6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Borůvko, já peru i pokaděnou Irmu, ale já jí nemám takové zásoby... a do IKEI se málokdy dostanu. Kdybych měla zásoby, tak asi vyhazuji, kdy to bude jo hustý... nebo teda spí řídký
Není tady
Borůvka lesní napsal(a):
Jo a v té Ikee to nebylo omezené počtem dek, přila jsem si jak členka nějaké IRMA sekty
Borůvko, informace jsem měla z Brna, tak neví jak kde jinde
Není tady
Dneska odpoledne jsem se dostala konečně ven a koupila návleky na noky, pro jistotu hned dvoje - jedny bavlněné a jedny pletené. Zítra zahájím novou éru látkování a větrání... a doufejme neopruzování.
Není tady
oskárka25 napsal(a):
..... Mimochodem, ty za těch 5Kč jsem tam u dlouho neviděla.
.......
Oskárko, mám takový tuení, e ty ručníky za těch 5 Kč u vyřadili z nabídky, ale to je jen můj odhad, páč ani na netu je neuvádějí.
Není tady
Byla jsem v Ikea (Brno) asi před 2 měsíci a tvrdili mi, e ručníčky za 5 Kč byla akce, která se můe, ale nemusí v budoucnu opakovat, nejedná se o trvalou poloku v sortimentu.
Není tady
koda nám docela vyhovují. Stačí sloit na 1/4. Levné čůrání... Asi po půl roce se mi zdají zhrublé, tak jsem je měnila. Natěstí jsem si jich kdysi koupila víc, tak je stále pouívám a doufám, e u brzo odplenkujeme.
Není tady
PetraP napsal(a):
Teu Dany je taky durch. Občas taky sáhn:dumbom:u po jednorázovce
Mizera mrňavý. Spal v jednorázovce a ráno hlásí "pínka tačí" (plínka tlačí) komediant ukecaný. Ale ten nacucaný smradlavý gel v ruce, blééé.
IRMA sekta
Není tady
ahoj holky, jdu pro radu.
Alexinka ma hrozne citlivou prdku, uz ma 12 zubu ale pri kazdem zubu jsme si prosli silenymi krvavymi opruzeninami. Ted jsem zjistila, ze v latkovkach (pouzivam je asi tyden tim stylem, ze jsem ji nacpala klasicky byli ctverec do plavek, abych vyzkousela, jestli to ma vubec smysl), co ji roste dalsi zub je cervena, ale vyslovene krvavou opruzeninu nema, mam doma klasicke bile ctverce pliny, jednorazovek se urcite nevzdam, ale rekla jsem si, ze kdyz nikam nepujdeme, tak ji tu hadrovku dat muzu. Tak jsem objednala troje nepropustne gatky, a do toho ji strcim poskladany ten byli ctverec. Je to sama patentka, pry na upraveni velikosti, tak to jsem pochopila ale nevim, jak to mam prat? Zarazilo me, ze v navodu je napsano ze se to ma prat jednou za dva dny ted zvnitrku je v tom nejaka sitka a zvenku je taky latka, ani igelitove to neni, jako to byvalo kdysi, no Mam tyto - http://www.bebe-au-naturel.com/grovia-c … vable.html a tyto http://www.bebe-au-naturel.com/grovia-c … vable.html nerada bych je znicila, kdyz se pak daji prodat dal...... ani nevim, jestli je to nejaka "znacka" znate je? Co je to za latku? Ty kalhotky nesmi ani do susky, co? Preprala jsem je v umyvadle v ruce s pracim praskem a vyvesila na susak..... smi to do pracky?
Upravil(a) Dita.L (6. 2. 2012 22:51)
Není tady
Dito, jsou to tyto? http://www.plenkarna.cz/plenkarna/eshop … O-Kvetinky
tam není napsáno, jak se mají prát
ale u těhle http://www.latkovky.cz/nepropustne-PUL/ … -patentky/ je napsáno: Údrba - mono prát do 60oC, mono suit v suičce /ale netřeba - svrchňáčky schnou velmi rychle i na vzduchu/.
a nala jsem jetě toto http://www.spokojenykojenec.websnadno.c … pleny.html
je tam psáno:
Péče o pleny a skladování plen: Pouité pleny skladujeme na sucho v kbelíku s víkem nebo v nepropustném pytli na pleny, před praním vdy uzavíráme suché zipy. Můeme zakápnout pár kapkami éterického oleje (eukalyptový nebo levandulový). Pleny pereme v pračce na 60 stupňů. Buď je vyndáme z kbelíku nebo vysypeme pytel na pleny a pereme i s pouitým pytlem. Pouíváme jemný prací práek, nebělíme, nepouíváme avivá (sniuje savost plen). Do posledního máchání přidáme dvě líce octa, který nahradí avivá a dezinfikuje. Pleny suíme venku nebo uvnitř na vzduchu, suení v suičce nedoporučuji (sniuje ivotnost plen). Prosím, mějte na vědomí, e k dostatečné savosti je třeba plenu na začátku vyprat. Maximální savosti dosáhnou pleny Gro Baby a asi po desátém vyprání. Na skvrny pouijte lučové mýdlo z drogerie (navlhčete mýdlo a přetřete vlhkou plenu).
prostě je hoď do pračky sakra, ale na kolik otáček?
Upravil(a) MariR. (6. 2. 2012 22:58)
Není tady
Mari, jsou to presne tyto. http://www.latkovky.cz/nepropustne-PUL/ … -patentky/ Dekuju za info.
Ja chtela jenom ty kalhotky a vkladat budu klasicke ctvercovky, ale alespon jsem pochopila, na co jsou v ty sitce ty dve patentky, co nikam nepasujou
Není tady
reklama
Upravil(a) mala.popelka (7. 2. 2012 9:23)
Není tady
Dita.L napsal(a):
Mari, jsou to presne tyto. http://www.latkovky.cz/nepropustne-PUL/ … -patentky/ Dekuju za info.
Ja chtela jenom ty kalhotky a vkladat budu klasicke ctvercovky, ale alespon jsem pochopila, na co jsou v ty sitce ty dve patentky, co nikam nepasujou
Ahoj holky, e se Vám do toho pletu... sama jsem látkařka a dokonce jeden z těch uvedených odkazů na e-shop je můj, díky za reklamu
Ty kalhotky se můou prát i na 40, normálně je dávám do pračky i k dětskému prádlu, 60 je maximum, pak u by se ničily. Klidně jdou prát i v ruce, hrozně rychle schnou, take otáčky jsou úplně jedno, jaký se dají. Do suičky klidně, ale na co nejmíň, častým suením v suičce by se ten PUL zničil a mohly by protékat.
Prát se opravdu nemusí a tak často, kdy ta síka navlhna, tak stačí nechat vyvětrat (třeba mít dvoje kalhotky na střídačku).
Není tady
Holky, určitě některá pouíváte flísáčky na noc, tak jdu pro radu
Jedny mi doma u nějakou dobu leí a nějak nemám odvahu je testnout U by to chtělo je pouít, aby mi z nich D nevyrostl Jak moc je třeba je vycpat, aby neprotekly? Běně pouívám vícevrstvé plenky, plus na noc přidávám vkládačku, něco bambusového, asi froté... Do pulek to stačí, co do flísáčků? Mám tu jetě na vyzkouení hemp hour basic a prefold od babyidea, nebylo by to třeba lepí?
Není tady
A jetě jsem zapomněla, jak flísáčky perete? V pračce, v ruce? A v pračce v síce nebo "jen tak"? Asi blbý dotaz, no, ale ráda bych, aby vydrely co nejdéle jako nové
Není tady
Já pouívám flísáčky. A momentálně opravdu jen na noc. A můu říct, e jsou lepí, ne na den. Já osobně mám tu zkuenost, e je můu daleko víc vycpat a prakticky nikdy neprotečou. Peru je v ruce, ale jednou za týden je hodím do pračky k plenkám a jsou jako nové.
Není tady
Tento týden byl v Černých ovcích test mýdlových ořechů.
Byl to totální propadák stejně jako prací koule.
..tak třeba to někomu pomůe v rozhodování..
Já osobně jsem ty mýdlové ořechy chtěla objednat, ale po tom, co jste mi tu napsaly, e běně perete v persil gelu, jsem to neudělala.
Natěstí. Lépe prý pere čistá voda
Není tady
Pouíváte někdo čč v kombinaci s vlňáčkama? Dá se v nich plína udret rovně nebo je nezbytný novosklad?
Není tady
Ahoj holky, jdu si pro radu . Trochu se mi zapraly Flipky vkládačky, čím je můu vybělit, aby byly zase krásně bílé? Chystám se je u prodat.... Díky
Není tady
Mahar asi pomůe jen sluníčko. Chemie by je mohla pokodit
Není tady
Hm, tak teda nevím, jestli v tomto případě sluníčko pomůe :-( , se mi toti nechtěně dvě vkládačky dostaly do červeného prádla, tak jsou růový...ale jen z jedné strany.
Není tady
Mahar a má vnitřky stay dry nebo ty druhý vícevrstvý? A Flipky se chystá prodat jo? Povídej, přeháněj...teda nepřeháněj. Jaký, v jakým stavu.
Stay dry zaprané do růova mi neva
Upravil(a) misha88 (15. 2. 2012 13:46)
Není tady
Mahari, namočit do perkarbonátu jsi nezkouela?
Není tady
Tak to je téma pro mě jako stvořené.
Objednala jsem si od jedné maminky AIO popolini a imse vimse. Vechno velikost na prďolku.
Vechny moc hezké, údajně třikrát pouité. Jen patně vyprané od kakoů. Tak jsem koupila lučové mýdlo, vechno lo krásně dolů. Tak jsem byla na sebe pyná, e mám za pár kaček v podstatě nové plenky. No a pak jsem je blbec vyprala s modrou noční koili. Take ze sněhově bílých imse vimse mám bledě modré. Teda jen tu vnitřní vrstvu Natěstí ty popolini zůstaly bílé...
Teď to v pračce odbarvuju. Jsem zvědavá, jak to dopadne a snad to nebude mít vliv na savost plenek.
Není tady