6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Předem se omlouvám, jestli u to tady proběhlo, ale já to nenala. Mám jetě čas, ale začínám zjiovat info o dvojčecích kočárech a bude to teda asi mazec
Prosím maminky s dvojčaty, jestli by mohly napsat svoje zkuenosti, jaký kočár měly, co by dodatečně ocenily, s čím byly spokojené a sčím naopak?
My pravděpodobně budeme muset mít tandem (jetě jsem neměřila, ale máme úzká vrátka a cestičku k domu) - je mi dovné, kdy píou, e kočár vedle sebe projede dveřma 80 cm - kolik tam pak mají mimina místa v korbičkách?
Vechny příspěvky vítám, jsem nepopsaný list, moc mě nebaví chodit po obchodech (čemu se tedy nevyhnu )
Děkuji!!!!!!!!!!!
Není tady
Ahoj Borůvko,
já to taky dost sloitě řeila. S kočárem pro dvojčata je to vdycky něco za něco - ádný není ideální, protoe to prostě nejde. Buď se vejde dobře do dveří, nebo má velké korbičky. Buď je kvalitní a trvanlivý se super servisem, nebo je za rozumnou cenu...atd.
Napřed si dobře zva, jestli chce tandem nebo model "vedle sebe". Záleí na tom, kde bude jezdit a co je pro tebe priorita. Podle mě je tandem dobrý do města, kdy jezdí hlavně po asfaltkách a chodnících a je pro tebe důleité předevím se dostat do obchodů. Zároveň je nereálné s ním jezdit třeba autobusem, tam se bude dostávat fakt těko (respewktive dveřmi projde snadno, ale vevnitř se neotočí).
Model "vedle sebe" se líp řídí, je lepí do terénu, líp se s ním otočí (třeba v autobuse), ale zase je irí.
Já (protoe bydlíme na lontě) jsem se zabývala jen modely "vedle sebe". Shrnu ti, k jakému jsem dola k závěru, ale je to jen můj subjektivní názor a osobní zkuenost mám jen s kočárkem Bumbleride.
Podle mě z modelů "vedle sebe" připadají v úvahu tyto značky (jmenuju kvalitnějí značky, které vydrí, dobře se skládají a nejsou super těké), plus se vechny dají pouívat od narození.
EasyWalker - ten je asi nejpopulárnějí. Vysoká kvalita, projde 80 dveřma, dobře se řídí, dobře se skládá, maminky s ním bývají spokojené. Hodně si chválí u sporáku prostor pro nohy dětí, je tam takový "rantl", díky kterému se děti brzy naučí nastupovat samy. Nevýhodou je dost vysoká pořizovací cena (nový komplet cca 30 tisíc).
Teutonia - měla ji Mufinka a tuím i Lenule12. Kvalitní kočár, výborný servis, vydrí. Nemá oddělený prostor pro děti, co u některých můe vadit a u jiných je to jedno. Holky ti určitě řeknou podrobnosti, kdy se zeptá
Bumbleride - lehounký, dobře řiditelný kočár, dobře se skládá, cena v porovnání s EW výrazně nií. Mě se tak líbil design, e jsme si ho nakonec vybrali. Koupili jsme ho z druhé ruky. Jsem s ním spokojená co se týká řiditelnosti a skládání, bohuel nám ale praskla konstrukce, co se u něj prý stává (je v záruce a výrobce to opravuje snad rychle). Nové modely by u tento problém mít neměly. Trochu problém je, e u se u nás neprodává (nebo loni neprodával) a moná byste si ho museli nechat dovézt. Já jsem ale do něj zamilovaná a neměnila bych.
Co se týká velikosti korbiček: holky jsou narozené koncem června a u teď jsou v zimním fusaku v korbičkách dost napasované. Tuím, e celou zimu to nevydrí. Ty má termín 1.5., dvojky se větinou rodí o chlup dřív, take pokud bys měla děti velké jako já, na zimu u se ti do korbiček stejně nevejdou. Kadé děti jsou ale jinak velké a dopředu to neví. Moje měly 2.5 a 2.7 a íleně rostou, ve třech měsících u měli obě skoro est kilo. Káímoka měla holky při narození skoro stejně velké a v roce a půl mají teprve 9 kilo. Záleí, jak velcí jsou rodiče atd...prostě dopředu to neví. Kadopádně se dá vdycky udělat to, e sporák dá úplně doleata a na něm vozí děti ve fusaku...to nás, tuím, koncem zimy nemine.
Několik dalích komentářů k výbavičce pro dvojčata mám tady: http://ronjinblog.blogspot.com/2011/09/ … ulace.html
Kdyby tě cokoli zajímalo, klidně se ptej Mimochodem, já nebyla v ádném kameném obchodě za celé těhu...vechno mám z netu
Není tady
Jetě mě napadly dvě věci:
na blogu jsem psala, e mi přijde dobrý koupit kvalitní kočár z druhé ruky. Po prasknutí konstrukce u Bumbleridu jsem názor pozměnila: kdybych měla dostatek hotovosti, koupila bych přítě nový kočár třeba za 30 a pak ho za 15 prodala. Celková cena by tak byla těch 15 a celou dobu bych vozila v novém. Takhle za ojetý dá skoro tolik a jezdí ve starém, se kerým se klidně múe něco stát. Samozřejmě kadý těch 30 najednou nemá, pak je lepí koupit kvalitní z druhé ruky ne nekvalitní nový.
A jetě jsou kočárky, kde jsou korbičky jakoby pod sebou. V těhu se mi to zdálo docela dobrý nápad, nakonec jsem to ale zavrhla. Nedávno jsem je viděla v reálu a gratulovala jsem si: ta "spodní" korbička je straně nízko, na dítě se v tom musí děsně práit, navíc je hůř přístupné, kdy je potřebuje vyndat v terénu...take to bych ti fakt nedoporučovala.
Není tady
Ronjo, mockrát děkuju. Pomohla jsi mi, a trochu pomotala hlavu. Měla jsem pocit, e mám jasno - e chci tandem (včera jsem přeměřila cestičku k domu a i kdy nevím, jestli je vude stejně iroká, má 80 cm, tak bych se snad mohla vejít i s kočárem vedle sebe). Teď jsem zas na začátku S dcerou jsem prostě vlítla do prvního krámu, koupila kočár, co se mi líbil i mi přiel dobře ovladatelnej a byla jsem s ním spokojená celý dva roky. Teď je to peklo (i kdy pěkný). Bydlíme navíc ve 3. patře bez výtahu, tak budu muset pořeit, jestli třeba a jak dlouho unesu obě najednou třeba v kočárovejch takách - a jak dlouho se do nich stejně vejdou...
Já budu jezdit hlavně ve městě, take obchody atd, ale zároveň se musím vejít i do MHD - to abych začala běhat s metrem, co?
Tvůj blog je super určitě budu nakukovat a chytat inspiraci (i kdy nechápu, kde na to bere čas )
Zítra je v Brně veletrh dvojčecích kočárů, jak jsem někde zahlídla, moc se mi nechce jet 200 km, ale zas asi lepí ne objídět jednotlivé obchody...
Není tady
Ahoj Borůvko,
tak já jdu taky troku zamotat hlavinku :-)))))
Jak u psala Ronja, já měla pro holky Teutonku... spokojenost naprostá... věci, které jsem tenkrát u ní postrádala, mají u dneska vychatané - já mám jetě model, na který se nedala nacvaknout autosedačka... dalí "novinkou", která mi přijde celkem fajn a bývala bych jí ocenila, je ruční brzda na madle... i tu dnes dávají (zejména při jízdě s naloeným kočárem z kopce vůbec není patná monost si to přibrzdit...) co se rozměrů týká - i s teutonkou projde 80 cm futry... naprosto super manipulace - otočí kočár prakticky na místě... skládá se také jednodue... co se skladnosti týká, tak vystřídala jsem za tu dobu několik aut (nevím jak na tom jsi s jeděním, já cestovala celkem dost) a mohu říct, e do fiat Stilo, octavia, honda CRV, chrysler voyager se vejde bez jakékoli nutnosti něco odmontovat... při jejím pořízení jsem trochu uetřila na tom, e jsem třeba nekupovala orig. vloné taky od teutonky (měla jsem od emitexu - na radu přímo prodejce - a naprosto bez problémů)... z mého pohledu jediné mínus byla volba černé barvy, protoe mi fakt vyisovala... take doporučuji spí nějakou kombinaci barev...
ad Easy Walker - ten má na dvojky sousedka... přijde mi taky fajn, řekla bych, e dost srovnatelný s teutonkou, ale kdy mohu posoudit "vyrachtanost" kočárku, tak si troufnu říct, e teutonka je na tom fakt líp...
jde spí o to si srovnat, jestli chce boudičky zvlá nebo ne... (v případě volby mezi těmito kočáry)... u nás k ádným větím problémům, kvůli neoddělenému prostoru nedocházelo... naopak, kdy jsem vzala holky do golfek (aria twin), tak byly hotové, e na sebe pořádně nevidí... myslím, e to je prostě o tom, na co si děti navyknou...
a k tandem x vedle sebe - jednoznačně vedle sebe... tandem sice u některých kočíků moná lépe vypadá, nicméně na manipulaci je hrozný... (vyzkouela jsem)... a ve chvíli, kdy má děti troku větí (tudí kočár pěkně těkej), tak na chodník můe pouze nacouvávat a představa podobné manipulace ve městě je fakt děsná... do toho bych prostě nela...
jooo a velikost korbiček - u toho walkera mi přijdou fakt pidi... nicméně kluci od sousedky jsou narozený v půlce června (porodní váha 1.5 kg) a zimu v nich zvládli... (sice nic moc prostor, kdy je zabalila do fusaků, ale prostě to dali) a to u v zimě byli pěkní cvalíci - nikdo by nepoznal, e se narodili dřív a byli to takoví drobci :-)))) no a konec zimy dojíděli (přesně jak píe Ronja) ve sporáku v lehu nebo mírném sedu...
tak to je za nás ;-) moc drím palce - hlavně a vydríte pohromadě co nejdéle!!!
v případě dotazů jsem k mání ;-)
Není tady
Mufi, děkuju mooooc. Já u mám tak nějak plný zuby toho, jak to hlavně vechno řeí vichni kolem. Dnes jsme měli celorodinnou oslavu (manelova babička měla narozeniny, bylo nás tam 17). A vichni řeili, jak to budeme dělat ráno s odchodem do kolky, jak kdo kde stluče boudu na kočár nebo se rozíří cestička k vrátkům atd. - já tam jen seděla a říkala si, jestli nám taky nechtěj třeba ten kočár, jména atd. vybrat
Zatím si to neumím představit vůbec, v hlavě mi víří milion věci, počínaje třetím patrem bez výtahu a konče árlivostí starí dcery, která je ílenej mamánek
Asi to myslí dobře, ale radi bych, aby to jetě nikdo nevěděl (co vzhledem k mým počínajícím rozměrům u není moné )
Take dotazů já budu mít určitě pět tisíc, ale zatím mi to vechno víří v hlavě a vlastně vůbec nevím. Měly vae děti od začátku kadej svou postýlku nebo spaly v jedné? A jak dlouho kdytak? Nám se sem toti asi ani 2 nevejdou, máme jen obývák (a v něm nae dvoupostel a jídelní stůl), pidi kuchyňka a dětský pokoj (zatím celý zaplněný jedním dítětem A jak kojení? Dohromady? A budily jste druhé, kdy se vzbudilo na jídlo první? A spaly jste vůbec někdy?
Není tady
Borůvko, věř, e si dovedu představit, jak ti je, kdy vichni kolem (by třeba v dobrém) řeí co a jak a do veho "kecají"... za mě - nauč se říct, e si třeba to a to vyřeíte po svém a ev. a ta situace nastane... čím dřív se to naučí, tím líp... hlavně neposlouchej řeči o tom, jak to bude mít těké, co bude mít práce atd... protoe kdyby ses řídila tím, co ti ostatní takhle napovídají, tak bude vyřízená jetě mnohem dřív, ne budete mít prcky v náručí...
to třetí patro bude asi mazec, ale zná to - enská vydrí celkem dost :-))))) starí dcera - kolik jí bude a se drobci narodí??? u sousedů maj taky jetě starí holčinu (bylo jí 7 kdy se kluci narodili) a zvládli to fakt super... Terka kluky miluje - samozřejmě pubosky remcá, kdy má hlídat atd... ale prostě je zapojená do vech povinností a na druhou stranu s ní mamina jezdí na krouky a to hlídá taka... take mají holčičí chvilku pro sebe...
ze začátku spaly holky v jedné postýlce - nejdříve vedle sebe (v rychlozavinkách) pak proti sobě - kadá z jedné strany a pak a následovala varianta dvou postýlek... kojení - sice jsem kojila málo, ale kdy, tak obě najednou... a ano, já budila druhou holčinu, aby se naučily fungovat zároveň... páč jinak by nastala přesně ta situace, e se nevyspí vůbec...
Není tady
Děkuju za podporu
Dceři budou teď v listopadu 4. Na jednu stranu jí věřím, e a se to nějak zaběhne, bude skvělá, je hodně mateřská, na mimino se ptala u asi rok, u teď mi mae břicho a tak. Navíc je fakt hodná, v tom je na ní spoleh.
O těch ostatních z okolí - no, nejradi bych prostě byla, kdyby to snad nikdo nevěděl Mám z těch jejich řečí akorát pocit, e to bude jetě horí, ne si vůbec umím představit. A má pravdu, e u jsem z těch řečí dost vyřízená.
A ohledně kočáru jsem zatím vymyslela variantu, e hluboký koupím z druhé ruky, protoe to při těch velikostech korbiček fakt nebude na dlouho a potom u něco bytelnýho. V sobotu snad pojedem do Kolína kouknout, vyzkouet atd. Moná se vejdeme i do té naí pidi cestičky, iroká je 80 cm. Opravdu hodně jsem se teď odklonila od tandemů, kdy to tak slyím - na ovladatelnost, nájezdy atd. Bydlíme v Praze, potřebuju neustále na obrubník a dolů, 2x denně do kolky a tak. Do obchodů se asi celkem dostanu - doufám.
Jinak co se týče auta, tak to moc neřeím, máme Berlingo, take kočár se tam sloenej asi vdycky vejde (to jsem byla nějaká osvícená, kdy jsem ho chtěla )
Není tady
se tu musím ve své podstatě smát, kdy čtu o těch lidech kolem... to je přesně stav snad kadé dvojčecí maminy... vichni straí, jak to bude hrozné... pak kdy děti má tak tě litují, e jsi chudák a jak musí být vyřízená atd...
já stále tvrdím, e ano, jsou dny, kdy jsem padala/nebo padám na d*ku... ale naproti tomu mě doma přivítají 2 páry astných očí, e mě vidí, 2 páry smějících se dětí, poslouchám vejplechty od dvou malejch čůziček, zaráz od dvou najednou poslouchám "mami mám tě láda"... komu se tohle potěstí??? vy jste si to zaili s jedním a teď budete mít to těstí, e si to uijete se dvěma...
a ze veho nejradí těm prudičům říkám, e mít na to chlapa, tak si klidně střihnu jetě jedny dvojky :-))))) minule jsem chvilku vozila kluky sousedce, tak jsme byli za super úkaz dvojky v kočárku a druhé vzorně kadá z jedné strany kočíku :-))))) mě to tááááák bavilo ty obličeje... dokonce jedna paní povídala - já vás obdivuju... mě stačí dvě...
neboj, zvládnete to... kdy byly holky nejmení, tak jsem jetě ila s manelem a jeho dcerou... take ráno vstát, obléct holky, velkou do koly po obědě jí vyzvednout, převézt na nějaký krouek a větinou jí tam za cca 2 hodiny zas vyzvednout... a i to se dá ;-) chvilku trvá, ne si člověk zajede nějaké koleje, ale jde to!!!
jooo a kdybyste chtěli jetou teutonku, tak mohu nabídnout ;-)
Není tady
Ahoj Borůvko,
holky u tu téměř ve popsaly.
Jinak za mě, já mám Teutonii a byla jsem s ní spokojená, jedniná nevýhoda byla, e se občas povolovala stříka a při jízdě po lesní cestě se částečně sklápěla, tak bylo potřeba čas od času ji dotáhnout.
Po pravdě ne kupovat hluboký a pak dalí kočár bych spí la do kombinace. Nevím jaké mají ostatní zkuenosti, ale takto jsem vystačila po celou dobu s jedním kočárem (kdy byly děti malé měla jsem v kočárku vloné taky a později je vyndala a byl z toho sporák), např. golfky mi přijdou naprosto zbytečné, ale dovedu si představit, e je vyuije ten kdo hodně cestuje, tak na popojídějí po nákupním centru apod. můou být fajn.
Co se týká chození do 3. patra, tak to mám jetě v ivé paměti :-))) O narození do 2 let věku dětí jsme bydleli ve 4. patře bez výtahu a na toto byly právě praktické ty vloné taky. Děti jsem nosila buď v autosedačkách (kdy jsme jeli někam autem) nebo ve vloných takách (kdy jsme jeli kočárem). Cca od 10 měsíců jsem děti začala nosit stylem jednoho v ruce a druhého v nosítku (v Manduce) na zádech :-)) Neboj ve se dá zvládnout, jen si musí najít svůj styl.
Kdy tě bude cokoliv zajímat, tak se ptej.
Není tady
Jo jetě jsem si vzpoměla, co se týká obchodu v Kolíně, tak tam jsou hodně zaměření na Easy Walker a velmi rádi ho vem doporučují, co jsem slyela, tak a moc, ale třeba se to změnilo :-)
Jinak naí Teutonku mám v plánu také na jaře prodávat
Upravil(a) lenule12 (31. 10. 2011 14:01)
Není tady
Holky, jste úasné. Hormony dělají své a já mám zase na krajíčku
Lenule, já koukala na ty vloné taky, e by to bylo řeení, ale nevím, jak dlouho unesu dvě mimina najednou. Mám ale jednu veeeelikou výhodu, e bydlíme sice ve 3. patře, ale domu se zahradou, která se zamyká, take kočár klidně nechám chvilku před domem, ne případně postupně mimina vynesu. Nemusím řeit, e bych bydlela někde na ikově a nemohla nechat kočár ani vteřinu bez dozoru.
No ale kadopádně jste moc moc moc hodný. V neděli jsem zas trochu brousila po netu, teď se mi zas docela líbí Dorjan Danny Sport twin (co se jetě 180x změní). Tak co vy na to?
Nostalgicky vzpomínám, jak jsme koupili monokočár - to byla pohoda, jeden krám, jeden kočár do ruky - jo super a hotovo. A vozila jsem v něm celou dobu, naprosto spokojeně. A jetě jsem si ho naivka schovala na dalí
Není tady
lenule12 napsal(a):
Jo jetě jsem si vzpoměla, co se týká obchodu v Kolíně, tak tam jsou hodně zaměření na Easy Walker a velmi rádi ho vem doporučují, co jsem slyela, tak a moc, ale třeba se to změnilo :-)
Jinak naí Teutonku mám v plánu také na jaře prodávat
U jsem to taky někde četla, ale já zas nejsem z těch, co se nechají zviklat. Mně přijde EW straně malej (korbičky)
Není tady
Borůvko Dorjan dany sport neznám, ale kdytak mrkni na web ww. dvojcata.cz a tam u určitě nějaké recenze na něj najde nebo kdy tam hodí odkaz, určitě Ti někdo odpoví.
Jen jsem tě chtěla upozornit, e větina dvojkočárů nebývá skladem, take je potřeba dopředu zjistit jaká je dodací lhůta a objednat dostatečně s předstihem (my na Teutonku čekali 15 týdnů, ale to u byl asi extrém)
Není tady
Borůvka mám pocit, e s Dorjanem jezdila tuím Verča... sakra jak ona byla tady na netu... jdu to pohledat....
jooooo Verčulka :-))) zkus jí sehnat... nebo kdy jí chytím na FB tak se jí zeptám ;-)
Upravil(a) mufina1 (31. 10. 2011 14:43)
Není tady
lenule12 napsal(a):
Borůvko Dorjan dany sport neznám, ale kdytak mrkni na web ww. dvojcata.cz a tam u určitě nějaké recenze na něj najde nebo kdy tam hodí odkaz, určitě Ti někdo odpoví.
Jen jsem tě chtěla upozornit, e větina dvojkočárů nebývá skladem, take je potřeba dopředu zjistit jaká je dodací lhůta a objednat dostatečně s předstihem (my na Teutonku čekali 15 týdnů, ale to u byl asi extrém)
Děkuju, vzhledem ke svému metříku myslím, e to snad stihneme
Není tady
Jinak já měla jetě jako druhý kočárek na balkon DorJan Cross a ten tedy nedoporučuju, jezdit bych s nim nechtěla, manipulace s ním byla hrozně těká (on sám kočárek nebyl zrovna nejlehčí, navíc neměl otočná kolečka), ale to bude asi něco jiného ne ten DorJan Danny Sport.
Není tady
lenule12 napsal(a):
Jinak já měla jetě jako druhý kočárek na balkon DorJan Cross a ten tedy nedoporučuju, jezdit bych s nim nechtěla, manipulace s ním byla hrozně těká (on sám kočárek nebyl zrovna nejlehčí, navíc neměl otočná kolečka), ale to bude asi něco jiného ne ten DorJan Danny Sport.
No na ten jsem koukala a přesně ty přední kolečka mě odradily. U kočáru pro jedno jsem to neřeila, měla jsem klasiku, ale u tohohle irokého je to asi doooost podstatný kvůli ovládání. Jela jsem s dvojčatovym jen jednou, nevím, co to bylo za značku, ale rozhodně obyč, čtyři nafukovací kola, ádný otáčení atd. a teda i kdy nejsem zrovna pápěří tak jsem ho nemohla urvat a zatočit s ním
Není tady
Borůvko, neboj, to zvládne. Fakt se toho člověku víří v hlavě milion, ale já znám lidi, co mají 6 dětí a z toho 2x dvojčata a zase dalí, kteří mají dětí 8 a z toho jedno těce postiené...take dvě normální děti zaráz too je prostě pohoda Navíc dvojčata jsou logický, má dvě ruce, dvě prsa, děti mají dva rodiče Tak neboj a klidně pi, my se rády podělíme o zkuenosti. Hlavně teda holky, já jsm dvojmatka teprve chvíli.
Ke spaní: moje "klády"spaly zezačátku obě v jedné postýlce jako Mufata, napřed vedle sebe, pak naproti sobě. Jene jsou velký a od dvou měsíců u se ruily, take teď (protoe nejsem schopná pořídt dalí postýlku), spí jedna v hacce (ta neklidnějí) a jedna v postýlce.
Krmit rozhodně jedině zaráz aspoň zezačátku, jinak se z toho zblázní. Moje holky se zezačátku kojily i tři čtvrtě hodiny, kdybych je kojila po jedné, nic jiného u nedělám. Na dvojčata to chce fakt co nejpevnějí řád, prostě krmí se zároveň, oblíkají se zároveň a přebalují se taky zároveň. Kdy z toho občas vyklouznu a jednu nakrmím a druhou nechám spát, najednou zjistím, e u si vůbec nepamatuju, kdy jsem kterou kojila Take doporučuju fakt reim.
Zezačátku najede na reim a pak sama zjistí, co si můe upravit. Teď u je třeba kojím po jedné, protoe Bětce na to stačí 5 minut, Maruka potřebuje asi 15 a kdy jsem kojila zaráz, Bětka se po 5 minutách začala u prsa vztekat a hysterčit, e u má dost, já přitom na druhém prsu přisátou Maruku, do toho mi Bětka řvala tak, e z toho blila Ale znám holky, co kojily zaráz celou dobu. Záleí fakt na dětech, kadý nemá takového pouka jako my
Z mého pohledu má tu výhodu, e u jsi jedno miminko měla. Já v ivotě dítě nepřebalovala, nekojila jsem, take zezačátku tohle vechno dělat najednou dvakrát - chvíli mi trvalo, ne jsem se do toho dostala. Teď je to ale v klidu. Rozhodně bych řekla, e mát dovjky je asi tak pětkrát lehčí, ne jak ti ivě popisují ti, co je nikdy neměli
Není tady
Ronjo, děkuju, tohle jsem fakt potřebovala - nalilas mi energii do il!!!!!!!!!!!
Já právě s dcerou měla tak ílený estinedělí, e to ani nejde popsat, kejení horor, reflux - a to byla dcera fakt straně hodná, spavá - 20 hodin denně prospala. A já seděla v noční koili nad postýlkou a plakala jsem psycho hadr.
Ale je fajn slyet o tom reimu, protoe i u dcery jsem to tak nějak instinktivně měla, ona to má ráda pořád - vědět, kdy se co bude dělat atd. (a hlavně JÁ to mám ráda!!!! )
K nám se hlavně nejspí druhá postýlka ani nevejde
Není tady
Borůvko, přesně jak říká Ronja: základ je reim a synchronizace a pak to jde celkem dobře a hlavně má nějaký čas i pro sebe. I já kojila děti zaráz a to a do roku, kdy jsem je přestala kojit.
Jinak jsem je také měla ze začátku v jedné postýlce, kdy jednu jsem měla v lonici a jednu v obýváku (kde byly děti přes den). Poté asi v 5ti měsících jsem obě děti ji přestěhovala kadého do své postýlky v jejich pokojíčku.
Není tady
Zdravím vechny "dvojčátkové" maminky,
jsem tu nová, jetě moc nevím, jak to tu funguje. Jsem ve 14 týdnu tt a čekám dvojčátka. Bohuel jsme u minulý týden byli s krvácením v nemocnici a od té doby leím ( Hodně se o ty moje Prcky bojím, je to moje úplně první těhotenství a musím přiznat, e mám chvíle, kdy propadám panice ( Prosím, měly jste vechny bezproblémové těhotenství nebo máte nějaké zkuenosti? Kdy mám ve zprávě z nemocnice napsáno ROZIKO POTRATU, co si o tom mám myslet. Moc se bojím o ty moje zlatíčka (
Předem moc děkuji )
Není tady
Veru ničeho se neboj, kadé těhotenství je rizikové a dvojčecí tuplem. Myslím, e nejrizikovějí období (1. trimestr) u má zdárně za sebou, tak teď to ji bude hlavně o tom, donosit děti co nejdéle a uvidí to zvládne. S krvácením se tu hodně potýkala Ronja (určitě ti také sama napíe) a podívej na její metřík, má krásné zdravé holčičky
Já měla to těstí, e jsem měla těhotenství bezproblémové.
Není tady
Ahoj holky, včera jsem měla rozepsaný dlooouhý komentář a ti dva po mně tak dlouho skákali, e jsem to nakonec vzdala a píu z práce .
Borůvko, ke kočárku - já mám Easy walkera,kupovala jsem ho nový a byla to teda pecka, ta cena. Nicméně s kvalitou jsem spokojená. U bych to ale asi udělala tak, e bych si koupila sporák EW nový a k tomu od někoho starí korbičky - na tom se dá cosi utěřit. Jízdní lvastnosti výborné, je lehký, dobře ovladatelný a projde zatím vema dveřma. No a k tomu, jak fungovat s dvojčátky tady asi holky napsaly u vechno. Já se taky ze začátku bála, ale opravdu jsem trvala na tom, e je potřeba synchronizace, take kdy se v noci vzbudil jeden (je jedno kdo), tak jsem ho nakrmila a poté nakrmila i druhého. Já jsem teda kojila po jednom a obdivuju do teď vechny, kteří to zvládli zároveň! To taky uetří hodně času. A neboj! vdycky je jeden z těch dvou dětí hodnějí a klidnějí .Jo a nae děti spali kadý ve své postýlce od narození.
No a Veru, jak píe Lenka - dnes u je automaticky kadé dvojčecí těhotenství bráno jako rizikové, tak neboj!
Není tady
Veru já jsem za těhu krvácela 2x - poprvé to bylo hned ze začátku cca 6.tt - a to krvácení bylo opravdu veliké... prakticky jsem obrečela, e to je v pr... a k dr. la jen s tím, e mi to potvrdí... pravda po telefonu mě tenkrát má dr. CAR "sprdla", e se mám hodit do klidu, e jestli se budu předem nervovat, tak si nepomůe, nadiktovala co mi má manel koupit okamitě za léky a já jen leet a k nim a druhý den... jak píu, jela jsem tam více méně s tím, e to je v čudu... a na utz na mě blikala 2 tenkrát jsem si řekla, e jim prostě musím věřit... při dalím krvácení (cca 10. nebo 11. tt) u jsem byla vesměs v klidu.. nebylo tak silné a přelo cca po pár hodinách... ale já krvácela, jeliko jsem měla v děloze hematom...
od té doby jsem měla těhotenství bezproblémové... (nebudu psát o bolestech zad, nohou, absenci kotníků ke konci těhu atd..... to beru jako součást těhotenství ) holky jsem rodila plánovaným císařem ve 38+6
moc drím palce aby jste vechno zvládli... hlavně odpočívat, ádné vytírání a luxování - to nech dělá manel nebo babičky... ;-)
jeee Zdeni na vás jsem nedávno myslela jak se máte... ;-)
Není tady