6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zklamaná napsal(a):
Ale Lupino - žes ty byla nesoustředěná a nepozorná ?....tak šup šup zpět a hledej. Mylím, že tvůj nos umí dobře čenichat
O můj ňufák ty se neboj, Srdénko jedno starostlivé Dobře ňufá a dobře vyňuchal.
Jak jsem řekla - Rafael ti nevoní, tak z něj uděláš barvotisk a řekneš fuj.
Není tady
lupina montana napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Ale Lupino - žes ty byla nesoustředěná a nepozorná ?....tak šup šup zpět a hledej. Mylím, že tvůj nos umí dobře čenichat
To si jen myslíš, že dobře ňufá...takže prd vyňufal....tak znova...
Není tady
Zklamaná napsal(a):
To je od tebe milé - ale soustřeď se na sebe, tam ti utíká mnohem víc, než jen peníze
mmch. znáš pasivní příjem? (a není to jen MLM, o čem máš pouze povědomost...)
Zklamčo, co mi tam utíká, smím-li vědět?
Pouč mě prosím o pasivním příjmu (pokud to není jen MLM)
Není tady
Kdybych měl popsat Zklamču, asi by to bylo nějak takhle
Upravil(a) KALIK (11. 10. 2011 7:06)
Není tady
KALIK napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
To je od tebe milé - ale soustřeď se na sebe, tam ti utíká mnohem víc, než jen peníze
mmch. znáš pasivní příjem? (a není to jen MLM, o čem máš pouze povědomost...)Zklamčo, co mi tam utíká, smím-li vědět?
Pouč mě prosím o pasivním příjmu (pokud to není jen MLM)
Tak co ti chybí si musíš zjistit sám - takže důležitý je soustředit se na sebe, ne na vyhledávání obrázků, jak by si asi popsal Zklamču. Ještě že nejsi tak akční, jak Míša z Brna, co si nechala od dcerunky ve Photoshopu přepsat znění kresleného vtipu od Renčína, aby pasoval přímo na mě (mám ho schovaný )
A ohledně pasivního příjmu - číst umíš? Dokonce máš vysokou školu, takže eventuelně myslet bys mohl umět, ne? Je naprosto jasné, že o pasivním příjmu se ve školách neučí, takže místo Osudu, Zvědavce a podobných ulítlostí si zadej třeba do Gooooogle pasivní příjem a vyjede ti milion stránek. Pokud umíš i cizí řeč, neupejpej se a vrhni se i na ně - přeci jen jsou v cizině o hodný kus před námi.
Není tady
On neví, co je to pasivní příjem. Cha ha. Možná nájemné z mých nemovitostí, úroky z peněz, i když dnes již trapné, i zlato pomalu vydělává.......Kaliku pronajmi zahradu, kterou jsi někomu ukradl a budeš mít pasivní příjem.
Není tady
Zklamčo, kreativitu si šetřím pro ty, kteří jí umí rozpoznat a ocenit. Na tebe stačí prefabrikovaný a unifikovaný obrázek, který tě však dokonale vystihuje Víš, je třeba umět se svým časem efektivně nakládat, ale vysvětluj to někomu, kdo tady tráví většinu času, viď Zklamčo
Není tady
Jo a Zklamčo, nebuď smutná, že nemáš vejšku. Všichni na to prostě nemají. Smiř se s tím a uleví se ti
Není tady
KALIK napsal(a):
Jo a Zklamčo, nebuď smutná, že nemáš vejšku. Všichni na to prostě nemají. Smiř se s tím a uleví se ti
...a někteří tu vejšku sice možná mají, ale je jim to prd platný:
Dělají práci ve státní sféře, co je nebaví, co je (podle nich samých) blbě hodnocená a půl pracovní doby prokecají na Babinetu o tom, kde komu by se mělo co sebrat a znárodnit....viď, Kaliku?
lupina montana napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Lupiš, ty jsi číslo
Jen se obávám, že tady mrháš perlami, tady asi těžko dojde pochopení, co tím vlastně vlčice chtěla říci
Já se ale bavím
Není tady
KALIK napsal(a):
Kdybych měl popsat Zklamču, asi by to bylo nějak takhle http://fun-online.skg.sk/wap/book/img/liu.gif
Tak tohle mi po ránu nedělej
A neprobudí se a neprobudí, co?
Tak ji nech spát a už ji nedráždi
Není tady
Bloss, netvrdím, že titulem se stává člověk moudrým. Tvrdím však, že studium vyžaduje jisté dovednosti a ne každý je má. Ne každý může studovat, tak to prostě je Jestli to někoho uráží, je to čistě jeho věc, jeho reakce. Tito lidé se proti vzdělanějším lidem vymezují a znevažují jejich vzdělání, protože prostě oni sami na to nemají. Jinak se tomu taky říká závist
Pokud jde o mojí práci, tak mohu spolehlivě říci, že práce mě baví a přináší mi spoustu možností poznávat lidi a nejenom je. Práce je to potřebná, o tom nemám pochyb. Že za to zaměstnavatel mizerně platí je druhá věc. Naproti tomu dostávám slušné prémie za excelentní pracovní výkony
Upravil(a) KALIK (11. 10. 2011 9:50)
Není tady
Tvrdím však, že studium vyžaduje jisté dovednosti a ne každý je má.
Tvrdím však, že studium vyžaduje jisté finanční prostředky (v závislosti na nedovednostech) a ne každý je má.
Tito lidé se proti vzdělanějším lidem vymezují a znevažují jejich vzdělání, protože prostě oni sami na to nemají.
Tito lidé se proti nevzdělanějším lidem vymezují a znevažují jejich nevzdělání, protože prostě neumí pobrat, že na to nemají dovednosti nebo finance.
Není tady
Jistě heleno. Znevažování obecně je špatné, na tom se shodnem Nic to však nemění na tom, že vysokoškolské vzdělání nemůže mít každý. Každá profese vyžaduje to své. Na něco ti stačí základní vzdělání a na něco prostě potřebuješ vystudovat vysokou školu
Není tady
Ja myslim,ze treba zednik,pokryvac,ekektrikar dovednosti ma,jo,ze nema chytrou hlavu,tak proto by mel byt mene placen?Ale ma sikovne ruce a za to se a na to se tady,uz nehledi.
Tady se propaguje jen vysokoskolske vzdelani a jazyky a kdo bude delat tu ostatni uzitecnou praci,kdyz by jsme vsichni nosili frnak nahoru,ze mame vejsku a umime ten a ten jazyk?
Proc to ponizeni,ze nekdo nema vejsku a neumi treba s pocitacem?
Není tady
Znam u nas pripad,kdy oba rodice ucili na ZS,se syna chteli mit take ucitele.Jenomze rodice vedli syna i k praci,tak si syn nasel o prazdninach brigadu u zedniku.Prace se mu natolik zalibila,ze skolu nechal a sel k zednikum.Rodice to nemohli vubec rozdychat.
Nedavno jsem toho kluka videla vystupovat se zednickyho auta loucil se se svymi spolupracovniky a bylo na nem vylozene videt jak v tech spinavych monterkach je stastny.
Není tady
Erem
Krasne si vyjadrila moji nedavnou reakci na "propastne rozdily" mezi platem napr. chirurga a uklizecky.
Pracuji oba stejnou dobu, (kazdy podle svych schopnosti), ale aby uklizecka docilila stejnou zivotni uroven, jako chirurg, musela by pracovat desetkrat tolik, co on. Proc?
A chytre Pan, a jiste mnohym dalsim, se to zda nepochopitelne a k smichu...
Není tady
aby uklizecka docilila stejnou zivotni uroven, jako chirurg, musela by pracovat desetkrat tolik, co on. Proc?
Třeba proto, že ona si mohla vydělávat od ukončení ZŠ nebo SOU, tedy od nějakých nejpozději 18 let, "nevisela" rodičům na krku dalších 5-6 let, neutrácela za "blbosti" jako skripta a když hodí hadr přes kýbl, má hotovo a ví, že ji nikdo nebude vprostřed noci volat na sál, kam přivezli čerstvou havárku.
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Erem
Krasne si vyjadrila moji nedavnou reakci na "propastne rozdily" mezi platem napr. chirurga a uklizecky.
Pracuji oba stejnou dobu, (kazdy podle svych schopnosti), ale aby uklizecka docilila stejnou zivotni uroven, jako chirurg, musela by pracovat desetkrat tolik, co on. Proc?
Zase chirurga a uklizecku nelze dat na stejnou uroven.Chirurg to je kapacita a je velmi obtizne najit dobreho chirurga.Je to clovek co si dobry plat opravdu zaslouzi,zachranuje prece lidske zivoty.Je nenahraditelny a kdyby to bylo na me dala bych mu klidne i plat ministra.
Rozhodne chirurg si ho zaslouzi vic,nez ty komedianti ve vlade.
Ale proc sekretarka co umi jazyky by mela mit vyssi plat nez treba zednik,pecovatelka,kucharka,delnice v tovarne to nechapu.Proc se tu furt mele o vdelani,kdyz je clovek vzdelanej neznamena to,ze je sikovnejsi nez treba pokryvac.At si to jde treba vyzkouset ten vysokoskolak s cervenym diplomem jestli v tomto bude lepsi nez muz ktery jen tak tak prochazel zakladku.
Není tady
ViktorkaM napsal(a):
Erem
Viktorko, ty porovnáváš neporovnatelné.
Umíš si vůbec představit, co je za rasovinu stát několik hodin u operačního stolu nad pacientem?
Když pominu, jaký je to fyzický záhul, tak nevím, jestli si umíš představit, co je to za stres.
Mezi tím a osmihodinovým "skotačením" se smetákem je opravdu trochu rozdíl.
Ano, já jsem pro to, aby i ty "nepopulární" profese byly slušně zaplacené, tak, aby mohl člověk slušně žít a nebýt pořád ve stresu, jestli bude mít na nájem atd, ale to co tady píšeš ty, to je na hlavu postavené.
Není tady
helena napsal(a):
aby uklizecka docilila stejnou zivotni uroven, jako chirurg, musela by pracovat desetkrat tolik, co on. Proc?
Třeba proto, že ona si mohla vydělávat od ukončení ZŠ nebo SOU, tedy od nějakých nejpozději 18 let, "nevisela" rodičům na krku dalších 5-6 let, neutrácela za "blbosti" jako skripta a když hodí hadr přes kýbl, má hotovo a ví, že ji nikdo nebude vprostřed noci volat na sál, kam přivezli čerstvou havárku.
tak koukám, že než jsem se stihla sáhodlouze vymáčknout, stihla to helena jednou výstižnou větou!
Není tady
Ale proc sekretarka co umi jazyky by mela mit vyssi plat nez treba zednik,pecovatelka,kucharka,delnice v tovarne to nechapu.Proc se tu furt mele o vdelani,kdyz je clovek vzdelanej neznamena to,ze je sikovnejsi nez treba pokryvac.
Ach jo...
Tak znova - protože ta sekretářka, co umí jazyky, nebo kdokoli jinej, kdo má vyšší vzdělání, ať už ze SŠ, VŠ, jazykovky, kurzů... do toho vrazil jak peníze, tak vlastní volnej čas. Tady nejde o ne/šikovnost, ale o to, že bývá dobrým zvykem investovat tak, aby z toho plynul zisk.
On i ten zedník nebo kuchta, když chtějí v oboru uspět = být lepší než druzí a tím pádem víc vydělat, nemůže žít z toho, co si zapamatoval/a z učňáku absolvovanýho před dvaceti lety.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Ja myslim,ze treba zednik,pokryvac,ekektrikar dovednosti ma,jo,ze nema chytrou hlavu,tak proto by mel byt mene placen?Ale ma sikovne ruce a za to se a na to se tady,uz nehledi.
Tady se propaguje jen vysokoskolske vzdelani a jazyky a kdo bude delat tu ostatni uzitecnou praci,kdyz by jsme vsichni nosili frnak nahoru,ze mame vejsku a umime ten a ten jazyk?
Jo, taky už jsem o tom přemejšlela.
Jistá hrdost na to, že jsi něco vyštudovala, ta je přirozená: nebylo to snadné, musela jsi projevit obrovskou dávku kázně a odvahy a sebezapření ( což normálně člověk dobrovolně nepodstupuje) a dostalo se ti za to několika odměn: jednak jsi měla možnost až do nějakých šestadvaceti nestarat se o živobytí, ale mohla jsi rozšiřovat obzory, mozek se stal pružnější, naučila jsi se přemejšlet - k nezaplacení.
Můžeš dělat komplikovanější práci, tedy práci, ke které potřebuješ prostě větší sumu znalostí a dovedností. Jinými slovy - stát se inženýrem je trošku složitější, než stát se zedníkem.
Pak jsi získala pocit, že patříš svým způsobem do klubu vyvolených....no, pokud ti nebude pršet do nosu (což se začasté bohužel stane) -proč ne.
No a nakonec? Máš "papír" na lépe placenou práci, i když to už dneska dávno není pravda.
Teda jakože je poptávka po vysokoškolsky vzdělaných tak zuřivá....
Nehledě k tomu a nakonec - existují poměrně spousty profesí, kde potřebuješ VŠ, absolvuješ celý tohle martýrium včetně atestací - a? Vyděláváš půlku toho, co velmi průměrnej zdeník.
Prostě, spravedlnost nehledejme - ovšem, rovnováha by měla nějaká bejt.
A tím nemyslím, že oč víc bohatství na straně jedné, o to víc chudoby na straně druhé.....to sice taky je "rovnováha", ale tý bych tedy vůůůůbec nevěřila!
Ani trošku.
Upravil(a) lupina montana (11. 10. 2011 11:27)
Není tady
eremuruss napsal(a):
Podle tebe je zedník méně placen než sekretářka? na to jsi přišla kde? tyhle profese jsou placeny dobře, i když samozřejmě se ti chlapi nadřou, o tom žádná
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Jen se obávám, že tady mrháš perlami, tady asi těžko dojde pochopení, co tím vlastně vlčice chtěla říci
Já se ale bavím
Mně bylo celkem jasný, že se to mine účinkem, právě proto jsem začla tou prostinkou prosbou o vytučnění
Není tady