|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Petr100 napsal(a):
Děvče naznač jak to vyřešit. Je to otázka poptávky. Když budu chtít uklízečku v hospodě za 8000,-kaček a na inzerát nikdo neodpoví, tak budu muset nabízet více až někdo na moje podmínky nastoupí. Když budu chtít programátora za 50.000,- kaček a nikdo se neozve, tak budu muset také nabídnout víc.
S kupeckejma počtama na mě nemusíš...jde o to, co společnosti jako takové připadá důležité, až nejdůležitější.
Vyřešit...to je výraz! Tohle se nedá VYřešit, ale jen řešit a doufat, že jednoho dne k VYřešení dojde. Mimo jiné tak, že si člověk svoje sociální chování podrží, nenechá vzít a bude na něm trvat - třeba i tak 
Není tady
*Uklízečka v České Těšíně - cca 12 tisíc + příplatky
*Operátorka výroby (jinými slovy dělník/dělnice) - 12 tisíc, práce na směny, ubytování zajišteno, příplatek na bydlení
*Kontrola kvality třídění textilu podle katalogu (naučit se německy cca 60 slovíček)- 2 směny 13-15 tisíc, Plzeň
a to jsem jen namátkou klikala...
Není tady
lupina montana napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Děvče naznač jak to vyřešit. Je to otázka poptávky. Když budu chtít uklízečku v hospodě za 8000,-kaček a na inzerát nikdo neodpoví, tak budu muset nabízet více až někdo na moje podmínky nastoupí. Když budu chtít programátora za 50.000,- kaček a nikdo se neozve, tak budu muset také nabídnout víc.
S kupeckejma počtama na mě nemusíš...jde o to, co společnosti jako takové připadá důležité, až nejdůležitější.
Vyřešit...to je výraz! Tohle se nedá VYřešit, ale jen řešit a doufat, že jednoho dne k VYřešení dojde. Mimo jiné tak, že si člověk svoje sociální chování podrží, nenechá vzít a bude na něm trvat - třeba i tak
Lupino pro společnost? Co to je za blábol. Tak kdo je pro společnost důležitější, uklízečka nebo programátor?
Není tady
Poslyš...začla jsem o něčem docela jiném, žejo?
Pokud chceš trvat na modelu uklízečka x programátor, nic s tím nenadělám a končí tím naše debata z prostého důvodu, že nemá pokračování.
Pokud hodláš zpochybňovat výraz "společnost" pro ten obsah - tak dtto....
Mch - důležitější znamená co? Ve vém pojetí, myslím.
Není tady
Lupino popletla jsi to. Se společností to nemá nic společného. Se státem- státní zaměstnanci, s firmou- zaměstnanec firmy. Samozřejmě i pro hospodu je uklízečka velmi důležitá. Tak jako popelář, programátor, policajt nebo učitel. Jde o to, kdo koho může nahradit a od toho se většinou odvíjí i plat.
Není tady

uklízečka x programátor? Principiálně špatně položená otázka, protože žijeme ve společnosti s dělbou práce. Podívejte se do lidského těla, protože to je příklad dokonalé spolupráce a harmonie. Jakmile něco vynechá, tělo onemocní. Co je víc, srdce nebo mozek? Ruka nebo noha? Oko nebo ucho? ústa nebo plíce? Co pracuje víc? Co je záslužnější? Jak to řeší tělo? Mozku dává všechny živiny a energii a ostatním nic? To možná nemocné tělo
Zdravé tělo se stará o všechny své orgány, všem přiděluje živiny a energii dle jejich potřeb, aby optimálně fungovaly. Co je to nemoc, co rakovina? Rakovina je, když část buněk nadměrně roste, spotřebovává nadměrně živin a energie, přičemž ostatním orgánům se živin nedostává. Jak to končí? Často smrtí. Jak je to v případě společnosti? 
Není tady
Se společností to má společného všechno už proto, že každičká výměna, kterou uskutečníš, musí být s někým.
Společně.
Společnost je grupa, která dělá věci společně - ty v ní žiješ a jsi na ní závislej - jak tedy můžeš říct, že s ní něco něsouvisí? 
Jestli budeme pořád omílat programátory versus uklízečky, říkala jsem ti, že to nemá cenu, jo....
Já přece mluvila výhradně o tom, že SOCIÁLNÍ cítění je nejníže jak být může (podle platu) a že pro společnost, neboli societu je to podle mého smrtící.
To je všechno. 
Jen ještě dodatek: tuším Platon trval na tom, že zdravá obec je ta, kde má nejbohatší člen pětinásobek toho, co nejchudší 
Mno, tak na tom bych netrvala....jsem hrozně tolerantní - stačil by mi padesátinásobek 
Ale bacha, znárodňovat nejdu a tebe už vůbec ne - nepředpokládám, že bys do mých parametrů spadal 
Není tady
KALIK napsal(a):
uklízečka x programátor? Principiálně špatně položená otázka, protože žijeme ve společnosti s dělbou práce. Podívejte se do lidského těla, protože to je příklad dokonalé spolupráce a harmonie. Jakmile něco vynechá, tělo onemocní. Co je víc, srdce nebo mozek? Ruka nebo noha? Oko nebo ucho? ústa nebo plíce? Co pracuje víc? Co je záslužnější? Jak to řeší tělo? Mozku dává všechny živiny a energii a ostatním nic? To možná nemocné tělo
Zdravé tělo se stará o všechny své orgány, všem přiděluje živiny a energii dle jejich potřeb, aby optimálně fungovaly. Co je to nemoc, co rakovina? Rakovina je, když část buněk nadměrně roste, spotřebovává nadměrně živin a energie, přičemž ostatním orgánům se živin nedostává. Jak to končí? Často smrtí. Jak je to v případě společnosti?
noo, hezky popsaný - a jak to tedy chceš řešit ve společnosti, kde všichni nefungují správně? někteří pracují mizerně a někteří dokonce vůbec. Akorát se domáhají přísunu živin a energie. Ještě že "společnost" není tělo - už by dávno ty odumřelé orgány odpadly. 
Není tady

Zklamčo, nejsem politik, ale jedno je jisté, že stejně jako v případě rakoviny těla odumře tělo, tak v případě rakoviny společnosti odumře společnost. Pokud chceme přežít, bylo by dobré nasadit odpovídající léčbu. Je mi jedno, jak se bude léčit, když to povede k uzdravení společnosti 
Není tady
Ono bude stačit ty odumřelé části ze společnosti odstranit (není infikováno celé tělo - společnost) - a někdy se s tím společnost (tělo) dokáže i poprat samo, jinde se mu prostě musí pomoct 
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Ještě že "společnost" není tělo - už by dávno ty odumřelé orgány odpadly.
Ale prd....nebo tobě snad odpadlo samo od sebe slepý střevo a ocásek? 
Nehledě k tomu, že společnost, která neví, k čemu má své žebráky si je nezaslouží...to má Klaik pravdu.
Není tady
Já přece mluvila výhradně o tom, že SOCIÁLNÍ cítění je nejníže jak být může (podle platu) a že pro společnost, neboli societu je to podle mého smrtící.
Nojo, lupi - jenže té části společnosti, která by s tím mohla (a z titulu svých funkcí MĚLA) něco dělat je to celkem ukradený, protože je to "pod jejich rozlišovací schopností".
Když bude mít papaláš bordel v kanclu, nepohovoří s uklízečkou o jejím platu, ale seřve sekretářku. Když bude potřebovat lékařskou péči, obrátí se na soukromé zařízení, kde se přetrhnou, aby mu vyšli vstříc. Když bude hledat místo, kam odložit babičku, zajistí jí opět soukromý pečovatelský objekt.
Takže oni vůbec nepřijdou do styku s "prostým lidem" - s výjimkou jednoho krátkého období, kdy ho potřebujou... no a slibem nezarmoutíš a sejde z očí, sejde z mysli.
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Ještě že "společnost" není tělo - už by dávno ty odumřelé orgány odpadly.
Ale prd....nebo tobě snad odpadlo samo od sebe slepý střevo a ocásek?
Nehledě k tomu, že společnost, která neví, k čemu má své žebráky si je nezaslouží...to má Klaik pravdu.
viz o kousek výš
Není tady

Ony ty analogie jsou fakt zajímavé. Dnešní společnost se rakovinu taky snaží léčit jedy, chemoterapií a ozařováním, což vede často k rychlejší smrti pacienta. Mám s tím čerstvou zkušenost. V pondělí mi na rakovinu zemřela sestřenka
Rakovinu jí chtěli chirurgicky vyříznout, ale nepovedlo se a nádor zablokoval nějakým způsobem plíce. Plíce tedy ozařovali až jí zlikvidovali plíce a nemohla ani po zlikvidování nádoru sama dýchat. Skončilo to smrtí. Snad jí je už lépe. Ja zajímavé, jak se postupy s léčením rakoviny shodují s postupy na léčení současné společnosti. Zabíjíme se.
Není tady

Zklamaná napsal(a):
Ono bude stačit ty odumřelé části ze společnosti odstranit (není infikováno celé tělo - společnost) - a někdy se s tím společnost (tělo) dokáže i poprat samo, jinde se mu prostě musí pomoct
Zklamčo, takže stačí, když odumře srdce a tělo si s tím poradí. Supr.
Není tady
helena napsal(a):
Nojo, lupi - jenže té části společnosti, která by s tím mohla (a z titulu svých funkcí MĚLA) něco dělat je to celkem ukradený, protože je to "pod jejich rozlišovací schopností".
Když bude mít papaláš bordel v kanclu, nepohovoří s uklízečkou o jejím platu, ale seřve sekretářku. Když bude potřebovat lékařskou péči, obrátí se na soukromé zařízení, kde se přetrhnou, aby mu vyšli vstříc. Když bude hledat místo, kam odložit babičku, zajistí jí opět soukromý pečovatelský objekt.
Takže oni vůbec nepřijdou do styku s "prostým lidem" - s výjimkou jednoho krátkého období, kdy ho potřebujou... no a slibem nezarmoutíš a sejde z očí, sejde z mysli.
Jo, ale takhle je to, co svět světem stojí, Helí.
Jen si člověk říkal, že my bychom měli být trošku dále - to je jedna věc.
A mně ani tak nešlo o papaláše, ale o celkovou atmosféru a naladění....
Není tady
KALIK napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
No srdce jak vidno může odumřít a houby se stane 
Není tady

Zklamčo, rakovina je systémový problém, nikoliv problém daného postiženého orgánu. Systém umožnil rakovině se rozvinout a posléze zahubit tělo. Rakovina se projeví, když tělo není schopné rakovinu rozpoznat nebo proti ní účinně zasáhnout.
Není tady
KALIK napsal(a):
Ony ty analogie jsou fakt zajímavé. Dnešní společnost se rakovinu taky snaží léčit jedy, chemoterapií a ozařováním, což vede často k rychlejší smrti pacienta. Mám s tím čerstvou zkušenost. V pondělí mi na rakovinu zemřela sestřenka
Rakovinu jí chtěli chirurgicky vyříznout, ale nepovedlo se a nádor zablokoval nějakým způsobem plíce. Plíce tedy ozařovali až jí zlikvidovali plíce a nemohla ani po zlikvidování nádoru sama dýchat. Skončilo to smrtí. Snad jí je už lépe. Ja zajímavé, jak se postupy s léčením rakoviny shodují s postupy na léčení současné společnosti. Zabíjíme se.
Ale kurňa 
Jasně - když to nejde silou, tak to půjde ještě větší silou 
Není tady
Zklamaná napsal(a):
a jak to tedy chceš řešit ve společnosti, kde všichni nefungují správně?
Ty jsi študovala sociální inženýrství, jo? 
Ukaž mi jednu jedinou společnost, kde "všichni fungují správně"....mmch, jakto, že ty vysedáváš furt na Babinetu? Jsi v důchodu? Na mateřský? Na podpoře?
Ale budu k tobě hodná....ukaž mi STROJ, který funguje pořád bezchybně.
Není tady
lupinko, papaláši byli jen příklad... ale ve společnosti, kde se takto chovají "ti nahoře" je logické, že ti spodnější budou přejímat jejich postoje a chování, anžto si (naivně) myslí, jak se jim tím přiblíží... jak budou jako oni... a navíc je to pohodlnější.
Není tady
Tvé sestřenky mi je upřímně líto.
Rakovině musí být zastaven přísun živin - jestliže se rakovina již hodně "rozleze" tak veškeré živiny i živitele sežere.
Na mělnicku před léty působil jistý vědec - veterinář ? No prostě - zkoumal právě rakovinu a mohl dělat pokus jen na prasatech. Ale chodili za ním i lidi a on je tou metodou léčil a mnohé z nich vyléčil. princip spočíval opravdu jen v zamezení přísunu živin - a jak to popsal laicky - prostě ten nádor zaštupujete jak ponožku - prošijete nitěni sem a tam a tělo pak odumřelý kus vstřebá, nebo jinou cestou vypudí. jenže to bylo účinné ve stádiu., kdy nebyly ty rakovinové buňky rozlezlé již po celém těle, do všech orgánů - fungovlo ta na prasata, fungovalo to i na lidi. Dokonce to jeden čas snad chtěli více probádat v Praze v nějaké nemocnici, co jsem se naposled o to zajímala, tak to prý nepošlo - nějaký papaláš to stopnul...a pan doktor z mělnicka je již po smrti, škoda. Jednoduchá metoda - bez násilného ozařování a jedů do těla. Jméno mám na jazyku, nemůžu si vzpomenout...
no ale u toho názvosloví rakovina aplikovanho na společnost - jde o to, kdo si koho, nebo co pod rakovinou představuje, že?
Není tady
KALIK napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
No srdce jak vidno může odumřít a houby se stane
tak na férovku - srdce společnosti maká, tam nejsou rakovinové buňky. A navíc, znova říkám, jaké štěstí, že společnost není jak tělo...vážně tělo může makat i bez některých orgánů...ale to se asi neshodneme....třeba takový ocásek - slepák, jenže vy hned útok na srdce. hele, ono když to tělo (společnost) ucítí, že odumírá, to srdce té společnosti se klidně může nakvartýrovat (transplantovat) do jiného těla, kde nebudou přemnožené rakovinové buňky, co budou ubírat živin a energie. 
no nic - ještě se ukážu
Není tady
Petr100 napsal(a):
Lupino pro společnost? Co to je za blábol. Tak kdo je pro společnost důležitější, uklízečka nebo programátor?
Petře, a co mamina na mateřské? Tu vlastně nepotřebuješ vůbec, a přesto je pro tebe hodně důležitá, vypiplává generaci, která se o tebe postará (doufejme. Tím nemyslím konkrétně tebe, ber to všeobecně
)
Není tady

Zklamaná napsal(a):
tak na férovku - srdce společnosti maká, tam nejsou rakovinové buňky. A navíc, znova říkám, jaké štěstí, že společnost není jak tělo...vážně tělo může makat i bez některých orgánů...ale to se asi neshodneme....třeba takový ocásek - slepák, jenže vy hned útok na srdce. hele, ono když to tělo (společnost) ucítí, že odumírá, to srdce té společnosti se klidně může nakvartýrovat (transplantovat) do jiného těla, kde nebudou přemnožené rakovinové buňky, co budou ubírat živin a energie.
no nic - ještě se ukážu
Slepák je část střeva a dá se říci, že vědci dodnes neví, k čemu že to vlastně je. To však neznamená, že to není k něčemu určeno a pro něco dalšího důležité. Na čem se ale můžeme shodnout je, že přinejmenším 90 % částí těla je pro člověka naprosto nepostradatelných a rakovina takového orgánu je smrtelně nebezpečné, navíc se rakovina metastázami může rozlézt po celém těle. Díra ve slepáku bude stejně nebezpečná pro tělo jako díra ve střevě.
Transplantace srdce není žádná pr... a pobírat imunosupresiva po celý život taky není žádný med. Následkem je i snížená imunita a tedy větší náchylnost pro vstup dalších nemocí do těla.
Není tady