Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 6. 10. 2011 13:46

lukos
♥------

Rodinný dům

ahoj smile chtěla jse se zeptat jestli někdo z vás nemá zkušenosti z projekty rod.domů.
Řešíme zda si máme projekt navrhnout sami a nechat si ho nakreslit a nebo zvolit variantu typového projektu. Koukali jsme, že je na trhu hodně firem, které nabízí typové projekty, podle zjištěných informací vyjdou o dost levněji než si nechat udělat projekt přímo na míru, ale nejsme si jisti...
Nemáte někdo zkušenosti s nějakou dobrou firmou ?
Díky

Není tady

#2 6. 10. 2011 14:51

Sádlina
♥------

Re: Rodinný dům

Zdravím Lukosi my to nedávno s tím mojím taky řešili. Zjišťovali jsme zda si ho nechat nakreslit od někoho nebo vybrat typový projekt, kterých je na netu celkem dost, až nám jeden známej poradil. Taky se rozmejšlel, ale narazil na firmu G SERVIS, kde mu úplně skvěle poradili a pomohli vybrat. Vybral si typovej a nechal si ho upravit, aby byl podle jeho představ a byl neskutečně spokojenej, jak s jednáním, tak s finálním výsledkem, říkal, že už by nepřemýšlel ani chvilku a kdyby stavěl ještě jednou, tak jedinně s touhle firmou, tak jsme se rozhodli to zkusit taky u týto firmy. Holky budu Vás průběžně informovat co a jak uvidíme. Mějte se hezky:-P

Není tady

#3 6. 10. 2011 14:53

lukos
♥------

Díky za radu, a ten Gservis, ta je nějaká projekční firma ?Nevíš?

Není tady

#4 6. 10. 2011 14:58

Buggina
♥------

Čauvec holky, musím jen souhlasit se SÁDLINOU. Před dvěma lety jsme řešili podobnou situaci jako vy. Strávili jsme na netu moc moc dní i nocí až jsme úplnou náhodou narazili na firmu G SERVIS. Mají toho na výběr fakt hodně a hlavně ještě před objednávkou se můžete domluvit na nezávazné konzultaci, kde Vám poradí, který dům se nejlíp bude hodit na pozemek....Však to znáte, my ženský se víc soustředíme na vzhled než na to, jaký by mohl mít třeba špatný výběr následky. Projekt jsme si nechali za rozumnou cenu poupravit, jak nám to vyhovovalo a teď už stavíme a stavíme smile Takže G SERVIS můžu jen doporučit....

Není tady

#5 6. 10. 2011 14:59

Sádlina
♥------

Na internetu jsem se dívala na jejich stránky a mají tam "největší dodavatelé typových projektů" , tak jsem si prvně myslela, že přehánějí, víš, jak to v dnešní době je, zatím to vypadá, že nelžou, tak uvidíme, jestli Jarda (ten známej co je doporučil) vážně nekecal.  Určitě Vám dám vědět.

Není tady

#6 6. 10. 2011 15:02

lukos
♥------

Super za rady, zkusím se mrknout na ty webovky, ale až večer v klidu až děcka usnou :-)
Předstauju si nějakej bungalow.... no uvidím.
Díky, musím jít vařit :-(

Není tady

#7 6. 10. 2011 15:03

Buggina
♥------

to určitě mrkni....www.vybersidum.cz.....a přeji dobrou chuť smile

Upravil(a) Buggina (6. 10. 2011 15:04)

Není tady

#8 6. 10. 2011 15:04

Sádlina
♥------

ok tak se měj Lukosi a přeju dobrou chuť a večer pak pisni, jsem zvědavá na tvůj názor, jak se Ti líbí domečky zdravím :-)

Není tady

#9 6. 10. 2011 20:25

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

lukos napsal(a):

Super za rady, zkusím se mrknout na ty webovky, ale až večer v klidu až děcka usnou :-)
Předstauju si nějakej bungalow.... no uvidím.
Díky, musím jít vařit :-(

Mohu ti jen potvrdit,že tvé představy o bydlení v jedné rovině nemají chybu.Bydlíme v přízemním rd už 6 let a stále nechápem lidi,co jdou dobrovolně do toho,že budou trávit život na schodech.

Když si to pak začnou "užívat" naplno,začnou se jim a jejich dětem schody poněkud zajídat.A osobně znám i takové,co svůj  nový poschodový rd prodali a postavili si ten nízkopodlažní.

My ovšem vyloženě bungalov nemáme - nelíbí se nám ta zploštělá střecha u kkas.bungalovů,my ji máme se sklonem 38 st - aby se na ní nedržel sníh a i ten dům tak vypadá o hodně šmrncovněji.

Není tady

#10 6. 10. 2011 21:06

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

No tak já lidi, co jsou do poschoďového baráku naopak chápu.
Ona totiž při stavbě domu hraje roli i jeho cena.
A ta je u poschoďového domu vždycky nižší, než když se stejná podlahová pocha
postaví v jedné rovině.
Ale pokud finance nehrají roli, tak se mi přízemní dům zdá taky lepší.

Morálka je postoj vůči lidem, které nemáme rádi.
Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde

Není tady

#11 7. 10. 2011 10:43

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Xsara napsal(a):

postaví v jedné rovině.

Máš pravdu,přízemní domy jsou poněkud luxusnější záležitostí,to říkají i naši němečtí přátelé-je to tak i tam.Ale přesto,pokud se k tomu postavíš rozumně a nechceš zastavěno 300m2 s místnostmi,kde se ozývá ozvěna,tak se itak můžeš vejít do rozumné ceny.Apropo-dům si většinou stavíme na užívání do smrti,nepořizujese jako auto na nějaký ten rok,tak i k tomu by se mělo přihlédnout,jak budeš po 60ce xkrát překonávat schody nebo se zlomenou nohou.
Domov byl měl být především pohodlný pro jejich uživatele.
Dost známých od našich rodičů už právě proto patro ani nevyužívá-nechce se jim tam;takže kdo má na takové mrhání s protředky?

Není tady

#12 7. 10. 2011 11:49

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

Vždyť já jsem taky psala, že jsem pro přízemní dům.
Ale i když ho stavíš na celý život, přesto si výši investice musíš rozmyslet.
Prostě každý jen do výše svých možností.
A popravdě - existují i horší způsoby bydlení než ve vlastním domku, kde musíš vyběhnout pár
schodů, že...

Není tady

#13 7. 10. 2011 12:03

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Xsara napsal(a):

A popravdě - existují i horší způsoby bydlení než ve vlastním domku, kde musíš vyběhnout pár
schodů, že...

Ano.Před samotnou stavbou je to skutečně hlavně o tom dobře se rozmyslet nebo rozmyslet se s rozvahou a uvážit jak investice,tak dispozice RD.

Není tady

#14 7. 10. 2011 12:26

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

Kuty napsal(a):

Xsara napsal(a):

schodů, že...

Ano.Před samotnou stavbou je to skutečně hlavně o tom dobře se rozmyslet nebo rozmyslet se s rozvahou a uvážit jak investice,tak dispozice RD.

A kdyby ses rozmýšlela deset let, tak když dostavíš, zjistíš, co všechno se mělo udělat jinak. lol
To funguje naprosto spolehlivě. smile

Není tady

#15 7. 10. 2011 12:37

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Nic se nemá přehánět,tovíš sama dobře.My se jeden rok rozhodli jak to bude a 2.rok bylo postaveno.A dosud se za tato naše rozhodnutí jenom chválíme,jak byla prozřetelná!A jak nám toto bydlení vyhovuje a bez architektů a dalších podobných.

Není tady

#16 7. 10. 2011 15:28

Tomulisacek
♥♥-----

Prohlédl jsem si snad všechny typové projekty dostupné na internetu lol a mohu prohlásit, že jsem nenašel jediný, který by mi alespoň částečně vyhovoval.

Asi jsem bohužel praktický typ, který by rád měl vhodné uspořádání. Připadá mi, že firmy navrhují domy tak, aby se jim dobře stavěli (i když dost často pochybuji i o tom lol).

Problém je, že musíte mít nějaké zkušenosti s bydlením, abyste byli schopni říct, co vlastně chcete. Pokud bych já stavěl dům, našel bych si architekta a spolu s ním bych navrhl projekt.

smile

Není tady

#17 7. 10. 2011 18:01

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Xsara napsal(a):

postaví v jedné rovině.

proč je levnější na poschoďová varianta domu?

Není tady

#18 7. 10. 2011 18:21

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

No když pominu menší rozlohu pozemku, tak třeba proto, že vytápění bungalovu vyjde dráž než vytápění poschoďového.
Taky je mnohem větší základnová deska a to se taky prodraží, totéž platí o střeše.
Kdysi jsem četla nějaký článek a tam bylo srovnání. Podle toho článku vyšla stavba bungalovu
dráž skoro o 800 tisíc.

Ale je fakt, že ten bungalov vypadá většinou líp a jsou situace, kdy i malá bariéra, natož schody, je těžký problém.

Není tady

#19 7. 10. 2011 18:35

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Tomulisacek napsal(a):

Prohlédl jsem si snad všechny typové projekty dostupné na internetu lol a mohu prohlásit, že jsem nenašel jediný, který by mi alespoň částečně vyhovoval.

Asi jsem bohužel praktický typ, který by rád měl vhodné uspořádání. Připadá mi, že firmy navrhují domy tak, aby se jim dobře stavěli (i když dost často pochybuji i o tom lol).

Problém je, že musíte mít nějaké zkušenosti s bydlením, abyste byli schopni říct, co vlastně chcete. Pokud bych já stavěl dům, našel bych si architekta a spolu s ním bych navrhl projekt.

smile

my jsem stavěli s gamakonstruktem z fm.Mě se ten jejich rd v základu moc nelíbil,chtěla jsem rd do L a tak nám upravili projekt.A taky jsme potřebovali víc místností,celkem 5+kk.Volili jsme tuto firmu,protože není daleko od nás,jinak byli perfektní,udělali jsme s nima hrubou stavbu a zbytek dodavatelským způsobem - střechu,okna,topení,vodu,atd.Vše bezva,jen to chtělo od nás perfekt organizaci,aby vše na sebe navazovalo a hlavně odsýpalo,žádné flákání-museli jsme to hlídat,ale bohatě se nám tohle vyplatilo-duševní prací se vlastně oba živíme,tak to nebylo až tak pro nás náročné,nejsme líní přemýšlet totiž.

Ano,měli jsme už s bydlením zkušenosti (bydleli jsme ve starým rd a opravovali ho)a nejvíc jistě jsme věděli to,že v žádném případě nechcem domácnost na poschodí.To je jen strašná moda posl.let,nikdy před tím tuhle hloupost nikdo neaplikoval.A o mezonetových bytech proto ani nemluvě a ještě jsou ochotni si lidi za tu mezonetovou houpost řádně připlatit.

Upravil(a) Kuty (7. 10. 2011 18:43)

Není tady

#20 7. 10. 2011 18:39

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Xsara napsal(a):

No když pominu menší rozlohu pozemku, tak třeba proto, že vytápění bungalovu vyjde dráž než vytápění poschoďového.
Taky je mnohem větší základnová deska a to se taky prodraží, totéž platí o střeše.
Kdysi jsem četla nějaký článek a tam bylo srovnání. Podle toho článku vyšla stavba bungalovu
dráž skoro o 800 tisíc.

Ale je fakt, že ten bungalov vypadá většinou líp a jsou situace, kdy i malá bariéra, natož schody, je těžký problém.

800tis. je blbost.A my protopíme 18tis/rok.Topíme jen plynem a je v tom i ohřev teplé vody,nemáme na ni žádný zásobník,ohřívá se tak,jak potřebujem v kotli.Ale na topení doma jsem ras - topíme na 20 st,jen na vánoce dovolím 21.
A zajímavé zjištění - v roce 2006/7 jsme protopilistejné množství plynu co nyní,ale letos jsme platili o 4 tis.více.Dobrý,že.Pomalinku,polehounku,jak zdražují.Ale i tak je to supr cena a bez práce se dřevem.

Není tady

#21 7. 10. 2011 20:06

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

Já se s tebou hádat nebudu, jak jsem koupila, tak prodávám.
koneckonců si to každý může nechat předem spočítat, kolik by ho stál
bungalov a kolik tatáž užitná plocha v poschoďovém domě.

Není tady

#22 7. 10. 2011 20:17

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

Tak jsem si teda dala práci a našla ten článek.
Pravda, nebylo to 800 tisíc, jen 744 smile

http://www.prozeny.cz/magazin/bydleni-a … bo-patrovy

Není tady

#23 7. 10. 2011 20:58

Tomulisacek
♥♥-----

Xsara napsal(a):

Tak jsem si teda dala práci a našla ten článek.
Pravda, nebylo to 800 tisíc, jen 744 smile

http://www.prozeny.cz/magazin/bydleni-a … bo-patrovy

Pozor na srovnání pouze u jediného případu, navíc u reklamního článku tillfreds

Chce to pohled trochu z odstupu. Užitná obytná plocha, která se využívá jen na pozorování akvária taky není úplně to pravé lol, samozřejmě schodiště, další chodba, další příslušenství, ono to naroste.

A velmi, opakuji velmi dobrá izolace podkroví, a stejně se tepelného komfortu dosahuje špatně.

Tím nechci tvrdit, že patrový nemusí někomu vyhovohat.

Upravil(a) Tomulisacek (7. 10. 2011 21:02)

Není tady

#24 7. 10. 2011 21:12

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

Ach jo. Vždyť říkám, že jak jsem koupila, tak prodávám.
A taky jsem nikterak pro poschoďové domy nehorovala.

Koneckonců, nejsem architekt, nejsem stavebník. To předpokládám, že není nikdo ze zde přítomných.

Ale mám za to, že ten, kdo se chystá stavět, by měl mít po kupě všechny informace,
a rozmyslet si všechna pro i proti u všech možných variant.
Já mám za sebou jenom postupnou rekonstrukci jednoho domu, a vždycky se mi to vyplatilo.

Kapišto?

Není tady

#25 7. 10. 2011 21:14

Tomulisacek
♥♥-----

Ano, plně souhlasím, já jsem nepolemizoval, jen přidával informace. smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí