Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 15. 11. 2011 9:04

majkafa
Host

Re: Jak si začít znovu věřit?

Dík za "ochotu" vysvětlit mi to.
Kdyby to byl můj partner, chápu.
Ale u milence ne.

#102 15. 11. 2011 10:50

nokturno
♥♥♥----

Majko, asi takto: Láska není cit. Láska je vnitřní stav. Její tajemství je čisté a absolutní. - to je celé v vysvětlení......kdepak si to četla?

Není tady

#103 15. 11. 2011 10:53

nokturno
♥♥♥----

majkafa napsal(a):

Axi, čím to pak bude, že můj milý neví, kolik vydělávám já a já to vím proto, že mi to on sám řekl, aniž jsem se ho ptala? big_smile Tady mě to vůbec nezajímá, protože nejsem jeho manželka ani partnerka, ale milenka.

Ono to asi nebude o těch mužských a ženských dušičkách, co říkáš? To bude v něčem jiném. winksmile

S těmi dušičkami to bude možná v tom lovu a sběračství, co myslíš? Muži šli na lov, s dětmi zůstaly ženy. smile Hm, pročpak vlastně nevzali muži na lov malé děti? Vždyť ženy je musely také mít sebou, když sbíraly a v lese bylo plno divoké zvěře... big_smile A ony nebyly lovkyně tudíž ani obránkyně vůči zvěři se zbraněmi... a přesto to nejcennější - děti, měly u sebe ženy... smile

Protože muži se vydávali na lov na několik dní a kilometrů od jeskyně, ženy naopak sbíraly otop co nejblíže....to je snad pochopitelné..hmm

Není tady

#104 15. 11. 2011 11:08

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Dík za "ochotu" vysvětlit mi to.
To víš - jak se do lesa volá... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#105 15. 11. 2011 13:45

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Kiaro napsala jsi to vyborne. storstark

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#106 15. 11. 2011 13:56

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Axi, čím to pak bude, že můj milý neví, kolik vydělávám já a já to vím proto, že mi to on sám řekl, aniž jsem se ho ptala? big_smile Tady mě to vůbec nezajímá, protože nejsem jeho manželka ani partnerka, ale milenka.

Ono to asi nebude o těch mužských a ženských dušičkách, co říkáš? To bude v něčem jiném. winksmile

S těmi dušičkami to bude možná v tom lovu a sběračství, co myslíš? Muži šli na lov, s dětmi zůstaly ženy. smile Hm, pročpak vlastně nevzali muži na lov malé děti? Vždyť ženy je musely také mít sebou, když sbíraly a v lese bylo plno divoké zvěře... big_smile A ony nebyly lovkyně tudíž ani obránkyně vůči zvěři se zbraněmi... a přesto to nejcennější - děti, měly u sebe ženy... smile

Bravo ! Majkafo! tummenupp

PS: mam silny pocit, ze Axi zadnou manzelku nema. Podle toho co tady furt tvrdi a jak utoci.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#107 15. 11. 2011 13:59

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

nokturno napsal(a):

Protože muži se vydávali na lov na několik dní a kilometrů od jeskyně, ženy naopak sbíraly otop co nejblíže....to je snad pochopitelné..hmm

Nadherny argumet k rosinnym financnim. lollol Opravdu nadhera. Mimochodem podle DNA bylo jisteno  ze zeny cestoval yv minulosti dal nez muzi.

Zaeny taky nesbiraly otop, ale zivily sebe a svoje deti. Delali absolutne to nejdulezitejsi. Dneska je to samozrejme vseobecne zname, ale nedostalo se to vsude.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#108 15. 11. 2011 15:09

majkafa
Host

nokturno napsal(a):

Nokturno, jaký je tvůj původní nick?
Jsi si opravdu naprosté jisté, že ženy sbíraly co nejblíže? Ženy ovšem nesbíraly jen otop, ale taky bobule. big_smile A když je vysbíraly co nejblíže, musely halt dál... I s těmi dětmi. smile

aha, už to napsala sahleb. smile

Upravil(a) majkafa (15. 11. 2011 15:13)

#109 15. 11. 2011 15:33

Nabuko0
♥♥♥♥♥--

Axi napsal(a):

Vy v tom v souladu se svým obrazem světa vidíte projev nedůvěry, já v tom zase naopak vidím projev důvěry. Právě proto, že jí věřím, tak to vědět nepotřebuju; vůbec by mě nenapadlo se na to ptát. Hmm, jak ta temná část mužské duše je agresivní a barbarská, zdá se, že ta malá a temná část ženské duše potřbuje mít nad vším kontrolu.

Axi, souhlas.

S BM jsme o svých příjmech věděli pouze rámcově. Neřešili jsme kolik a kdo. Nějak vyplynulo ze situace, že jsme zpočátku nájem apod. platili na půl a zbytek platil ten, kdo zrovna měl hotovost nebo vytáhnul první kartu. V hospodách a restauracích platil vždy BM - taktéž nějak automaticky. Po koupi bytu BM platil hypotéku a já část peněz šetřila (asi v podobné výši), a když bylo potřeba, peníze se využili (auto, rekonstrukce bytu, vybavení při narození syna atd.). Po rozvodu jsme měli finanční otázku vyřešenou během pěti minut. Ani jeden z nás si nepřišel braný na hůl.

Je to přesně o té základní důvěře.

A jak to budu mít v případě, že budu žít s jiným partnerem? Nějak předpokládám, že stejně. Nějak nepřitahuju (díky bohu) pány, co by tyhle otázky řešili.

Není tady

#110 15. 11. 2011 15:44

majkafa
Host

Nabuko0 napsal(a):

Axi napsal(a):

Vy v tom v souladu se svým obrazem světa vidíte projev nedůvěry, já v tom zase naopak vidím projev důvěry. Právě proto, že jí věřím, tak to vědět nepotřebuju; vůbec by mě nenapadlo se na to ptát. Hmm, jak ta temná část mužské duše je agresivní a barbarská, zdá se, že ta malá a temná část ženské duše potřbuje mít nad vším kontrolu.

Axi, souhlas.

S BM jsme o svých příjmech věděli pouze rámcově. Neřešili jsme kolik a kdo. Nějak vyplynulo ze situace, že jsme zpočátku nájem apod. platili na půl a zbytek platil ten, kdo zrovna měl hotovost nebo vytáhnul první kartu. V hospodách a restauracích platil vždy BM - taktéž nějak automaticky. Po koupi bytu BM platil hypotéku a já část peněz šetřila (asi v podobné výši), a když bylo potřeba, peníze se využili (auto, rekonstrukce bytu, vybavení při narození syna atd.). Po rozvodu jsme měli finanční otázku vyřešenou během pěti minut. Ani jeden z nás si nepřišel braný na hůl.

Je to přesně o té základní důvěře.

A jak to budu mít v případě, že budu žít s jiným partnerem? Nějak předpokládám, že stejně. Nějak nepřitahuju (díky bohu) pány, co by tyhle otázky řešili.

Aha. To je jiný úhel pohledu. Tomu rozumím. Ale tohle funguje v případě, že se potkají dva - Muž a Žena.
Můj úhel pohledu je evidentně ovlivněn tím, jak to bylo u nás. Má nedůvěra byla bohužel opodstatněná. Ale nebyla ze začátku, až časem. Když jsem viděla, že když nebudu kočírovat finance, půjdu se s dětmi pást, protože jsem si bohužel vybrala nezodpovědného a hodně nespolehlivého partnera.
Asi to opravdu záleží nejen na důvěře, ale i na partnerovi, že to jde ruku v ruce. A jsem skeptická kvůli své zkušenosti s rozchodem s BM.
Třeba ještě stihnu potkat toho mého, co ke mně patří. To je krásný sen. A třeba už jsem ho potkala, kdoví.

#111 15. 11. 2011 16:58

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Ja vim presne, ani se nemusim ptat. Mame jenom spolecne ucty, protoze ani jeden nechce, aby v pripade, ze by nahle odesel na druhy svet, mel ten druhy treba rok zmrazene nektere ucty, nez se vyresi pozustalost. Protoze mame oba ucty ve stejnych bankach, kdykoli se jdu podivat na ucet, kam chodi vyplata mne, vybehne mi i jeden z uctu meho muze, technicky je taky muj a naopak. Krom toho je spolecne zdaneni manzelu vyhodnejsi, tak i kdybychom to meli bankovne poreseno jinak, minimalne jedenou za rok bych se to musela dovedet. Ani jeden z nas neprispiva na domacnost nejakou domluvenou castkou, ani nemame rozdeleno, co kdo plati. Mame jeden centralni ucet, ze ktereho se plati provoz domacnosti, aby to bylo prehlednejsi a na ten kazdy z nas podle sveho uvazeni obcas usype. Rovnez tak usypavame na sporeni a investice. Co si kdo dela se svym beznym uctem je jeho vec, jenom kdyz bereme z uspor, povazujeme za zdvorile to tomu druhemu oznamit.

Není tady

#112 15. 11. 2011 17:54

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Říkala mi psychoterapeutka, že když si potřebuje udělat co nejrychlejší a zároveň nejpřesnější obrázek o fungování partnerského/manželského vztahu, zeptá se na peníze. Odkud kam a jak tečou.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#113 15. 11. 2011 18:22

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Bramborka napsal(a):

Říkala mi psychoterapeutka, že když si potřebuje udělat co nejrychlejší a zároveň nejpřesnější obrázek o fungování partnerského/manželského vztahu, zeptá se na peníze. Odkud kam a jak tečou.

Asi budu hodne ordinerni a partnerovo soukromi nectici osoba, ale mne prijde normalni, ze oba presne vime, kolik mame jako rodina penez, kolik mesicne priteka a odteka a co si muzeme nebo nemuzeme dovolit. Ale hlavne jsem hodne rada, ze mame na penize a domaci finance velice blizke nazory, bez toho by to bylo tezsi.

Není tady

#114 15. 11. 2011 18:57

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

elena007 napsal(a):

Bramborka napsal(a):

Asi budu hodne ordinerni a partnerovo soukromi nectici osoba, ale mne prijde normalni, ze oba presne vime, kolik mame jako rodina penez, kolik mesicne priteka a odteka a co si muzeme nebo nemuzeme dovolit. Ale hlavne jsem hodne rada, ze mame na penize a domaci finance velice blizke nazory, bez toho by to bylo tezsi.

No, já myslím, že v partnerském vztahu, potažmo v manželství, spolu lidé část soukromí sdílí, ne? Je to přece vztah intimní. smile

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#115 15. 11. 2011 19:11

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Jj, Bramborko ... mně přijde na hlavu postavená modelová situace, kdy spolu manželé sdílejí jeden stůl a jedno lože, ale do financí toho druhého by jim nic být nemělo va

Jak říkám - buďto od začátku "každej za svý", nebo od začátku "oba dva společně a dohromady". Konkrétně v případě Chimany - abychom se vrátili k původnímu tématu vlákna - se mi zdá ponižující, že manželka musí z manžela "páčit" vyšší částku na potřeby dětí a nemá přehled, kolik manžel vydělává, kolik jde na jeho vlastní režii a kolik si ukládá bokem, čili "šetří".

Takže podle mě z toho vyplývá, že manželé nehospodaří společně, ale manžel manželce "dává peníze", mezi čímž je bohužel dost velkej rozdíl hmm Protože když v našich končinách manžel manželce "dával peníze", vždycky se jednalo o model, kdy manželka neměla ani přehled o tom, kolik manžel vydělává, ani o tom, nakolik je předávaná částka dostatečná, ani o tom, kolik zbývalo manželovi každý měsíc pro jeho osobní potřebu a naopak to byla ona, kdo veškerou svoji výplatu používala pro potřeby rodiny, takže jí kolikrát nezbylo ani na jedny silonky usch

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#116 15. 11. 2011 19:19

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Bramborka napsal(a):

elena007 napsal(a):

Bramborka napsal(a):

No, já myslím, že v partnerském vztahu, potažmo v manželství, spolu lidé část soukromí sdílí, ne? Je to přece vztah intimní. smile

No to jo, jen finance jsou nekdy, zda se mi, intimnejsi nez intimni smile Ale jak rika Axi tusim, no, hlavne, ze jim to funguje...

Není tady

#117 15. 11. 2011 19:48

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

BTW muj manzel vi o mych prijmech do posledniho desetniku a ja o jeho. Stejne tak jako o majetku a kontech.
Stejne jako moji sezdani nebo spolubydlici obcane a  obcanky zeme, kde ziju. To se totiz musi napsat do danoveho priznani kazdy rok. Takze to asi s tim sberem a lovem nesouvisi.  dudlik

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#118 15. 11. 2011 22:13

zlatá rybka
♥------

Tak teda Kiaro a Sahleb poraďte něco rozumného Chimaně, když máte takové zkušenosti. Mám dojem že ona zde píše proto, aby se nejen vypovídala a četla si věčné narážky, ale taky aby jsme ji poradili - co jak nejvíce rad, aby si nakonec sama našla vlastní řešení. Každý má na věc jiný pohled a zrovna způsob řešení této situace jedné z nás ji bude inspirovat. Jsme tu taky pro inspiraci druhým a ne jen pro argumentaci a hádky ne? Každý je jiný, každý by to řešil po svém a ne na všechny chlapy by to platilo stejně tak mé rady prosím neodsuzujte. STEJNĚ JAKO JÁ RESPEKTUJI A UZNÁVÁM VAŠE. AHOJ.

Není tady

#119 15. 11. 2011 22:42

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

elena007 napsal(a):

Bramborka napsal(a):

pokud nejde o partnera,ale manžela a pokud nemáte rozdělené sjm, tak je v pořádku, že víte kolik kdo vydělává, protože z právního hlediska příjmy spadají do sjm..takže, žádné to je moje a to je tvoje..Samozřejmě záleží na dohodě obou manželů, jak s penězi nakládají, ale v případě, že příjmy manželky jsou výrazně nižší a manžel jí jen sem tam něco přispěje na domácnost a zbytek má pro svoji potřebu, je to špatně.

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#120 15. 11. 2011 22:43

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

majkafa napsal(a):

Hm, pročpak vlastně nevzali muži na lov malé děti?

Jestli to majko nebude tím, že borůvky a maliny v tom hluku, který v lese dělaly, neutečou, kdežto jelen nebo mamut na tutovku stoltwink

A že byly lesy plné dravé zvěře? To byly. Se ztrátami se halt počítalo a nakonec ani ta dravá zvěř ve dne neloví, pokud neřve hlady a nebo na ni nešetrně nešlápneš.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#121 15. 11. 2011 22:48

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

majkafa napsal(a):

Aha. To je jiný úhel pohledu. Tomu rozumím. Ale tohle funguje v případě, že se potkají dva - Muž a Žena.

A o tom Axi mluví. A funguje to i tehdy, když se potká muž a žena.
Je to o jiném pohledu na důvěru.
Dověra podložená výplatní páskou se mi nejeví býti důvěrou.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#122 16. 11. 2011 0:14

elena007
♥♥♥♥♥♥-

laminanonte napsal(a):

elena007 napsal(a):

Bramborka napsal(a):

pokud nejde o partnera,ale manžela a pokud nemáte rozdělené sjm, tak je v pořádku, že víte kolik kdo vydělává, protože z právního hlediska příjmy spadají do sjm..takže, žádné to je moje a to je tvoje..Samozřejmě záleží na dohodě obou manželů, jak s penězi nakládají, ale v případě, že příjmy manželky jsou výrazně nižší a manžel jí jen sem tam něco přispěje na domácnost a zbytek má pro svoji potřebu, je to špatně.

Neumim si predstavit, ze bychom meli rozdelene sjm. smile

Není tady

#123 16. 11. 2011 0:25

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

majkafa napsal(a):

No jo vlastne, vyplatni paska, co kdyz si jenom myslim, ze vim dumbom Budu muset pritvrdit. big_smile

Není tady

#124 16. 11. 2011 0:34

elena007
♥♥♥♥♥♥-

zlatá rybka napsal(a):

Tak teda Kiaro a Sahleb poraďte něco rozumného Chimaně, když máte takové zkušenosti. Mám dojem že ona zde píše proto, aby se nejen vypovídala a četla si věčné narážky, ale taky aby jsme ji poradili - co jak nejvíce rad, aby si nakonec sama našla vlastní řešení. Každý má na věc jiný pohled a zrovna způsob řešení této situace jedné z nás ji bude inspirovat. Jsme tu taky pro inspiraci druhým a ne jen pro argumentaci a hádky ne? Každý je jiný, každý by to řešil po svém a ne na všechny chlapy by to platilo stejně tak mé rady prosím neodsuzujte. STEJNĚ JAKO JÁ RESPEKTUJI A UZNÁVÁM VAŠE. AHOJ.

Co plati na vsechny chlapy uplne stejne, je poresit v prvni rade vlastni strachy a nejistoty a to uz ji nekdo poradil.

Není tady

#125 16. 11. 2011 7:04

majkafa
Host

Pandorraa napsal(a):

majkafa napsal(a):

Jestli to, Pan, nebude tím, že nechceš rozumět, o čem tady někteří píšeme. Já osobně nepíšu o důvěře podložené výplatní páskou.
A nevěřím, že by Axi aspoň rámcově nevěděl, kolik vydělává jeho paní, pokud opravdu nemají rozdělené SJM.
Už jen tím, že ví, kolik jeho paní příspívá na společnou domácnost... Mně to slovo přispívá u manželů opravdu nějak nejde z prstů. Protože to není o rodině, manželích, dětech... Už jen slovo SPOLEČNÁ domácnost mluví za vše.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí