|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
holky, tak to já bych tu balenou převařovala rozhodně aspoň do 9-12 měsíců, protože nikdy nevíte, jak to bylo skladované a jaké bakterie se v tom namnožily... třeba převařit celý litr a půl a pak už brát i 3 dny, ale určitě bych to převařovala... a z kohoutku bývá kolikrát kvalitnější než balené, ale chce to zjistit u konkrétního dodavatele, jestli splňuje normy pro kojeneckou nebo jen pitnou... pokud jen pitná, dávala bych ji až kolem roku (a třeba od 9měsíců z ní vařila, ať si prcek zvyká)...
Peti, gratuluju k zoubku
a k pochvale u rehabky - to ses bála, že poznají, že necvičíte 
Není tady
Meduli a jak jste dopadli na tom UTZ? z čeho měl takový problém?
Tuli, já bych to prodala, můžeš třeba vyvařovat 1x za 2-3 dny pro jistotu a to už zvládneš i v hrnci (resp. to můžeš nabídnout k prodeji a používat do poslední chvilky
)... já bych už taky flašky nevyvařovala, ale my nemáme veřejný vodovod a tu naši vodu používáme jen na mytí, praní atd., na pití kupujem (nebo vozíme od rodiny vždycky barel apod.), takže to bohužel budu ještě nějakou dobu muset vyvařovat...
Není tady

No tak jsem ráda, že jsem vás pobavila. Včera se na mě dívala sousedka jak na exota, že jsem už dávno neodbourala noční kojení, že její malá ve věku našich dětí už dáááávno v noci spala. Další supermatka mi to říkala minulý týden ( má dvojčátka ), že jí od půl roku spaly celou noc a když plakaly v noci hladem, tak jim pár dní nic nedala a ony se naučily spát celou noc
. Proto jsem trošku znejistěla. Jsem si v tu chvíli připadala úplně nemožně, jako, že já to teda tak vychytané nemám. Si myslím vstávat na kojení 1-2x za noc je zatím ok, co by za to některé z vás daly ( že, Holči
? )
Míšo, gratuluji k MS
. Mimochodem, jsem jediná, kdo je ještě bez ?
Pet, Mišulka je šikulka ve všech směrech. Velká gratulace k prvnímu zoubku
.
Byli jsme dvě hodiny venku, Adélka spala jen půl hodiny, Jájík hodinu, zbytek cesty mrčeli. U nás je dneska tepleji než včera, ani ten vítr není tak hrozný, takže procházka příjemná. Holči, ten svetr na ksicht si pořídím
. Akorát, že jezdím každý den kolem sídla policajtů, tak mám strach, aby si mě tam s takovou kriminální vizáží rovnou nenechali
.
A už nevím, co jsem chtěla...
Není tady
medulka napsal(a):
Už vím, co jsem chtěla Tobě, Leni - Jonášek má skoro stejné míry v 8.m!!!!
![]()
. Máte doma super ženu
.
ta si bude chlapa hledat těžko... ale já jsem si říkala, že někdo přece hlásil míry jakože 70a víc centimetrů
tak jsem se dívala na nástěnku a pak mi bliklo, žes to psala Ty, ale s 8M Jonáškem
no jo, nemůže mít každý takové drobísky, jak má Míša
Ale já z toho zatím závěry nedělám, Dorča taky bývala nad průměrem s výškou, ale teď je naprosto průměrná, třeba se i Anežka zasekne a nebude mít 185cm 
Není tady
Cipi, nic si z toho nedělej, my Dorči dávali v noci ještě skoro ve 2 letech (ale ona opravdu měla hlad, moc tomu jídlu přes den nedávala) a já prostě nemám povahu a nervy nechávat děti vyřvávat... i když mi 100lidí bude tvrdit, že to u nich zabralo, já na to nemám a raděj budu dávat to mléko, však věčně to taky nebude...
Není tady

Jo, už vím, vodu převařuju a převařovat budu do roka, kupuju kojeneckou balenou ( jen na pití, vařit budu z vody z vodovodu ). Vyvařuju pořád, ale přesně, jak tu píšete, už mi to připadá celkem zbytečné, páč naše děti narvou do pusy naprosto všechno. Už nevyvařuju denně, ale ob den nebo ob dva dny.
Není tady
Ahoj holky,
Cipi klííd,u nás se v noci taky kojí o 106.Podobně jak u Holčičků 
Pet gratuluju k zoubku a ke kontrole,jste šikulky 
Holky vy už všechny přikrmujete?My jsme se Sári začly teď a jaksi nám to nejde.Co jí strčím do pusy,hned vyšťouchá jazýčkem ven a když jí to posunu víc do krku,tak se mi s tím dáví.Tak nevím,jestli se na to zas nevyprdnu a nezkusím to až za měsíc.
Jinak jsme v pondělí dostaly ATB,má zánět průdušek,takže si teď dávám už 3.týden doma.Ven sice chodíme,teploty nemá,ale hodně jsme to omezili.
No a Filda začal po 14ti dnech doma stávkovat se školkou,ráno fňuká,že chce být doma a po návratu ze školky nám to dává dost sežrat:dumbom:
Medulko u nás taky valí člobrdo,teď máme nově Člověče zasměj se,tak hrajem furt dokola a už mě to taky neba
.
TUtuli čepička je parádní.Co je to za vlnu?
A ráda bych se podívala,jak Alexince sluší
,pošlete mi pls někdo heslo?
Sraz vám dost závidím,nějak bych asi taky potřebovala mezi lidi 
A hledala jsem Anežčiny míry a nenašla?
Leni S se už přes měsíc plazí,ale na kolínka se ještě nedostala.Zatím dělá jen kliky 
Tak já zas letím 
Není tady
Heri ahoooj!
Vlna je to tango a do sz ti pošlu hesla.
S tou školkou je to u nás stejné, s tím rozdílem, že se jí tam líbí a brečí mi až tam mezi dveřma, když si jí beru domů je nadšená a taková pohodová, hodná.
Bojím se teď, toho velkého výpadku, ode dneška je sice školka zavřená z důvodu podzimních prázdnin, ale to Kika zatím nechápe, akorát pocítí to, že spolu budeme 14 dní doma a pak najednou se tam bude muset vrátit a to se jí nebude líbit...ale třeba taky překvapí a zrovna se tam bude těšit...
Není tady
Leni, na UTZ značné zlepšení, místo 16mm jen 2mm vody. Je to infekce jako rýma, jen se ta voda objeví v pouzdru kloubu. Z té boreliozy to prý není, říkal teď pan MUDr.
O nočním krmení jsme se zrovna včera bavily s mamkou, říkala nechat vyřvat. Tak jsem to večer probrala doma a řvát se u nás taky nebude
. Je to dítětem. Mně Kryštůfek spal od sedmi do sedmi od 6.t. Jsem si myslela, že je to UM a blahořečila jí, ale zjevně to tím nebude.
Heri, s jídlem jsme to tady tak asi měly vechny. Však to i S. pochopí
. Pošlu sz - tak nepošlu, Tutul byla rychlejší...
Upravil(a) medulka (26. 10. 2011 16:07)
Není tady
Medí mě taky radili nechat vyřvat, ale nemám na to nervy a ani možnost i kdybych chtěla jelikož decka spí spolu v pokoji a Míša by se nevyspal so školy.
A dneska hlásím, že večerní usínání v pohodě. Odpoledne Vikuška spinkala jen jednou a to od 3 do 5 a v půl 7 už šla spinkat. Usnula po půl flašce mléka a za hodinku si trochu kvrkla na dososnutí a spinká dál. Tak snad jsem to nezakřikla a bude to v pohodě i nadále.
Není tady
Cipisek79 napsal(a):
... ani ten vítr není tak hrozný, takže procházka příjemná. Holči, ten svetr na ksicht si pořídím
. Akorát, že jezdím každý den kolem sídla policajtů, tak mám strach, aby si mě tam s takovou kriminální vizáží rovnou nenechali
.
Pokud by si tě tam nechali i s dětmi, tak byste tam dlouho nebyli 

ještě rádi by se vás zbavili - přeci jen tam jsou většinou chlapi a ty na to nemaj nervy 

Hlásím bobeček
- čajík jí pomohl
a kočička byla tak hodná, že si počkala až bude mít jednorázovku, aby maminka nemusela prát 

Heri, D. taky těm příkrmům moc nedává (už jedem třetí týden ) - vrcholem byla třetina malé skleničky 
Není tady
Cipi, na řeči ostatních supermatek se vykašli. Mám na to naprosto stejný názor jako Lenka, nenechala bych Elu řvát ani omylem. V noci kojím 3-4 a nijak mě to nevadí. Lenka to vystihla úžasně ... napořád to nebude a hlavně vím, že je to naposledy 
Jinak já taky zatím bez MS
Leni, Anežka je pořádná ženská
Začaly jste už s příkrmem ??? A ona se už plazí ???
Tý jo, tak já mám naprostej antitalent - E. se ještě nepřetáčí
Já to ale vůbec neřeším, však ona se jednou otočí ne ? 
Pet, gratuluju k zubisku a ke kontrole. Jste vážně šikuly. Co ten ekzém, má to ještě ???
Medi, já na ten blábol o tom, že po UM se spí celou noc nikdy nevěřila, na 100% je to v dětech.
Heri, my jedeme na příkrmech od pondělí a E. to teda jede extrémě dobře. Hned věděla co s tím a baší o 106 ... otvírala by pořád 
Upravil(a) Dadula (26. 10. 2011 20:41)
Není tady
Ahojky 
Cipí, tak hlady bych prcka v noci také řvát nenechala. Pokud opravdu pije, tak to určitě potřebuje
. Něco jiného je, když se pak děti budí už jen ze zvyku a hodně často. Například kamarádky malá to nakonec dotáhla tak daleko, že se budila po hodině, vždy si trochu cucla. Prostě potřebovala podudlávat. To už je samozřejmě důvod k řešení, to nemá s jídlem nic společného 
Dadul, jo, jo, Miška je fakt šikulka, je docela dost pohyblivá. Zatím se tedy neplazí, ale umí se vzepřít na dlaních na natažených rukách a nebo si naopak vsune kolínka pod bříško a vystrčí prdku
. A to už vše dělá 14 dní. Až do spojí dohromady, bude na všech 4
.
Co se týká ekzému, tak teď máme pokoj. Asi nám pomohla konopná mast. Ale teď už promašťujeme jen Lipikarem a také ok. Ani po očkování se to nějak výrazně nezhoršilo. Ťuk, Ťuk...tak snad to i vydrží. A doufám, že až se pak v létě oteplí, že už to nebude mít tak hrozné
Určitě se chystáme k moři, Domíkovi to vždy hodně pomohlo 
A co jsem to ještě chtěla?? No už nevím, ach jo..ta mateřská demence je už na pováženou

Není tady
boha jehooo babyyyyyyyyyy
jsem si dneska byla nechat udelat nehty, tu pisu dlouhy prispevek o tom, jak neprevaruju vodu, nesterilizuju, jak Tutuli to krasne napsala o tom hokeji a o tom, jak se odbourava nocni kojeni a vsechno jsem si to smazala 

Není tady
Náhodou jsem tady prolejzala témata a narazila jsem na plavecký klub Plaváček a tam odkaz na létání miminek...no nestačila jse se divit. Zkoukla jsem všechna videa i diskuzi cvičitelky s pediatrem a od pohledu je to nesympatická samolibá ženská na facku. Opět mi někdo po dlouhé době dokázal nadzvednout ze židle. Nedovedu si představit, že bych s Vikuškou místo cviků co měla cvičit točila kolem sebe a držela jí třeba jen za ruku nebo nohu.... http://www.plavacek-deti.cz/plavani-s-d … .php?ID=20
Upravil(a) mvkoty (26. 10. 2011 22:01)
Není tady
Joooo Miso, letani deti je debilita na entou. nechapu, jak do toho muzou nekteri rodice vubec jit. Ja si myslim, ze to jsouu takovi ti dementni extremy, co odmitaji ockovat, dobrovolne rodi doma bez pomoci a pokud by mohli, odstehovali by se do lesa jako lesni lidi 
Ono se to s tou prirozenosti nejak moc prehani. Pritom v prirode neexistuje jediny zivy tvor, ktery by tohle praktikoval. I ty opice si nosi miminka pekne pevne pritisknute u sebe.
Upravil(a) Dita.L (26. 10. 2011 22:09)

Není tady
To odbouravani nocniho kojeni se provadi tak, ze v noci namisto maminky vstava tatinek. Nosi k napiti prevarenou vodu, pochova a uspi. Neni treba nechavat dite vyrvat, jen se asi moc tak ten jeden tyden nevyspi. Nejlepsi je, kdyz maminka nebyva na noc doma. To resi problem s tim, ze by nevydrzela a dala prso.....

Není tady
Pet napsal(a):
Dadul, jo, jo, Miška je fakt šikulka, je docela dost pohyblivá. Zatím se tedy neplazí, ale umí se vzepřít na dlaních na natažených rukách a nebo si naopak vsune kolínka pod bříško a vystrčí prdku
. A to už vše dělá 14 dní. Až do spojí dohromady, bude na všech 4
.
jsem si prvně říkala, že Anežka je nějaká divná, když se ve 2,5 měsících začala přetáčet a teď si říkám, jestli není divná ta moje holka, když se v půl roce ještě nepřetáčí 

Si dává načas koblížek můj ...
Jo a Pet, Ela dneska zbouchala 150g ... si říkám, jestli to není moc, když jsme začaly v pondělí ... Ale prso si teda už nevzala....brzo jí ale vyhládlo.
Není tady
Holči, tak to mě mrzí, ať je brzy dobře 
Dito, o tomhle odbourávání kojení už jsem taky slyšela a myslím, že to funguje, ale praktikovala bych to až když už opravdu nechci kojit. Myslím, že naše děti - myšleno "v noci zatím pijící" jsou ještě dost malé. Ale asi je to věc názoru. Já prostě říkám za sebe, nevadí mi to, když mám tak dám 
Jinak se teda ještě vrátím k tomu hokeji. No já osobně bych teda taky nešla ani omylem. Míša má pravdu. Dneska je všude takovejch deb.ilů co nekoukaj doprava doleva. S Elenkou by mě tam nikdy nikdo dobrovolně nedostal a to teda nejen z důvodu bezpečnosti, ale taky proto, že si myslím, že takový dítě do arény plné řevu a chaosu nepatří. Nevím k čemu je dobrý, když by z toho byla celá vyjevená. S A. už bych si klidně něco takového střihla, ale musel by mi někdo slíbit, že tam budou zcela "normální" fanoušci a nesemele se to tam:D Prostě pro mě jsou místa, kam děti do určitého věku nepatří, od čeho máme dětský hřiště.
Ale to je taky věc názoru ... j
K tomu lítání dětí už jsem se tu myslím jednou vyjadřovala. Připadá mi to jako hloupost a souhlasím s Tebou. Podle mě dítě potřebuje spíše pevné objetí rodičů, než lítat někde v průvanu 
A kdy se vracíte do Fr. ??? Kde teď bydlíte - u tvojí máti ???
Není tady
Holčička napsal(a):
áách jo
odsávačka opět v akci
No, tak skutečně má rýmu,
chuděrka moje. A to je dnes návštěvní den
kluci s mamkou přijedou na prázdniny a odpolko "dušičková" výprava - ale ty snad nebudou dlouho 
Bell, jak jste na tom s Julkou vy? A co slevy, cooo? 
A copak Tulinčina Kika ???
A kdopak ještě marodí? Posílám soucitnou pusinu 
Dádul, koukám, že Elenka je "na pohodu a svěží" stejně jak Dadů - maj to holky na háku
Upravil(a) Holčička (27. 10. 2011 8:49)
Není tady
Chůdě Dáda ... Jak v noci ????
U nás teď šípkové království, ale usínala s příšerným řevem ...
Leni, prosím Tě jestli jukneš písni mi ještě jednou název té vlny z které jsi háčkovala tu ušanku - růžovo bílou. Psala jsi, že to šlo rychle a je příjemná. Něco bych si pořídila. Doháčkovávám teď z toho Merina, což je moc příjemná vlna, ale moc to nepřibývá 
Počkej, teď mě něco osvítilo - nebyla to Lady Luxus nebo tak něco ????
Není tady
Noc byla hrozná - i já pak už byla na ránu...
šli jsme s mužíkem spát asi v deset no a Daniela se začala dusit, ale tak až jsem se lekla. Takže jsem ji vzala a běžela dolů do obýváku - mám tu permanentně zapojený vysavač, naštěstí - a odsála jsem. Hrozně moc. Jenže křepelka se dostala do formy a samozřejmě nechtěla spinkat. Chovala jsem, krmila jsem, nechávala být, dala si ji do postele ... no prostě nic. A manžílek vesele chrupal - jsem se naštvala fakt.
Není tady