6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Lillinko, moc ti drím palce. Mě taky posílá dr. na umělé. Já nechci kvůli hormonům. Těko s nimi bojuju a taky se oplodním, tak mi to příjde zbytečně sloité. Sice mi to teda bude platit pojitovna, ale stejně se mi do toho nechce. Prý taky vyberou zdravé vajíčko a spermii, aby to dobře začalo... Nevím, já vím, e kadé moje těhu probíhá tak, e najednou dostanu zimnici v zádech a mimi se přestává vyvíjet. Do té doby ve ok, take já nevím, zda věřím tomu, e to je od začátku patně. Moná kdy se objednáte na IVF, tak do té doby se oplodníte přirozeně. Stává se to. A třeba teď ve bude ok. Moc bych ti to přála. Já zatím vdy o mimi přila před 3měs. take jsem jakoby nic neměla, ale kdy to je takhle jak to má ty.... posílám obětí...
Kamrádka měla přepáku v děloze a jiné gyn. problémy, pak se jim podařilo otehotnit a její tělo mimi vytlačilo v 5.měs. Doteď se z toho nemohla dostat a to si ji pak vzali v apolináři na starosti jako spec. případ a donosila 2 děti (i podle kartářek děti mít neměla) a stejně po nocích bulela. Teď ji pomohla regresní léčba, prý si konečně odpustila a dokonce jsem ji slyela poprvé říci - potrat. Take doporučuju si přiznat, e nás to trápí a klidně zajít k psychologovi, kartářce, regresní pracovnici, za kámokou, no kamkoli, kde nás vyslechnou. Já nemít BB, tak nevím jak bych to nesla... Přilo by mi, e jsem ET a nikdo neví jak mi pomoci. Chlapi jsou fajn, ale nesnáí pořád fňukání, ale my se musíme vyfňukat. Můj vztah potraty dost naruily, neuměli jsme si dát podporu v pravé chvíli. A třeba jsme měli i stejé pocity, ale kadý je dáváme jinak najevo
Pag jaká mutace je podobná laidenu? jak se jmenuje prosím?
Není tady
Misho, díky
Nám to taky vztah naruilo, jak jsem psala, chtěla jsem odejít. Ale nedokázala jsem to, dokonce jsem la ke kartářce a ta řekla, e bych litovala já a i manel. Snail se tenkrát moc a dokonce jel za mými rodiči, aby mi to rozmluvili, ale měli jsme i jiné starosti a hodně váné, bylo toho víc a sypalo se to na nás ze vech stran a já to nezvládala. Letos, kdy mě moje nová lékařka dala čas do léta, a jinak mě zase chtěla poslat na různá vyetření, jsem si řekla, e u ne, e u nemůu a pak jsem byla hrozně překvapená, protoe jsem nala // a nevěřila tomu, manel měl hned velkou radost, moc mě to překvapilo, a začal plánovat, nosil mi vitamíny, nechával mě odpočinout, někdy taky proběhla výměna názorů, ale byl straně milý a ohleduplný, vybírali jsme spolu i těhotenské oblečení, protoe jsem běné věci u nosit nemohla. Bylo to nádherné období. Je mi teď velkou oporou, a jsem moc ráda, e jsem od něj tenkrát neodela. Píu Ti to proto, e se dokáu vít do Tvojí situace, bude líp, věř mi, oni to nesou úplně jinak.
Mě chtějí poslat na umělé oplodnění, abych neztrácela čas a mimi bylo ohlídané od samého začátku. Je mi moc smutno, ale asi to nepodstoupím, nedokáu si představit běhat zase na samá vyetření, a být ve stresu. A k tomu ta finanční částka a riziko, jak to dopadne. Teď mě jetě toho docela dost po tom vem čeká, kdy jsem doma, docela jsem v klidu, ale přijdu někam do čekárny a ve se mi připomíná, a je mi ouvej, natěstí vude se mnou chodí manel, ikdy by u nemusel, ale straně mě tím pomáhá a nechce mě v tom nechat samotnou. Kartářka mi řekla, e miminko mít budeme, dokonce se spletla jen o měsíc, kdy mám otěhotnět, přepověděla mi na den moji práci. Ale řekla mi, e si mám miminko nechat za kadou cenu, a já to neudělala, váně je mi to moc líto, ale co bych tomu drobečkovi připravila za ivot, kdy jsem od několika lékařů slyela tu smutnou zprávu, e by neměl plnohodnotný ivot. Myslím na něj stejně.
Já se dozvěděla o tom, e mám v děloze přepáku a při tomhle otěhotnění, musím se doktorky zeptat, co dál. Teď mi řekla, e to váné není, ale nikdo mi o ní před tím neřekl.
Misho drím moc palce
Není tady
Lilli, na ádné mimi se nedá zapomenout,ani na to nenarozené,taky si pořád připomínám dny,kdy by se nám dětátka narodila,dny,kdy jsem o ně přila a i dny,kdy jsem zjistila,e jsme těhotní :-) je to pořád dokola. Určitě bych nevzdávala anci a na umělé bych la,alespon bych to zkusila :-) ačkoli,ono se dobře radí a ve zkutečnosti bych do toho la s obavama,zda se zadaří,protoe kadým nezdárným pokusem přicházím o iluze a propadám se do větí a větí beznaděje :-(
Obdivuju tvojí odvahu jít ke kartářce,taky jsem o tom přemýlela,ale bojím se toho,e bych se dozvěděla,e děti nebudu mít nikdy a to nevím,jak bych to rodejchala,takhle přeci jen ve mě dřímá maličká naděje,i kdy je čím,dál mení.
Lilli, zatím jsem jetě nikdy neslyela nic o ádné přepáce v děloze,zjituju,e je jetě spusta věcí mě neznámých :-) ale kdy ti dr.řekla,e to není váné,tak to tak snad bude a určitě je způsob,jak se stím poprat!! Drím palce,musí být mooc silná!!!
Není tady
Ahoj dievčatá. Som čerstvo po zamklom, zistené v 13tt, nevyvíjali sa od 7tt. Boli to dvojičky, po druhom IVF, prvé sa ani nechytilo. Prosím Vás, ako to chodí s tou genetikou? V nemocnici mi radili ís na to vyetrenie, síce to bol prvý potrat, ale boli dve. Gynek. ma chce poslat len na hematologiu kvôli nejakej trombofilii-či čo. Rozmýžam objedna sa na konzultáciu do CAR kde nás "robili" a kde máme ete dva mraziačiky. Len mám akosi strach e o babo znovu prídem, tak by som chcela absolvova tie vyetrenia. Môete mi napísa aké skúsenosti v tejto súvislosti máte vy? Budem vďačná.
Není tady
Mě po druhém potratu poslala gyndr na genetiku (i manu) i hematologii, na hematologii jsem la náhodou ji s výsledky z genetiky, kde mi zjistili genetickou poruchu srálivosti krve. Natěstí ve ostatní ok, tak máme dovoleno snaení. Ale u naprosto plánované, hned jak zjistím e jsem těhu, mám přijít k doktorce - jak ke gyndr, tak na hematologii, a dostanu minihepariny na ředění krve.
Tobě drím palce!
Není tady
spam
Upravil(a) AndreaP. (18. 1. 2012 11:11)
Není tady
ďakujem za odpoveď. Ete sa chcem spýta, mali ste v rodine, alebo ty s manelom máte nejaké genetické alebo krvné choroby? Ja som čo to čítala na nete, a podža náho zdrav.stavu aj príbuzenstva nemám podozrenie na nejakú genetickú chybu ani krvné ochorenie. Viem, e aj tak sa môe nájs čokožvek. Akurát som zvedavá Stále kadečo zisujem, žahie sa mi tak zmieruje so situáciou
Není tady
Katarino, mne take delali tato geneticka vysetreni pote, co jsem prodelala 3 rane potraty v 5.-6. tydnu. Nenasli mi udajne nic, cemuz se trochu divim, jezto jsem slysela, ze nejakou tu mutaci ma kdekdo (viz info vyse na vlakne). V rodine nic takoveho nemame, manzel vysetren nebyl, ale ma dve zdrave deti z predchoziho vztahu, obe tehotenstvi byla bez komplikaci. Pristi cyklus jdu na vysetreni hormonalniho profilu (mozna problem s hladinami progesteronu ve druhe fazi cyklu), ale predpokladam, ze pokud jsi byla tehotna z IVF, toto uz mas davno za sebou. Mohu se zeptat, jaka byla u vas pricina neplodnosti? Jinak Ti moc preji, at to priste uz vyjde.
Není tady
Snaili sme sa pár rokov normálne, potom plánovaný styk nič. HSG 2008 -nepriechodnos jedného vajcovodu. Potom akútna operácia pre cystu na vaječníku 2010 -tak mi zistili endometriozu. Skúsili sme aj insemináciu. Pri 1.IVF pred rokom mi dozrievali velmi zle vajička, tri slabé embrya, jedno vhodné na transfer-neujalo sa. Vtedy prili na to, e mám vožačo s krčkom maternice, nemohli sa do mňa dosta-to opakovane. Pri druhom IVF sme si dali ICSI, dve babiky sme vlozili a dve mame zmrazene. Manel je v poriadku a u mňa mám pocit, e mám asi vetko. Ete sa aj liečim na depresiu Dala som ti asi vyčerpávajúcu odpoveď. Vetci v rodine majú deti bez problemov, kamoky, len ja som taký exemplár a trochu mi je z toho smutno. Ďakujem za odpovede
Není tady
U nás v rodině nevím o někom, u koho bych předpokládala nějakou poruchu srálivosti, ádné embolie, apod.
Já jsem měla problémy asi od 18 let, silné migrény, pak vysoký tlak. A tak, e mi gyndr nařídil vysadit antiko a vechny problémy zmizely do dvou měsíců. A teď po těch testech mi to do sebe zapadlo.
Není tady
Zrovna včera mi náhodou volala kamarátka, e ako sa máme, pár dní sme sa nevideli. Tak som jej povedala, e zle. Ona potratila pred rokom, ibae dobrovolne, podarilo sa im to velmi rýchlo so enatým milencom. Boli sme neastné obidve, sčasti k tomu bola donútená. Prečo sa nám stávajú takého veci? A kde je na svete spravodlivos? Kde je dobro pre tých dobrých? Aj keď čo-to má za uami asi kadý.
čo sa týka Rh faktoru, tak v druhom tehotenstve to môe robi problém-podža toho či mimi zdedí Rh+ po otcovi. Od začiatku sa dajú dáva vožajaké lieky, u neviem presne ako to funguje, ale vedia to doktori oetri.
Není tady
Ahoj, k tomu RH-... Mam Rh-, prvni tehu se to sleduje, delaji se testy na protilatky. Hned po porodu se zjisti Rh mimca, pokud stejny jako Rh- matky, tak se to neresi, pokud je Rh+ tak matka dostane do 24h injekci, aby se nevytvorila protilatky...
Není tady
U mne po prvním porodu, zapomněli protilátky podat i kdy já i miminko jsme měli RH- - přili mi to říct 2. den, e na to zapomněli, v naí porodnici, dávají preventivně. teď po revizi jsem pro sichr tu injekci dostala.
Jinak přeji vem brzké zotavení a sílu a těstí při novém snaení ;-)
Není tady
hrozinka napsal(a):
U mne po prvním porodu, zapomněli protilátky podat i kdy já i miminko jsme měli RH- - přili mi to říct 2. den, e na to zapomněli, v naí porodnici, dávají preventivně. teď po revizi jsem pro sichr tu injekci dostala.
Jinak přeji vem brzké zotavení a sílu a těstí při novém snaení ;-)
nezapomeli, pokud mimco melo RH- tak se nic nedava, pouze pokud ty jses Rh- a mimco Rh+...
po revizi asi se dava, protoze se nevi jestli mimco melo Rh- nebo Rh+
Není tady
Pag napsal(a):
Taky mám za sebou dva potraty ve třetím měsíci. Teď po tom druhém mě doktorka poslala na různá vyetření a na genetice mi vyla mutace podobná Leidenské mutaci, podobná rizika, stejná léčba v těhu - miniheparin. tím, e se to stalo u dvakrát, tak bych si píchala miniheparin od začátku a do konce těhu a v estinedělí.
Taky máme u strach, ale i naději, e to přítě u vyjde. Drím vám palce
Zkouely jste se třeba zaměřit i na zlepení výivy a pročitění organismu? Mám s tím u klientů velmi dobré zkuenosti.
Není tady
JuliePraha napsal(a):
hrozinka napsal(a):
Jinak přeji vem brzké zotavení a sílu a těstí při novém snaení ;-)nezapomeli, pokud mimco melo RH- tak se nic nedava, pouze pokud ty jses Rh- a mimco Rh+...
po revizi asi se dava, protoze se nevi jestli mimco melo Rh- nebo Rh+
No ale oni 2. den po porodu za mnou sami přili a řekli mi e mi tu injekci zapomněli dát, protoe mojí krevní skupinu věděli, krevní skupinu miminka zjiovali a déle, tzn. e mi jí měli dát preventivně, tím e jsem věděla, jak to máme, jsem byla klidná, v opačném, případě by to byl průvih veliký
Není tady
hrozinka napsal(a):
No tak jetě po porodu to bylo celé divoké - protoe krev miminka ztratili a museli jí nabírat druhý den znovu
tak to je spis bordel v porodnici ... po porodu se bere krev z pupecni snury a zjisti se Rh-, maji na to 24h ....
Není tady
hrozinka napsal(a):
No tak tu pupečníkovou krev Vojtíkovi ztratili a řeilo se to 2.den kvůli mě i jemu
a co ze to byla za porodnice??? ze tam maji takovy bordel???
Není tady
Porodnice Beneov,ale já se na ně nezlobím, měli tam tehdy (2009) těký podstav zaměstnanců a rodiček bylo moc, tím e jsem věděla, jakou má krevní skupinu přítel, jsem byla v klidu jinak bych si la tvrdě za svým a určitě bych to nenechala být. Já si myslím, e vude jsou jen lidi a kadý můe udělat chybu, jen třeba u mne jako u sekretářky je to s mením dopadem ne třeba jinde.
Není tady
fittka napsal(a):
Pag napsal(a):
Taky mám za sebou dva potraty ve třetím měsíci. Teď po tom druhém mě doktorka poslala na různá vyetření a na genetice mi vyla mutace podobná Leidenské mutaci, podobná rizika, stejná léčba v těhu - miniheparin. tím, e se to stalo u dvakrát, tak bych si píchala miniheparin od začátku a do konce těhu a v estinedělí.
Taky máme u strach, ale i naději, e to přítě u vyjde. Drím vám palceZkouely jste se třeba zaměřit i na zlepení výivy a pročitění organismu? Mám s tím u klientů velmi dobré zkuenosti.
Při prvním jsem se hodně zaměřila na stravu při těhu, ádné čitění dopředu, mimi bylo neplánované. Před druhým jsem půl roku čistila. Teď jen beru listovku od doktorky, jím hodně ryb, ale spí na ně mám chu, jinak nic speciálního.
Není tady
Tak já mám za sebou 2 zamklý a 1 samovolný.
I přesto,e genetika výborné výsledky a na imunologii na pár drobností taky super.
Tak nevím proč se tak děje a vdy do 3 měsíce.
Na umělý nepůjdu,abych do sebe rvala hormony a měla nervy a pak to dopadlo zas takhle....
vem drím palečky
Není tady
hrozinka napsal(a):
Tak dnes jsem se vrátila z nemocnice - po revizi
Holky zjiovali u vás krevní skupinu? Já mám RH - a tam pokud je přítel/manel s krevní skupinou RH+ můe být problém
Hrozinko u mě po revizi zjiovali krevní skupinu,mám RH +,pokud bych měla - musela bych na nějakou injekci....tak mi to bylo řečeno
Není tady