6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vliv by to mít asi nemělo. A ty čekáš Zuzi kluka ne? Tak modrá je dobrá ! Já takhle obarvila bodycka na červeno /flekato ruzovo/ kvůli mému tričku červenýmu..
No nezkoušela jsem na to nic, stejně z nich mrně brzo vyrostlo...
Upravil(a) misha88 (15. 2. 2012 16:34)
Není tady
Pomooc. tak jsem potentila, co jsem mohla
Dala jsem plenečky do pračky s odbarvovačem. Po ukončení cyklu jsem pustila ještě krátký 15 min program a přidala persil...ať plinky nesmrdí po odbarvovači.
Bohužel jsem s pračky vytáhla totální humus Ta původně bledě modrá vrstva (froté) chytla hnusnou hnědou barvu. Co teď s tím??? TA flísová vrstva je celou dobu krásně bílá. NAštěstí i ta nejsvrchnější, ale to frotečko je fakt na blití...
Teď to mám přes noc namočené ve vodě se žluč. mýdlem, ale co dál??? Mám to vyprat ještě klasicky na 60 nebo 90 st? NAvíc v nich zůstal i ten smrad. Ještě mě napadlo,že mám nějaký bělič z amway, který mi vždycky všechny fleky odstranil.
..ale už mám fakt strach experimentovat
Nenapadá někoho, co s tím? A proč se to vlastně stalo? Vždyť je to přece obyč froté, tak to mělo maximálně zůstat modré a né to chytit hnusnou hnědou barvu...
Chjo
Není tady
Zuzi, už radši moc neexperimentuj. Zkusila bych je vyprat na 60 a pak třeba ještě strčit do kýble s perkarbonátem rozpuštěným v horké vodě a zas vyprat. A prát a prát. Snad z nich něco zbyde.
Není tady
Toe, ten perkarbonát koupím normálně v drogerce? Já o tom v životě neslyšela.
Zkusím to teď dát vyprat normálně a uvidím
Není tady
Ahoj holky,
Teo, o tom přípravku jsem neslyšlela, ale mrknu se po tom...
Misho, jj chci prodávat Flipky Stay dry... balení 2 růžových kalhotech a 6 plínek...v super stavu, akorát dvě jsou zaprané :-/..Měla bys zájem? Můžu to nafotit... Jednu sadu už jsem prodala dřív.
Musím se totiž pochlubit, malá je už dva týdny bez plín :-)...dávám jen na spaní papírkovky, protože ona se vždy oprudila, když měla látkové plíny dýl jak 3 hodiny...
Zuzi , teda s tím odbarvováním to moc nedopadlo, to bych taky nečekala, že to bude do hněda...
Není tady
Holky, v dm v zeleném kyblíčku u pracích prášků, myslím, že tam píšou sůl na skvrny.
Není tady
No to mě taky ne. Kolikrát jsem odbarvovala a vždycky šlo všechno krásně dolů. Nemůžou být ty plenky třeba něčim napuštěny?...
Teď to peru, nakonec jsem tam přidala i to bělidlo z amway. Děj se vůle boží. Horší už to snad asi nebude..
Kdybych alespoň koupila nějaké obnošené. Paní psala, že jsou použity max třikrát a myslím, že nekecala..
Není tady
Zuzi stejně se do toho kadí...
(Já vím, to není útěcha )
Není tady
Míšo
No jo, já vím, jsem děsná perfekcionistka
Kdybych to já volík nechala světle modré. To bylo alespoň hezké.
..tak a mám vypráno. Samozřejmě to nepustilo ani trošku. Už to kašlu a nebudu se tím trápit. Zdraví na prvním místě ne
Upravil(a) Zuzina (16. 2. 2012 11:49)
Není tady
Poslední týden má Tom ve flipkách pročurané oblečení na boku (když leží na boku), dneska měl velký flek na zádech po návratu z vycházky, mokré byly 3 vrstvy oblečení. Plínka je přitom mokrá jen vpředu. Myslím, že vlhkost postupuje přes přední křidýlka, které má po zapnutí vlastně na zádech... Zkoušela jsem kalhotky zmenšit i zvětšit, ale nemá to vliv. Nemáte nějaké radu, co s tím? Hrozně mě to mrzí a začíná poněkud odrazovat od látkovek, protože mě nebaví v noci malého převlékat a pro něj to jistě taky není žádná slast
Není tady
Korin, zkusila bych to vepředu ještě něčím vycpat - zesílit savou vrstvu, aby nemělo co sáknout do kalhotek. Čím Flipky plníš?
Není tady
Dneska v noci měl vycpáno plínou kikko lux a vkládačkou baby lucy. Po 3 hodinách jdu přebalit, půl dítěte durch včetně zavinovačky. Přitom plína se mi zdála vepředu spíš vlhká než že by se dala ždímat, vzadu sucho. Vkládačka se mi zdála suchá celá (možná je to materiálem, ale skrz mokrá rozhodně nebyla). Jako "bonus" červený zadek Na noc dávám taky třeba bambusku kikko, taky nebývá celá mokrá. Nebo kombinuju plínu lux a žíňku krama. Vzhledem k tomu, že v noci kojím 3x a pokaždé přebaluju, není v plíně extra dlouho. Plínku skládám tak, že vepředu má vždycky víc vrstev.
Není tady
No, já osobně na noc dávám papírovku.... a přebaluji až ráno
Ale určitě ti někdo poradí i něco "eko..."
Není tady
Nemám problém s papírovkama začínám je dávat na začátek noci, to spí v tahu nejdelší dobu. Jenže flipky protečou i přes den, prostě když je delší dobu v jedné poloze, bez ohledu na denní dobu. Vzhledem k tomu, že je průtočák, si nedovedu představit dostatečně kapacitní plínu na celou noc když náhodou zabere na 4,5 hodiny, je i jednorázovka fest nacucaná.
Není tady
Korin to je divný.
Mě se občas takovéhle nehody stávaly, když byl pindík "na stranu" a vlastně čural bokem z pleny.
Jinak si to nedovedu vysvětlit.
Mě Dany začal pročurávat FLIPKu až ve dvou letech v noci
Není tady
Řešit úhel mě nenapadlo začnu to víc sledovat. Dneska jsem si řekla, že na to kašlu a jela v jednorázovkách. Výsledkem je, že na tom červeném zadečku se ještě vyrojily malinké pupínky... Už je zas ve flipkách.
Není tady
korin,
na týhle diskuzi je mnoho látkařek, které nedají na flipky dopustit, ale nám taky protékají. Když se to stalo prvně, myslela jsem, že je to náhoda, ale pak se to stalo častěji. Dávala jsem do nich origoš vkládačku Stay Dry. Zkoušela jsem do nich dávat čč složenou na obdélník, ale protékalo to taky. Takže používám flipky a do nich novosklad (ano, na téměř roční dítě) +vkládačku a neprotéká to (většinou). Na noc dávám vkládačku Stay dry do novoskladu a na to PUL Thirsties duowrap. Je to mega balík, ale mám jistotu, že tohle fakt neproteče. Jestli se nechceš látkovek vzdát, zkus přidat další vkládačky nebo bych se prostě poohlédla po jiných plenkách - jiné svrchňáky a plenky, třeba nějaké kalhotkové. U takhle malýho mimča není možný, ale taková kvalitní plena nepojmula to, co má. Podle mě to je prostě střihem pleny. Žádná plena nesedí všem dětem a ať uděláš co uděláš, prostě to proteče.
Tak držím palečky, přebalovat dítě 3x za noc by se mi taky nechtělo. (já v noci nepřebaluju vůbec )
Upravil(a) MariR. (1. 3. 2012 19:11)
Není tady
Holky, nejsem zarytá látkařka, ale ve flipkách jedeme už víc jak 20měsíců přes den. Nechci ale hodnotit Flipky jako takové, ale toto....cituij (MariR neber si to prosím osobně).... "na noc dávám vkládačku Stay dry do novoskladu a na to PUL Thirsties duowrap. Je to megabalík, ale mám jistotu....."
Proč dávat dítěti do gatí megabalík... Myslíte, že je to na spaní pohodlné pro to dítě? Beru to podle sebe, jak by se mi líbilo mít mezi nohama megabalík. Navíc u malinkého miminka se mi stávalo, že když měla Luci třeba BG s velkou i malou vkládačkou, tak prostě ležela hlavičkou mírně dolů.
Jedna plena jednorázová na noc = 30plen za měsíc = jeden balík na několik měsíců. To snad taková zátěž pro peněženku není. O živ. prostředí teď nepřemýšlím.
Korin pokud Flipky s vkládačkama protékají, asi musíš najít jiné pleny. Co třeba kalhotkové bambusové. Ty sají hodně. Mám 2ks těchto http://www.brouczech.cz/obchod/moderni- … c-h_2.html a sají opravdu hodně.
Upravil(a) oskárka25 (1. 3. 2012 19:43)
Není tady
A pokud se mi Luci oprudila - většinou hodně když jí rostly zuby, tak jsem střídala Bepanthen, Pityol a Imazol. Po Pityolu a Imazolu pupínky z prcky vždy zmizely.
Není tady
já životní prostředí řeším hodně. Papírové pleny nám protečou co 2 hodiny (v nemocnici jsem je musela používat a převlíkat dítě několikrát za den s kanylou v hlavě je fakt super). Megabalík je pojem relativní, za nás bylo normální mít na zadku běžně 2-3 čč a rozhodně to bylo objemnější. Bepanten obsahuje ropu. Imazol a Pytiol budou taky lahůdky.
Není tady
Mari, čistá ropa je údajně nejlepší, co můžeš na nemocnou pokožku dát. Perfektně prý léčí i ekzémy.
Jednou jsem si malou lahvičku donesla z muzea ropy nekde od Hodonína. Bohužel jsem nikdy nenašla odvahu to zkusit malé na ekzém máznout. Možná je to chyba..
Není tady
Děkuji vám za reakce. Pro látkové pleny jsem se rozhodla z ideových důvodů Beru to tak, že každá ušetřená jednorázovka dobrá, nejde primárně o záležitost finanční. Do flipek jsem šla právě proto, že jsem tu na ně četla opravdu hodně pozitivních reakcí. Je možné, že až bude Tom větší a bude třeba lézt, stav se upraví. Do té doby se to holt budu snažit vychytat. Novosklad mi moc nesedí, nemám ráda, když je mokrej i kolem dokola. Mám i pár kalhotkových plen a zdá se mi, že jeho zadečku úplně nesedí, navíc zase mokro kolem dokola Čtvercovky narovno jsou mi mnohem sympatičtější. Noční přebalování se chystám odbourat, až nebude potřeba v noci kojit. Pokud kojení zabere třeba půl hodiny je přebalení už rychlovka, ale převlékání je prostě opruz. Chci zkusit jiné kalhotky, třeba grovia shell ale zamyslím se i nad pořízením dalších druhů plín. Kdyby protékal jen v noci, nebudu to asi řešit, ale nehody i přes den už mě síří. Plenky kapacitně podle mě stačí, ale bohužel to do nich nejde.
Upravil(a) Korin (1. 3. 2012 21:32)
Není tady
Ahoj,
u nás dítko skoro půlroční, Flipky a v nich 1 čč a zatím neprotékají (uvidíme, zda začnou a kdy).
Kákoší převážně do umyvadla, ale když už se jí to povede do plíny, tak je to z boku na obou nohavičkách Flipek, to jediné mě u nich trošku sejří. Jinak si Flipky furt chválím, ale ted se chci stavit na prodejne v HK a okouknout ještě aspon jedny svrchnáky jiné než Flip.
Na noc teda jsme začali taky dávat většinou jednorázovku (a má ji na sobě třeba 22-7h), ne vždy, někdy usne s látkovkou, tak už to tak samozřejmě nechám.
Není tady
korin, na trhu je tolik druhů plenek, že si nějaké určitě oblíbíš a nebudou protékat
Není tady