vojtík to snášel daleko hůř než jiřík, ale jakmile to ustupovalo tak už to bylo ok 
a výklad tvé lednice mě pobavil..já už si připadám jak minimálně supermarket - od mámy jsem zvyklá mít k dispozici všechno, abych nemusela řešit z čeho budu vařit
takže kdyby sme nejeli tejden - 14 nakupovat tak v klidu přežijem, sice by to bylo víc práce s domácím pečivem, ale dalo by se bez problémů 
dneska mi máma nakoupila v kauflandu zásoby na pečení a babička mi dala mandlovou drť - prej, že neví co s tím, tak sem ráda, protože to použiju na ten marcipán 
dneska sme šli s Vojtíkem pěšky vedle do vesnice k babičce na oběd, manžel už tam jel cca hodinu před námi s jiříkem něco dělat na topení, tak jsme si dali oběd a jeli dom.
Pak šli manžel s jiříkem na procházku a myslela sem, že vojtík usne, protože spal před tím jen cca hodinu venku a 10minut v autě a nic
uklidila jsem kuchyň, frantík mi tu voněl, solný svíčky...no Vánoce se blíží a já si užívám tu atmošku už teď
upekla jsem perník, zítra jedeme do Prahy na návštěvu k těte, manžel tam jede něco vyřídit do práce, pak omrknout vánoční světýlka atd...
takže u nás tak, den krásný, vojtík vytuhnul po půl 8 a kdyby to tak bylo každý den tak budu šťastná
ale to nehrozí
bdue zase na půl probdělá noc 
a co vy ? určitě si užíváte o svátek, bambi výletuje a 4lí hrdinsky bojuje 
Není tady

teta - všude píšou a i my to tak loni dělaly - 2 hodiny vařit a nechat vychladnout....
já si dělám srandu z naší mámy, že ta už je jak makro
ale co si bduem povídat, je to příjemný tam přijet, "nakoupit si" a nemuset platit

Není tady
dobry vecer,
statocne som docitala recepty, trapenia a radosti...
antal neboj to bude dobre
podstatne je ze ste to podchytili.
recepty od abby vyzeraju dobre, musim si zaznacit
inak ja pekavam hlavne pernicky a vanilkove rohlicky. muz sladke neje a filipek si oblubil pernicky tak prenho robim tie.. inak ked prideme k nasim tak tam je hodne druhou a okostujeme u nich.
u nas dnes doobeda bol muz doma, s filipkom stavali, ja som varila a oli pri mne varil tiez
jeho najoblubenejsia cinnost velky a maly hrniec, kopa pudingov v sacku, umele hrnicky a vsetko vklada do seba a robi michy michy s varechou, konecne nieco pri com sa zabavi aj 10 minut 
dotaz dievcata co mate skusenosti s mucnivkou, je to ono?
u oliho som vcera objavila zacinajuci opar na pusine a ked som lepsie pozrela ma biely supajuci povlak zvnutra pier plus drobnu vyrazku zvnutra hornej pery plus to biele.chuda male asi ho to boli, mozno si to v noci viac uvedomuje ked tak zle spava a place, vcera som mu dala proti bolesti na noc a jedol v noci len o 4tej, 6.30 a nakoniec este spal do 7.30 a v noci v pohode zaspal len co som ho polozila do postielky (dufam dnesna noc bude podobna)... pride mi ze on tie vyrvali v noci fakt robi ked mu nieco je a boli ho nieco. myslite ze je to mucnivka? nikdy som sa s nou nestretla tak neviem ani kde byva.. a mazat fialovym? dr som volala len ked som vedela o tom opare, na ten ma mat mast herpesin a v pripade teploty prist..ale ma tam viac krvavych miest na spodnej pere
a myslite ze to moze byt z toho spiropentu? to by sedelo casovo ze ako ho dobral tak zacal tak zle spavat, ze by z toho mal plesen ci co to je...
dakujem

Není tady
som dnes zaspala s filipkom od osem do desat, ked som ho vecer uspavala, tak som nejaka svieza 
teto super ze je jasminke lepsie, uz bude len lepsie a lepsie...
krti spavame od 9.30 do 12.30 poobede vacsinou uz nemoze zabrat aj ked sa mu chce spat.. inak chodieval od 16 do 17tej.
anketna? ked spocitate kolko hodin vam spia v noci drobci? dakujem 
som doteraz studovala o moucnivke..mna v lavom prsniku poriadne picha a svrbi bradavka, to tam bude asi tiez mucnivka... pouzivali ste niekto na mimca pagavit tycinky, alebo boraxglycerin alebo nizoral tablety rozpustne? to by malo byt ucinnejsie ako fialka... dakujem moc

Není tady

4lí jenom v rychlosti. Moučnivka by měla být jenom bílé tečky v pusince. Sára měla takové bílé mapky a to mi bylo řečeno, že to není moučnivka, ale afty. Mazali jsme fialkou, ale ta by se neměla používat déle než 3 dny, tak jsem potom koupila boraxglycerin
Měli jsme klid během 5-ti dnů. moučnivka se léčí podstatně déle. Maryt ti určo napíše více.
K anktetní: u nás se spí cca 10 hodin v noci 
Není tady
lici diky moc, tak on ma take mapky biele supajuce plus osyp drobny pod hornou perou, tak to budu asi afty malicke...
u nas sa dnes vstavali 5.30 ale noc bola bez placu tak pohoda 

Není tady
AHoj holky,
tak taky se peklo o víkendu :-) My pečeme jenom linecké,pracny a vanilkové rohlíčky a ještě s minimem cukru kvůli mě :-) promanž.objednávám každý rok 3 kila sladkého cukroví :-))
4lÍ, tak Linda spí 10 hodin s jedním probuzením na mlíko když je dobrá noc. Když není, tak tak v průměru 1.5 hodky ponocujeme.
Není tady
Ahoj,
je mi od včera špatně
asi jsem to chytila od holek Deniska zvracela ve středu večer a v noci a ve čvtrtek průjem a dneska nic. A já včera a dnes průjem a už i jsem zvracela. Asi jsem to chytily od Nikči něhjakou virózu ona totiž takový průběh měla taky.
Zítra slavíme její svátek jen s našema a tchánama a možná dojedou švagrová a švagr. Tchýně peče dort. Tak mám ušetřenou opráci s pečením koláče. Jen příští vákend to bude horší to má narozky a bude tu daleko víc lidí. Naštětsí dort objednaný a cukroví taky. já holky přiznám se bych to nezvládla
a mamka skrz tu cukrovku nikdy nepekla a nepeče a já to neumím spíše na to nemám buňky a co z holkama Abby máš obdiv a ty Krtí taky
Upekla jsem maximálně perníkovou chaloupku a stromeček.
Abby nemáš nějaký osvědčený recept na perníčky??
A Deniska začala k rýmě kašlat tak kdo ví co tu řádí za bacily. A je šíleně protivná, naštěstí noci jsou trošku lepší.
Není tady
Ahojky!
Madlenka ode dneška regulérně chodí

Letím za ní a za Honzíkem, jen jsem se chtěla podělit 
Není tady

maryt:gratulace!
HOlky, nemate nektera zkusenost...mam sanci neco udelat s hlucnym sousedem, ktery posloucha pravidelne o vikendech hudbu tak hlasite, jako bych si ji pustila ja (do toho nalezite nevim jestli skace nebo pada nebo stehuje nebo co, ale sileny rany obcas), kdyz je to pred desatou hodinou vecer? Jako..me uz to nebavi, porad chodit malou utesovat a znovu uspavat
Zatim to teda fakt bylo vzdycky jen o vikendech, aspon si neuvedomuju jindy, tak nevim, ejstli ma jen "vikendovy sukaci" bytecek nebo co jako...
Není tady