6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
krtka: ocet nemam Po nastehovani se furt snazim si na neho v obchode vzpomenout, ale zatim nebyl potreba, tak me to nepalilo...
Vecer jsem ji prave kdyz usnula hodila plinu, kterou normalne hazu pres postylku na vlhceni vzduchu, na hlavicku, a snizilo se to, ale pak to zase vylezlo. Ovsem napodruhe uz se vztekala a plakala a sundavala si to dolu... Opica mala
Tak snad jo. Jak mi neji a vidim jak hubne a vpadly brisko a je uplne bez toho jejiho certika v ocich, tak mi to dobre nedela... Jdu prednachystat obed, aby to pak byla jen rychlovka, az se vzbudi uplne (zatim se tam povrcuje, ale spi dal..)
No, tak uz chapu, ze jde poloprobdet nekolik noci a stejne fungovat... Jako zombik, ale fungovat...
Není tady
anketní - jak vám mrňata spí ??? myslím kolikrát denně a jak douho asi ?
my sme dnes dopoledne doma, tak vojtík usnul až před chvíli, jinak venku usne už kolem 10-půl 11..tkaže když je venku, tak spí cca 10:30 - 12 a cca 14-15, a pak někdy vytuhne ještě večer, což je velmi nežádoucí...
tak uvidíme, jak to bude když bude spát později a doma...
Není tady
Ahoj holky!!!Dočeltla jsem, napsala asi půl metrový příspěvek a malá mi vypla počítač Znova už se mi to psát nechce, páč stejně si nepamtuju půlku toho na co jsem reagovala
Antal holky to napsaly moc pěkně. Drž se
šišu je fajn, že jste si to vyříkali a snad ten tvůj chlap dostane rozum. Sešitek schvaluju, ale pro mě to nebylo s mojí sklerozou
Teta to vážně vypadá na tu 6-tku Vím, že tehdy jsme se s horečkama potýkaly já a Krtí, jen teda Sári se neosypala, takže my to měli od něčeho jiného Věřím, že bude líp. Jasmí posíláme
Lazur tvoje zážitky s tchýní jsou Ti starší lidé si prostě s těma zájezdama nedají říct. Přitom je to neustále v televizi, jak tam okrádají Já mám teda tchýni suprovou, ale ted mě třeba dorazila, když mi ukazovala, že chce holkám na vánoce koupit plyšáky. Musím to s ní ještě probrat, že je to zbytečné, protože i ty co dostala, jak se narodila jsou zabalení ve skříni. Absolutně ji nezajímají
No a ted co unás. Malá dneska od rána prudí, vstávala sice až kolem 7, ale od 9 do 11 mrčela. Teče jí z nosu, slintá, furt má prsty v puse, tak nevím jestli opravdu ty zuby, nebo na ní něco leze Opruzeninu jsme chytli v začátku, takže alespon ta nás nezlobí, ale stejně řeknu doktorce, aby jí vzala krev a stěry.
Krtí k tvojí anketní. Malá se budí kolem půl 7, pak jde spát cca za 3 a půl hodky , takže kolem 10 a spí tak do půl 12 - 12. Potom chodí ještě spát odpoledne mezi 15 - 16 ( to dá většinou necelou hodku ). Vše se odvíjí od toho v kolik vstává ráno. Třeba dnes usla až ve čtvrt na 12, tak počítám, že další pánek bude někdy 16 - 17 Dva spánky denně má už tak dva měsíce
Upravil(a) Liciáš (16. 11. 2011 12:19)
Není tady
Lici - tak at je brzy lépe !!!! ty zouby jsou potvory !!
vojtík spí taky 2x, ale když usne po hodině a půl znovu - kočárek ho holt uhoupe - tak si schrupne ještě večer a to je peklo..ono je to peklo vlastně pořád s tím spaním vnoci ale bude líp
Není tady
Určitě bude líp Krtí ty jsi věčná optimistka, ale to mám na tobě ráda
No a já řeším ještě jeden problém. Chtěli jsme neteřince ( má 14 měsíců ) koupit na vánoce odrážedlo. Ale znám švagrovku, tak jsem jí volala a řekla co máme v plánu a ona mi dnes ráno napsala sms, že děkuje, ale at to nekupujeme, že mají tu tříkolku s vodící tyčí a že by to malá neužila a že jí chcou koupit to kolodrážedlo Jako já nevím, ale přijde mi, že i ve dvou letech to pro ni ještě nebude. No to nic, nechcou, nechcou, já jim to nutit nebudu, proto jsem jim volala. Ale nastal mi problém, že teda nevím co jí mám koupit. Kostky dostane od babičky a mě došly nápady. Chtěla bych něco do 500,- , tak jestli vás něco napadá poradtě. Děkujííííí
Není tady
Lici: co nejaka "ruchaci" hracka? Sice je to na nervy pro rodice (kamoska me bavila tim, ze vzdycky byla hodna teticka, ktera chodila s synovcem kupovat baterky, ktery rodice nejak tak "nestihali" koupit ), ale pro deticky je to vzdycky vdecny... Nebo treba nejaky prstovy barvy? Kubika to zaclo bavit az dost pozde, ale kamoscin synek si s tim vyhral i na nekolik hodin...
Knizku-knizky?
Není tady
jéé, já sem taky ta teta co kupuje tyhle hračky.
tak jeden tip je - v tesku mají bubínek plný hudenbích nástrojů cca kolem 250kč - super dárek
koloodrážedlo sme jiříkovi zkusili ve 2,5 letech a nedosahl dolů, takž ho dostane teď ke 3.narozeninám takže brzo na to,m ale rodiče jsou ujetí a vždycky si myslí, že jejich ídtě bude rychlejší, šikovnější a pak to skončí akorát tak ve sklepě jako u nás. My si to samozřejmě o našich dětech myslíme taky, ale u nás rozhodla cena,tak sme koupili aktuálně - a sem ráda, te´d bychom se nedoplatili.
jinak kluci dostanou od babí houpačku z ikei - tak se těším, jiří fur někde visí, co na to budou říkat
vojtík furt spí, já sem si s nim stihla taky schrupnout ajiřík si tu sám hrál - docela neervy, ale zvládnul to - myslela sem, že taky usne a nic..
venku -2, mlha, všude všechno zmrzlý - budu se muset hooodně přemlouvat, abychom vylezly ven
Není tady
tak s odesláním se vojtík vzbudil, tak jdem svačit
je fakt vlezlo, to chce čokoládu i když mám 1,6kg dole...ale tohle je silnější
Není tady
Lici no koloodrážedla užije až tak kolem 2,5roku. Terezka je hodně maličká tak jsem ji koupila to nejmenší co jsem sehnala a jezdí na něm už od dvou let... Ale i tak si myslím, že motorku by užili, aby mohla malá jezdit i sama. Tu tříkolku s vodící tyčí stejně neušlápne, takže ji budou muset furt vozit. (Taky jsme ji málem měli, chtěla ji koupit tchýně, ale dost důrazně jsem ji to vymluvila ). Tak co třeba koupit kočárek s panenkou (takové ty úplně obyčejné golfky by mohly být do těch 500...).
Krti u nás se spí2x denně, už dlouho. Dopoledne tak 10-12 v postýlce, odpoledne většinou kolem 3 tak hodinku v šátku, to jsme většinou venku. Nebo doma v postýlce. Dneska jsme ale byly na velkých nákupech a usnula mi v autobuse v šátku po cestě tam-no a po cestě zpátky, kolem 12 mi v tom šátku v autobuse usnula znovu, doma jsem ji přendala do postýlky a spí do teď. Tak jsem zvědavá, jestli to už vydrží do večera, nebo ne
6.tou nemoc jsme měli taky, ale naštěstí se teploty držely do té 39, potom se lehce osypala a bylo to dobrý
Mám taky dotaz: často děláme na cukroví náplně z toho vařeného salka-zkaramelizovaného. Dneska jsme ale v plechovce koupili to kakaové-Pikao. myslíte, že půjde taky uvařit a zkaramelizovat?? Kdyby to chutnalo tak, jak si představuju, tak by to mohlo být výborné
Není tady
abby - netuším, ale poprosím - hoď nějaké tipy na cukroví - ze salka znám jen kokosky a ty mi loni nechutnaly.
tak hoď tipy - nějaké pěkné, dobré chtěla bych nějaké novinky zařadit
budu ti vděčná
Není tady
Abby21 napsal(a):
Lici no koloodrážedla užije až tak kolem 2,5roku. Terezka je hodně maličká tak jsem ji koupila to nejmenší co jsem sehnala a jezdí na něm už od dvou let... Ale i tak si myslím, že motorku by užili, aby mohla malá jezdit i sama. Tu tříkolku s vodící tyčí stejně neušlápne, takže ji budou muset furt vozit. (Taky jsme ji málem měli, chtěla ji koupit tchýně, ale dost důrazně jsem ji to vymluvila ). Tak co třeba koupit kočárek s panenkou (takové ty úplně obyčejné golfky by mohly být do těch 500...).
Abby neteřinka je taky drobínek, ale moje argumenty byly k ničemu Ale jak jsem psala nutit jim ho nebudu. Kočárek už mají, dostaly jsme všechny holčičky v rodině stejný od tety, ale pozjištuju, jestli má panenku. To by možná šlo Jinak jí koupím něco hooodně hlučného, at mají rodičové radost
Není tady
Liciáš napsal(a):
Abby21 napsal(a):
Abby neteřinka je taky drobínek, ale moje argumenty byly k ničemu Ale jak jsem psala nutit jim ho nebudu. Kočárek už mají, dostaly jsme všechny holčičky v rodině stejný od tety, ale pozjištuju, jestli má panenku. To by možná šlo Jinak jí koupím něco hooodně hlučného, at mají rodičové radost
Ale panenek není nikdy dost. Terezka třeba od malička všechny panenky strašně rádá krmí a dává jim najíst. Tak nějakou i s lahvičkou třeba
Krtí, krásné fotky. Normálně jsem při prvním pohledu myslela, že na tom spodním metříku je Jiřík. Vojtík tam vypadá už tak veliký...
Jinak cukroví děláváme kolem 15-20ti druhů. Ze Salka děláme náplně do včelích úlů, do košíčků...atd. Nemáme rádi klasické krémy. Jinak pečeme klasiku-perníčky, linecké, košíčky, marokánky, rohlíčky, a k tomu nějaké co vybereme z časopisů. Ale největší hit jsou u nás nepečené -včelí úly, rumové koule, makovičky, marcipán, griliášky, rafaelo....
Není tady
Normálně to dítě pořád spí, už skoro 3 hodiny A to leží tak jak jsem jí tam odložila z šátku-v kombinéze i s čepicí Naštěstí tu moc netopíme. prostě zimní dítě, je v teplíčku Takže další spánek už dneska zřejmě nebude...
Upravil(a) Abby21 (16. 11. 2011 14:48)
Není tady
Abby - prosím tě mohla bys mi poslat recept na košíčky - to je to plněné - chtěla bych dělat ity košíčky plněné ovocem ted klukum k narozeninam - jestli nemáš recept ???
a marokánky mám z časopisu - manžel to má rád, tak to letos zkusím..loni sem to dělala a to byla patlanice :ú)
Není tady
a to je fotka ze srpna - aktuální teď nemám po ruce - try druhý děti rostou tak rychle, ale to sama víš
a malá aspoň bude vychrápaná dost a usne až večer..já v tom doufám i u vojty, ale jestli vyrazime ven tak usne stopro v kočárku
Není tady
Krti, my děláme košíčky z klasického lineckého těsta, na to recept určitě máš A plníme to právě zkaramelizovaným salkem smíchaným s mletými oříšky a trochou rumu. A nahoru polít čokoládou a ozdobit Ovocné mi nikdy moc nejely
Není tady
mně taky ne, ale synovec je miluje, tak někde omrknu recept a pár jich udělám..jeden stojí kč - u nás ve vesnici ve velmi levné cukrárně, tak si ani nechci ředstavit kolik by stál normálně
tak prosím tě, až bdueš mít chvilku - napíšeš mi prosím recepty na:
marokánky, rafaelo, griliášky a ty makovičky ?
Není tady
Tak dokud malá spí a Terka kouká na pohádky:
Makovičky
130g mletých ořechů
250g cukr moučka
100g rybízové marmelády
1lžíce rumu, trochu citrónové šťávy
Vytvoří se kuličky, které se namočí do čokoládya kladou se na větší marcipánovou kytičku a nahoru se přiklopí nmenší marcipánovou kytičkou. (výsledek vypadá jako makovice). Trošku pracnější ale výborné a krásně vypadá, Moje nejoblíbenější cukroví. (marcipán asi může být i kupovaný, my si děláme domácí mléčnou hmotu ze sušeného mlíka)
Griliášky
200g cukru
200g ořechů
2dortové oplatky
250g ztuženého tuku
1salko
čokoláda na ozdobu
Cukr rozpustíme na světlý karamel a přidá se tuk. Stále mícháme, dokud se tuk nerozpustí. Přidáme nahrubo nasekané ořechy (my meleme) a salko. Mícháme do zhoustnutí. Napatláme na dortovou oplatku a přiklopíme druhou. Na 24 hodin rovnoměrně zatížíme a necháme v chladu. nakonech nakrájíme na kostky a pocákáme čokoládou. Výýýborné!!
¨
Rafaelo
250g ztuženého tuku
1 vanilkový cukr
150g cukru moučky
100ml salka (měl být vaječný likér)
120g kokosu
150g mandlí 250g sušeného mléka (nejlepší je sunar)
kokos na obalení
Tuk rozpustíme a necháme zchladnout. přidáme cukr, salko, sušené mléko, a kokos. Těsto necháme ztuhnout v ledničce. Potom tvarujeme kuličky, do kterých vložíme mandli a obalíme v kokosu.
Marokánky dopíšu později, malá se vzbudila
Není tady
no holky, jak jste si změnily ty fotky v metříkách, to jsou už velké děti!!! já tomu našemu vojtíkovi pořád říkám "moje miminko"... ale on už asi není... ááách jo! :-) letí to!
my si dárky od tchyně a od mých rodičů musíme přesně určit... tchyně má totiž ten zvyk, že když řekneme co chceme (i značku), tak ona koupí něco "stejného", ale o stovku levnějšího - takže naprd. snaží se ušetřit, ale ono to vždycky dopadne tak, že to vyjde draho.... dali jsme tchánovi peníze na nové pohorky, vyrobili jsme poukázku na Goretexky a dali do obálky... boty si musí vyzkoušet sám, že. a oni koupili nějaké šmejdy, peníze ušetřili... jenže hned další léto na prvním výletě měl tchán mokré nohy. hlavně že ušetřili... boty teď má na nic, max. do města. no tchánovci jsou fakt někdy na zabití :-))
páááni, Abby, dvacet druhů??? máš můj obdiv...
my pečeme vždycky medové (jakože fakt medové) perníčky - ty teda pečeme x-krát před vánoci, průběžně ujídáme. pak upečeme linecké a vanilkové rohlíčky. no a párkrát marcipánovou vánočku. to je vše... jo a perníčky dáváme i na stromek, kolekci jsme ještě nikdy neměli :-)
což mi připomíná, že ještě nemám zabalené ty vánoční dary. no ale to musí počkat... teď jsem se měla místo sezení na babinetu balit na výlet, zítra odjíždíme... baby, vy mě zdržujete, kecaleny :-)
Není tady
jo a Krti, ještě ses ptala vlastně na to spaní...
náš malý Budík (nechápu to, ale je to tak) vstává každý den 5:50hod. dneska to teda nezvládnul, zaspal o 3minuty - vzbudil se v 5:53hod.
spát jde v 9hodin a spí ca. do 10:30. pak jde spát ve 14hod. a spí tak zhruba do 15:30-16:00. večer jde spát v 19:30.
my dodržujeme ty časy, kdy ho dáváme spát, hlavně teda večer... ale i přes den to má v podstatě pravidelné, protože prostě každý den vstává ve stejnou dobu ráno... musím prohlédnout postýlku, kde má schovaného toho budíka.
Není tady
Bambi, taky jsem včera zkoušela nový recept na perníčky, kde je na 600g mouky 500g medu Jinak perníčky u nás mají spíše funkci dekorační, bez malovaných perníčků by to prostě nebylo ono. Jinak je ale nikdo moc nejí. Vedle těch ostatních cukroví prostě chuťově zanikají...
Ale děláme krásné perníkové chaloupky, které pak rozdáme příbuzným. Doma dělají krásnou zimní atmosféru
Není tady
Abby, jojo, to je přesně ono. čím víc medu, tím líp. jak dopadly ty tvoje včerejší?
(vždycky mě pobaví recepty na "medové" perníčky, kde jsou 2 lžíce medu)
prosímtě, jak děláš polevu na zdobení?
já ty perníčky naše nezdobím, protože je vždycky hrozně rychle sníme... ale ty co dáváme na stromek, ty bych ráda ozdobila... vloni jsem to zkoušela, ale furt jsem v tom měla hrudky a nešlo mi to zdobit :-(
Není tady