6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý večer,
bloudím po netu a snaím se najít sebemení naději .... V dubnu 2011 jsem byla na druhé revizi, poprvé v 11tt,po druhé v 10tt. Máme za sebou genetické vyetření a čeká nás imunologie. Dalího těhotenství se bojím,ale zárověn po něm touím a doufám,e to snad přeci nekdy vyjde a se dočkáme. Dost často přemýlíme o adopci,jen se bojím toho zdlouhavého koloběhu. Najde se tu někdo,kdo má něco podobného za sebou,někdo s kým bych mohla toto věechno zdílet? Kdo by mi i poradil
Není tady
ahoj Máji, myslím, e tady je mnoho mnoho takových případů, dokonce i jedna sedmirevizová a má krásné dítka teď co je pozitivní já mám za sebou 2 revize (10 a 9tt) a jedno samovolné oputění bez povolení Zatím jsem pozitivní, nemám ádné patné výsledky z ádných testů. Prostě je to příroda nebo mutace MTHFR, co se zase těko prokazuje souvislost. Taky se bojím, natěstí mám jednu holčičku, take mě to zase tak netlačí, teda pokud nevidím miminko v kočárku, to bych tulila jak bych mohla....
Není tady
Holky straně moc bych Vám přála aby jste se dočkaly vytouených miminek!!!Máji loni jsem měla zamlklé 2x-9.a 11.týden a letos v mých skoro 40 jsem se dočkala zdravého kluka i kdy to nevypadalo vůbec dobře.
Není tady
Holky děkuju za povzbuzení,kadej střípek sebemení naděje mi pomáhá,dokud tedy neuvidím nějakou těhulku,nebo kočárek. Dokola přemýlím,jestli je dobré,aby nám na vyetření něco zjistili,nebo aby nic nezjistili. Vechno se straně vleče,navíc nejsem z těch,které by hned otěhotněli,no prostě to vidím tak,e nám nebylo asi dáno
maminaanýzek1 ty má teď první mimi?
Misha,to e má jednu holčičku tu bolest určitě troku utlumí,ale nevytlačí,e?
Není tady
přesně tak, vdy jsem si přála 2 děti, ne sice hned po sobě, ale aby Veru měla paráka, jako já měla ségru.... no a ona je u jedináček a i kdyby se mimi zadařilo, u to budou dva jedináčci. Veru u má jiné zájmy ne ilat kadopádně bych si chtěla znova uít tu dobu miminka. U Very jsem na to u zapomněla a příjde mi, e ani mimi nebyla. up a je velká Jetě tu se mnou diskutovala Sachmett, taky měla 2 potraty a teď u je ve vyím tt kdy nic nenajdou, dá se to svést na přírodu, no ale kolikrát si to člověk vysvětlí ??? Pak u to je trochu klié
Není tady
No,právě,ta prokletá příroda :-( poprvé jsem slyela,jak je to běné,e se to stává,skoro po roce jsem tomu začla věřit taky a začala jsem myslet na dalí mimi. Po druhé jsem se snaila myslet pozitivně a udusit v sobě ty mylenky,na to,e by se to mohlo stát znovu a up najednou mimi znovu nerostlo. Jedinná utěcha je,e o druhém těhu skoro nikdo nevěděl,tentokrát jsme u byli opatrnějí,take jsem se uetřila těch soucitných pohledů a vech těch povzbudivých řečí,jak je druhé neuspěné těhu o.k. Ach jo,říkám si,e kdyby na něco přili,tak je veliká ance,e by se to dalo léčit a miminka se dočkáme,pak si říkám,e kdyby bylo vechno o.k.,tak to opravdu mohla být náhoda,třebas blbé nachlazení na začátku těhu,nebo netástný úraz,kterej jsem měla,nebo prostě cokkoli a teď u to vyjde,pokud tedy někdy otěhotním Misho vy jste byli na nějakých vyetřeních a pokud ano,na jakých?
Není tady
hele jen mi dělali títnou lázu a genetiku, kde mi nenali Leidena, jen to MTHFR, co má prý 40% lidí tak nevím u mě to svádím na psychiku a těkou přepracovanost....
Není tady
Majjo, neblbni, jestli jsi rocnik 79, tak jsi jeste mlada . Ja mam za sebou tri rane potraty v 5. -6. tydnu (viz me vlakno, pise tam nekolik holek, ktere zazily opakovane potraty a nakonec se dockaly zdravych deti). Je mi 36 a porad doufam, ze to jednou vyjde. Do IVF se mi nechce, mozna bych zkusila nejake mene invazivni metody pokud by to melo smysl, ale jinak to nechavam na prirode. Vysetrit jsem se uz ale nechala, protoze potreti uz to asi neni nahoda. Delali mi zatim stitnou zlazu (v poradku) a mutace, o kterych psala Misha (moje doktorka tvrdi, ze je to nejbeznejsi pricina casnych potratu). Vysledky zatim nemam. Myslim, ze po dvou potratech uz jsou nejaka vysetreni na miste, ale zatim bych se moc nestresovala, je mozne, ze jsi mela dvakrat proste smulu a potreti to vyjde! A pokud Ti neco najdou, spousta veci se dnes uz da resit.
Není tady
Díky holky,vím,e moná zbytečně plaím,ale ... :-( My máme za seou genetiku,kde ve bylo o.k.,teď jsme obědnaný na imunologii,ale je tam dlouhá čekací lhůta,take nám nezbývá,ne čekat. O títné láze jsem toho taky dost vyčetla, v prvním těhu mi zjistili nějaké zvýené hodnoty,musela jsem se hned obědnat na endokr.,ale ne jsem se tam dostala,tak jsem potratila,dr. mi říkala,e to na to nemělo vliv,e u je ve o.k. a nijak se léčit nemusím,ale v případě,e znovu otěhotním,takmusím hned přijít a ona mi nasadí léčbu,kdy jsem otěhotněla po druhé,hned jsem se la obědnat a myslela jsem,e mě prostě vezmě dřív,aby se nic nezanedbalo,ale bohuel :-) čekací lhůta 4 měsíce,mezitím potrat,take jsem tam potom u nela :-(
Je toho spoustu,co jsem se kde dočetla a vyčetla a ance jsou mení a mení. Ach joooo
Není tady
Ahoj Májo, nevím, jak začít. Mám za sebou 1 zamlklé těhu zjitěné a ve 3 měsíci, pak v 6 týdnu samovolný potrat, a teď kdy bylo ve OK a já byla moc astná, tak se dostávám z indukovaného potratu v 19. týdnu, je mi u přez 40 a jsem podle veho zdravá, manel taky, jen mám ílenou smůlu. Jak píe, touím po miminku a zároveň se i bojím. Jsi mlaďounká a určitě se dočká, já chodila i na hematologii, a píchala si denně do bříka preventivně miniheparin na ředění krve, dál mám i problémy se títnou lázou, ve bylo OK, lékaři nadeni, jak miminko prospívá, vysadili mi některé léky i injekce a já měla obrovskou radost. Z plodové vody ale zjistili Douwnův syndrom, a já na doporučení lékařů se vysněného chlapečka vzdala, teď to bude měsíc, jsem stále doma, v nemocnici jsme musela být i hospitalizovaná znovu kvůli komplikacím, a stále mě hlídají. Ale pořád mám nějakou anci, ikdy u se hodně bojím. Chci ti jen napsat, e já u bohuel moc času nemám, ale Ty ano a nevzdávej to, moc drím palce.
Není tady
Milá Lilli, to je mi moc líto,co tě potkalo,moje zamlklá těhu jsou oproti tomu pohádkou,protoe ztratit mimi v 19tt,to si snad ani nedovedu představit. Jsi silná a obdivuju tě,e jetě dokáe dodávat víru jiným!! Ale má pravdu,nesmíme to vzdávat a jednou se i na nás usměje těstí,e? Ta smůla se musí prolomit a kdy jste oba zdraví,tak i u tebe přijde ten správný čas :-)
Není tady
májja79 napsal(a):
Milá Lilli, to je mi moc líto,co tě potkalo,moje zamlklá těhu jsou oproti tomu pohádkou,protoe ztratit mimi v 19tt,to si snad ani nedovedu představit. Jsi silná a obdivuju tě,e jetě dokáe dodávat víru jiným!! Ale má pravdu,nesmíme to vzdávat a jednou se i na nás usměje těstí,e? Ta smůla se musí prolomit a kdy jste oba zdraví,tak i u tebe přijde ten správný čas :-)
Májo, je to hodně těký, a nebýt manela, tak nevím, on mi dává sílu. Je tu jetě sestra, kamarádka a rodiče, co mě drí nad vodou, ale bez něj bych to opravdu nezvládla. Jsou dny, kdy propadám zoufalství, ale pak si říkám, e musím jít dál. Jsou tu lidi, které zajímám a kteří se mi snaí pomoct. Bylo to ve i hodně komplikované, e i lékaři dělali a dělají co můou. Moc drím palce a vím, jak mi tu Babinetky straně pomohly a pomáhají, pokud bude chtít, klidně napi, budu ráda, pokud ti jen trochu pomůu. Věřím, e se dočká toho vysněného pokladu.
Není tady
Lilli,je určitě skvělý mít kolem sebe lidi,který tě podrí,to je asi to,co mě chybí,nejspí je to tím,e nechci nikoho zatěovat,nikoho svýmá obavama a starostma obtěovat,take se snaím být co nejvíc v pohodě a raději se uírám sama uvnitř. Ani manel netuí,co proívám. Vechno ho to taky ranilo a v těch nejtěích chvílích mě podrel,ale teď to bere tak,e se prostě stalo a není důvod proč by sme to dítě někdy prostě neměli mít,proč by to přítě nevylo. Vůbec nechci,aby věděl,jak jsem zoufalá a proto ve co vyhledám na internetu mau z historie,aby náhodou na něco nepřiel :-(
Není tady
májja79 napsal(a):
Lilli,je určitě skvělý mít kolem sebe lidi,který tě podrí,to je asi to,co mě chybí,nejspí je to tím,e nechci nikoho zatěovat,nikoho svýmá obavama a starostma obtěovat,take se snaím být co nejvíc v pohodě a raději se uírám sama uvnitř. Ani manel netuí,co proívám. Vechno ho to taky ranilo a v těch nejtěích chvílích mě podrel,ale teď to bere tak,e se prostě stalo a není důvod proč by sme to dítě někdy prostě neměli mít,proč by to přítě nevylo. Vůbec nechci,aby věděl,jak jsem zoufalá a proto ve co vyhledám na internetu mau z historie,aby náhodou na něco nepřiel :-(
Májo, u nás to bylo tak, e poprvé, kdy se mi to stalo, tak jsem dokonce díky " řádění emocí a hormonů " chtěla od něj odejít. Nechápal to vůbec, podruhé to bylo něco podobného, nevěřil mi, e je to patně. Teď se mnu chodil po UTZ a volal kdykoliv jsem la někam na kontrolu a já sotva dosedla v čekárně, a stejně mě utěuje slovy " jsou na tom lidi i húř " vím, e ho to zasáhlo, včera přiel a e neví, jak mi pomoct a e ho to ničí, kdy mě vidí, jak se trápím. Stále mi opakuje, e za rok to můe přece být jinak. Byl to ná vysněný chlapeček a já se u moc bojím jít do toho znova, po tom, co mám za sebou, u i kvůli mému věku. Snaí se, ale nemůe nikdy pochopit, co proíváme my enský. Taky se zlobil a zlobí, jakmile zjistil, e někde něco čtu nebo hledám na netu. I Babinet mi zakazoval, ale já mu vysvětlila, e holky mi tu moc pomáhají. Ve ČT jsem se vrátila z dalího pobytu v nemocnici a z opakované revize a přidaly se komplikace, po porodu to bylo to samé a já po týdnu jela do nemocnice zpátky. teď jsem na antibiotikách a v pondělí půjdu s děsem na kontrolu opět do nemocnice, co mi poví. Vím ale o maminkách, které to nevzdaly a mají kráné děti. Kdo ví, a se ze veho dostanu, budu mít za sebou estinedělí, pohovor na genetice a zprávu e jsem OK, není vyloučeno, e ten osud budu pokouet znovu. Kdykoli bude chtít, napi, mě se vdy ulevilo, kdy jsem si tu s holkama psala. Těch starostí mám daleko víc, ale stím ostatním můu nějak bojovat, ale ze dne na den se dozvědět, e je mi doporučeno toho človíčka dát pryč bylo a je strané. Musím ít dál, ikdy nikdy nezapomenu. Moc ti drím palce a jak říkám, má oproti mě velkou anci. Věřím, e brzy napíe a budou tam dvě //
Není tady
Taky mám za sebou dva potraty ve třetím měsíci. Teď po tom druhém mě doktorka poslala na různá vyetření a na genetice mi vyla mutace podobná Leidenské mutaci, podobná rizika, stejná léčba v těhu - miniheparin. tím, e se to stalo u dvakrát, tak bych si píchala miniheparin od začátku a do konce těhu a v estinedělí.
Taky máme u strach, ale i naději, e to přítě u vyjde. Drím vám palce
Není tady
Pag napsal(a):
Taky mám za sebou dva potraty ve třetím měsíci. Teď po tom druhém mě doktorka poslala na různá vyetření a na genetice mi vyla mutace podobná Leidenské mutaci, podobná rizika, stejná léčba v těhu - miniheparin. tím, e se to stalo u dvakrát, tak bych si píchala miniheparin od začátku a do konce těhu a v estinedělí.
Taky máme u strach, ale i naději, e to přítě u vyjde. Drím vám palce
Pag, drím taky palce, a přeji hodně těstí a brzy // se astným koncem
Není tady
májjí :-) neboj dočkáte se :-)) mám tu taky někde své vlákno - mám za sebou dvě ZT a proívala jsem to stejně jako kadá co si tohle proije,dlouho se snaí,pak se to povede a najednou taková rána.........pokadé jsem myslela,e to nepřeiju,emoce se mnou cloumaly,taky jsem se chtěla rozcházet a pořád jsem hledala odpověď na otázku PROĆ se to stalo,oba dva jsme zdraví tak proč............no po pravdě jsem to u asi vzda,říkala jsem si,e u jsem na miminko asi stará a e to je nějaké znamení nebo tak něco no napadali mě různý hovadiny :-))otěhotněla jsem neplánovaně 3měsíce po druhé revizi a ve svých 40 letech se nám narodil krásnej a zdravej chlapeček:-) nedávno jsme slavili první narozeninky je to lumpíček a dělá nám velkou radost:-)):-))
Take drím palečky a se taky brzy dočkáte :-))
Není tady
Pag,pro vás můe být malou útěchou,e na genetice na něco přili a jak píe o to větí máte naději,e to přítě vyjde!! Budu hrozně moc dret palce. My máme za sebou gentetiku,kde na nic nepřili a před sebou imunologii ....
Macíku,děkuji ti za tvůj příspěvek,přesně "to" potřebuju slyet kadý,podobný příběh mi dodává sílu a chu se stím nějak poprat. Jen si říkám,e kdyby na něco dr.přili,e by asi byla větí ance,těhu úspěně dokončit,samozřejmně,e jsem ráda "zdravá" ale jsem přesvědčená,e nemohlo jít jen o náhodu,protoe takové náhody se dvakrát nestávají,e?
Není tady
Ano Maji, je to těko pochopitelné pro někoho, kdo nezail, ale jsem ráda, e na něco přili, protoe teď můeme řeit něco konkrétního.
Maji, mně dělala vyetření z krve na hormony títné lázy gyndařka, tedy a po, ale dělala. Taky protilátky na nemoci zvířat - toxoplazmózu a dalí...
Není tady
májjí :-) buď ráda e jsi zdravá.......já jsem taky pořád hledala nějaký důvody proč se to stalo,taky jsme měli za sebou genetiku a před sebou imunologii,na imuno jsme u neli měli dlouhé objednací lhůty,si pamatuju,jak jsem se vztekala e musíme tak dlouho čekat,ale mezi tím jsem otěhotněla,take jetě e se musí tak dlouho čekat,aspoň jsme tam u nemuseli......... jo a ten měsíc jsme s manou ""sexíkovali"" jen jednou a ono to zrovna klaplo to píu pro zasmání,vůbec jsem tomu nemohla věřit .....take i takhle se to někdy semele:-))
a náhoda to být můe co dr.to jiný názor,ale asi nejrozumějí mi přilo,e se oplodnilo patné vajíčko,tak si to příroda vyřeila po svém................
Není tady
Mací,toto je tvoje první dítko? Nebo u má nějaké před temi zamlklinama? Promiň ty otázky,ale vechno mi dokola rotuje v hlavě :-) No,tak mě nehrozí nějaké brzké otěhotnění,pokádé jsem otěhotněla v době,kdy jsme začínali s dr.řeit neplodnost :-) v tu chvíly jsem i věřila,e to je váně v hlave :-)
Pag,je dobře,e u budete řeit konkrétní věc,teď u to určitě vyjde!!!
Není tady
májjí :-)za ty otázky se neomlouvej klidně se zeptej nač chce:-)) po mé první revizi jsem taky sháněla informace do té doby jsem toti vůbec nevěděla,e se něco takového můe stát:-(.........
já mám u 21 letého syna z prvního manelství :-)):-)):-))
jo a pamatuju se, e dr. mi vdy po revizi říkal,e kdy mi jde otěhotnět(a s tím jsem opravdu problém neměla) tak e to je pozitivní (v mém věku :-) )
obě ty revize jsem si zpětně vysvětlila po svém .........
Není tady
Ahoj holky, tak jsem hodně neastná, nevím, co mám dělat. U od třech doktorů jsem slyela, abych la vzhledem k mému věku na umělé oplodnění, jene mě u to pojiovna neuhradí, a manel mi u po prvním nezdaru tam odmítl jít. Teď se ho ani neodvauji zeptat. Ten strach aby to vylo, ta vyetření atd, je to pro mě noční múrou. Ale ít bez dětí? To si taky nedokáu představit. Omlouvám se, e vám sem píu,ale jsem toho plná a nevím jak dál, jsem k tomu po tom vem stále na PN a asi jetě dlouho budu. Mám u toho za sebou hodně, těch vyetření atd. Kdy u jsem si řekla, e na to nemám, a končím, tak jsem byla těhotná a moc tástná, první 3 měsíce jsem se moc bála, abych mimi udrela, ale bohuel jsem se chlapečka vzdala vzhledem k VV. Je mi hodně ouvej. Vude slyím, e jsem udělala dobře, ale vyrovnat se stím ...
Není tady
Lilli,to je mi moc líto!! Ale v čem by bylo umělé oplodnění jiné,ne přirozené početí? Promiň,e se ptám,asi dost hloupě,ale zas tolik o tom nevím. Pokud jsem dobře pochopila,tak u tebe není problém otěhotnět,ale mimi donosit,nebo ne? Můou snad při umělem oplodnění nějak ovlivnit vývin mimi? Vím,e umělé je dost nákladné i při tom,kdy to hradí pojiovna,nato,kdy si to budete muset platit sami. Kadopádně se neboj zeptat manela a promluvit si sním o tom,tím přeci nic neztratí,samozřejmně si dovedu představit,jak je to těké s těmi chlapi něco řeit. U nás kdykoli začnu řeit adopci,tak vlastně ani nic neřeíme,protoe to vdy zkončí tím,e proč ne,ale proč teď a proč jetě nepočkáme,nezkusíme atd. Nepřizná mi,e adopci nechce (má dvě děti z prvního manelství). Take u nás je to taky stále na bodu mrazu,umělé si nepřipoutí,podle něj je zbytečné,protoe to prostě jednou snad vyjde a já jsem z toho akorát na mrtvíci. Taky jsem si řekla,e zatím nebudu tlačit na oilu,počkam na imunologii a do konce roku se rozhodne co dál. Taky si říkám,e roky utíkají a já nemůu čekat,jestli to vyjde,jednou bych se z toho taky mohla klidně zbláznit :-(
Není tady
májja79 napsal(a):
Lilli,to je mi moc líto!! Ale v čem by bylo umělé oplodnění jiné,ne přirozené početí? Promiň,e se ptám,asi dost hloupě,ale zas tolik o tom nevím. Pokud jsem dobře pochopila,tak u tebe není problém otěhotnět,ale mimi donosit,nebo ne? Můou snad při umělem oplodnění nějak ovlivnit vývin mimi? Vím,e umělé je dost nákladné i při tom,kdy to hradí pojiovna,nato,kdy si to budete muset platit sami. Kadopádně se neboj zeptat manela a promluvit si sním o tom,tím přeci nic neztratí,samozřejmně si dovedu představit,jak je to těké s těmi chlapi něco řeit. U nás kdykoli začnu řeit adopci,tak vlastně ani nic neřeíme,protoe to vdy zkončí tím,e proč ne,ale proč teď a proč jetě nepočkáme,nezkusíme atd. Nepřizná mi,e adopci nechce (má dvě děti z prvního manelství). Take u nás je to taky stále na bodu mrazu,umělé si nepřipoutí,podle něj je zbytečné,protoe to prostě jednou snad vyjde a já jsem z toho akorát na mrtvíci. Taky jsem si řekla,e zatím nebudu tlačit na oilu,počkam na imunologii a do konce roku se rozhodne co dál. Taky si říkám,e roky utíkají a já nemůu čekat,jestli to vyjde,jednou bych se z toho taky mohla klidně zbláznit :-(
Májo, díky moc za řádky. Je to u nás hodně podobné. Taky má manel z prvního manelství dvě dospělé dcery, ale ty ho znají pouze tehdy, pokud potřebují peníze. A provádějí takové věci, e rozum zůstává stát. Na to nae miminko jsme se oba opravdu těili. Mě umělé doporučili z důvodu, e by se vybralo správné vajíčko a spermie, aby ve bylo od začátku na dobré cestě. U jen teď co jsme počali miminko bez problémů, tak mě to stálo hodně peněz. A bojím se, e pokud do toho půjdu, a peníze nějak seeneme abych nedopadla jako kamarádka. Umělé oplodnění jí stálo hodně stresu, peněz a nakonec to bohuel nevylo. Mě to doporučují kvůli věku, e nemám u čas, pokouet se o mimi přirozeně. O adopci jsem taky uvaovala, ale tam je taky problém čas, trvá to ve dlouho a manel se na to netváří moc dobře. Známe toti oba případy, kdy rodiče se snaili, osvojili si děti a v jejich dospělosti řeili u sebe doma exekutory, a dokonce pak i vazby jejich vysněných dětiček. Geny člověk neovlivní sebelepí výchovou a snahou, vechny tři páry si proly doslova peklem a jedna rodina si dokonce vzala k sobě na vychování svého adoptovaného syna dceru. Její matka je nikdo neví kde a on po vazbě odeel do Anglie a psal aby mu poslali jídlo. Bylo by to nadlouho. Vím, e ne vechny děti jsou stejné, jen máme smutné zkuenosti. Na toho naeho chlapečka jsme se straně těila, chtěla jsem ho vychovat tak, aby manel měl syna, který si ho váí a mají spolu báječný vztah. On to toti nikdy se svými dcerami nezail, ale to je jiná kapitola.
Májo díky za řádky, pomáhá mi tím. Tobě se musí zadařit, jsi daleko mladí a já věřím, e to musí vyjít, ikdy vím, jak je to těké. Kdybych byla mladí, tak bych určitě nebya v takovém stresu jako jsem teď.
Není tady