6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den vem
potřebovala bych poradit, protoe nevím jak se v dané situaci zachovat. S partnerem jsem tři roky máme pohodový vztah.Zatím bydlíme kadý jinde,ale plánujeme společné bydlení a zatím k tomu ve směřuje. Máme spolu společných známých,i kadý svoje.Partner je sportovní typ,některé aktivity děláme společně.Já pracuji s pracovní dobou od po do pá,on ne,je OSVČ.A teď k situaci ,kterou řeím.Máme společnou kamarádku,která je stejně stará jako já,svobodná bezdětná.Nevím proč,vdy jsme se setkávaly v rámci společných akcí,začala vyhledávat mého partnera a trávit s ním svůj volný čas.Vzhledem k tomu,e ona má nestálou pracovní dobu,má volný čas i přes týden,stejně jako můj partner.Já nesdílím vechny jeho sportovní aktivity,ani časově nemohu.Začalo to společnými běkami,říkala jsem klidně běte,jetě jsem je odvezla na hory a pak pro ně přijela.Neděla jsem ádné scény, není důvod,je přece dospělý a svéprávný a jak mi říká je to pro něj jen kamarádka.Pak squash po večerech.Ale na ten chodíme i spolu.Jene pak přila grilovaní akce,já u byla unavená a la jsem domů,s tím,e přítel dopije pivo a je mi v patách
samozřejmě nebyl
.Čekala jsem,přiel ráno v povznesené náladě.U mi začala blikat kontrolka
O pár dní později jsem jí volala s tím,e jestli nemá partnerku na badminton,e s ní ráda půjdu.Řekla mi,e má stálou partnerku,ale pokud vypadne,zavolá mi a půjdem spolu.Místo toho opět kontaktovala mého přítele a domluvila se s ním na pravidelných dnech.Já nevím,ale u jsem zpozorněla,protoe enská intuice je občas neomylná.Naí společní přátelé začali rýpat co se děje.
Snaila jsem se s přítelem na toto téma promluvit,ale nemělo to cenu,snaila jsem se mu sdělit,e bych ráda trávila čas společně,ale debata směřovala k tomu,e jsem árlivá hysterka,tak jsem ji ukončila.Věřím,e je to pro něj jen kamarádka, se kterou tráví volný čas,protoe já ho přes týden nemám.Dotyčná slečna pořád tvrdí,e má kolem sebe spoustu přátel,ale vyhledává jen mého přítele.Minulý týden byla sportovní akce v jiném městě,kterou vymysleli nai společní přátelé,se kterými ona nemá nic společného.Já se nemohla účastnit,ale byla tam má nejlepí přítelkyně,která jak u to bývá,o těchto mých obavách ví.Jaké bylo její překvapení,kdy se ta dotyčná kamarádka objevila na této akci,s tím e se přila podívat.Kdo ji pozval,nebo jí o této akci řekl,nemám tuení
Já nevím jestli jsem paranoidní,nejsem ádná stíhačka,přítel má volnosti kolik potřebuje, já ji respektuji,nezpovídám ho,nediktuji,nehlídám.Bohuel tahle slečna má pověst rozbíječky vztahů,takový ten typ co chlapa svede,pouije a zahodí,nechtěla jsem tomu věřit,ale potom co se děje v poslední době u jsem na pochybách.Já se s ním,u o ní nebavím,ovem pokud se někde sejdeme vichni,ona vdy nezapomene se " zmínit" e si psali na skype,telefonovali,pokud ji potkám třeba v obchodě,nezapomene mi sdělit,jak se jí s přítelem báječně sportuje.
Nevím co dělat,nemůu mu lustrovat přátele a u vůbec ne něco zakazovat
Není tady
nebylo to u tady?
Není tady
Tak lustrovat přátele a zakazovat mu samozřejmě nemůe.
Co ale udělat můe, to je odejít středem...tohle bych udělala já. To jejich chování je docela výmluvné, taky by mi vadilo a na to jejich kamarádství bych vůbec nevěřila.
Myslím, e i pokud to chvíli jetě nějak uhraje, stejně to nebude mít dlouhého trvání.
Aspoň já z toho mám ten dojem.
Není tady
Udělala bych, co říká mia. Rozela bych se s ním.
Nedá mi, musím se zeptat - proč sis dala takový nick?
Nick mám podle svého potkaniho mazlíka.
Já se právě v tom dost motám. Přítel má více kamarádek,ne jen tuhle jednu,a co jsemsi vimla ke
kadé se chová stejně.On je milý,společenský a galantní,co si můe kadá vysvětlit po svém.
On ji sám nevyhledává,jak píi trávíme i spoustu času společně,máme se sestěhovat.
Nechci kvůli kvapnému rohodnutí udělat nevratnou chybu.Mě jde o to,jak třeba dát té slečně najevo,e je pro ni jen kamarád a tak to zůstane.
Mám toti pocit,e němu to opravdu nedochází,neví o její minulosti neví nic...Popřípadě jak takticky
mu naznačit bez emocí e za jejím chováním je něco víc..
Upravil(a) potkanpiskot (7. 10. 2011 8:18)
Není tady
potkanpiskot napsal(a):
Já se právě v tom dost motám. Přítel má více kamarádek,ne jen tuhle jednu,a co jsemsi vimla ke
kadé se chová stejně.On je milý,společenský a galantní,co si můe kadá vysvětlit po svém.
On ji sám nevyhledává,jak píi trávíme i spoustu času společně,máme se sestěhovat.
Nechci kvůli kvapnému rohodnutí udělat nevratnou chybu.Mě jde o to,jak třeba dát té slečně najevo,e je pro ni jen kamarád a tak to zůstane.
Mám toti pocit,e němu to opravdu nedochází,neví o její minulosti neví nic...Popřípadě jak takticky
no ony ty story s kamarádkama si bývají podobné jako vejce vejci a větinou mívají i stejné konce....nechci tě strait.
Tak jetě chvíli vydr, a nemá pocit, es něco uspěchala, no a pak se uvidí....
Ono se to větinou časem vyřeí samo.
Není tady
potkanpiskot napsal(a):
Nechci kvůli kvapnému rohodnutí udělat nevratnou chybu.Mě jde o to,jak třeba dát té slečně najevo,e je pro ni jen kamarád a tak to zůstane.Mám toti pocit,e němu to opravdu nedochází,neví o její minulosti neví nic...Popřípadě jak takticky
To není tvá záleitost. To je na tvém příteli, jestli vůbec chce té slečně dát najevo, e je pro ni kamarád. A tak to zůstane? Obdivuji tvou jistotu.
Nemůe udělat nic.
On je dospělý člověk. Ty mu nemá ani co takticky naznačovat. Nejsi jeho matka ale jeho partnerka. Nebo bys měla být.
Můj BM měl taky spousty kamarádek. Nevarovalo mě to.
Jo, to bude asi Potkan Pikot?
protoe potkanpískot zní divně. Jsem psycholog amatér a je pro mě zajímavé, e nevystupuje za sebe ale schová se v nicku za svého domácího mazlíčka. To jen tak, e mě to zaujalo.
Upravil(a) majkafa (7. 10. 2011 8:38)
Majkafo - ale Piskot nechce to dát najevo partnerovi, on přeci za to nemůe,e po něm jede ta holčina. Kdy ona nezná aní její minulost.
Není tady
Zkusím dát druhou stranu. U nás je to opačně. Já mám 2 kamarády, kteří jsou pro mne hodnotní a partnerovi vadí. Vdy mi říká, e není normální a vhodné, aby kdy je někdo ve vztahu, aby měl kamarády opačného pohlaví, chodil s nimi na kávu nebo za sportem. Já s ním souhlasím, ale také se to ve mne tluče. Vím toti,e oba mí kamarádi jsou opravdu jen kamarádi a oba jsou zadaní.
Já si myslím, e záleí hodně na tom, jak často se s tou "kamarádkou" vaí vídá. Jak píe, tráví s ní dost času a to by se nelíbilo podle mne ani jemu, kdyby ty jsi měla takového kamaráda. Já na tvém místě bych mu řekla, co cítím, vyjádřila bych ,jak dalece mi to vadí, nevadí a nechala bych na něm, co s tím udělá. Chlap, kterému je jedno,jak se jeho partnerka cítí a nehodlá nic na sobě nebo na svém chování, jednání měnit, nestojí za to, abys po jeho boku stála. Lepí to nebude.
Apropo...... jaký máte vy názor na to, e lidé,co jsou zadaní, mají kamarády opačného pohlaví? Je to normální????
Není tady
dusičko, já to pochopila. To je pěkná blbost, dávat to najevo ona té dívčině.
Hele, to se můou holky obléknout do plavet a poprat se o něj v bahně, to mě u toho napadalo. Proč probůh by ONA měla dávat té dívčině najevo?
Krevetko, já kdy miluji, jiného chlapa nevidím neslyím.
la bych moná třeba na kafe s kolegou, kdybychom potřebovali něco probrat, ale nenapadá mě, co.
Jetě mě napadá, moná la bych si někam sednout se spoluákem, co jsem léta neviděla, nebo s kamarádem, co jsem léta neviděla, ale jen jednorázovka.
Moná jetě stojí za úvahu, jestli jsem s tím kamarádem kamarádila před vztahem a pokud jsme spolu chodili třeba hrát tenis, tak pokud nemá jiného partnera, MONÁ bych chodila dál, ale spí ne.
Necítila bych se dobře kvůli sobě, kdybych chodila někam ve dvojici s jiným muem.
Upravil(a) majkafa (7. 10. 2011 9:05)
majkafa napsal(a):
dusičko, já to pochopila. To je pěkná blbost, dávat to najevo ona té dívčině.
Hele, to se můou holky obléknout do plavet a poprat se o něj v bahně, to mě u toho napadalo. Proč probůh by ONA měla dávat té dívčině najevo?
JJ,není ona, bude jiná
Není tady
Krevetka napsal(a):
Apropo...... jaký máte vy názor na to, e lidé,co jsou zadaní, mají kamarády opačného pohlaví? Je to normální????
Tak my máme kamarády a kamarádky společné, taky samé manelské páry kdy tak přemýlím.
Vadilo by mi, kdyby se můj mu scházel s nějakýma svýma kamarádkama. A on to má stejně, v tomto jsme natěstí zajedno. Ono to riziko, e se to zvrhne, tam vdycky nějaké je. Natěstí zatím nikdo z nás nemá ani tu potřebu....uk uk...
Není tady
majkafa napsal(a):
la bych moná třeba na kafe s kolegou, kdybychom potřebovali něco probrat, ale nenapadá mě, co.
Jetě mě napadá, moná la bych si někam sednout se spoluákem, co jsem léta neviděla, nebo s kamarádem, co jsem léta neviděla, ale jen jednorázovka.
Moná jetě stojí za úvahu, jestli jsem s tím kamarádem kamarádila před vztahem a pokud jsme spolu chodili třeba hrát tenis, tak pokud nemá jiného partnera, MONÁ bych chodila dál, ale spí ne.
Necítila bych se dobře kvůli sobě, kdybych chodila někam ve dvojici s jiným muem.
mám přesně tento stejný pocit....
Není tady
Krevetko díky.
Já se na to taky snaím dívat z druhé strany.
Já přece netvrdím e mě zcela ingnoruje.To u by byl konec dávno.Jen říkám,e s ní tráví volný čas,kdy já nemůu.Neschovává se s mobilem,nemizí na celé dny,nevymlouvá se na kamrády,a je s ní...navíc se stěhuji k němu.Pokud se sejdem v hospodě vichni, přítel mluví o nás, tam jsme byli, tam jedeme, to zařizujeme v domě...
Přítel nesnáí kdy ho někam tlačím,nebo dávám na vybranou.Ultimáta nesnáí ádný chlap.
Přece kdy mu dám na vybranou,co tím docílím,e vyloučí ze svého okolí vechny kamarádky,které se mi nelíbí?Tak naivní nemůu být..
Není tady
potkanpiskot napsal(a):
Krevetko díky.
Já se na to taky snaím dívat z druhé strany.
Já přece netvrdím e mě zcela ingnoruje.To u by byl konec dávno.Jen říkám,e s ní tráví volný čas,kdy já nemůu.Neschovává se s mobilem,nemizí na celé dny,nevymlouvá se na kamrády,a je s ní...navíc se stěhuji k němu.Pokud se sejdem v hospodě vichni, přítel mluví o nás, tam jsme byli, tam jedeme, to zařizujeme v domě...
Přítel nesnáí kdy ho někam tlačím,nebo dávám na vybranou.Ultimáta nesnáí ádný chlap.
Přece kdy mu dám na vybranou,co tím docílím,e vyloučí ze svého okolí vechny kamarádky,které se mi nelíbí?Tak naivní nemůu být..
Já to vidím tak, e on ji bere jako kamarádku, ale ona jeho zřejmě moc ne. U jen to, e se cpe na akce, kde ty nejsi, vypráví ti o něm,co spolu dělali, aby vzbudila árlivost..
mě by to tedy taky vadilo, protoe to je chůze po tenkém ledu a můe se to zvrhnout..
Není tady
Mám kamaráda, chodím s ním na pivo, občas na nějaký koncert, na kolo. vídáme se tak 1-2x týdně, podle toho jak máme čas. Mému příteli se to taky moc nelíbilo, řekl mi to, ale já dala jasně najevo, e se nepřestanu kamarádit s kamarádem jen proto, e jemu se to nelíbí. Pochopil a vzal to.
Není tady
Pikote, tebe by přítel odvezl na běky s tvým kamarádem a pak by pro vás zase přijel? Proběhlo by to úplně v klidu, tak jako u tebe, i kdy by měl drobné pochybnosti jako ty?
Není tady
pravda je, e bych příteli neřekla, aby mě s mým kamarádem někam odvezl, za zábavou. To bych la radi s ním:-). Ale kdy nemá přítel čas nebo nemůe jít se mnou na koncert, klidně jdu s kamarádem
Není tady
Popřípadě jak takticky mu naznačit bez emocí e za jejím chováním je něco víc
Kdy mu to naznačí sebetaktičtěji ty, vdycky bude vypadat jako stíhačka, árlivka nebo ublíenka. Moná by pomohlo, kdyby se mu o slečnině pověsti - rozbíječky vztahů - zmínil někdo jiný a nejlíp chlap. Někdo z kamarádů by to nemohl udělat? Včetně určitého "údivu" nad tím, jak se vdycky "náhodou" objeví na stejném místě.
s ní tráví volný čas,kdy já nemůu
On to moná opravdu vidí tak prostě, jak píe - vyplnění volného času a jako bonus to, e slečna je... hmmm... vstřícná. To ví, obdivný pohledy a řeči jsou tááák úasný.
Napadá mě - co jim párkrát udělat čáru přes rozpočet nějakou "neodkladnou" záleitostí, kterou by přítel musel zařídit? Z jejich reakcí by se moná dalo něco poznat.
Není tady
Můj BM s těmi vdanými paními a na závěr se slečnou, ke které pak odeel, trávil JEN volný čas, kdy jsem já nemohla. Kdy jsem byla v práci. A pak u i volný čas, kdy jsem já mohla.
K tomu vození. Můj BM jel s jednou slečnou naím autem lyovat, kdy jsem já nemohla, byla jsem v práci, a vzali sebou i nae děti. A děti netuíc vyprávěly, jak se BM ke slečně měl. Já je nevezla. Byla jsem v práci a nemám řidičák. A takhle blbá bych u asi opravdu nebyla, e bych je jetě i vezla.
heh.
Jéii, jak já byla blbá. Jak já jsem to nechtěla vidět. Doufám, e ten minulý čas platí.
Upravil(a) majkafa (7. 10. 2011 9:52)
mia napsal(a):
majkafa napsal(a):
Proč?
Není tady
mia napsal(a):
Tak lustrovat přátele a zakazovat mu samozřejmě nemůe.
Co ale udělat můe, to je odejít středem...tohle bych udělala já. To jejich chování je docela výmluvné, taky by mi vadilo a na to jejich kamarádství bych vůbec nevěřila.
Myslím, e i pokud to chvíli jetě nějak uhraje, stejně to nebude mít dlouhého trvání.
Aspoň já z toho mám ten dojem.
s tímhle souhlasím, udělala bych to samé.
Není tady
holcina napsal(a):
mia napsal(a):
majkafa napsal(a):
Proč?
Tady je názorný příklad - pro dusičku z jiné diskuse - otázky, na kterou nelze slovy odpovědět. To je ten případ, kdy se moudrý člověk neptá - proč.
Já aspoň slovy odpovědět nedovedu. Já to tak prostě mám.
holcina napsal(a):
mia napsal(a):
majkafa napsal(a):
Proč?
já ti ani nevím...protoe pokud někde vidím společně dvojici mu a ena, tak nějak mám tendenci předpokládat, e je to pár.
Nesedělo by mi to ani vůči mému mui, vím, e by mu to nedělalo dobře. My jsme v tomto jetě asi stará kola, no...
Není tady