18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Na této nástěnce najdete základní informace o kadé z maminek a jejím zimním dítku:
A to u jsme my, MAMINKY:
Saďourek
Věk: xx, první miminko
Tomáek se narodil 14.10.2010 ve 21:35 - 740g / 33cm
tvorlistok SP
Věk: xx, druhé miminko, doma u má Filípka
Oliverek se narodil 25.11.2010 v 6:05 - 3340g / 51cm
Maryt MČ
Věk: 30, první miminko
Madlenka se narodila 29.11.2010 v 11:15 - 3320g / 50cm
zuzik
Věk: 25, druhé miminko, doma u má Danielku
Honzíček se narodil 16.12.2010 v .... - 3860g / 53cm
Antaliss DP
Věk: 25, první miminko
Lindička se narodila 11.12.2010 v 15:35 - 2978g / 50cm
Lazurka
Věk: 35, první miminko
Anička se narodila 13.12.2010 v 15:00 - 3350g / 50cm
Tetamon MS
Věk: 34, první miminko
Jasmínka se narodila 15.12.2010 v 16:36 - 2830g / 47cm
Cizinka RV
Věk: 34, druhé miminko, doma u má Maxíka (19.08.2007)
Sophinka se narodila 21.12.2010 v 16:30 - 2790gr / 47cm
KitKat
Věk: 36, druhé miminko, doma u má Tobiáka
Berenička se narodila 29.12.2011 v x:xx - 4060g / 51cm
bambi JaB
Věk: 30, první miminko
Vojtíek se narodil 30.12.2010 ve 14:46 - 3100g / 49cm
Krtkaa JBO
Věk: 25, druhé miminko, doma u má Jiříka
Vojtíek se narodil 09.01.2011 v 10:47 - 3570g / 50cm
Abby21 ZS
Věk: 23, druhé miminko, doma u má Terezku (19.3.09)
Dorotka se narodila 22.01.2011 v 7:14 - 3420g / 49cm
Liciá L
Věk: 29, první miminko
Sárinka se narodila 27.01.2011 v 8:40 - 3200g / 50cm
iulajda JiB
Věk: 29, druhé miminko, doma u má Nikolku ( 26.11.2008 )
Deniska se narodila 31.1.2011 v 8:43 - 3750g / 51cm
Dita.L
Věk: 35, čtvrté miminko, doma u má Pavlu, Báru a Christopha
Alexia se narodila 22.02.2011 v 18:01 - 3060g / 48cm
BABINET: nick: Zima 10/11 heslo: zima10/11
E-MAIL: zimni@centrum.cz heslo: kulisci
LILYPIE: e-mail: zimni@centrum.cz heslo: kulisci
Upravil(a) Zima 10/11 (4. 1. 2012 16:02)
Není tady
Tak máme nový chlíveček
Troku teď nestíhám. Ano, byla jsem zase s Terezkou v Nymburce na domečku a tentokrát to bylo dost náročné.
Se Zdendou jsme měli dost váný rozhovor (njo jo, není vdycky ve jen růové)... Taky jsem delí dobu cítila, e se lehce oddalujeme, ale říkala jsem si, e po stěhováíní se to vechno spraví. Ale netuila jsem, e Zdenda to vnímá celkově jako daleko větí problém. Ale u je to dobrý. Promluvili jsme si, pobrečela jsem si (kdy mě vdycky hned vechno rozbrečí ) a snad jsme to i vyřeili... U se fakt těím, a tyhle pitomé týdny skončí a budeme zase vichni pohromadě...
Navíc tomu moc nepomohla tchýně, u které se čím dál více přesvědčuju, e a se snaím sebevíc, tak ji prostě nesnáím. Jinak to říct nemůu, moc se snaím, ale u na to nemám nervy. Se Zdendou jsme zahedno, e klíče od baráku prostě nedostane. To by mi tam taky mohla mejdit kadou chvíli, na ní bohuel ádné NE neplatí Kdybych byla trochu otrleí povahy, tak ji prostě polu do pr.... jene to já bohuel neumím
No a do třetice Dorotka. Nevím, oc s ní. U pár dní před tím, ne jsem odjela, tak byla uplakanějí a v nopci se častěji budila, ale to co předvádí teď. Mamka tu z ní byla úplně zoufalá. Vůbec nespali, neustále ji měla na rukách. DNeska v noci to samé, v osm usnula po kai. O půl deváté u byla vzhůru a řev a řev... Pořád chce dudlíka, pak ho zase neche, přetáčí se kňourá, pak zase řve.... Zdála se mi i nějaká teplejí, tak jsem ji o půlnoci dala ze zoufalství Nurofen čípek.Ten ji zklidnil a na dvě hodiny usnula. Potom to pokračovalo u mírněji, kadou chvíli se vrtěla a pokňourávala, v ět měla mlíko a v sedm budíček
Kde je to moje dítě, které spalo v kuse od sedmi do sedmi
Nevím, jestli jí tak trápí zuby. Nahoře jdou pod dásní cítit vechny čtyři zoubky, moná to má i lehce nateklé, ale kdy jí je namau Calgelem, tak jí to vůbec nepomůe, tak nevím
No to je zase slohovka
Není tady
Abby myslím, e to budou ty zoubky. Jestli se jí tlačí vechny naráz, tak to musí být pro ni bolestivé. At je brzo líp, jak s Dorotkou, tak s manou
Není tady
Maryt,
no to je děsný, takové věci... nebudu reagovat přímo na ty dluhy, ale spí na to, e se lidi upínají na tebe --- nenechej se do toho příli vtáhnout. samozřejmě e můe pomoct tím, e si nima o tom promluví, poslechne jejich problémy, případně se vyjádří... ale a je to sebeblií rodina, tak mají svůj ivot... a ty můe pomoct jen tak daleko, jak sama chce a můe... a u tebe je ten opravdu nejdůleitějí madlenka, co se ti i ukázalo v těch snech - strach o to kojení.
Abby,
no hlavně e jste si to vyříkali -- přece jenom je nejdůleitějí mluvit a mluvit - bez toho to nejde :-) tak snad u bude líp. a tchyně? no jestli je schopná ti mejdit po domácnosti sama bez dovolení -- tak takový člověk si úctu nezaslouí a u vůbec ne tvoji snahu o trpělivost!
a co popisuje s Dorotkou -- čoveče to je jak přes kopírák, my to měli přesně před měsícem - Vojtík byl nemocnej a měl horečky, tak jsme li k doktorce, ona mu kromě nemoci zjistila i to, e mu rostou vecky 4 horní zuby naráz, toho jsem si já vůbec nevimla. tak ty noci vypadaly zrovna jak píe - napřed chvíli spal klidně, ale jak se vyspal z nejhorí únavy, tak začal maraton kroucení a řevu. byla jsem hotová...
a dotaz - proč se zakládají ty nové chlívky? proč nezůstaneme v tom jednom?
Není tady
Bambi, jeden chlívek můe mít max. 1000 příspěvků, ani nevím proč
Ona tchýně nemějdí, jako e by slídila nebo tak. Ona to myslí v dobrém, je schopna přijít v sedm ráno s tím, e měli v akci kuřecí stehna a začne mi je cpát do mrazáku. Nebo naopak v devět večer nám přijde říct nějaké nové drby z ulice (které mě absolutně nezajímají). Nebo i kdy jsme třeba na dovolené, tak nám koupí novou záclonu, nebo přehoz přes postel a přijde nám to pověsit, i kdy nejsme doma...To je nejhorí, to její kupovaní naprosto veho kdekoliv, jakmile je na něco někde sleva. Bohuel máme naprosto odliný vkus co se týče jídla, vybaverní domácnosti i oblečení..
Take někdo by za to byl moná vděčný, ale mě to nskutečně rozčiluje. Neustále ji naznačuju, e o to nestojím, e jstli nám chce něco koupit, tak a jde s námi, nebo nám dá jen peníze, ale nedá si říct
Hlavně je to rázná enská, která mi pak dává najevo, e jsem nevděčná a e si neváím věcí. Upřímně, bojím sejí. Umí být zlá. Před rokem a půl jsem měli taky nějaké neshody, asi dva měsíce jsem se jí vyhýbala a ona mě jednou na dvoře zastavila a začala mi vyhroovat sociálkou, e ji nepůjčuju Terezku, e má na ní právo. A e tam má známé. Byla jsem zoufalá, protoe se prostě neumím hádat, tak jsem to obrečela. Byla jsem u těhotná, vechno se na mě sypalo....
Natěstí se mě Zdenda zastal dost karedě se s ní pohádal. No, ale moc to nepomohlo
Snad to budou u Dorotky ty zoubku, u se hrozím dnení noci
Není tady
Abby díky za nový domeček!
Maryt to je mi líto. Zaila jsem to taky, dokonce a jako telefonát ve stylu "ahoj mám tady exekutora a potřebuji nahned x desítek tisíc" Teď před vánocemi to asi není nic příjemného. A jetě ty sny, to je stralivý! Podle mě se tam přesně promítají ty situace kdy po tobe pořád někdo něco chce. Tedy ale v hodně drsnějí podobě Dr se a mysli hlavně na svoji malou rodinu
Holky nevíte jestli existují podzimňátka 2010? Chtěla jsem k nim nakouknout pro inspiraci na dárky, ale vůbec jsem je nenala
Jak se myslím Sadí ptala na Vigantol tak dáváme. Nae dr to zimním dětem doporučuje dávat a do léta.
Upravil(a) kitkat (10. 11. 2011 19:38)
Není tady
Ahoj holky tak u nás je taky hrůza dneska mi volaly ze kolky e Nikča zvracela a e ji bolí bříko, ale teplotu nemá. Je otarná a protivná a do toho opět rýma. A o Denči ani psát nebudu to je jetě horí tak si říkám zatnout zuby a bude líp. Asi na nás vechny působí opět úplněk. A nejhorí je byly tu nai a mamka se v pondělí na ulici vpodvečer zhroutila přivezla ju dom policie . A e prý je oralá a chtěli ji odvést na záchytku ona má toti cukrovku 4typu. Take dostala záchvat a jak ho má tak zní jde cítit aceton take tak. Proto tu byli a řeili jsme to tu a do toho jsme s manou čistily celé akvárko a pakk přijela kámoka na návtěvu atd. Tak jsem si teď konečně sedla a dočetla Vás. U se taky bojím noci co bude a chvi jít raději spát aspoň do půlnpoci doufám e bude u nás klid. Zatím jsou obě bez teplot ale raději máme zítra d ojed s obouma k mudr. je opět pátek.
Není tady
iul nezkouela, úplně jsem zapomněla, e existuje. To není pro bbn dobré vysvědčení
Jinak iu to je síla s maminkou! Hlavně e jí někdo pomohl, třeba policajti, a nenechali ji tam leet bez pomoci.
Tedy holky mě přijde dost zaráející, jak tu snad kadá má zkuenosti s tím, e někdo blízký nezvládl svoje finance a spadnul do dluhové pasti...
Není tady
iu, to je hrozný... já jsem o tom slyela někde, e z cukrovkáře při záchvatu jde cítit chlast.. a u mockrát jsem to někomu říkala, aby hned neodsuzoval někoho, kdo leí ve městě na zemi!! no hlavně e jí pomohli, to je fakt ílený
Kitkat,
ejo... akorát mě to a tak nezarazilo, protoe "ít na dluh" je móda a kdy tak můou ít celé státy, tak proč ne jednotlivci... pro doplnění - my máme ve velice blízké rodině taky jednoho, ale ten do toho spadl vlastní neuvěřitelnou blbostí a rozhodně to nebylo z nouze nebo z donucení... prostě si chtěl ít nad poměry... Ono to nebude jen tak, e se ve zprávách říká, jak nízká je v republice finanční gramotnost
Kitkat, podzimňátka 2010 jsem taky hledala u dřív, protoe jsem chtěla koukat jaké potíe mě teprve čekají...nenala jsem, tak chodím nakukovat do letňátek
Není tady
Holky, podzimňátka 2010 určitě existují, ale jestli jsou na novém bbn, tak mají nejspí uzavřenou diskuzi, jako skoro vichni tam. Take je tam stejně neuvidíte. My tam máme s jarňaty09 taky uzavřenou. V něčem je to fajn, ale na druhou stranu mi taky chybí to nakukování k ostatním
Není tady
Podzimňata jsem nenala ani na novém bbn, asi opravdu nejsou.
Holky nemáte nějaký tip na dárek pro holčičku? Která u skoro vechno má po starím bráchovi? Vánoce a narozky najednou to je fakt mazec. Inspirace dochází a rodina pořád loudí nějaké tipy
Finanční gramotnost je asi fakt patná. Mě prostě na tom naem případě úplně vykolejilo, jak lidi, kteří nemají v hlavě vyvětráno, dokáou dělat neuvěřitelné pitomosti a chovat se nezodpovědně. Místy i ve stylu "kdy ten dopis neotevřu, tak ten dluh neexistuje". To mi hlava nebere.
A jetě anketka - kolik dárků budete dávat svým dětem? A kolik ostatním jako neteře, synovci a podobně?
U naich dětí to budou asi 3 dárky, dva mi přijdou málo a víc podle mě nedokáou vnímat. Ostatním asi 2 dárky.
Není tady
Ahojky,
ten nový babinet auzavřené diskuze jsou o ničem - pro mě
dárky máme cca 3-5 prok adáho, pár společných . kluci společný, s manelem jiřík, vichni kluci atd mají narozeniny kolem Vánoc a v dubnu svátky, take budu teprve třídit co k čemu
¨
synovec s neteří 2-3 - do 500 kadej, narozky to samý...
neteři sme k roku kupovali růovou motorku, k V. dostane vysavač dětský se zvukem, nářadí do kuchyně a panenku se zvukama - bdue jí skoro rok a půl
a druhá neteř - s tou se nevídáme, tak něco mám, ale jestli se uvidíme - netuím.
mám i pro děti v okolí - cca kolem 50-100, kdy přijdou na návtěvu aby tu něco měli...nakupuju přes rok, nic drahýho, ale ne kraviny...
tak asi tak..musim bejt stručná protoe mi tu vojtík stojí u pc a lomcuje s ním
Není tady
ahojte,
u nas vcerajsia noc nic moc, prestavam chvalit
abby este ze ste si to pekne vysvetlili s muzom... a s tchynou asi bude rozumnejsie ked bude hovorit muz, teba podla toho co pises by nepocuvala, podla mna bude najlepsie ked si stanovite hranice, milo ale jasne a neustupne.. myslim krtka tak pisala ze sa dohodli ze nebudu k nim hocikedy chodit a ono to funguje a su si vzacnejsi
abby snad to budu zuby a coskoro vyjdu, nas ako potrabila ta jedna jednotka, no keby mu isli styri to si neviem predstavit .. a na vianoce uz asi stihate byt v domceku,ze? to sa skludnite vsetci a bude vam uz super...
maryt dlhy, tak ja sa pripajam so skusenostou... je to ale zo sestrinej privdanej strany alebo ako to napisat, jeho otec prehazaradoval v papieroch cennych ci v com..zadlzil obe deti, poviem vam sestra kym sa vymanili a dostali z dlhov, malem ich polozil pretoze vlastne nemohli zacat v klude od nuly a najhorsie je ze mal vsade po bankach znamych ktori mu davali uvery..su z toho vonku sestra a ziju si vlastny zivot, ale stalo ju to prebdenych a preplakanych noci a samozrejme utnute vztahy s rodinou jej muza...s jeho sestrou vychadzaju dobre ale na meno tchana nemoze prist...je to smutne ale deje sa to denno denne a vobec si ti ludia neuvedomuju ako tahaju inych a nicia im zivoty svojou blbostou.
vigantol davame a mame do jara davat, v lete sme nedavali.
kit hlavne darceky dva, traktor slapaci na zahradu a gitaru.. k tomu dostane knizku a asi este z lega creatora nieco, aby mal co cez sviatky skladat.. oli dostane kostky drevene a nieco magneticke ako som davala odkaz.. myslim bohate staci, aj tak sa to len porozbaluje a nevie co skorej od radosti a nic z toho...
podzimnata myslim isli do uzamknuteho co si spominam, niekdo to tu vtedy pisal..
Není tady
**** holky dnes a zítra v blsku kupón do teska - jestli semto dobře pochopila, tak při nákupu nad 999kč sleva 20% na ceklý nákup *****
nám se to bdue hodit - musíme dokoupit balící papír, male, na pečení mouky, rámy na ty obrázky, nemám ani ampón atd..to bude zase peněz v háji, ale se slevou to tak nebude bolet
jinak u nás noc děs - ale nestěuju si, můe být hůř
tak dneska asi bude pomalý start, jiřík si pustil hurvínka, tak já jdu dělat k snídani tousty
mám dole 1 kilo sem tak astná
kit - 6kg, je super, já potřebuju shodit aspoň 15
koukám z okna a je jinovatka dneska přivezou manelovi boty do práce - DPD či co, ale nemám koruny, tak snad stihnu vybrat, pak přiejde babí s dědou, tak bude veselo
co dens vaříte ????????????????
Není tady
Abby - je mi to líto - uplně sem cejtila při tom tvým popisu tu stračlivou propast - ve jede jak má, ale zapomíná na se na manelství navzájem - člověk si říká je to ok, a bude čas atd.... ale je moc dobře, e ste si o tom popovídali...,a tvůj mu je správný chlap, kdy se ozval teď a ne kdy u by bylo pozdě !!! tak jen tak dál a udělejte si někdy více času na sebe !!!!
s to Dorotkou - asi zuby - ty jsou na dlouho a jsou nepříjemný..ale dnení poznatek - vojtík je poslední cca týden dva hodně tulící - nemá Dorotka období, e tě potřebuje víc a kdy tam nejsi - nejsi s ním tak často - tak to dává takto najevo ? na vojtíkovi je vyloen vidět, e se chce a potřebuje mazlit - pokládá hlavu na nás, drí se nás atd
iu - na tebe sem myslela, kde se nám toulá. s maminkou je mi to mooc líto - dovedu s představit, co to muselo být za ok - a ti policajti jako ji odvezli ve zlym, e je opitá, nebo na to přili, e je cukrovkářka ???? a nemoci přejdou a bude líp !!!! drím palce
Lici - a co to cvičení vůbec ? jaký to bylo ?
Sádí - je to lepí ? psalas o těch pocitech - tak snad jo, protoe bude hůř dělám si srandu, nenech ho přerůst přes hlavu - mně dost pomáhzá e bude fakt hůř
a co říkají vae děti na tmu ? někdy jdem ven po tý 17 a to u je tma, tak vojtík větinou na chvíli usne
Není tady
s těma dárkama - v listopadovým čísle maminka byli kupony - dneska sem celá kuponová - na geomag slevu snad 40% - kdyby ste někdo chtěl - je to i pro mrňata zajímavý dárek
Není tady
Ahoj holky, moc děkuju za podporu, to mě zase postavilo na nohy.
Krti, SZ napíu, ale a později, teď to musím dotáhnout a pak u hodím nohy na stůl a bude
Bambi, u nás v rodině je to tak od jakiva, já jsem ten, kdo umí na netu, jedná s úřady atd. Mám závazek, e pomohu vyřeit jetě dva problémy a pak končím. Má pravdu, e u je to pro mě stres,v podstatě si připadám, jakobych dluila já. I kdy já jsem kdysi dluila a s pomocí jsem to začala hned řeit. Teď je nejúnavjěí to tahání celé pravdy, přemlouvání, někdy i vyhroování, kdy to po dobrém nejde. No a to je pro mě nějtěí, nerada věci hrotím.
Jetě ty sedajdy, Bambi - bez izofixu a 9-18 kg. děkuji moc. Honzík koukal, e existují i 9-36kg, ale v ty moc nemám důvěru.
Vigantol denně, pokud nezapomenu.
Kit - u je lépe? Nestihla jsem moc dočíst. Co tvůj krk, pořád bolí?
Není tady
my máme 9-36kg - a jediný co to značí je to, e je ten podsedák odendavací - take se pak dá ta zádová opěrka pryč
2 zavazky a konec - to se mi líbí !!! a dostat z někoho pravdu - to bolí, a moc...
Maryt .- jsi čistá a dobrá due, to se lehce vyuívá - ale pozor na to, jednou ti to můe vlézt na mozek i kdy si bude říkat, e to má pod kontrolou...
já bych občas nejraději pomohla vem, pak se z toho skoro zhroutím, e nmůu pomoc vlastně nikomu a je mi z toho ouvej..ale pak se oklepu a řkenu si - buď sobec !! a je to
Není tady
Dluhy, dluhy, dluhy...bohuel, mám i ve své blízké rodině I kdy za to mohly hloupé chyby před dvaceti lety, táhne se to s celou rodinou dodnes a potáhne se to dál, bohuel
Sedačku 9-39 máme taky, jsou dva druhy. Jeden, který má tu odendávací zádovou opěrku, a druhé, které ji mají na pevno. Tu máme pro Terezku, je super, e jde sklopit do pololehu opěradla jsou podle růstu dítěte roztáhnout vemi směry...atd. Časem se jen odendá poltářek pod zadečkem a pásy a poutá se u pak klasicky i s dítětem pásem od auta.Jediná nevýhoda je, e je celá sedačka dost objemná a těká. Take ji teď podědí Dorotka a Terezce jsem koupili právě+ tu Ferrari, taky 9-36kg. Má taky své pásy, které se časem odendají a jde oddělat právě i ta zádová opěrka. Ale tu asi nechám. Samotným podsedákům prostě nevěřím..
Potřebuju radu. Bavili jste se tady o těch společenských hrách. Rozhodlůa jsem se, e k vánocům Zdendovi něco takového koupím. Zatím co jsem koukala, tak mě zaujalo Carcassonne. Nala jsem jetě Agricolu, ale ta u vypadá hodně sloitě. Nejvíc se mi líbili Osadníci z Katanu, ale zase píou, e je a pro 3 a více hráčů. Já potřebuju pro dva. Nemáte jetě tip na něco dalího podobného? Abych to mohla prostudovat
Není tady
y mááme osadníky, jsou super, ve více je to větí zábava, tak přemýlím, e pořídím osadníky - karetní hru, protoe máme rádi karty
carcasone a tyhle - to je dost podobny osadníku, hrala jsem to jednou a je to podobny princip, tkae víc lidí je lepí..ale třeba mě vyvedete z omylu
já mám letos pro manela samý drobný dárky ale myslim, e si s nima uijeme víc ne jako loni se sekyrou - potřebná věc, ale tu si můe koupit přes celý rok
Není tady
tak rýová polívka a krémové houbové rizito je hotovo - manel mě picne - nemá rád rýi, ale kluci si to dají rádi a teď honem na oběd s jiříkem a pročíst katalog zájezdů - máme tam známou tak by to lo na splátky - tak jdu uvaovat
Není tady
a jetě - máte rádi uhlířinu ? udělám ji manelovi místo tý rýe já to neznala, tak pátrám, ejstli to někdo zná, popřípadě má rád
Není tady
Uhlířinu neznám, ráda se přiučím.
Já dneska nevařím a nemám ani dietu, tak jsem zvědavá, co budu jíst Večer bude opečené vepřové a růičková kapusta, tu máme rádi.
Maryt díky, u je to trochu lepí. S krkem mě poslali na rehab a tam mě objednali někdy za 14 dní Jetě e to teď přestalo akutně bolet, jinak nevím. Měla jsem teď dva dost hektické dny a překvapivě mě to docela vzpruilo, bála jsem se opaku. Dneska dopo kafe s kamarádkou, sice na chvilku, protoe nás Bereni dlouho nenechala, ale bylo to moc fajn.
Abby těch her tu bylo vyjmenováno spousta. Třeba ta Epidemie jak jsme o ní básnily spolu s Maryt se dá myslím hrát ve dvou. Nebo můj Pán prstenů, to je vysloveně jenom pro dva. Ale s Carcassone určitě neudělá chybu.
Není tady
taky pořádně nevim, ale jsou to uvařený brambory ke kterým se přidá těsto na knedlíky ve formě větích knedlíčků a posype se to osmaenou cibulkou na sádle manel to miluje s mlíkovou polívkou
Není tady