Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 7. 10. 2011 9:54

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Přítelova kamarádka

helena napsal(a):

Popřípadě jak takticky mu naznačit bez emocí že za jejím chováním je něco víc
Když mu to naznačíš sebetaktičtěji ty, vždycky budeš vypadat jako stíhačka, žárlivka nebo ublíženka. Možná by pomohlo, kdyby se mu o slečnině pověsti - „rozbíječky vztahů“ - zmínil někdo jiný a nejlíp chlap. Někdo z kamarádů by to nemohl udělat? Včetně určitého "údivu" nad tím, jak se vždycky "náhodou" objeví na stejném místě.
s ní tráví volný čas,když já nemůžu
On to možná opravdu vidí tak prostě, jak píšeš - vyplnění volného času a jako bonus to, že slečna je... hmmm... vstřícná. To víš, obdivný pohledy a řeči jsou tááák úžasný.
Napadá mě - co jim párkrát udělat čáru přes rozpočet nějakou "neodkladnou" záležitostí, kterou by přítel musel zařídit? Z jejich reakcí by se možná dalo něco poznat.

stolt

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#27 7. 10. 2011 9:55

holcina
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

holcina napsal(a):

mia napsal(a):

[/b]
mám přesně tento stejný pocit....

Proč?

Tady je názorný příklad - pro dusičku z jiné diskuse - otázky, na kterou nelze slovy odpovědět. To je ten případ, kdy se moudrý člověk neptá - proč.
Já aspoň slovy odpovědět nedovedu. Já to tak prostě mám. big_smile

Ptám se proto, že mám kamarádku, ta sportuje, baví se, chodí na kafe - ale jen do chvíle než má nějakého přítele. Pak pro ni přestanou ostatní existovat. Prý je jí divně, když není s ním. Když on nemá čas je sama. Závislost jak prase

Není tady

#28 7. 10. 2011 10:06

majkafa
Host

holčino, přečti si mé příspěvky o mém BM, když jsem já neměla čas. lol

Btw závislost v tom vidíš ty. Ale to je jenom jedna z možností.
Např. já chodím když můj partner nemůže, s kamarádkou, kamarádkami, nebo kolektivem, kde jsou muži i ženy. smile Nebo sama.

Upravil(a) majkafa (7. 10. 2011 10:10)

#29 7. 10. 2011 10:15

holcina
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

holčino, přečti si mé příspěvky o mém BM, když jsem já neměla čas. lol

Btw závislost v tom vidíš ty. Ale to je jenom jedna z možností.
Např. já chodím když můj partner nemůže, s kamarádkou, kamarádkami, nebo kolektivem, kde jsou muži i ženy. smile Nebo sama.

Ano, říkala jsi, že na kamarádství mužxžena nevěříš. Ale nemyslíš, že to může být i tím, že si nejsi sama sebou jista ve vztahu s jiným mužem a proto ti to přijde divné?

Není tady

#30 7. 10. 2011 10:18

potkanpiskot
♥♥-----

sandra napsal(a):

Piškote, tebe by přítel odvezl na běžky s tvým kamarádem a pak by pro vás zase přijel? Proběhlo by to úplně v klidu, tak jako u tebe, i když by měl drobné pochybnosti jako ty?

Ano odvezl.Není žárlivý,mám kamarády a ví že se s nimi stýkám,nikdy jsem od něj neslyšela slovo výčitek,žárlivost nebo něco podobného.
A ten odvoz jsem jim navrhla sama, nedělala jsem uraženou nebo  tak něco podobného.
Chtěla jsem být vstřícná a nechovat se jako hysterická nána.

Není tady

#31 7. 10. 2011 10:19

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

majkafa napsal(a):

holcina napsal(a):

mia napsal(a):

[/b]
mám přesně tento stejný pocit....

Proč?

Tady je názorný příklad - pro dusičku z jiné diskuse - otázky, na kterou nelze slovy odpovědět. To je ten případ, kdy se moudrý člověk neptá - proč.
Já aspoň slovy odpovědět nedovedu. Já to tak prostě mám. big_smile

No dobře no. Ale možná že se na to odpovědět dá.
Proč by se necítila dobře - svědomí? To ten pocit

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#32 7. 10. 2011 10:22

majkafa
Host

holčino, Ne. smile
A - mně to nepřijde divné. Já prostě říkám, že to neexistuje. smile Říkám to jako fakt, bez hodnocení.

#33 7. 10. 2011 10:23

potkanpiskot
♥♥-----

helena napsal(a):

Popřípadě jak takticky mu naznačit bez emocí že za jejím chováním je něco víc
Když mu to naznačíš sebetaktičtěji ty, vždycky budeš vypadat jako stíhačka, žárlivka nebo ublíženka. Možná by pomohlo, kdyby se mu o slečnině pověsti - „rozbíječky vztahů“ - zmínil někdo jiný a nejlíp chlap. Někdo z kamarádů by to nemohl udělat? Včetně určitého "údivu" nad tím, jak se vždycky "náhodou" objeví na stejném místě.
s ní tráví volný čas,když já nemůžu
On to možná opravdu vidí tak prostě, jak píšeš - vyplnění volného času a jako bonus to, že slečna je... hmmm... vstřícná. To víš, obdivný pohledy a řeči jsou tááák úžasný.
Napadá mě - co jim párkrát udělat čáru přes rozpočet nějakou "neodkladnou" záležitostí, kterou by přítel musel zařídit? Z jejich reakcí by se možná dalo něco poznat.

Heli děkuji za tip.
Taky předpokládám, že když spolu budeme bydlet (na domečku,kde je práce pořád dost),nebude mít již tolik času,a já mu ho  hodlám vyplnit.Ono když mu slečna zavolá jestli půjde tam nebo onam,a  on nebude moct...třeba to časem vzdá a pochopí že tady jí pšenka nepokvete...

Není tady

#34 7. 10. 2011 10:25

holcina
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

holčino, Ne. smile
A - mně to nepřijde divné. Já prostě říkám, že to neexistuje. smile Říkám to jako fakt, bez hodnocení.

Říkáš, že se necítíš dobře s někým jiným. To musí mít nějaký důvod, takže na to odpověď existuje, jen si ji přiznat

Není tady

#35 7. 10. 2011 10:27

majkafa
Host

potkanpiskot napsal(a):

Taky předpokládám, že když spolu budeme bydlet (na domečku,kde je práce pořád dost),nebude mít již tolik času,a já mu ho  hodlám vyplnit.Ono když mu slečna zavolá jestli půjde tam nebo onam,a  on nebude moct...třeba to časem vzdá a pochopí že tady jí pšenka nepokvete...

lol Taky jsme si koupili ne domeček, ale dům. lol Mě to nějak baví.
Byla jsem hloupá, že mě to před 26 lety nevarovalo, že nemá kamarády ale jen kamarádky. Že i k nám vodí jen své kamarádky a žádné kamarády,...

#36 7. 10. 2011 10:28

majkafa
Host

holcina napsal(a):

majkafa napsal(a):

holčino, Ne. smile

Říkáš, že se necítíš dobře s někým jiným. To musí mít nějaký důvod, takže na to odpověď existuje, jen si ji přiznat

Já nemám potřebu si cokoliv přiznávat. Je to tak a hotovo. Šmarjá, kdybych se takhle měla vrtat ve všem ve svém životě big_smile
A nepsala jsem - s někým jiným, ale ve dvojici s jiným MUŽEM, když jsem zadaná.

#37 7. 10. 2011 10:32

sandra
♥♥♥♥♥♥-

potkanpiskot napsal(a):

sandra napsal(a):

Piškote, tebe by přítel odvezl na běžky s tvým kamarádem a pak by pro vás zase přijel? Proběhlo by to úplně v klidu, tak jako u tebe, i když by měl drobné pochybnosti jako ty?

Ano odvezl.Není žárlivý,mám kamarády a ví že se s nimi stýkám,nikdy jsem od něj neslyšela slovo výčitek,žárlivost nebo něco podobného.
A ten odvoz jsem jim navrhla sama, nedělala jsem uraženou nebo  tak něco podobného.
Chtěla jsem být vstřícná a nechovat se jako hysterická nána.

V poho, to byla jen otázka. Tak to je fajn, že to máte stejně.
Piškote, za jak dlouho se k sobě máte stěhovat?
Jinak souhlasím s tím, že vymezit hranice by jí měl případně tvůj přítel, ne ty.

Není tady

#38 7. 10. 2011 10:36

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

holcina napsal(a):

majkafa napsal(a):

holčino, Ne. smile

Já nemám potřebu si cokoliv přiznávat. Je to tak a hotovo. Šmarjá, kdybych se takhle měla vrtat ve všem ve svém životě big_smile

To je jen to,že kdyby si měla potřeba,dokázala by si odpovědět na otázku proč. A není to o tom,že není odpověd wink

Není tady

#39 7. 10. 2011 10:38

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

majkafa napsal(a):

To není tvá záležitost. To je na tvém příteli, jestli vůbec chce té slečně dát najevo, že je pro ni kamarád. A tak to zůstane? Obdivuji tvou jistotu.
Nemůžeš udělat nic.
On je dospělý člověk. Ty mu nemᚠani co takticky naznačovat. Nejsi jeho matka ale jeho partnerka. Nebo bys měla být.
Můj BM měl taky spousty kamarádek. Nevarovalo mě to.

Naopak! To je naprosto urcite tvoje zalezitost.

V zadnem pripade nejde o to, zda jsi nebo nejsi jeho matka apod. To je trapna poznamka.

Prave jako jeho partnerka je on tvuj partner, tudit je to vec vas dvou a samozrejme taky tvoje. Te slecne dej kdykoliv najevo, co si o ni myslis, tak jako ona ti dava kdykoliv najevo, jak je tvuj chclap bezva. 

Patrnerovi nejenom takticky naznacovat, ale takticky si s nim promluvit. A rici mu jasne jak to vidis a jak to vidi ostani. Vztah tu ma trhlinu, ktera muze ohrozit vasi budoucnost. 
Jestli mu zalezi na vasem spoluziti, tak musi vedet jak se citis. To je dulezite. Spravnemu chlapovi by na tom urcite zalezelo. Tim , ze zustanes pasivni se nic nezmeni.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#40 7. 10. 2011 10:44

majkafa
Host

dusička napsal(a):

To je jen to,že kdyby si měla potřeba,dokázala by si odpovědět na otázku proč. A není to o tom,že není odpověd wink

Víš o mně víc, než já? big_smile
Já bych nedokázala. Neznám na to slova, co mám uvnitř. smile
Ty možná ano. Já ne. smile

#41 7. 10. 2011 10:46

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Piškot, já bych to neřešila a jak říkáš, když nebude mít čas tak pak  uvidíš jak to bude dál. otázka je, jak to vidí ta kamarádka, ale to nech jí. pro tebe je důležité jak to vidí tvůj přítel

Není tady

#42 7. 10. 2011 10:49

potkanpiskot
♥♥-----

majkafa napsal(a):

potkanpiskot napsal(a):

lol Taky jsme si koupili ne domeček, ale dům. lol Mě to nějak baví.
Byla jsem hloupá, že mě to před 26 lety nevarovalo, že nemá kamarády ale jen kamarádky. Že i k nám vodí jen své kamarádky a žádné kamarády,...

Nevím proč mám z tebe pocit,že když to dopadlo špatně u tebe.musí to tak být nutně jinde.
Můj přítel má i kamarády,které si vodí domů a které znám.Nemá kolem sebe jen ženské.
Všem svým kamarádům mě na začátku představil,stejně jako kamarádkám.
Pokud někam jde,vždy mi říká jdu s tím a tím,tam a tam.A to jsem to po něm nikdy
nevyžadovala,ale dělá to sám ze své vůle...

Není tady

#43 7. 10. 2011 10:53

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

dusička napsal(a):

Víš o mně víc, než já? big_smile
Já bych nedokázala. Neznám na to slova, co mám uvnitř. smile
Ty možná ano. Já ne. smile

Jasně každá to máme jinak,každý to máme jinak.
Ale ty zase nemůžeš tvrdit,že ne na každé proč je odpověd. Protože neznᚠzase Ty mě,já třeba za sebe říkám,že na každé proč je proto. A nemluvím zde o moudrém člověku wink

Upravil(a) dusička (7. 10. 2011 10:54)

Není tady

#44 7. 10. 2011 10:57

majkafa
Host

dusičko, to říkala paní školitelka Glorie, že moudrý člověk se neptá, proč. smile
U nás ve firmě se to od té doby stalo okřídleným rčením. stolt

#45 7. 10. 2011 10:59

holcina
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

holcina napsal(a):

majkafa napsal(a):

holčino, Ne. smile

Jistě, protože v každém MUŽI  po svém boku vidíš potenciálního partnera?
U svých kamarádů nerozlišuju pohlaví, to je mi opravdu úplně ukradené. proč se necítíš teda špatně i s kamarádkou?

Piškote, to že to nevyšlo majce neznamená že to tak je vždycky.

Není tady

#46 7. 10. 2011 11:00

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Piškote napsala si:nebude mít již tolik času,a já mu ho  hodlám vyplnit.Ono když mu slečna zavolá jestli půjde tam nebo onam,a  on nebude moct...třeba to časem vzdá a pochopí že tady jí pšenka nepokvete... - to je jen tvoje velmi najivní představa,ale je fkt,že nebudeš první,která bude chtít převychovávat chlapa a taky zároveň nebudeš první,od které odejde za jinou.

Majkafě píšeš,proč byto mělo u tebe dopadat špatně jao u ní,ale kdyby si něco netušila,nebudeš sem přece psát.A že tušíš velmi dobře.

Ty chceš už pochopitelně hnízdit-budovat si hnízdo,podle toho co ale píšeš,tvůj přítel má jiný život,ty ho ještě s prominutím hloupě někam dovážíš na lyže se svou kámoškou.Ne nechovej se jako stíhačka ale ani né jako blb.ka prosímtě.

Začni dělat tvému drahému trochu drahoty,začni se dělat pro něj vzácnou,neměj vždy pro něj čas,uvidíš,jestli o tebe bude opravdu stat,pozoruj,jestli mu to začne mu vadit,pokud mu až tak chybět nebudeš,a ani si toho nevšimne při svých neustálých aktivitách s přítelkyněmi,tak ti to snad už docvakne.
Jako kámoš by byl tenhle kluk-muž třeba dobrej (srandičky a tak),ale jako životního partnera bych takového teda já nechtěla.

A klidně mu nic nenaznačuj,ale řekni rovnou,i tvé kámošce - 2.varianta.

Upravil(a) Kuty (7. 10. 2011 11:01)

Není tady

#47 7. 10. 2011 11:01

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

potkanpiskot napsal(a):

Nevím proč mám z tebe pocit,že když to dopadlo špatně u tebe.musí to tak být nutně jinde.

Mam naprosto stejny pocit. Uz z jeji spontani odpovedi : "Rozejdi se s nim, nemuzes nic delat. "

MMCH, drahoty mu nedelej. To bude jen vyborna prolezitost pro tu druhou a navic ona bude mit eso v rukave. Ty s nim preci byt moc nechces a ona je ta lepsi....nebo podobne.

Myslim si stejne, ze tvuj pritel vidi vec jinak nez ta dama. Ta ho chce uhnat. Jiste nikoho nema. Nekteri muzi tohle nechapou dost dlouho. Dockvakne jim to, az kdyz se probudi v jeji posteli aona jim rozkosne rekne, ze ceka dite....usch

Fakt jsou nekteri takovi jelimani, ze netusi, ktera bije.

Upravil(a) sahleb (7. 10. 2011 11:05)

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#48 7. 10. 2011 11:01

majkafa
Host

Piškotku, to je tvůj pocit. Já ti to nevnucuju. Ukazuji ti, jaké to taky může být.
S tím domečkem, to je pro mě opravdu zajímavé. Taky jsem si myslela, že když má BM tolik volného času a my starý dům, že bude pilně pracovat, zatím co jsem v práci.
To vůbec není o tom, že by nemohl jít s kamarádkou. Když bude chtít, může mít 10 domů a půjde.
A když nebude chtít, nepůjde ani kdyby neměl do čeho píchnout.

Ježíši, co jsem to napsala. lol No, už to nechám. smile

#49 7. 10. 2011 11:02

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Piskote - a co kdyby si mu na férovku řekla,že žárlíš na tu holku.
Přiznala se mu,že nechceš být stíhačka, ale že fakt žárlíš.

Není tady

#50 7. 10. 2011 11:04

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Piškotku, to je tvůj pocit. Já ti to nevnucuju. Ukazuji ti, jaké to taky může být.
S tím domečkem, to je pro mě opravdu zajímavé. Taky jsem si myslela, že když má BM tolik volného času a my starý dům, že bude pilně pracovat, zatím co jsem v práci.
To vůbec není o tom, že by nemohl jít s kamarádkou. Když bude chtít, může mít 10 domů a půjde.
A když nebude chtít, nepůjde ani kdyby neměl do čeho píchnout.

Ježíši, co jsem to napsala. lol No, už to nechám. smile

Musím se smát,protože jsme jí to naspaly stejně - ty o třeba těch 10 domech,já o tom,jak naivně přemýšlí o převýchově.Je to defakto jedno a to samý.

Ale víš co,nejlepší zkušenosti jsou vždycky ty vlastní,žejo.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí