Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 17. 10. 2011 9:55

majkafa
Host

Re: Jak si začít znovu věřit?

Však místečko opouštět nemusí, jestli je to dům jejich rodičů a jestli  vymyslí něco tak, aby utáhla bydlení v něm. Má výhodu, že bydlejí v domě, který nemají společný. Jestli ovšem tam není nějaké zástavní právo a pod.

#27 17. 10. 2011 9:57

majkafa
Host

dusička napsal(a):

Proč se hned rozvádět a opuštět místečko, která mᚠráda,kde Ti je dobře.
Já bych si právě naopak nechala největší vaření na víkend, může třeba i pomoc ne?
A nebo bych na víkend odjela pryč, at si manžel uvaří, vypere sám. Někam na výlet, za příbuznými,kamarádkou.PRostě kamkoliv, jen abych nebyla doma a manžel nečekal ode mě servis. Nebo zůstat doma a prostě o víkendu ležet,že tě bolí hlava, a poprosit ho aby se postaral (můj manžel jezdí jednou za 14 dnů domů - v týdnu obstarám děti, a o víkendu když je chlap doma, si chci od dětí odpočnout a od práce. Většinou to funguje tak,že v sobotu mu vyperu,uvařím, a odpoledne až do večera už mám jen pro sebe stolt
V týdnu bych udělala jen to nejnutnější. Taky nechápu,když nemᚠdoma děti, co mᚠpořád za práci? vissla
Ale jak se zbavit myšlenek a nemyslet na to co se stalo, to neporadím. To asi zahojí čas. Ale funguje zaobírat se sama sebou,protože druhý stejně nezměníme,jak se chovaj. stolt

To je zase nesmyslná hra.

#28 17. 10. 2011 10:07

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

A ještě ti nabídnujednu techniku, jak se bránit mužovým záchvatům vzteku (chlapec by měl se sebou něco dělat, v jeho věku se chovat jak vzteklý a nesebevědomý puberák, který si křikem vymáhá to, co chce, je dost na pováženou stolt)

Je to technika pěti slov:
Když ty............................................
Cítím se...........................................
Protože............................................

Příklad:
KDYŽ TY na mně takhle takhle řveš, CÍTÍM SE jako malá holka před tabulí a nenávidím tě, PROTOŽE mně tímhle vrhᚠdo pocitu naprosté beznaděje, nicotnosti  zoufalství.

Tototo je prosté sdělení, kdy ty druhému říkáš, jak TY reaguješ na JEHO chování, co to  S TEBOU dělá.
Vůči němu tam není žádné obviňování  návod, jak by se měl chovat, ty mu neříkáš: NEDĚLEJ TO a UDĚLEJ TOHLE. Ty mu jen říkáš, co to S TEBOU dělá, jak S TEBOU to cvičí, rozhodnutí, co ON s tím udělá, je čistě na NĚM.
A pokud to nepochopí, nepochopí tu šanci, že může začít přemýšlet o vašem vztahu a začne "řev" stupňovat, požij techniku "zaseklé desky"
Příklad:
On:"Tak ty mně nenávidíš???? No to už přestává všechno!!! Blá blá....."
Ty: "Ano, KDYŽ TY na mně takhle takhle řveš, CÍTÍM SE jako malá holka před tabulí a nenávidím tě, PROTOŽE mně tímhle vrhᚠdo pocitu naprosté beznaděje, nicotnosti  zoufalství."
On: "Coooo? Ty ses snad zbláznila, blá blá.............!!!!"
Ty: Nezbláznila, KDYŽ TY na mně takhle takhle řveš, CÍTÍM SE jako malá holka před tabulí a nenávidím tě, PROTOŽE mně tímhle vrhᚠdo pocitu naprosté beznaděje, nicotnosti  zoufalství.
....
No, je to poněkud náročné, ale velmi účinné. Ten člověk tě totiž neslyší a ani poslouchat moc nechce.
Tohle je způsob, jak tě uslyší.
Jen ale ty musíš odhadnout, jak dalece je tvůj muž jako cholerik afresivní, takže na tvém místě bych do toho rozhodně nešla, když jste doma sami stolt
A nebo můžeš "ubrat", místo nenávidím tě, můžeš použít třeba přestávám tě milovat nebo cokoliv ty tam cítíš jako správné stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#29 17. 10. 2011 10:10

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Psala jsem třeba. stolt
PRostě na rovinu říct, že přes týden ráno brzo vstává do práce a že si chce o víkendu odpočnout.
že se cítí unavená, a to si ani nic vymýšlet nebude. stolt

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#30 17. 10. 2011 10:12

Lazurka
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

Myslím, že jemu už vůbec nejde o tebe.. nevrátil se k tobě, protože by chtěl vztah obnovit, on neměl kam odejít.. tak si zařídil život jinak, má svou svobodu, tobě zalepí pusu tím, že ti nějaké peníze pošle.. víš vůbec, kolik opravdu bere? Velmi podezřelé je mi to jeho "spoření".. právně jsou to sice VAŠE peníze, ale když dojde na lámání chleba, má je na účtu on, a že zmiznou, nebo většina, nezjistíš, než že se o to třebas bude v budoucnu zajímat soud.. ale ten se o to bude zajímat jen v určitém případě, že jo..
Já myslím, že dom jezdí jen pro zásoby a vyžehlené prádlo, navíc studentíci asi na víkend taky vypadnou, tak je tam nuda.. no a je to pro něj pouze mezičas, než potká zas nějakou paní "úžasnou".. peníze si šetří, protože ví, že pak už bude muset jít, a z domu mu asi nic nekápne..

Být tebou, velmi zauvažuju taky, kam si bokem ukládat peníze, a mᚠpak třebas na právníka..

Být tebou, pokud nechceš radikálně nic měnit teď, spíš vyčkáváš, co bude, tak si zařídím život stejně.. přemýšlej, jak tam žije.. a žij stejně, jen místo podnájmu budeš doma.. starej se jen o sebe.. pobav se.. a o víkendu všichni budou muset zvládnout všechno společné - pořád dokola omílané praní, žehlení, vaření, třebas zavařování, velký úklid (chodby, okna), drobné opravy (okapy, střecha..).. jestliže tvůj muž a děti "tvoří" rodinu jen o víkendu, dělej to taky tak.. opravdu jezdíte na výlet každý víkend na oba dny? určitě ne.. a když máknou v sobotu všichni, máte neděli volnou..

Jen se nesmíš bát to zkusit, protože bys mohla zjistit, že jsi pro všechny důležitá jen když tohle vše udělᚠza ně, a oni se můžou válet třeba u PC..

A ano, když si domluvíš relax víkend s kamarádkou, budou doma o víkendu sami.. no a co?

Upravil(a) Lazurka (17. 10. 2011 10:13)

Naše Anička:
http://www.tickerclub.com/cache/d2e4438dfe.png

Není tady

#31 17. 10. 2011 10:18

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Pandoro - děkuju - takto to funguje i u nás doma. stolt
Už neříkám - nedělej tohle a tohle - protože když to bude chtít udělat, stejně mu v tom nezabrání nic.
A jak se říká, druhý se k nám chová,jak mu dovolíme.
Ty se mu snažíš za každou cenu zavděčit, asi proto,že to tak dělaj všichni ženský? vissla vyprat,vyžehlit,naklidit,veškerý servis. vissla
Ale zase když říkáš,že si prožijete o víkendu i hezké věci, tak asi domu jezdí rád.
KDyby o Tebe nestál, nejezdil by vůbec. Akorát to bere trošku víc jako samozřejmost,že mu dělᚠslužku.

Není tady

#32 17. 10. 2011 10:23

mia
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Co bych dělala já? Kdysi bych byla takový trouba (s prominutím) jako ty a dělala bych to, co ty.
Dnes, (6 let po odchodu mého BM k milence a po úžasné proměně z puky domácí na normální zdravě sebevědomou ženu) bych se s takovým manželem rozvedla, šla bych s dětmi bydlet do bytu a dům bych vrátila rodičům.

Před podáním žádosti o rozvod bych s ním promluvila o tom, co se mi na vztahu nelíbí a co se musí změnit. Pokud by nebyl vstřícný a ani po nějaké době změna nenastala, podala bych ji.
(Neuvádím, že jestli chceš něco změnit, musíš v první řadě změnit sama sebe z puky..., píšu, co bych dělala tady a teď já)

Myslím, že takový vztah se dá napravit. Ale jenom tehdy, pokud budete oba chtít a pokud ty sama své chování a myšlení ve vztahu změníš, jak už jsem psala. A při stavu, jaký popisuješ, to myslím nepůjde, když nezmění svůj přístup i tvůj manžel. Ale to si musí řešit on.

Majko, to je zrovna ale ten pověstný Zklamčin nůž na krk, za který ona tady sklízí věčnou kritiku wink vissla... to se tady nesmí říkat nahlas sova lol

Není tady

#33 17. 10. 2011 10:23

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Chimano - a  proč si vlastně nevěříš?

Upravil(a) dusička (17. 10. 2011 10:23)

Není tady

#34 17. 10. 2011 10:25

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Co bych dělala já? Kdysi bych byla takový trouba (s prominutím) jako ty a dělala bych to, co ty.
Dnes, (6 let po odchodu mého BM k milence a po úžasné proměně z puky domácí na normální zdravě sebevědomou ženu) bych se s takovým manželem rozvedla, šla bych s dětmi bydlet do bytu a dům bych vrátila rodičům.

Před podáním žádosti o rozvod bych s ním promluvila o tom, co se mi na vztahu nelíbí a co se musí změnit. Pokud by nebyl vstřícný a ani po nějaké době změna nenastala, podala bych ji.

(Neuvádím, že jestli chceš něco změnit, musíš v první řadě změnit sama sebe z puky..., píšu, co bych dělala tady a teď já)

Myslím, že takový vztah se dá napravit. Ale jenom tehdy, pokud budete oba chtít a pokud ty sama své chování a myšlení ve vztahu změníš, jak už jsem psala. A při stavu, jaký popisuješ, to myslím nepůjde, když nezmění svůj přístup i tvůj manžel. Ale to si musí řešit on.

Majkafo - proč dopisuješ a upravuješ?
Proč nenapíšeš nový příspěvek?
Kdyby to ted Mia necitovala, už bych to od tebe nečetla

Není tady

#35 17. 10. 2011 10:35

majkafa
Host

mia napsal(a):

majkafa napsal(a):

Majko, to je zrovna ale ten pověstný Zklamčin nůž na krk, za který ona tady sklízí věčnou kritiku wink vissla... to se tady nesmí říkat nahlas sova lol

A víš, že je mi to jedno, jestli se to nesmí nebo smí říkat? smile
Stejně jsem to tam původně neměla, protože já už bych nepromlouvala ale dávala bych žádost o rozvod. Nechtěla bych TAKHLE žít s mužem, který se vrátil jen proto, že se s ním milenka rozešla a jinak neudělal vůbec nic, nezměnil svůj způsob žití v našem vztahu, naopak to ještě zhoršil tím, že odešel dělat pryč. Jen jsem nechtěla být radikální a radila jsem, co by případně ještě mohla zkusit, pokud ještě nechce být radikální.

#36 17. 10. 2011 10:40

majkafa
Host

dusička napsal(a):

Protože Popeláři.

#37 17. 10. 2011 10:47

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

dusička napsal(a):

Protože Popeláři.

Fakt ses zmohla Majkafo jen na takovouto odpovědě? škoda.
Hm, já to myslela dobře.
že když si to napsala poprvé bylo to takový radikální řez - hned rozvod, nepromluvit, jako kdyby se člověk měl hned rozvádět, nic neřešit,nesnažit se podívat se na problém z jiného úhlu.
Ty si pak něco připsala,
a já bych jak píšu po tobě ani nečetla,protože proč bych se měla vracet o stránku zpět,když to tam má pročtený?
Ale jinak jsem ráda, že si to doplnila,
ale prostě se to pak upravený ztratí,což si myslím,že v diskuzi je škoda.

Není tady

#38 17. 10. 2011 11:05

majkafa
Host

dusičko, to je ta tvá otázka proč, na kterou já neznám odpověď. Dopisuju a upravuju prostě proto.

Tady už o - HNED rozvod vůbec nejde. To, co se děje, trvá dlouhou dobu a je to stále k horšímu. A začátek, kdy manžel odešel k milence a pak se vrátil, když se s ním rozešla, byl už opravdu dávno. Já bych se už tenkrát rozmýšlela, jestli s ním ještě chci být, v situaci, jaká byla.

#39 17. 10. 2011 11:15

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

JJ Majko - upravuj - ale jak píšu, nemusí to být to upravené dočteno. Ale samo že dělej jak ty uznᚠza vhodné.
Radikálně - ne každý na to má povahu. Něco tam ve vzduchu je, že ještě ne,že není ten správný čas. Každý má na tohle svůj čas.
A proto si myslím,že nejde jen tak druhému říct, no tak se rozved, jak jednoduché. Můžou být i jiné možnosti. tongue

Není tady

#40 17. 10. 2011 12:10

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

majkafa napsal(a):

mia napsal(a):

majkafa napsal(a):

Majko, to je zrovna ale ten pověstný Zklamčin nůž na krk, za který ona tady sklízí věčnou kritiku wink vissla

Stejně jsem to tam původně neměla, protože já už bych nepromlouvala ale dávala bych žádost o rozvod. Nechtěla bych TAKHLE žít s mužem, který se vrátil jen proto, že se s ním milenka rozešla a jinak neudělal vůbec nic, nezměnil svůj způsob žití v našem vztahu,  naopak to ještě zhoršil tím, že odešel dělat pryč. Jen jsem nechtěla být radikální a radila jsem, co by případně ještě mohla zkusit, pokud ještě nechce být radikální.

lol  (nuz a musi) tongue

Bodejd by ho dokazal zmenit pokud se nezmenilo ani chovani jeho zeny v tom vztahu. 
Pak takovahle radikalnost ji nicemu novemu nenauci (Chimanu) a pojede dal v zivote s tim co dela ,jak se chova pricemz s tim neni spokojena.   big_smile

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#41 17. 10. 2011 12:12

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

dusičko, to je ta tvá otázka proč, na kterou já neznám odpověď. Dopisuju a upravuju prostě proto.

Tady už o - HNED rozvod vůbec nejde. To, co se děje, trvá dlouhou dobu a je to stále k horšímu. A začátek, kdy manžel odešel k milence a pak se vrátil, když se s ním rozešla, byl už opravdu dávno. Já bych se už tenkrát rozmýšlela, jestli s ním ještě chci být, v situaci, jaká byla.

Proste protoze jezevec? lolcool

Tak k tomuhle mam stejny nazor jako v predchozim prispevku.

Není tady

#42 17. 10. 2011 12:37

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jak píše Arcanum: všechny složité věci jsou vlastně strašně jednoduché smile
A velmi jednoduché je přece i pravidlo, že pokud nezměníš své chování jedna strana - ty, nemá sebemenší důvod měnit ho ani druhá strana - tedy tvůj muž stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#43 17. 10. 2011 12:57

majkafa
Host

dusička napsal(a):

JJ Majko - upravuj - ale jak píšu, nemusí to být to upravené dočteno. Ale samo že dělej jak ty uznᚠza vhodné.
Radikálně - ne každý na to má povahu. Něco tam ve vzduchu je, že ještě ne,že není ten správný čas. Každý má na tohle svůj čas.
A proto si myslím,že nejde jen tak druhému říct, no tak se rozved, jak jednoduché. Můžou být i jiné možnosti. tongue

dusičko, otázka zněla - co bychom dělaly my. Takže jsem na ni odpověděla. Já jsem druhému neřekla, rozveď se. Já jsem řekla, že já bych udělala to, že bych se rozvedla.

#44 17. 10. 2011 13:16

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

dusička napsal(a):

dusičko, otázka zněla - co bychom dělaly my. Takže jsem na ni odpověděla. Já jsem druhému neřekla, rozveď se. Já jsem řekla, že já bych udělala to, že bych se rozvedla.

Ono se to dobře kecá, když v té situaci nejsi.
Nevěřím,že by si byla takhle rázná. A po  x letech manželství podala žádost o rozvod.
A ted to nemyslím doslova a do písmene na Tebe, ale kdo to nežije, může říkat jen svůj názor, ale kdyby on sám to žil, kolikrát by to bylo jinak smile
Ted o tom můžeme tady jen špekulovat.
Ale původní otázka zněla? Jak si začít sama sobě věřit?

Není tady

#45 17. 10. 2011 13:41

majkafa
Host

Chimana888 napsal(a):

Co byste dělaly na mým místě vy? A myslíte, že se takový vztah dá ještě napravit?

dusičko, když budeš pozorně číst, zjistíš, že jsem odpovídala na TYTO otázky.
A dusičko a Arcanum, když budete pozorně číst, zjistíte, že je tam BY dělala a ne UDĚLÁM. Protože samozřejmě teď můžeme mluvit jen o tom, co BY, ostatně i Chimana se ptá, co BYSTE udělaly.
Arcanum, pokud mě budeš pozorně číst, zjistíš, že jsem tam psala, že jsem změnila sebe, a že i Chimana musí v první řadě začít sebou.
Ale to je akorát zbytečné slovíčkaření, protože kdo chtěl, tak si to tam přečetl. Kdo chtěl do mě šourat, tak to tam vidět nechtěl. tongue

Prosím, přečtěte si pozorně můj příspěvek č. 22, obzvláště jeho první odstavec.
A taky třetí v závorce a čtvrtý. reta

Upravil(a) majkafa (17. 10. 2011 13:50)

#46 17. 10. 2011 13:52

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Ne Majkafo - to není štourání,
ty si to napsala stručně, a člověk tvý písmenka vidí jinak,než je myslíš. Jo to je ta písemná forma, ani já nejsem někdy pochopená,když něco napíšu.

Není tady

#47 17. 10. 2011 13:54

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Majkafo proč tento smajlík reta
Pak kdo je tu rejpavej,docela mě to mrzí,myslela jsem si, že tohle je diskuze,když něčemu nerozumím,tak se ozvu, ale nechci nikoho naštvat, ani rejpat. Nojono,každý jsme holt jinej.

Není tady

#48 17. 10. 2011 17:18

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Chimana888 napsal(a):

Co byste dělaly na mým místě vy? A myslíte, že se takový vztah dá ještě napravit?

dusičko, když budeš pozorně číst, zjistíš, že jsem odpovídala na TYTO otázky.
A dusičko a Arcanum, když budete pozorně číst, zjistíte, že je tam BY dělala a ne UDĚLÁM. Protože samozřejmě teď můžeme mluvit jen o tom, co BY, ostatně i Chimana se ptá, co BYSTE udělaly.
Arcanum, pokud mě budeš pozorně číst, zjistíš, že jsem tam psala, že jsem změnila sebe, a že i Chimana musí v první řadě začít sebou.
Ale to je akorát zbytečné slovíčkaření, protože kdo chtěl, tak si to tam přečetl. Kdo chtěl do mě šourat, tak to tam vidět nechtěl. tongue

Prosím, přečtěte si pozorně můj příspěvek č. 22, obzvláště jeho první odstavec.
A taky třetí v závorce a čtvrtý. reta

Ty si posvit radeji na to proc v tom vidis stouracku.  stolt

Není tady

#49 17. 10. 2011 20:00

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Lazurka napsal(a):

Myslím, že jemu už vůbec nejde o tebe.. nevrátil se k tobě, protože by chtěl vztah obnovit, on neměl kam odejít.. tak si zařídil život jinak, má svou svobodu, tobě zalepí pusu tím, že ti nějaké peníze pošle.. víš vůbec, kolik opravdu bere? Velmi podezřelé je mi to jeho "spoření".. právně jsou to sice VAŠE peníze, ale když dojde na lámání chleba, má je na účtu on, a že zmiznou, nebo většina, nezjistíš, než že se o to třebas bude v budoucnu zajímat soud.. ale ten se o to bude zajímat jen v určitém případě, že jo..
Já myslím, že dom jezdí jen pro zásoby a vyžehlené prádlo, navíc studentíci asi na víkend taky vypadnou, tak je tam nuda.. no a je to pro něj pouze mezičas, než potká zas nějakou paní "úžasnou".. peníze si šetří, protože ví, že pak už bude muset jít, a z domu mu asi nic nekápne..

Být tebou, velmi zauvažuju taky, kam si bokem ukládat peníze, a mᚠpak třebas na právníka..

Být tebou, pokud nechceš radikálně nic měnit teď, spíš vyčkáváš, co bude, tak si zařídím život stejně.. přemýšlej, jak tam žije.. a žij stejně, jen místo podnájmu budeš doma.. starej se jen o sebe.. pobav se.. a o víkendu všichni budou muset zvládnout všechno společné - pořád dokola omílané praní, žehlení, vaření, třebas zavařování, velký úklid (chodby, okna), drobné opravy (okapy, střecha..).. jestliže tvůj muž a děti "tvoří" rodinu jen o víkendu, dělej to taky tak.. opravdu jezdíte na výlet každý víkend na oba dny? určitě ne.. a když máknou v sobotu všichni, máte neděli volnou..

Jen se nesmíš bát to zkusit, protože bys mohla zjistit, že jsi pro všechny důležitá jen když tohle vše udělᚠza ně, a oni se můžou válet třeba u PC..

A ano, když si domluvíš relax víkend s kamarádkou, budou doma o víkendu sami.. no a co?

souhlasím s lazurkou, napsala to pěkně.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#50 17. 10. 2011 22:20

Chimana888
♥------

Znovu děkuji všem za vaše reakce, mám o čem přemýšlet...Je zajímavý, jak spoustu věcí člověk přechází, jen aby je nemusel řešit, strká hlavu do písku, myslí si, že se nějak vyřeší samy...
Myslím že Dušička se mě ptala, proč si vlastně nevěřím...no hodně jsem o tom přemýšlela. Co se týká ostatních oblastí, myslím že tam je vše v pořádku, v práci bez problémů, s ostatní rodinou, s dětmi máme fajn vztahy, mám několik kamarádek, za kterými můžu jít. Ale jak jsem psala, vdávala jsem se hodně mladá za prvního kluka, chybí mi ty zkušenosti, srovnání, já v podstatě nevím, jací jsou jiní chlapi, jak se chovají, uvažují, řeší konflikty, takže když přijde nějaký konflikt, problém, jsem nejistá...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí