|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ahoj, vlastníte domácí pekárnu?
Není tady
ano
Není tady
Ano a ještě jsem ji ani jednou nepoužila :-) Podle mě vyhozené peníze zvlášť když vezmeš v úvahu kolik je s tím práce.
Není tady
Ano mám. Mimo jiné dělá úžasné kynuté těsto.
Není tady

Andreo, nejen kynuté těsto, i nudlové, pizzu atd. Já si bez ní už pečení neumím ani představit. Někdo v ní zadělává i knedlíky.Používám ji dost často a nemůžu si ji vynachválit. Jednak proto, že těsto je perfektně zpracované, což zaručuje skvělý výsledek a hlavně, je to bez práce a ztráty času.
V rodině, kde se nic nepeče a moc nevaří, tak je zbytečná.To si já neumím představit, jsme gurmáni.
Není tady
Renca_01 napsal(a):
Ano a ještě jsem ji ani jednou nepoužila :-) Podle mě vyhozené peníze zvlášť když vezmeš v úvahu kolik je s tím práce.
nepoužila a víš kolik je s tím práce? 
pekárna je k nezaplacení. naprosto skvělý pomocník. sice v ní peču málo, ale na zadělávání těsta je vynikající !
Není tady
mamba napsal(a):
Andreo, nejen kynuté těsto, i nudlové, pizzu atd. Já si bez ní už pečení neumím ani představit. Někdo v ní zadělává i knedlíky.Používám ji dost často a nemůžu si ji vynachválit. Jednak proto, že těsto je perfektně zpracované, což zaručuje skvělý výsledek a hlavně, je to bez práce a ztráty času.
V rodině, kde se nic nepeče a moc nevaří, tak je zbytečná.To si já neumím představit, jsme gurmáni.
Aha vidíš, to mě nikdy nenapadla zkusit i jiné, díky za tip
Ale jinak celkově pekárna, pak ta vůně toho pečiva, jéééé - asi si jdu upéct chleba.
A že je s tím moc práce? Kde a kdy, vždyť to dělá vše samo, nasypanu, zavřu, zapnu a jdu si po svých.... po uplynulé době jen vyzvednu výsledek.
Není tady
AndreaP. napsal(a):
mamba napsal(a):
V rodině, kde se nic nepeče a moc nevaří, tak je zbytečná.To si já neumím představit, jsme gurmáni.Aha vidíš, to mě nikdy nenapadla zkusit i jiné, díky za tip
Ale jinak celkově pekárna, pak ta vůně toho pečiva, jéééé - asi si jdu upéct chleba.
A že je s tím moc práce? Kde a kdy, vždyť to dělá vše samo, nasypanu, zavřu, zapnu a jdu si po svých.... po uplynulé době jen vyzvednu výsledek.
Miluju horký chlebík a na to plátek trvdého sýra
.
Není tady
Renca_01 napsal(a):
práce.
tou prací myslíš nasypat do pekárny a počkat, až sama upeče? Bábovku?
sekanou?
chleba?

perník?
Není tady
Bety, máš pravdu sekaná je vynikající
.
Není tady
počkat až udělá těsto? Úplně sama, jen nasypeš?
na housky?
na knedlíky?
na koláče?

na dukátové buchtičky?
na rohlíky?

Není tady
aprill napsal(a):
Bety, máš pravdu sekaná je vynikající
.

a těstoviny, šťavnaté
lívanečky - ovesné kynuté
langoše
ovocné knedlíky
koblihy
Není tady
a protože mám pekárny dvě a bohatě je využívám, tak mi přijde naprosto směšné, když pekárnu zostudí někdo, kdo ji ještě ani jednou nepoužil 
ciabatta
vánočka
rohlíky
anglické
veky - již nikdy kupované...
různé bagety
bryndzové housky
pizza na pizza stojánkové plechy z Lidlu, bezvadné 
Upravil(a) Bety (22. 10. 2011 8:52)
Není tady
plněné buchty nemusíte taky péct v troubě, ale rovnou v pekárně, oddělí se pak snadno
Upravil(a) Bety (22. 10. 2011 8:55)
Není tady
plněné buchty nemusíte taky péct v troubě, ale rovnou v pekárně, oddělí se pak snadno

Není tady
a housky plněné párkem
takže kdo doma vaří a peče, tak je pekárna neocenitelný pomocník...
Není tady

Bety, ty jsi opravdu úžasná!! Jen vidím tvoje fotky, hned se mi sbíhají sliny. Já pekárnu také používám hodně, ale nedávám si s konečným výrobkem tolik práce jeko ty, škoda, musím se nad sebou zamyslet. Ale i tak se rodinka může přetrhnout a připravené dobrůtky mizí jak pára nad hrncem.
Nemohla bys, prosím, napsat recept na houstičky,chleba a bagety? Několik receptů jsem vyzkoušela, nebyly sice špatné, ale mohly by být lepší.
Není tady
občas není vidět fotka, to když jsem dala fotku ze skladu obrázků a on zrovna nejede, bude vidět až se to zase rozjede...
Recepty: bezvadná diskuze na dámě http://diskuse.dama.cz/d.php?d=716
recepty - http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php je jich tam strašná spousta, proto se používá vyhledávání - je vpravo nahoře klik na Vyhledávání a dostanete se sem:
http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php
kvůli skloňování slov je lépe zadat jen část názvu - např. hledám rohlíky tak zadat jen rohl vyhledá to více receptů,
nebo hledáme podle suroviny kterou potřebuji zpracovat - např. potřebuju použít tvaroh, tak zadám do hledáčku tvar a najde mi všechny recepty s tvarohem
já už teď dělám hodně věcí odhadem, ale ty vyfocené jsou myslím všechny podle těch receptů co jsem uvedla.
Není tady
V pekárně lze samozřejmě dělat i marmeládu nebo na program marmeláda škvařit škvarky...

Není tady
nebo rybičkové sušenky pro pejska 

Není tady
Vynikající Panettone, za kár korun 
Upravil(a) Bety (22. 10. 2011 14:34)
Není tady
Pletynky neplněné, motané z jednoho pramene, loupáčky plněné domácí jablečnou marmeládou
různé postupy třeba tady: http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php
rady (nejen) pro začátečníky. http://domacipekarny.dama.cz/rady.php
Upravil(a) Bety (22. 10. 2011 14:39)
Není tady

Bety mohla by jsi sem dat prosim recept na sekanou z pekarny a na jaky program ji peces?
Upravil(a) janinka72 (22. 10. 2011 20:35)
Není tady
recept na sekanou použiješ jakýkoliv svůj, můžeš ji nechat v pekárně i umíchat na jakýkoliv program BEZ předehřevu = na chvilku pustit program Rychlý nebo Nudlové těsto a nechat jen umíchat, nebo ji můžeš umíchat ručně a do nádoby přendat. Pečeš samozřejmě na program Pečení. Pokud máš sekané moc a neupeče se po prvním Pečení, tak ještě přidáš jednou Pečení a hlídáš si to třeba pomocí špejle. Stejně tak uděláš těstvoiny - do nádoby nandáš vrstvy podle sebe a zaliješ třeba bešamelem nebo mlékem s vajíčkem a dáš program Pečení.
Není tady

Bety napsal(a):
recept na sekanou použiješ jakýkoliv svůj, můžeš ji nechat v pekárně i umíchat na jakýkoliv program BEZ předehřevu = na chvilku pustit program Rychlý nebo Nudlové těsto a nechat jen umíchat, nebo ji můžeš umíchat ručně a do nádoby přendat. Pečeš samozřejmě na program Pečení. Pokud máš sekané moc a neupeče se po prvním Pečení, tak ještě přidáš jednou Pečení a hlídáš si to třeba pomocí špejle. Stejně tak uděláš těstvoiny - do nádoby nandáš vrstvy podle sebe a zaliješ třeba bešamelem nebo mlékem s vajíčkem a dáš program Pečení.
oo jeee, ja umim pect jenom chleba
musim si prostudovat poradne navod na obsluhu pekarny, snad to zvladnu, dekuji:)
Není tady