Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 24. 10. 2011 19:44

Madis
♥♥-----
Registrovaný: 1. 2. 2008
Příspěvky: 41

nová práce- poraďte

Hodně ráda tady čtu a opět jsem se dostala do trochu komplikovanější situace. Nemůžu zůstat v současné práci z několika důvodů. Nemám žádnou inspiraci, co budu dělat po výpovědi. tak se rozhoduju mezi nějakou vedoucí kanceláře.... NO, jsem učitelka na střední škole. Přemýšlím, jaká ppráce by se pro mě  mohla hodit. Umím mluvit s lidma, umím řešit problémy, zařizovat věci, ale už nechci tak mizerný plat, takže státní sféru už nechci pokoušet. Prosím poraďte mi, kde všude by se mohla uplatnit bývalá učitelka. Do obchodu nechci.

Není tady

 

#2 24. 10. 2011 20:05

majkafa
Host

Re: nová práce- poraďte

Co si představuješ pod  vedoucí kanceláře? Neumím si pod tím nic moc představit. Jaké kanceláře? Sekretářka?

 

#3 24. 10. 2011 20:27

Blossom
Host

Re: nová práce- poraďte

Madis, přiznám se trochu, že mě překvapuje Tvé přesvědčení (aspoň tak na mě Tvůj příspěvek působí), že si příští zaměstnání vybereš podle svých požadavků: Větší plat než na střední škole, takže ne do státní sféry.
Píšeš - vedoucí nějaké kanceláře...jaké jako? Abys byla vedoucí něčeho, měla bys znát práci podřízených a mít v tom oboru dobrou praxi. Takže např. vedoucí ekonomka by měla znát perfektně ekonomii, vedoucí personalistka my měla znát (a mít praxi) v personalistice, vedoucí oddělení obchodu by měla mít praxi a dobře znát obchodní prostředí, znát jazyky apod....
Zřejmě kvůli platu směřuješ tedy do soukromé sféry.... nevím, zda si uvědomuješ, že mnohde je v soukromé sféře plat nižší, než ve škole, fůra neplacených přesčasů, žádné prázdniny...

Nechci Tě srážet, ale v soukromé sféře dělám a vím, že právě bývalé učitelky nejsou těmi, po kterých je zde vysoká poptávka - většinou majitelé firem hledají někoho s konkrétní praxí...
Zdá se mi, že to mᚠhodně neujasněné, tu vizi budoucnosti, a hlavně - nezávisí jen na Tvých požadavcích, ale i na požadavcích druhé strany...

Tak a najdeš, co bys chtěla par , a kdyžtak sem pak napiš, jak ten proces celý probíhal, to bude myslím dost aktuální téma...

 

#4 24. 10. 2011 20:33

holcina
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 30. 10. 2009
Příspěvky: 4292

Re: nová práce- poraďte

S tou vedoucí kanceláře jsem to taky nepochopila. Takže neporadím, jen vím, že v soukromé sféře jde hlavně o praxi v daném oboru, kterou nemáš. Organizačně schopný bez znalostí moc šancí nemá.
Mám pár kamarádů učitelů, kteří by rádi odešli, ale sami říkají, že vlastně nic neumí. Držím palce a se podaří

Teď mě napadlo, umíš mluvit s lidmi, zařizovat - co třeba prodávat reality?

Upravil(a) holcina (24. 10. 2011 20:37)

Není tady

 

#5 24. 10. 2011 20:53

majkafa
Host

Re: nová práce- poraďte

Madis, jaké předměty na střední škole učíš? A jaké mᚠpřesně vzdělání? Myslím, že i to je důležité pro výběr tvé budoucí práce. Možná tě to někam nasměřuje.
Taky dělám v soukromé sféře, a jak píše Blossom, to je úplně něco jiného, než státní organizace. Tam se na pracovní dobu nehledí a platy leckdy taky nejsou bůhvíco, obzvláště pro člověka bez praxe.

 

#6 24. 10. 2011 22:39

Madis
♥♥-----
Registrovaný: 1. 2. 2008
Příspěvky: 41

Re: nová práce- poraďte

V podstatě opakujete moje důvody proč neodejít, ach jo....

Vedoucí kanceláře - měla jsem takovou představu, někde na netu bylo office manager a pod tím popisek, že zajištuje chod kanceláře nebo budovy, ano dalo by se řict, taková nějaká sekretářka. Pracovní doba není zatím omezující, jsem smířená, že by toho volna nebylo tolik, ale už mě unavuje těm malým nedospělcům dělat vola. Přijdou mi stále bojovnější a pořád se domáhají práv, přičemž povinnosti a pravidla se raděj ani nezmiňují. Omlouvám se, nechci být konkrétní z mnoha důvodů.

V podstatě nemám mnoho představ, jaká povolání by se dala dělat, zda-li bych třeba neuspěla v bance jako poradce, obávám se že "tupější" klienti by už byli nad rámec mých možností. Vzhledem k tomu, že se nějak plíživě blížím k vyhoření.

Realitka je dobrý tip. Budu si zjišovat podrobnosti. Napadla mě ještě cestovní kancelář, ale tam to bude v mnoha ohledech nejisté. Mám v  tom oboru známou, která právě končí.

Říkala jsem si, že přece musejí být zaměstnání, kde by člověk ve středním věku mohl začít znova, třeba i níže. Ale netuším, jakou práci hledat natož pak najít.....

Není tady

 

#7 25. 10. 2011 6:21

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: nová práce- poraďte

Mno, a čo to teda učíš? A čo reálnie VIEŠ? Príp. aké mᚠvzdelanie? Alebo inak: skús to otoči; čo môžeš ponúknu, a možno podža toho prídeš na to, kde by sa tvoje znalosti dali využi. Plat by som riešila až ku koncu, lebo napr. v Bratislave má aj chyžná pomaly lepší plat ako učitelia... cool


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#8 25. 10. 2011 7:01

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: nová práce- poraďte

někde na netu bylo office manager a pod tím popisek, že zajištuje chod kanceláře nebo budovy, ano dalo by se řict, taková nějaká sekretářka
Taková nějaká "holka pro všechno", dalo by se říci... http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png Tohle je taky někde na netu:
Popis práce
administrativní podpora vedení, zajištění bezproblémového chodu centrální kanceláře, vyřizování telefonních hovorů, příjem faktur a evidence jejich splatnosti, zodpovědnost za správnost a úplnost dokladů k dohodám zaměstnanců, evidence výplat zaměstnanců, zajištění zásobování kanceláře (občerstvení, kanc. potřeb apod.), evidence materiálu na každou zakázku, údržba zasedací místnosti, zalévání květin, vítání návštěv, další práce dle nařízení zaměstnavatele


Zvláště ten poslední bod znamená, že budeš dělat vola těm velkým nedospělcům http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png, navíc nikoli od-do, ale tak, jak si nadřízení vzpomenou a co si vzpomenou... a tví nadřízení budou prakticky všichni ve firmě, krom (možná) pár asistentek na tý nejnižší pozici, který tě zas pro změnu budou mít na háku.
A ty další bodíky?
"administrativní podpora vedení" - "Paní X, tohle prosím v 15 kopiích, svázat a ráno v sedm třicet to budu míást na stole, abych to mohl vzít s sebou" = řečeno kolem šesté večer, kdy "tohle" znamená cca 200 stran, z toho polovička výkresové dokumentace.
"zajištění bezproblémového chodu centrální kanceláře" - každej prů...švih padne na tvoji hlavu - od ztracených podkladů (který tvůj šéf zapomněl na chatě, ovem nepřizná to), až po těhotenství slečny z recepce, která obratem nastupí nemocenskou, ale nelze ji kvůli němu vyhodit.
"vyřizování telefonních hovorů" - být zdvořilá na každýho pitomečka, který buď nechápe, nebo sprostě řve a jeho nesmyslnej požadavek vyřídit ke spokojenosti jeho i vedení, kteréžto spokojensoti se od sebe diametrálně liší.
"příjem faktur a evidence jejich splatnosti, zodpovědnost za správnost a úplnost dokladů k dohodám zaměstnanců, evidence výplat zaměstnanců, evidence materiálu na každou zakázku" zase znamená, že za každej bor.del v účtárně, personálním a za každou strženou odměnu na tebe bude někdo ječet, anžto taková asistentka se najde spíš, než například kvalitní účetní, která navíc vidí do firemní šedé ekonomiky. A stejně tak nebude nikoho zajímat, že ti Franta Vopička neřekl o změně zadání zakázky, která se tím prodraží o nějakých 200 táců - to bys přece věděl, kdyby ses zajímala o chod firmy... jenže tys zrovna v tý době, kdy se změna projednávala,  "udržovala zasedací místnost, zalejvala květiny nebo vítala návštěvu", z níž se vyklubal podomní prodejce čehokoliv.
"zajištění zásobování kanceláře" - běda, když šéfova milenka nebude mít na stole zrovna tu jedinou značku minerální vody, kterou preferuje a kterou mají jen v tom nejvzdálenějším centru, běda, když si šéf pořídí sešívačku v podobě rudého ferrari, do které ovšem patří jen totálně atypické sponky, běda, když přes noc neseženeš tři balíky papíru v odstínu "popel z růží", jelikož jen na něm může být předložena prezentace...

Ale třeba budeš mít kliku na rozumný nadřízený, milý kolegy a firmu šílenou jen tak, jak je v kraji zvykem http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#9 25. 10. 2011 7:02

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: nová práce- poraďte

2x vissla

Upravil(a) helena (25. 10. 2011 7:03)


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#10 25. 10. 2011 7:50

Blossom
Host

Re: nová práce- poraďte

Realitka je velmi nejistý tip, bohužel, jednak Tě nikde nepřijmou do zaměstnaneckého poměru, ale jen na živnosák, a za druhé je krize - reality se moc neprodávají...vím to jistě, známý nedávno po roce, kdy takto v realitce pracoval (na živnosák, samozřejmě), odešel - neuživilo ho to.

Ale neklesej na mysli, já bych nato šla takhle:

1/ Nedávala bych výpověď, dokud nebudu mít jasnější vizi a nebo nejlépe aspoň příslib nějaké práce někde.

2/ Napsala bych své CV, motivační dopisy ( pro každou firmu, kde se budeš ucházet o místo, jiný-šitý na míru) a začla bych denně hledat na netu a svůj životopis rozesílat.

3/ Rozhodila bych sítě mezi známými, a třeba jsi-li na Facebooku, tak i tam (nedávno jsem četla, že hodně zaměstnání se dá takto přes sociální sítě sehnat). Ptala bych se zkrátka všude možně, jestli někdo neví o nějaké práci u nich ve firmě.

Věřím, že časem něco seženeš, tedy jsi-li z oblasti, kde není moc vysoká nezaměstnanost.
Ale upřímně - učitelka, ve středním věku - no raděj nečekej zázraky....

PS: S tupějšími a nebo protivnými klienty (nebo šéfem, kolegy, obchodními partnery atd atd. ) se budeš aspoň občas setkávat všude, tomu se nevyhneš..
Takový je život.

Upravil(a) Blossom (25. 10. 2011 7:53)

 

#11 25. 10. 2011 8:30

lea64
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 9. 2. 2009
Příspěvky: 1130

Re: nová práce- poraďte

Uvedu ti několik konkrétních příkladů, co dělají někteří kantoři zběhlí ze SŠ.
Matematik - analýzy v pojišovně
češtinářka - korektorka v novinách
bioložka - chemička - laboratoř v nemocnici
účtařka - finanční úřad
tělocvikář - majitel posilovny
jazykáři - překlady, externí práce pro podniky
ekonom - pracovník v cestovní kanceláři
To všechno jsou konkrétní lidé, snad si vybereš taky podle svého oboru nebo něco úplně jiného. smile

Není tady

 

#12 25. 10. 2011 12:39

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Registrovaný: 30. 11. 2006
Příspěvky: 4741
Web

Re: nová práce- poraďte

helena napsal(a):

někde na netu bylo office manager a pod tím popisek, že zajištuje chod kanceláře nebo budovy, ano dalo by se řict, taková nějaká sekretářka
Taková nějaká "holka pro všechno", dalo by se říci... http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png Tohle je taky někde na netu:
Popis práce
administrativní podpora vedení, zajištění bezproblémového chodu centrální kanceláře, vyřizování telefonních hovorů, příjem faktur a evidence jejich splatnosti, zodpovědnost za správnost a úplnost dokladů k dohodám zaměstnanců, evidence výplat zaměstnanců, zajištění zásobování kanceláře (občerstvení, kanc. potřeb apod.), evidence materiálu na každou zakázku, údržba zasedací místnosti, zalévání květin, vítání návštěv, další práce dle nařízení zaměstnavatele


Zvláště ten poslední bod znamená, že budeš dělat vola těm velkým nedospělcům http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png, navíc nikoli od-do, ale tak, jak si nadřízení vzpomenou a co si vzpomenou... a tví nadřízení budou prakticky všichni ve firmě, krom (možná) pár asistentek na tý nejnižší pozici, který tě zas pro změnu budou mít na háku.
A ty další bodíky?
"administrativní podpora vedení" - "Paní X, tohle prosím v 15 kopiích, svázat a ráno v sedm třicet to budu míást na stole, abych to mohl vzít s sebou" = řečeno kolem šesté večer, kdy "tohle" znamená cca 200 stran, z toho polovička výkresové dokumentace.
"zajištění bezproblémového chodu centrální kanceláře" - každej prů...švih padne na tvoji hlavu - od ztracených podkladů (který tvůj šéf zapomněl na chatě, ovem nepřizná to), až po těhotenství slečny z recepce, která obratem nastupí nemocenskou, ale nelze ji kvůli němu vyhodit.
"vyřizování telefonních hovorů" - být zdvořilá na každýho pitomečka, který buď nechápe, nebo sprostě řve a jeho nesmyslnej požadavek vyřídit ke spokojenosti jeho i vedení, kteréžto spokojensoti se od sebe diametrálně liší.
"příjem faktur a evidence jejich splatnosti, zodpovědnost za správnost a úplnost dokladů k dohodám zaměstnanců, evidence výplat zaměstnanců, evidence materiálu na každou zakázku" zase znamená, že za každej bor.del v účtárně, personálním a za každou strženou odměnu na tebe bude někdo ječet, anžto taková asistentka se najde spíš, než například kvalitní účetní, která navíc vidí do firemní šedé ekonomiky. A stejně tak nebude nikoho zajímat, že ti Franta Vopička neřekl o změně zadání zakázky, která se tím prodraží o nějakých 200 táců - to bys přece věděl, kdyby ses zajímala o chod firmy... jenže tys zrovna v tý době, kdy se změna projednávala,  "udržovala zasedací místnost, zalejvala květiny nebo vítala návštěvu", z níž se vyklubal podomní prodejce čehokoliv.
"zajištění zásobování kanceláře" - běda, když šéfova milenka nebude mít na stole zrovna tu jedinou značku minerální vody, kterou preferuje a kterou mají jen v tom nejvzdálenějším centru, běda, když si šéf pořídí sešívačku v podobě rudého ferrari, do které ovšem patří jen totálně atypické sponky, běda, když přes noc neseženeš tři balíky papíru v odstínu "popel z růží", jelikož jen na něm může být předložena prezentace...

Ale třeba budeš mít kliku na rozumný nadřízený, milý kolegy a firmu šílenou jen tak, jak je v kraji zvykem http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

Třeba tahle práce by mi vůbec nevadila, právě naopak.


Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

 

#13 25. 10. 2011 15:09

koniklec
♥♥♥♥---
Registrovaný: 4. 8. 2010
Příspěvky: 451

Re: nová práce- poraďte

Helena to krásně vystihla big_smile.
Ještě bych dodala k poslednímu bodu - tvým nadřízeným jsou všichni, z toho jeden každý něco chce, všechno je priorita a všechno hoří a zásadně v tu samou chvíli. Chce to být splachovací a nebrat si nic osobně.

Ještě bych k tomu ze zkušenosti dodala, že na tuhle pozici chtějí zpravidla několik let praxe z administrativy, plynule AJ (i když jí pak nevyužuješ) a uchazeček bývá hoooodně.

Není tady

 

#14 1. 12. 2011 14:08

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 30. 10. 2007
Příspěvky: 4571

Re: nová práce- poraďte

offtopic

Heleno,až tě přestane bavit současná tvoje práce, tak bys mohla psát třeba sloupky do novin.
Já bych je (ráda) četla.
Jess.


Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

 

#15 1. 12. 2011 21:52

Jaku
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 10. 2011
Příspěvky: 2761

Re: nová práce- poraďte

Madis,přečetla jsem si tvé první 2 příspěvky a musím konstatovat,že tvé představy jsou stejně naivní jako těch studentů,které učíš.Ve 2.příspěvku si dovoluješ psát cosi o "tupějších klientech v bance - už jen tato poznámka vyjadřuje hodně o té tvé tupo.sti,v oblasti financí pracuji a jsem přesvědčena o tom,že chytráky tvéhoi typu odrovnám po první otázce,co ty víš prosím tě o bankovnictví,fondech,atd.,že si dovoluješ psát o tupých klientech a přitom si zcela určitě jedna z nich - už se jen zeptám - kde mᚠprosím tě běžný účet,u jakého ústavu?Podle tohoto faktu totiž posuzuji zase já fin.gramotnost.

Do realitky se ani ptát nechoď,to není práce pro naivky ale pro velmi pracovité cílevědomé lidi,kdy musíš počítat s tím,že kidně první 3 měsíce budeš dělat jen pro nadšení z práce jako takové,projíždět svůj benzín svým autem.Až když budeš mít splněny určité ukazatele - uzavřeno např.několik exlukzivek,možná dostaneš k dispozici auto a nějaký fix - a to jen u nějakých hodně prosperujících rk.

To, co nabízíš ty,nabízí na trhu práce každá ženská a každý by chtěla nejlépe pracovat jako vedoucí teplé kanceláře s pokud možno nadprůměrným platem.

Znám moc dobře situaci i ve školství a proto vím,že vy učitelky jste tam ještě něco míň než zemové hadry a běda vám podívat se křivě na studenta-to jsme to fakt dopracovali daleko kvůli těm zpropadeným penězům a naprosto tedy chápu tyto důvody k odchodu.Ale všude je to boj a na místo vedoucí kanceláře se hlásí krom tebe minim.dalších 50 lidí.

Přemýšlela jsi třeba o práci v pojištovnictví,pro stav.spořitelny a další takové podobné práce?Všude tam (většinou) se pracuje na ŽL,ale výdělky jsou nesrovnatelně vyšší než při jakékoi ref.práci v kanceláři,když bys byla jako zaměstnanec. A si pánem svého času a prázdniny si klidně můžeš udělat!
Dnes se opravdu vyplácí spoléhat sama na sebe než zase opět na druhé a nechávat se zaměstnávat,abys pak zas mohla poslouchat,že jestli se ti to nelíbí,můžeš jít,že na toto místo se třese dalších 40 lidí.

Tak zlom vaz!


Madis napsal(a):

V podstatě opakujete moje důvody proč neodejít, ach jo....

Vedoucí kanceláře - měla jsem takovou představu, někde na netu bylo office manager a pod tím popisek, že zajištuje chod kanceláře nebo budovy, ano dalo by se řict, taková nějaká sekretářka. Pracovní doba není zatím omezující, jsem smířená, že by toho volna nebylo tolik, ale už mě unavuje těm malým nedospělcům dělat vola. Přijdou mi stále bojovnější a pořád se domáhají práv, přičemž povinnosti a pravidla se raděj ani nezmiňují. Omlouvám se, nechci být konkrétní z mnoha důvodů.

V podstatě nemám mnoho představ, jaká povolání by se dala dělat, zda-li bych třeba neuspěla v bance jako poradce, obávám se že "tupější" klienti by už byli nad rámec mých možností. Vzhledem k tomu, že se nějak plíživě blížím k vyhoření.

Realitka je dobrý tip. Budu si zjišovat podrobnosti. Napadla mě ještě cestovní kancelář, ale tam to bude v mnoha ohledech nejisté. Mám v  tom oboru známou, která právě končí.

Říkala jsem si, že přece musejí být zaměstnání, kde by člověk ve středním věku mohl začít znova, třeba i níže. Ale netuším, jakou práci hledat natož pak najít.....

Není tady

 

#16 1. 12. 2011 22:50

Madis
♥♥-----
Registrovaný: 1. 2. 2008
Příspěvky: 41

Re: nová práce- poraďte

Jaku, nebráním se tomu, že mé představy jsou naivní. Ale něčím se živit musím a tak sbírám informace. Prozatím se poohlížím kolem a vidím, že začít od nuly bude těžké. Pořád to však pro mne může být záchrana.
Nevím, jak ti pomůže v soudu mé osoby vědět, kde mám účet, že si jej spravuju sama. Že na mě je investování, pojištění, splátka domu, trvalé platby a další tisíc drobností, které nejraději dělám z domu, protože mluvit s někým mě občas už "obtěžuje". To je narážka na tupější lidi. Už se mi prostě ekluje někomu donekonečna vysvětlovat. Je to můj problém, nikoli problém jiných lidí. A vím, že na přepážce nemůže dělat kde kdo. CHce to talent, trpělivost a asertivitu. Tam totiž v budoucnu začnou přicházet absolventi i naší školy.

Vyzkoušela jsem si, že jsem spíš zaměstnanec. Odvedu svoji práci, vyřeším, co se řešit dá, co ne odešlu kam to patří. Ale nejsem člověk, který by se donutil pracovat, pokud nemá pevně stanoveno co a odkdy dokdy. Jsem proto špatná? Nikoli. Jen vím, a co se hodím a na co ne.

Ano, mám problém, emoce už někdy nezvládám. Tam už mi přestává stačit veškerá moje snaha nebrat to osobně.  Proto hledám něco, kde bych mohla být něco platná. Trochu mi s všemi těmi odpovědmi kleslo sebevědomí. Recepční v nějakém hotelu za minimum platu, či linka ve fabrice je taky možnost... grater

Kolik mých spolužaček dělá v jiném oboru, jenže začly kočky dřív a mě chybí a budou chybět zkušenosti...  Nevím, co si s tím počnu....

Není tady

 

#17 1. 12. 2011 23:36

Jaku
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 10. 2011
Příspěvky: 2761

Re: nová práce- poraďte

Madis,takže si snad ráda,i při pokleslém sebevědomí,že sis tu přečetla fakta o tom,jak je to sprací za školní zdí.
Taky si nedělej iluze o práci na přpážce v bance - ty holky jsou v neustálým stresu - každý měsíc musí uzavřít určitý počet určitých produktů a jdou kvůli tomu až tak daleko,že tyto plány dohání především u starších lidí,jímž předloží jakýsi tiskopis,ktrerý mají podepsat,aniž tito tuší,že zrovna podepsali penzijko,např.Tyto pracovnice jsou taky dost často nahrazovány mladším masem - dravějším a neštícím se zkoušet na klienty tyto a ještě horší hrůzné praktiky.
Recepce-nejen minim.plat,ale také noční směny,po uklízečce si tam hned ta druhá od konce co se významnosti pozice v hotelech týká.
Co tak poslouchám od lidí z fabrik-povětšinou absolventek stř.škol typu gymnázií,cestovních služeb apod.,tak to posuzuji jako že to jsou novodobé otrokyně.12hodinové směny,šílený vzduch v halách kde pobíhají jako veverky stále dokolečka(to je přepis povídání od manžela jedné z nich).

Já dnes mohu říct na základě mých letitých prac.zkušností,ž jinak než osvč bych už pracovat nechtěla a myslím si,že do budoucna se na tento způsob práce bude orientovat stále více firem-proč platit státu tak velké odvody,že.A podíváš-li se na pracovní servery,stále se tam dá najít zajímavá práce jako osvč a neboj,ž se nepřinutíš pracovat,ledaže bys měla někoho,kdo za tebe bude vše financovat.Lidi se této práce zbytečně obávají a radši pracují pod šíleným tlakem jako námezdní síly za směšný peníz,tak o tom zkus pouvažovat a dopřeedu nic nevylučuj.

Není tady

 

#18 2. 12. 2011 7:14

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: nová práce- poraďte

Ano, mám problém, emoce už někdy nezvládám.
V tom případě bys ale neměla (aspoň na čas) uvažovat o jakémkoli "kontaktním" oboru - což jsou v podstatě všechny, které uvádíš jako možnost.
Říkám si, jestli by nestálo za zkoušku vzít, jen na čas, něco "relaxačního", převážně manuálního, odkud si nebudeš práci ani problémy tahat domů. Sice to má nevýhodu nicmoc platu, ale mohla by sis při tom ujasnit, co dál.


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#19 2. 12. 2011 16:01

Madis
♥♥-----
Registrovaný: 1. 2. 2008
Příspěvky: 41

Re: nová práce- poraďte

Jaku, dobře osvč - a v čem jako budu samostatně podnikat? To chce nápad, a já ho nemám....

Heli, všechno jsem si v hlavě probrala, ale lidí se nechci vzdát. Práce mezi lidmi, komunikace mě stále baví, jen mě nebaví poslouchat a proč jako a co jako a tohle dělat nebudu....

Není tady

 

#20 2. 12. 2011 16:21

nokturno
♥♥♥----
Registrovaný: 9. 5. 2011
Příspěvky: 102

Re: nová práce- poraďte

Madis napsal(a):

Jaku, dobře osvč - a v čem jako budu samostatně podnikat? To chce nápad, a já ho nemám....

Heli, všechno jsem si v hlavě probrala, ale lidí se nechci vzdát. Práce mezi lidmi, komunikace mě stále baví, jen mě nebaví poslouchat a proč jako a co jako a tohle dělat nebudu....

Práce mezi lidmi, komunikace mě stále baví...jenže ve svých úvodních příspěvcích se prezentuješ jako osoba nedůtklivá, s nervama na pochodu a hlavně velmi sebevědomá s nedostatečným přehledem o realitě. a v čem jako budu samostatně podnikat? To chce nápad, a já ho nemám- no, to nemyslíš vážně ????! Erem držím palce v novém zaměstnání, nějak takhle si představuji člověka, který chce dělat a váží si práce.

Není tady

 

#21 2. 12. 2011 16:48

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: nová práce- poraďte

Madis, Ty na jednu stranu toužíš po práci s lidmi, a tvrdíš, že Tě komunikace baví, na druhé straně vůbec nevíš, co taková práce s lidmi vyžaduje: především ochotu naslouchat, empatii a trpělivost, trpělivost a zase trpělivost stolt Protože při práci s lidmi se budeš logicky setkávat a pracovat s klienty, kteří - jak se říká - příliš vtipné kaše nepojedli a jednu věc jim třeba budeš muset vysvětlovat půl hodiny desetkrát big_smile

Podle toho, co jsi sem o sobě napsala si nemyslím, že by zrovna práce s lidmi byla pro Tebe tím pravým ořechovým, viz: "obávám se že "tupější" klienti by už byli nad rámec mých možností...protože mluvit s někým mě občas už "obtěžuje"...Už se mi prostě ekluje někomu něco donekonečna vysvětlovat...Ano, mám problém, emoce už někdy nezvládám...Tam už mi přestává stačit veškerá moje snaha nebrat to osobně.... Když to takhle po Tobě čtu, práce s lidmi by pro Tebe byla nejspíš utrpením a pro lidi, kteří by s Tebou přišli do styku, též.

Nevím, co bych Ti poradila, ale rozhodně NE práci s lidmi, protože po X letech strávených ve školství už se u Tebe začíná projevovat dost silný syndrom vyhoření. Buďto nějakou práci, kde bys přišla s lidmi do styku co nejméně a pracovala bys v jakékoliv profesi coby "sólistka", nebo práci se zvířaty či s nějakým neživým inventářem.

Co bych Ti důrazně nedoporučovala, to je podnikání. Každé podnikání s sebou nese práci s lidmi, na kterou Ty v současné době nemᚠnervy a mě skutečně nenapadá žádný obor, u kterého bys vydělávala peníze na svoji obživu a nepotřebovala bys k tomu ani zákazníky, ani klienty big_smile


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#22 2. 12. 2011 18:13

Madis
♥♥-----
Registrovaný: 1. 2. 2008
Příspěvky: 41

Re: nová práce- poraďte

Děkuji všem za odpovědi, působíte na mě jako dost dobrý třídič myšlenek. Docela jsem si uvědomila, jak na tom jsem. Někdy je to lepší, někdy horší, závisí opravdu na momentálních okolnostech. Než se vrhnu jiným směrem, ráda bych toho o možnostech věděla co nejvíc a tady se mi těch odpovědí dostává.


Udělat si volno, zrelaxovat a uklidnit se. Najít něco, co by mě mohlo bavit, paradoxně mi pomohla bývalá kolegyně, která mi popsala svoji novou práci na úřadě. Ano měla štěstí, tehdy se přibíralo. Už jen to že může na oběd bez hučícího davu a věčného střehu na ni má prý kladný vliv. Je to tedy možnost a řešení.

Pro mě v mé životí situaci je asi největším podnětem tvoje psaní Kiaro, se kterým se musím ztotožnit. A díky za anonymitu netu, že ano. Protože takhle jsem vypustila věci, které si ani před svými blízkými nedovolím.

Mluvila jsem o svém problému i s odborníkem a přicházím k tomu, že pro mě osobně bych se se současným stavem měla nejdříve vyrovnat než utíkat někam pryč, protože ani vnitřně prý nejsem připravena na odchod.  Něco mě tam ještě baví, ale někteří konkrétní jedinci ve mě vyvolávají hněv. COž asi bude potřeba pořešit do budoucna.

Zatím tedy konkrétní řešení odkládám. Ale přehled a tipy jsem si našla, za což moc děkuji. Hodně mě překvapily ty rychlé soudy jaká vlastně jsem. Budu se nad tím muset zamyslet. CO když ta bojovnost vyvolává moje problémy?

Budu moc ráda, pokud se tady ještě s nějakými tipy setkám. Třeba mě to ještě nějak nasměruje.

Není tady

 

#23 2. 12. 2011 18:50

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 13. 5. 2006
Příspěvky: 19170

Re: nová práce- poraďte

Tip na práci nemám, sama jsem jeden čas přemýšlela podobně jako ty. On asi každý, kdo pracuje s lidmi, hlavně s mladými či dětmi, má občas krizi a je naprosto vycucnutý. Ale nemysli si, když jsem mluvila s několika úřednicemi - tak to také není žádný med, na úřadech se lidem nevyhneš a mnohdy ty střety mohou být velice nepříjemné.
Jak relaxuješ? Možná by ti pomohl ten správný odpočinek. Každému vyhovuje něco jiného, já - abych si odpočla od lidí - chodím co nejvíc do přírody a pokud možno sama. I doma jsem ráda sama. To neznamená, že nemám  ráda lidi, je to jen relax. Dobrá muzika, každý den si udělat nějakou drobnou radost...Vše se pak zvládá líp. Víš, ono všude je něco.


Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

 

#24 3. 12. 2011 21:13

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: nová práce- poraďte

Něco mě tam ještě baví, ale někteří konkrétní jedinci ve mě vyvolávají hněv. COž asi bude potřeba pořešit do budoucna.
Můžu tě ujistit, že hněv či jinou zá*po*rn*ou emoci vyvolávající jedince najdeš v každém zaměstnání, kde bude víc osob než jen ty... dokonce i mezi těmi zde zmiňovanými zvířátky http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

Upravil(a) helena (3. 12. 2011 21:14)


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#25 3. 12. 2011 21:44

majkafa
Host

Re: nová práce- poraďte

Myslím si, že krizi má občas každý v jakémkoliv zaměstnání. Jéje, jak ráda bych já někdy utekla. Aspoň na rok, vyčistit si hlavu. Už mám i práci vymyslenou. Objevila jsem ji jednou v Televizních novinách. Ráno vyfasuji kyblík a hadr a budu mít značky kolem silnic. Za každého počasí. big_smile Tam se hlava krásně vyvětrá. stolt

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů