3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Po dnení návtěvě zubaře se sedmiletým synem, kdy mu skoro hodinu trhala zub, a kdy nás dalí čekají (má zánět v celé pusině, dostal antibiotika, zuby pokozené díky dlouhotrvajícímu uívání kortikoidů - astmatik) je mi jasné, e tudy cesta nepovede. Syn je tak ztraumatizovaný, e o zubaři nechce ani mluvit - nutno podotknout, e paní zubařku máme hodnou, jen prostě toto by těko zvládl málokterý dospělý, nato dítě
Jene je třeba i ty dalí bolavé dát ven, aby se pusa zhojila. Nemáte někdo zkuenost s trháním zoubků pod narkózou v Ostravě? Přemýlím nad výhodami, nevýhodami. Nemám s tímto zkuenost, jen vím, e tuto "masařinu" u prostě neeee.
Není tady
Jako male dite nemam dobre vzpominky na zubare. Tehdy nam trhali zuby bez anestezie, silena bolest, desne vzpominky, jedenkrat jsem zubarku kousla do prstu a ta mi jeste pekne vynadala. Desim se proto kazde navstevy, jdu k zubari vyhradne kdyz uz mam skoro oteklou pusu, ikdyz dnes uz se zubar ani nepta a hned picha, dokonce i na odstraneni zubniho kamene mi opichal celou pusu. Posledne, kdyz mi rikal, ze se vrhne jeste na daslich 6 zubu, tak jsem se ho ptala zda by se to nedalo udelat vse najednou pod narkozou. Doktor se mi zacal smat, ze mam v sobe psychologicky blok, coz je pravda, nicmene on tuto variantu nedoporucuje.
Muselo to byt pro vas desne, jak pro tebe tak i pro kluka. Bobik maly, asi bude mit stejně jako ja celozivotni vzpominky. A anestezie mu nezabrala? Proc to tak dlouho trvalo?
Není tady
nemám zkuenosti v Ostravě bohuel, ale v Praze v Motole, a jen ty nejlepí. Myslím, e pro zdravé dítě není narkoza ádný velký problém. Na druhou stranu jako zubní laborant a matka dvou kluků fakt nevím co mu mohla trhat hodinu. To by poloilo dospěláka. Neboj se jít se poradit přímo na zubní kliniku v nemocnici. V Motole dávali tak zvanou skleničku, sirup, dítka odpadla tak na 20 minut, zuby se oetřily a lo se zvesela domů. Hlavně neváhej a ře to , za zeptání ti nikdo hlavu neutrhne.
Není tady
podle mně stačí analgosedace..
Není tady
Marcio, přesně ty samé záitky mám já. Bohuel po dneku vím, e je to patné, syn je opravdu ztraumatizovaný, řve i kdy mu chci dát antibiotika, netuím jak ho dám dohromady. Stejně ale tak je mi jasné, e ten chrup se musí oetřit, a tak hledám nejschůdnějí cestu s nejmením dopadem na jeho psychiku. Na sdělení lékařky, e máme přijít zase zítra, tak to jsem jako opravdu odmítla, e to fakt ne. Proč to tak dlouho trvalo, to netuím, tak jasně, je to i tím, e se bránil (ovem které dítě ne, e ano?), no a dále to prostě paní doktorce nelo vytáhnout Jak píe, záitek hrozný, opravdu jsem se klepala jetě doma. Co se týká anestezie, zda zabrala, těko říct, nejprve pouila sprej, pak i injekce, ovem kdy je tam zánět, tak to asi moc nezabírá (moje osobní zkuenost).
Klementýno, to s tím sirupem zní skvěle, ké něco takového najdu tady.
Laminanonte, analgosedace - ty jooo, to neznám, jdu hledat info.
Díky vem, se asi taky potřebuju vykecat, dnení "záitek" byl na mě prostě moc, a to vydrím fakt celkem hodně. Já u to nechci zaít znova
Není tady
Ach jo, Andrejko, lituji vas. Drzim palce aby to bylo co nejmene bolestive, pokud mozno uplne bezbolestne. Kdybych byla v CR, zeptala bych se na alternativu sveho zubare, je skvely. Ptej se vsude mozne, ale to uz urcite delas, tak snad se neco podari, i kdyby jste mneli jet nekam dal, tak to bude lepsi nez to trapeni.
Není tady
viděla jsem pořad Klíč, kde oetřují v analgosedaci těko oetřitelné pacienty. Tam lo převáně o pacienty s mentálním postiením. Zkus si to vyhledat v archívu ČT.
Moná berou i děti co se bojí.
Dceři oetřovali taky zuby v celkové narkoze,ale je to zátě pro organismus
Není tady
Já mám také trauma, kdy mi oetřuje zuby lékař, či tahá nervy, ale píchá mi injekci, i té se bojím a po chvilce můe dělat cokoliv a necítím.....ted mi tahal nervy ze 3 zubů, připlácela jsem. Je fakt, e v zánětu asi nic moc nepomůe...chudák dítě i máma
Není tady
Andreo,tak jak jsi to nakonec rozhodla?
To musela byt desiva zkusenost. Ja osobne bych nevahala zvolit narkozu. Protoze kluk to ted bude zvladat podle mne cim dal hur.
Moje kamoska volila narkozu pro sveho syna s epilepsii. Mela strach,ale nedokazala si predstavit ze by to prozival.
Není tady
Arcanum, ano byla to děsivá zkuenost, osobně nevím, pro koho to bylo horí, zda pro něj a nebo pro mě. Nicméně vím, e toto u nedovolím, jasně věděla jsem, e bude zub trhat (teploty a nateklý obličej byl víc ne jasný), bylo mi jasné, e se bude bránit a e bude řvát - to řve asi kadé dítě, ale ani ve snu mě nenapadlo toto. Skoro hodinu "týrat" dítě, to je jako silné kafe. Výsledek je ten, e u syna bych to tipla na sluné postrauma - od toho čtvrtka z ničeho nic trpí na nenadálé prudké bolesti břicha, které jak příjdou, tak zas odejdou O tom, e já to pořád slyím a ve se mi to vybavuje, ani nemluvím.
Mluvila jsem s dětskou doktorkou, hledala informace na netu - no zásadní je, jak se k tomu postaví zubařka, ta prý musí napsat indikaci do nemocnice k výkonu. No bude to zajímavé, u se vnitřně připravuju na boj s nimi. Syn bere momentálně antibiotika, take se přeléčí a chci chvilku počkat, a si troku oddechne. Taky chci domluvit - pokud se s ní bude dát vůbec mluvit - aspoň jedna dvě návtěvy, kdy tam kluka přivedu, ale nebude mu nic dělat, prostě domluvit to tak. Musím nějak ten záitek z něj dostat
Případně přímo zajet do fakultní nemocnice a domluvit se tam. Nevím, co bude nejlepí. Ano, mám strach z narkózy (syn je astmatik), na druhou stranu ale vím, e toto jetě párkrát absolvovat, tak já skončím na psychárně a z kluka bude po těch traumatech cvok
Není tady
Bez vahani verim ze jsi to prozivala hororove. Vzdyt to neni ani mozny aby se hodinu mermo moci pokousela trhat diteti zub.
Kluk ma bolesti podle mne proto ze tusi ,vi ze tomu neni jeste konec.
Bych se ty narkozy nebala Andreo. Vim ale ze pro matku jsou ty obavy prirozeny.
Pises ze - " zásadní je, jak se k tomu postaví zubařka, ta prý musí napsat indikaci do nemocnice k výkonu. No bude to zajímavé, u se vnitřně připravuju na boj s nimi."
Andy zkus se vnitrne pripravovat naopak (predstavovat si to naopak takhle) na uspesne, klidne jednani s hladkym prubehem a docilenim toho co si prejes bez boje a bez problemu.
Drzim Ti pesti. Vim ze to neni lehke,ale take vim ze vnitrni predstava boje se casto odrazi ve skutecnosti. (to je takova moje mala pratelska rada
)
Není tady