29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
příjmy spadají do sjm..takže, žádné to je moje a to je tvoje... v případě, že příjmy manželky jsou výrazně nižší a manžel jí jen sem tam něco přispěje na domácnost a zbytek má pro svoji potřebu, je to špatně
To jistě. Ovšem taky záleží na tom, co znamená "sem tam něco". Aneb jak jsem psala včera "Jestliže oba přispívají na společné děti, radosti a potřeby tak, aby byly uspokojeny a aby to ani jeden z nich nepociťoval úkorně...", pak nejenže nemusí znát svoje příjmy na halíř, ale myslím, že se ani nemusí pídit po tom, kolik druhému zbylo.
Není tady
majkafa napsal(a):
Axi, čím to pak bude, že můj milý neví, kolik vydělávám já a já to vím proto, že mi to on sám řekl, aniž jsem se ho ptala?
Tady mě to vůbec nezajímá, protože nejsem jeho manželka ani partnerka, ale milenka.
A co tím ten tvůj milenec sledoval, chtěl tě ohromit, nebo rozesmát?
Ale jinak dobrý point, já vztah s manželkou i po těch letech považuju tak trochu za milenecký, možná proto to tak je - milenci si také nevyúčtovávaní výplatu do posledního haléře, to by mi přišlo trapné
Upravil(a) Axi (16. 11. 2011 7:47)
Není tady
Nabuko0 napsal(a):
Je to přesně o té základní důvěře.
Jo, to je ono.
Není tady
Nabuko0 napsal(a):
Nějak nepřitahuju (díky bohu) pány, co by tyhle otázky řešili.
To není díky bohu, prostě velkorysá paní přitahuje velkorysé pány
Není tady
Kiara napsal(a):
Jj, Bramborko ... mně přijde na hlavu postavená modelová situace, kdy spolu manželé sdílejí jeden stůl a jedno lože, ale do financí toho druhého by jim nic být nemělo
Jak říkám - buďto od začátku "každej za svý", nebo od začátku "oba dva společně a dohromady". Konkrétně v případě Chimany - abychom se vrátili k původnímu tématu vlákna - se mi zdá ponižující, že manželka musí z manžela "páčit" vyšší částku na potřeby dětí a nemá přehled, kolik manžel vydělává, kolik jde na jeho vlastní režii a kolik si ukládá bokem, čili "šetří".
Takže podle mě z toho vyplývá, že manželé nehospodaří společně, ale manžel manželce "dává peníze", mezi čímž je bohužel dost velkej rozdílProtože když v našich končinách manžel manželce "dával peníze", vždycky se jednalo o model, kdy manželka neměla ani přehled o tom, kolik manžel vydělává, ani o tom, nakolik je předávaná částka dostatečná, ani o tom, kolik zbývalo manželovi každý měsíc pro jeho osobní potřebu a naopak to byla ona, kdo veškerou svoji výplatu používala pro potřeby rodiny, takže jí kolikrát nezbylo ani na jedny silonky
Ženy jsou stejně schopné jako muži, akorát to chce si nestěžovat a poohlédnout se po nějaké dobré pracovní pozici, která mi zajistí také vysoký příjem. Nebo najít mezeru na trhu a rozjet vlastní business
Není tady
Axi napsal(a):
A co tím ten tvůj milenec sledoval, chtěl tě ohromit, nebo rozesmát?
Ale jinak dobrý point, já vztah s manželkou i po těch letech považuju tak trochu za milenecký, možná proto to tak je - milenci si také nevyúčtovávaní výplatu do posledního haléře, to by mi přišlo trapné
K tvé první větě se nevyjádřím.
Ale říká, že jsem bohatá nevěsta. Domněnky.
A taky já už se vdávat nehodlám. Jak zpívá Honza Kalousek - Nevstoupím do stejné řeky.
Vztah současně partnerský a milenecký je pro mě to pravé ořechové po zkušenostech. Třeba se ještě v tomto životě dočkám. A když ne, tak příště. Musím se ještě hodně učit, hodně učit.
Řekla bych, že ještě nejsem dostatečně velkorysá, mimo jiné. BI.
majkafa napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
majkafa napsal(a):
Aha. To je jiný úhel pohledu. Tomu rozumím. Ale tohle funguje v případě, že se potkají dva - Muž a Žena.
A o tom Axi mluví. A funguje to i tehdy, když se potká muž a žena.
Je to o jiném pohledu na důvěru.
Dověra podložená výplatní páskou se mi nejeví býti důvěrou.Jestli to, Pan, nebude tím, že nechceš rozumět, o čem tady někteří píšeme. Já osobně nepíšu o důvěře podložené výplatní páskou.
A nevěřím, že by Axi aspoň rámcově nevěděl, kolik vydělává jeho paní, pokud opravdu nemají rozdělené SJM.
Už jen tím, že ví, kolik jeho paní příspívá na společnou domácnost... Mně to slovo přispívá u manželů opravdu nějak nejde z prstů. Protože to není o rodině, manželích, dětech... Už jen slovo SPOLEČNÁ domácnost mluví za vše.
Majko, ty sama to píšeš o tom, že každý to má jinak, ty sama to máš mnohdy jinak.
Pak nechápu, proč neustále posuzuješ a nálepkuješ druhé - viz např. "už jen slovo společná domácnost mluví za vše".
Za CO mluví? CO říká konkretně TOBĚ?
Někomu dalšímu zase může říkat něco jiného přece
Byla jsem vdaná spousty let a nikdy mne nezajímalo, kolik muž vydělává, neznala jsem žádnou konkretní částku, natož "do halíře". A bylo to vzájemné. Rodina fungovala naprosto normálně, oba jsem dělali, co bylo v našich silách, na společnou "hromadu" dávali, kolik bylo třeba.
Já nechápu potřebu kontroly nad financemi partnera, chápu princip společného hospodaření. Pokud to má někdo v jednom balíku, je to jeho věc, stejně tak jako když to tam nemá, ne?
Není tady
Ano, Pan. Pokud to má někdo v jednom balíku, je to taky jeho věc. Nebo to můžou mít ještě úplně jinak. Ale pak nechápu tvou větu - důvera podložená výplatní páskou...
Protože to nemusí být takhle do důsledků, pokud někdo píše o tom, že zná partnerův příjem a že tobě se to nejeví být důvěrou, jiným se to jevit může.
Myslím, že bychom tady neměli radikálně "posuzovat" ani jeden přístup, neboť je to pouze věcí partnerů. Tím myslím i sebe. Ale odmítám názory některých, že pokud partneři vzájemně znají své platy, je to špatně. Není. Stejně jako není špatně, když je neznají.
Ale odmítám názory některých, že pokud partneři vzájemně znají své platy, je to špatně. Není. Stejně jako není špatně, když je neznají.
Ale ta první možnost - tedy znát - je ti evidentně bližší, viď?
"Nevidím důvod, proč by partneři neměli vědět, kolik jejich partner vydělává… Já zase nevidím důvod, proč před sebou tajit to, co je normální…"
Není tady
Ano, heleno, v mém bývalém manželství s mým bývalým partnerem takovým, jakým byl, mi byla bližší. Teď už ne, teď už bych s takovým partnerem nežila.
majkafa napsal(a):
Ano, Pan. Pokud to má někdo v jednom balíku, je to taky jeho věc. Nebo to můžou mít ještě úplně jinak. Ale pak nechápu tvou větu - důvera podložená výplatní páskou...
Majko, ale já píšu o tom, jak to mám JÁ. Pro MNE důvěra podložená výplatní páskou, stojkou a kontrolami finncí pratnera prostě není důvěra.
Nikde nepíši, že "důvěra podložená výplatní páskou hovoří za vše".
Vnímáš ten rozdíl?
Není tady
Axi napsal(a):
Ženy jsou stejně schopné jako muži, akorát to chce si nestěžovat a poohlédnout se po nějaké dobré pracovní pozici, která mi zajistí také vysoký příjem. Nebo najít mezeru na trhu a rozjet vlastní business
Aha.
Není tady
majkafa napsal(a):
Axi, a když uznáte za vhodné třeba 10,- Kč? Nebo 1 000,-?
Tohle už pro mě není vztah. Nevidím důvod, proč by partneři neměli vědět, kolik jejich partner vydělává. Vy nemáte SJM? Vy už jste si od začátku nevěřili? - dobře jste udělali. Ale podle mě tohle vztah není.[b] Vztah, kde se dva milují a mají spolu děti.[b] Vztah o důvěře. V dobrém i ve zlém.
Tohle vlákno se jmenuje - jak si začít znovu věřit. Jak příznačné. Nevěřit partnerovi už od začátku.
ahoj Majky tak jà opet neco vidim.
Uvedomujes si ze takhle to vnimas Ty,? To co vnimas Ty neni to co Axi sdeluje.
Pro nej to co sdeluje je jeho vztah o duvere.
Ty a kdokoli jinej se na to bude divat svojim zabarvenym pohledem.
Tak se v tom jen najdi,to je celé.
Není tady
Axi napsal(a):
Ne, že bych s tebou, Axi, nesouhlasila, ale myslím, že jsou neřídké případy, kdy se tomuhle dá říkat hraběcí rada
Není tady
Bramborka napsal(a):
Axi napsal(a):
Ne, že bych s tebou, Axi, nesouhlasila, ale myslím, že jsou neřídké případy, kdy se tomuhle dá říkat hraběcí rada
Mě by zajímalo, kde - v dnešní době - chce najít Axi tu svoji pověstnou mezeru na trhu, aby ženská ve středních letech mohla bez jediné koruny v kapse - nebo s minimálními úsporami - rozjet vlastní business ...
To už ani nemluvím o tom, že dobré pracovní pozice pro ženy ve středních letech nevisívají v parku po stromech - leda že by Chimana zazimovala barák, našla si zaměstnání s ubytováním v místě, ležícím ještě o 100 km dál od pracoviště jejího muže a potkávali se doma jenom o víkendech
Tak mě tak napadá, že vzhledem k situaci u Chimany doma by to nemusela být zas až tak špatná rada: Chimana by přišla na jiné myšlenky, vydělala by si peníze, kterých se jí nedostává a na baráku či okolo něj by makala o víkendech celá rodina. Buď by se manžel probral, nebo by to jejich manželství definitivně pohřbilo, takže by se situace splavně vyřešila.
Ale tím, že by manželka rovněž dojížděla za prací a manžel by tak přijel na víkend domů, v baráku zima, nenavařeno, neupečeno a práce až nad hlavu ... to by byla pro jejich vztah dobrá zkouška ohněm žádný odpočinek na gauči, žádné vyváření nebo vystrojování, žádná promenáda v sexy prádle, jen tvrdá práce a minimální odpočinek.
Pro chlapa, který se handrkuje s manželkou o každou korunu, zato si přijede každý víkend do baráku jako do zotavovny s plnou penzí je takovéhle uspořádání ta nejlepší mast
Není tady
Pandorraa napsal(a):
majkafa napsal(a):
Majko, ale já píšu o tom, jak to mám JÁ. Pro MNE důvěra podložená výplatní páskou, stojkou a kontrolami finncí pratnera prostě není důvěra.
Nikde nepíši, že "důvěra podložená výplatní páskou hovoří za vše".
Vnímáš ten rozdíl?
Proc by vedet a v nasem pripade i do halire, protoze tak je postaveny danovy zakon a za nevedet nejsme ochotni platit zrovna eraru peknych par tisic navic, melo automaticky znamenat stojky a kontroly partnera?
Mne vubec nezajima, za co a kolik muj muz utraci a pochybuji, ze on sleduje, co delam ja. Na uctu na domacnost je vzdy primereny zustatek, tak nevim, proc by melo. Kdyz nad tim premyslim, u nas se o penezich mluvi ze vseho nejmin.
Krom toho nema kazdy sveho Honzu doma kazdy den, aby se domluvil. Nekdo jej miva i pul roku rok nekde v Timbuktu a je rad, kdyz se obcas ozve pres satelitni telefon. A resit v takovou chvili finance by zas prislo trapne mne. Neci milenecky vztah unese i povedomost o partnerovych financich.
Svet je barevny preci.
Není tady
Pan a mně se zrovna důvěra, podložená I výplatní páskou jeví v manželství s dětmi stoprocentně důvěrou. Cítit se bezpečně. Že mě a děti muž nezničí, nepřipraví o střechu nad hlavou, nebudu s nimi muset po žebraní. Mít "své" peníze v manželství se mi jeví býti maximální nedůvěrou. Nu, halt jsme lidé různé. Ve vztahu nemanželském je to u mně jiná. Tam to může být ale taky nemusí.
hirondel, Majky mě kdysi oslovovala jedna zákeřná a zlá žena. Díkybohu, že se s ní už nesetkávám. Zničila život dost lidem.
elena007 napsal(a):
Proc by vedet a v nasem pripade i do halire, protoze tak je postaveny danovy zakon a za nevedet nejsme ochotni platit zrovna eraru peknych par tisic navic, melo automaticky znamenat stojky a kontroly partnera?
Mne vubec nezajima, za co a kolik muj muz utraci a pochybuji, ze on sleduje, co delam ja. Na uctu na domacnost je vzdy primereny zustatek, tak nevim, proc by melo. Kdyz nad tim premyslim, u nas se o penezich mluvi ze vseho nejmin.
Krom toho nema kazdy sveho Honzu doma kazdy den, aby se domluvil. Nekdo jej miva i pul roku rok nekde v Timbuktu a je rad, kdyz se obcas ozve pres satelitni telefon. A resit v takovou chvili finance by zas prislo trapne mne.Neci milenecky vztah unese i povedomost o partnerovych financich.
Svet je barevny preci.
hezký. Takhle to vnímám i já. I to vytučněné, to vypovídá ve vztahu mnohé. hezký eleno.
majkafa napsal(a):
Pan a mně se zrovna důvěra, podložená I výplatní páskou jeví v manželství s dětmi stoprocentně důvěrou. Cítit se bezpečně.
Pandora psala: "Dověra podložená výplatní páskou se mi nejeví býti důvěrou."
Ty jsi na to majkafo reagovala timto: "Jestli to, Pan, nebude tím, že nechceš rozumět, o čem tady někteří píšeme. Já osobně nepíšu o důvěře podložené výplatní páskou."
Nyni pises o duvere podlozene i vyplatni paskou (chtit vedet kolik ten druhy vydelava)
Tak jak teda?
Ty ani nemusis psat o necem (cerne na bilem) presto ono je to citelne mezi radky. Jak Pandora rychle postrehla.
-----------------------------
Jo a nakonec,co ma zde kdo spolecneho s tim ze Te nekdy ,nekde oslovovala nejaka zakerna zena -Majky?
Komu je co do toho?
Není tady
Pan, ono to může dopadnout i tak, jako jsem dopadla já. Když BM odešel za milenkou a dával dětem malé výživné, řekl, že já přece vydělávám dost, tak proč by jim měl dávat víc, když nemá peníze. Já jsem mu důvěřovala. A on toho zneužil, když věděl, jaký mám plat. To znamená, že ti, co tají partnerovi svůj plat, dělají z tohoto pohledu dobře, protože toho pak partner nemůže zneužít. Ale to už pro mě není partnerství. Takže je otázkou spíš, kde je hranice. A dá se na tuto záležitost dívat i tak, že ty, Axi a další se bojíte, aby partner informaci o vašem příjmu nezneužil...
Já už jsem teď taky vypočítavá. Dá se to nazvat i opatrná, nebo že důvěřuji? Můj případný partner už nebude vědět, kolik vydělávám. A nebudeme mít společné peníze. Už víckrát nechci zažít to, co jsem zažila. Potřebuji mít svůj bezpečný svět pro mě a pro mé děti.
Upravil(a) majkafa (16. 11. 2011 18:10)
majkafa napsal(a):
Pan a mně se zrovna důvěra, podložená I výplatní páskou jeví v manželství s dětmi stoprocentně důvěrou. Cítit se bezpečně. Že mě a děti muž nezničí, nepřipraví o střechu nad hlavou, nebudu s nimi muset po žebraní. Mít "své" peníze v manželství se mi jeví býti maximální nedůvěrou. Nu, halt jsme lidé různé. Ve vztahu nemanželském je to u mně jiná. Tam to může být ale taky nemusí.
Majko, paradoxne tak jak to mame my, muze kazdy z nas prave toho druheho privest na zebrackou hul par kliky mysi. A kdyz je muj muz zrovna v tom Timbuktu, byvam vybavena takovymi pravomocemi, ze bych se s nim mohla snad i rozvest aniz by to vedel, protoze on a ja v tu chvili jedno jest. Mohlo by se mu stat, ze by pri navratu zjistil, ze nema strechu nad hlavou, auto, zadne penize a vyplata mu chodi na ucet, na ktery nemuze, a kdyz si myslel ze vola domu, byli uz vsichni davno v Mexiku.
Není tady
Ano, eleno. Pro mě je to, o čem píšeš ty, skutečnou důvěrou ve vztahu. A ne to, že partner neví, kolik vydělávám. To je NEdůvěra.
majkafa napsal(a):
Pan, ono to může dopadnout i tak, jako jsem dopadla já. Když BM odešel za milenkou a dával dětem malé výživné, řekl, že já přece vydělávám dost, tak proč by jim měl dávat víc, když nemá peníze. Já jsem mu důvěřovala. A on toho zneužil, když věděl, jaký mám plat. To znamená, že ti, co tají partnerovi svůj plat, dělají z tohoto pohledu dobře, protože toho pak partner nemůže zneužít. Ale to už pro mě není partnerství. Takže je otázkou spíš, kde je hranice. A dá se na tuto záležitost dívat i tak, že ty, Axi a další se bojíte, aby partner informaci o vašem příjmu nezneužil...
Já už jsem teď taky vypočítavá. Dá se to nazvat i opatrná, nebo že důvěřuji?Můj případný partner už nebude vědět, kolik vydělávám. A nebudeme mít společné peníze. Už víckrát nechci zažít to, co jsem zažila. Potřebuji mít svůj bezpečný svět pro mě a pro mé děti.
Myslim, ze on by ti nedaval vic, ani kdybys mela maly plat, to je takovy karakter a ktomu penize nemel preci.
Není tady
Já vím. Slečna mu zaslepila nejen mozek ale i srdce. Bohužel to pořád trvá. Nepřeje si, aby se stýkal s našimi dětmi, vnoučkem i svými rodiči. To není ten člověk, se kterým jsem žila já. Ten zemřel.
No, slečna by mu ho nezaslepila, kdyby nechtěl. Já vím, já vím...
Upravil(a) majkafa (16. 11. 2011 18:53)