29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
mag napsal(a):
Želvičko, nikdo tě nemůže nutit v porodnici ležet, prostě bys za sebe i dítě podepsala revers a šla domů, dobrý je mít potvrzení od pediatra, že převezmě dítě do péče po ambulatním porodu. To víš, že to v porodnici zkouší, že se může lecco stát a a tak, ale kupříkladu Agi chytla v nemocnic nozokomiální nákazu (zlatýho stafilokoka) a dostala se až do sepse. Takže já o něm vážně pro příště uvažuju. Samozřejmě, pokud budeme oba ok.
Já ho nakonec podepisovala, jelikož měli v plánu mě tam držet déle kvůli kojení, resp. nekojení...
Ale i tak je to absurdní... Bylo to výměnou za flašky s umělou výživou tak, aby malá nabrala tolik, že nespadla pod nějakých těch tabulkových 10% váhy mínus...
Na druhé straně kdyby se např. zhoršila žloutenka, tak to už pro mne důvod bez diskuzí je...
Holt každá to máme jinak...
Není tady
Aluska napsal(a):
Mambo, nevím o porodnici, která by se řídila porodním plánem rodičky v případě, že je život či zdraví dítěte v ohrožení..i přidušení dítěte je život ohrožující......
Tvůj názor ti vůbec neberu, naopak jsem zastáncem toho, že každý by na diskuzi měl napsat svůj názor a ne jen přikyvovat ostatním.
Nicméně si myslím, že o rizicích domácího porodu toho bylo napsáno víc než dost. Chápu obavy porodníků, ale kladu si trochu jinou otázku...
Kde bere stát právo rozhodovat o tom, kde má matka porodit své dítě?! Dává nám právo rozhodnout se o tak důležité věci jako je to, zda přivést na svět dítě. Dává nám dokonce právo rozhodnout o tom, že své již počaté dítě na svět nepřivedeme.
Ale bere nám právo rozhodnout se, zda své dítě přivedu na svět doma, na louce, v leže či ve stoje???!!!
A zakrývá to rouškou toho, že chrání život jedince....
Pak tedy proč mohou míti děti lidé, kteří je zneužívají či týrají? Proč mají děti lidé, kteří jim nemohou poskytnout to co je třeba (nemyslím po materiální stránce).
Proč je dovoleno požívat alkohol, který též ničí životy lidí a nejen těch, kteří ho požívají.
Proč mohou řídit auta lidé, kteří jsou labilní a ohrožují životy lidí....
Aha, zde ochrana "životů" této "ctihodné" instituce selhává, ale to je v pořádku,že...nebo není?!!!
Nemohou-li se matky rozhodnout, kde porodit své děti, pojďme tedy i určovat kdo děti může mít a kdo ne, pojďme určovat jak a kde je bude vychovávat, pojďme "řídit" životy lidí...ale to už tu jednou bylo a jaké byli důsledky???!!!
Proč nenechat věci, které byli vždy doménou přírody na rozhodnutí toho kterého konkrétního jedince?
takže žádné umělé oplodnění , žádné inkubátory pro předčasně narozené děti, žádné složité operace
Není tady
Za sebe musím říct, že ke každému mému porodu v porodnici bylo od začátku přistupováno jako k přirozenému. Porodní plán jsem neměla, komunikovala jsem s por. asistentkou a domlouvaly jsme se, co a jak. Bylo to naprosto fajn. První porod kvůli komplikacím skončil císařem, druhý nástřihem, třetí bez nástřihu. Polohu jsem si vybírala sama, nikdo mi nic nenařizoval, snažili se mi vyhovět. Nemůžu si stěžovat vůbec na nic!
Ohledně domácího porodu - mám pocit, že si jej vyberou primárně ženy proto, že mají fóbii ze zdravotnického zařízení - něco jako syndrom bílého pláště. Dělaly se na tohle nějaké psychologické testy? Pokud by se opravdu jednalo o takto silný strach, nemyslím si, že zákaz porodů doma by situaci řešil, naopak, domácí porody budou probíhat dál, ale bez adekvátní odborné pomoci, což bude situaci zhoršovat. Na druhou stranu si myslím, že strach a nedůvěra v nemocniční prostředí může z psychologického hlediska vytvořit u rodičky další zbytečné komplikace - proč matku ještě víc stresovat?
Takže si myslím, že by bylo nejpřínosnější k problému přistoupit individuálně.
Není tady
Aluska:
No právě, o tom to je,určitým, včasným a jednoduchým zákrokem se tomu dá předejít úplně a k případnému dušení nemusí dojít vůbec. Jenomže, když lékař takovou situaci předpokládá, zákrok udělá a "nic" se nestane, vše je v pořádku, tak je matka nespokojená, protože ten zákrok nechtěla. Proto si kladu otázku, kde je hranice mezi zodpovědností, svědomím, právem, vzděláním a tím co chci.
Samozřejmě, další otázky si nekladeš jen ty, ale většina slušných lidí, mezi ně se počítám i já.To je ale na jinou diskusi.
Jistě jsi četla, že hned v prvním příspěvku píšu o tom, že nemám nic proti domácím porodům a dokonce bych ani za nepodařený porod nikoho netrestala. Jak si to kdo vybral, tak to je.
Myslím si, že stát matkám nenařizuje rodit v porodnicích a možnost výběru, kde přivedou své dítě na svět,mají. Opravdu mohou rodit kdekoliv, klidně i v přírodě. Jen musejí počítat s tím, že ani v přírodě slabší jedinec nepřežije.
Není tady
mamba napsal(a):
Myslím si, že stát matkám nenařizuje rodit v porodnicích a možnost výběru, kde přivedou své dítě na svět,mají. Opravdu mohou rodit kdekoliv, klidně i v přírodě. Jen musejí počítat s tím, že ani v přírodě slabší jedinec nepřežije.
On jim to stát sice nenařizuje, ale nový zákon o zdravotních službách jim znemožňuje mít při tomto porodu doma legální odbornou pomoc, protože PA nebudou smět vykonávat svoji činnost mimo zdravotnická zařízení.
Není tady
April, ale můj příspěvek nebyl mířen jako zamyšlení nad tím zda "se vrátit na stromy" či nikoli , ale proč se v jedné části oblasti stát staví do pozice "nařizovatele" když v ostatních částech nechává rozhodnutí na jedinci.....
Není tady
Může být nebezpečný porod v nemocnici? Přečtěte si článek.
Není tady
Tak já měla naštěstí možnost skombinovat obojí - alternativní přístup a porod v nemocnici a vybrala si malou rodinnou nemocnici, která je nakloněna "alternativním porodům". Riskla jsem i to, že v případě závažného problému mi dítě hned po porodu odvezou na 30 km skvěle vybavenou neonatologickou jednotku v jiné krajské nemocnici (třetí nejlepší v ČR). Lékaři i sestry byly skvělí, porod byl komplikovaný, a ačkoliv plně respektovali můj porodní plán, situace se zvrtla tak, že jsem lékaři řekla: Dělejte co umíte, co je nejlepší pro mě i dítě. Víc jsem neřešila. Rodící lékař byl skvělý, vysvětloval mi krok po kroku co se mnou bude dělat. Připravovala jsem se na porod opravdu důkladně a stejně bylo všechno zcela jinak. Ač jsem velký příznivec alternativy, nejsem příznivcem domácích porodů, ale ponechávám lidem možnost volby. Pokud však dítě zemře, nebo dojde ke zdr. komplikacím, nesou za to plnou zodpovědnost rodiče.
Není tady
Lvice napsal(a):
Tak já měla naštěstí možnost skombinovat obojí - alternativní přístup a porod v nemocnici a vybrala si malou rodinnou nemocnici, která je nakloněna "alternativním porodům". Riskla jsem i to, že v případě závažného problému mi dítě hned po porodu odvezou na 30 km skvěle vybavenou neonatologickou jednotku v jiné krajské nemocnici (třetí nejlepší v ČR). Lékaři i sestry byly skvělí, porod byl komplikovaný, a ačkoliv plně respektovali můj porodní plán, situace se zvrtla tak, že jsem lékaři řekla: Dělejte co umíte, co je nejlepší pro mě i dítě. Víc jsem neřešila. Rodící lékař byl skvělý, vysvětloval mi krok po kroku co se mnou bude dělat. Připravovala jsem se na porod opravdu důkladně
a stejně bylo všechno zcela jinak. Ač jsem velký příznivec alternativy, nejsem příznivcem domácích porodů, ale ponechávám lidem možnost volby. Pokud však dítě zemře, nebo dojde ke zdr. komplikacím, nesou za to plnou zodpovědnost rodiče.
NE! Mohou nastat nejrůznější komplikace a co pak??? Přečti si o tom na nepovolený odkaz, reklama a rozhodni se sama, ale můj názor znáš
Není tady
Simone a její přirozený porod - úžasné video
Není tady