18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zuzi já ti furt nenapsala viď, já se kaju...
Není tady
Mío, neře. Já u vechny odpovědi nala a myslím, e u celkem vím, vo co go..
Teď to jen musím vechno nakoupit
Není tady
Se jdu přihlásit. Tak my máme nové úlovky, přídila jsem jedny Pulky a jedny kapsovky. Kapsovky dávám na noc - tím pádem jsme odbourali jedniné jednorázovky i na noc a na cesty ven dáváme Pulky. Jsem straně spokojená. U nás pokrok? No velký. Davídkovi docvaklo a říká si na nočník, kdy má nahou p.r.d.e.l.k.u. Fakt, jakmile jí má nahatou, řekne si pokadý a jsme na 100% bez nehody, ovem pokud má slipy nebo tepláčky nebo něco, tak niente. To jde do pokoje a tam se počůrá. Bezva, take čekáme na dalí docvaknutí. Jsem tu asi látkařka s nejstarím dítkem co? Ale pokroky máme, to zase ano.
Není tady
Holky budu prodávat svrchňáčky:
Flipky oranové asi za 310,- i s potovným, jsou 2x chvilku pouité, take vlastně nové
Imse Vimse Soft Zoo vel. S 5-8kg asi za 250 i s potovným, taky pouívaný hodně krátce, tak týden
a Thirsties Babybird lavander vel. S 5-8kg asi za 300 i s potovným, pouívaný taky hodně krátce jako Imse Vimse
a pak moná GroVia jednovelikostní Sovičkový, ale to jetě nevím, ty bych si asi chtěla zatím nechat, ale kdyby někdo chtěl, mohli by jsme se moná domluvit...
Kdyby něco dejte vědět a kdy ne hodím to na mmb .
Není tady
Ronji tak já pak napíu č.ú. a ty napi adresu do SZ .
A definitivně snad ne . Zrovna minulý týden jsem byla v Jysku (kupovat malé box na hračky http://static0.asmira.com/photo/53/1496 … 04_720.jpg je super ) a měli tam výprodeje na vechno moné a hodně i tedy na ručníky a ínky. Takové čtvercové ínky a já na to koukám a hned mě napadlo, to kdyby se přeloilo tak bude super vkládačka , (ty co jsem ila se mi hrozně třepily, mám starý icí stroj a nemám tam overlock tak jsem to dělala jen cikcakem) jedna za 20,-, tak jsem přemýlela a pak jsem objevila ty samé jen v modrém jen za 10,- Kč tak sem si říkala e Nelince je stejně fuk jestli čůrá do modrý nebo bílý a chtěla jsem jich vzít aspoň 20, ale měli jen 19 . Pak jsem tu na ně několik dní koukala a tak moc jsem jí ty látkovky chtěla zase dát . Jene já to fakt nemám kde suit , zrovna dneska máme byt jak po boji, sundané obrazy, odouplé skříně a tak protoe to tu F. natírá "chytrou houbou" proti té plísni, která se nám tu začala dělat hrozně moc po tom co jsme tu suili prádlo. A jak jsem psala na letňátka přemýlíme e si sem i zatím koupíme na spaní jen gauč, aby tady vůbec bylo trochu místa a měli si Nelinka kde hrát. Hrozně moc si vyčítáme, e jsme ten byt nedali k prodeji jetě ne jsme jí měli . Ale mysleli jsme si e na 1+1 je to tu docela velký a e ze začátku dokud je maličká to tu bude přád fajn, ale chyba no, skoro se tu nehneme . A v suárně není místo teď přes zimu ani náhodou . Ale stejně mi to nedalo a zkusila jsem aspoň jednou ty Flipky a jednou ty GroVia. A právě tedy ty GroVia si chci nechat a nebo kdyby je někdo chtěl tak prodám a pak koupím jiné na patentky tedy taky ty GroVia, oni mají ten suchej zip takovej hodně "agaresivní" e se mi zadrhává a lepí u vude na vechno . Ale ty GroVia se mi jinak líbí fakt nejvíc. Ty Flipky právě moc ne. Přijdou mi takové tvrdé a hrozně iroký. Kdy jsem pak kojila a Nelinka mi u toho leela na boku a měla tu horní noičku tak hrozně nepřirozeně nejdřív trčet na horu a pak ten dolní konec takovej svěenej, mi to přilo hrozný. A taky pak ona se teď staví u jakoby na kolínka a péruje. A v tich Flipkách jí to vůbec nelo, pořád se jí ty noičky rozjíděli jak byli daleko od sebe. V tich GroVia to tedy taky nebylo takový jako v tej jednorázovce, ale lepí ne ta Flipka . Take tak, mám tu nakoupený čtvercovky, jysk ínky jako vkládačky, flanel a bambus flís na noční vkládačky a dokoupím pak jetě nějaké ty svrchňáčky GroVia a sním si, e a jednou bude domeček budu látkovat a suit na sluníčku .
Není tady
Jooo a toho bambusovýho flísu mám taky nějak moc. Kupovala jsem ho metr, (ale teď nevím ířku), tak bych si nechala třeba jen půl metru a půl prodala. Musela bych se jetě kouknout kolik stál. Tak kdyby jste někdo měl zájem tak ten bych taky poslala dál...
Není tady
Dani je zajímavý, jak kadýmu vyhovuej něco jinýho,za mě jsou Flipky bez konkurence (ale zase je fakt ,e jsem nezkusila kort tolik jiných plen). Poli mi prosím do SZ číslo účtu
Je jasný, e s tím suením je potí, ale snad se k látkování jetě dostanee, kdy ses do toho tak ponořila a spoustu věcí má posháněných a pozjiovaných!
Není tady
Ahoj maminky,
prosím o rady kapitulation. Mám po dceři froté pleny Popolini, vdycky jsem je prala v mýdlovém slizu atd. Přesto jsou lehce hrubí. A teď mám od kamarádky půjčené taky froté malinké, nevím, v čem prala a jak se o ně starala, ale ty jsou hrubé hrozně - to bych ani nemohla na ten jemnej zadeček dát. Máte někdo nějaký tip, jak je zas změkčit? Prala jsem je ve slizu, přidávala ocet a nic grater
Jetě chci zkusit výjimečně je prohnat u sestry suičkou, prý froté ručníky to změkčilo úasně - a nadýchalo, vím, e se to nemá, ale pro jednou to prostě zkusím. Řeila jste některá podobný problém a vyřeila?
Děkuju, zkusím vechno.
Není tady
Ahoj Borůvko, já sice nemám Popolini, ale hodně mi hrubnou Haipa Daipa pastelka, alespoň na jejich částečné změkčení pomáhá promnout je v ruce. Nebo překrýt část pleny separačkou, ale zůstanou nezakryté boční cípy... Tvrdá voda hodně ovlivňuje hrubnutí plen, nemá kamarádka tvrdou vodu? Moná by stačilo vyprat je v normální vodě, třeba by se tím zjemnily? Nevím..
Není tady
Kdysi jsem hledala něco podobného a nala na netu nějaký návod na roztok se sodou... teď to prostě nemůu najít - u to hledám hodinu. Bylo to nějaké cizí slovo a MDemence prostě funguje. - no, vyzkouela jsem to na bambus froté vkládačky a přilo mi, e tak po dvou praních, to bylo zase stejné - a to máme měkkou vodu (např. rychlovarku mám 3 roky a čistila jsem ji zatím jen jednou... )
Za to jsem ty vkládajdy prostě vyzkouela projet aviváí a vyehlit - a hned byly měkoučké. Ale jinak pouívám IRMU jako separačku a řeit to prostě u nemusím. Zatím... A mi zhrubnou ty Sketchky, tak budu muset, protoe to je froté zevnitř celé... Ale zatím OK
No, tak teď jsem to pročetla a ta soda je spí kvůli čistotě a desinfekci (ale nikde jsem zatím nenala ten roztok, co před tím - mělo to v něm být asi 4hodiny namočené... )... Na změkčení jsem nala jen ten ocet...
Upravil(a) Holčička (28. 1. 2012 10:02)
Není tady
Ahojky
Přicházím pro radu v čem prát plenky??
Na trhu je toho celkem dost, tak tápu...
Na vlňáčky si chci pořídit nějaký prací gel na vlnu a impregnaci. A otázka...musí být nějaký speciální gel nebo stačí ty, které jdou běně sehnat v drogerce?
Na skvrny lučové mýdlo, ale co pak?? Mýdlové ořechy? Jsou dobré? To se myslím musí přidávat do praní ocet ne? Já jsem spokojená s Persil senzitiv gelem. Malá má dost problémy s ekzémem a tento gel toleruje. Můu v tom tedy prát i plenky???
Děkuji
Není tady
Zuzi v tom Persilu peru pleny a v pohodě. Je to lepí , ne zkouet ve moné a ekologické a malé pak zhorovat ekzem
Ořechy na pleny dle mého nestačí
A na vlňáčky bych klidně pouila nějaký prací prostředek na vlnu a pak teda lanolín, aby neprosakovaly.
Holky myslím pouívají i dětský vlasový ampon .
Není tady
Zuzi, já v mýdlovém slizu a ve se vdy vypralo. Místo aviváe na změkčení ocet. Vlňáčky nevím, neměla jsem...
Jo a info: prohnala jsem ty froté pleny vechny suičkou a je to úúúúúúúúúúasné, je samozřejmě otázka, jak dlouho to vydrí, ale já u dcery neměla s hrubostí takový problém, tak snad kdy bude výchozí stav i u půjčených takový, tak se té hrubosti vyhneme...
Není tady
V Persilu sensitive jsem prala pleny běně
Není tady
Díky, ani nevíte, jak jste mě s tím persilem potěily
PetroP, já se patně vyjádřila. Moje téměř pětileté dcera plínky u fakt ne, ale jeliko ji ten Persil nic nedělá, tak předpokládám, e to nebude ádný driják a i očekávanému miminku snad nebude nic dělat
Borůvko, to je super, e Ti plenky změkly
Upravil(a) Zuzina (30. 1. 2012 20:57)
Není tady
Borůvko - super, e to vylo s tou suičkou. teď aby to vydrelo, co nejdéle a hlavně aby to nemělo vliv na savost, ale snad to pro jednou neublíí
Díky za radu - u pomalou začnu shánět nějakou suičku v okolí
Není tady
Ahojte, čtení tohoto vlákna mě přivedlo na mylenku, e látkování můe být cesta i pro mě. Mám 3týdenního chlapečka a včera jsem konečně vytáhla 1. látkovky - kalhotkovou a flipky. Co mě vede k několikama dotazům. Jak do kalhotkových plen dáváte separačku, aby se neshrnovala? Jak často přebalujete s fllipkama (stay dry)? Někde jsem tu četla, e i po hodině, ale popravdě, to je pro mě scifi. Mám radost, kdy malej konečně usne a pak bych si nedovolila ho budit přebalováním... Kdy jsem přebalila po 3 h, měla jsem zase pocit, e u je ta stay dry vloka nacucaná a moc. A dám do kalhotek normální čtvercovku, bude to jistě jetě horí. Budu moc vděčná za vae postřehy, tipy a zkuenosti
Upravil(a) Korin (1. 2. 2012 11:50)
Není tady
Korin já na přebalování nikdy nebudila. Dávala jsem plenku + vkládačku, aby to víc nasálo. Dany spal i víc jak tři hodiny v kuse a v pohodě.
A dneska teda dávám jako vkládačku malý ručník z IKEA, aby to vechno za celou noc neproteklo
A separačky jsem nepouívala, bo mi vadilo, e se lepí na pr.... A vajíčka jima stejně protekla, take mi to přilo ničemné. A plenky nijak flekaté nemám
Není tady
Díky za reakci. Plínka je pod separačkou lutá, take moná tuto vrstvu taky odbourám (i kdy "kody" jsou rozhodně mení, ne kdyby kadil přímo do plíny). Jetě se chci zeptat, jak se udrují pul svrchňáky (předpokládám, e mezi nima a kalhotkama flipek není rozdíl) - můu je pokodit, kdy pokaděné gumičky přejedu mýdlem? Jenom vodou to rozhodně nepustí, ale mám obavy, aby si udrely voděvzdornost.
Není tady
Korin, mám Flipky, jedeme systém Flipka + klas.bavl.čč (stay dry origo mám jen dva) sloený na desetinu, na noc dávám ikea ručníček jetě navíc (půlku) jako vkládačku, malé je 4,5mes., zatím to stačí.
Flipky kdy je umazaná nohavička peru v ruce, občas je hodím do pračky, schnou rychle. Pouívám luč. mýdlo, je to v pohodě, nepokodí PUL vrstvu...
Na přebalování bych nebudila, přebaluju samozřejmě po sapní, po příchodu z venku atd. A kdy je bdící, tak prostě občas sáhnu, kdy je mokro, přebalím, i kdy ji má na sobě 20min e... trochu jedeme i BKM.
Já teda separačky dávám, občas celulozove, ty i peru, kdy se povede pokakoit, spláchnu do wc, občas pouívám fleesove (nastrihanou IRMA deku z Ikey na 13x 26cm nebo kolik pásky)
Upravil(a) misha88 (1. 2. 2012 16:10)
Není tady
A kolik počůrání čč vydrí? Jedno, dvě? Irmu mám taky, malinko jsem do ní teďka střihla, chci ji ozkouet jako ubrousky na pr.... Manel se bojí malého umývat pod kohoutkem a mně se při tom obvykle vzteká, tak bychom v lehčích případech znečitění přeli na pratelnou verzi ubrousků. Zatím jsme máčeli obyč papírové a spotřeba byla značná. Můu se zeptat, jak se toto řeí u vás? Separačky mám imse vimse v roli, ve sloení je napsáno 98 % papír, co je předpokládám celulóza. Do flipek mi přijdou celkem fajn, ale v kalhotkovce se mi brutálně shrnuly. Ovem látkovky zkouím teprve 2. den (a jenom ve dne ), třeba to jetě vychytám. Zatím mi i zapnutí flipek trvá nekonečně dlouho, take řev řev...
Není tady