Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#151 16. 11. 2011 18:47

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

Re: Jak si začít znovu věřit?

majkafa napsal(a):

.....řekl, že já přece vydělávám dost, tak proč by jim měl dávat víc, když nemá peníze. Já jsem mu důvěřovala. A on toho zneužil, když věděl, jaký mám plat.

To znamená, že ti, co tají partnerovi svůj plat, dělají z tohoto pohledu dobře, protože toho pak partner nemůže zneužít. Ale to už pro mě není partnerství.   Takže je otázkou spíš, kde je hranice. 

A dá se na tuto záležitost dívat i tak, že ty, Axi a další se bojíte, aby partner informaci o vašem příjmu nezneužil... winksmile

Já už jsem teď taky vypočítavá. Dá se to nazvat i opatrná, nebo že důvěřuji? lol Můj případný partner už nebude vědět, kolik vydělávám. A nebudeme mít společné peníze. Už víckrát nechci zažít to, co jsem zažila. Potřebuji mít svůj bezpečný svět pro mě a pro mé děti.

No jasne jak jinak. Divas se na tu zalezitost dle sveho. big_smile 
Podle Tve zkusenosti. (z minula)

Dokonce tvrdis ze pokud si najdes partnera,tvrdis uz ted ze to partnerstvi vlastne nebude ,protoze mu nebudes rikat kolik beres aby toho nezneuzil.

No a pro jine to partnerstvi je,neboji se,duveruji. smile

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#152 16. 11. 2011 18:59

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

majkafa napsal(a):

Pan, ono to může dopadnout i tak, jako jsem dopadla já. Když BM odešel za milenkou a dával dětem malé výživné, řekl, že já přece vydělávám dost, tak proč by jim měl dávat víc, když nemá peníze. Já jsem mu důvěřovala. A on toho zneužil, když věděl, jaký mám plat. To znamená, že ti, co tají partnerovi svůj plat, dělají z tohoto pohledu dobře, protože toho pak partner nemůže zneužít. Ale to už pro mě není partnerství.  Takže je otázkou spíš, kde je hranice.  A dá se na tuto záležitost dívat i tak, že ty, Axi a další se bojíte, aby partner informaci o vašem příjmu nezneužil... winksmile

Já už jsem teď taky vypočítavá. Dá se to nazvat i opatrná, nebo že důvěřuji? lol Můj případný partner už nebude vědět, kolik vydělávám. A nebudeme mít společné peníze. Už víckrát nechci zažít to, co jsem zažila. Potřebuji mít svůj bezpečný svět pro mě a pro mé děti.

majkafo, nenazvala bych to vypočítavosti. Vypočítavý člověk hledí, jak by získal určité výhody na úkor někoho jiného a to není tenhle případ. Nazvala bych to spíše opatrností a opatrnost je hodně prozíravá vlastnost u člověka, který už se v životě ne/jednou spálil stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#153 16. 11. 2011 19:03

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Majko, nevyhrnuj kalhoty, když nemáš brod na dohled, jak se zdá. Ty si to případné partnerství už teď omezuješ a zaprcaťuješ nějakýma svýma predikcema. Takhle si snad až přivoláváš chlapíka, kterému se budeš bát věřit a svěřit (a to nemluvím o penězích wink).
Žes nevyjevila výši příjmu svému mildovi, to se nedivím. A že on ti to řekl - součást pavího ocasu třeba, ne?

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#154 16. 11. 2011 19:14

majkafa
Host

Nějak tomu pavímu ocasu nerozumím. Tam  jde spíš o to, že já vydělávám daleko víc. On neví kolik, ale je si jistý, že víc. I když on je obchodní ředitel.  A má pravdu. Ví, jakou práci dělám a kde. Takže v tomto kontextu nerozumím ani tomu, co myslela helena tím, že lovec přinesl kořist, nebo tak nějak to psala.

Tak jsem to našla, co psala helena a čemu v tomto kontextu nerozumím:
Čím by to bylo? Nedělej, že nevíš, jak ti v zubech přinesl úlovek a složil ti ho k nohám

Upravil(a) majkafa (16. 11. 2011 19:17)

#155 16. 11. 2011 20:00

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Já vím. Slečna mu zaslepila nejen mozek ale i srdce. Bohužel to pořád trvá. Nepřeje si, aby se stýkal s našimi dětmi, vnoučkem i svými rodiči. To není ten člověk, se kterým jsem žila já. Ten zemřel.

No, slečna by mu ho nezaslepila, kdyby nechtěl. Já vím, já vím...

Tady se velmi velmi šeredně mýlíš...táhneš s sebou iluzi..

Není tady

#156 16. 11. 2011 20:03

majkafa
Host

Když myslíš. Tato iluze mi do života nezasahuje a jestli ve mně chce být, ať si je. Ale pod slovem táhnout mám já něco jiného, než zrovna tohle. smile Ostatně, kdo z nás nemá iluze? smile

Upravil(a) majkafa (16. 11. 2011 20:04)

#157 16. 11. 2011 20:11

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Když myslíš. Tato iluze mi do života nezasahuje a jestli ve mně chce být, ať si je. Ale pod slovem táhnout mám já něco jiného, než zrovna tohle. smile Ostatně, kdo z nás nemá iluze? smile

Já jen,že přesně tuhle větu,téměř doslova jsem měla v hlavě dlouho po krachu mého manželství...no a pak jsem cestou nelehkou přišla na to,že on neumřel,on dál žije...a v drobných nuancích stejně jako se mnou...pravda,bylo těžké přijmout fakt,že jsem byla ochotná to žít s ním....usch

Není tady

#158 16. 11. 2011 20:16

majkafa
Host

Myslím, že tohle mám vyřešené. Jen to, že se nezajímá o děti, mi ještě není lhostejné.

#159 16. 11. 2011 20:47

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Myslím, že tohle mám vyřešené. Jen to, že se nezajímá o děti, mi ještě není lhostejné.

Lhostejnost muze byt jen omamna maska -pod ni skryte potlaceni neceho co clovicek nedokaze prijmout-prijimat, ale tvari se ze to zvladl (tou lhostejnosti) ,ze to ma tim uzdravene.  big_smile

Prijimani =umeni prijmout neci (jeho) svobodnou volbu,neci (jeho) vlastni zodpovednost za sve jednani a volby neni podle mne to stejne jako lhostejnost (kterou osobne povazuju take za opak lasky)

Není tady

#160 16. 11. 2011 21:00

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Přesně, Káňátko....jenžeť daleká cesta k tomu. A někdy marné volání.....

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#161 16. 11. 2011 21:08

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

elena007 napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

majkafa napsal(a):

Ano, Pan. Pokud to má někdo v jednom balíku, je to taky jeho věc. Nebo to můžou mít ještě úplně jinak. Ale pak nechápu tvou větu - důvera podložená výplatní páskou...

Majko, ale já píšu o tom, jak to mám JÁ. Pro MNE důvěra podložená výplatní páskou, stojkou a kontrolami finncí pratnera prostě není důvěra.
Nikde nepíši, že "důvěra podložená výplatní páskou hovoří za vše".
Vnímáš ten rozdíl?

Proc by vedet a v nasem pripade i do halire, protoze tak je postaveny danovy zakon a za nevedet nejsme ochotni platit zrovna eraru peknych par tisic navic, melo automaticky znamenat stojky a kontroly partnera?

Já někde něco takového napsala? va

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#162 16. 11. 2011 21:12

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

majkafa napsal(a):

Pan a mně se zrovna důvěra, podložená I výplatní páskou jeví v manželství s dětmi stoprocentně důvěrou. Cítit se bezpečně. Že mě a děti muž nezničí, nepřipraví o střechu nad hlavou, nebudu s nimi muset po žebraní. Mít "své" peníze v manželství se mi jeví býti maximální nedůvěrou. Nu, halt jsme lidé různé. Ve vztahu nemanželském je to u mně jiná. Tam to může být ale taky nemusí.

Já to plně chápu, protože vím, co máš za sebou.
Mám to jinak, ale tvůj náhled na důvěru v manželství je tvoje vlastní zkušenost.
Prostě to tak máš a nijak to nelze zevšeobecnit.
Nehodnotím, zda to máš blbě nebo dobře. Je to jak to je, až to budeš chtít změnit, uděláš to.
Jako každý.

Není tady

#163 16. 11. 2011 21:13

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Rozumím..z pohledu svého a jednoho nezletilce...ta velká dospělá už musí sama a tak jí to stavím,když má svoje dny..

Není tady

#164 16. 11. 2011 21:17

majkafa
Host

Bramborka napsal(a):

Majko, nevyhrnuj kalhoty, když nemáš brod na dohled, jak se zdá. Ty si to případné partnerství už teď omezuješ a zaprcaťuješ nějakýma svýma predikcema. Takhle si snad až přivoláváš chlapíka, kterému se budeš bát věřit a svěřit (a to nemluvím o penězích wink).
Žes nevyjevila výši příjmu svému mildovi, to se nedivím. A že on ti to řekl - součást pavího ocasu třeba, ne?

Bramborko, přemýšlela jsem nad tím, co jsi napsala. Chlapík, kterému se budu bát věřit a svěřit, s takovým nebudu. To není pro mě partner. Jestli, tak můj partner bude takový, kterého se (mimo jiné) nebudu v ničem bát.

#165 16. 11. 2011 21:19

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

majkafa napsal(a):

A dá se na tuto záležitost dívat i tak, že ty, Axi a další se bojíte, aby partner informaci o vašem příjmu nezneužil... winksmile

lollollollollollollol ano majko, to se dá lollollollollollollollol
Kdokoliv mi může podsunout své vlastní strachy, s tím nic nenadělám a zvykla jsem si na to.
Opravdu neovlivním, jak se kdo dívá na moje písmenka, jak je ČTE.
A ani mne nenapadne to nějak ovlivňovat, protože to není už moje zodpovědnost.

Není tady

#166 16. 11. 2011 21:20

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

Přesně, Káňátko....jenžeť daleká cesta k tomu. A někdy marné volání.....

Ano Lupisku,to muze byt skutecne daleka cesta.
Necht se vsak volani nestane marnym. pussa

Není tady

#167 16. 11. 2011 21:27

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Bramborka napsal(a):

Takhle si snad až přivoláváš chlapíka, kterému se budeš bát věřit a svěřit (a to nemluvím o penězích wink).

Bramborko, přemýšlela jsem nad tím, co jsi napsala. Chlapík, kterému se budu bát věřit a svěřit, s takovým nebudu.

Ja jsem v tech slovech od Bramborky zachytila tohle: Bramborka nerika ze s nim by jsi snad byla,ale ze si ho snaz az privolavas (=muzes si ho privolat do cesty a pak az poznas jaky je ,budes jednat=nebyt s nim) smile

Upravil(a) Arcanum (16. 11. 2011 21:34)

Není tady

#168 16. 11. 2011 22:06

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Arcanum napsal(a):

Ano Lupisku,to muze byt skutecne daleka cesta.
Necht se vsak volani nestane marnym. pussa

Amen.
Nebo taky Howgh smile

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#169 17. 11. 2011 9:17

Axi
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Axi napsal(a):

A co tím ten tvůj milenec sledoval, chtěl tě ohromit, nebo rozesmát? smile
Ale jinak dobrý point, já vztah s manželkou i po těch letech považuju tak trochu za milenecký, možná proto to tak je - milenci si také nevyúčtovávaní výplatu do posledního haléře, to by mi přišlo trapné smile

K tvé první větě se nevyjádřím. smile
Ale říká, že jsem bohatá nevěsta. big_smile Domněnky. big_smile A taky já už se vdávat nehodlám. Jak zpívá Honza Kalousek - Nevstoupím do stejné řeky. big_smile
Vztah současně partnerský a milenecký je pro mě to pravé ořechové po zkušenostech. Třeba se ještě v tomto životě dočkám. A když ne, tak příště. Musím se ještě hodně učit, hodně učit. big_smile
Řekla bych, že ještě nejsem dostatečně velkorysá, mimo jiné. BI.

A jak tvůj ženatý milenec financuje váš vztah (účet za poetický večer v dobré restauraci, pokoj v hotelu, diamanty, zlato a jiné dárky pro tebe, společná dovolená v Abú Zabí)? Podle teze, že všechny peníze jsou společné, tím vlastně okrádá manželku a děti, ne? A tím, že to tají, jí zároveň lže. Potvrzuje se, tedy, že, kdo lže, ten i krade. Dělám si samozřejmě srandu smile

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#170 17. 11. 2011 9:20

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

Bramborka napsal(a):

Axi napsal(a):

Ženy jsou stejně schopné jako muži, akorát to chce si nestěžovat a poohlédnout se po nějaké dobré pracovní pozici, která mi zajistí také vysoký příjem. Nebo najít mezeru na trhu a rozjet vlastní business wink

Ne, že bych s tebou, Axi, nesouhlasila, ale myslím, že jsou neřídké případy, kdy se tomuhle dá říkat hraběcí rada wink

tummenuppgodliketummenupp
Mě by zajímalo, kde - v dnešní době -  chce najít Axi tu svoji pověstnou mezeru na trhu, aby ženská ve středních letech mohla bez jediné koruny v kapse - nebo s minimálními úsporami - rozjet vlastní business ... lol lol lol

To už ani nemluvím o tom, že dobré pracovní pozice pro ženy ve středních letech nevisívají v parku po stromech - leda že by Chimana zazimovala barák, našla si zaměstnání s ubytováním v místě, ležícím ještě o 100 km dál od pracoviště jejího muže a potkávali se doma jenom o víkendech big_smile

Jestli se nesebevzdělávají a neudržují se v mentální a fyzické kondici, tak není divu. Jako muž ve středních letech bych si také dokázal najít spoustu výmluv. wink

Není tady

#171 17. 11. 2011 9:55

Axi
♥♥♥♥♥♥-

elena007 napsal(a):

Majko, paradoxne tak jak to mame my, muze kazdy z nas prave toho druheho privest na zebrackou hul par kliky mysi. A kdyz je muj muz zrovna v tom Timbuktu, byvam vybavena takovymi pravomocemi, ze bych se s nim mohla snad i rozvest aniz by to vedel, protoze on a ja v tu chvili jedno jest. Mohlo by se mu stat, ze by pri navratu zjistil, ze nema strechu nad hlavou, auto, zadne penize a vyplata mu chodi na ucet, na ktery nemuze, a kdyz si myslel ze vola domu, byli uz vsichni davno v Mexiku. smile

Pěkný příspěvek smile

Není tady

#172 17. 11. 2011 13:13

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Axi napsal(a):

Kiara napsal(a):

Bramborka napsal(a):

Ne, že bych s tebou, Axi, nesouhlasila, ale myslím, že jsou neřídké případy, kdy se tomuhle dá říkat hraběcí rada wink

tummenuppgodliketummenupp
Mě by zajímalo, kde - v dnešní době -  chce najít Axi tu svoji pověstnou mezeru na trhu, aby ženská ve středních letech mohla bez jediné koruny v kapse - nebo s minimálními úsporami - rozjet vlastní business ... lol lol lol

To už ani nemluvím o tom, že dobré pracovní pozice pro ženy ve středních letech nevisívají v parku po stromech - leda že by Chimana zazimovala barák, našla si zaměstnání s ubytováním v místě, ležícím ještě o 100 km dál od pracoviště jejího muže a potkávali se doma jenom o víkendech big_smile

Jestli se nesebevzdělávají a neudržují se v mentální a fyzické kondici, tak není divu. Jako muž ve středních letech bych si také dokázal najít spoustu výmluv. wink

Axi, já jsem se Tě ptala na to, kde a v jakém oboru konkrétně chceš najít tu svoji mezeru na trhu, aby ženská mohla rozjet svůj vlastní business, ne na Tvoje kosmetické rady o sebevzdělávání a udržování sebe sama v dobré mentální a fyzické kondici ... smile

Shledávám, že jako muž ve středním věku si dokážeš opravdu najít spoustu výmluv, třeba jak na zcela konkrétní otázku neodpovědět vlastně vůbec roll Hraběcí rady ... stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#173 17. 11. 2011 18:23

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Kiara napsal(a):

Ano, sahleb.

Zlatá rybka to jistě myslí dobře tongue ale její recepty můžou (neříkám, že musejí!!!) fungovat jenom tam, kde nesoulad či manželskou krizi zapříčinil stereotyp ve vztahu a manželům na sobě přes všechny peripetie ještě pořád vzájemně záleží.

Já se obávám, že u Chimany je manželské soužití již rozstříleno na mraky, protože:

- manžel odmítá přispívat adekvátní částkou na potřeby dětí-zletilých studentů
- nefunguje ani "víkendové manželství", manžel doma nepomáhá
- vzájemná komunikace je o křiku, nikoliv o rozumném dialogu
- manžel manželce vysloveně lže
- manžel manželce dává najevo, že může být ráda, že se k ní vůbec po své nevěře vrátil dumbom

Zlatá rybko, promiň, ale za takovéto konstelace hvězd v Chimanině rodině jsou rady o kroucení pozadím před manželem v sexy prádélku, upečení dobré buchty, výletu s lahví kořalky na hory, chození do bazénu a pod., které mají zaručit, že se to u nich doma srovná, poněkud úsměvné.

Navíc - Tvoje rady, až na ten bazén, naznačují, že by sbližovací aktivity měla provádět výlučně a především žena dumbom a já jenom dodávám, že a) na vztahu musejí pracovat oba dva partneří rukou společnou a nerozdílnou, takže snažit by se měl i ten chlap, ne jenom ženská a za b) o sbližovací aktivity by se měl pokoušet partner, který bezpečně ví, že padnou na úrodnou půdu a že se na ně dočká jedině kladné odezvy.

Není nic horšího, než když se před manželem, kterého manželka už dávno sexuálně nepřitahuje, paní navleče do sexy prádélka a kroutí před ním zadkem, to je to nejhorší, co ženská může udělat, protože takovým podbízením se ztrácí poslední zbytky sebeúcty - obzvlášť, když jí už není dvacet, má už dospělé děti a její postava odpovídá jak pokročilému věku, tak i několika porodům. Hrát si na svůdného diblíka může jenom ženská, která má na promenády v sexy prádle před manželem jak věk, tak i postavu, jinak je to skutečně trapný debakl.

Totéž s buchtou - ženská může být skvělá hospodyňka, nepřekonatelná kuchařka, ale jak chlap o ni nemá zájem jako o ženu, pokud se mu bude podbízet s buchtou, moučník sice zdlábne, avšak pokud je zahleděný jinam, bude vyváření a podstrojování brát jako naprostou samozřejmost a manželku bude brát i nadále pouze jako tu paní, co u ní bydlí hmm

Podľa mňa je to hode subjektívne - čo je pre niekoho okukané  a už dávno nie žiadúce, môže byť pre druhého super - žiadúce. Problém je, ako vzbudiť túžbu tam, kde pohasla - a či sa to vôbec dá. hmm V tom s tebou súhlasím... Niekedy je však  jednoduchšie hľadať obdivné oko inde, bohužiaľ.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#174 17. 11. 2011 18:28

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Axi napsal(a):

Vy v tom v souladu se svým obrazem světa vidíte projev nedůvěry, já v tom zase naopak vidím projev důvěry. Právě proto, že jí věřím, tak to vědět nepotřebuju; vůbec by mě nenapadlo se na to ptát. Hmm, jak ta temná část mužské duše je agresivní a barbarská, zdá se, že ta malá a temná část ženské duše potřbuje mít nad vším kontrolu.

Mňo, abstraktne to tvoje znie dobre, ale v reále som na to dojazdila a bývalý ma hanebne zneužíval - finančne. Pritom sme obaja mali spočiatku pocit, že je to OK, a potom obaja pocit, že ten druhý zneužíva - a jeden z nás mal aj pravdu. big_smile Tvoj mdoel je super tam, kde sú na to nastavení obaja - dlhodobo. wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#175 17. 11. 2011 18:29

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Axi napsal(a):

Vy v tom v souladu se svým obrazem světa vidíte projev nedůvěry, já v tom zase naopak vidím projev důvěry. Právě proto, že jí věřím, tak to vědět nepotřebuju; vůbec by mě nenapadlo se na to ptát. Hmm, jak ta temná část mužské duše je agresivní a barbarská, zdá se, že ta malá a temná část ženské duše potřbuje mít nad vším kontrolu.

Uff, duplicita... kua.

Upravil(a) Selima (17. 11. 2011 21:20)

Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí