6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Holky, to je balzám na dui, číst tady vae příspěvky
Veru, kdytak přijď do Jarňátek 2012, a tam nejsem tak oputěná s dvojkama
Jsem ráda, e se tu rozproudila debata, pomáhá mi to utřídit mylenky, určitě se budu jetě tisíckrát blbě ptát na samozřejmosti, ale
Na dceru jsem pouívala látkový pleny a byla jsem max spokojená, myslíte, e se to dá i se dvěma? Teda nějak asi jo, dřív to bylo jetě horí, já je ani neehlila, ale abych neměla ruce u kolen a kruhy pod očima jetě za 5 let
Není tady
Borůvko, látkuje myslím Ronja, já jsem "zbabělec" a la jsem rovnou do jednorázovek. Je fakt, e to leze do peněz, ale měla jsem obavu, e bych látkování a záleitosti okolo toho nezvládla. Jetě máme starího syna a myslela jsem, e bych to nestíhala a tak se mi zdálo pohodlnějí pouívat jednorázovky. Neboj to vechno zvládne, zvlá, kdy u jedno dítě má! Já jsem ráda, e kdy u mám dvojčata, e to přilo a napodruhé- to u jsem minimálně věděla, kam sáhnout atd...Prvorodičky s dvojkama to asi mají o trochu sloitějí, ale je to fakt jenom o systému, který si doma zaběhne .
Mufi, díky. Máme se celkem fajn, maloi chodí od září do jeslí a jsou tam moc spokojení. Chodím vás sem tam mírovat na dlouhodobky, ale na psaní moc času není. Viděla jsem, e jste tam řeili mluvení...u nás je Anička taky trochu pohodlnějí. S Máou se domluvíme, řekne si co potřebuje, ale Anička se moc nesnaí...ale zatím to není ádná trága. Tak a jste tu vichni zdraví a pěkný víkend
Není tady
Tak jsme byli na výletě v Kolíně - pán nás opravdu cpal do EW, ani mu to nezazlívám, prostě jsou nejdraí, tak je chtějí prodávat. Je asi fakt bytelný atd., ale za ty prachy - a pokud bych časem zjistila, e bych potřebovala vajíčka, tak včetně adaptéru dalí pálka - to mě teda nebaví. Je to prostě něco za něco - jsem zvyklá na míň pohodlí a tak určitě půjdeme do levnějí varianty. Ten můj favorit Dorjan Danny Sport Twin je podle mě docela srovnatelný (samozřejmě v rámci toho, e je o polovinu levnějí - take plast místo kovu atd), ale prý mají tady taky celkem dobrý servis, náhradní díly atd.
A konečně jsem si zkusila prázdnej tandem a fakt z toho couvám - to by se mi kočár rozlomil vejpůl. Manela pán nahlodal (technika prostě), ale v autě to přehodnotil. Protoe k čemu mi je, e se jednodue nacvakne hluboká korba, kdy já u dcery ji snad nesundavala nikdy? A pokud bych tam potřebovala dát adaptér a autosedačky, tak mi to prostě manel přehodí večer nebo si to udělám sama, kdy budu mít čas a ne kdy někam pochrtím... EW se mi hodně nelíbí, ale čert to vem, stejně potřebuju jen aby to bylo funkční, ale za ty prachy to fakt nestojí.
Není tady
Borůvko, já se taky původně myslím dívala na ten Dorjan, ale děcka jsou narozené v říjnu a přilo mi, e kdybych je dala do fusaku a třeba jetě deku, tak by tam byli jak sardinky, případně by se tam neveli. Prostě mi přily ty korbičky moc úzké. Ta kolínská prodejna pořádává myslím 1x za rok výstavu dvojkočárků, tak jestli to stihne, třeba by sis jetě něco vybrala i tam. I kdy oni asi vesměs mají vechno vystavené i na té jejich prodejně. Tak drím palce a je vechno v pohodě
Není tady
Zdeni, děkuju, výstavu v Brně měli minulou sobotu. Původně jsem se tam chtěla z Prahy hnát, ale pak jsem zjistila, e převezou to, co mají v Kolíně, do Brna, aby to měli mamky z Moravy a Slovenska blí - take my vyrazili včera do Kolína. Ta úzká korbička mě taky děsí, ale úzký to je v kadym kočáře asi, kdy se má vejít do normálních dveří - je to vdycky na úkor něčeho. Já zas se myslím naučím ít s tím, co mám a víceméně budu nejspí i spokojená, do zimy tam mimina budou a pak uvidím. Na dceru jsem měla koráb, kam se vela dlouho dlouho dlouho, tak holt teď to bude jinak. Ona se taky roztahovala v břie sama, to se nedá nic dělat. Rozhodly se k nám nastěhovat mimina dvě, tak se musej uskromnit
Jetě mi holky zkuený maminy řekněte - jaký to je, kdy vás boxujou uvnitř dva caparti? To musí bejt něco ílenýho?!
Není tady
Veru66 napsal(a):
Zdravím vechny "dvojčátkové" maminky,
jsem tu nová, jetě moc nevím, jak to tu funguje. Jsem ve 14 týdnu tt a čekám dvojčátka. Bohuel jsme u minulý týden byli s krvácením v nemocnici a od té doby leím ( Hodně se o ty moje Prcky bojím, je to moje úplně první těhotenství a musím přiznat, e mám chvíle, kdy propadám panice ( Prosím, měly jste vechny bezproblémové těhotenství nebo máte nějaké zkuenosti? Kdy mám ve zprávě z nemocnice napsáno ROZIKO POTRATU, co si o tom mám myslet. Moc se bojím o ty moje zlatíčka (
Předem moc děkuji )
Ahoj Veru,
já leela s krvácením od 8. do 9. týdne a potom s opravdu velkým krvácením - to u jsem nedoufala, e to klapne - od 10. do 12. tt - a holky jsou úplně v pořádku. U dvojčecího těhotenství je krvácení spí norma ne výjimka, děloha se přeci jen musí hodně roztáhnout. Tak pěkně odpočívej, dali ti nějaké léky - Utrogestan nebo Ascorutin?
Není tady
Borůvka lesní napsal(a):
Jetě mi holky zkuený maminy řekněte - jaký to je, kdy vás boxujou uvnitř dva caparti? To musí bejt něco ílenýho?!
Tak já to nemám s čím porovnat, holky byly první, take nevím, jak často a jak moc kope jedno dítě, ale moc jiný to mylsím není. O Maruce jsem moc nevěděla, ta kopla párklrát denně (krom asi 2 týdnů kolem 30.tt, které strávila hlavou nahoru a nohama mě kopala do močáku, to bylo blbý). Bětka byla poděs u v břie, ta se tam vlnila hodně, i ke konci Je to asi stejně jako u narozených dětí, prostě záleí, jaký to dítě je...dvě klidný dvojčata tě budou okopávat míň ne jedno hyperaktivní dítě, ale nepřeju si vědět, jak by tě okopávala 2 hyperaktivní dovjčata
Není tady
Borůvka lesní napsal(a):
Jsem ráda, e se tu rozproudila debata, pomáhá mi to utřídit mylenky, určitě se budu jetě tisíckrát blbě ptát na samozřejmosti, ale
Na dceru jsem pouívala látkový pleny a byla jsem max spokojená, myslíte, e se to dá i se dvěma? Teda nějak asi jo, dřív to bylo jetě horí, já je ani neehlila, ale abych neměla ruce u kolen a kruhy pod očima jetě za 5 let
Borůvko jak říkaly holky, já látkuju a není to problém. Ovem musím podotknout, e mám taky manela, který pomůe: ráno hodí plíny do pračky ne jde do práce, já je odpoledne pověsím, neehlíme. Take kort tak moc práce to teda fakt není a mám radost, e etřím přírodu i peníze Zvlá jestli jsi látkovala u s malým, má nějakou výbavu a ví, co a jak, do toho určitě jdi
Není tady
Ronja napsal(a):
Borůvka lesní napsal(a):
Na dceru jsem pouívala látkový pleny a byla jsem max spokojená, myslíte, e se to dá i se dvěma? Teda nějak asi jo, dřív to bylo jetě horí, já je ani neehlila, ale abych neměla ruce u kolen a kruhy pod očima jetě za 5 letBorůvko jak říkaly holky, já látkuju a není to problém. Ovem musím podotknout, e mám taky manela, který pomůe: ráno hodí plíny do pračky ne jde do práce, já je odpoledne pověsím, neehlíme. Take kort tak moc práce to teda fakt není a mám radost, e etřím přírodu i peníze Zvlá jestli jsi látkovala u s malým, má nějakou výbavu a ví, co a jak, do toho určitě jdi
no já právě taky byla max spokojená, vechno mám schované (samozřejmě v nedostatečném mnoství vzhledem k současný situaci, ale to se vyřeí ) Vyráběla jsem si i ten sliz, protoe jinak byly pleny docela drsný, měla jsem froté. Tak jsem jen chtěla pro představu, jestli se to dá, ale vlastně pere to pračka a je jedno, jestli je tam o pár plen víc nebo míň. Rozhodně to zkusím, k papírovým se můu uchýlit vdycky (i kdy dost nerada).
Není tady
No já si právě říkala, e to zkusit můu, moc lidí, co látkuje s dvojkama, teda neznám. Zvládáme to bez problémů, taky peru ve slizu, pouívám hlavně klasické čtverce a plenky FLIP. Mám toho dost sepsaného na blogu, nevím, jestli jsem ti dávala odkaz?
Já si teď nedokáu představit, jak to bude třeba za půl roku nebo za rok, ale zatím je látkování v pohodě a stojí mě skoro bych řekla i míň energie, ne nakupovat papírovky někde v akci. A finančně se mi to teda za ty 4 měsíce u vrátilo Kdy vidím, jak valí ty jednorázovky, třeba v nemocnici kolik jsem toho denně vyhodila, tak je to fakt mazec ve dvou.
Není tady
Ronja napsal(a):
No já si právě říkala, e to zkusit můu, moc lidí, co látkuje s dvojkama, teda neznám. Zvládáme to bez problémů, taky peru ve slizu, pouívám hlavně klasické čtverce a plenky FLIP. Mám toho dost sepsaného na blogu, nevím, jestli jsem ti dávala odkaz?
Já si teď nedokáu představit, jak to bude třeba za půl roku nebo za rok, ale zatím je látkování v pohodě a stojí mě skoro bych řekla i míň energie, ne nakupovat papírovky někde v akci. A finančně se mi to teda za ty 4 měsíce u vrátilo Kdy vidím, jak valí ty jednorázovky, třeba v nemocnici kolik jsem toho denně vyhodila, tak je to fakt mazec ve dvou.
Moje řeč
Odkaz jsi dávala, jsem zuřivě nemocná, pak kouknu pořádně. Mám herpetickou angínu, afty v krku, v puse, vude, nemůu nic, jen leet a spát.
Upravil(a) Borůvka lesní (23. 11. 2011 15:36)
Není tady
Kočárky i dalí levný a kvalitní dětský nábytek k dostání zde nepovolená reklama
Upravil(a) AndreaP. (17. 5. 2013 19:39)
Není tady
Wow, vyborne komenty, chtěla sem napsat svoje skusenosti ale asi je tady uz vsechno.
Není tady
ahoj, tak já dvojčata nemám, ale má je kámoka a často chodíme na procházky i spolu, ona má CAM Twin Pulsar 2015 a je spokojena, má pratelné potahy, kolečka se dají otáčet o 360 stupnu a co se mě líbí moc, e jak jsou děti trochu větí, otáčí sedáky naproti sobě a děti se tak spolu i zabaví
Není tady