21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Dostala jsem jogurtovač, ale nemám ádný návod, jak v něm dělat domácí jogurt. Máte doma někdo tento přístroj a jak se jogurt vyrábí?
Není tady
http://www.toprecepty.cz/recept/2264-domaci-jogurt/ trochu googli... chce to 4-6 hodin tepla...
Není tady
PavlaH napsal(a):
http://www.toprecepty.cz/recept/2264-domaci-jogurt/ trochu googli... chce to 4-6 hodin tepla...
Děkuji
Není tady
Díky vaí inspiraci holky,jsem začala dělat ty domácí jogurty...bez jogurtovače,dávám to na topení na 3-4 hodiny,nejdřív jsem dělala v hrnci,teď u leju rovnou do skleniček..
Děti se můou utlouct,je výbornej a je to o dost levnějí..
Díky za tip!!
1litr plnotučného mléka převařit a zchladit na 40st
1 tatru smíchat s 2 aktiviemi - vmíchat do mléka
rozlít do skleniček,na topení,za 3-4 hodiny tuhý,e v něm stojí lička
Není tady
Revli, jetě levněji přijde jen jeden jogurt, úplně stačí. Tatru taky nedávám, jen litr mlíka a jeden jogurt. Dělám ho často, přidáme si domácí marmeládu a úúúasný
Není tady
holcina napsal(a):
Revli, jetě levněji přijde jen jeden jogurt, úplně stačí. Tatru taky nedávám, jen litr mlíka a jeden jogurt. Dělám ho často, přidáme si domácí marmeládu a úúúasný
Fakt dává bez tatry a jednu aktivii?A je to dost hustý potom?
Není tady
nedávám teda konkrétně aktivii, dávám jakýkoliv jogurt, větinou bio. A vdycky to mám stejně hustý jako byl ten původní. Ono záleí na kvalitě těch ivých jogurt ne na jejich mnoství. Tatru ani nic jiného nedávám. Četla jsem, e dělá někdo se salkem, se sueným mlíkem, ale nedělám to. Kdy vím, e nebude na přípravu salátů, ale jen na jídlo dám 2-3 ličky cukru
Není tady
Já taky nedávám nic ne jogurt, a dokonce to nedávám ani na topení ale zakryju to poltářem a larisou na pár hodin.
Stejně můete z litru mléka a jedné malé lahvičky Actimelu (nebo jiného takového nápoje, pouívám i ty levné z Lidlu, bílé i ovocné) si udělat domáci Actimel.
Není tady
Bety napsal(a):
Já taky nedávám nic ne jogurt, a dokonce to nedávám ani na topení ale zakryju to poltářem a larisou na pár hodin.
Stejně můete z litru mléka a jedné malé lahvičky Actimelu (nebo jiného takového nápoje, pouívám i ty levné z Lidlu, bílé i ovocné) si udělat domáci Actimel.
a myslí,e tam je ve finále vechno co má být?Myslím ty zdravý věci a tak..
Není tady
Revlibo, kdy tam dá jogurt s "neivýma" kulturama tak se nenamnoí a neudělá. Take ivé kultury jsou zaručeny. Stejně tak u toho actimelu, co je vpostatě to samý jak kefír nebo jogurtový mlíko. Jen je to v malinkým hezkým obalu 10x draí
Není tady
holcina napsal(a):
Revlibo, kdy tam dá jogurt s "neivýma" kulturama tak se nenamnoí a neudělá. Take ivé kultury jsou zaručeny. Stejně tak u toho actimelu, co je vpostatě to samý jak kefír nebo jogurtový mlíko. Jen je to v malinkým hezkým obalu 10x draí
Tak jo,u věřím,díky
Není tady
Jen bych si dala pozor na čistotu přípravy, čisté a suché nádobí a taky někdy mohou být s kulturami problémy, pokud se patným uchováváním a tepelným okem kultury poničí.
Není tady
holcina napsal(a):
Revlibo, kdy tam dá jogurt s "neivýma" kulturama tak se nenamnoí a neudělá. Take ivé kultury jsou zaručeny. Stejně tak u toho actimelu, co je vpostatě to samý jak kefír nebo jogurtový mlíko. Jen je to v malinkým hezkým obalu 10x draí
Zásadně nesouhlasím. Kefír je úplně něco jiného. Kefír je chuově hnusný na rozdíl od vynikajícího actimelu. A jogurtové mléko je zase něco úplně jiného. Nefungují ti chuové pohárky?
Upravil(a) majkafa (12. 3. 2012 20:01)
Majko, chuové pohárky mám v pořádku. Jestli ti to nedolo, actimel je ochucený:-) aby lépe chutnal, voněl a prodalo se ho víc. Nebo proč myslí, e je tak drahý? e jsou tam miliony zdravých bakterií?:-)))))
Není tady
holcina napsal(a):
Majko, chuové pohárky mám v pořádku. Jestli ti to nedolo, actimel je ochucený:-) aby lépe chutnal, voněl a prodalo se ho víc. Nebo proč myslí, e je tak drahý? e jsou tam miliony zdravých bakterií?:-)))))
Proto, e je dobrý. No vidí, e je to něco jiného, ne acidofil.
Zdravý nezdravý, stejně jednou umřeme. A ti, co jedí zdravě, často dříve, ne ti druzí.
Souhlasím. Ale nerada podporuju oblbování zákazníků:-) tak si poradím po svém
Není tady
majkafa napsal(a):
holcina napsal(a):
Majko, chuové pohárky mám v pořádku. Jestli ti to nedolo, actimel je ochucený:-) aby lépe chutnal, voněl a prodalo se ho víc. Nebo proč myslí, e je tak drahý? e jsou tam miliony zdravých bakterií?:-)))))
Proto, e je dobrý.
No vidí, e je to něco jiného, ne acidofil.
Zdravý nezdravý, stejně jednou umřeme. A ti, co jedí zdravě, často dříve, ne ti druzí.
Asociovalo mi to anekdotu:
Dostanou se starí manelé po smrti do Ráje. ena je uneená, neustále pobíhá, jásá, diví se, nadeně ve ukazuje manelovi: "Podívej, jak je tu krásně, jak to tu voní, jak krásně ti ptáčci zpívají, jak je tu slastně, ...". Manel ji chvíli pozoruje a pak povídá: "No vidí a kdybys pořád neblbla s tou zdravou stravou, mohli jsme tu být o deset let dřív."
Není tady
Kačí, zkus jogurtovač třeba od firmy NWA - prodávají k němu jetě pytlíčky s probiotickými kuturami. Stojí o něco více korun, ale jsou kvalitní (pána z té firmy znám, tak alespoň mohu zaručit, e to není nějaký multilevelový podfuk).
Jinak se jogurt připravuje vcelku snadno doma pod peřinou - ale to je pro větinu lidí moc pracné, tak radi ten jogurtovač :-)
Není tady
Ing. Iva Veselá napsal(a):
Kačí, zkus jogurtovač třeba od firmy NWA - prodávají k němu jetě pytlíčky s probiotickými kuturami. Stojí o něco více korun, ale jsou kvalitní (pána z té firmy znám, tak alespoň mohu zaručit, e to není nějaký multilevelový podfuk).
Jinak se jogurt připravuje vcelku snadno doma pod peřinou - ale to je pro větinu lidí moc pracné, tak radi ten jogurtovač :-)
Není to vůbec pracné... mléko se ohřeje aby nepálilo do prstu, rozmíchá ivý jogurt, uzavře do sklenice s víčkem a na noc dá do peřin.
Co je na tom pracného?
Jogurtovač stojí peníze a navíc elektriku, musí být zapojený do sítě, aby udroval teplotu.
Není tady
Ing. Iva Veselá napsal(a):
Kačí, zkus jogurtovač třeba od firmy NWA - prodávají k němu jetě pytlíčky s probiotickými kuturami. Stojí o něco více korun, ale jsou kvalitní (pána z té firmy znám, tak alespoň mohu zaručit, e to není nějaký multilevelový podfuk).
Jinak se jogurt připravuje vcelku snadno doma pod peřinou - ale to je pro větinu lidí moc pracné, tak radi ten jogurtovač :-)
fakt za hubičku
Finanční rozpočet na doporučenou denní dávku:
Jednorázovou investicí je zakoupení jogurtovače - pořizovací cena je 837 Kč. Tu do rozpočtu nezahrnujeme.
Dále doporučujeme si zakoupit balení 6 kusů sáčků s prákem na výrobu jogurtu. Toto balení stojí v doporučené ceně 566 Kč a slouí k výrobě 6 litrů jogurtu. Na přípravu 6 litrů jogurtu budete potřebovat 6 litrů mléka výe uvedených vlastností (při průměrné ceně 1 litru mléka 12 Kč připočítáváme 72 Kč), celkové pořizovací náklady na přípravu 6 litrů jogurtu jsou tedy cca 638 Kč)
Doporučená denní dávka je 200 ml produktu. Za cenu 638 Kč tedy máme 30 denních dávek domácího probiotického jogurtu, přičem jedna denní dávka vychází na cca 21 Kč.
Upozornění pro alergiky:
Hotový produkt obsahuje mléko a mléčné produkty (včetně laktózy). Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Výrobek není určen jako náhrada vyváené a pestré stravy. Uchovávejte mimo dosah dětí. Sáčky uchovávejte v chladu a suchu. Sáčky jsou určeny k prodeji pouze v sadě po esti kusech.
Není tady
Ing. Iva Veselá napsal(a):
Jinak se jogurt připravuje vcelku snadno doma pod peřinou - ale to je pro větinu lidí moc pracné, tak radi ten jogurtovač :-)
Postup práce je naprosto stejný - ohřát mléko. přidat jogurt, nalít do skleniček - lií se pouze v tom buď dát do drahého jogurtovače který pracuje za drahou elektřinu, nebo na to hodit duchnu - tak co je na tom pracnějího? Méně pracné je hodit na to duchnu ne jít kupovat nebo objednávat jogurtovač a jetě za to platit... ádná drahá kultura není zapotřebí , stačí do toho přidat jogurt.
Dělám tak jogurty i "actimel" a bez jakéhokoliv přístroje. Přikryju to larisou a je to.
Není tady
Taky uvauju o domácím jogurtu, ale slyela jsem,e v nějakých pořadech v tv říkali, e se v nich mnoí i kodlivé bacily. A dále, e je lepí koupit si tu kulturu s bakteriemi a to se naočkuje do mléka.
Není tady
Asi u píu s kříkem po funuse, ale moje zkuenost:
Jedna activia na litr kravského mléka, do jogurtovče, v lednici nechat zhoustnout, jogurt je velmi dobrý, prostě bílý jogurt.
Jedna activia a litr kozího mléka, postup stejný, jogurt není tak hustý, ale chuově je vynikající, chutnějí ne z kravského mléka, smetanovějí.
Kozí mléko s "bakteriemi" z pytlíku ( v sz můu napsat prodejce ) stejný postup, místo jogurtu bílé rosolovité cosi, kyselejí ne obvyklý jogurt.
Bohuel, někdo je alergický na kravské mléko, take do jogurtů pro něj nemohu přidat ani activii a musím je dělat z jogurtového základu (bakterie z pytlíku), ale přiznám se, e to dělám nerada.
Já bych doporučila activii, samozřejmě je to jen můj názor, ale jogurt z pytlíku mi prostě nejde
Není tady
Zdravím, mám nově pekárnu Eta Duplica Vital, kde píou, e se v ní dají dělat i jogurty. Zatím jsem to nezkouela, protoe nevím, jak na to. Máte s jogurty z této pekárny někdo zkuenost popř. můu pouít stejný postup jako v jiných jogurtovačích?
Není tady