6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vak místečko opoutět nemusí, jestli je to dům jejich rodičů a jestli vymyslí něco tak, aby utáhla bydlení v něm. Má výhodu, e bydlejí v domě, který nemají společný. Jestli ovem tam není nějaké zástavní právo a pod.
dusička napsal(a):
Proč se hned rozvádět a oputět místečko, která má ráda,kde Ti je dobře.
Já bych si právě naopak nechala největí vaření na víkend, můe třeba i pomoc ne?
A nebo bych na víkend odjela pryč, at si manel uvaří, vypere sám. Někam na výlet, za příbuznými,kamarádkou.PRostě kamkoliv, jen abych nebyla doma a manel nečekal ode mě servis. Nebo zůstat doma a prostě o víkendu leet,e tě bolí hlava, a poprosit ho aby se postaral (můj manel jezdí jednou za 14 dnů domů - v týdnu obstarám děti, a o víkendu kdy je chlap doma, si chci od dětí odpočnout a od práce. Větinou to funguje tak,e v sobotu mu vyperu,uvařím, a odpoledne a do večera u mám jen pro sebe
V týdnu bych udělala jen to nejnutnějí. Taky nechápu,kdy nemá doma děti, co má pořád za práci?
Ale jak se zbavit mylenek a nemyslet na to co se stalo, to neporadím. To asi zahojí čas. Ale funguje zaobírat se sama sebou,protoe druhý stejně nezměníme,jak se chovaj.
To je zase nesmyslná hra.
A jetě ti nabídnujednu techniku, jak se bránit muovým záchvatům vzteku (chlapec by měl se sebou něco dělat, v jeho věku se chovat jak vzteklý a nesebevědomý puberák, který si křikem vymáhá to, co chce, je dost na pováenou )
Je to technika pěti slov:
Kdy ty............................................
Cítím se...........................................
Protoe............................................
Příklad:
KDY TY na mně takhle takhle řve, CÍTÍM SE jako malá holka před tabulí a nenávidím tě, PROTOE mně tímhle vrhá do pocitu naprosté beznaděje, nicotnosti zoufalství.
Tototo je prosté sdělení, kdy ty druhému říká, jak TY reaguje na JEHO chování, co to S TEBOU dělá.
Vůči němu tam není ádné obviňování návod, jak by se měl chovat, ty mu neříká: NEDĚLEJ TO a UDĚLEJ TOHLE. Ty mu jen říká, co to S TEBOU dělá, jak S TEBOU to cvičí, rozhodnutí, co ON s tím udělá, je čistě na NĚM.
A pokud to nepochopí, nepochopí tu anci, e můe začít přemýlet o vaem vztahu a začne "řev" stupňovat, poij techniku "zaseklé desky"
Příklad:
On:"Tak ty mně nenávidí???? No to u přestává vechno!!! Blá blá....."
Ty: "Ano, KDY TY na mně takhle takhle řve, CÍTÍM SE jako malá holka před tabulí a nenávidím tě, PROTOE mně tímhle vrhá do pocitu naprosté beznaděje, nicotnosti zoufalství."
On: "Coooo? Ty ses snad zbláznila, blá blá.............!!!!"
Ty: Nezbláznila, KDY TY na mně takhle takhle řve, CÍTÍM SE jako malá holka před tabulí a nenávidím tě, PROTOE mně tímhle vrhá do pocitu naprosté beznaděje, nicotnosti zoufalství.
....
No, je to poněkud náročné, ale velmi účinné. Ten člověk tě toti neslyí a ani poslouchat moc nechce.
Tohle je způsob, jak tě uslyí.
Jen ale ty musí odhadnout, jak dalece je tvůj mu jako cholerik afresivní, take na tvém místě bych do toho rozhodně nela, kdy jste doma sami
A nebo můe "ubrat", místo nenávidím tě, můe pouít třeba přestávám tě milovat nebo cokoliv ty tam cítí jako správné
Není tady
Psala jsem třeba.
PRostě na rovinu říct, e přes týden ráno brzo vstává do práce a e si chce o víkendu odpočnout.
e se cítí unavená, a to si ani nic vymýlet nebude.
Není tady
Myslím, e jemu u vůbec nejde o tebe.. nevrátil se k tobě, protoe by chtěl vztah obnovit, on neměl kam odejít.. tak si zařídil ivot jinak, má svou svobodu, tobě zalepí pusu tím, e ti nějaké peníze pole.. ví vůbec, kolik opravdu bere? Velmi podezřelé je mi to jeho "spoření".. právně jsou to sice VAE peníze, ale kdy dojde na lámání chleba, má je na účtu on, a e zmiznou, nebo větina, nezjistí, ne e se o to třebas bude v budoucnu zajímat soud.. ale ten se o to bude zajímat jen v určitém případě, e jo..
Já myslím, e dom jezdí jen pro zásoby a vyehlené prádlo, navíc studentíci asi na víkend taky vypadnou, tak je tam nuda.. no a je to pro něj pouze mezičas, ne potká zas nějakou paní "úasnou".. peníze si etří, protoe ví, e pak u bude muset jít, a z domu mu asi nic nekápne..
Být tebou, velmi zauvauju taky, kam si bokem ukládat peníze, a má pak třebas na právníka..
Být tebou, pokud nechce radikálně nic měnit teď, spí vyčkává, co bude, tak si zařídím ivot stejně.. přemýlej, jak tam ije.. a ij stejně, jen místo podnájmu bude doma.. starej se jen o sebe.. pobav se.. a o víkendu vichni budou muset zvládnout vechno společné - pořád dokola omílané praní, ehlení, vaření, třebas zavařování, velký úklid (chodby, okna), drobné opravy (okapy, střecha..).. jestlie tvůj mu a děti "tvoří" rodinu jen o víkendu, dělej to taky tak.. opravdu jezdíte na výlet kadý víkend na oba dny? určitě ne.. a kdy máknou v sobotu vichni, máte neděli volnou..
Jen se nesmí bát to zkusit, protoe bys mohla zjistit, e jsi pro vechny důleitá jen kdy tohle ve udělá za ně, a oni se můou válet třeba u PC..
A ano, kdy si domluví relax víkend s kamarádkou, budou doma o víkendu sami.. no a co?
Upravil(a) Lazurka (17. 10. 2011 10:13)
Není tady
Pandoro - děkuju - takto to funguje i u nás doma.
U neříkám - nedělej tohle a tohle - protoe kdy to bude chtít udělat, stejně mu v tom nezabrání nic.
A jak se říká, druhý se k nám chová,jak mu dovolíme.
Ty se mu snaí za kadou cenu zavděčit, asi proto,e to tak dělaj vichni enský? vyprat,vyehlit,naklidit,vekerý servis.
Ale zase kdy říká,e si proijete o víkendu i hezké věci, tak asi domu jezdí rád.
KDyby o Tebe nestál, nejezdil by vůbec. Akorát to bere troku víc jako samozřejmost,e mu dělá sluku.
Není tady
majkafa napsal(a):
Co bych dělala já? Kdysi bych byla takový trouba (s prominutím) jako ty a dělala bych to, co ty.
Dnes, (6 let po odchodu mého BM k milence a po úasné proměně z puky domácí na normální zdravě sebevědomou enu) bych se s takovým manelem rozvedla, la bych s dětmi bydlet do bytu a dům bych vrátila rodičům.
Před podáním ádosti o rozvod bych s ním promluvila o tom, co se mi na vztahu nelíbí a co se musí změnit. Pokud by nebyl vstřícný a ani po nějaké době změna nenastala, podala bych ji.
(Neuvádím, e jestli chce něco změnit, musí v první řadě změnit sama sebe z puky..., píu, co bych dělala tady a teď já)
Myslím, e takový vztah se dá napravit. Ale jenom tehdy, pokud budete oba chtít a pokud ty sama své chování a mylení ve vztahu změní, jak u jsem psala. A při stavu, jaký popisuje, to myslím nepůjde, kdy nezmění svůj přístup i tvůj manel. Ale to si musí řeit on.
Majko, to je zrovna ale ten pověstný Zklamčin nů na krk, za který ona tady sklízí věčnou kritiku ... to se tady nesmí říkat nahlas
Není tady
Chimano - a proč si vlastně nevěří?
Upravil(a) dusička (17. 10. 2011 10:23)
Není tady
majkafa napsal(a):
Co bych dělala já? Kdysi bych byla takový trouba (s prominutím) jako ty a dělala bych to, co ty.
Dnes, (6 let po odchodu mého BM k milence a po úasné proměně z puky domácí na normální zdravě sebevědomou enu) bych se s takovým manelem rozvedla, la bych s dětmi bydlet do bytu a dům bych vrátila rodičům.
Před podáním ádosti o rozvod bych s ním promluvila o tom, co se mi na vztahu nelíbí a co se musí změnit. Pokud by nebyl vstřícný a ani po nějaké době změna nenastala, podala bych ji.
(Neuvádím, e jestli chce něco změnit, musí v první řadě změnit sama sebe z puky..., píu, co bych dělala tady a teď já)
Myslím, e takový vztah se dá napravit. Ale jenom tehdy, pokud budete oba chtít a pokud ty sama své chování a mylení ve vztahu změní, jak u jsem psala. A při stavu, jaký popisuje, to myslím nepůjde, kdy nezmění svůj přístup i tvůj manel. Ale to si musí řeit on.
Majkafo - proč dopisuje a upravuje?
Proč nenapíe nový příspěvek?
Kdyby to ted Mia necitovala, u bych to od tebe nečetla
Není tady
mia napsal(a):
majkafa napsal(a):
Myslím, e takový vztah se dá napravit. Ale jenom tehdy, pokud budete oba chtít a pokud ty sama své chování a mylení ve vztahu změní, jak u jsem psala. A při stavu, jaký popisuje, to myslím nepůjde, kdy nezmění svůj přístup i tvůj manel. Ale to si musí řeit on.Majko, to je zrovna ale ten pověstný Zklamčin nů na krk, za který ona tady sklízí věčnou kritiku ... to se tady nesmí říkat nahlas
A ví, e je mi to jedno, jestli se to nesmí nebo smí říkat?
Stejně jsem to tam původně neměla, protoe já u bych nepromlouvala ale dávala bych ádost o rozvod. Nechtěla bych TAKHLE ít s muem, který se vrátil jen proto, e se s ním milenka rozela a jinak neudělal vůbec nic, nezměnil svůj způsob ití v naem vztahu, naopak to jetě zhoril tím, e odeel dělat pryč. Jen jsem nechtěla být radikální a radila jsem, co by případně jetě mohla zkusit, pokud jetě nechce být radikální.
dusička napsal(a):
Kdyby to ted Mia necitovala, u bych to od tebe nečetla
Protoe Popeláři.
majkafa napsal(a):
dusička napsal(a):
Kdyby to ted Mia necitovala, u bych to od tebe nečetlaProtoe Popeláři.
Fakt ses zmohla Majkafo jen na takovouto odpovědě? koda.
Hm, já to myslela dobře.
e kdy si to napsala poprvé bylo to takový radikální řez - hned rozvod, nepromluvit, jako kdyby se člověk měl hned rozvádět, nic neřeit,nesnait se podívat se na problém z jiného úhlu.
Ty si pak něco připsala,
a já bych jak píu po tobě ani nečetla,protoe proč bych se měla vracet o stránku zpět,kdy to tam má pročtený?
Ale jinak jsem ráda, e si to doplnila,
ale prostě se to pak upravený ztratí,co si myslím,e v diskuzi je koda.
Není tady
dusičko, to je ta tvá otázka proč, na kterou já neznám odpověď. Dopisuju a upravuju prostě proto.
Tady u o - HNED rozvod vůbec nejde. To, co se děje, trvá dlouhou dobu a je to stále k horímu. A začátek, kdy manel odeel k milence a pak se vrátil, kdy se s ním rozela, byl u opravdu dávno. Já bych se u tenkrát rozmýlela, jestli s ním jetě chci být, v situaci, jaká byla.
JJ Majko - upravuj - ale jak píu, nemusí to být to upravené dočteno. Ale samo e dělej jak ty uzná za vhodné.
Radikálně - ne kadý na to má povahu. Něco tam ve vzduchu je, e jetě ne,e není ten správný čas. Kadý má na tohle svůj čas.
A proto si myslím,e nejde jen tak druhému říct, no tak se rozved, jak jednoduché. Můou být i jiné monosti.
Není tady
majkafa napsal(a):
mia napsal(a):
majkafa napsal(a):
(Neuvádím, e jestli chce něco změnit, musí v první řadě změnit sama sebe z puky..., píu, co bych dělala tady a teď já)Majko, to je zrovna ale ten pověstný Zklamčin nů na krk, za který ona tady sklízí věčnou kritiku
Stejně jsem to tam původně neměla, protoe já u bych nepromlouvala ale dávala bych ádost o rozvod. Nechtěla bych TAKHLE ít s muem, který se vrátil jen proto, e se s ním milenka rozela a jinak neudělal vůbec nic, nezměnil svůj způsob ití v naem vztahu, naopak to jetě zhoril tím, e odeel dělat pryč. Jen jsem nechtěla být radikální a radila jsem, co by případně jetě mohla zkusit, pokud jetě nechce být radikální.
(nuz a musi)
Bodejd by ho dokazal zmenit pokud se nezmenilo ani chovani jeho zeny v tom vztahu.
Pak takovahle radikalnost ji nicemu novemu nenauci (Chimanu) a pojede dal v zivote s tim co dela ,jak se chova pricemz s tim neni spokojena.
Není tady
majkafa napsal(a):
dusičko, to je ta tvá otázka proč, na kterou já neznám odpověď. Dopisuju a upravuju prostě proto.
Tady u o - HNED rozvod vůbec nejde. To, co se děje, trvá dlouhou dobu a je to stále k horímu. A začátek, kdy manel odeel k milence a pak se vrátil, kdy se s ním rozela, byl u opravdu dávno. Já bych se u tenkrát rozmýlela, jestli s ním jetě chci být, v situaci, jaká byla.
Proste protoze jezevec?
Tak k tomuhle mam stejny nazor jako v predchozim prispevku.
Není tady
Jak píe Arcanum: vechny sloité věci jsou vlastně straně jednoduché
A velmi jednoduché je přece i pravidlo, e pokud nezmění své chování jedna strana - ty, nemá sebemení důvod měnit ho ani druhá strana - tedy tvůj mu
Není tady
dusička napsal(a):
JJ Majko - upravuj - ale jak píu, nemusí to být to upravené dočteno. Ale samo e dělej jak ty uzná za vhodné.
Radikálně - ne kadý na to má povahu. Něco tam ve vzduchu je, e jetě ne,e není ten správný čas. Kadý má na tohle svůj čas.
A proto si myslím,e nejde jen tak druhému říct, no tak se rozved, jak jednoduché. Můou být i jiné monosti.
dusičko, otázka zněla - co bychom dělaly my. Take jsem na ni odpověděla. Já jsem druhému neřekla, rozveď se. Já jsem řekla, e já bych udělala to, e bych se rozvedla.
majkafa napsal(a):
dusička napsal(a):
A proto si myslím,e nejde jen tak druhému říct, no tak se rozved, jak jednoduché. Můou být i jiné monosti.dusičko, otázka zněla - co bychom dělaly my. Take jsem na ni odpověděla. Já jsem druhému neřekla, rozveď se. Já jsem řekla, e já bych udělala to, e bych se rozvedla.
Ono se to dobře kecá, kdy v té situaci nejsi.
Nevěřím,e by si byla takhle rázná. A po x letech manelství podala ádost o rozvod.
A ted to nemyslím doslova a do písmene na Tebe, ale kdo to neije, můe říkat jen svůj názor, ale kdyby on sám to il, kolikrát by to bylo jinak
Ted o tom můeme tady jen pekulovat.
Ale původní otázka zněla? Jak si začít sama sobě věřit?
Není tady
Chimana888 napsal(a):
Co byste dělaly na mým místě vy? A myslíte, e se takový vztah dá jetě napravit?
dusičko, kdy bude pozorně číst, zjistí, e jsem odpovídala na TYTO otázky.
A dusičko a Arcanum, kdy budete pozorně číst, zjistíte, e je tam BY dělala a ne UDĚLÁM. Protoe samozřejmě teď můeme mluvit jen o tom, co BY, ostatně i Chimana se ptá, co BYSTE udělaly.
Arcanum, pokud mě bude pozorně číst, zjistí, e jsem tam psala, e jsem změnila sebe, a e i Chimana musí v první řadě začít sebou.
Ale to je akorát zbytečné slovíčkaření, protoe kdo chtěl, tak si to tam přečetl. Kdo chtěl do mě ourat, tak to tam vidět nechtěl.
Prosím, přečtěte si pozorně můj příspěvek č. 22, obzvlátě jeho první odstavec.
A taky třetí v závorce a čtvrtý.
Upravil(a) majkafa (17. 10. 2011 13:50)
Ne Majkafo - to není tourání,
ty si to napsala stručně, a člověk tvý písmenka vidí jinak,ne je myslí. Jo to je ta písemná forma, ani já nejsem někdy pochopená,kdy něco napíu.
Není tady
Majkafo proč tento smajlík
Pak kdo je tu rejpavej,docela mě to mrzí,myslela jsem si, e tohle je diskuze,kdy něčemu nerozumím,tak se ozvu, ale nechci nikoho natvat, ani rejpat. Nojono,kadý jsme holt jinej.
Není tady
majkafa napsal(a):
Chimana888 napsal(a):
Co byste dělaly na mým místě vy? A myslíte, e se takový vztah dá jetě napravit?
dusičko, kdy bude pozorně číst, zjistí, e jsem odpovídala na TYTO otázky.
A dusičko a Arcanum, kdy budete pozorně číst, zjistíte, e je tam BY dělala a ne UDĚLÁM. Protoe samozřejmě teď můeme mluvit jen o tom, co BY, ostatně i Chimana se ptá, co BYSTE udělaly.
Arcanum, pokud mě bude pozorně číst, zjistí, e jsem tam psala, e jsem změnila sebe, a e i Chimana musí v první řadě začít sebou.
Ale to je akorát zbytečné slovíčkaření, protoe kdo chtěl, tak si to tam přečetl. Kdo chtěl do mě ourat, tak to tam vidět nechtěl.
Prosím, přečtěte si pozorně můj příspěvek č. 22, obzvlátě jeho první odstavec.
A taky třetí v závorce a čtvrtý.
Ty si posvit radeji na to proc v tom vidis stouracku.
Není tady
Lazurka napsal(a):
Myslím, e jemu u vůbec nejde o tebe.. nevrátil se k tobě, protoe by chtěl vztah obnovit, on neměl kam odejít.. tak si zařídil ivot jinak, má svou svobodu, tobě zalepí pusu tím, e ti nějaké peníze pole.. ví vůbec, kolik opravdu bere? Velmi podezřelé je mi to jeho "spoření".. právně jsou to sice VAE peníze, ale kdy dojde na lámání chleba, má je na účtu on, a e zmiznou, nebo větina, nezjistí, ne e se o to třebas bude v budoucnu zajímat soud.. ale ten se o to bude zajímat jen v určitém případě, e jo..
Já myslím, e dom jezdí jen pro zásoby a vyehlené prádlo, navíc studentíci asi na víkend taky vypadnou, tak je tam nuda.. no a je to pro něj pouze mezičas, ne potká zas nějakou paní "úasnou".. peníze si etří, protoe ví, e pak u bude muset jít, a z domu mu asi nic nekápne..
Být tebou, velmi zauvauju taky, kam si bokem ukládat peníze, a má pak třebas na právníka..
Být tebou, pokud nechce radikálně nic měnit teď, spí vyčkává, co bude, tak si zařídím ivot stejně.. přemýlej, jak tam ije.. a ij stejně, jen místo podnájmu bude doma.. starej se jen o sebe.. pobav se.. a o víkendu vichni budou muset zvládnout vechno společné - pořád dokola omílané praní, ehlení, vaření, třebas zavařování, velký úklid (chodby, okna), drobné opravy (okapy, střecha..).. jestlie tvůj mu a děti "tvoří" rodinu jen o víkendu, dělej to taky tak.. opravdu jezdíte na výlet kadý víkend na oba dny? určitě ne.. a kdy máknou v sobotu vichni, máte neděli volnou..
Jen se nesmí bát to zkusit, protoe bys mohla zjistit, e jsi pro vechny důleitá jen kdy tohle ve udělá za ně, a oni se můou válet třeba u PC..
A ano, kdy si domluví relax víkend s kamarádkou, budou doma o víkendu sami.. no a co?
souhlasím s lazurkou, napsala to pěkně.
Není tady
Znovu děkuji vem za vae reakce, mám o čem přemýlet...Je zajímavý, jak spoustu věcí člověk přechází, jen aby je nemusel řeit, strká hlavu do písku, myslí si, e se nějak vyřeí samy...
Myslím e Duička se mě ptala, proč si vlastně nevěřím...no hodně jsem o tom přemýlela. Co se týká ostatních oblastí, myslím e tam je ve v pořádku, v práci bez problémů, s ostatní rodinou, s dětmi máme fajn vztahy, mám několik kamarádek, za kterými můu jít. Ale jak jsem psala, vdávala jsem se hodně mladá za prvního kluka, chybí mi ty zkuenosti, srovnání, já v podstatě nevím, jací jsou jiní chlapi, jak se chovají, uvaují, řeí konflikty, take kdy přijde nějaký konflikt, problém, jsem nejistá...
Není tady