29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Já žiju ve vlastním bytě, ale můj otec tam žije se mnou
Tím spíš by měl (promiň) aspoň "držet zobák", když už tě nepodpoří.
Jojo, rodiče se těžko posílají do patřičnejch míst, když se jim zdá, že z titulu svýho rodičovství, věku a zkušeností můžou svejm dávno dospělejm dětem nejen kecat do života, ale ještě bejt uražený, že na jejich "dobrý rady" potomkové kašlou.
Nemůžeš si před jeho koukáním a nemluvením zalízt někam do soukromí, abys ho neměla na očích?
Není tady
Helenko: je to vyčerpávající, právě domov by měl být oázou klidu a já si kolikrát připadám jak v klícce, kde mě vše vytáčí. otec to vidí bohužel jen z jedné strany, že byl hodný a vše pro mě udělal. Ale už neviděl naše problémy, nezatěžovala jsem ho s nima, nikdy jsme před ním nic neřešili. Navenek jsme asi působili jako spokojený pár, on si na něj zvyknul a ted je to pro něj asi také ztráta. Nebo nevím, jak si to vysvětlit. Strašně mi to ubližuje, přijdu domů a on se mě na něj pořád ptá,jak to bude a zda se k němu vrátím atd.
Není tady
Z druhé strany me chodí zprávy od bývalého, že to nemůžu to krásné přeci jen tak zahodit, že na vztahu se musí pracovat ...néé z něj utíkat. Když mě to už prostě nešlo dál, uvnitř sebe jsem cítila obrovské prázdno a chaoz. Nedokážu to slovně popsat, to prostě nejde....nemám na to nadání asi nebo to nejde slovama ani popsat. Ta láska se ztrácela den po dni a já cítila, že se mi svým chováním oddaluje. Mám ho pořád ráda, je pro mě hodně blízký člověk, hodně mi pomohl s nějakými problémy, ale uvnitř mě se to nějak zablokovalo. nevím, třeba si to budu vyčítat a říkat si, že jsem na tom měla zkusit ještě pracovat...
Není tady
Snad měl dostatek času na vztahu pracovat, ne? Ale spíše si myslím, že podle něho jsi měla pracovat ty, abys ho "neprovokovala" k žárlivým výstupům.
Když se k němu vrátíš, bude to za chvíli to samé.
Upravil(a) lea64 (28. 2. 2012 10:05)
Není tady
Pájinko, myslím, že nejlepším řešením pro Tebe je mazat jeho SMS bez přečtení. Takto o všem zbytečně
přemýšlíš a trápíš se. Zamozřejmě pokud jsi pevně rozhodnutá to s ním ukončit.
Není tady
nebo si nechat zablokovat jeho číslo, aby ti už vůbec nemohl psát a volat. Je to drsný řešení, ale řešení.
Pájinko, já mám pocit, že jsi tak trochu nalomená, se k němu vrátit. Ale podívej se na to pořádně -on tě láká jen svými slovy, nikoliv činy. Kecy ho totiž nic nestojí. Času na činy měl habakuk, ale nic z toho.
Proč by ses k němu měla vracet, když ho ani nemiluješ? Ze soucitu?
Je to pěkný manipulátor - viz kecy "bez tebu nebudu nic"...hmmm, hraje to na citlivou strunu. Ale jak říkám, jsou to jenom kecy. Ani bych se nedivila, kdyby přitvrdil, a začal psát něco ve smyslu "můj život bez tebe nemá cenu.... nemám proč žít....bla bla bla..."
Vzpomeň si na jeho chování - špízlování za výlohou, lezení do mobilu, atd. Pokud tohle chceš znovu prožít, tak to se k němu vrať.
Není tady
Bez tebe nebudu nic - to by mě zrovna úplně odradilo.
Proboha, já chci žít s chlapem, a ne s ubohým chudinkou, kterého snad mám svou přítomností zachrańovat? To NENÍ vztah.
Na takové řeči reagují jen ženy, které mají samy problém se sebou a se svým sebevědomím. Ženy, kterým pro tu chvíli dělá dobře, jak je úžasné, že můžou zachránit jednoho chudáčka.
Ale na celý život tohle není.
Pájinko, nezachraňuješ ty takhle i svého tatínka? Psalas, že žije s tebou. Ne že ty žiješ s ním...
Už jen to - žije se mnou, ne bydlí se mnou, je možná k zamyšlení pro tebe.
Upravil(a) majkafa (28. 2. 2012 11:53)
Jo to mě taky docela dodělo, ta věta bez tebe jsem nic. Potřebuju vedle sebe chlapa a né klepající se dítě
Není tady
Byl na mě až moc upnutej a mě to strašně ubíjelo. Měl oči jen pro mě, žádné zájmy jiné či kamarády.
Není tady
Proč bydlíš se svým tátou, resp. proč tvůj táta bydlí s tebou ve tvém bytě?
Upravil(a) majkafa (28. 2. 2012 12:04)
On bydlí se mnou, má u mě jednu místnost víš
Není tady
Pájinka 111 napsal(a):
On bydlí se mnou, má u mě jednu místnost víš
Ale PROČ?
Proč? Protože tam má věcné břemeno
Není tady
Myslím, že důvod spolubydlení s tatínkem je ve vztahu k expříteli irelevantní.
Není tady
proboha Majko jak to spolu souvisí?
Není tady
Pájinka 111 napsal(a):
Proč? Protože tam má věcné břemeno
aha. Takže původně to byl jeho byt / dům.
Ptám se proto, jestli sis tatínka nenastěhovala k sobě do SVÉHO bytu, jestli to není další chlap, kterého zachrańuješ, jako svého bývalého přítele.
Dík za objasnění.
Dům to byl dědy, dal mi ho s tím, že tam bude mít otec doživotní užívání místnosti víš. Je to o tom, že nejsem v takové životní situaci, abych si mohla dovolit táhnout barák a odstěhovat se jinam a platit třeba ještě někde byt další
Není tady
Díky.
Páji - víš jaký mám z Tvého psaní pocit? Že to dáte spolu dohromady.
Už jste se někdy spolu rozešli? Já bych řekla že ano.
Není tady
Nene, ještě jsme se nerozešli. Byli jsme spolu krátce, teprve 11 měsíců.
Není tady
Pájinka 111 napsal(a):
Nene, ještě jsme se nerozešli. Byli jsme spolu krátce, teprve 11 měsíců.
Mno a už toho stačil tolik předvést.
Jinak můj známý říká "není čas, ztrácet čas" a má pravdu. Nemládneme, stárneme. Proč ztrácet další měsíce s někým, s kým to už takhle na začátku nefunguje?
Není tady
Pájinka 111 napsal(a):
Z druhé strany me chodí zprávy od bývalého, že to nemůžu to krásné přeci jen tak zahodit, že na vztahu se musí pracovat ...néé z něj utíkat. Když mě to už prostě nešlo dál, uvnitř sebe jsem cítila obrovské prázdno a chaoz. Nedokážu to slovně popsat, to prostě nejde....nemám na to nadání asi nebo to nejde slovama ani popsat. Ta láska se ztrácela den po dni a já cítila, že se mi svým chováním oddaluje. Mám ho pořád ráda, je pro mě hodně blízký člověk, hodně mi pomohl s nějakými problémy, ale uvnitř mě se to nějak zablokovalo. nevím, třeba si to budu vyčítat a říkat si, že jsem na tom měla zkusit ještě pracovat...
Waaaaau, Pájinko odpusť mi ty rozchechtané smajlíky, ale přesně tyhle slova a tytéž formulace používal můj bývalý v srdceryvné komunikaci se mnou poté, co jsem se s ním rozešla. Ti manipulátoři jsou všichni, jako obtažení přes kopírák ...
A pamatuj si: manipulátorovi nejde nikdy o Tvoje blaho, ale výlučně o vlastní slast. Pán tak nějak v hloubi duše ví, že s ním není tak docela úplně všechno v pořádku, protože je stále permanentně opouštěnej a také velmi dobře ví, že jiné ženy by s ním hned po jeho prvním extempore tvrdě vyběhly. Hodných oveček, které by si jeho řádění nechávaly líbit po celých dlouhých 11 měsíců totiž po světě zrovna moc neběhá, proto ta zoufalá snaha brnkat Ti na city a snažit se Tě za každou cenu získat zpátky
Není tady
Postupně si uvědomuju, že jsem žila s nevyrovnaným člověkem,který prosí o pozornost a náklonnost jako malé dítě. Nemohla jsem být sama sebou, pořád někoho zachraňovast a přesvědčovat, že každý má právo na své zájmy, přátelé atd.
Není tady
že každý potřebuje ve vztahu volně dýchat a né se dusit. Já se bohužel dusila, možná jsem to měla řešit jinak...snažit se víc mu pomoct v tom nízkém sebevědomí atak.
Není tady
možná jsem to měla řešit jinak...snažit se víc mu pomoct v tom nízkém sebevědomí atak
Nemůžeš dělat psa-záchranáře někomu, kdo o pomoc nestojí.
"Žárlivé signály už vysílá déle, upozornila jsem ho na to,že se mi to nelíbí a on řekl, že na tom bude pracovat je to tak měsíc. Po měsící mi předvedl právě tuhle scénu, jak jsem šla s kámoškou.Takže to není poprvé, pořád mě podezírá ,že si píšu s klukama atd... "
a kdo za svoje potíže hází vinu na tebe
" že to nemůžu to krásné přeci jen tak zahodit, že na vztahu se musí pracovat ...néé z něj utíkat"
Že on na tom vztahu pracoval... co?
Není tady