29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Pájinka 111 napsal(a):
že každý potřebuje ve vztahu volně dýchat a né se dusit. Já se bohužel dusila, možná jsem to měla řešit jinak...snažit se víc mu pomoct v tom nízkém sebevědomí atak.
doufám, že tím nechceš říct, že se k němu vrátíš , abys mu "pomohla".
Záměrně píšu v uvozovkách, protože by to dopadlo tak, že by ještě víc žárlil ( bůhví , cos prováděla, když jste se rozešli) a ty bys ustupovala a ustupovala a snažila se masírovat jeho Ego ( aby měl vyšší sebevědomí).
Není tady
Vracet se nechci, jen doufám, že toho jednou nebudu litovat. Sice na sobě třeba začně pracovat, má schůzku už u psychologa, ale je to běh na dlouhou trať a není to otázkou měsíců,ale podle mě let..co myslíte vy? Lidé se mění, ale s přibývajícími zkušenostmi a léty, co si prožili a tak
Není tady
Pájinka 111 napsal(a):
Vracet se nechci, jen doufám, že toho jednou nebudu litovat. Sice na sobě třeba začně pracovat, má schůzku už u psychologa, ale je to běh na dlouhou trať a není to otázkou měsíců,ale podle mě let..co myslíte vy? Lidé se mění, ale s přibývajícími zkušenostmi a léty, co si prožili a tak
proč bys měla litovat?
jistě že se lidi mění. Ale tak jako se může změnit on ( když bude chtít), tak se přeci můžeš změnit i ty.a tím pádem zase budete každý jinde.
a jestli bude pracovat na sobě - přej mu to. Ale nedoufej v to.
Není tady
Jojo, máš pravdu....on prostě ví jakej je, ale spíš to prezentuje jako tak, že bych to o něm měla vědět, že si řeší nálady svým způsobem a asi mu to tolerovat. to já neumím a ani nechci
Není tady
Sice přizná v čem chybuje, chce s tím něco dělat..ale na druhou stranu chce po ostatních ,aby to asi chápali a tak k němu přistupovali
Není tady
Pavlo, proč ho furt rozebíráš? Už je ti dost na to, abys dospěla (i ten nickíneček Pájinka ve 29. letech o mnohém vypovídá) a řešila sama sebe.
Bůh tě ochrańuj se k němu zase vrátit. On si pak akorát řekne - ha, zase jsem ji ukecal, umanipuloval, je zase zpět. A to bude tak všechno a za chvilku to bude stejný a pak ještě horší a tak furt dokola.
No ale mám pocit, že tobě to nedochází. Tak si to ještě párkrát užij, než tě svou žárlivostí a manipulací zničí. A nedejbože v tom už budou i děti.
majkafa napsal(a):
Pavlo, proč ho furt rozebíráš? Už je ti dost na to, abys dospěla (i ten nickíneček Pájinka ve 29. letech o mnohém vypovídá) a řešila sama sebe.
Bůh tě ochrańuj se k němu zase vrátit. On si pak akorát řekne - ha, zase jsem ji ukecal, umanipuloval, je zase zpět. A to bude tak všechno a za chvilku to bude stejný a pak ještě horší a tak furt dokola.
No ale mám pocit, že tobě to nedochází. Tak si to ještě párkrát užij, než tě svou žárlivostí a manipulací zničí. A nedejbože v tom už budou i děti.
Uklidni se Majkafo...každý kdo se rozchází to pitvá nahoru dolu,to je jasný...ty sis tim neprošla?
Není tady
Revliba napsal(a):
majkafa napsal(a):
No ale mám pocit, že tobě to nedochází. Tak si to ještě párkrát užij, než tě svou žárlivostí a manipulací zničí. A nedejbože v tom už budou i děti.Uklidni se Majkafo...každý kdo se rozchází to pitvá nahoru dolu,to je jasný...ty sis tim neprošla?
to ano, ale i mě připadá, že Pája hledá pro něj už ted omluvy, už ted přemýšlí , jestli nedělala chybu, když odešla, co když se změní.......
Není tady
I já se příkláním k názoru, že to moc Pája řeší.
A hlavně - jak psala, že má strach,aby toho nelitovala - v tom mi to nehraje. Já bych řekla, že se k němu vrátí,protože o něm a jen a jen o něm stále píše .
Není tady
dusička napsal(a):
I já se příkláním k názoru, že to moc Pája řeší.
A hlavně - jak psala, že má strach,aby toho nelitovala - v tom mi to nehraje. Já bych řekla, že se k němu vrátí,protože o něm a jen a jen o něm stále píše .
Možná si jen nevěří,tak je nejistá. Možná málo dostala přes čumák a ještě potřebuje párkrát přidat,aby si to ujasnila.A jestli se ke svému žárlivci vrátí,tak si následky ponese sama. Chtěla se tu poradit,názory četla a jestli si z toho něco vezme nebo ne - to je její volba.
Není tady
Pájinka 111 napsal(a):
že každý potřebuje ve vztahu volně dýchat a né se dusit. Já se bohužel dusila, možná jsem to měla řešit jinak...snažit se víc mu pomoct v tom nízkém sebevědomí atak.
Pájinko, bohužel Tvůj nepodařený vztah zkrachoval kvůli tomu, že sis našla závadového partnera-žárlivce a o tom to je. Nevím, jak bys takovému člověku chtěla pomáhat v jeho nízkém sebevědomí, když takoví lidé žijí v tom, že oni jsou jediní dokonalí, ve všem mají stoprocentní pravdu a vadnej je akorát tak jejich partner.
To bys musela beze zbytku přistoupit na jeho žárlivecký diktát, nikam nechodit, s nikým se nestýkat, předkládat ke kontrole každý den mobil, kabelku, kapsy a spodní prádlo a trpně snášet několikahodinové výslechy a šmírování, aby byl páníček spokojenej. A stejně by Ti nedal pokoj, protože by si každou chvíli na Tebe vymyslel něco jiného.
Smiř se s tím, že Tvůj expřítel má prostě poruchu osobnosti, díky které je schopen partnerce dělat ze života permanentně peklo a nesnaž se sama sobě namluvit, že kdybys udělala spoustu věcí jinak, váš vztah by nezkrachoval. Jsou věci, ve kterých si musí holt pomoci každý sám, třeba za pomoci odborníků.
A nevěř tomu, že partner "už udělal první krok" a "začal na sobě pracovat", když psychologa zatím navštívil akorát jednou. Až bude psychologa navštěvovat pravidelně déle, nežli rok a až budou na něm patrné viditelné pokroky, bude se moci mluvit o tom, že jeho léčba je nějakým způsobem úspěšná.
Zatím to vidím pouze na maskovací manévr, jak Tě přilákat nazpět ...
Není tady
To bys musela beze zbytku přistoupit na jeho žárlivecký diktát, nikam nechodit, s nikým se nestýkat, předkládat ke kontrole každý den mobil, kabelku, kapsy a spodní prádlo a trpně snášet několikahodinové výslechy a šmírování, aby byl páníček spokojenej.
A kdybys tohle všechno absolvovala a plnila, stejně by "páníček spokojenej" nebyl... a zcela určitě by ses dozvěděla, že na "to" nebo na "milence" určitě alespoň myslíš, protože se "pořád tak pitomě usmíváš"...
Není tady
Tak jsem se dneska dozvěděla, že jsem bezcharakterní člověk....viz můj tatík - on prostě pořád nemůže přenést před srdce, že jsem se rozešla s tak hodným klukem, mě už snad hrábne v hlavě. Včera jsem si vyrazila ven s jedním klukem a tím jsem podle něj bezcharakterní, že chudák můj bývalej...no to je terno teda. Nevím teda, nic s ním nemám a nevidím na tom nic špatného vyjít si ven po třech týdnech od rozchodu. Vám to přijde divné, v sobě to mám vyřešené a uzavřené ten rozchod, týden jsem to obulila a ted žiju dál. Bavím se, chodím s holkama ven, cvičit atd...prostě ŽIJU a tatínkovi se to nelíbí, že chudáček můj bejvalej, že jsem nevděčná...to je co????
Není tady
Mně přijde divné, že furt řešíš, co říká tvůj tatík.
majkafa: když s ním žiju, tak mě to dost omezuje víš....přijdu si pak jak ta největší nána, pak si říkám...holka vždyt si nic špatného neudělala, jsi svobodná a můžeš si dělat, co chceš
Není tady
Omezuje tě to jenom tolik, kolik dovolíš.
Hm, asi mu dovoluju až moc, ale snažím se s ním vycházet....a neodsekávat mu, i když bych ho kolikrát nejraději poslala do zadní části těla....ale to si nedovolím, je to můj otec. Jinak bych tady s ním pak nevydržela
Není tady
nepsala jsem nic o odsekávání nebo posílání... Tos napsala ty.
Pájinka 111 napsal(a):
Tak jsem se dneska dozvěděla, že jsem bezcharakterní člověk....viz můj tatík - on prostě pořád nemůže přenést před srdce, že jsem se rozešla s tak hodným klukem, mě už snad hrábne v hlavě. Včera jsem si vyrazila ven s jedním klukem a tím jsem podle něj bezcharakterní, že chudák můj bývalej...no to je terno teda. Nevím teda, nic s ním nemám a nevidím na tom nic špatného vyjít si ven po třech týdnech od rozchodu. Vám to přijde divné, v sobě to mám vyřešené a uzavřené ten rozchod, týden jsem to obulila a ted žiju dál. Bavím se, chodím s holkama ven, cvičit atd...prostě ŽIJU a tatínkovi se to nelíbí, že chudáček můj bejvalej, že jsem nevděčná...to je co????
Pájinko, otec žije v Tvém domě jako věcné břemeno, Ty jsi dospělá žena. Měla bys svému otci energicky naznačit, že do Tvého života mu - při vší úctě - nic není a zarazit mu jednou provždy nemístné komentáře ohledně Tvého chování a charakteru.
MMCH proč se mu svěřuješ, kam jdeš a s kým jdeš, je Ti snad čtrnáct nebo jsi ve vojenském, střeženém prostoru, abys velícímu důstojníkovi denně podávala raport ?!? Proč si necháváš líbit, aby s Tebou - zralou ženou - zacházel otec jako s malým usmrkancem a neustále se Ti vměšoval do života
?!?
Není tady
Pájinka 111 napsal(a):
ty se chováš jako 14 letá holčička.
Není tady
Pájinka 111 napsal(a):
asi to až tak vyřešené nemáš, kdyxž tě rozhodí hloupá poznámka otce.
Není tady
Pájinka 111 napsal(a):
To,že ti tvůj otec pořád mluví do života je i tvoje chyba. Protože mu to dovoluješ. Podle mě se v tom zbytečně nimráš a rozebíráš to. Už to hoď za hlavu a nech to být. Začni se chovat jako dospělá .
Není tady
Otcovi jsem to několikrát vysvětlila, ať mi nemluví do vztahu. že jedině já můžu vědět, jaké to mezi námi bylo a né on, který o našich problémech nic nevěděl. S bývalým jsem ukončila veškerou komunikaci, myslela jsem si,že se budeme bavit třeba jako přátelé, ale on mi posílal pořád vyčítací smsky, že jsem udělala chybu a jeho stihománie pokračovala i po rozchodu, tudíž jsem na to už neměla nervy ani žaludek. Abych se mu zpovídala, co budu dělat nebo nebudu večer, tak to už byl vrchol.Takže jsem se utvrdila jen v tom, že lidé se nemění a dělal by mi to celý život
Není tady
přátelé ? si děláš srandu, ne ? vůbec takhle brzo po rozchodu. emoce a všechno ještě nevyšumělo, nic nepřebolelo a prej přátelé ..
Není tady
Pájinka 111 napsal(a):
Stačí jen v klidu říct "tatínku, už jsem ti vysvětlila svoje důvody, proč můj vztah s xy skončil. Nebyla jsem v tom vztahu šťastná. A tebe prosím, abys toto mé rozhodnutí akceptoval a už ho nijak nekomentoval. Děkuji ti." A tento okamžik bych opravdu brala jako poslední, kdy bych s otcem řešila toho žárlivce. Na jakékoliv další případné otázky a komentáře z jeho strany bych vůbec nereagovala.
taky nechápu, proč ho necháš se vyjadřovat k tomu, s kým jdeš ven...?
Není tady