|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Viktorko, nevytahuj na mě odkazy z netu. Na netu si umím číst sama. 
Používej svou vlastní hlavu. A když už nic jiného, tak jdi aspoň příště volit, jestli voláš po změně.

No, Majko, moje vlastni hlava mi celou dobu rika, ze tim, ze pujdu volit, SE NIC NEZMENI... i kdyz se zmeni vladni politika, TADY NIKDY NEBUDE O LIDECH (narodu) A PRO LIDI...
Pac to, co jsem "na tebe vytahla z netu", neni zadnej vymysl, ale hola a kruta realita, vis?

Není tady
Daphné napsal(a):
Zklamaná, já skutečně nevím, co je obsahem knihy, ty zřejmě taky ne a asi ani paní Shameti ne. Otevřeně říká, že neví, co se tam děje, ale že s tím nesouhlasí.
Kdo vlastně považuje její obsah za závadný? Odborníci....sexuologové, pediatři, dětští psychologové?
Výuka je nepovinná, dobrovolná - takže rodiče mohou rozhodnout, jestli se jejich dítě zúčastní nebo ne, to mi přijde vůči rodičům fér. Navíc mají obsah na webu. Ostatně i syn paní Shameti výuku absolvoval, jak jsem pochopila (doufám, že správně) a neměla k ní tenkrát výhrady.
Je hodně rodin, kde se rodiče stydí s dětmi otevřeně promluvit, a doufají, že "život" je poinformuje, že informace k dětem dorazí jaksi....odjinud. Někdy už je pak pozdě. Osvěta v tomhle směru je myslím k prospěchu věci, kdo ji pro svoje děti nechce, nemusí.
Je dobře, že ve škole je ta možnost, ber, nebo nech ležet. Zakazovat ji, snažit se ze škol vymýtit, je trochu krok zpátky, si teda myslím.
1/ Obsah za závadný považují rodiče, kteří mají do váchovy svých dětí to nejvyyší právo mluvit - ne stát, nebo učitel, či odborník
2/ Ano, výuka je ZATÍM nepovinná. Syn paní Shameti sice tuto výuku absolvoval, ale jak podotkla sama, jediné, co mu utkvělo v paměti byl vibrátor na navlékání kondomů. Tenktrát ještě za ní nebyly ty děvčata, co si postěžovala ohledně výzvědů na jejich menstruaci a zda už měly styk. Promiň, ale 13- ti leté dítě a zejména děvčata jsou stydlivá - pochopila bych, kdyby toto výzvědní komando se skládalo např. z lékařky dětské, či dorostové - ale sorry, říďa, před kterým se má i největší lump na pozoru bude asi jiný kafe odmitnout odpovědět, nebo se byť jen nezůčastnit.
3/ Osvěta zajisté, proti osvětě nic nemám, potažmo ani proti osvětě nebrojí dost velká skupina rodičů (nějde jsem četla, že byly sebrány podpisy cca 40 tisíc rodičů...a to nebyl nikdo u mě s archem na podpis) A VORP oprsvdu nechce tuto činnost ze školy vymýtit, nebo zakázat, jen chtějí, aby rodiče rozhodli o tom, zda o sexu a přidružených intimnostech poreferují sami své děti, nebo to nechají na tzv. odbornících. MMch - jak je pan ředitel odborný, dělá z něho odborníka to, že má ŽL na pořádání kurzů? ŽL na pořádání kuzrů získáš za 1000,- neviděla jsem , že by sám byl v této problematice vzdělán - on je učitel.
Není tady
Judyna napsal(a):
Zklamaná, za to, že nadnárodní společnosti válcují naše obchodníky opravdu nemohou lidé. Ti se jen chovají tržně. Nebo tržně se může chovat jen někdo? Jak psala Viktorka - náš stát v 90. letech neudělal vůbec nic pro ochranu našich začínajících podnikatelů a obchodníků. Daňové prázdniny myslím dostávali jenom ti ze zahraničí , ale možná se mýlím, v tom si nejsem tak jistá. Trh přece vše vyřeší. A zde jsou pak výsledky. A nyní po zvýšení daní se to ještě zhorší, lidé budou kupovat ty nejlacinější šunty a jíst chemii.
ano - máš pravdu, trh vše vyřešil, tak nač si stěžuješ? Když je pro někoho výhodnější jíst šunty a chemii, jen když to moc nestojí, tak v poho, ne? Že to má vedlejší aspekt - likvidaci české výroby, ztrátu pracovních míst, to přeci nikomu nevadí? Tobě ano? Tak pro to něco začni dělat - bojkotuj nákupy v těchno nadnárodních společnostech a začni kupovat u menšího - českého. Nebo si snad myslíš, že by tu ty velké obchody byly, pokud by jim tam nevstoupila noha? To chce myslet selkým rozumem, ne jen hořekovat, že ti tam nahoře něco podělali 
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
No, Majko, moje vlastni hlava mi celou dobu rika, ze tim, ze pujdu volit, SE NIC NEZMENI... i kdyz se zmeni vladni politika, TADY NIKDY NEBUDE O LIDECH (narodu) A PRO LIDI...
Pac to, co jsem "na tebe vytahla z netu", neni zadnej vymysl, ale hola a kruta realita, vis?![]()
A jsi si jistá, že to je tak? Nechceš ani na chvilku zapochybovat, zda to není předvolební politický tah? Tzv. líbivá politika? Líbí se ti, co je v tomto článku psáno? Rezonuje ti to s tvým myšlením? Ano? Tak proč nejsi na tom stejně, jak Babiš?
Nebo snad očekáváš, že miliardář Babiš rozdá své miliardy pro ty "dole" ?
Ani jeho nepůjdeš volit? Proč? Vždyť se ti líbí jeho "řeči" (Řeči se vedou...voda teče) Myslíš, že je naprosto čistý, jak lilie? 
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Tak to jsi vyplodila peknou blbost... Kdyz s necim nesouhlasim, nemam pravo o tom mluvit? To je "tva" demokracie? Svoboda?
Můžeš s něčím nesouhlasit, ale pokud nechodíš k volbám, nemáš právo kritizovat politiky.
Upravil(a) Petr100 (13. 11. 2011 17:02)
Není tady

Petr100 napsal(a):
...Můžeš s něčím nesouhlasit, ale pokud nechodíš k volbám, nemáš právo kritizovat politiky.
A na to jsi prisel jak? Chvalit je muzu? 
Není tady

Zklamaná napsal(a):
... Líbí se ti, co je v tomto článku psáno?
Ne. Ale popsal to trefne. Urcite je dost bohatej na to, aby si to mohl dovolit... nejenom rict o nich pravdu..., ale aj nasledne se mezi ne zaradit...
Není tady
Viktorko:
myslíš, že jen bohatý může říkat pravdu? nebo protože je bohatý, může říkat i lež? A co chudý? Ten přeci také může říct pravdu i lež. V čem se to tedy liší? A proč by se mezi ně nemohl zaředit i chudý? Proto, že je chudý, nebo proto, že má co v politice říct a hlavně udělat?
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Petr100 napsal(a):
...Můžeš s něčím nesouhlasit, ale pokud nechodíš k volbám, nemáš právo kritizovat politiky.
A na to jsi prisel jak? Chvalit je muzu?
Ani chválit.
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Judyna napsal(a):
Zklamaná, za to, že nadnárodní společnosti válcují naše obchodníky opravdu nemohou lidé. Ti se jen chovají tržně. Nebo tržně se může chovat jen někdo? Jak psala Viktorka - náš stát v 90. letech neudělal vůbec nic pro ochranu našich začínajících podnikatelů a obchodníků. Daňové prázdniny myslím dostávali jenom ti ze zahraničí , ale možná se mýlím, v tom si nejsem tak jistá. Trh přece vše vyřeší. A zde jsou pak výsledky. A nyní po zvýšení daní se to ještě zhorší, lidé budou kupovat ty nejlacinější šunty a jíst chemii.
ano - máš pravdu, trh vše vyřešil, tak nač si stěžuješ? Když je pro někoho výhodnější jíst šunty a chemii, jen když to moc nestojí, tak v poho, ne? Že to má vedlejší aspekt - likvidaci české výroby, ztrátu pracovních míst, to přeci nikomu nevadí? Tobě ano? Tak pro to něco začni dělat - bojkotuj nákupy v těchno nadnárodních společnostech a začni kupovat u menšího - českého. Nebo si snad myslíš, že by tu ty velké obchody byly, pokud by jim tam nevstoupila noha? To chce myslet selkým rozumem, ne jen hořekovat, že ti tam nahoře něco podělali
Stěžovala sis ty, že zákazníci mohou za to, že krachují čeští obchodníci. Já jsem na to pouze ragovala tím, že takto byly prostě nastaveny podmínky. Já nemusím začít kupovat u českého obchodníka, protože to od počátku dělám. Mám svého zelináře, řezníka, český potravinový řetězec, te´d budu mít možnost nakupovat i mléčné výrobky přímo z mlékárny, pečivo beru od českého pekaře..... Já jsem snad psala něco o tom, že nakupuji v supermarketech?
Upravil(a) Judyna (13. 11. 2011 18:12)
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Viktorko:
myslíš, že jen bohatý může říkat pravdu? nebo protože je bohatý?
Ale blbost - a dobře víš, jak to myslela.
Že pokud má názory, které evidentně jdou proti jeho zjevným zájmům, nejspíš ho to skutečně štve.
Anebo hodlá kandidovat za opozici, to je taky možnost.
Není tady
Zklamaná napsal(a):
1/ Obsah za závadný považují rodiče, kteří mají do váchovy svých dětí to nejvyyší právo mluvit - ne stát, nebo učitel, či odborník
2/ Ano, výuka je ZATÍM nepovinná. Syn paní Shameti sice tuto výuku absolvoval, ale jak podotkla sama, jediné, co mu utkvělo v paměti byl vibrátor na navlékání kondomů. Tenktrát ještě za ní nebyly ty děvčata, co si postěžovala ohledně výzvědů na jejich menstruaci a zda už měly styk. Promiň, ale 13- ti leté dítě a zejména děvčata jsou stydlivá - pochopila bych, kdyby toto výzvědní komando se skládalo např. z lékařky dětské, či dorostové - ale sorry, říďa, před kterým se má i největší lump na pozoru bude asi jiný kafe odmitnout odpovědět, nebo se byť jen nezůčastnit.
3/ Osvěta zajisté, proti osvětě nic nemám, potažmo ani proti osvětě nebrojí dost velká skupina rodičů (nějde jsem četla, že byly sebrány podpisy cca 40 tisíc rodičů...a to nebyl nikdo u mě s archem na podpis) A VORP oprsvdu nechce tuto činnost ze školy vymýtit, nebo zakázat, jen chtějí, aby rodiče rozhodli o tom, zda o sexu a přidružených intimnostech poreferují sami své děti, nebo to nechají na tzv. odbornících. MMch - jak je pan ředitel odborný, dělá z něho odborníka to, že má ŽL na pořádání kurzů? ŽL na pořádání kuzrů získáš za 1000,- neviděla jsem , že by sám byl v této problematice vzdělán - on je učitel.
1/ Nemusejí souhlasit s účastí dětí na výuce, je nepovinná
2/ Co když JPP? Co na to ostatní přítomné dívky, ptal se jich někdo?
3/ viz 1/
Myslím, že to hnutí se snaží sexuální výchovu ze škol vymýtit, zakázat. Rodiče mají na výběr (povolit/nepovolit) už teď, proč by kolem toho byl jinak takový humbuk? Upřímně, já nevím, co je obsahem oné knihy, třeba je opravdu pobuřující....ale to by si ti zbylí rodiče všimli, ne? Aby se s vaničkou nevylilo i dítě. 
Není tady

Dik, Lupi.
Jinak jeste k tomu Zklamcinymu "vyrypovani"...
"""...A proč by se mezi ně nemohl zaředit i chudý? Proto, že je chudý, nebo proto, že má co v politice říct a hlavně udělat?...""" Nema to hlavu ani patu, co jsi zde napsala..., ale budiz.
Tak za prve, chudy se tam nikdy nedostane, pac musi makat, na voloviny nema cas, a ani by ho panove papalasi mezi sebe nevpustili, ze jo? A za druhe, kazdy, kdo "mel v politice co rict a CHTEL HLAVNE NECO PORADNEHO UDELAT", byl velice rychle "vystipan"...
Není tady
Zklamaná napsal(a):
ano - máš pravdu, trh vše vyřešil, tak nač si stěžuješ? Když je pro někoho výhodnější jíst šunty a chemii, jen když to moc nestojí, tak v poho, ne?
To si fakt myslíš? Že "trh vše vyřešil"? 
Jako že už můžem konečně vyhynout, jo? 
Já souhlasím s Cílkem (a Sedláčkem) že ruka trhu funguje pro drobné a střední podniky. Korporace se jím rozhodně nenechají omezovat.....to ony JSOU trh.
Jediné, co by je nejspíš zastavilo, by byl spotřebitel, ale bojím se, že k tomu je dost daleko.
Nedávno proběhla Internetem výzva nekupovat benzín u Shellu a tuším OMV, protože údajně to oni určují (a nadsazují) ceny. No, za akci by to rozhodně stálo..... 
A Srdénko, ujišťuju tě, že pokud budeš mít dvě děti školního věku a rodinný rozpočet pětadvacet tisíc měsíčně, že ti bude naprosto šumafuk, jestli jíš eko, nebo chemo.
To není o výhodnosti, nebo ne 
I když uznávám, že jistě jsou rodiny, který radši žerou gothaj a nosej Bennetton.....
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Dik, Lupi.
Jinak jeste k tomu Zklamcinymu "vyrypovani"...
"""...A proč by se mezi ně nemohl zaředit i chudý? Proto, že je chudý, nebo proto, že má co v politice říct a hlavně udělat?...""" Nema to hlavu ani patu, co jsi zde napsala..., ale budiz.
Tak za prve, chudy se tam nikdy nedostane, pac musi makat, na voloviny nema cas, a ani by ho panove papalasi mezi sebe nevpustili, ze jo? A za druhe, kazdy, kdo "mel v politice co rict a CHTEL HLAVNE NECO PORADNEHO UDELAT", byl velice rychle "vystipan"...
Vůbec nerozumíš politice, když jsi schopná toto napsat. A bohatý nemusí makat? Ujišťuji tě, že bohatý maká podstatně více než chudý. Protože by potom nemohl být bohatý. A nezačínej nic o zlodějích, zbohatlících.....
Není tady
Bohatý nemaká víc, ale efektivněji - alespoň ze svého hlediska 
Chudý často maká velmi efektivně - z hlediska zaměstnavatele, že.
Ostatně, ideálem by nemělo být "makám hodně, makám rád" ale "je mi dobře na světě", ne?
Ok...a ještě mi řekni, proč by "musela rozumět politice"? 
Kdo jí asi tak "rozumí"?
A musím rozumět medicíně, abych zjistila, že se uzdravuju/neuzdravuju?
Právo soudit dopad politiky na svůj život má KAŽDÝ koho se týká, Petře.
Není tady

Petr100 napsal(a):
...Vůbec nerozumíš politice, když jsi schopná toto napsat. A bohatý nemusí makat? Ujišťuji tě, že bohatý maká podstatně více než chudý. Protože by potom nemohl být bohatý. A nezačínej nic o zlodějích, zbohatlících.....
Neboj, Petulko...
Zlodejove a zbohatlici jsou "jina sorta"...
Bohaty NEMUSI MAKAT, pac je proste bohaty... nema kazdy den problem s tim, co v sitovce donese dom, aby nasytil "ty, co si k sobje pripoutal"..., tak muze sedet u televize, nad novinama ci brouzdat po netu, aby tam "porozumel politice"...
Ten chudy..., hm, verim, ze straaasne rychle pochopi (bez televize, novin, netu a pod....), kdo "mu dava chleba a kdo mu ho bere"... a nemusi umet ani cist a psat, ani "klikat"...
Ten "bohaty", kdyz """...maká podstatně více než chudý... Protože by potom nemohl být bohatý....""", dela to proto, ze porad nema dost... Chudy MAKA (taky hodne!!!, nemysli, Petre, ze "sedet nad lejstrama 20 hodin denne je VIC", nez osmicku rubat v lese stromy...), ABY PREZIL.
Mas ale pravdu. Nerozumim politice. Nerozumim hlavne tomu, k cemu JE DOBRA,... kdyz jeji vysledky pusobi na lidi tak, jak pusobi...
a hlavne nerozumim tomu, proc si jeji negativni pusobeni na sebe toooolik lidi (co se v ni jeste furt angazuje) necha libit... 
Není tady
lupina montana napsal(a):
Bohatý nemaká víc, ale efektivněji - alespoň ze svého hlediska
Chudý často maká velmi efektivně - z hlediska zaměstnavatele, že.
Ostatně, ideálem by nemělo být "makám hodně, makám rád" ale "je mi dobře na světě", ne?
Ok...a ještě mi řekni, proč by "musela rozumět politice"?
Kdo jí asi tak "rozumí"?
A musím rozumět medicíně, abych zjistila, že se uzdravuju/neuzdravuju?
Právo soudit dopad politiky na svůj život má KAŽDÝ koho se týká, Petře.
Víš co, ona nechodí volit a zde mudruje. A napíše taková moudra jako: Tak za prve, chudy se tam nikdy nedostane, pac musi makat, na voloviny nema cas, a ani by ho panove papalasi mezi sebe nevpustili, ze jo? Toto bez komentáře.
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Petr100 napsal(a):
...Vůbec nerozumíš politice, když jsi schopná toto napsat. A bohatý nemusí makat? Ujišťuji tě, že bohatý maká podstatně více než chudý. Protože by potom nemohl být bohatý. A nezačínej nic o zlodějích, zbohatlících.....
Neboj, Petulko...
Zlodejove a zbohatlici jsou "jina sorta"...
Bohaty NEMUSI MAKAT, pac je proste bohaty... nema kazdy den problem s tim, co v sitovce donese dom, aby nasytil "ty, co si k sobje pripoutal"..., tak muze sedet u televize, nad novinama ci brouzdat po netu, aby tam "porozumel politice"...
Ten chudy..., hm, verim, ze straaasne rychle pochopi (bez televize, novin, netu a pod....), kdo "mu dava chleba a kdo mu ho bere"... a nemusi umet ani cist a psat, ani "klikat"...
Ten "bohaty", kdyz """...maká podstatně více než chudý... Protože by potom nemohl být bohatý....""", dela to proto, ze porad nema dost... Chudy MAKA (taky hodne!!!, nemysli, Petre, ze "sedet nad lejstrama 20 hodin denne je VIC", nez osmicku rubat v lese stromy...), ABY PREZIL.
Mas ale pravdu. Nerozumim politice. Nerozumim hlavne tomu, k cemu JE DOBRA,... kdyz jeji vysledky pusobi na lidi tak, jak pusobi...a hlavne nerozumim tomu, proc si jeji negativni pusobeni na sebe toooolik lidi (co se v ni jeste furt angazuje) necha libit...
Až budeš jednou velká tak porozumíš.
Není tady
Ten "bohaty", kdyz """...maká podstatně více než chudý... Protože by potom nemohl být bohatý....""", dela to proto, ze porad nema dost...
Jo, jsou i tací... ale to už je téměř choroba
Jenže, Viktorko, většina kdyby "nemakala", nebo se alespoň nestarala, co se s jejich majetkem děje, brzo by tak strááášně bohatááá nebyla. Majetek, až na výjimky, není něco, co jen přináší bezpracné výnosy - o majetek se musíš zatraceně starat. (Nebo na to mít lidi a starat se o ně, což vyjde téměř nastejno.)
nemysli, Petre, ze "sedet nad lejstrama 20 hodin denne je VIC", nez osmicku rubat v lese stromy...
Jo, tak tyhle řeči miluju... jediný, který "skutečně" makaj´jsou manuálové, mozoly jsou známkou "opravdové práce" a běloručky a bílý límečky by si to měli taky zkusit, aby poznali "tu pravou rachotu".
Zajímavý je, že dost z těch, který "sedí nad lejstrama" či jinejch "lehkoživků" rukama dělat umí... dobře... a je jich, podle toho, co jsem v životě potkala, o dost víc, než dřevorubců umějících se poprat s psaníčkem od ouřadu
A nejlepší je, když se člověk dozví, jak se válí v kanceláři u kafíčka, přendavá papíry, telefonuje a vůbec ho.no dělá... a když se zeptá, proč tam ten "chudák" nejde taky, dozví se, že on by nevydržel osm hodin sedět na zadku, probírat lejstra a otravovat se s klientama...
Není tady

helena napsal(a):
...A nejlepší je, když se člověk dozví, jak se válí v kanceláři u kafíčka, přendavá papíry, telefonuje a vůbec ho.no dělá... a když se zeptá, proč tam ten "chudák" nejde taky, dozví se, že on by nevydržel osm hodin sedět na zadku, probírat lejstra a otravovat se s klientama...http://fora.babinet.cz/img/smilies/va.gif
Presne tak.
Není tady

Dalsi "chudy chudacek"...
http://www.novinky.cz/domaci/250425-pos … aceni.html
Není tady
Petr100 napsal(a):
Petro krásně jsi ty délnice OKECALA. Takže znovu. Kolik metrů dálnic bylo u nás v roce 1990? Kolik dálnic bylo v BRD, Rakousku.....Máš pravdu, enderáci jezdili v roce 1990 po dálnicích, které nechal postavit Hitler. Panelky, po kterých se nedalo jezdit. A že v BRD, po válce totálně zničené, bylyv roce 1990 tisíce kilometrů dálnic?
Petře, na tvém místě bych ty kilometry dálnic zase tak nevytahovala.
Zvlášť teď, kdy se nám začínají vlnit jak mořská hladina a na povrch vyplouvá, kdo všehno se na nich napakoval, po čem to vlastně jezdíme a kolik se jich v podstatě bude muset postavit znovu.
A ještě dodám:
Stále se hodláš dětinsky dožadovat důkazů a konkretních jmen po nás všech, kteří po těch hrbolech skáčeme? Nebo už je ti to jasné?
Upravil(a) Pandorraa (14. 11. 2011 11:49)
Není tady
Pandoro samozřejmě je to nutné vytahovat těm, kteří tvrdí, že v roce 1990 zde nebyl žádný dluh. Hrbolatá dálnice, kdo za to může? Již se ví, proč je hrbolatá, je jistě v záruce, takže dodavatel opraví na své náklady. Ještě jsem se zapomněl zeptat, kdo se na tom napakoval? Ty to víš nebo JPP.
Upravil(a) Petr100 (14. 11. 2011 12:01)
Není tady