Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 12. 10. 2011 11:16

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: zvýší svatba alimenty?

není to pravda
Ale je... aspoň co se dědictví týče. 
Dědění ze zákona - § 474 Obč. z.
"(1) Nedědí-li zůstavitelovi potomci, dědí v druhé skupině manžel nebo partner1a), zůstavitelovi rodiče a dále ti, kteří žili se zůstavitelem nejméně po dobu jednoho roku před jeho smrtí ve společné domácnosti a kteří z tohoto důvodu pečovali o společnou domácnost nebo byli odkázáni výživou na zůstavitele."
Právní postavení manželů samozřejmě nemají a vzájemnou vyživovací povinnost taky ne - pokud vím.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#27 12. 10. 2011 13:28

JuliePraha
♥♥♥♥♥--

Ahoj, mela jsem stejne obavy u BM. A tehdy mi to potvrdil i pravnik, ze tu moznost vyloucit nemuze.
Nakonec k tomu nedoslo, rozvedla jsem se ....

Není tady

#28 12. 10. 2011 13:37

drumben
♥♥-----

Pokud ta možnost je, tak BM ji určitě využije. Je plná jedu a to i ve svém stavu. Já jsem jí manželství nerozvedla, přesto mě hodně nesnáší a hlavně do toho vtahuje i děcka, je to někdy nesnesitelný.
To zvýšení alimentů by hrozilo i kdybychom se nevzali a jenom sdíleli společnou domácnost?
Mám hodně rozvedených kamarádek, ale takhle se nechová ani jedna z nich. Dost těžko to chápu.

Není tady

#29 12. 10. 2011 13:55

helena
♥♥♥♥♥♥♥

To zvýšení alimentů by hrozilo i kdybychom se nevzali a jenom sdíleli společnou domácnost?
Pokud bude schopna to prokázat - viz to, co jsem psala včera o spol. domácnosti.

Není tady

#30 13. 10. 2011 10:21

drumben
♥♥-----

Předpokládá, že mám slušné příjmy, takže když si zažádá oficiálně přes svou feministickou a zapšklou právničku, tak se jí to potvrdí a přítel bude platit. To snad bude lepší, abychom se nebrali, nežili spolu... Zjišťuju že ta liga na ochranu rozvedených mužů, nebo jak se to jmenuje, není od věci. Chápu, že samotná žena s dětma to nemá lehké, ale snad se může aspoň trochu chovat slušna jako člověk. Na to by se taky mělo něco vymyslet.

Není tady

#31 13. 10. 2011 10:42

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Přítel může argumentovat platbami nad rámec výživného - kroužky, oblečení atd. (a prokázat je), stejně jako tím, že paní nepracuje, ač by mohla - předpokládám, neznaje bližší podrobnosti.
Ale spíš musíš počítat s tím, že jak děti porostou, porostou i jejich potřeby a žádosti o zvýšení se budou opakovat.

Není tady

#32 13. 10. 2011 12:42

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Jelikož je BM v současné době těsně před slehnutím a dá se předpokládat, že po narození dítěte ještě dlouho pracovat nebude (RD) je to zcela omluvitelný důvod pro to, že není a v dohlednu nebude schopna zvýšit si svoji životní úroveň vlastní prací hmm

Na druhou stranu by měl (?!?) soud přihlédnout i k tomu, že BM žije ve společné domácnosti s přítelem a pro drumben a jejího přítele je výhodné vědět, kolik asi rámcově přítel vydělává. Zdatný právník by měl umět u soudu argumentovat tímto směrem a docílit alespoň snížení navrhované částky stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#33 13. 10. 2011 19:19

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

drumben napsal(a):

Předpokládá, že mám slušné příjmy, takže když si zažádá oficiálně přes svou feministickou a zapšklou právničku, tak se jí to potvrdí a přítel bude platit. To snad bude lepší, abychom se nebrali, nežili spolu... Zjišťuju že ta liga na ochranu rozvedených mužů, nebo jak se to jmenuje, není od věci. Chápu, že samotná žena s dětma to nemá lehké, ale snad se může aspoň trochu chovat slušna jako člověk. Na to by se taky mělo něco vymyslet.

kde je psáno že musí právničce odpovídat? Právnička je jen právnička a když jí neodpoví, nic se mu nestane

Není tady

#34 14. 10. 2011 8:20

drumben
♥♥-----

Právnička se zeptá oficiální cestou na pracovišti...

PetrHl napsal(a):

drumben napsal(a):

kde je psáno že musí právničce odpovídat? Právnička je jen právnička a když jí neodpoví, nic se mu nestane

Není tady

#35 14. 10. 2011 8:41

helena
♥♥♥♥♥♥♥

To těžko. Maximálně může navrhnout soudu, aby si vyžádal...

Není tady

#36 14. 10. 2011 9:42

drumben
♥♥-----

Takhle jsem to myslela, špatně jsem se vyjádřila. BM už to udělala dvakrát, když přítel změnil práci.

helena napsal(a):

Není tady

#37 14. 10. 2011 21:09

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

drumben napsal(a):

Takhle jsem to myslela, špatně jsem se vyjádřila. BM už to udělala dvakrát, když přítel změnil práci.

helena napsal(a):

no, a on mu snad někdo přikázal sdělovat jí že mění zaměstnání?

Není tady

#38 14. 10. 2011 22:48

mamba
♥♥♥♥---

Nemám osobní zkušenost, jen zprostředkovanou. Dcera našich známých už řadu let žije s rozvedeným mužem. (Seznámili se až po jeho rozvodu.) On má z prvního manželství syna. Jeho BM nikdy nechtěla pracovat a nestydatě roztrušovala, jak nový pár stáhne z kůže a spočítala si, že už vůbec nebude muset pracovat a jeho nová partnerka se pěkně prohne, protože nadstandartně vydělává. BM si sama  zjistila, kolik asi vydělává a zajásala. Otec na dítě platí 4.500 Kč, bere si ho jak jen může, včetně prázdin a kupuje mu hračky, hry, oblečení a platí kroužky a samozřejmě všechny aktivity, to je výlety a různé akce. Jenomže to je pro BM málo, ona by chtěla víc peněz, aby zbylo i pro ni. Proto se otec s novou partnerkou nevzali, mají spolu další dítě, žijí spolu, ale všechny účty včetně vedení domácnosti  mají rozdělené. Ne kvůli dítěti, ale kvůli BM. Ta se sice o zvýšení alimentů pokoušela, nová partnerka byla i u soudu a tam trvala na rozdělené domácnosti. Sociální pracovnice je přišla důkladně zkontrolovat, slídila i u sousedů - přesně u těch, kteří jim závidí úplně všechno a ti mluvili v jejich neprospěch. Nová partnerka má všechny účty napsané na sebe a nakonec soud uznal jejich rozdělenou domácnost, tak se na alimentech nepodílí a alimenty zvýšené nebyly. Byl to ale boj. No, stejně se nová partnerka o chlapce stará když je u nich a také mu leccos koupí, ale proto, že sama chce.  Má ho ráda a v přístupu ke svému  dítěti a prvnímu synovi nedělá rozdíl. Fakt je, že první syn si v domácnosti otce  všechno prohlíží, kontroluje, co mají nového a u všeho chce vědět, kolik to stálo. Nová partnerka si s tím umí poradit a nevadí jí to. Tvrdí, že je to nejlepší škola života pro její dítě. Obě děti chodí na ZŠ, tak už leccos chápou a po letech se to srovnalo na únosnou míru. No, jednoduché to rozhodně není, ale pokud se noví partneři nevezmou, dá se to ustát.
Škoda, že dítě z nového svazku nemůže být manželské, kvůli nenasytné BM.

Není tady

#39 14. 10. 2011 23:22

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

mambo, v dnešní době už se nikdo nepozastavuje nad tím, zda je dítě "manželské" nebo "nemanželské", protože být nemanželským dítětem už neznamená žádnou ostudu nebo společenský handicap smile

A myslím si, že pro samotné dítě je důležitější, že jeho rodiče se mají vzájemně rádi a tvoří soudržnou, fungující rodinu, nežli to, jestli na svoje soužití mají či nemají nějaký oddací list stolt

Upravil(a) Kiara (14. 10. 2011 23:23)

Není tady

#40 14. 10. 2011 23:57

mamba
♥♥♥♥---

Kiara:
Přesně to jsme známým také říkali. Jsou to starší lidi a stávající stav těžce nesou.

Není tady

#41 15. 10. 2011 0:12

mamba
♥♥♥♥---

Helena:
To je pravda, právnička sama výdělek nezjistí, ale pokud o to požádá soud, tak ten jí vyhoví.

To se stalo právě dceři známých a ještě navíc BM roztroubila v okolí jejich bydliště, kdy bude soud, aby všichni vděli, jaká je šizená chudinka.  Zvědavci se našli a bohužel, veřejně se probíraly příjmy, o kterých okolí nemělo ani tušení.

Není tady

#42 15. 10. 2011 11:54

Axi
♥♥♥♥♥♥-

mamba napsal(a):

4.500 Kč

To mi přijde docela málo, ale je fak, že stejnou částku by vlastně měla přispět i matka, což je dohromady 9K.

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#43 15. 10. 2011 14:47

majkafa
Host

Já jsem dostávala na dceru VŠ studentku bydlící na koleji a syna na gymplu na každého 2 tisíce. A jinak vůbec nic. Nic dětem k narozeninám, svátku, nikdy je neviděl, prostě nic.
Jásala bych za 9 tisíc na dvě děti.

Upravil(a) majkafa (15. 10. 2011 14:51)

#44 15. 10. 2011 17:40

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

mamba napsal(a):

Nemám osobní zkušenost, jen zprostředkovanou. Dcera našich známých už řadu let žije s rozvedeným mužem. (Seznámili se až po jeho rozvodu.) On má z prvního manželství syna. Jeho BM nikdy nechtěla pracovat a nestydatě roztrušovala, jak nový pár stáhne z kůže a spočítala si, že už vůbec nebude muset pracovat a jeho nová partnerka se pěkně prohne, protože nadstandartně vydělává. BM si sama  zjistila, kolik asi vydělává a zajásala. Otec na dítě platí 4.500 Kč, bere si ho jak jen může, včetně prázdin a kupuje mu hračky, hry, oblečení a platí kroužky a samozřejmě všechny aktivity, to je výlety a různé akce. Jenomže to je pro BM málo, ona by chtěla víc peněz, aby zbylo i pro ni. Proto se otec s novou partnerkou nevzali, mají spolu další dítě, žijí spolu, ale všechny účty včetně vedení domácnosti  mají rozdělené. Ne kvůli dítěti, ale kvůli BM. Ta se sice o zvýšení alimentů pokoušela, nová partnerka byla i u soudu a tam trvala na rozdělené domácnosti. Sociální pracovnice je přišla důkladně zkontrolovat, slídila i u sousedů - přesně u těch, kteří jim závidí úplně všechno a ti mluvili v jejich neprospěch. Nová partnerka má všechny účty napsané na sebe a nakonec soud uznal jejich rozdělenou domácnost, tak se na alimentech nepodílí a alimenty zvýšené nebyly. Byl to ale boj. No, stejně se nová partnerka o chlapce stará když je u nich a také mu leccos koupí, ale proto, že sama chce.  Má ho ráda a v přístupu ke svému  dítěti a prvnímu synovi nedělá rozdíl. Fakt je, že první syn si v domácnosti otce  všechno prohlíží, kontroluje, co mají nového a u všeho chce vědět, kolik to stálo. Nová partnerka si s tím umí poradit a nevadí jí to. Tvrdí, že je to nejlepší škola života pro její dítě. Obě děti chodí na ZŠ, tak už leccos chápou a po letech se to srovnalo na únosnou míru. No, jednoduché to rozhodně není, ale pokud se noví partneři nevezmou, dá se to ustát.

Mambo -
Na staršího kluka mám 3000Kč alimenty, když jsem si je nechala zvyšovat, ptali se na můj a biol. otce příjem. Nikoho jiného.
Neptali se na jeho manželku ani se neptali na příjem mého manžela. A to jsem vdaná a mám s manželem dvě děti

Upravil(a) dusička (15. 10. 2011 17:49)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#45 15. 10. 2011 23:02

mamba
♥♥♥♥---

Axi, co ti přijde málo, není rozhodující. Rozhodující je skutečný příjem bio. otce. Když vydělá víc, platí víc a je to v pořádku. Navíc dobrovolně platí kroužky, kupuje oblečení a boty, hry, platí výlety. Co vím, tak se o dítě stará, jen nová partnerka ze svých peněz nechce podporovat  línou BM a to mi přijde také v pořádku.

Dusička:
Já sama jsem u soudu nikdy nebyla, ale zprostředkovaně vím, že opravdu soud proběhl a na popud BM se životní úroveň otce v novém vztahu řešila. Asi to je jak u kterého soudu.

Není tady

#46 16. 10. 2011 8:51

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Dusicko zalezi na tom, jake dukazy strany navrhuji. Pokud tvuj BM nepozadal, aby se zjistoval prijem tveho manzela, tak to soud nemusi delat automaticky.

Není tady

#47 16. 10. 2011 14:48

Axi
♥♥♥♥♥♥-

mamba napsal(a):

Axi, co ti přijde málo, není rozhodující. Rozhodující je skutečný příjem bio. otce. Když vydělá víc, platí víc a je to v pořádku. Navíc dobrovolně platí kroužky, kupuje oblečení a boty, hry, platí výlety. Co vím, tak se o dítě stará, jen nová partnerka ze svých peněz nechce podporovat  línou BM a to mi přijde také v pořádku.

To jsem nemyslel, ani si nedovolím posuzovat, zda je někdo, koho neznám, líný. Šlo mi o to,  jestli to je dost na zabezpečení takhle velkého dítěte.

Není tady

#48 16. 10. 2011 15:29

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Axi, i v uplnych rodinach ne vzdy je k dispozici cca 9000 na dite. Pro nehoko je ta castka standard, pro jineho sen, pro dalsiho smesne malo. Tudiz abys mohl hodnotit, je treba vychazet ze skutecneho prijmu.

Není tady

#49 16. 10. 2011 15:43

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Já nechci nic posuzovat, jenom, protože mám doma školáky, mě zajímalo jaké jsou poměry.

Není tady

#50 16. 10. 2011 16:17

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Axi napsal(a):

Já nechci nic posuzovat, jenom, protože mám doma školáky, mě zajímalo jaké jsou poměry.

Axi, při určování výživného se vychází z finančních poměrů, které v konkrétní rodině panují.

A protože finanční poměry nejsou v každé rodině stejné - někde je životní úroveň vyšší, jinde nižší - nedá se otázka výše výživného paušalizovat. Poměry jsou holt u každého jiné a od toho se odvíjí i výše výživného stolt

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí