6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Bude to u rok,co jsme s manelem řeili krizi,kdy se manel zamiloval do jiné a chtěl od nás odejít.Jsme spolu u přes dvacet let,je nám 41 a 43 let a máme dvě u dospělé studující děti.
Tenkrát se manel zamiloval do eny o pár let mladí a rozvedené se dvěma meními dětmi a to tak,e u po pár týdnech se chtěl rozvést a ít s ní.Pro mě to byl ok,do té doby se zdálo ve v pořádku,nic jsem netuila.Jezdil za ní kadou volnou chvilku,domů se chodil jen vyspat,nezajímal se ani o děti. Byla to hrozná doba, ty probdělý noci,kdy jsem přemýlela proč,co jsem udělala patně,co bude dál,jak to vechno zvládnu...
Ne ovem dolo k rozvodu,tak se ta jeho paní ale s manelem rozela,ze dne na den,ten vůbec nechápal proč,co se stalo.Zůstal s náma,o rozvodu přestal mluvit,nechtěl mluvit o tom co se stalo,řekl mi jen,e udělal chybu.Postupem času se ve nějak uklidnilo,o tom co se stalo se vůbec nebavíme,navenek ve funguje tak jako dřív,ale ve mě pořád nějaký smutek,nejistota,strach e se to můe opakovat,přestala jsem si věřit.Pořád na to co se stalo musím myslet,vracím se k tomu,ale jen v duchu,navenek se snaím nic nedávat najevo,s manelem normálně fungujeme,jezdíme na výlety,smějeme se...
Jak z toho ven?Má nae manelství jetě smysl?Jak znovu začít důvěřovat manelovi i sama sobě?Děkuji za kadou radu a názor.
Není tady
....no tohle je prostě důsledek nevěry, jeden z páru jde přes mrtvoly a začít mu znovu věřit je téměř mise nemoná a zapomenout se opravdu nedá nikdy i za dvacet let budou tyhle pocity podobný. jen čas to trochu ubrousí a nikdo ti neslíbí, e to chlap neudělá zítra znova. Měla si "těstí" e ho milenka kopla do zadnice a přiklusal ti zpátky. To těstí je v uvozovkách právě proto, e slepovaný vztah přináí takovéhle hrozné pocity. Ted ti tu lidi budou radit, aby sis nala hobby a kdesi cosi, ale vechno to bude jen jen zakrcení rány, ale pod obvazem zůstane navdycky odhalená důleitá "tepna" důvěry....koda, e si tohle lidi neuvědomují, kdy s do nevěry pustí. Tvůj chlap neviděl neslyel a tokal tak jako kadej zamilovanej. neviděl vlastní děti a kdybys mu brala jeho lásku byl by schopnej tě zalapat do země....tímhle tu prola větina z nás, který si proly podobnou situací...a ty teď ví, e kdyby ona necukla byla bys jinde...měla bys monost začít jinde a s čistým stolem. Teď má stůl plný drobků a neví cos nima, nikdo ti neporadíme kadá to máme jinak. Co je lepí viď?Jen ti drím palce a to čas obrousí a u se to neopakuje, u chlapů je 40cítka rizikovej věk. Snaej se dokázat si, e jetě nejsou dědkové...jak věřit jemu nevím a jak věřit sobě? Lehká pomoc, dej se do usu, nakup si hadry za peníze, který by v případě rozvodu stejně shrábla milenka /tj neetři na sobě/ kup si pár botiček /pár nemyslím jako dvě boty,ale několikery a určitě jedine koený a ik modely ne něco bez podpadku z koenky pro babky na dobíhání tramvaje/ začni chodit ke kadeřnici, jednou za dva týdny je málo, milenčiny děti by stály víc a rozhodně provětrej kamarádky a nech se občas od nějakýho pěknýho chlapa přesvědčit, e ty nový atičky ti seknou...tohle fakt funguje/nic víc jen by sis tím nadělala jetě větí zmatek v hlavě/. V teplákách se trudlem pro chlapa co se jetě včera chtěl stěhovat k jiný ti sebevědomí nepovyroste....Prostě na sebeduvěru u enský platí starý osvědčený recepty....bude líp, je fakt, e rok je dlouhá doba, měla bys to trochu zpracovat, jinak si zadělá v lepím případě na vředy
Není tady
xxxx napsal(a):
....no tohle je prostě důsledek nevěry, jeden z páru jde přes mrtvoly a začít mu znovu věřit je téměř mise nemoná a zapomenout se opravdu nedá nikdy i za dvacet let budou tyhle pocity podobný. jen čas to trochu ubrousí a nikdo ti neslíbí, e to chlap neudělá zítra znova. Měla si "těstí" e ho milenka kopla do zadnice a přiklusal ti zpátky. To těstí je v uvozovkách právě proto, e slepovaný vztah přináí takovéhle hrozné pocity. Ted ti tu lidi budou radit, aby sis nala hobby a kdesi cosi, ale vechno to bude jen jen zakrcení rány, ale pod obvazem zůstane navdycky odhalená důleitá "tepna" důvěry....koda, e si tohle lidi neuvědomují, kdy s do nevěry pustí. Tvůj chlap neviděl neslyel a tokal tak jako kadej zamilovanej. neviděl vlastní děti a kdybys mu brala jeho lásku byl by schopnej tě zalapat do země....tímhle tu prola větina z nás, který si proly podobnou situací...a ty teď ví, e kdyby ona necukla byla bys jinde...měla bys monost začít jinde a s čistým stolem. Teď má stůl plný drobků a neví cos nima, nikdo ti neporadíme kadá to máme jinak. Co je lepí viď?Jen ti drím palce a to čas obrousí a u se to neopakuje, u chlapů je 40cítka rizikovej věk. Snaej se dokázat si, e jetě nejsou dědkové...jak věřit jemu nevím a jak věřit sobě? Lehká pomoc, dej se do usu, nakup si hadry za peníze, který by v případě rozvodu stejně shrábla milenka /tj neetři na sobě/ kup si pár botiček /pár nemyslím jako dvě boty,ale několikery a určitě jedine koený a ik modely ne něco bez podpadku z koenky pro babky na dobíhání tramvaje/ začni chodit ke kadeřnici, jednou za dva týdny je málo, milenčiny děti by stály víc a rozhodně provětrej kamarádky a nech se občas od nějakýho pěknýho chlapa přesvědčit, e ty nový atičky ti seknou...tohle fakt funguje/nic víc jen by sis tím nadělala jetě větí zmatek v hlavě/. V teplákách se trudlem pro chlapa co se jetě včera chtěl stěhovat k jiný ti sebevědomí nepovyroste....Prostě na sebeduvěru u enský platí starý osvědčený recepty....bude líp, je fakt, e rok je dlouhá doba, měla bys to trochu zpracovat, jinak si zadělá v lepím případě na vředy
souhlas
Není tady
No, já si zaila něco hodně podobnýho..před téměř dvěma lety. Myslím, e lékem(ale zdaleka ne vemocným) je zaívat ve volném čase spolu s manelem společný záitky, jít např. na squasch, bowling, do kina..a pak si o tom povídat. Mít mylenky na pěkně proitý času spolu,mít málo času na svý hryzavý domněnky.Pochyby nezmizí asi úplně nikdy,ale dá se je vytěsnit někam na okraj...i pokec s kámokama pomůe, prostě naplněnej čas, ve kterým bys jinak přemýlela o tom, co se stalo.No a klíďo na nějaký společný akci si trochu poflirtovat(decentně) s jiným chlapíkem.A nepodezřívat, hlavně to nedávat najevo..zkus být usměvavá,v pohodě, s plno zájmy. No já vím..dobře se to píe, hůř dělá. Drim palce, moc. m
Není tady
Díky za názory,jetě bych asi měla napsat,e manel přes týden pracuje mimo domov a domů jezdí jen na víkend.Take v týdnu jsem doma sama,děti jsou ve kole a to pak na mě nějak dolehne,cítím se osamělá a pak se mi právě pořád vrací to,co se stalo,co asi dělá manel kdy není se mnou atd.Přitom práce mám spoustu,máme barák a kolem něj hromadu práce,manel a děti přijedou jen na víkend,take větina je na mě.Přitom mám časově hodně náročnou práci,přijedu a večer a nevím co dřív,nemám skoro ádný čas pro sebe.
Manel bydlí ve velkám městě v bytě,co mají pronajatý jetě se třema studentama,po práci má spoustu volnýho času na svý koníčky,v práci u něj jsou taky samý mladí svobodní lidi,chodí s nima různě za kulturou a na víkend přijede domů a představuje si,e bude navařeno,uklízeno,něco málo se doma podělá a bude se hlavně odpočívat.
Take můj ivot je poslední dobou věčný boj s časem.Závidím ostatní enským,co mají chlapa doma a jsou na vechno dva,nemyslím teď na práci,ale na ve ostatní,na starosti i radosti,mají je s kým sdílet,mají si večer s kým promluvit,nemusí se nervovat,co si počnou,kdy jim klekne něco v domácnosti nebo vypoví slubu třeba auto.
Na druhou stranu mi nevadí samota,sednout si večer třeba ke kníce je fajn,ale kde na to vzít čas?Někam ven s kamarádkama se taky dostanu jen občas,ty mi říkají,e se mi díví,e by takto ít nechtěly.Nevím,jestli nepíu moc zmateně,těch pocitů se ve mě bije spousta.
Jsem hodně psychicky vyčerpaná,vím e si za to můu sama,ale jak si poručit,abych pořád nemyslela na to co bylo,co bude,co by mohlo být?Jak píe xxx,manel zůstal jen proto,e ho ona paní vyprovodila ze svýho ivota,to hodně mrzí,on si nevybral mě,on mi jen zůstal...
Není tady
Tvůj mu si nevybral, ty si ale vybrat můe, ne? Je to přece jen a jen na tobě.
Venkovními úpravami - nový atník, účes, párty s kamarádkami - si sice pomůe, ale jen na chvíli. Vytáhne tě to z nejhorího. Jene i s těmi skříněmi plnými novéhjo oblečení a naondulovanou hlavou stejně zůstává večer co večer nakonec sama a vnitřně se uírá. K čemu to tedy je?
Tvůj mu ti není v podstatě ádnou opporou, ije si svůj ivot a ty zase svůj, navíc má pocit, e ten jeho je zábavnějí, lehčí, snesitelnějí......
Nu a tyhle pocity ani hadry od Versáceho nezaenou.
Zkus to opačně: nehromadit, ale vyhazovat
Nehromadit dalí a dalí věci ve skříních a dalí a dalí plytké záitky, ale vyhazovat si z hlavy blbé mylenky, které ti způsobují bolest. Vímej si toho, co tě zraňuje a nesna se to "přebít" něčím veselým, ale raději to pořádně prozkoumej, najdi, co je za tím a to si "vyhoď z hlavy", tedy změň svůj POSTOJ k tomu, protoe to, co se stalo u se neodestane a ty to "nevygumuje", ale z traumatického záitku to můe změnou postoje změnit ve zkuenost - v moudrost svého ivota.
Prostě se neboj. Je přece jen na tobě, zda se spokojí s tím, co jiná zahodila a nebo jestli se poohlédne po něčem jiném. A nikde není psáno, e to musí být právě a jen jiný mu. Můe to být cokoliv, co ti rozjasní a naplní ivot
Není tady
Chimana888 napsal(a):
Díky za názory,jetě bych asi měla napsat,e manel přes týden pracuje mimo domov a domů jezdí jen na víkend.Take v týdnu jsem doma sama,děti jsou ve kole a to pak na mě nějak dolehne,cítím se osamělá a pak se mi právě pořád vrací to,co se stalo,co asi dělá manel kdy není se mnou atd.Přitom práce mám spoustu,máme barák a kolem něj hromadu práce,manel a děti přijedou jen na víkend,take větina je na mě.Přitom mám časově hodně náročnou práci,přijedu a večer a nevím co dřív,nemám skoro ádný čas pro sebe.
Manel bydlí ve velkám městě v bytě,co mají pronajatý jetě se třema studentama,po práci má spoustu volnýho času na svý koníčky,v práci u něj jsou taky samý mladí svobodní lidi,chodí s nima různě za kulturou a na víkend přijede domů a představuje si,e bude navařeno,uklízeno,něco málo se doma podělá a bude se hlavně odpočívat.
Take můj ivot je poslední dobou věčný boj s časem.Závidím ostatní enským,co mají chlapa doma a jsou na vechno dva,nemyslím teď na práci,ale na ve ostatní,na starosti i radosti,mají je s kým sdílet,mají si večer s kým promluvit,nemusí se nervovat,co si počnou,kdy jim klekne něco v domácnosti nebo vypoví slubu třeba auto.
Na druhou stranu mi nevadí samota,sednout si večer třeba ke kníce je fajn,ale kde na to vzít čas?Někam ven s kamarádkama se taky dostanu jen občas,ty mi říkají,e se mi díví,e by takto ít nechtěly.Nevím,jestli nepíu moc zmateně,těch pocitů se ve mě bije spousta.
Jsem hodně psychicky vyčerpaná,vím e si za to můu sama,ale jak si poručit,abych pořád nemyslela na to co bylo,co bude,co by mohlo být?Jak píe xxx,manel zůstal jen proto,e ho ona paní vyprovodila ze svýho ivota,to hodně mrzí,on si nevybral mě,on mi jen zůstal...
Chimano,
neměl by tvůj partner taky pečovat o tebe? Ty obstará ve, on jen přijede.
Děti má u dost velké, tak je taky zapřáhni do domácích prací a prací kolem baráku. To stejné manel - ty taky pracuje, tak proč by on nemohl o víkendu přiloit ruku k dílu?
Kde je psáno, e kdy se pán vrací domů, tak musí být ve u nachystané?
Chimano, ijeme jen jednou a rozhodně bych větinu volného času netrávila tím, abych ve chystala muíčkovi a pod nos. A vztahy s kamarádkama bych naopak utuovala. A klidně bych jela na víkend s kámokama třeba do lázní. Oni si doma sami poradí, není jim vem 5 let. Začni taky myslet na sebe.
Nedivím se, e se tvůj mu "směje", kdy má ve, co chtěl - přes týden svobodu, spoustu volného času pro jeho koníčky a o víkendu navařeno, vypráno....ádné starosti. Ty má jen ty. Přehoď na něj alespoň polovinu starostí kolem baráku a domácnosti.
Není tady
nemám skoro ádný čas pro sebe
tohle mě velmi zaujalo, jak má s tebou strávit čas někdo jiný, kdy ho ani pro sebe nemá? Myslím, e ti manel hodně rozkopl obrázek o skutečnosti, kterou ije. Vem to jako úklid nejen venku ale i v sobě. Uvědom si, co potřebuje a co chce nechat leet stranou. Najdi si čas pro sebe a svůj vztah. Najdi klid v sobě a pro sebe a pak jej najde i pro tvůj vztah.
Není tady
Chimana888 napsal(a):
Bude to u rok,co jsme s manelem řeili krizi,kdy se manel zamiloval do jiné a chtěl od nás odejít.Jsme spolu u přes dvacet let,je nám 41 a 43 let a máme dvě u dospělé studující děti.
Tenkrát se manel zamiloval do eny o pár let mladí a rozvedené se dvěma meními dětmi a to tak,e u po pár týdnech se chtěl rozvést a ít s ní.Pro mě to byl ok,do té doby se zdálo ve v pořádku,nic jsem netuila.Jezdil za ní kadou volnou chvilku,domů se chodil jen vyspat,nezajímal se ani o děti. Byla to hrozná doba, ty probdělý noci,kdy jsem přemýlela proč,co jsem udělala patně,co bude dál,jak to vechno zvládnu...
Ne ovem dolo k rozvodu,tak se ta jeho paní ale s manelem rozela,ze dne na den,ten vůbec nechápal proč,co se stalo.Zůstal s náma,o rozvodu přestal mluvit,nechtěl mluvit o tom co se stalo,řekl mi jen,e udělal chybu.Postupem času se ve nějak uklidnilo,o tom co se stalo se vůbec nebavíme,navenek ve funguje tak jako dřív,ale ve mě pořád nějaký smutek,nejistota,strach e se to můe opakovat,přestala jsem si věřit.Pořád na to co se stalo musím myslet,vracím se k tomu,ale jen v duchu,navenek se snaím nic nedávat najevo,s manelem normálně fungujeme,jezdíme na výlety,smějeme se...
Jak z toho ven?Má nae manelství jetě smysl?Jak znovu začít důvěřovat manelovi i sama sobě?Děkuji za kadou radu a názor.
já bych s ním nedokázala takhle být, kdy to hnal a skoro k rozvodu a pak bez vysvětlení prostě zůstal.
Upravil(a) PPavlaa (15. 10. 2011 12:36)
Není tady
sandra napsal(a):
Chimana888 napsal(a):
Jsem hodně psychicky vyčerpaná,vím e si za to můu sama,ale jak si poručit,abych pořád nemyslela na to co bylo,co bude,co by mohlo být?Jak píe xxx,manel zůstal jen proto,e ho ona paní vyprovodila ze svýho ivota,to hodně mrzí,on si nevybral mě,on mi jen zůstal...Chimano,
neměl by tvůj partner taky pečovat o tebe? Ty obstará ve, on jen přijede.
Děti má u dost velké, tak je taky zapřáhni do domácích prací a prací kolem baráku. To stejné manel - ty taky pracuje, tak proč by on nemohl o víkendu přiloit ruku k dílu?
Kde je psáno, e kdy se pán vrací domů, tak musí být ve u nachystané?
Chimano, ijeme jen jednou a rozhodně bych větinu volného času netrávila tím, abych ve chystala muíčkovi a pod nos. A vztahy s kamarádkama bych naopak utuovala. A klidně bych jela na víkend s kámokama třeba do lázní. Oni si doma sami poradí, není jim vem 5 let. Začni taky myslet na sebe.
Nedivím se, e se tvůj mu "směje", kdy má ve, co chtěl - přes týden svobodu, spoustu volného času pro jeho koníčky a o víkendu navařeno, vypráno....ádné starosti. Ty má jen ty. Přehoď na něj alespoň polovinu starostí kolem baráku a domácnosti.
Není tady
enská netastná, vy máte hospodářství?
Ten čas si musí udělat ty- děti u velké- to znamená: neuvařila bych ani bramboru, pokud by se mi nechtělo. Opravy na baráku jsou chlapova práce. Hrozně neastný uspořádání máte, to mi nepřijde k ití tohle. Jak čeká, e bude mít navařeno a uklizeno? Co to je? To jetě existuje?
To je lepí mít byteček a ít sama, uije si ivot stokrát lépe ne tohle.
Jsi ten typ, u kterého se dá jíst z podlahy? Na to bych si asi odpověděla jako první. A od toho odvíjela svoje konání. Nenech se ovládat povinnostma, které si vytváří sama, promarňuje ivot, pokud tě to nebaví. Dělej devadesát procent nepracovního času jenom to, co tě zajímá a baví!
Manel a jeho nevěra je sekundární.
Upravil(a) Nharte (15. 10. 2011 13:32)
Není tady
Nharte: hospodářství sice nemáme, jen barák a velkou zahradu, ale pro mě tím, e se vracím z práce a večer, je dost problém i jen uklidit,nakoupit,vyprat,vyehlit...třeba zahrádku jsem u úplně zruila, to jsem fakt nestíhala...Já se právě snaím vechno udělat v týdnu, kdy jsem sama doma, aby se o víkendu jen uvařilo a jinak byl čas někam s manelem zajít, jet na výlet, jít na koncert...
Prostě abysme byli spolu, měli nějaký záitky a společně strávený čas.
Ono se toho hodně změnilo za poslední rok. Předtím byly děti doma, teď jezdí jen na víkendy, manel taky pracoval v místě, to a po té nevěře odeel pracovat mimo domov, teď ty problémy mezi náma, to co se stalo, prostě je to na mě nějak moc změn najednou, navíc tím, e nejsem psychicky v pohodě, tak mě vechno nějak víc unaví a vyčerpá.
Ale nejsem nějaká mamina v zástěře, myslím e na sebe dost dbám, ostatní mi říkají, e dobře vypadám, ale já si prostě nevěřím. Jak píe Pandorra, ádný značkový oblečení ani sebelepí účes mě nebaví těch pocitů a úzkostí a strachů, co se mi tak často vkrádají na mysl.
Vdávala jsem se hodně mladá a manel byl mým prvním, nikdy jsem jinýho chlapa nepoznala, take prostě nemám zkuenosti a srovnání, nevěřím si moc jako enská, mám strach e bych si třeba jinýho nenala, mám strach e zůstanu sama, jak bych vechno zvládla, co barák, co děti...
Vím, e jsem na manelovi hodně závislá a to není dobrý, ale pořád ho mám ráda, pořád si myslím (moná naivně), e by jsme mohli být dál spokojení a astní a snaím se pro to dělat co jen můu, co asi taky není dobrý. Někdy mi přijde, jako kdyby mi manel dával najevo, e mám být astná, e se mnou zůstal, větinou kdy vyvstane nějaký nedorozumění nebo se mi něco nelíbí. A já se leknu, zase se mi vybaví, jak mizerně mi bylo,kdy chtěl odejít, do ádného střetu nejdu a je po jeho. Ale je hodně pěkných chvil, kdy je mi s ním fajn, proili jsme třeba krásnou dovolenou, ale prostě to co se stalo, to je pořád ve mě a zatím se mi nedaří to změnit ve zkuenost a moudrost mýho ivota, jak krásně napsala Pandorra.
Není tady
co víc si chlap můe přát, jak enskou, která na sebe dbá, neotravuje ho péčí o domácnost, zahradu, nebo jakoukoliv prací, má vechno hotovo, ne se vrátí, pak u jen navaří a jetě ustoupí, kdy se schyluje ke konfliktu, aby ji chlápek náhodou neutekl
já být na jeho místě, uteču ti při první příleitosti.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
co víc si chlap můe přát, jak enskou, která na sebe dbá, neotravuje ho péčí o domácnost, zahradu, nebo jakoukoliv prací, má vechno hotovo, ne se vrátí, pak u jen navaří a jetě ustoupí, kdy se schyluje ke konfliktu, aby ji chlápek náhodou neutekl
já být na jeho místě, uteču ti při první příleitosti.
Svatá pravda,tím e se enská snaí dělat ve pro to,aby jí chlap neutekl,dosáhne pravého opaku,a je pro něj naprosto nezajímavá.Vdy tvůj mu jezdí domu spí jako za maminkou ne za manelkou,která by mu měla být rovnocennou partnerkou - a tou ty tedy se svým dosavadním chováním nejsi.
Pandorra i Nharte to tady napsaly taky jasně.
Nechápu,taky jako máma dvou studentů,co furt píe o straně moc práci,kterou pořád má,kdy si vlastně přes týden sama doma - co furt pere,ehlí,atd?
Já se drím hesla,e práce není zajíc,take neuteče. Ale mám zkuenost,e ensý ,který se chovají jako ty,těm se tohle prostě nedá vysvětlit.Furt budou mít plno práce,bez nich přeci nic nejde.Jestli to chce změnit,tak musí začít hlavně od sama sebe ne od minek či hadříků,jak píe pandora,musí změnit své mylení a potom hned konání.Svým dětem dělá sluku a manelovi nahrazuje maminu.
Není tady
Čímanko,
já myslím, e by ze začátku mohlo pomoci- najít si nějakého koníčka, za kterým musí z domu a potkat nové lidi. Něco, co jsi třeba chtěla dělat- láká tě (keramika, tanec, jedění na motokárách, létání v letadle, detektivní klub). Hadry a tak- to je na nic, to ti nijak neobohatí vnitřní radost a náboj. Nedělej ádné ukvapenosti, ale postupně si kadý týden řekni jednu věc z domácích povinností, kterou přestane dělat a buď ji deleguje, nebo sníí čas jí věnovaný na 80%.
Rozhodně bych například přestala prát a ehlit dětem, dalí týden třeba řekne manelovi, aby nevozil pinavé prádlo a vypral si ho a nechal vyehlit ve městě (e ty chce místo toho s ním trávit čas tak a tak) a tak dále.
Ten strach v tobě je ten kámen úrazu, to je to, co se psalo i na vláknu "Kamrádka přítele" ke konci- laň forever, ty tu nejsi od toho uhánět a bát se o mue- to on by měl uhánět a ty unikat. Samozřejmě není hezké, jak se on chová, ale ten tvůj strach to můe jetě podporovat plus on si třeba na tobě hojí sebevědomí z toho svého poněkud trapného záitku ("Někdy mi přijde, jako kdyby mi manel dával najevo, e mám být astná, e se mnou zůstal, větinou kdy vyvstane nějaký nedorozumění nebo se mi něco nelíbí.")
A jedno sladký tajemství- větina chlapů rozvod nikdy nepodá, take se přestaň bát, pro něj by to bylo stokrát horí ne pro tebe. Ty by ses o sebe postarala a měla moná mnohem zajímavějí a zábavnějí ivot ne má teď.
Hodně si dávej záleet na tom dělat, co CHCE TY a seznam se s novými lidmi- a docela ti doporučuju občas ten "slavný" víkend vypadnout z domova, na nějakou akci spojenou s tvým novým koníčkem. Ne ve zlém, ale zkrátka- nejsi to ty, kdo se musí pořád přizpůsobovat.
Není tady
Moje maminka u pár let před důchodem nesehnala práci, byla doma, barák na krku, bratr tak nějak na "mamahotelu".. a naučila se velmi brzy jednu věc.. celý den, kdy je táta v práci (má to těstí, e o jeho mozek stojej i v důchodu) si uívá volna, jen něco ohřeje k jídlu pro dva lidi, čte si, chodí na kafíčko k sousedce na pokec.. no a uklízení a vaření nechá na dobu, a přijde táta domů.. důvod je to, aby viděl, kolik té práce je, a e ji dělá, protoe předtím, kdy ila stylem "udělám to, ne přijde mu domů, abychom měli klid a čas na sebe", velmi často narazila na tatínkovu domněnku, e doma nic nedělá, e ji jen vidí pít kafe na gauči.. chlap nevidí, e jsou třebas umytá okna, pokud tě je nevidí mýt.. a ejhle, dolo mu, e by měl taky přiloit ruku k dílu, kdy je té práce tolik, o víkendu se u vaření vystřídají, úklid si rozdělí..
Snad chápe, co tím chci říct.. Co udělá přes týden, nikdo nevidí a nikdo neocení.. prádlo najdou vyprané a vyehlené ve skříni.. ale oni nepřemýlí, kde se tam vzalo, nato, aby si pomysleli, jéje, ta máma s tím měla tolik práce, mohla si číst a místo toho.. nee. Já si na vejce svoje věci o víkendu doma ehlila.. máma jen vyprala, aby naplnila pračku, e jo.. ale co jsem si nevyehlila, neměla jsem.. a myslí, e jsem se proto na ni zlobila?
Navíc, společné vaření s muem můe být zábavné, jen se od začátku nesmí bát poádat o pomoc.. něco jako, miláčku, v týdnu jsem nestíhala, to ví, práce, pak jsem byla na zumbě a s holkama, tak si ráno zajedem nakoupit a něco si spolu uvaříme, bude to rychlé a pak půjdem na tu procházku, jo? Ono taky uvidí pravou tvář toho jeho jedění domů.. buď opravdu chce s tebou tvořit vztah, a pochopí, e nemůe vechno dělat sama.. nebo se bude chtít práci vyhýbat, najednou občas bude nutně muset zůstat v bytě se studenty, a pak teprve pochopí, za čím to domů jezdil.. ale třeba ti to konečně dá tu monost smést drobky ze stolu..
Já si myslím, e v tom vaem bydliti nejsi tastná, ale vdycky jsi to brala jako to nejlepí pro rodinu, a najednou se iluze pevného klanu rozplynula a ty vnitřně pochybuje, proč tam vlastně jsi, jestli ti to za to stojí..
Asi bych hodila vánou řeč s muem na téma, co nám přináí a co odnáí tvá práce s pobytem mimo město..a na to navazující debatu na téma, dům tohohle rozměru splnil svoji funkci pro velkou rodinu.. co třebas to prodat a koupit mení byt? měli bychom méně starostí a víc času na sebe.. dětem na víkendový pobyt jeden pokoj stačí..
Není tady
Chimano, holky Ti radí dobře.....tak, jak ije....to je cesta do pekel....vím, o čem mluvím
Není tady
Proč mui milují potvory a hodným holkám zbydou oči jenom pro pláč
Není tady
...... "Jak si zacit znovu verit?" ......
Jednoduse tak ze to udelas.......ze si tak zvolis(je to na Tve volbe),ze na to zameris celou svoji pozornost. Ze sve myslenky proste a jednoduse zmenis.
Veci ktere se zdaji byt tak slozite maji to kouzlo ze jsou naprosto jednoduche.
Kazdy zije presne to co si svoji mysli vy-tvori-tvori.
Jestlize si clovek rika napr. - "jsem k nicemu,nema to smysl,bojim se ze me opusti,bojim se ze jsem mu zbyla,nemuzu mu verit protoze je to tak tezke,neverim si,nevim jak dal.....a tak dale a tak dale.......presne tohle se bude dit.
Naopak vlidnost k sobe sama,kladne a pozitivni mysleni vychazejici z naprosteho rozhodnuti ze se tyto myslenky uskutecni -promitnou na platne zivota davaji zivotu jiny prubeh.
Strach a pochybnost jeste nikomu nepomohly.
Nasi prirozenosti je tvurci proces dle mysleni ktere zaujimame. A podle nasi vule se nam stane.
Za branami rozumu-strachu a obav je opacny svet kde dosahneme naopak toho co si prejeme.
Tohle neni pohadka,je to zijici skutecnost.
Není tady
Já se právě snaím vechno udělat v týdnu, kdy jsem sama doma, aby se o víkendu jen uvařilo a jinak byl čas někam s manelem zajít, jet na výlet, jít na koncert...
... prostě bejt vzorná enuka přesně podle jeho představy - "e bude navařeno,uklízeno,něco málo se doma podělá a bude se hlavně odpočívat" - která se ti sice nelíbí, ale kdyby ses utvat měla, tak protoe má - "pořád nějaký smutek,nejistota,strach e se to můe opakovat,přestala jsem si věřit" a taky "nevěřím si moc jako enská, mám strach e bych si třeba jinýho nenala, mám strach e zůstanu sama, jak bych vechno zvládla, co barák, co děti..." - bude kmitat i nadále, páč ta hrůza z jeho monýho odchodu, tvojí samoty a nadosmrti a tak dál z tebe dělá naprosto poddajnou manelku... a tvůj mu tě má pod palcem - "jako kdyby mi manel dával najevo, e mám být astná, e se mnou zůstal" - skoro tak, jako bys to byla ty, kdo chtěl odejít... On paradoxně získal svojí nevěrou mnohem víc volnosti a tvý tolerance - i tou prací mimo domov - protoe přinejmením tuí (ne-li ví... přímo od tebe), e mu to projde.
uklízení a vaření nechá na dobu, a přijde táta domů.. důvod je to, aby viděl, kolik té práce je, a e ji dělá
Tvoje maminka je moudrá dáma... tu by měli ztabletovat a podávat povinně holkám před svatbou nebo aspoň sestěhováním s partnerem
Není tady
Díky moc za vae názory, hodně mi to pomáhá takový nezávislý pohled na mou situaci.
Já tak nějak podvědomě vím, co dělám patně, je pravda, co píete, ale prostě to nedovedu dát do praxe. Právě proto mě to tak deptá a zatím nevím, jak z toho ven (jak píe Vera, kníku Proč mui milují potvory jsem četla několikrát,je úasná).
Lazurka: Dům bohuel prodat nemůeme, je mých rodičů, nae je tu jen zařízení, pokud bych odela, musela bych to řeit nějakým pronájmem, co by ale teď, kdy děcka studují, finančně asi nelo.
Jinak o manelově práci mimo domov padla řeč ji několikrát, on na tom nic měnit nechce, v naem regionu by si prý práci jen tak nenael, pořád se ohání tím, e děcka studují, přitom peněz do domácnosti a na děcka dává témeř tolik co dřív, kdy dělal u nás v místě, zbytek pojde na jeho ubytování mimo domov a něco etří, prý na daně, dovolenou atd. Kdy jsem mu říkala, e nyní kdy začal studovat na V i mladí syn, bude potřeba víc peněz, abysme nějak vyli, hrozně se rozzuřil, e prý nám snad dává dost, e se mi pořád něco nelíbí, prý jestli tímhle způsobem chci utuovat nae manelství atd, prostě ílená scéna, takto on reaguje téměř na ve, co se mu nelíbí, začne řvát, vyhroovat, vztekat se,prostě cholerik, pak vdycky bůhvíjak dlouho nemluví a trucuje ...já právě takový scény absolutně nesnáím, nemám ráda tichou domácnost, moc mě to ubíjí. Jak s ním mám normálně komunikovat nebo se na něčem potom dohodnout?
Je to tak jak píe Helena, on paradoxně svojí nevěrou získal víc ne měl před tím. A je to ten můj strach a ústupky, co mu k tomu dopomohly...já to vechno VÍM, rozumem to vechno chápu, jak to je a proč to tak je, jen se mi právě zatím ale nedaří to změnit.
Co byste dělaly na mým místě vy? A myslíte, e se takový vztah dá jetě napravit?
Není tady
Co bych dělala já? Kdysi bych byla takový trouba (s prominutím) jako ty a dělala bych to, co ty.
Dnes, (6 let po odchodu mého BM k milence a po úasné proměně z puky domácí na normální zdravě sebevědomou enu) bych se s takovým manelem rozvedla, la bych s dětmi bydlet do bytu a dům bych vrátila rodičům.
Před podáním ádosti o rozvod bych s ním promluvila o tom, co se mi na vztahu nelíbí a co se musí změnit. Pokud by nebyl vstřícný a ani po nějaké době změna nenastala, podala bych ji.
(Neuvádím, e jestli chce něco změnit, musí v první řadě změnit sama sebe z puky..., píu, co bych dělala tady a teď já)
Myslím, e takový vztah se dá napravit. Ale jenom tehdy, pokud budete oba chtít a pokud ty sama své chování a mylení ve vztahu změní, jak u jsem psala. A při stavu, jaký popisuje, to myslím nepůjde, kdy nezmění svůj přístup i tvůj manel. Ale to si musí řeit on.
Upravil(a) majkafa (17. 10. 2011 9:44)
takto on reaguje téměř na ve, co se mu nelíbí, začne řvát, vyhroovat, vztekat se,prostě cholerik, pak vdycky bůhvíjak dlouho nemluví a trucuje ...já právě takový scény absolutně nesnáím, nemám ráda tichou domácnost, moc mě to ubíjí
Tak zas ustoupí, co? Vdy říkám, e tě má na háku...
Hlavně, e "do domácnosti a na děcka dává témeř tolik co dřív" - take míň, viď? Opravdu není moný najít si práci poblí? Nebo mu to jen vyhovuje? A to se ani nezmiňuju o tom, e v rodičovském domě zřejmě neplatíte nájem, take uetřený peníze - moná by taková částka, jakou byste platili jinde, na synovu kolu stačila.
la bych s dětmi bydlet do bytu a dům bych vrátila rodičům
Jestli fakt neplatí nájem, mohla by to finančně utánout i bez manela.
Upravil(a) helena (17. 10. 2011 9:42)
Není tady
Proč se hned rozvádět a oputět místečko, která má ráda,kde Ti je dobře.
Já bych si právě naopak nechala největí vaření na víkend, můe třeba i pomoc ne?
A nebo bych na víkend odjela pryč, at si manel uvaří, vypere sám. Někam na výlet, za příbuznými,kamarádkou.PRostě kamkoliv, jen abych nebyla doma a manel nečekal ode mě servis. Nebo zůstat doma a prostě o víkendu leet,e tě bolí hlava, a poprosit ho aby se postaral (můj manel jezdí jednou za 14 dnů domů - v týdnu obstarám děti, a o víkendu kdy je chlap doma, si chci od dětí odpočnout a od práce. Větinou to funguje tak,e v sobotu mu vyperu,uvařím, a odpoledne a do večera u mám jen pro sebe
V týdnu bych udělala jen to nejnutnějí. Taky nechápu,kdy nemá doma děti, co má pořád za práci?
Ale jak se zbavit mylenek a nemyslet na to co se stalo, to neporadím. To asi zahojí čas. Ale funguje zaobírat se sama sebou,protoe druhý stejně nezměníme,jak se chovaj.
Není tady
Je nepochybně fakt, e můe přečíst hory knih a vyslechnout stovky rad, jak na to, které tvůj MOZEK příjme, jasně jim porozumí a tedy VÍ, jak na to, ale dokud to nepříjme a neporozumí tomu i SRDCE, tak se nehne z místa.
A srdci obvykle brání hlavně právě mozek, který sice ví, jak to udělat, ale v zápětí začne produkovat právě Strach: Zvládnu to? Mám na to? Poradím si? Nebodou mně obviňovat? Mohu to vůbec udělat? Neodsoudí mne za to? Blá blá...
Řeením jistě není ani vypnout mozek a zapojit jen srdce. Ty to potřebuje dostat do rovnováhy, tedy aby tvůj ROZUM i tvůj CIT spolupracovaly. Ty citem ví, e tohle je patně a i rozum sem tam pitne: tak takhle ne...ale v zápětí se rozum "prajcne" a nechá se ovládnout Strachem.
Představ si tyhle svoje "funkce" jako reálné bytosti, jak se v tobě perou.... Cit, za kterým stojí Srdce, Rozum, za kterým stojí Mozek, Nedůvěra a Strach..... Je jasné, e Cit je v nevýhodě, potřebuje ho tedy nějak podpořit.
Já v této situaci hledám něco, co mi umoní citový proitek celé události, tedy opravdu PROITEK, tedy techniku, kde si mohu proít celou situaci a kdy získám osobní proitek = zkuenost je to o posílení Citu. Jinými slovy: to, co mám načteno a "narazeno" druhými, si sama v praxi ověřím svým vlastním proitkem = dovolím si emoce, podívám se na své strachy a posílím tak svůj Cit = Intuici, který se pak u nenechá válcovat Rozumem.
Existuje několik technik, které tohle umí, já pouívám rodinné konstaace (je důleité jít k někomu,kdo to opravdu UMÍ), ale můe si vybrat jinou techniku.
Jinak tvůj mu je pro tebe opravdu dost hustej trenér - ví jak na tebe. Píe, e nesnáí konflikty, raději ustoupí a je zase po jeho...tady bych začala: proč vlastně nesnáí konflikty? Co ti na nich vadí? A kdy jsi to zaila poprvé?....Tu situaci najdi, vra se do ní a tam si to vyře - znovu si to proij, ventiluj potlačené emoce - strach, vztek, zklamání.....prostě vechno, co tam roky sedí a otravuje ti to dodnes ivot
Pak u na tebe tyhle muovy manipulace platit nebudou, kdy udělá dobře odblokování, funguje to stoprocentně. Jen se obávám, e pak se tvůj nyní tak pro tebe důleitý MANEL scvrkne na zcela nedůleitého manílka.... Jsi připravená i na tohle?
A opakuji: neboj se. Prvotně se pere sama se sebou. A tenhle boj ukončí, nebude nikdo, kdo by tě "přepral"
Není tady