Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 18. 10. 2011 6:46

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Re: Jak si začít znovu věřit?

Chinamo - a neláká tě to vyzkoušet novýho chlapa?
Co když by to s ním bylo "hezčí"?
Píšeš když přijde konflikt - takže ty tak nějak víš, co by si chtěla a nechtěla, ale protože se bojíš (to není že si nevěříš) raději se stáhneš do ulity, udělᚠto tak,aby bylo spokojenost na straně manžela,protože chceš mít klid a nechceš od něho slyšet vyčítání a ty řeči výhrůžné.
ale to bych řekla nemá nic společného s tím, že si nevěříš.
Hm, spousta ženských má malé sebevědomí. Mᚠstrach,že už by sis nenašla chlapa? Kdyby tě manžel opustil?
A mmch musíš mít k žití chlapa?
Stejně se stále sama. A časem by se nějaký našel. Takhle viděj,že si vdaná, tak ani nezačne žádná komunikace z jejich strany. wink
A určitě bych řekla, že si samostatná šikovná ženská, která manžela - jako další dítě nepotřebuje. To je jen pocit.
Asi by sis dle mého měla ujastnit, jestli se bojíš toho,že s tebou skončí, a jak se říká, čeho se bojíš, to se stane,protože si to přivoláš.
A nebo - bud se mnou zůstane nebo ne, já se nezhroutím.
Stojíš na křižovatce.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#52 18. 10. 2011 10:09

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Chimana888 napsal(a):

Znovu děkuji všem za vaše reakce, mám o čem přemýšlet...Je zajímavý, jak spoustu věcí člověk přechází, jen aby je nemusel řešit, strká hlavu do písku, myslí si, že se nějak vyřeší samy...
Myslím že Dušička se mě ptala, proč si vlastně nevěřím...no hodně jsem o tom přemýšlela. Co se týká ostatních oblastí, myslím že tam je vše v pořádku, v práci bez problémů, s ostatní rodinou, s dětmi máme fajn vztahy, mám několik kamarádek, za kterými můžu jít. Ale jak jsem psala, vdávala jsem se hodně mladá za prvního kluka, chybí mi ty zkušenosti, srovnání, já v podstatě nevím, jací jsou jiní chlapi, jak se chovají, uvažují, řeší konflikty, takže když přijde nějaký konflikt, problém, jsem nejistá...

Jenže ty mᚠdoma přesně toho chlapa, se kterým se konflikty naučíš řešit, pokud budeš opravdu chtít stolt Sma píšeš, o co lehčí je strkat hlavu do písku, než něco udělat.... Tvůj muž je tedy přesně natolik "hustej", aby tě to donutilo hlavu z písku vytáhnout a konečně zkusit jiné řešení než defenzivní.
Takže tady je naprosto nepodstatné, jací jsou jiní chlapi. Někteří by na tebe byli málo, jiní by tě třeba přizabili. Ty mᚠpřesně tolik, kolik potřebuješ a mᚠto přesně v té podobě, kterou potřebuješ, abys se probrala ze "spánku" a udělala si pořádek sama se sebou. S těmi ostatními už to bude hračka. Konečně v téhle sféře to už teď je bez problémů, jak píšeš.

Chlap, to je pro ženu archetyp - zázemí, bezpečí, finanční jistota, láska..... TADY někde mᚠproblém = nevěříš si.
Až to zmákneš, jiný chlap příjde sám, nebudeš ho muset hledat. A nebo ten tvůj se taky "probere", kdo ví, jak to nakonec dopadne. Ale bude to správně, protože to bude tak, jak vánm OBĚMA to bude vyhovovat.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#53 18. 10. 2011 10:54

Chimana888
♥------

Dušička: když o tom přemýšlím, určitě na tom něco bude, asi je to opravdu strach, co mě ovládá. Strach a taky malá sebedůvěra. To víš, že jsem přemýšlela o ledasčem. Ale vždycky se vzápětí vynoří ten trach, jak bych vše zvládla, kdybych byla sama, utáhnout barák, děcka co studují, já třeba nejsem absolutně technický typ, když se něco stane na baráku, s autem, s počítačem apod. je to pro mě španělská dědina, co by bylo, kdybych třeba přišla o práci, teď obavy, že bych zůstala sama, nikoho si už třeba nenašla, s kým bych si rozuměla apod. Já vím, že teď někdo namítne, že jsem stejně přes týden sama, že tu oporu v manželovi moc nemám, což je pravda, ale přece jenom ho mám, není lehký se odpoutat od člověka, se kterým člověk žije přes dvacet let a má děti, by v poslední době ten nᚠspolečný život není vůbec ideální.

To co se loni stalo, ta manželova nevěra, to byl šok, pořád jsem přemýšlela proč, co jsem dělala špatně, manžel o tom nechtěl mluvit, ale z útržků jsem pochopila, že měl nějakou krizi a chtěl si dokázat spoustu věcí, štvalo ho prý, že jsem tenkrát vydělávala víc peněz, ho to v práci nebavilo, děti odrostly a prý ho už tak nerespektovaly, on je hodně introvert, nemá skoro žádný kamarády, nemá potřebu se stýkat ani se svou rodinou, s těmi vycházím já paradoxně líp než on.
Já nic netušila, pak se to provalilo a manžel začal hned mluvit o rozvodu, pak následoval rozchod s paní a já byla tenkrát ráda, že se mnou manžel zůstal, myslela jsem, že zase bude všechno v pořádku, snažila jsem se ho pochopit, nemluvila o tom, co se stalo, představovala jsem si to hodně jednoduše, teď se zlobím sama na sebe, proč to pořád nedokážu nějak zpracovat, nevracet se k tomu ani myšlenkama, přijde mi, že jsem zůstala někde v půli cesty a zase mi z toho vychází ten strach. Na jedné straně strach buď vše ukončit a zůstat sama anebo naopak strach znovu plně důvěřovat manželovi a taky sama sobě, že kdyby se to znovu opakovalo, že to zvládnu a ustojím.
Dušička psala,že stojím na křižovatce, taky mám podobný pocit, ale jakou cestou se vydat? A proč mám pocit, že a udělám to či ono, bude to špatně?
Děkuji vám všem za názory, děkuji Majkafě za její odpověď na mou otázku, co by jste dělaly na mém místě vy, děkuji Pandoře za velmi podnětnou reakci.

Není tady

#54 18. 10. 2011 11:46

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

Chimana888 napsal(a):

..... ale jakou cestou se vydat?

A proč mám pocit, že a udělám to či ono, bude to špatně?

Na tyhle sve otazky mas zde uz odpovedy ale mozna je jeste nedokazes videt.
Brilantni odpoved mas napr. v prispevku 25.  smile

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#55 21. 10. 2011 12:39

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Buď v tom vzahu nie si spokojná a bojíš sa, že nie je spokojný ani tvoj muž (a ako je jeho dobrým zvykom, nič nepovie a potom len Prásk! šok..), alebo mᚠmalé sebavedomie a dokola sa vraciaš k nepríjemný mzážitkom a blbej skúsensoti. To nie je žitie... to je živorenie. Ak sa nespamätáš, tak sa podža mňa aj tak skôr alebo neskôr rozídete - a teba to položí. Skús sa zamera na niečo iné, čo a bude napĺňa a dá ti aspoň čas toho, čo očakávaš (a asi nemôžeš dosta, lebo je toho priveža, viac ako je schopný daa) od muža. Podža mňa máte krízu obaja a navzájom od seba čakáte, že ten durhý vám ju pomôže vyrieši... tongue A ono nie. (Ukázalo sa, že ani "tretí/tretia" vo vzahu to nerieši, tak asi treba hžada ďalej..smile

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#56 31. 10. 2011 13:39

Chimana888
♥------

Všechny vás zdravím a ještě jednou moc děkuji za názory. Teď jsem se na chvíli odmlčela a hodně o všem, co tu bylo napsáno přemýšlela.
Nechci se v tom, co se tenkrát stalo, pořád dokola babrat, to vůbec ne, moc bych chtěla vše pustit z hlavy, zapomenout úplně asi nejde, ale aspoň na to pořád nemyslet.
Ale jak si poradit s tím, když VÍM, že mi manžel každou chvilku lže? Nevím, co si o tom mám myslet, ale řekne, že byl přes týden hrát volejbal, pak se sám prořekne, že tam vůbec nebyl. Pak mi volá, že jde zrovna od lékaře, líčí mi, co mu řekl,  a já pak když přijede na víkend domů, tak vidím na zprávě od lékaře úplně jiný datum, jindy mi zase řekne, že už nedobíjel telefon několik měsíců, pak se zase sám prořekne, že si kupoval dobíjecí kupon před několika dny atd. atd.
Jak mu potom důvěřovat? Jsou to třeba hlouposti, ale proč mi lže? Proč nemluví pravdu? Nebo v tom je něco jinýho? Honí se mi potom hlavou všelicos. Proč to dělá a jak mu mám potom důvěřovat?

Není tady

#57 31. 10. 2011 16:08

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Chimana888: když Tvůj manžel lže i v nepodstatných maličkostech, které v podstatě nic neznamenají, trpí zřejmě chorobnou lhavostí nebo stárne a začíná trpět poruchami krátkodobé paměti, takže si výpadek paměti "domyslí" a vyfabuluje si přijatelnou historku. MMCH byl takový vždycky, nebo sis vybájených historek všimla až poslední dobou?

Pokud chceš, aby vaše manželství fungovalo, podobné věci neřeš a "nechytej ho za slova" stolt Může se Ti totiž stát, že se ho začneš vyptávat, kolik bylo hodin, když šel od toho lékaře, co měl pan doktor ten den pod bílým pláštěm za kalhoty a protože Tvému manželovi bude trapné, že si takové detaily nepamatuje, začne fabulovat a když se ho třikrát po sobě zeptᚠna tu samou věc a on Ti třikrát za sebou odpoví špatně, bude zase zle hmm

Zase se začneš leccos domýšlet, přestaneš v noci spát, začneš manžela ZNOVU podezírat a rodinná pohoda se definitivně odporoučí někam do kopru. Tvůj manžel bude naštvaný, že ho pořád podezírᚠa vyslýcháš, Ty budeš naštvaná, že Ti manžel podle všeho bezdůvodně lže a ocitnete se zase tam, kde jste byli usch

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#58 31. 10. 2011 16:58

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

trošku hodně krátkodobá pamě, když JDE zrovna od lékaře a informuje o tom domů....a pak je na zprávě jiný datum. Prostě byl jinde a pro "klid" řekl, že byl tam a tam...to jsou právě ty lži, co vždy vyplují na povrch - můžeš to chvíli přehlížet, ale jestli je toho už příliš, je jasné, že jednou ten pohár přeteče...
Kdyby raději mlčel a nic "nehlásil" udělal by lépe - jenže právě tohle ti chroničtí lháři jaksi nevědí...a pak se zaplétají do vlastních lží

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#59 31. 10. 2011 18:44

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

Chimana888 napsal(a):

Všechny vás zdravím a ještě jednou moc děkuji za názory. Teď jsem se na chvíli odmlčela a hodně o všem, co tu bylo napsáno přemýšlela.
Nechci se v tom, co se tenkrát stalo, pořád dokola babrat, to vůbec ne, moc bych chtěla vše pustit z hlavy, zapomenout úplně asi nejde, ale aspoň na to pořád nemyslet.
Ale jak si poradit s tím, když VÍM, že mi manžel každou chvilku lže? Nevím, co si o tom mám myslet, ale řekne, že byl přes týden hrát volejbal, pak se sám prořekne, že tam vůbec nebyl. Pak mi volá, že jde zrovna od lékaře, líčí mi, co mu řekl,  a já pak když přijede na víkend domů, tak vidím na zprávě od lékaře úplně jiný datum, jindy mi zase řekne, že už nedobíjel telefon několik měsíců, pak se zase sám prořekne, že si kupoval dobíjecí kupon před několika dny atd. atd.
Jak mu potom důvěřovat? Jsou to třeba hlouposti, ale proč mi lže? Proč nemluví pravdu? Nebo v tom je něco jinýho? Honí se mi potom hlavou všelicos. Proč to dělá a jak mu mám potom důvěřovat?

proč on cokoli dělá není tvá věc a vynakládᚠtím zbytečnou energii,kterou bys mohla vynaložit jediným užitečným způsobem a to tím,že obstarᚠsama sebe...vím,že se to špatně čte,ale věz,že je lepší být připravený,než překvapený...a abys to nepochopila špatně,nemyslím tím nějaký okamžitý radikální řez..

Není tady

#60 31. 10. 2011 22:02

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Chimana888 napsal(a):

Proč mu vlastně potřebuješ věřit, když on sám ti dává stále nové a nové důkazy, že mu věřit ale vůbec nemáš?...

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#61 31. 10. 2011 22:18

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

A to on Ti to takhle hlásí sám od sebe? Nebo to vyžaduješ? PRoč to vůbec řešíš, kdy si nabil nebo nenabil kredit.,v který den byl nebo nebyl u lékaře? Proč Tebe to vůbec zajímá?Proč se tím trápíš? CHceš mu důvěřovat, ale bojíš se mu důvěřovat,protože stále nové a nové lži.
No tak bych řekla - bud se s tím smiř,že lhal a bude lhát a neřeš to, co bylo bylo. Protože z toho by ses brzo zbláznila.
Proč řešíš jeho? Proč nad ním přemýšlíš, kde lhal a kde ne?
Proč se nezačneš zaobírat sama sebou, myšlenky na hezkou knížku, hezký film, hezkou procházku.
Nech ho plavat at si říká co chce a nezkoumej,co je a není pravda. Mluv o sobě, jak sis prožila tu dobu, co nebyl doma. Mysli na sebe stolt

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#62 31. 10. 2011 22:26

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Chimana888 napsal(a):

Myslím, že to dělá, protože to dělat chce. Buď ho ty tvoje snahy o víru ve lži (v leže smile) baví, nebo ti tím něco říká, co ti nechce, buď z vrozeného soucitu, či neschopnosti, říci jinak. Jedna z věcí, co ti chce takhle říct je, že je fuk, co ti říká, že je jedno, jak to chápeš, nebo aby ses prostě o něj nestarala .......a nebo něco jiného.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#63 31. 10. 2011 23:15

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Chimano, já mám podobnýho dárečka doma. On nemá dojem, že by lhal - on má dojem, že není nutno, ba ani zdrávo říkat, co si doopravdy myslí, nebo doopravdy dělá. Proč je otázka - z podstaty věci je jasný, že na tohle proč se nedovím odpověď, že cool takže z mnohaletých zkušeností dedukuju, že  zřejmě se mu nevyplácelo říkat, jak se věci skutečně mají.
Anebo je skutečnost ještě jednodušší - je z rodiny tzv. zároháků.
Totiž, všimla jsem si za svůj dlouhý život, že jsou m.j. dva druhy lidí: jedni si něco myslí a tak to řeknou a následně udělají - tedy většinou.
Druzí si něco myslí, něco jiného řeknou a něco třetího udělají.
Samo o sobě to není nic proti ničemu, protože se vždycky domluví (v obou skupinách) pokud jsou sami mezi sebou. Zároháci totiž mají nějaký tajný kódy, díky kterým si překládají řečené a kupodivu se nepletou.
Průser nastane, když se snaží domluvit příslušníci těchhle dvou skupin mezi sebou dumbom
Jeden něco řekne a druhý něco řekne: ten první si myslí, že ví, protože ten druhý to řek. Ten druhý si taky myslí, že ví, protože si přeložil, co ten první řek - a malér je na světě lol
Heleď, já jsem se prostě naučila moc nevnímat, co říká a soustředit se na to, co DĚLÁ....to je nejspolehlivější. A jelikož dělává poměrně chvályhodné věci, tak už to prostě neřeším.
Teď jsem koukala na Comeback a viděla jsem tam brilantní ukázku, jak se domluvit s chlapem lol Tatínek zakázal v rámci šetření Ivušce teplou vodu, svícení i kopírku - a Ivuška nic nevysvětlovala a neřešila.
Udělala tatínkovi k snídani studenej čaj a syrový tousty..... coollol
Jojo, tam bych jednou chtěla dojít....

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#64 1. 11. 2011 10:14

Chimana888
♥------

Pandorra se ptala,proč manželovi  potřebuji věřit, když mi dává důkazy, že mu věřit nelze...jak ale potom mít vztah s člověkem, kterému nebudu věřit ani pozdrav?
A jsou to jeho slova, že ví, že mi tenkrát ublížil, ale pokud mu nyní nebudu důvěřovat, tak nᚠvztah nemá smysl...
Dušičko, rozhodně nevyžaduji, aby mi hlásil kdy si nabil mobil, kdy byl u doktora, to je jeho věc a právě proto to nechápu. Proč mi volá do práce, že teď jde od lékaře, že mu řekl to a to a přitom to vůbec není pravda. Vždy mi přece vůbec volat nemusel (a udělal by líp)...
Je to tak jak říkáš, moc bych mu chtěla důvěřovat, ale bojím se. Navíc po té jeho nevěře nevím, co je jen "nevinná lež" a co je účel, prostě mi to pak vrtá v hlavě, mám obavy, že za tím je něco jinýho (nebo spíš nějaká jiná). Moc bych si přála tyto myšlenky vyhnat z hlavy, ale zatím se mi to moc nedaří. A stojí mě to hodně energie, kterou bych mohla vynaložit na něco jinýho, jak píše Revliba.

Není tady

#65 1. 11. 2011 11:06

helena
♥♥♥♥♥♥♥

jak ale potom mít vztah s člověkem, kterému nebudu věřit ani pozdrav? 
Chimano - a musíš ho mít?
ví, že mi tenkrát ublížil, ale pokud mu nyní nebudu důvěřovat, tak nᚠvztah nemá smysl...
... což přece neznamená, že mu musíš slepě věřit kdejakej s odpuštěním blábol, kterým si tě dost možná "testuje" právě proto, že nerozeznᚠ"co je jen "nevinná lež" a co je účel". Jako známá potvora, která vždycky vidí i to horší http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png bych uvažovala i na tím, jestli ono "vrtání v hlavě" není účelem prostředky světícím... zcela negativisticky mě napadá, že takový vrtání může vést k otázkám, slovnímu napadání a následně jekotu či pláči (dle nátury)... a copak s "takovou ženskou" se dá žít??? http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Upravil(a) helena (1. 11. 2011 11:06)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#66 1. 11. 2011 11:35

majkafa
Host

chimano, proč s ním furt mermomocí chceš mít vztah? Neukazuje ti dostatečně, že ne? Potřebuješ ještě jasnější indicie?

#67 1. 11. 2011 11:37

sasasa
♥♥♥----

dusička napsal(a):

A to on Ti to takhle hlásí sám od sebe? Nebo to vyžaduješ? PRoč to vůbec řešíš, kdy si nabil nebo nenabil kredit.,v který den byl nebo nebyl u lékaře? Proč Tebe to vůbec zajímá?Proč se tím trápíš? CHceš mu důvěřovat, ale bojíš se mu důvěřovat,protože stále nové a nové lži.
No tak bych řekla - bud se s tím smiř,že lhal a bude lhát a neřeš to, co bylo bylo. Protože z toho by ses brzo zbláznila.
Proč řešíš jeho? Proč nad ním přemýšlíš, kde lhal a kde ne?
Proč se nezačneš zaobírat sama sebou, myšlenky na hezkou knížku, hezký film, hezkou procházku.
Nech ho plavat at si říká co chce a nezkoumej,co je a není pravda. Mluv o sobě, jak sis prožila tu dobu, co nebyl doma. Mysli na sebe stolt

Asi proto že nežije sama,ale s ním,no ne? Ale věřím,že je to myšleno dobře.Myslet i na sebe je pro vztah důležité.

Slunce svítí na všechny stejně.

Není tady

#68 1. 11. 2011 14:00

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Znovu jsem se vrátila k názvu tvého tématu ...... zdá se mi, že ty nejsi sto svému manželovi věřit to, co ti říká, vlastní smysly, mozek a nakonec ani srdce  ti to nedovolují. Protože mu ale věřit/důvěřovat chceš (jinak by vztah neměl smysl, říká), nemůžeš si věřit sama.
Momentálně mě napadá jediné - přestat mu důvěřovat - ne proto, že s ním končíš, nechceš nebo nemůžeš dál, ale proto, abys mohla začít věřit sobě. Prostě ho nechat stranou, neposlouchat, nehodnotit, nechat být, pouze monitorovat, zda zrovna neběží něco, co by tě nějak vážněji ohrožovalo (telefonní kredit, jeho vyšetření, krom STD a spol., je-li důvod, a sportovní vyžití není nic, co by se tě týkalo) a pozorně vyslechnout sama sebe, neskákat si do řeči a neumlčovat se před koncem, ani si nezacpávat uši.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#69 1. 11. 2011 15:35

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Chimana888 napsal(a):

Ahoj Chimano,
četla jsem příspěvky, kde píšou, že prostě takový je - nepamatuje si nebo je to chronický lhář...
Hmmmm, pokud takový byl od začátku vztahu, tak asi takový opravdu je...Pokud je tohle záležitost posledních pár měsíců po nevěře, tak bych zbystřila....
Cituji z tvého příspěvku: "ví, že mi tenkrát ublížil, ale pokud mu nyní nebudu důvěřovat, tak nᚠvztah nemá smysl..." A on se nějak snaží, abys mu opět důvěřovala? Jeho chování a lži tomu vůbec nenapovídají.
Chimano, aby vᚠvztah zase klapal, tak se musíte snažit oba. Ty se snažíš, až moc, upozadila jsi sama sebe jen proto, aby až tvůj manžel dorazí domů, bylo vše nachystané, navařeno, vypráno a on nemusel nic...Promiň, ale uklizený barák a plné hrnce jídla ti chlapa doma neudrží.
Chlap se musí do té domácnosti taky zapojit, být ti ve vztahu partnerem a ne pašou, u kterého jsou všichni rádi (ty), že vůbec dorazil na víkend domů...Být pro chlapa zajímavá a občas i nedostupná (koníčky, víkendy s kámoškama, masáže, dovoloné s kámoškama)....Máte už odrostlé děti, tak je na čase, si ten život taky už užívat...
Ty mᚠprostě strach - strach žít sama. Že to nezvládneš a bla bla bla...Ty už to ale teď zvládᚠvšechno sama. Tvůj manžel je mimo, víkendy si doma zarelaxuje a veškeré starosti jsou jen a jen na tobě.

Není tady

#70 1. 11. 2011 19:40

Chimana888
♥------

Děkuji všem za názory a postřehy, spoustu toho co píšete si v hloubi duše uvědomuji a cítím, ale jak uvést do souladu rozum, srdce a cit, to zatím vážně netuším, nějak se mi to nedaří. A pak ještě nastupuje strach, který vše ostatní často přebije...a je vymalováno.
Často se sama sebe ptám, proč se tak zuby nehty držím života, na který jsem zvyklá, proč tak bojuju o vztah (dobře vím, že jeden na to nestačí), proč prostě všechny starosti a zaobírání se manželem prostě nepustím z hlavy a nežiju si svůj život, těch proč je  spousta...
Přitom nejsem člověk, co toho druhého potřebuje mít pořád u sebe, jsem ráda sama se sebou, mám prima kamarádky, se kterýma se můžu kdykoli sejít (a poslední dobou to dělám čím dál častěji), mám fajn děti, práci, bydlet taky kde mám, nemám problém s komunikací s ostatními...někdy jsem naštvaná sama na sebe, říkám si: sakra, proč se tak bojíš, že zůstaneš sama, proč jsi na něm tak závislá, proč mᚠtakový strach, že Tě opustí...
Možná je to i tím, že jsem sama nikdy nežila, nikdy jsem si to nevyzkoušela, z rodičovskýho hnízda jsem hodně mladá hupsla hned do manželství a tak nic jinýho neznám.
Pak se k tomu přidají ty existenční obavy, jestli bych to zvládla finančně, co bych si sama počala v baráku (už jsem psala,že jsem technický antitalent), no prostě se to ve mě pere a já nevím, jak z toho ven...

Není tady

#71 1. 11. 2011 21:10

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

Chimana888 napsal(a):

Děkuji všem za názory a postřehy, spoustu toho co píšete si v hloubi duše uvědomuji a cítím, ale jak uvést do souladu rozum, srdce a cit, to zatím vážně netuším, nějak se mi to nedaří. A pak ještě nastupuje strach, který vše ostatní často přebije...a je vymalováno.
Často se sama sebe ptám, proč se tak zuby nehty držím života, na který jsem zvyklá, proč tak bojuju o vztah (dobře vím, že jeden na to nestačí), proč prostě všechny starosti a zaobírání se manželem prostě nepustím z hlavy a nežiju si svůj život, těch proč je  spousta...
Přitom nejsem člověk, co toho druhého potřebuje mít pořád u sebe, jsem ráda sama se sebou, mám prima kamarádky, se kterýma se můžu kdykoli sejít (a poslední dobou to dělám čím dál častěji), mám fajn děti, práci, bydlet taky kde mám, nemám problém s komunikací s ostatními...někdy jsem naštvaná sama na sebe, říkám si: sakra, proč se tak bojíš, že zůstaneš sama, proč jsi na něm tak závislá, proč mᚠtakový strach, že Tě opustí...
Možná je to i tím, že jsem sama nikdy nežila, nikdy jsem si to nevyzkoušela, z rodičovskýho hnízda jsem hodně mladá hupsla hned do manželství a tak nic jinýho neznám.
Pak se k tomu přidají ty existenční obavy, jestli bych to zvládla finančně, co bych si sama počala v baráku (už jsem psala,že jsem technický antitalent), no prostě se to ve mě pere a já nevím, jak z toho ven...

Mᚠpeníze na kvalitní terapii?Jakoukoli..jaká tě osloví..možností je mnoho...tohle asi sama těžko zvládneš,je to tvůj letitý program..chápu tě..

Není tady

#72 2. 11. 2011 14:01

Peuli
♥♥♥♥---

Chimano, vystihla jsi to naprosto přesně: jeden na boj o vztah nestačí. Ty bojuješ, on ne. A já v současnosti ani nejsem přesvědčená, že by se ve vztahu mělo bojovat. Dva vztahy jsem tak prožila a odešla jsem z nich. Ještě před pár lety jsem se ptala stejně jako ty: jsou skutečně všichni chlapi takoví? Bez respektu a úcty k ženě, se kterou žijí? Vzteklí, netolerantní, upřednostňující výhradně své vlastní pohodlí? Nestěžuji si náhodou zbytečně? Nebylo by to s někým jiným horší? Dnes už vím, že jsem se ptala špatně. Ta správná otázka zněla: Jaký život chci já žít? A když jsem si na ni odpověděla, tak jsem dokázala změnit spoustu věcí.

Není tady

#73 6. 11. 2011 21:41

zlatá rybka
♥------

Ahojky, já si to prožila taky - ale před půl rokem. Taky se zamiloval do jiné, taky mě s dcerkou chtěl opustit už po pár dnech známosti. Prožila jsem si obrovskou krizi a naštěstí zjistil, že ta - taky mladší žena - mi prý nesahá ani po kotníky a tak ji nechal. To svědčí o jednom - chlapi i ženy jsou už prostě takoví:  že se jim i během manželství může stát, že úplně zblbnou do cizí osoby, vidí ji pak v najivně v růžových brýlích, prostě úžasnou, dokonalou nádhernou bytost,sexy která je magicky a posedle přitahuje, lítají kolem ní jako včeličky a úplně zapomínají, že už svou královničku nebo krále v domečku dávno mají... prostě zblbnou, mozek a racionální chování odhodí stranou.. co je k tomu ale vede? Já myslím že nespokojenost doma. To když vázne komunikace mezi partnery, když se hádají, nemají společné koníčky, neplánují společné výlety ani budoucnost, nedělí si rovnocenně peníze, nechovají se vlídně k dětem, křičí po sobě místo aby problémy řešili normálním tónem, neumí vlastně vůbec v klidu probírat žádné problémy jak finanční tak citové, nejsou k sobě upřímní, nemluví o svých nejhlubších pocitech a přáních... s tímhle je manželství dřív či později v krizi. Někdo to řeší nevěrou = nezodpovědný sobec, místo aby se problémům postavil čelem a začal je pomalu řešit se svou ženou/mužem.

Není tady

#74 6. 11. 2011 21:51

zlatá rybka
♥------

..jo a ještě něco! TELEVIZE! Ta otupuje vztah nejvíc. Kdy jste naposledy vypnuli tu blbou telku a místo toho zapálili svíčky a se sklenkou vína nebo piva si popovídali s partnerem o svých snech, co se vám ten den líbilo a co ne, jestli je s vámi šastný, co mu na vás vadí? Vsadím se že klasický chlap s tímhle nápadem ženu pošle do pr... víte kam. Ale holky, to pivo a třeba i rázný příkaz: ,, lehni! udělám ti masហ+ svlíknlut se do naha .. by mohlo zabrat i na tupce :-)) tak do toho, určitě se to začne zlepšovat! Jo a říkat si pravdu! Ve všem. A otevřeně

Není tady

#75 7. 11. 2011 10:12

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Kdy jste naposledy vypnuli tu blbou telku a místo toho zapálili svíčky a se sklenkou vína nebo piva si popovídali s partnerem o svých snech, co se vám ten den líbilo a co ne, jestli je s vámi šastný, co mu na vás vadí?... to pivo a třeba i rázný příkaz: ,, lehni! udělám ti masហ+ svlíknlut se do naha .. by mohlo zabrat i na tupce[img]
http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.pnghttp://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.pnghttp://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Leda vomámit chloroformem... jenže to si zas moc nepokecáš...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí