29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Snaha o miminko od léta 2008, problém s nepravidelnými dlouhými cykly, v dubnu nasazen clost,
provera a před očekávanou ovulací píchnutí pregnylu.. V září 2009 se zadařilo, bohužel ve 12 tt
potrat - zřejmě díky chřipce, další snažení probíhalo až dosud - opět kombinace clostík - pregnyl, sledování zda folíci rostou (většinou,ale v poměru,co tady píšou holky, byli menší - 12-13 DC zhruba 8-9 mm), nyní od června pauza (vyčerpaný limit povolených dávek hormónů),abych řekla pravdu, ani moc snažení nebylo :-))), no a před 14 dny jsem nedostala ms, tak jsem testovala a byly tam //.
Vydržela jsem dva týdny s nervy, abych při návštěve dr. měla jistotu, že naskočilo srdíčko.
No a dnešní výsledek... první zpráva : jsem těhu :-)), chvíli ticho a pak druhá zpráva : jsou tam dvě, ale daleko od sebe, působí to jako rozdělená děloha.. Máte někdo podobnou zkušenost ? (jedno dítě už mám, porod byl teda peklo, dítě nešlo ven, hopsali mi na břiše, tahali ho kleštěma, promáčkli mu hlavu)
Není tady
No nevím, rozdělenou dělohu by měl snad poznat na ultrazvuku? Rozdělenou dělohu, přemýšlím, jak to myslel? Četla jsem, že žena může mít i 2 dělohy, ale je to velmi vzácné. Nechtěl třeba říct, že jsou každé embrijko zvlášť, jako dvouvaječná dvojčata? A blahopřeju ke krásné zprávě.
Brrr, teda popis prvního porodu. Je dítě v pořádku? Tato dvě jistě půjdou císařem.
Doplňuji, teď jsem něco našla: http://www.emimino.cz/diskuse/abnormaln … tvi-12987/
Ale moc se toho neboj, doktora se na vše zeptej, mě kdysi Mudr. strašila, že s početím a donošením by u mě mohla být potíž kvůli malé děloze a nakonec šlo všechno až moc hladce :-)
Upravil(a) eva4444 (2. 11. 2011 11:47)
Není tady
Ano, na císaře mě upozornil (jsem i malá drobná, sestra se zarazila i při měření pánve z boku, mám jen 16 cm) Doktor mě prohlížel jak ultrazvukem, tak na křesle, ale nahlas nic neřekl..
Syna rozdýchali, zůstaly mu dvě jizvy na hlavě, následně byl sledován na neurologii, ale vyvíjí se normálně :-), ve škole jedničkář.
Není tady
Kido moc gratuluju k dvojčatům Přeju ať všechno probíhá dobře. O rozdělené děloze jsem nikdy neslyšela. Moje holky byl taky dost daleko od sebe, řekl mi k tomu jen, že je díky tomu jasné už v těhu, že jsou dvojvaječné. Problémy jsem s tím neměla, jen ta, která byla hodně nahořew, mi pak tlačila na žaludek, což nebylo moc příjemný. Ale ona je takovej divošek i po narození
Není tady
Děkuju, no taky jen doufám, že vše bude OK...
Není tady
tak dnešní poradna o něco smutnější..ve 12tt se mi jedno miminko přestává vyvíjet.. o minulé miminko jsem také přišla ve 12 tt - je to jak bludný kruh... tak moc doufám ,že aspoň ten jeden
bojovník se udrží.
Není tady
Kido, moc držím pěsti
Není tady
Kido, myslím na tebe!
Není tady
holky dík,sedím v práci a ani mi to moc nemyslí, sice mi bylo vysvětleno, že po všech stránkách je lepší porodit jen jedno dítko, jak s ohledem na miminko tak na matku, ale stejně - už jsem si na představu dvojčátek zvykla a tak je mi to líto..
Není tady
ahoj, nejnovější zprávy nic moc, jedno miminko bez srdeční akce, teď se prý bude několik týdnů vstřebávat či se zapouzdří,dr. mě objednal na další kontrolu až 21.12.
Mám samozřejmě strach i o druhé miminko, představa nejistoty dalšího měsíce je docela děsná.
Tak jsem se dnes objednala ještě soukromě do Gennetu, na vyšetření šíjového projasnění (můj
dr. mi to ani nenabídl,přičemž je prý mnohem přesnější než triple testy), tak dnes jedu na krev.
Není tady
Kido to je mi líto, strašně moc držím palce, ať to druhé miminko zvládne. Uvidíš, že je to silák a bojovník a bude ti dělat jen radost
Dobře děláš, že sis objednasla NT screening, je to výborné vyšrtření a je dost divné, že ti ho tvůj doktor ani nenabídl nebo ti nedoporučil, kde ho dělají
Není tady
Souhlas, něco jsem načetla, takže jsem se stihla ještě na poslední chvíli objednat, na krvi jsem byla včera, na ultrazvuk mě nacpali do docela nejzažšího termínu 13+1 tt. Objektivně můžu prohlásit, že můj dr. mě docela naštval. Při předchozí návštěvě zinkasoval navíc 750 Kč za ultrazvuky (pojištovna hradí jen tři během těhotenství) a nakonec zjistím, že celkem zásadní screening ani nedělá a ani se o něm nezmíní :-(
Není tady
Kido, to je mi líto, že jedno mimi to vzdalo ale to druhé je bojovníček a zůstane s maminkou
NT bude v pořádku
Není tady
To doufám, tak nějak se mi střídají stavy, kdy jsem na sebe naštvaná a vyčítám si, že se to stalo, protože je mi tak blbě, protože se mi skoro nedaří jíst, pít, že jsem miminkům ublížila tím neustálým zvracením a střídá se to zase s obdobím, kdy jsem realista a prostě vím, že se to stává a nedá se to nijak ovlivnit a že třeba při minulém těhu mi bylo úplně dobře a byla jsem v pohodě a stejně to dopadlo špatně. Tak zase přemýšlím, jestli je vůbec u mě možné ještě docílit zdravého miminka a takové ty blbé myšlenky.. asi to zná každá snažilka co ?
Není tady
Kido to sis určitě nijak nezpůsobila, pěkně v sobě ty vyčítavý hlasy típni! Mě bylo blbě pořád, zvracela jsem až do konce těhotenství a obě holky se narodily donošený a zdravý. V předchozích dvou těhu mi bylo dobře a nedopadlo to S tím to fakt nemá nic psolečného, teď ti bylo zle, protože dvojčecí těhu prostě znamená dvakrát víc hormonů a tím pádem i často dvakrát tolik blbě
Snad už ti teď bude líp, jak se přehoupne první trimestr.
Není tady
Kido12 napsal(a):
Souhlas, něco jsem načetla, takže jsem se stihla ještě na poslední chvíli objednat, na krvi jsem byla včera, na ultrazvuk mě nacpali do docela nejzažšího termínu 13+1 tt. Objektivně můžu prohlásit, že můj dr. mě docela naštval. Při předchozí návštěvě zinkasoval navíc 750 Kč za ultrazvuky (pojištovna hradí jen tři během těhotenství) a nakonec zjistím, že celkem zásadní screening ani nedělá a ani se o něm nezmíní :-(
Kido blahopřeju a přeju at se ten jeden bojovník drží k placení UTZ je to jen lenost dr pokud si to stav pacientky vyžaduje po zaslaní žádosti doktorem na pojištovnu mu utz proplatí nenech si to líbit já psala na pojištovnu tohle mi napsali že dr jednal nekorekntně utz bys platila pokud by jsi ho chtěla udělat ty sama . Kvůli tomuhle jsem pak i dr změnila a u nové dr jsem nikdy neslyšela že bych měla za utz platit
Není tady
tak info po včerejším screeningu - jeden mrňousek se drží, nosní kůstka O.K 1,9 mm, PAPP 1,93
FssHCG 35 ng/ml. Riziko dle věku 1:410 (je mi 34), po přepočtu 1:12 650.
Takže vše v pořádku, dopočítali jsme všechny prstíky, vyfotili obličej, zkontrolovaly pupečníkové cévy atd...
Jediné,co přiznávám mě překvapilo, je odhad stáří plodu. Podle UTZ je miminko ještě starší než
podle data poslední MS (o dva dny, odhad početí tedy cca 13-14 DC). Přičemž teda vím, že ovulace probíhala až 21 DC a v předchozím týdnu ani žádné snažení nebylo...
Platí tedy asi stále,že i ty odhady, měření a statistické tabulky se musí brát s určitou rezervou.
Každopádně porod už mi přešoupli do května.
Nicméně musím porovnávat... první těhu bylo zjištěno až v 24 tt - to bylo fajn, unikla jsem všem těm stresům kolem kontrol, vyšetření, odběrů.. a prcek se přesně po třech měsících od zjištění narodil :-D (no taky jsem byla výrazně mladší a vše brala s nadhledem :-)) ) ..a teď jsem se klepala už od ovu...
Není tady
spam
Upravil(a) AndreaP. (18. 1. 2012 11:12)
Není tady