27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahoj vem. V létě k nám na chatě přila kočka a u tam zůstala. V srpnu mi porodila ve sklepě 6 nádherných koátek. Jeliko se kočička bránila pobytu v chatě - uzavřený prostor jí evidentně stresoval, tak jsem zavrhla mylenku vzít jí s koaty do Prahy. Ve čtyřech týdnech vzala kočka koata ze sklepa ven a bydlí s nimi pod dřevníkem. Ptala jsem se veterinářky, kdy doporučuje odběr, abych koátka mohla dát přátelům a měla u svůj domov. Řekla mi, e nejdříve přelom estého/sedmého týdne, aby se dobře socializovala u lidí. Jinak koátka ji sama erou, pijou i chodí na záchod. Jsem na chatě teď kadý víkend, take je po celou dobu mám v chatě a mohu to sledovat. Kočka jim vdy jen přijde dát cucnout a zase jde ven. Teď v pátek dosáhnou 7 týdne, take o víkendu přijedou první noví majitelé a koátka si budou odváet. Myslíte tedy, e veterinářka měla pravdu? Mě u taky přijdou zcela samostatná, ale nerada bych způsobila nějaký problém.
Není tady
Chovatelé dávají koata ve 13. týdnu.
Tehdy jsou plně samostatná, kočka je naučí, co je třeba a protoe je stále kojí, mají dobrou imunitu proti nemocem. V sedmi týdnech u sice erou sama, ale jsou to jetě miminka.
Veterinářka by podle mne měla zajít na nějaké "doučování".
Není tady
Rendaa napsal(a):
Ahoj vem. V létě k nám na chatě přila kočka a u tam zůstala. V srpnu mi porodila ve sklepě 6 nádherných koátek. Jeliko se kočička bránila pobytu v chatě - uzavřený prostor jí evidentně stresoval, tak jsem zavrhla mylenku vzít jí s koaty do Prahy. Ve čtyřech týdnech vzala kočka koata ze sklepa ven a bydlí s nimi pod dřevníkem. Ptala jsem se veterinářky, kdy doporučuje odběr, abych koátka mohla dát přátelům a měla u svůj domov. Řekla mi, e nejdříve přelom estého/sedmého týdne, aby se dobře socializovala u lidí. Jinak koátka ji sama erou, pijou i chodí na záchod. Jsem na chatě teď kadý víkend, take je po celou dobu mám v chatě a mohu to sledovat. Kočka jim vdy jen přijde dát cucnout a zase jde ven. Teď v pátek dosáhnou 7 týdne, take o víkendu přijedou první noví majitelé a koátka si budou odváet. Myslíte tedy, e veterinářka měla pravdu? Mě u taky přijdou zcela samostatná, ale nerada bych způsobila nějaký problém.
No chovatelé moná,protoe ty lechtěné kočky jsou jiné ne ty normální domácí.tyto jsou samostatnějí ,já je dávala v sedmém týdnu té ,kdy jedí není problém,hlavně jim musí dát nový majitel vědět, kde mají místo na záchod a oni to hned pochopí jen jim ho nesmí nestěhovat teda v případě,e ho mají v bytě.Já jsem dala kotě na písek jak se probudilo a i kdy nic tak podruhé u vědělo kam jít -no taky jsem to měla blízku místa kde spalo a kdy mělo byt zmapovaný tak jsem mohla pomalu stěhovat jinam.
Není tady
lechtěné kočky jsou stejné jako domácí, take v obou případech zbavovat se kotěte, které namá plně vyvinutou imunitu a sociální chování, je nezodpovědné. A to nejen vůči zvířeti, ale i vůči budoucímu majiteli, protoe toho s takovou kočkou mohou v budoucnu čekat značné výdaje za veterináře a pochopitelně i smutek, pokud ke kočce přilne a vezmi ji jako člena rodiny.
Je toti jedno, zda je kočka lechtična nebo jen "obyčejná" micka na chytání myí. Mnozí lidé to natěstí nijak nerozliují a svoji kočku mají rádi.
Upravil(a) Pandorraa (17. 10. 2011 18:15)
Není tady
Léta jsme odchovávali obyčejné kočky domácí, které bydlely doma a chodily ven, teď jsem si brala briáka od "papírové" kočky.
Těch 13 týdnů mi bylo řečeno, e je kvůli dokončení očkování, ale kočka u nekojila.Přilo mi, e ty poslední týdny jsou spí taková "odměna" pro chovatele, který koátka vypiplal, e se s nimi jetě poňuchňá, jsou v nejhezčím věku darebačin, někdy je lepí i vypnout telku a nasmějete se.. rozhodně je 13 týdenní kotě u dost velké a nový páníček je o ty kotěcí doby ochuzen.. ne teda, e by si kotě pak nezvyklo, to ne..
7 týdnů je ale opravdu málo, to zas jsou malá a musí se jetě učit, naprostý souhlas s Pan.
Za mě - my brali kocourka v 10 týdnech, očkování jsme absolvovali podle pokynů v průkazce, a bylo to podle mě tak akorát, matka kočka u se jich celkem stranila.
Ale to byly kočky v bytě, ta nae domácí číča u byla ve 3 měsících (13 týdnů) na svoje koata vyloeně agresivní, vyháněla je.. vdycky, nejen při jednom vrhu.. tak je to zařízené, byly úplně soběstačné, a musely do světa, aby si nekonkurovaly s matkou.
Není tady
Souhlas. 13ti týdenní kotě je u dost velké a soběstačné Také je u jasně vidět jeho osobnost, nekupuju tedy zajíce v pytli
A o to vechno podle mě právě jde
Není tady
Nikdy bych nechtěla, aby koata musela jít z domova před dokončeným 8. týdnem ivota. A v těch 12ti týdnech u jdou, zdá se, docela ráda. Doma je nikdo moc nechce .
Není tady
Pokud chcete pomoci: http://www.moje-kocka.cz/aktuality/virt … --521.html
Není tady