Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#51 9. 11. 2011 22:20

mia
♥♥♥♥♥♥-

Re: Kolega a manžel

Axi napsal(a):

mia napsal(a):

Axi napsal(a):

Věřím, že dokonalí a morální lidé řeší svoje partnerské problémy dokonale a elegantně. Akorát, že se jim to stejně tak nějak podivně vyvaluje bokem. Stačí se tu začíst grater

Axi, jsi schopen připustit, že vztah může i po xx letech fungovat tak, že netřeba bokovek?

Ta věta je vadná, na tuhle diskusi nepřistupuju. storstark
Co má udělat ta paní, která založila vlákno, aby byla poctivá vůči okolí i vůči sobě, hmm?

co vidíš na té větě vadného?

Není tady

#52 9. 11. 2011 22:46

Blossom
Host

Kiara napsal(a):

Axi, já neznám Terezina manžela, takže moje spekulace bez čistě s rezervou wink Málokterému manželu však nezabliká v hlavě varovné světélko, když jeho žena začne doma "čistě hypoteticky" hovořit o rozvodu a rozebírat jednotlivé varianty.

Nevím, co Tě natolik irituje na slovních obratech typu "Nenápadně, leč bedlivě všímat, zčistajasna udeří, nezvratné důkazy, důkladně schraňoval. Bože můj" že jsi pocítil potřebu je vypíchnout. Ostatně slova, která jsem použila, nejsou z mé hlavy, ani nejdou z mého přesvědčení - stačí si tady pozorně přečíst vlákna, která zakládali pánové, postiženi manželčinou nevěrou. Budeš se tomu divit, ale valná většina z nich reagovala na manželčinu nevěru přesně takovým způsobem, z kterého Ty dostáváš vosypky big_smile

Máš pravdu v tom, že pánem situace je skoro vždycky ten nezávislý - jenže já si dovolím skromně připodotknout, že "nezávislost" je velká proměnná. Časy se mění, lidé s nimi, vztahy se úměrně tomu vyvíjejí a přeskupují a nezřídka si závislý partner postupem několika let vypěstuje takovou nezávislost, až druhý z partnerů nestačí zírat big_smile

Nevím, jak jsi přišel na to, "proč mají všichni utkvělou představu že buď milenec nebo manžel". Já žádné podobné utkvělé představy nemám, naopak jsem si dovolila chmurnou předpověď, že situace by se mohla zvrátit tak, že by nemusel zůstat ani milenec, ani manžel stolt

Ano, nezávislost je velká proměnná....

A dovolím si podotknout, že například v manželství s dětmi žádný člověk není a ani nemůže být nezávislý. Už proto, že na něm a na jeho životních kotrmelcích jsou závislé jeho děti. hmm

#53 9. 11. 2011 22:51

Blossom
Host

Axi napsal(a):

Blossom napsal(a):

Axi napsal(a):

Nenápadně, leč bedlivě všímat, zčistajasna udeří, nezvratné důkazy, důkladně schraňoval. Bože můj roll

Co ti na tom přijde divného, Axi?

Uvažovat o partnerovi, člověku, kterého nade vše miluju, tímhle způsobem považuju za vadné. Pokud si někdo zakládá na partnera složky (nebo tímto způsobem přemýšlí), je jedině dobře se takového chudáka co nejdřiv zbavit. Ty by ses při takovýhle úvahách nestyděla sama před sebou, Blossom?

Blossom napsal(a):

Kdyby před tebou tvá manželka - jen tak čistě hypoteticky vissla -  začla mluvit o rozvodu a prodeji domu, co jste si spolu postavili, tak by ses - oprávněně -  taky asi začal pídit, odkud vítr vane.

Nemusíš mi to věřit, ale nezačal; v tomhle mám úctu jak k ní, tak k sobě.

Blossom napsal(a):

Mě docela překvapuje, že ti podvádějící jsou si tak jistí tím,že jsou pánem té situace, že situace bude taková - jak oni sami se nakonec rozhodnou. Lámou si hlavu - milenec, nebo manžel? (Milenka, nebo manželka?)
Nějak spoléhají na to, že oba dotyční po nich neustále za všech okolností touží a že tedy je jen na nich, na těch podvádějících, jak se rozhodnou, koho z těch dvou svou přízní nakonec poctí.... dumbom

Jenže - situace někdy nabere najednou takový švuňk, že se dotyčný nestane divit, a už vůbec není pánem té situace a jen nevěřícně zírá, jak se to kolem něj rozběhlo a že on sám to už nemůže nějak ovlivnit nebo zastavit.

Někdy možná jo, ale asi ne moc často, že? Pánem situace je skoro vždycky ten nezávislý a je to tak dobře. Tu možnost má totiž každý. By mě zajímalo, proč mají všichni utkvělou představu že buď milenec nebo manžel roll

Každopádně je tato situace  rozhodně častější, než tvůj údajný bohorovný klid, kdybys jednoho dne zjistil, že jste v manželství tři.
Ve tvém podání to málem vypadá, že kdybys přistihl ženu doma v ložnici s jejím kolegou ty, tak jim ještě přineseš kafe do postele a mezitím jim přeleštíš boty..... vissla big_smile

#54 10. 11. 2011 6:54

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Moment, Axi… můžu ti věřit, že bys "nepátral, odkudže ten vítr fouká" - ale kdyby žena přišla s tím, že se chce rozvádět, skutečně by ses jí nezeptal "proč?"? Třeba už jen proto, abys
"lokalizoval závadu"? http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Doopravdy se neptat můžu až tehdy, kdy je mi partner/ka ještě lhostejnější než například kolega nebo sousedka, protože i u nich člověka obvykle zajímá "proč jdou Vopičkovi od sebe?".
Pánem situace je skoro vždycky ten nezávislý
Tak tak - skoro vždycky http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
Konflikt zájmů nastává v momentě, kdy ten závislejší položí ruce na děti nebo majetek. To se poměr sil najednou zatraceně změní.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#55 10. 11. 2011 9:03

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Konflikt zájmů nastává v momentě, kdy ten závislejší položí ruce na děti nebo majetek. To se poměr sil najednou zatraceně změní.

Já myslím, že nezmění, jen to víc bolí. Nezávislý se jen málokdy nechá vydírat, takže ta řešení jsou složitější a bolestivější, pro obě strany.

Není tady

#56 10. 11. 2011 9:52

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Nezávislý se jen málokdy nechá vydírat
No - když závislá manželka oznámí "zabiju se a děti vezmu s sebou", pak i sebenezávislejší manžel má dost omezený pole působnosti k řešení. Jedině zajistit okamžitou hospitalizaci na uzavřeném oddělení - ale i tam je určitá časová prodleva, než ji tam někdo dopraví.
Obráceně například odveze-li manžel dítě na neznámé místo a jeho "vrácení" podmiňuje splněním nějakých požadavků.

Není tady

#57 10. 11. 2011 10:34

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Axi napsal(a):

Co má udělat ta paní, která založila vlákno, aby byla poctivá vůči okolí i vůči sobě, hmm?

No asi být poctivá, ne?
A k tomu se musí dobrat ona, my ji z výše svých domněnek a předsudků a neznalosti konkrétní situace sotva pomůžeme.
A ty někoho dokonalého znáš?

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#58 10. 11. 2011 11:20

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Naprosto rozumím majce, že "už" začala rozumět Aximu, a náležitě okatě to dává o najevo  wink

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#59 10. 11. 2011 11:21

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Bramborka napsal(a):

Axi napsal(a):

No asi být poctivá, ne?
A k tomu se musí dobrat ona, my ji z výše svých domněnek a předsudků a neznalosti konkrétní situace sotva pomůžeme.

roll tááák chytrá - a přitom tak zásadní mezeru ve vzdělání Babinetí školy...
no přeci Axi je dokonalý dumbom lol

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!

Není tady

#60 10. 11. 2011 11:32

mia
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

Naprosto rozumím majce, že "už" začala rozumět Aximu, a náležitě okatě to dává o najevo  wink

.....se ti chce říct cosi o vranách, že? wink

Není tady

#61 10. 11. 2011 11:40

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mia napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

.....se ti chce říct cosi o vranách, že? wink

big_smile
..a nebo se taky říká, že si někdo nena*ere do vlastního hnízda gloria

Upravil(a) Zklamaná (10. 11. 2011 11:41)

Není tady

#62 10. 11. 2011 11:52

mia
♥♥♥♥♥♥-

Bramborka napsal(a):

Axi napsal(a):

No asi být poctivá, ne?

víte co, mně připadá, že co jsme se jakože "osvobodili" od tradičních hodnot, tak to s námi jde jaksi z kopce...
Člověk by měl být přece šťastný, když si v podstatě může dělat co chce, omrzí se jeden partner, nu což, hned je jiný, nové děti, za pár let zas další...nikdo ho za to neodsuzuje, protože slovo morálka dostalo jaksi hanlivý nádech, takže se ho nikdo radši ani neodvažuje vyslovit, zodpovědnost se už moc nenosí...prostě konzumní způsob života ve všem, i ve vztazích.
A proč teda lidi šťastní nejsou?
Jo, vždycky byly všelijaké smutné případy, ale to, co člověk kolem vidí dnes, nemá asi obdobu...tolik nešťastných , frustrovaných a depresivních lidí.....jasně, nedá se zevšeobecňovat, ale fakt si nejsem jistá, jestli jsme si takto polepšili... hmm

Není tady

#63 10. 11. 2011 12:07

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mio - až opět morálka a morální hodnoty budou mít ten kredit, který ve své podstatě mají, a který někteří hluboce pošlapali, tak bude opět člověk šťastný - protože zlo bude po zásluze trestáno, člověk se nebude "hanbou propadat" pokud bude vynášet morální soud a posouzení dle objektivní pravdy, přestane se bát a ohlížet na to, co ten druhý tomu řekne a nebude lhostejný k páchání zla. Jenže v první řadě musí znovuobjevit, nebo dokonce nalézt tyto morální hodnoty v sobě.

tohle je éra morální krize. Ano, jste trestáni za zlo, které přinášíte. Avšak tím, kdo je tu nyní souzen není člověk, a tím, kdo je na vině, není lidská přirozenost. Je to vaše morálka, která je nyní u konce. Vaše morálka dosáhla svého vrcholu, slepé uličky na konci své cesty. Chcete-li dál žít, musíte se k morálce nikoli vrátit – žádnou jste nikdy neznali - musíte ji objevit.

Není tady

#64 10. 11. 2011 14:42

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

tohle je éra morální krize. Ano, jste trestáni za zlo, které přinášíte. Avšak tím, kdo je tu nyní souzen není člověk, a tím, kdo je na vině, není lidská přirozenost. Je to vaše morálka, která je nyní u konce. Vaše morálka dosáhla svého vrcholu, slepé uličky na konci své cesty. Chcete-li dál žít, musíte se k morálce nikoli vrátit – žádnou jste nikdy neznali - musíte ji objevit.

Koho a co cituješ?

Franz Kafka

Není tady

#65 10. 11. 2011 15:16

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Axi napsal(a):

Při troše moudrosti a odvahy jsi mohla mít dlouhá léta oboje. Takhle se obávám, že nebudeš mít ani jedno ani druhé.

Já myslím, že skutečně lze mít asi dobrý vztah milenecký s jedním mužem a manželský s druhým mužem, ale moudrost a odvahu bych do toho netahala, nemyslím, že to s těmito kvalitami souvisí.

Franz Kafka

Není tady

#66 10. 11. 2011 15:27

helena
♥♥♥♥♥♥♥

ale moudrost a odvahu bych do toho netahala, nemyslím, že to s těmito kvalitami souvisí
Odvaha je diskutabilní... léta se může člověk bát, kdy to praskne http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png, ale moudrost (nebo něco jí podobného) je velmi nutná, téměř klíčová k tomu, aby po prvním kvalitním sexu, rodinné hádce nebo jakémkoli jiném impulzu na zákonného partnera nevykřičel, jak to vlastně je - aby viděl! - a rovněž k tomu, aby nezavdal příčinu k sebemenšímu podezření... ne kvůli vlastnímu maléru,jednoduše proto, aby neublížil.

Není tady

#67 10. 11. 2011 15:33

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Bramborka napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

Koho a co cituješ?

Ayn Rand, Atlas Shrugged, str. 929, vydání k 35. výročí, Signet, New York., 1992 big_smile

Není tady

#68 10. 11. 2011 17:12

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

ale moudrost a odvahu bych do toho netahala, nemyslím, že to s těmito kvalitami souvisí
Odvaha je diskutabilní... léta se může člověk bát, kdy to praskne http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png, ale moudrost (nebo něco jí podobného) je velmi nutná, téměř klíčová k tomu, aby po prvním kvalitním sexu, rodinné hádce nebo jakémkoli jiném impulzu na zákonného partnera nevykřičel, jak to vlastně je - aby viděl! - a rovněž k tomu, aby nezavdal příčinu k sebemenšímu podezření... ne kvůli vlastnímu maléru,jednoduše proto, aby neublížil.

Tomu bych asi říkala sociální inteligence.
Vygůglovala jsem si moudrost, abych se neomezovala jen na své představy wink, a mám dojem, že ta to ani podle wiki není, že to může být součástí, ale nemusí.

Franz Kafka

Není tady

#69 10. 11. 2011 19:46

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

Axi napsal(a):

Blossom napsal(a):

Co ti na tom přijde divného, Axi?

Uvažovat o partnerovi, člověku, kterého nade vše miluju, tímhle způsobem považuju za vadné. Pokud si někdo zakládá na partnera složky (nebo tímto způsobem přemýšlí), je jedině dobře se takového chudáka co nejdřiv zbavit. Ty by ses při takovýhle úvahách nestyděla sama před sebou, Blossom?

Blossom napsal(a):

Kdyby před tebou tvá manželka - jen tak čistě hypoteticky vissla -  začla mluvit o rozvodu a prodeji domu, co jste si spolu postavili, tak by ses - oprávněně -  taky asi začal pídit, odkud vítr vane.

Blossom napsal(a):

Mě docela překvapuje, že ti podvádějící jsou si tak jistí tím,že jsou pánem té situace, že situace bude taková - jak oni sami se nakonec rozhodnou. Lámou si hlavu - milenec, nebo manžel? (Milenka, nebo manželka?)
Nějak spoléhají na to, že oba dotyční po nich neustále za všech okolností touží a že tedy je jen na nich, na těch podvádějících, jak se rozhodnou, koho z těch dvou svou přízní nakonec poctí.... dumbom

Jenže - situace někdy nabere najednou takový švuňk, že se dotyčný nestane divit, a už vůbec není pánem té situace a jen nevěřícně zírá, jak se to kolem něj rozběhlo a že on sám to už nemůže nějak ovlivnit nebo zastavit.

Někdy možná jo, ale asi ne moc často, že? Pánem situace je skoro vždycky ten nezávislý a je to tak dobře. Tu možnost má totiž každý. By mě zajímalo, proč mají všichni utkvělou představu že buď milenec nebo manžel roll

Každopádně je tato situace  rozhodně častější, než tvůj údajný bohorovný klid, kdybys jednoho dne zjistil, že jste v manželství tři.
Ve tvém podání to málem vypadá, že kdybys přistihl ženu doma v ložnici s jejím kolegou ty, tak jim ještě přineseš kafe do postele a mezitím jim přeleštíš boty..... vissla big_smile

To je ale podivný obraz, že, Blossom? Muž a žena spolu souloží a třetí jim při tom nosí kafe a leští boty. Kde se taková věc v tvojí hlavě bere, hmm?

Svojí ženu miluju a záleží mi na všech aspektech našeho vztahu, ale jak bych jí mohl hovořit do toho, koho smí milovat, to by přece bylo směšné. Ty, a fak jsi napsala oprávněně a myslela to vážně? Ve věcech lásky máme k něčemu nějaké oprávnění? grater

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#70 10. 11. 2011 19:49

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

Kiara napsal(a):

Axi, já neznám Terezina manžela, takže moje spekulace bez čistě s rezervou wink Málokterému manželu však nezabliká v hlavě varovné světélko, když jeho žena začne doma "čistě hypoteticky" hovořit o rozvodu a rozebírat jednotlivé varianty.

Nevím, co Tě natolik irituje na slovních obratech typu "Nenápadně, leč bedlivě všímat, zčistajasna udeří, nezvratné důkazy, důkladně schraňoval. Bože můj" že jsi pocítil potřebu je vypíchnout. Ostatně slova, která jsem použila, nejsou z mé hlavy, ani nejdou z mého přesvědčení - stačí si tady pozorně přečíst vlákna, která zakládali pánové, postiženi manželčinou nevěrou. Budeš se tomu divit, ale valná většina z nich reagovala na manželčinu nevěru přesně takovým způsobem, z kterého Ty dostáváš vosypky big_smile

Máš pravdu v tom, že pánem situace je skoro vždycky ten nezávislý - jenže já si dovolím skromně připodotknout, že "nezávislost" je velká proměnná. Časy se mění, lidé s nimi, vztahy se úměrně tomu vyvíjejí a přeskupují a nezřídka si závislý partner postupem několika let vypěstuje takovou nezávislost, až druhý z partnerů nestačí zírat big_smile

Nevím, jak jsi přišel na to, "proč mají všichni utkvělou představu že buď milenec nebo manžel". Já žádné podobné utkvělé představy nemám, naopak jsem si dovolila chmurnou předpověď, že situace by se mohla zvrátit tak, že by nemusel zůstat ani milenec, ani manžel stolt

Ano, nezávislost je velká proměnná....

A dovolím si podotknout, že například v manželství s dětmi žádný člověk není a ani nemůže být nezávislý. Už proto, že na něm a na jeho životních kotrmelcích jsou závislé jeho děti. hmm

Zodpovědnost za děti a závislost ve vztahu jsou dvě naprosto různé roviny, je nutné je plést takhle dohromady?

Není tady

#71 10. 11. 2011 19:56

Axi
♥♥♥♥♥♥-

mia napsal(a):

Axi napsal(a):

mia napsal(a):

Axi, jsi schopen připustit, že vztah může i po xx letech fungovat tak, že netřeba bokovek?

Asi jsi chtěla říct, že partnerský vztah může mít i po xx letech svoji hloubku a udržet si jiskru. Vymezovat dobrý a jiskřivý vztah takhle negativně je choré. Nepřitomnost jiného partnera (jak ty, v souladu se svým malým ustrašeným obrazem světa říkáš bokovky) dobrý vztaj rozhodně neznamená.

Opakuji otázku, co má paní, které je 30, a jeden důležitý aspekt vztahu s partnerem jí nefunguje, dělat, aby se zachovala poctivě vůči všem stranám, včetně sebe. Ptám se bez ironie.

Upravil(a) Axi (10. 11. 2011 19:57)

Není tady

#72 10. 11. 2011 20:19

mia
♥♥♥♥♥♥-

Axi napsal(a):

mia napsal(a):

Axi napsal(a):

Asi jsi chtěla říct, že partnerský vztah může mít i po xx letech svoji hloubku a udržet si jiskru. Vymezovat dobrý a jiskřivý vztah takhle negativně je choré. Nepřitomnost jiného partnera (jak ty, v souladu se svým malým ustrašeným obrazem světa říkáš bokovky) dobrý vztaj rozhodně neznamená.

Opakuji otázku, co má paní, které je 30, a jeden důležitý aspekt vztahu s partnerem jí nefunguje, dělat, aby se zachovala poctivě vůči všem stranám, včetně sebe. Ptám se bez ironie.

Myslím, že jsem se zeptala docela jasně....
Já takový vztah mám a co ty si o tom myslíš, stejně jako o hloubce mého světa, je mi popravdě docela jedno...jasně, že to není jen o nepřítomnosti jiného partnera...mám to třeba stejně jako ty, s tím rozdílem, že třetího ve vztahu bychom zřejmě oba těžko vydýchávali...jako většina ostatních, kterým se to stane...

Co má dělat ta paní jí já tedy neporadím...snad zvážit i všechny ostatní aspekty a podle toho se zařídit...s vědomím, co všecko je v sázce a co je ochotna obětovat. Ne každý muž je totiž ve vztahu tak velkorysý, jako ty...

Není tady

#73 10. 11. 2011 20:22

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

se nám nějak Axi převtělil do Arcanum - domáhá se zodpovězení otázek lol

Není tady

#74 10. 11. 2011 20:24

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mia napsal(a):

Co má dělat ta paní jí já tedy neporadím...snad zvážit i všechny ostatní aspekty a podle toho se zařídit...s vědomím, co všecko je v sázce a co je ochotna obětovat. Ne každý muž je totiž ve vztahu tak velkorysý, jako ty...

zajisté - Axi by jim to kafe přinesl až po souloži...přeci by je nerušil wink

Není tady

#75 10. 11. 2011 20:29

mia
♥♥♥♥♥♥-

Axi napsal(a):

Svojí ženu miluju a záleží mi na všech aspektech našeho vztahu, ale jak bych jí mohl hovořit do toho, koho smí milovat, to by přece bylo směšné. Ty, a fak jsi napsala oprávněně a myslela to vážně? Ve věcech lásky máme k něčemu nějaké oprávnění? grater

svoji ženu miluješ.....mohl bys současně udržovat paralelní vztah s jinou ženou?
A jak bys reagoval na případného milence svojí ženy?

Samozřejmě mi po tom nic není, jen se snažím tě pochopit.
Zkus být konkrétní.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí