|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Axi napsal(a):
A jak tvůj ženatý milenec financuje váš vztah (účet za poetický večer v dobré restauraci, pokoj v hotelu, diamanty, zlato a jiné dárky pro tebe, společná dovolená v Abú Zabí)? Podle teze, že všechny peníze jsou společné, tím vlastně okrádá manželku a děti, ne? A tím, že to tají, jí zároveň lže. Potvrzuje se, tedy, že, kdo lže, ten i krade. Dělám si samozřejmě srandu

Ještě ti tam chybí - do pekla se hrabe. 

Ty jo, Axi, já jsem asi nějaká divná. Jsem až do teď netušila, že by mi měl milenec něco takového financovat. Budu si s ním o tom muset vážně promluvit! Toto mi zatajil! 
Axi napsal(a):
Hmm, jak ta temná část mužské duše je agresivní a barbarská, zdá se, že ta malá a temná část ženské duše potřbuje mít nad vším kontrolu.
Samozřejmě 
jinak by jí vyhas oheň, děti sežral medvěd a prošvihla by uzrávající brusinky 
Až na to, že není "malá".
Není tady

Axi napsal(a):
Kiara napsal(a):
Jj, Bramborko ... mně přijde na hlavu postavená modelová situace, kdy spolu manželé sdílejí jeden stůl a jedno lože, ale do financí toho druhého by jim nic být nemělo
Jak říkám - buďto od začátku "každej za svý", nebo od začátku "oba dva společně a dohromady". Konkrétně v případě Chimany - abychom se vrátili k původnímu tématu vlákna - se mi zdá ponižující, že manželka musí z manžela "páčit" vyšší částku na potřeby dětí a nemá přehled, kolik manžel vydělává, kolik jde na jeho vlastní režii a kolik si ukládá bokem, čili "šetří".
Takže podle mě z toho vyplývá, že manželé nehospodaří společně, ale manžel manželce "dává peníze", mezi čímž je bohužel dost velkej rozdílProtože když v našich končinách manžel manželce "dával peníze", vždycky se jednalo o model, kdy manželka neměla ani přehled o tom, kolik manžel vydělává, ani o tom, nakolik je předávaná částka dostatečná, ani o tom, kolik zbývalo manželovi každý měsíc pro jeho osobní potřebu a naopak to byla ona, kdo veškerou svoji výplatu používala pro potřeby rodiny, takže jí kolikrát nezbylo ani na jedny silonky
Ženy jsou stejně schopné jako muži, akorát to chce si nestěžovat a poohlédnout se po nějaké dobré pracovní pozici, která mi zajistí také vysoký příjem. Nebo najít mezeru na trhu a rozjet vlastní business
To neplatí na 100% - a píšem z krajiny, ktorá má už dokonca premiérku, mala guvernérku veľkej banky, apod. Ale furt to nie je fifty-fifty a nebude to len o schopnostiach, ale aj o tom, s kým sa lepšie hrá golf, ohovárajú ostatní, atď. A druhá vec je, že dvojkariérové manželstvo ešte nie je úplne bežný model a manželstvo, kde žena robí kariéru a muž zabezpečuje zázemie, je ešte stále biela vrana (alebo čierna ovca) a námet na dokumentárne filmy a bulvárne články.
Ale možno sa už blýska na časy...
Upravil(a) Selima (17. 11. 2011 21:21)
Není tady

Revliba napsal(a):
majkafa napsal(a):
Já vím. Slečna mu zaslepila nejen mozek ale i srdce. Bohužel to pořád trvá. Nepřeje si, aby se stýkal s našimi dětmi, vnoučkem i svými rodiči. To není ten člověk, se kterým jsem žila já. Ten zemřel.
No, slečna by mu ho nezaslepila, kdyby nechtěl. Já vím, já vím...Tady se velmi velmi šeredně mýlíš...táhneš s sebou iluzi..
Tiež mi napadlo, že zaslepených môže byť v tomto prípade viac ľudí... 
Není tady

Axi napsal(a):
Kiara napsal(a):
Bramborka napsal(a):
Ne, že bych s tebou, Axi, nesouhlasila, ale myslím, že jsou neřídké případy, kdy se tomuhle dá říkat hraběcí rada
Mě by zajímalo, kde - v dnešní době - chce najít Axi tu svoji pověstnou mezeru na trhu, aby ženská ve středních letech mohla bez jediné koruny v kapse - nebo s minimálními úsporami - rozjet vlastní business ...![]()
![]()
![]()
To už ani nemluvím o tom, že dobré pracovní pozice pro ženy ve středních letech nevisívají v parku po stromech - leda že by Chimana zazimovala barák, našla si zaměstnání s ubytováním v místě, ležícím ještě o 100 km dál od pracoviště jejího muže a potkávali se doma jenom o víkendechJestli se nesebevzdělávají a neudržují se v mentální a fyzické kondici, tak není divu. Jako muž ve středních letech bych si také dokázal najít spoustu výmluv.
Ja že mladšiu sekretárku!
Axi, je mi ľúto, ale pre mnohé "perspektívne" firmy som ja už na odpis, a to ani neotvoria moje CV, nevidia ma, nepočujú - stačí im môj vek. To nie je kec ani výhovorka, poverila som pred časom v rámci duševno-pracovnej krízy kamošku zamestnnaú v pracovnej agentúre, aby mi obzrela voľné fleky.
A výsledok: "No passaran". Ostáva zháňanie po známostiach, čo sa mi prieči (ale raz na to asi dôjde) alebo vlastný biznis, čo má tiež svoje úskalia, ale vidím svoju budúcnosť skôr tam.
Není tady
lupina montana napsal(a):
Axi napsal(a):
Hmm, jak ta temná část mužské duše je agresivní a barbarská, zdá se, že ta malá a temná část ženské duše potřbuje mít nad vším kontrolu.
Samozřejmě
jinak by jí vyhas oheň, děti sežral medvěd a prošvihla by uzrávající brusinky
Až na to, že není "malá".
Az na to ze neni mala?
Kdo co neni mala?
Není tady

Malá a temná část ženské duše. 
Není tady
Selima napsal(a):

Rekneme ze je to polovina (ta cast) 
Není tady
Arcanum napsal(a):
Selima napsal(a):
Rekneme ze je to polovina (ta cast)
Kontrolu musíš mít 100% a věř, že vím, o čem mluvím
Takže nemůže být ani malá, ani poloviční, nýbrž celá se 100% kontrolou.
Upravil(a) Zklamaná (18. 11. 2011 13:12)
Není tady

Človek nemusí nič, len zomrieť...
a aj to je také diskutabilné.
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Selima napsal(a):
Rekneme ze je to polovina (ta cast)Kontrolu musíš mít 100% a věř, že vím, o čem mluvím
Jo u Tebe je to mozny ze musis to i bez vahani verim. 

Mam to jinak ale nejen to ,ja to dokonce napsala naprosto spontanne (inspirace se tomu rika
) a tedy je v tom nejaka doposud skryta myslenka,ale nezda se me ze bych si prave s Tebou o tom mohla povidat. 

Není tady
Selima napsal(a):
To je. 
Není tady
Arcanum napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Rekneme ze je to polovina (ta cast)Kontrolu musíš mít 100% a věř, že vím, o čem mluvím
Mam to jinak ale nejen to ,ja to dokonce napsala naprosto spontanne (inspirace se tomu rika) a tedy je v tom nejaka doposud skryta myslenka,ale nezda se me ze bych si prave s Tebou o tom mohla povidat.
Zklamane fakt staci jenom nahodit a kaprici vyskakuji jak pstruzi, aby se co nejrychleji chytli. 
Není tady
Selima napsal(a):
no to bez diskuze 
a i s diskuzí 
Není tady
Arcanum napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Mam to jinak ale nejen to ,ja to dokonce napsala naprosto spontanne (inspirace se tomu rika) a tedy je v tom nejaka doposud skryta myslenka,ale nezda se me ze bych si prave s Tebou o tom mohla povidat.
No si piš, že je v tom skrytá myšlenka - jen s tebou nemá cenu o tom diskutovat, ty totiž diskutovat neumíš.
Jsem ráda, že mému psaní věříš, i když pochybnost jsi tam vložila (slovem možná) já to bez víry nepsala.
Já vím, že ty to máš jinak a s tebou to má jinak i 90% dalších lidí - věříš?
Není tady
A bla bla bla... a bla bla bla... zklamcoooo. 
Z Tebe padaj veci mimonku. 
Není tady
Arcanum napsal(a):
A bla bla bla... a bla bla bla... zklamcoooo.
Z Tebe padaj veci mimonku.
Jsi v koncích hirondel, viď? Kde je tvůj pověstný nadhled a to, že víš? Docela fest se umíš shodit - třeba tím tvým blá blá blá, což jsi dříve nedělala (si to někde chytla, jak mor) - ale je možné, že jak jsi psala, změna nicku ti přinesla i změnu myšlení. Takže není se čemu divit.
A buď od té dobroty a nepiš mi, mimoňku - nebo budu muset na 100% napsat moderátorům, že už to je poněkolikáté a že mě to uráží. Já tě nijak hanlivě nenazývám, byť bych to také uměla a věděla bych, co by na tebe pasovalo, jak hrnec na (_!_), ale nedělám to...možná je to tím, že se umím lépe chovat 
Co ty na to?
Není tady

Co Ty na to chlape? 
Není tady
Že jsi zvolila správně
Spánek je zdravý a osvěžuje ducha 
Upravil(a) Zklamaná (18. 11. 2011 16:28)
Není tady

Arcanum napsal(a):
majkafa napsal(a):
.....řekl, že já přece vydělávám dost, tak proč by jim měl dávat víc, když nemá peníze. Já jsem mu důvěřovala. A on toho zneužil, když věděl, jaký mám plat..............
No jasne jak jinak. Divas se na tu zalezitost dle sveho.
![]()
Podle Tve zkusenosti. (z minula)
Dokonce tvrdis ze pokud si najdes partnera,tvrdis uz ted ze to partnerstvi vlastne nebude ,protoze mu nebudes rikat kolik beres aby toho nezneuzil.
No a pro jine to partnerstvi je,neboji se,duveruji.
Samozrejme, ze se na to diva ze sve zkusenosti. Ja ji mam obdobnou a to, ze muzi taji svoje prijmy a ulevaji si stranou aby se nemuseli delit (i s detmi!!!) je zname. Viz chytrak Kocourek. To je problem u vetsiny rozvodovych rizeni.
Tajait prijem a davat si stranou a protom neplatit na deti je svinstvo. Ja ziju ve state, kde to manzele musi vedet ze zakona, kvuli placeni dani. I to co maji na kontech.
Není tady
sahleb, skutecne to musi vedet anebo jako tady muzou sice podat danove priznani kazdy sam, i kdyz to povetsinou znamena, ze soucet dani odvedenych zvlast je vyssi nez kdyby danili spolecne. Protoze to musi by se mi teda hrube nelibilo. Legalni prijmy a konta se daji vzdy dohledat, kdyz je potreba a o tech druhych se stejne nedovis. Kocourek prave chytry nebyl.
Není tady
sahleb napsal(a):
Samozrejme, ze se na to diva ze sve zkusenosti.
Ano samozrejme.
Co se tykalo Majky,tam tahle samozrejmost padla proto ze dle sveho-sve zkusenosti posuzuje pocinani nekoho jineho s jinou zkusenosti. 
sahleb napsal(a):
Ja ji mam obdobnou ......Tajait prijem a davat si stranou a protom neplatit na deti je svinstvo.
Sahleb ja s Tebou souhlasim ze takovahle zkusenost kterou mas to neni hezka vec. Ale nanestesti i taci jsou mezi nami no......ale i jini jsou mezi nami. 
sahleb napsal(a):
Ja ziju ve state, kde to manzele musi vedet ze zakona, kvuli placeni dani. I to co maji na kontech.
Tomuhle moc nerozumim.
Není tady
elena007 napsal(a):
Protoze to musi by se mi teda hrube nelibilo.
Legalni prijmy a konta se daji vzdy dohledat, kdyz je potreba a o tech druhych se stejne nedovis.
To slovni spojeni- muset vedet zni dost nesvobodne. Az me zamrazilo.....brrrr....
Jasne o tech druhych se nemusi dovedet nikdo. 
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Selima napsal(a):
Nad čím??? 
Upravil(a) lupina montana (18. 11. 2011 18:44)
Není tady
lupina montana napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Nad čím???
Vlčice neví?
No přeci - aby by jí nevyhasl oheň, děti nesežral medvěd a neprošvihla uzrávající brusinky 
Není tady