8. června : Váení uivatelé, v současné době pracujeme na vylepení stránek Babinet.cz, co můe způsobovat občasné výpadky či problémy spojené zejména s přihlaováním. Na odstranění problémů a doladění detailů usilovně pracujeme. Děkujeme za pochopení. 8. června : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 28. května : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! |
|
|
Dobrý den, chci se zeptat zda mam nejakou sanci ziskani alimentu jelikoz bydlim s byvalim pritelem u jeho rodicu, bohuzel nemam finance na to jit do podnajmu a k rodicum nemuzu jit. dekuji
Není tady
Suzanne napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat zda mam nejakou sanci ziskani alimentu jelikoz bydlim s byvalim pritelem u jeho rodicu, bohuzel nemam finance na to jit do podnajmu a k rodicum nemuzu jit. dekuji
a proč by jsi neměla?
podej si návrh na svěření dětí do výchovy a stanovení výivného a dále návhr na výivné neprovdané matky
Není tady
aprill napsal(a):
Suzanne napsal(a):
a proč by jsi neměla?
podej si návrh na svěření dětí do výchovy a stanovení výivného a dále návhr na výivné neprovdané matky
no protoze kdyz jim reknu ze bydlim porad u nej a jeho rodicu tak aby z toho nebyly nejaky problemy a aby se to nesnazil otocit proti me, jako vsechno to vybaveni je moje ale co vim tak ze socialky se prijedou podivat jak deti ziji, ale kdyz bydlim u nej? jako pockala bych kolik by vypocitali aliky a pak bych do nejakyho svyho sla jenze jen tak penize na najem nesezenu no. a hlavne jak dokazat ze spolu nejsme ach jo vsechno je tak slozity
Není tady
Suzanne napsal(a):
aprill napsal(a):
Suzanne napsal(a):
a proč by jsi neměla?
podej si návrh na svěření dětí do výchovy a stanovení výivného a dále návhr na výivné neprovdané matkyno protoze kdyz jim reknu ze bydlim porad u nej a jeho rodicu tak aby z toho nebyly nejaky problemy a aby se to nesnazil otocit proti me, jako vsechno to vybaveni je moje ale co vim tak ze socialky se prijedou podivat jak deti ziji, ale kdyz bydlim u nej? jako pockala bych kolik by vypocitali aliky a pak bych do nejakyho svyho sla jenze jen tak penize na najem nesezenu no. a hlavne jak dokazat ze spolu nejsme ach jo vsechno je tak slozity
co je na tom sloitého?
Není tady
Nevim jak je to ted,ale v roce 1995,musel mit BM odhlaseńy trvaly pobyt s meho bydliste,abych vubec dostala doplatek do ziv.minima.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Nevim jak je to ted,ale v roce 1995,musel mit BM odhlaseńy trvaly pobyt s meho bydliste,abych vubec dostala doplatek do ziv.minima.
nesmysl
a pokud jsi nečetla, tak se tazatelka dotazuje na výivné ne na dávky!
Upravil(a) aprill (29. 10. 2011 10:33)
Není tady
aprill napsal(a):
eremuruss napsal(a):
nesmysl
Jo cetla,ale pouze vyzivne ji stejne nepomuze,aby uzivila rodinu,navic pokud zije u pritelovo rodicu,tak pokud ji nevyhodi tak si urci penize za bydleni a je zase tam kde je.
Není tady
eremuruss napsal(a):
aprill napsal(a):
eremuruss napsal(a):
nesmysl
a pokud jsi nečetla, tak se tazatelka dotazuje na výivné ne na dávky!Jo cetla,ale pouze vyzivne ji stejne nepomuze,aby uzivila rodinu,navic pokud zije u pritelovo rodicu,tak pokud ji nevyhodi tak si urci penize za bydleni a je zase tam kde je.
jak ví, e ji výivné neuiví ? ty zná příjem a poměry rodiny?
Není tady
aprill napsal(a):
eremuruss napsal(a):
nesmysl
Chces me tvrdit,ze dneska je to jine,ze pokud budu v rozvodovem rizeni na materske a budu zit ve spolecne domacnosti s byvalym,ze me budou doplacet to ziv.minima?
Jo, tenkrat jsem musela mit jeste potvrzeni,ze jsem podala zadost o rozvod.
Není tady
eremuruss napsal(a):
aprill napsal(a):
eremuruss napsal(a):
nesmysl
a pokud jsi nečetla, tak se tazatelka dotazuje na výivné ne na dávky!Chces me tvrdit,ze dneska je to jine,ze pokud budu v rozvodovem rizeni na materske a budu zit ve spolecne domacnosti s byvalym,ze me budou doplacet to ziv.minima?
Jo, tenkrat jsem musela mit jeste potvrzeni,ze jsem podala zadost o rozvod.
znovu opakuju, e se ptala na výivné! dávky a výivné jsou dvě rozdílné věci.
Není tady
pokud budu v rozvodovem rizeni na materske a budu zit ve spolecne domacnosti s byvalym,ze me budou doplacet to ziv.minima
Suzanne píe o "bývalém příteli", ne manelovi. Ale ani s manelem, zvlá v rozvodovém řízení, nemusí být vedena společná domácnost - jen se to o málo hůř prokazuje.
Nicméně nárok na výivné pro dítě/děti, (případně i pro matku), vzniká vdy, kdy rodič svoji zákonnou povinnost neplní - a na rodinném stavu nezáleí.
Není tady
Suzi buď v klidu stačí kdy zajde na sociálku nechá otce dětí vykrtnout ze společně posuzovaných lidí a napíe prohláení, e neijete ve společné domácnosti a nehospodaříte společně s financemi....na toto prohláení by jsi se odvolávala u soudu a díky tomuto papíru by jsi měla mít nárok i na nějaké dávky....Ale určitě má nárok na alimenty a i na výivné na tebe jako na neprovdanou matku a to do dvou let věku malého.
Není tady
mvkoty napsal(a):
Suzi buď v klidu stačí kdy zajde na sociálku nechá otce dětí vykrtnout ze společně posuzovaných lidí a napíe prohláení, e neijete ve společné domácnosti a nehospodaříte společně s financemi....na toto prohláení by jsi se odvolávala u soudu a díky tomuto papíru by jsi měla mít nárok i na nějaké dávky....Ale určitě má nárok na alimenty a i na výivné na tebe jako na neprovdanou matku a to do dvou let věku malého.
jenze mi zijeme ve spolecne domacnosti zatim :-(
Není tady
Suzanne napsal(a):
mvkoty napsal(a):
jenze mi zijeme ve spolecne domacnosti zatim :-(
Ale neijete ze společných peněz nebo jo? To e ije v domě jeho rodičů neznamená e tam on ije taky.
Není tady
mvkoty napsal(a):
to není tak jednoduché, určitě to neudělají jen na čestném prohláení, ale na základě pravomocného rozsudku.
podat návrhy, s PM na rozsudku dojít na patřičný úřad a poádat o vyloučení z okruhu SPO.
Není tady
helena napsal(a):
pokud budu v rozvodovem rizeni na materske a budu zit ve spolecne domacnosti s byvalym,ze me budou doplacet to ziv.minima
Suzanne píe o "bývalém příteli", ne manelovi. Ale ani s manelem, zvlá v rozvodovém řízení, nemusí být vedena společná domácnost - jen se to o málo hůř prokazuje.
Nicméně nárok na výivné pro dítě/děti, (případně i pro matku), vzniká vdy, kdy rodič svoji zákonnou povinnost neplní - a na rodinném stavu nezáleí.
Driv to neslo jestli to jde ted nevim.Dulezite bylo,ze tam manzel nesmel mit trvaly pobyt
Není tady
eremuruss napsal(a):
helena napsal(a):
Nicméně nárok na výivné pro dítě/děti, (případně i pro matku), vzniká vdy, kdy rodič svoji zákonnou povinnost neplní - a na rodinném stavu nezáleí.Driv to neslo jestli to jde ted nevim.Dulezite bylo,ze tam manzel nesmel mit trvaly pobyt
erem, zkus řeit co lze teď a ne to co bylo po Bílé hoře .
Není tady
aprill napsal(a):
mvkoty napsal(a):
to není tak jednoduché, určitě to neudělají jen na čestném prohláení, ale na základě pravomocného rozsudku.
podat návrhy, s PM na rozsudku dojít na patřičný úřad a poádat o vyloučení z okruhu SPO.
Já jsem to takhle měla a stačilo čestné prohláení, e spolu neijeme a nehospodaříme ze společných peněz, potom ádost o vyřazení ze společně posuzovaných osob a byla ze mě samoivitelka....kdybych to tak neměla nebudu to psát.
Jetě by bylo dobré aby Jsi si Suzi podala ádost u soudu na svěření dětí do tvé péče, aby jsi to měla na papíře. Potom dá na sociálku kopii rozhodnutí od soudu, ale nechat vykrtnout otce ze SPO můe hned, bnez tohoto rozhodnutí.
Upravil(a) mvkoty (5. 11. 2011 12:15)
Není tady
mvkoty napsal(a):
aprill napsal(a):
mvkoty napsal(a):
podat návrhy, s PM na rozsudku dojít na patřičný úřad a poádat o vyloučení z okruhu SPO.Já jsem to takhle měla a stačilo čestné prohláení, e spolu neijeme a nehospodaříme ze společných peněz, potom ádost o vyřazení ze společně posuzovaných osob a byla ze mě samoivitelka....kdybych to tak neměla nebudu to psát.
Jetě by bylo dobré aby Jsi si Suzi podala ádost u soudu na svěření dětí do tvé péče, aby jsi to měla na papíře. Potom dá na sociálku kopii rozhodnutí od soudu, ale nechat vykrtnout otce ze SPO můe hned, bnez tohoto rozhodnutí.
a jaký návrh jsem asi měla na mysli
jsem zvědavá jestli to daný úředník udělá jen na základě čestného prohláení. znám pár případů kdy vyloučili otce z okruhu SPO u na základě návrhu, ale tam byl otec nezaměstnaný a bez jakéhokoliv příjmu
Není tady
aprill napsal(a):
mvkoty napsal(a):
aprill napsal(a):
podat návrhy, s PM na rozsudku dojít na patřičný úřad a poádat o vyloučení z okruhu SPO.Já jsem to takhle měla a stačilo čestné prohláení, e spolu neijeme a nehospodaříme ze společných peněz, potom ádost o vyřazení ze společně posuzovaných osob a byla ze mě samoivitelka....kdybych to tak neměla nebudu to psát.
Jetě by bylo dobré aby Jsi si Suzi podala ádost u soudu na svěření dětí do tvé péče, aby jsi to měla na papíře. Potom dá na sociálku kopii rozhodnutí od soudu, ale nechat vykrtnout otce ze SPO můe hned, bnez tohoto rozhodnutí.a jaký návrh jsem asi měla na mysli
jsem zvědavá jestli to daný úředník udělá jen na základě čestného prohláení. znám pár případů kdy vyloučili otce z okruhu SPO u na základě návrhu, ale tam byl otec nezaměstnaný a bez jakéhokoliv příjmu
Já ale mluvila o vyloučení ze SPO na to jí stačí čestné prohláení
Není tady
mvkoty napsal(a):
aprill napsal(a):
mvkoty napsal(a):
Já jsem to takhle měla a stačilo čestné prohláení, e spolu neijeme a nehospodaříme ze společných peněz, potom ádost o vyřazení ze společně posuzovaných osob a byla ze mě samoivitelka....kdybych to tak neměla nebudu to psát.
Jetě by bylo dobré aby Jsi si Suzi podala ádost u soudu na svěření dětí do tvé péče, aby jsi to měla na papíře. Potom dá na sociálku kopii rozhodnutí od soudu, ale nechat vykrtnout otce ze SPO můe hned, bnez tohoto rozhodnutí.a jaký návrh jsem asi měla na mysli
jsem zvědavá jestli to daný úředník udělá jen na základě čestného prohláení. znám pár případů kdy vyloučili otce z okruhu SPO u na základě návrhu, ale tam byl otec nezaměstnaný a bez jakéhokoliv příjmuJá ale mluvila o vyloučení ze SPO na to jí stačí čestné prohláení
uvidíme jak dopadne. já bych to jen na základě čestného prohláení NEUDĚLALA !
Není tady
mvkoty napsal(a):
aprill napsal(a):
mvkoty napsal(a):
jsem zvědavá jestli to daný úředník udělá jen na základě čestného prohláení. znám pár případů kdy vyloučili otce z okruhu SPO u na základě návrhu, ale tam byl otec nezaměstnaný a bez jakéhokoliv příjmuJá ale mluvila o vyloučení ze SPO na to jí stačí čestné prohláení
jak kde. u nás by jí to takhle nikdo neudělal. pracuji na socálních dávkách.
Není tady
agewa napsal(a):
mvkoty napsal(a):
aprill napsal(a):
a jaký návrh jsem asi měla na mysli
jak kde. u nás by jí to takhle nikdo neudělal. pracuji na socálních dávkách.
No asi záleí jak kde já to řeila v atci a v pohodě mi to udělali a kdy jsem měla rozhodnutí od soudu tak jsem ho donesla
Není tady
mvkoty napsal(a):
agewa napsal(a):
mvkoty napsal(a):
Já ale mluvila o vyloučení ze SPO na to jí stačí čestné prohláeníjak kde. u nás by jí to takhle nikdo neudělal. pracuji na socálních dávkách.
No asi záleí jak kde já to řeila v atci a v pohodě mi to udělali a kdy jsem měla rozhodnutí od soudu tak jsem ho donesla
úřednice asi byla velmi "pečlivá"
Není tady