18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Maryt napsal(a):
ahoj holky, prosím o radu. Madlenka má zase rýmu. Je trochu do zelena. Musím jít k doktorce? Dalí antibiotika? Jian má trochu kael, ale je spokojená, hraje si, odsáváme cca kadé dvě hodiny.
maryt o zelenej ryme sa hovori ze uz nie je virova a sama neprejde...ale nas oli je alergicky na pamycon tak ked mu nabehne zelena ryma dr najprv nic nedava a kaze striekat sterimar s medou, ten je na infekcnu rymu, skus tak dneska zajtra a uvidis, oli mal hroznu zelenu rymu min. tyzden ale u nas presla za 5 dni vdaka tej cinskej med. ale madlenke by mozno stacil ten pamycon. nas oli mal teda hrozne zelenu a tiekla mu noonstop, sme odsavali co pol hodinu.
Není tady
ahojte holky,
skocila jsem na chvilku, berunda mi spi. Od vcerejska valcime s teplotou. Dopo byla zvysena, odpo uz pres 38, rano 38,6, i v noci jsem musela davat cipek...to uz asi jen zoubky nebudou
Ted se mi ji podarilo trosku uhuskat, ale nevim, jak to mam vymyslet, potrebuju skocit koupit chleba a hlavne do lekarny, nurofen uz pomalu dochazi a cipky tam mam taky uz jen posledni dva... A ja pro sebe uz nemam dospely paralen, a dochazi mi brufen, takze by se to i hodilo. Chm...zkusim pohledat satek, jestli ji do neho zvladnu uvazat (je nepruzny, na ten jsem si zatim netroufla, a v tom pruznym uz ji neunesu, pac se to "vytahne" tak, ze mam pocit, ze ji nekde potratim ) A nejsem si jista, jestli i ja trosku neteplotuju, mam nejaky bolehlav a docela topim, ale nastesti nic tragickyho, zatim, snad...
Achjo.
sisu: asi bych taky zkusila zapojit chlapa trosku do nakupu, aby se potkal s realitou, ze ty penize neutracis za nic nebo blbosti...
A, uz slysim malou treperendu povidat...
Maryt: myslim, ze pokud nema nejaky extra nesrazitelny teploty nebo neco, tak bych to zatim neresila. Pokud teda nepotrebujes nejaky kapky do nosu na predpis nebo nejaky takovy vychytavky... Kamoscin doktor trva na tom, ze pokud ma dite teplotu (a pochopitelne neni nejaky total prusvih, ze vysoka a nejde srazit nebo tak), tak nema smysl chodit driv jak 3. den, co jsou teploty, protoze ani on do te doby poradne nevi, jestli je to jen nejaka epizodka nebo fakt nemoc...
Není tady
stvorlistok napsal(a):
Maryt napsal(a):
ahoj holky, prosím o radu. Madlenka má zase rýmu. Je trochu do zelena. Musím jít k doktorce? Dalí antibiotika? Jian má trochu kael, ale je spokojená, hraje si, odsáváme cca kadé dvě hodiny.
maryt o zelenej ryme sa hovori ze uz nie je virova a sama neprejde...ale nas oli je alergicky na pamycon tak ked mu nabehne zelena ryma dr najprv nic nedava a kaze striekat sterimar s medou, ten je na infekcnu rymu, skus tak dneska zajtra a uvidis, oli mal hroznu zelenu rymu min. tyzden ale u nas presla za 5 dni vdaka tej cinskej med. ale madlenke by mozno stacil ten pamycon. nas oli mal teda hrozne zelenu a tiekla mu noonstop, sme odsavali co pol hodinu.
Čtyřlí a ten sterimar a pamycon jsou kapky, které seenu v lékárně?
Není tady
maryt sterimar s medou je morska voda obohatena o tu med.. a pamycon su atb kapky do nosa lokalne, tak tie su na predpis.
Není tady
teto to uz k zubom asi nebude, drzim palce nech ste co najskor fit...tak napis listocek chlapovi do lekarne a nech ti skoci, to urcite zvladne ak je teda doma nech nemusis s teplotovou jasminkou von chodit.
Upravil(a) stvorlistok (14. 11. 2011 11:03)
Není tady
IU, no teda, to je hrozný... jestli větinou nakupuje ty, tak je jasný, e on se diví... sice má plnou ledničku a děti jsou oblečené a najezené, ale on netuí, kam se peníze poděly...
nám s manelem hodně pomohl penění deník -- vedli jsme ho několik let (asi tak 5let). to se pak člověk diví, kam peníze mizí. Kdy jen koukne do peněenky a za dva dny tam nic není, tak si těko vzpomíná, kam se to podělo... ten deník nám pomohl, e člověk ví i takové věci, kolik stojí třeba kWh elektriky nebo jedna koupel v horké vaně :-) Teď u ho ale nevedeme...
Maryt,
no jestli je spokojená a nemá horečku, tak třeba můe jetě počkat... stříkej jí do nosu při odsávání něco na uvolnění, nějakou slanou vodu pro miminka. záleí na tvém pocitu, jestli je to na doktorku...
tvorlístku,
a co tvůj mu dělá, e má takovou ílenou pracovní dobu? to je fakt hrozný co tu popisuje... on si ty děti chudák vůbec neuije a ty v tom stresu taky ne...
u nás bylo minulý týden několik skvělých nocí, ale zase je to na normálu - aspoň hodina pláče a kroucení jednou dvakrát za noc. nevím co se děje... obě horní jedničky jsou prořezané, ale ty řezáky vedle jetě nevykoukly, tak e by to?
tady je furt nádherně, jsem pěkně vymrzlá, jak jsem byla s kočárem dopoledne... spal hodinu čtyřicet, zachumlaný na mraze -- spokojený jak elva :-) zimní miminko
v postýlce by sotva dal 30-40 minut...
Není tady
Ahojky, tak já hlásím, e nai venkovní spáči opět trhají rekordy byli jsme na procházce, potkali obě třídy kolky, jiřík se tak straně těí, e ho tam dám asi u v prosinci, ale bojim se, aby mi nezatáhl domů nějakou nemoc a nmemarodili jsme v prosinci
vojtík spí u 2,5 hodiny a jiřík přes hodinu mu přijel dřív z práce, tak je venku s dětmi a já poklízím opalovala jsem se, dala si pollívku a kafe venku..no paráda..takovou zimu bych brala vema děseti
odpoledne asi vyrazíme na vlakový výlet - vlakem někam a zpět jiřík ho miluje
Marytko - zelná rýma není týdenní rýma - take bych taky doporučila, nějaký sprejík - prodávám se i s mědí - ta váe ty bakterie či co..ale prej je rozdíl, jestli to je virová nebo bakteriální rýma..u nás zabírá nejvíc vysávat pořád, stříkat, zvlhčovat vzduch, čaje při nachlazení a tyhle ohraný úkony a pokud by se přidala by jen zvýená teplota, nebo něco, tak bych peláila hned - jak píe teta 3.den je rozjodující
4lí - se super ena - ale upřímně tě lituju...taky yb mě zajímalo co tvůj mu dělá, e je furt v tahu ??? manel kdy chodí týden domů kolem 18 tak u sem hotová, ale o to víc si pak uijem dalí dny, take klobouk dolů, jak tofurt táhne !!!
teta . a je ti brzy lépe !!!!
Není tady
krtkaa napsal(a):
na vlakový výlet - vlakem někam a zpět jiřík ho miluje
Marytko - zelná rýma není týdenní rýma - take bych taky doporučila, nějaký sprejík - prodávám se i s mědí - ta váe ty bakterie či co..ale prej je rozdíl, jestli to je virová nebo bakteriální rýma..u nás zabírá nejvíc vysávat pořád, stříkat, zvlhčovat vzduch, čaje při nachlazení a tyhle ohraný úkony a pokud by se přidala by jen zvýená teplota, nebo něco, tak bych peláila hned - jak píe teta 3.den je rozjodující
Krtí, není týdenní- take doufám kratí? Můeme tedy koupit i nějaký čaj proti nachlazení pro děti? Teplotu budu sledovat.
Děkuju za rady, tetky babinetky!
Není tady
Maryt . bihuel - moje zkuenost je e ze zelené rýmy se pak stává ta vodová tekoucí, nebo hlenitá - a to je na dýl - ale třeba neee
jiříka píchla vosa - chudíák řval jak tur a pořád to neni ono...
byli jsme celý den venku, pak u vagrovky, tak sme vyvenčený a a
dobrou zatím
Není tady
krtka: smankote, kde jste ted sebrali vosu? Chudak...
U nas teplotujem, srazime, huskame, vubec nic jsem nestihla udelat, protoze jakmile jsem se vzdalila, tak konec. Navic mi zacina dunet hlava, tak nevim, jestli je to nevyspani, nebo z toho vseho tuleni to skocilo i na mne. Uvidime. Zitra mam tak jako tak jit k detske, zaregistrovat se, tak holt mozna nepujdem do poradny, ale do nemocnych...
Maryt: ale na druhou stranu my tenkrat ten pamycon mely a byl super... Uvidis sama, jak se to bude vrbit.
To je des, jak dorazil podzim a furtu vsichni mrnousove sopli... Snad nam to vyjde tak, abysme si stihli vsichni uzit Vanoce i narozky...
Upravil(a) tetamon (3. 1. 2013 18:04)
Není tady
Teta, Linda mela rymu snad 3 tydny v kuse, porad ji teklo z nosu,pak ji zase chrcelo na pruduskach..ted je to dobry,ale zitra jdeme do fakultky odber krve s tou st.zlazou a urcite tam nejakou rymu potkame a dotahneme domu :-/
jinal moje miminko se pousti..dneska udelala sama asi 4 kroky, rano se najednou pustila a s usmevem vykrocila :-) jaj je mozny, ze to tak rychle utika? Ty prvni 3 mesice se tahly desne a od toho 5.mes je to raketova rychlost.
Jo a teta, Jasminka je uz taky velka holka,co? Videla jsem fotky na fc a je moc krasna!!!! :-)
Není tady
4li, kdyby sel Oli na tydenni pobyt k nam, tak by po tydnu prchal za tebou a nikdy vic v noci nebrecel. Ty mas svatou trpelivost, ja jsem na to hrozna, kdyz nespi Linda v noci a pres hodinu se mrska a nenecha me spat, tak jsem normalne protivna. A to nebreci, jenom zvatla nebo poknouava a max.1.5 hodiny..jo kdyz jdou zuby, tak breci hodne,ale to jsem milosrdna :-)
Není tady
antal: diky...
A rostou nam deticky, rostou... U nas zatim probiha spis takova odvaznejsi pruzkumna cinnost, ale porad drzmo (ovsem uz je to takovy to "machrovani" jednou rukou u vachrlatyho predmetu, tak uvdim, kdy se mi ta nadhera osamostatni ) Ani nemusi az tak pospichat...
Není tady
Teta, ty nezná protivná? No nepříjemná se zvyujícím hlasem vykřikujíc hesla typu" spi " :-)
Jinal jsem tu mojí příerku moc vychválila, kdy jsem psala, e kdy je vzhůru, tak si jenom povídá..dneska od 3dopůl páty řev a řev..nic jí nebylo, jenom nechtěla spát ale hrát si..spát la v sedm, v jednu se vzbudila na mlíko, pak ve tři asi na hraní nebo co :-/ Teďvyspává, ale jdu jí vzbudit, jedeme do nemocnice. Tak nám drte palce, a je ve ok. papa
Není tady
antal drzime palce nech vsetko dobre dopadne a nech tam nieco nelapnete noo asi oliho skusim dat na prevychovu ale mam podozrenie ze sa budi na brucho, aj ked ho nakojim pocujem nahlas cez celu miestnost co sa mu robi v bruchu...dnes u nas budicek 4.19 a o piatej prisiel filipek, ale nebolo to splacom, plac bol len ked som ho tam nechala chvilu v posteli ze odmietam ho vybrat
teto ako je dnes jasminke, aku ste mali noc stale teplota?
maryt som na vas myslela este ked osm isla spat, ak nepoznas pamycon, tak predpokladam ze ste ho este za celu dobu nemali, tak by som asi s madlenkou zasla k dr, ked ma nazelenalu rymu podchytite to vcas, ked si hovorila ze zacina kaslat, da vam nieco na vykaslavanie aby nemusela mat zasa atb... madlneka je tiez castejsie chora, ci sa mi to len zda?
u nas rano zimaaaa.. filipek isli cvicit s ocami a na obed mi ho dovezie muz zo skolky..ja si idem lahnut aspon na chvilu, mala som v plane zehlit ale po tejto noci radsej zaleziem do perin
antal a protivna to ja som aj dneska vysvetlila fakt dorazne ze vsetci robia haji a ze ma ist aj on este do postele, asi nepochopil som mu jasne povedala ze chcem spat a ze toto neni normalne... som totiz isla spat o jedenastej a este o druhej so m nespala, proste som nemohla zaspat
Není tady
Nazdááár!
Hlásíme se do klubu soplíků Berenika jak se vyléčí tak ji zase chytí. Na plavání jsme byli z 12 hodin 4x To vypadá jako podařená investice Je mi to líto. Kdy vidím, jak si Tobi vodu uívá, skáče a potápí se, tak bych moc chtěla, aby se to naučila i Beri. Snad se to zlepí na jaře, jetě tomu chci dát anci.
Teta zkouela jsi kouknout na tohle http://www.matulda.cz/detail.php?zbozi=2427942? Máme to doma od loňských vánoc, piáno a xylofon v jednom. Tobi si s tím moc nehrál, ale Berenika na to kouká a myslím, e její čas jetě přijde.
Není tady
Ahoj holky Dočítala jsem postupně, ale venku bylo tááák nádhrně, e jsme toho vyuívaly co to lo. Zato dneska je tu kosa, mlha no prostě hnus My jsme byly v MC, Sári se tam vyřádila a usnula u po cestě domů v nosítku. Taky se není co divit, kdy u třetí noc v noci mrčí ( vstávám k ní tak 20x ) a vstává něco málo po 6-té ranní Nevím jestli zuby, ale furt má prsty v puse a slintá jak bernardýn. Přes den je ale klidná a v pohodě, jen ty noci, ty noci.....
Antal to já u jsem někdy tak nas..ná, e jí v noci říkám " Sárino, ale u chrápej " Jinak obr gratulace k prvním krůčkům, jen tak dále Nepřipravila Lindička náhodou Majdulku o prvenství ???? Dríme pěsti na dnení kontrolu, at je ve o.k.
Teta, taky jsme mrkla na fotečky a teda nechápu, jak to vae dítě můe mít modré oči Má ona vůbec něco po tatínkovi??? Ale je nádherná
Maryt, Teta jak u vás s nemocema???? Povinně podat hláení
iu nemá to lehké, hlavně se dvěma dětma U nás takový problém není. Na velké nákupy chodíme spolu, ty mení obstarávám já tady u nás v Jednotě a vlastně nikdy jsem od chlapa neslyela, e by se mě ptal za co utrácím. Já se ho taky neptám. U nás ale drí kasu on. Já mám samo přístup k penězům, ale o větích výdajích se vdycky poradíme. Zaslouil by si pár facek, ten tvůj chlopek. Stará se o děti, domácnost a jetě musí poslouchat blbé kecy. No a za to, e ti vyčetl ty děti kolem vánoc bych mu jednu opravdu lupla Snad se to urovná, dr se
Snad jsem na nic nezapomněla. Jdu si uvařit kávičku a pak se vrhnu do vaření. Dnes chlapa odbydu prejtem z mraáku
Není tady
Čauves,
tak já mám dilema, v noci Madlenka kalala, ale dneska zatím ani jednou a odsávali jsme jen ráno. Teplotu nemá. To včil mudruj, mám jít k té doktorce, nebo ne?
Lici - já jsem hlásila 6 kroků, ale je pravda, e Majdule radi leze. jen kdy se zapomene, e stojí, tak cape
isu, něco mi uniklo, tobě manel vyčítá, za co utrácí? No, tak to je asi podobná věta, jako co tu celý den dělá? Říkala mi kamarádka, co má dvě děti, e se jí na to manel občas ptá.. Budu tě muet dočíst.
Teta - ty má nervy na xylofon?
Antal - jak v nemocnici, vechno v pořádku?
Čtyřlí - plácáme se v rýmách a pak v té moučnivce (to byl boj na 6 týdnů), ale je fakt, e Majdule neměla ani jednou teplotu, jen nějkou tu virozu. Jakoe na vás určo nemáme Kromě té hnusné poporodní infekce natěstí nic váného.
Není tady
Ahojte,
tak jsem vás zase jednou dočetla, uff Koukám, e jste tu dost nemocný, tak drím palce, a to brzy přejde! My jsme momentálně celkem zdraví, take je to dobrý, musím zaklepat..
Maryt - já bych k doktorce nela, jetě byste mohly chytit něco v čekárně. Stejně by nic zázračnýho asi nevymyslela.
Teta - nae děti si s xylofonem moc nehrajou, jen kdy jim ho sama vyndám a hraju si s nima. Ale co oba milujou, to je tohle piánko: http://www.knihyeu.eu/www-knihy-eu/esho … i-pisnicku To hraje klasický dětský písničky a buď to jde zapnout na klasický piáno - jedna klávesa jeden tón, nebo jedna klávesa - přehraje celou písničku. Zároveň je to jako kníka, kadá písnička tam má moc hezkou ilustraci, jednu dobu jsem to s Danielku prohlíela 20x denně Jen teda máme nějaký starí vydání, bez toho mikrofonu, tak doufám, e tohle nový je stejně dobrý..
Gratuluju k prvním krůčkům!! Honzík zatím nic, jen se občas pustí a stojí bez drení. A taky dostává lekce chození od Danielky, hrozně jí to baví vzít ho za ruce, couvat a on za ní chudák sotva stíhá běhat Ale íleně se tomu oba řehtaj, tak to vdycky chvíli vydrím, i kdy mám nervy kde se spolu vybouraj
Není tady
ahojky, tak my se hlásíme po krásném dopoledni..venku sem poklidila, vyzdobila zase kus, ostříhala keře, vyzvedla balík, batíme s vojtíkem dýňový krém a bduu dělat sekanou s kaí
tady je zima jak prase, halvně ve stínu, na sluníčku je líp, ale taky zima
přejeme brzké uzdravení !!!
vojtík v noci opět katastrofa dala sem mu u 2x UM, ale odmítá - dává rukou pryč a pak začne just řvát, jako e fakt ne...tak se v noci napil vody a vytuhnul, ale stejně se budí hdoně pije, ale přijde mi, e málo jí...tak do něj budu msuet víc hustit jídlo...neděklá u problém se najíst sám, ale nevim co furt vymejlet za kombinace aby si to mohl vzít do ruky a jíst...na ličku začíná bejt asi alergickej .)
antall - protivná sem jak čine já - hlavně po tom, co nechce ani v 10 spát
včera večer si dal ve 21:15 3/4 medovýho brumíka, vypil asi 50ml vody a po 22. hodině přimazlen usnul no děs
krásný den
Není tady
Maryt .á bych minimálně zavolala, ne-kli la k doktorce - to e nekale přes den je fajn, ale nic to neznamená, protor kael a nemoc obecně se vdy zhoruje v podvečer a ráno, dopoledne je dítko větinou ok - taká zkuenost u nás
Není tady
Aby toho nebylo málo těch vech nemocí a nachlazení, tak hádejte co je nového u nás Správně, malá je opět opruzená Asi to má opravdu z jogurtu, protoe ted jsem jí ho 14 dní nedávala, prdku měla téměř zahojenou a ode dneka jedeme nanovo Jogurt dostala jen včera a dnes
Není tady
Lici - zajdi za dr, at udělá rozbor stolice a krve - můe to být citlivost na bílkovinu či jak se tomu říká dávaná najevo takhle, ale klidně to můe být jen na určitej druh
Není tady