29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nevím, co si mám myslet o rozchodu s přítelem...
Měli jsme výborný vztah (1,5 roku), nikdy se nehádali,byli jsme si vzájemnou oporou, opravdu člověk, na kterého jsem se mohla ve všem spolehnout. Začli jsme plánovat společnou budoucnost, sám mi říkal, jaká by chtěl jména dětí a protže mi je třicet pryč, byla jsem ráda, že jsem poznala fajn človíčka...
V týdnu přišel takový zaražený, "naprogramovaný" jako by to nebyl on. Říkal, že už spolu nebudeme, sbalil si věci a odešel... Ptala jsem se na důvod, ale jen mi řekl, že je hodně rozvodů,rozchodů a že si najdu někoho lepšího...
Jsem z toho v šoku, myslela jsem, jestli neonemocněl, něco neprovedl...
Všichni, co nás znali jsou si nejdřív mysleli, že je to vtip a nějak nechápou... PROČ.
Jak se mám s tímto vyrovnat? Vím, že je hodně brzo, ale nevím, co dál. Přestala jsem důvěřovat lidem, nemám chuť hledat a začínat nový vztah, ale přítele bych už zpět nechtěla. Je mi 33 let a nevěřím, že někdy někoho normálního najdu...
Snažím se využít volný čas kamarádkami, prací, koníčky, ale vše mi ho připomíná a jen mi je ze všeho smutno, když si vzpomenu, jak byl po celou dobu hodný, měli jsme spoustu zážitků, tak se mi derou slzy do očí...
Není tady
Lucko posílám na dálku
Rozchod bolí, moc bolí. Ale jak se říká, co bolí,to přebolí.
Není tady
luccinko, důležité je - chce se mnou být? ANO nebo NE, nikoli PROČ.
Důvodů, proč s tebou nechce být, je moře - od nové známosti až po nějaký malér, do kterého tě nechce zatahovat a o kterém hlavně nechce mluvit. Takže i když by ses vyptávala (nebo vaši přátelé), stejně se zatím dozvíte jenom to, co bude chtít pustit.
Nezbývá ti, než jeho rozhodnutí přijmout... i když to teď bolí a ještě bolet bude. Ale zkus mu ještě naposled uvěřit, že přijde někdo, když ne lepší, tak aspoň jiný.
Není tady
Děkuji moc "dušičce" a Heleně za odpověďi. Nemůžu se s tím smířit... V práci se snažím pracovat na maximum, hlavně aby se to nikdo nedozvěděl, pracuji mezi samýma ženskéjma, tak je to náročnější. Mám před sebou volný víkend, na který jsme měli s přítelem už plány...
Ještě minulý víkend jsme se pokoušeli o mimi, tak nevín, jak to dopadlo, čeká mě týden nervozity. Připadám si jak ve snu..
Není tady
Ahoj Luci,
se mnou se kdysi můj ex taky rozešel tím, že mi přestal zvedat telefony, odpovídat na emaily, atd....
Po půl roce jsem se dozvěděla, že to bylo kvůli někomu jinému. V tu chvíli se mi strašně ulevilo.
Protože jsem taky pořád přemýšlela, proč to udělal...
Držím ti palce.
PS: máš se komu vypovídat?
Není tady
Lucko, tak jak to popisuješ to vážně vypadá, že do něčeho spadl a že tě prostě nechce s sebou stahovat dolů. A mohou to být asi v zásadě dvě věci. Dluhy (třeba se zapletl s nějakými ostrými hochy), anebo opravdu nějaká ta vážná nemoc. Neměj mu to za zlé...
Není tady
Vachu napsal(a):
Lucko, tak jak to popisuješ to vážně vypadá, že do něčeho spadl a že tě prostě nechce s sebou stahovat dolů. A mohou to být asi v zásadě dvě věci. Dluhy (třeba se zapletl s nějakými ostrými hochy), anebo opravdu nějaká ta vážná nemoc. Neměj mu to za zlé...
Vachu, "neměj mu to za zlé"
...ono je dost těžké, nemít mu to za zlé, když ještě minulý víkend se oba dva snažili o dítě a pak najednou zmizí bez vysvětlení...
Není tady
Děkuji za podporu. Vypovídat se mohu kamarádkám, ale nechápou taky, co se stalo. Jsem na něj pěkně naštvaná, kdybych aspoň znala důvod, bylo by to pro mě i možná lepší..
Jak mám teď věřit, že se to nebude u nějakýho dalšího kluka opakovat?
Není tady
luccka78 napsal(a):
Děkuji za podporu. Vypovídat se mohu kamarádkám, ale nechápou taky, co se stalo. Jsem na něj pěkně naštvaná, kdybych aspoň znala důvod, bylo by to pro mě i možná lepší..
Jak mám teď věřit, že se to nebude u nějakýho dalšího kluka opakovat?
Lucko, a byli jste po jeho odchodu ještě nějak v kontaktu? Napsal ti třeba sms nebo zavolal?
Máte společné známe? Bydlíte ve stejném městě?
Tvoje naštvání naprosto chápu.
Není tady
Sandro, v kontaktu nejsme, bydlíme každý zvlášť - v opačných lokalitách města. Známi jeho příbuzné, ale nechce se mi za nimi utíkat a vyptávat. Stejně po tomto jeho podrazu by se nic nezměnilo. Seznámili jsme se na internetu, možná to byla chyba, ale teď už je to všechno jedno... Ale při věku přes 30 let není moc běžných příležitostí se seznámit. Z práce (pracuji na směny) běží člověk na nákup, pak domů a zas práce, k rodičům,takže ten internet je někdy jediná spása, ale už nevěřím lidem.
Nevím, jak se s tím smířit, nedokážu se na nic soustředit, aspoň v práci musím trošku fungovat.. ale je to těžký.
Upravil(a) luccka78 (24. 10. 2011 0:03)
Není tady
Tak skoro to samé momentálně řeším se svou nejlepší kamarádkou.Měla vždycky trochu přehnané nároky na chlapa.Aby byl romantický,hodný,ale ne zas moc,to už by byl spíš hloupý.Aby jí hýčkal a pomáhal,ale zase ne až moc,aby si zachoval chlapskou důstojnost,no prostě podle mě takový chlap neexistuje a ona ho našla...na internetu.Věkově akorát k ní,děti samostatné a odstěhované,vyřešená minulost.Bydlel sice v jiném městě,ale jednou byl on tady,potom ona tam.Zažívali nádherné chvíle,jezdili na výlety,povídali si,plánovali první společné vánoce,dokonce už prý měl pro ni i dárek.Když byla u něj,přichystal jí večer jak z románu.Vana,olejíčky,svíčky,hudba......Sms jí psal v básničkách....a najednou sms...potřebuji si vyčistit hlavu,nechci o tebe přijít lásko,ale je konec.Neměj mi to za zlé,mám tě rád,snad jednou zas....pokud budeš ještě chtít.Od té doby už nevzal telefon a neodpověděl ani na sms.Byli spolu zatím jen 8 měsíců,ale nic nenaznačovalo,že by s ní nebyl spokojený.
To jen abys věděla,že v tom nejsi sama.Já bych asi chtěla vědět co se stalo a klidně bych za těmi jeho příbuznými jela.Pokud je nemocný,pak měl nechat na tobě,jak se rozhodneš co bude dál,to není moc ohleduplné.Pokud udělal průšvih,tak taky.A pokud je to proto,že si našel jinou,tak se s tím smíříš raz dva a pomyslně mu můžeš plivnout do tváře,že za to nestál. Tak se drž.
Není tady
Nemám chuť ho vidět, ani jet k příbuzným. Zapomněl si u mě nějaký věci, ale ozývat se mu nebudu. Důvod už nejspíš znám (aspoň co jsem se málo dozvěděla) - jeho bývalka (o pár let starší než já) se rozešla, tak to dali zase dohromady... No, aspoň, že nejsem těhotná, ale mám strach důvěřovat, seznamovat se jakkoli i přes internet. Cítím se podvedená a nevím, jak se z toho dostat. Odjela jsem i na chvíli pryč, ale nepomáhá to.. Nedokážu se smát, dost jsem zhubla, ale vím, že mi to za to nestojí... Beztak už na mě určitě zapomněl :|Jak se z toho dostat?
Není tady
luccka78 napsal(a):
Sandro, v kontaktu nejsme, bydlíme každý zvlášť - v opačných lokalitách města. Známi jeho příbuzné, ale nechce se mi za nimi utíkat a vyptávat. Stejně po tomto jeho podrazu by se nic nezměnilo. Seznámili jsme se na internetu, možná to byla chyba, ale teď už je to všechno jedno... Ale při věku přes 30 let není moc běžných příležitostí se seznámit. Z práce (pracuji na směny) běží člověk na nákup, pak domů a zas práce, k rodičům,takže ten internet je někdy jediná spása, ale už nevěřím lidem.
Nevím, jak se s tím smířit, nedokážu se na nic soustředit, aspoň v práci musím trošku fungovat.. ale je to těžký.
jasný, však já neříkám, běhat za příbuznýma a vyzvídat....
Jen si myslím, jelikož jste ze stejného města, že se ten důvod pak stejně od někoho dozvíš...
Není tady
Kolegyně mi říkaly, když odešel poprvé můj BM z ničeho nic, že je v tom jiná žena. Nevěřila jsem.
Myslím, že u takovýchto rozchodů "z ničeho nic" je v tom vždy jiná žena.
luccka78 napsal(a):
Nemám chuť ho vidět, ani jet k příbuzným.
Zapomněl si u mě nějaký věci, ale ozývat se mu nebudu. Důvod už nejspíš znám (aspoň co jsem se málo dozvěděla) - jeho bývalka (o pár let starší než já) se rozešla, tak to dali zase dohromady... No, aspoň, že nejsem těhotná, ale mám strach důvěřovat, seznamovat se jakkoli i přes internet. Cítím se podvedená a nevím, jak se z toho dostat. Odjela jsem i na chvíli pryč, ale nepomáhá to.. Nedokážu se smát, dost jsem zhubla, ale vím, že mi to za to nestojí... Beztak už na mě určitě zapomněl :|Jak se z toho dostat?
Aha, tak už důvod znáš
Luccko, buď ráda, že jste se rozešli takhle brzy...taky jsi mohla být těhotná a on by pelášil stejně za bývalkou.
A jestli jste se seznámili přes net nebo naživo, je celkem jedno...i chlap,kterýho znáš jako kamaráda dva roky a pak si s ním něco začneš, se může zachovat úplně stejně....Chce to prostě čas...držím palce!
Není tady
luccka78 napsal(a):
Nemám chuť ho vidět, ani jet k příbuzným.
Zapomněl si u mě nějaký věci, ale ozývat se mu nebudu. Důvod už nejspíš znám (aspoň co jsem se málo dozvěděla) - jeho bývalka (o pár let starší než já) se rozešla, tak to dali zase dohromady... No, aspoň, že nejsem těhotná, ale mám strach důvěřovat, seznamovat se jakkoli i přes internet. Cítím se podvedená a nevím, jak se z toho dostat. Odjela jsem i na chvíli pryč, ale nepomáhá to.. Nedokážu se smát, dost jsem zhubla, ale vím, že mi to za to nestojí... Beztak už na mě určitě zapomněl :|Jak se z toho dostat?
Tak pokud je to takhle,tak věř,že čas všechno zahojí a za nějakou dobu budeš v pohodě.Někdo se z toho dostane dřív někdo později,ale dostane.Nepomůže na to nemyslet,to si musí každý odžít,ale jedno je jisté,bude to dobrý.
A nesmíš se uzavírat do sebe a říkat si,že už nikomu nemůžeš věřit.To je psychická sebevražda.
Není tady
luccka78 napsal(a):
teď nevěříš, protože je to všechno čerstvý, to zase přejde, neboj.
Není tady
majkafa napsal(a):
Kolegyně mi říkaly, když odešel poprvé můj BM z ničeho nic, že je v tom jiná žena. Nevěřila jsem.
Myslím, že u takovýchto rozchodů "z ničeho nic" je v tom vždy jiná žena.
Není tady
Jen si říkám, jestli jsem mohla udělat něco líp a zároveň lituju, že jsem s ním ztratila čas
Stejně je to nefér.. , mám strach, co když se mi to stane někdy znova...
Není tady
Jen si říkám, jestli jsem mohla udělat něco líp
Nedávej si vinu za rozhodnutí někoho jiného.
zároveň lituju, že jsem s ním ztratila čas
Měi jste, jak píšeš "výborný vztah (1,5 roku), nikdy se nehádali,byli jsme si vzájemnou oporou" - proč tomu říkat ztráta času namísto "strávila jsem rok a půl hezkýho života"?
mám strach, co když se mi to stane někdy znova
Asi už ses někdy spálila nebo upadla - myslím doslova. A máš strach znova škrtnout sirkou nebo vyjít ven?
Není tady
Ve všem má pravdu Helena..nejspíš ženská s životními zkušenostmi. Bolí to, bolí..ale přebolí. A ženská po třicítce je v nejlepších letech, hlavně se nezavírej do sebe na deset knoflíků, život jde dál, nějaký čas to bude těžký,určitě, nejde hodit rok a půl za hlavu a ani by to nebylo správné, vždyť Vám bylo krásně.Prožij si svůj bol, zvedni se ze dna a potom, jako usměvavá, sebevědomá ženská koukej kolem sebe..má život před sebou. Držím palce, aby to období bolu, přešlo co nejlépe.
Není tady
Zdravím po delší době. Potřebovala jsem si od všeho vyčistit hlavu, myslela jsem, že jsem to už zvládla.. ale před pár dny mi poslal expřítel zvláštní sms - jak se mám atd. Koukala jsem na ni a nevěřila vlastním očím.. Mám pocit, že mu vztah nevyšel a chtěl by se vrátit. Ale mám strach, že by to udělal znova, tak jsem neměla chuť ani sílu mu odepisovat... Dost mi tím náhlým rozchodem ublížil, tak se k němu vracet nechci. Nedokázala bych mu věřit. Zároveň mám strach, že asi zůstanu sama... Nevím, kde bych se měla seznamovat, navíc budou vánoce a já budu sama
Není tady
Řekla bych,že tvé vnitřní JÁ ti radí dobře - nereagovat,neodepisovat.Máš strach že zůstaneš sama - já bych měla strach být zase s takovým člověkem,který se může kdykoli sbalit a vypařit se za jakoukoli sukní.To bych radši šla na tu jistotu být sama,to mivěř.
Ale jinak neklesej na mysli,slečna co chodí s mým synem už x.tým rokem a on je do ní zamilovaný furt až po uši,ta zas klidně pronáší tuhle větu: v moři je ryb přece dost.Tak se podle toho taky zaříď a máš to.A neboj,zase vyjde sluníčko:lyssna:
Není tady
Ano, budou Vánoce, čas rozjímání a večerů doma.. ale ty přece nejsi sama? nemáš rodiče? sourozence? svobodné přátele? fakt nikoho? myslíš, že vánoce u rodičů jsou nějakou prohrou v životě? proč by měly být? (pokud teda máte dobré vztahy) naopak, kdy jindy si zase líp vychutnat maminčin salát a tatínkova kapra, obléct si svoje staré tepláky a svetr a koukat s nima na Popelku, s hrnkem čaje v ruce.. a třebas ani netušíš, jak krásné vánoce jim tím uděláš.. změnit jejich stereotyp procházkou ojíněným parkem, pozvat je na Štěpánskou husu do hotelu, aby maminka nemusela vařit.. nebo sourozenec, třebas má i děti, myslíš, že když se zkusíš zeptat, jestli bys na vánoce nemohla být s nimi, že tě rádi neuvidí? chápou přece tvou situaci.. a o svobodných přátelích, které pozveš na štědrovečerní večeři k sobě, ani nemluvě.. nebo jděte do hotelu.. možností je moře.. že ti občas hrknou slzy do očí? no a ? tak tě třebas někdo vyslechne, podpoří.. a třebas se ti je lépe podaří zaplašit..
Mmch, snad i dobrovolnictví v nějakých útulcích u nás funguje..
Přítelova sms.. proč se jí divíš? Určitě sis ji moc a moc přála, snila jsi o ní.. jenže to bylo tenkrát, když odešel.. a teď najednou nevíš, co s ní.. ano, nejspíš mu už úlet stačil, a teď sonduje, jestli bys neměla zájem.. co ty na to? Chceš to s ním zkusit? nebo už se do toho nehcceš vracet? (to by byla moje volba). Je to jen na tobě. Třebas ani nechce k tobě, jen sonduje, CO KDYBY TO POTŘEBOVAL, jestli jsi ještě k mání.. ty se rozhodni, jstli to chceš zjišťovat, nebo ne. Myslím, jak jsi to popisovala, že když mu odpovíš, odpoví taky, najede na "přátelství", dáte si dokonce kafe, možná sex.. ale pak ti před vánocema stejně řekne, že svátky stráví s ní, protože jí přece nemůže opustit před vánocema.. bla bla.. ale ty ho znáš líp..
A nakonec, ti chci dodat elánu.. exmanžela jsem poznala na inzerát ve 28, ve 29 jsme se brali, ve 32 nám do vztahu zasáhla jedna o 5 let starší paní, rozvod ve 33.. a ještě ten rok jsem (zas přes internet) poznala svého současného přítele, a v 35 jsem porodila krásnou dcerku, nyní přemýšlíme o druhém mimi.. nic není už jen růžové, je stále hodně problémů.. ale chci tím říct, že jsi stále ještě mladá a leccos máš před sebou :-)
Tak dobře zvažuj,jestli chceš něco lepit, nebo se stát sama sebou a jít za novým životem.. a já ti přeji moc štěstí
Není tady
Rozhodla jsem se, že půjdu svoji cestou, protože bych už expříteli nedokázala věřit. Časem snad najdu přítele, který bude mít vyřešenou minulost atd. Teď se mně nikdo nechce hledat a ani nevím, kde.
Abysme obrátili stranu na něco pozitivního.. můžete mi napsat nějaké legrační zážitky ze seznámení ?
Není tady